brouzdaliště

Příspěvky ve fóru

Přidat komentář
23.7.2006 00:00
Bohunka (neregistrovaný)
brouzdaliště
S hrůzou jsem si přečetla článek v radnici,že se budou rušit dětská brouzdaliště v HK.Dokud se nevystaví slibované koupaliště v Malšovicích (což jen tak nebude), kam mají chodit rodiče s malými dětmi?naprosto jsem nepochopila důvod, proč by se mělo zrušit něco, co funguje.My chodíme k "lachtanovi", kde je poměrně čisto,chodí tam menší děti(dojíždějí i z Malšovic, ze Slezského p.), je možné se usadit ve stínu.měla jsem v úmyslu upozornit na magistrátu, že by se hodilo obnovit sprchy a přistavit chemické WC,a teď se dozvídám, že můžu být vůbec ráda, že se máme kam jít vykoupat!nerozumím také zmínce o finanční zátěži při provozu brozdaliště, když funguje necelé dva měsíce v roce.Každodenní napouštění je nutné, to souhlasím, ale nesouhlasím s tím, že to stojí víc, než si může Hradec dovolit, obzvlášť je-li to pro děti a není-li v Hradci jiná příležitost, jak strávit horké dny.
jinak mlhoviště jsou k ničemu, možná pro důchodce, kteří posedávají na lavičkách okolo, představují příjemné osvěžení, ale děti tam moc příležitostí ke hře nemají.
Prosím rodiče, kteří se mnou souhlasí, o větší aktivitu!i kvůli těm dětem, které třeba ani brouzdaliště už nebudou moct zažít!
28.7.2006 14:35
JPA  (Pokročilý)
RE: brouzdaliště
Toto rozhodnutí Magistrátu je neuvěřitelné, na co jiného už by se měly dávat veřejné prostředky, když ne na dětská brouzdaliště uprostřed sálajících sídlišť? Škoda, že v tom článku není uvedeno, KDO (jmenovitě) toto rozhodnutí navrhl a schválil, voličům by bylo před podzimními komunálkami trochu jasněji...
V principu to asi ukazuje na klasické schéma: "mlhoviště" je třeba nově postavit, z toho kouká nějaká ta provize, ale udržování stávajících brouzdališť organizacemi Města (Technické služby, Městská zeleň..), z toho nic nekouká.
JPA
31.7.2006 14:53
Plaváček  (Nováček)
RE: brouzdaliště
já to tipuju na pana Soukupa. Prokázal mimořádnou snahu při rušení jeslí ve Štefánikově ulici. Jeho argumenty by mi přišly opravdu zábavné, kdyby se mě to bohužel také netýkalo.
3.12.2006 12:34
Jirkaph  (Nováček)
RE: brouzdaliště
Soudě podle toho s jakou vervou, angažovaností a zápalem o této problematice p.Soukup hovořil, resp. psal do Radnice, Hradeckých novin, atd. je zjevné, že se jedná o jeho rozhodnutí a jeho stanovisko. On sám jistě brouzdaliště nepotřebuje. Stejně jako nepotřebuje odborníky a lidi se skutečným zájmem. Jedná se o další z řady skvělých rozhodnutí namířených proti dětem, proti rodičům a jejich názorům, proti obyvatelům města. Přesto uznamenávám jistý obdiv k argumentační zdařilosti p.Soukupa s jakou svá rozhodnutí obhajuje. Jistě ví co je pro naše děti nejlepší a nejvhodnější. Však jeho minulá rozhodnutí jsou toho důkazem. Kdo asi bude brouzdaliště na mlhoviště přestavovat? Určitě nějaká velmi důkladně prověřená stavební firma. O děti a hygienu tady totiž vůbec nejde.
29.7.2006 07:30
riza-do  (Nováček)
RE: brouzdaliště
Vem si to takhle. S dětma můžete chodit k rybníkům, do městských lázní či si koupit za stovku malej bazének (což je někdy větší zábava než koupaliště). Sám jsem proti tomu aby to rušili, protože jsem na takovém koupališti prožil hodně skvělých časů a ještě teď po nocích v něm hrajeme s přáteli fotbal, je-li napuštěné.
Jenže ono se pořád vypouští, koupou se v něm cikáni, psy, bezdomovci. Musí se uklízet odpadky když sou lidi neschopný to pořádně vyhazovat, ulklízet výkali po psech apodobně. Na to amgistrát musí dát spoustu financí. Takže ač je mi to líto, magistrát chápu:-(
31.7.2006 14:51
Plaváček  (Nováček)
RE: brouzdaliště
no, kdyby k tomu posadili hlídače který by vybíral vstupné a prodával limonády, a vyhazoval by odtamtud psy a nepřizpůsobivý spoluobčany, pak by nemuseli dávat tolik peněz na odklízení bordelu
25.7.2007 16:13
mild  (Nováček)
RE: brouzdaliště
Podle mě je důvod prostý, nikdo se nechce zabývat další investicí do sociálního zázemí, plavčíka, dalších PS apod. mj. na pár měsíců v roce za pár korun pro několik zaměstnanců. Možná to vidím moc jednoduše, ale to, že chtějí zrušit a už dokonce některá z nich zrušili mi přijde jako vrchol všech plánů radních. Dalšími údůvody jsou údajné předpisy EU a těch bolševických buranů, kteří rozhodují o osudu města a státu. Je mi naprosto nejasný důvod, co bylo špatného na dětských koupalištích, neznám žádný případ, že by někdo onemocněl z vody v brouzdališti apod.(EU hyg.předpisy) Nevím, asi důvodem je , že se děti vyčůraj do vody a do toho nového (který se v roce 2130 pravděpodobně dostaví) už nebudou :o))
Z jiného soudku: přijde mi nepochopitelné, co vede radní a ostatní, kteří jsou v této záležitosti kompetentní věčně vyhánět investory nejrůznějších podniků z města. Do budoucna to bude velké mínus města a především obyvatel v něm žijících, v bodech asi takto: hospodářská úroveň, nabídka pracovní příležitosti a vůbec další rozvoj města. Pokladna rozhodně není bezedná.
26.7.2007 14:11
mild  (Nováček)
RE: brouzdaliště
?
23.7.2006 14:31
Xaver  (Profesionál +11)
re: brouzdaliště
Na tom není nic k nepochopení.Pokud se uklízejí psí hovna, pokud se uklízí ty lahve, papíry a další povalující se smetí po ulicích, nezbývá na brouzdaliště.
24.7.2006 16:23
jpxj  (Nováček)
brouzdaliště
Byla by to opravdu škoda rušit brouzdaliště jen pro to že jsou vysoké náklady na jejich provoz. Třeba by město mělo zveřejnit o kterých brouzdalištích uvažuje. Byla by to škoda obzvláště když vidím ty spokojené maminky s mrňaty v těchto parných dnech které nemusí nikam daleko jezdit a ráj pro děti mají vlastně za domem. Páni radní zamyslete se ještě jednou.
P.S.
Xaver mě nezklamal.
24.7.2006 23:00
Pája  (Nováček)
Brouzdaliště
Souhlasím,že je blbost,je rušit.V takovémto počasí by spíš měli koukat,aby se lidi měli kde osvěžit a hlavně malé děti.Dříve jezdily v parnech po městě kropicí vozy a za celou dobu těchto veder jsem viděl "kropičku" jenom jednou a to jezdím po městě skoro furt.Taky je hloupost budovat nová brouzdaliště v areálech MŠ,kde krom finanční stránky je problém otvírací doby,kdy nějaká pověřená učitelka půjde v 17.00 domů a tudíž zavře.Město by se mělo zamyslet,jestli se tady opravdu žije lidem nejlépe,jak to ukázal nějaký průzkum.
25.7.2006 07:08
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: Brouzdaliště
Páni radní, proč rušíte něco, co je lidem k užitku a v tomto případě hlavně dětem. Moje děcka například využívají brouzdálko u lachtana nebo v Malšovicích. A je to pro ně fajn.
Po přečtení článku v Radnici mě hlavně zaráží fakt, že vybudování mlhoviště stojí 1,3 mil. Kč. To si z nás snad děláte srandu. Za tuto cenu je snad lepší k brouzdalištím dobudovat čističku a filtrování vody, aby se každý den nemusela napouštět. Jistě zbude na sprchu a WC.
25.7.2006 09:53
BlackHK  (Nováček)
Brouzdaliště
Radní v HK jsou na h...., moc dobře to všichni víme
26.7.2006 13:43
dědek  (Nováček)
Brouzdaliště
Také jsem o zrušení brouzdališť četl a přestože mám děti velké, rád bych tam vzal třeba vnoučata.
Ale asi nebude kam, město má přece daleko důležitější akce, že ? :-( Marně vzpomínám, co dobrého pro občany se za posledních třeba 5 let udělalo. Jezdím na koupaliště po různých městečkách v okolí a je mi líto, že ty malé obce mají krásná nová koupaliště (např. Opočno, Jaroměř, Třebechovice, Vamberk....) a stotisícový Hradec může jen snít...
Musím souhlasit s výrokem, že hradeční radní jsou... na nic.
A Xaver? Ten nezklame nikdy! Musí to být dost smutný život, Xavere.
Dědek
26.7.2006 15:10
Xaver  (Profesionál +11)
RE: dědek
Něco na tom je. Někdy je to smutný život mezi psími hovny,které majitel psa neuklidí.Smutný je i pohled na ten nepořádek,co po mnoha obyvatelích městečka zůstává.Btw, u toho opěvovaného brouzdaliště "lachtan"...to je smetiště,co? Úsměvný den :-))
26.7.2006 16:43
jpxj  (Nováček)
RE: xaver
Xavere nezklamal jste ale lachtan není smetiště, je tam čisto uklizeno a ani ta hovna od psů tam nejsou. Lidé se tam opalují na trávě, je to jako z jiného světa přijďte se přesvědčit.
Ale musíte si pospíšit, radní to určitě brzy zruší, nejsou na provoz peníze a ubude několik desítek, možná stovek spokojených lidí a pak bude prostor pro psy.
27.7.2006 22:54
robo  (Nováček)
brouzdaliště
Dnes odpoledne jsem na kole jel po Moravském Předměstí. Dvě mlhoviště, která jsem míjel zela prázdnotou (na jednom bylo jedno dítě, na druhém byly 3 děti). Na brouzdališti "U lachtana" bylo plno... Je správná strategie rušit brouzdaliště???
28.7.2006 12:39
Plaváček  (Nováček)
nesouhlasím...
Přikláním se k názoru, že by se brouzdálka neměla rušit. Navíc musím vyjádřit rozčarování nad tím, kde se v HK šetří a kde se vyhazují peníze. Ruší se jesle ve Štefánikově ulici, které byly na 100% naplněné a velmi oblíbené. Koupaliště tu stále není a rušit brouzdálka je nesmysl. Hlavně že tu máme posr.... fotbalový klub a stadion, kde se v létě nic neděje a v těchto úporných vedrech se nemáme kde osvěžit. A co si budeme povídat, chudáci děti, kterým by smočení ve vodě 1, udělalo radost 2, mohli by se dostatečně vyblbnout 3, prospěje to zdraví. Chodím často kolem brouzdálka v LK II. a je taqm vždy natřískáno. I u Lachtana, jak jsem si všimla. Radní by měli začít šetřit při rozdávání zakázek, kde dohodnutá cena značně převyšuje cenu reálnou, neměli by si na závěr funkčního období rozdávat notebooky a dělat něco pro své občany.
28.7.2006 12:44
Plaváček  (Nováček)
P.S:
Je fakt ostuda, že jsou koupaliště ve všech možných prd.... pardon, malých městech a vesnicích, a v HK ne. V Pardubici na Cihelně je to super, Třebechovice, Lodín, a další. Kde na to ty malý městečka berou?Hlavně že ale máme na všesportovní halu za kolik? 80 milionů?A na stavbu Katastrálního úřadu, chudáci, nemají kde pracovat. Co se asi stane s tím velkým objektem na Ulricháči, kde sídlil magistrát a kde je nyní PČR a Katastr?
15.8.2006 13:47
Matej JR  (Nováček +1)
RE: P.S:
jj, ty pardubice a pr... sedí :-)
28.7.2006 23:16
jpxj  (Nováček)
brouzdaliště
Ve včerejším vydání MF Dnes jsem se dočetl, že se bude opravovat nákladem 10 miliónů korun kašna na Ulrichově náměstí a režim bude řízený počitačem. Určitě z toho maminky těch malých dětí budou mít radost, když pro město je provoz brouzdališť moc drahý a budou rušeny a tady bude stříkat voda v mnoha počitačem řízených režimech.
5.8.2006 22:55
Pája  (Nováček)
brouzdaliště
Takový č....y jako máme na našem magistrátu by člověk jinde těžko pohledal.
6.8.2006 20:53
D.HK  (Nováček)
není nad počítače...
Stačí po dešti a v hradeckých ulicích si "nabrouzdáte" do bot víc než dost!
Doufám že na Ulricháči pak bude cedule kolik že to je režimů a který že to zrovna počítač vybral, jinak to totiž vůbec nikdo nepozná a bude oprávněně nadávat, za co že se vyhodilo tolika peněz.
9.8.2006 15:27
Eva  (Pokročilý +6)
brouzdaliště
Rušení brouzdališť do doby, než tu bude koupaliště, je opravdu skandální.Proč tedy neudělat z finančních důvodů vyhovující pouze 3, na Mor. Předm., v Malšovicích a na Slezském Předm.To by zhruba pokrylo město.
16.8.2006 18:22
Pand  (Nováček)
RE: brouzdaliště
protoze radeji vlozi financni prostredky ku prikladu do nove fontany co se stavi na Ulrich. nam. slysel jsem ze to stalo dost milionu,...a co z toho ? akorat se tam zacnou stahovat vic cikani, kricet maly deti,....a do doby nez se to postavi, coz ma byt nekdy v listopadu, rusi akorat okolni lidi. Priznam se, ze sam na Ulrich. nam. bydlim a nebylo nic prijemneho slyset od 6-7h rano zbijecky, vrtaky a podobne,.....priznam se, ze snad za cele leto, jsem se normalne nevyspal...pral bych nasim urednikum, kteri to schvalili, aby si sem sli na tyden lehnout.....
21.8.2006 10:45
Stanan  (Nováček)
RE: brouzdaliště
no nekde jsem cet, ze ta kasna byla v havarijnim stavu, ze prosakovala voda, takze provoz stoji moc penezů....
no lepsi sbijecky nez od 5 rano na moravskym stekot psu....
21.8.2006 14:51
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: brouzdaliště
S tím ŠTĚKOTEM psů v 5 hodin ráno je to pravda. O bezohlednosti majitelů psů se bohužel na tomto foru napsalo až dost.
29.8.2006 16:00
Pand  (Nováček)
RE: brouzdaliště
uprimne receno, mozna bych radsi slysel stekot psu, kde si v klidu zavru okna a mam to alespon tlumene, nez-li kdyz vam tam s prominutim jebe pod okny zbijecka a i kdyz si zavrete okna slysite to na druhe strane bytu,.....nechtel bych videt lidi, co chodi ku prikladu na nocni smeny,...ty museji byt na palici....
17.11.2006 13:25
jpxj  (Nováček)
Brouzdaliště, fontána
Tak máme na Ulrichově náměstí fontánu za cca 12 mil. Kč.
Kolik by stálo ročně udržování brouzdališť na sídlištích, že musí být rušena kvůli vysokým nákladům?
29.3.2007 08:31
Plaváček  (Nováček)
bagry atd...
Tak jsem se dnes prošla kolem brouzdaliště v Labské II. a je tam bagr, který ho ničí. Musím říct, že mě to fakt naštvalo, nevím kam Ti naši zastupitelé dávají mozek. V létě, ve více než 30ti stupňových vedrech to byla jediná možnost osvěžení pro malé děti,jejichž rodiče nebo prarodiče s nimi nemohli na koupaliště do Třebechovic nebo Pardubic.Když vidím další věci, jako rušení jeslí ve Štefánikově ulici, rušení linky pro lidi v tísni - říkám si, že HK není městem pro lidi, ale pro fotbalisty a zastupitele. Jak jinak si mám vysvětlit, že jsou peníze na oddlužení fotbalového druholigového týmu, na opravu malšovického stadionu, na stavbu sportovní haly...
29.3.2007 10:57
Xaver  (Profesionál +11)
RE: bagry atd...
Nezapomeň tyto poznatky do doby voleb.
29.3.2007 11:24
JPA  (Pokročilý)
RE: bagry atd...
Jasně, Plaváčku, za všechno může fotbal (žádné oddlužení ale normální převzetí se vším všudy, na Malšáku se 40 let nehnul list - kde na to chodíte?)... Měl jsem za to, že jste se přestěhovala kamsi na půl cesty z HK do Pardubic, aspoň v jedné z diskusí jste se tak vyjádřila.
Vztah města k brouzdalištím je tragický, to už jsme zde probrali, za ty peníze, co stála fontána na Ulricháči by se daly brouzdaliště provozovat 15 let...
JPA
29.3.2007 18:49
Roman  (Pokročilý)
RE: bagry atd...
Jenže brouzdaliště není reprezentativní. Není to pomníček konšelů. Vždyť Hradec měl už před mnoha lety ve vizi, že nebude de facto pro lidi, ale že bude bankovní a obchodní vitrínou. A omezováním investic do průmyslu, komediemi kolem parkování, šponováním nájmů i vámi popisovanými kroky pro to dělají co mohou. Jsem hradečák od narození a vždycky se mi tady líbilo, ale zvolna hledám, kam půjdu...
4.3.2008 12:29
Stanan  (Nováček)
RE: bagry atd...
Jsem stejného názoru. Možná kdyby se na brouzdálku místo sochy lachtana postavila socha Malíře či Hermana, tak by to bylo s ovacemi a ohňostrojem v televizi. "Zastupitel" Martin Soukup prodá školku dětem a nechá z ní udělat jazykovku pro bohaté je toho vzorem. A Hermanovo a Malířovo parkování to samé: www.youtube.com/watch?v=icH4EJQdjMQ
Asi to je fakt na to se z HK odstěhovat. To už přestává být městem pro lidi...
31.3.2007 17:25
Plaváček  (Nováček)
RE: bagry atd...
A když se přestěhuju jinak, tak to znamená, že se v HK už neobjevím? Úsměvná logika, fakt :o)))
Já netvrdím, že za všechno může fotbal - lepší, když si mládež čutá než fetuje apod. Ale napadlo mě to jako první, možná proto, že se tady v HK dost do fotbalu investuje. Jistě že šlo o převzetí - ale i s dluhy, které jsme zaplatili všichni.A fotbal si dle mého názoru na sebe, alespoň tady v HK, nevydělá.
Ta fontána na Ulricháči - to je pravda a celkem dobrý nápad. Vezmu dítě, a až budou 35ti stupňová vedra, pěkně ho tam opláchnu a pošlu Divíškovi a Soukupovi pěkné foto. Díky za TIP!
A co teprv ten neuvěřitelný tunel s autobusákem :o) Vyhrála firma, která dala určitou cenovou nabídku. Tuto firmu vybrali - a dostali pár peněz do kapsy.A najednou se stavba prodraží - a všichni na tom pěkně vydělají.Jen obyčejní občané ne...Do voleb nezapomenu a budu jedním z těch, kteří budou volit kohokoli, jen hradeckou ODS.
31.3.2007 20:00
JPA  (Pokročilý)
RE: bagry atd...
Ó nikoliv, jen jsem myslel, že už Vás osobně ty brouzdálka tolik nebudou pálit, když jste se přestěhovala do lůna přírody.
A jako obvykle nemíchejte jablka s hruškami, na různé věci má město své rozpočtové kapitoly, autobusák je jinde, sport je jinde, péče o městskou zeleň je také jinde. V HK bohužel "vyhrála" fontána na Ulricháči a uspokojené ego několika "důležitých" lidí nad stovkami spokojených maminek s dětmi v letních parnech... Dnes se do tohoto problému "odvážně" pustil i hradecký deník, bohužel s křížkem po funuse (jako obvykle).
JPA
2.4.2007 17:36
Phavel  (Pokročilý)
RE: bagry atd...
No k té fontáně - ta alespoň pěkně vypadá. Pro mě je spíš obtížně představitelný ten Ulrichův pomník (10m podstavec, nahoře malý Ulrich sedící za stolem a na to budeme koukat zezdola dalekohledy :-) , kdyby se peníze utratily opravdu za to, musel bych v tomto případě (ač nerad) souhlasit s případnými posměšnými příspěvky našich pardubických účastníků fóra...
7.4.2007 20:32
Karell  (Nováček)
ČESKÉ DRÁHY ZAČÍNAJÍ S VELKÝM BRATREM !
ČESKÉ DRÁHY ZAČÍNAJÍ S VELKÝM BRATREM !
Prodávané čipové In-karty umožňují přesně sledovat, kdo kam jel, a vytvářet tak cennou databázi. Dráhy nyní začínají sbírat údaje, postupně je získají od milionu lidí.Advokát Zdeněk Hromádka upozorňuje na největší slabinu nového drážního systému - evidenci pohybu lidí. Na to podle advokáta České dráhy nemají právo. "Minimálně je to na hranici mravnosti a obchodních zvyklostí," dodává Hromádka.Přesný výzkum má cenu zlata. Taková databáze má marketingově obrovskou cenu.
Toto špiclování občanů je zneužití základních lidských práv a práva respektování soukromého a rodinného života.Více na našem webu ( www.andele-svetla.cz ) v MENU – novinové články - článek 403 a sdělení 2817 . PETICE PROTI ČIPOVÉ TOTALITĚ– sdělení 1622 (najdete na přední straně našeho webu).
Vítejte do světa George Orwella !
8.4.2007 20:51
sniffer  (Pokročilý +4)
RE: ČESKÉ DRÁHY ZAČÍNAJÍ S VELKÝM BRATREM !
No, brouzdat se ve vlaku je taky docela zajimavy sport, ale nevim, co to, ze si CD vytvareji databazi cestujicich ma spolecneho s hradeckymi brouzdalisti... Jinak, pokud nechcete byt sledovani, kupujte si jednorazove jizdenky... To same se muze rict i o databazi MHDHK :) Taky si mohou vytvaret seznam lidi, kdy a kam jedou... :) Banky si taky o Vas mohou vytvaret databazi pohybu a co je uplne nejhorsi... Mobilni operator vi presne, kde se v danou dobu nachazite... :)

Takze klid s tou paranoiou
8.4.2007 21:09
Roman  (Pokročilý)
RE: ČESKÉ DRÁHY ZAČÍNAJÍ S VELKÝM BRATREM !
A ještě bych přidal, že ještě dávno v době papírových týdenních tzv. dělnických jízdenek dráhy taky jasně věděly kdo odkud kam frčí. Nebylo to sice pro ně tak komfortní a vyčerpávající, ale nic moc nového... A ten mobil sedí, to je úplně jiný kafíčko.
9.4.2007 16:40
Karell  (Nováček)
VAROVÁNÍ - ODPOJENÍ PROUDĚNÍ Z CELÉHO VESMÍRU !!!
VAROVÁNÍ - ODPOJENÍ PROUDĚNÍ Z CELÉHO VESMÍRU !!!

Pseudotvůrci ÚŘEDNÍ VOLBY připravili v datasystému o několik let dřív. Dálkově naprogramovaná scéna devadesáti procentní,ZVYŠUJE SE ÚČINNOST OVLÁDÁNÍ
POMOCÍ ČIPOVÝCH TECHNOLOGIÍ !V r.2006 budovali místnosti s přístroji na BIOMETRII LIDÍ !Ještěři OPIJÍ loutkolidi ROHLÍKEM – PSEUDOVOLBAMI
A BIOMETRII NA NĚ NASAZUJÍ !Pomocí postupující čipizace zvyšují míru ovládání,NASADIT PAK ČIP NA LIDSKÉ TĚLO,to je jejich konečný cíl !Na čelo hlavy kvůli ovládání mozku,taktéž na odpojení proudění z celého vesmírného Stvoření,které přichází temenem hlavy.Někdo si řekne – to nedopustím,ale pokud negativní stav si sám zvolil,podobně jako internet a mobil,NUCEN bude přijmout i TĚLNÍ ČIPY !Jen ti, co čistou láskou žijí srdcem svým neustále otevřeným,vyhnou se těžkému ovládání a do Nebe Stvořitelem budou ODVOLÁNI !Více na našem webu ( místo jména ) – sdělení 2730. Více na přední straně našeho webu- PETICE PROTI ČIPOVÉ TOTALITĚ - sdělení 1622.

9.4.2007 19:26
Roman  (Pokročilý)
RE: VAROVÁNÍ - ODPOJENÍ PROUDĚNÍ Z CELÉHO VESMÍRU !!!
Karlle - nekuř to, když ti to nedělá dobře. :-)
28.2.2008 09:08
MIREK  (Pokročilý +2)
Další brouzdaliště
Už je vypsáno další výběrové řízení na zničení dalších třech brouzdališť, která docela úspěšně doposud sloužila dětem. Indiánka, Palachova, Kejzlarova. To jste se páni radní nepoučili z toho, že ta vybudovaná mlhoviště, která stojí na sídlištích, neslouží nikomu? Zase vyhazujete peníze daňových poplatníků do luftu. Komu to bude sloužit? Mám dvě malé děti, tak vím o čem mluvím.
4.3.2008 12:22
Stanan  (Nováček)
Místo brouzdaliště bude parkoviště
Aby z toho ATOL a zastupitelé něco měli, navrhuji zrušit brouzdaliště a namísto nich vybudovat placená parkoviště. Na to by peníze byly. Neskutečný výsměch zastupitelů HK lidem je patrný z této reportáže:

www.youtube.com/watch?v=icH4EJQdjMQ

Na to by peníze byly, ale na děti zastupitelé se*ou, protože jim děti pořádně nenamažou...
13.5.2008 22:25
Eva  (Pokročilý +6)
brouzdaliště
Dnes jsem byla u brouzdaliště U lachtana s dítětem na hřišti.Přestože prakticky nebyla zima, brouzdaliště se demoluje teď, když je hřiště plné matek s dětmi. Teď jsou zde mračna prachu, rachot, ohrazené staveniště. Opravdu bezvadné načasování.
27.5.2008 15:34
Martin Soukup  (Nováček)
RE: brouzdaliště
Vážená Evo,
mě to taky mrzí, že to nemůže fungovat. To načasování vyplývá z tvorby a schvalování rozpočtu města a dále ze lhůt pro výběrová řízení. Termín do konce května je určitě termín přijatelný. A počasí neovlivníme. Tou náhradou snad budou dětská brouzdaliště v areálech mateřských škol, která budou otevřena o prázdninách předškolákům s doprovodem. Tam bude voda filtrovaná a bezpečná. Navíc pro děti plánujeme u plaveckého bazénu na oplocené loučce brouzdaliště a bazénky a atrakcemi především pro rodiny s dětmi.
27.5.2008 23:22
robo  (Nováček)
RE: brouzdaliště
Vážení, zcela souhlasím s rozšířením současného krytého plaveckého areálu (50m bazén a městské lázně) o venkovní bazénky a brouzdaliště pro děti, ale i o venkovní plavecký bazén. Vzniknul by multifunkční sportovně-rekreační areál využitelný pro všechny skupiny obyvatel ve všech ročních obdobích. Areál by byl navštěvován i v horkých letních dnech a konání sportovních akcí (plavecké závody a vodní pólo) by nebylo důvodem k poměrně častému uzavírání celého areálu padesátimetrového bazénu. Nemýlím-li se, tak má krytý padesátimetrový bazén v roce 2009 projít rozsáhlou rekonstrukcí. Kapacita venkovní plochy v této lokalitě je však malá, proto by si občané Hradce Králové zasloužili i samostatné letní koupaliště…

29.9.2008 00:44
robo  (Nováček)
RE: brouzdaliště
Vážený pane Soukupe, ptám se, do kdy bude mlhoviště u ZŠ Štefánikova v provozu? Je konec září a některé trysky stále tryskají (ve dne i v noci) ...
29.9.2008 08:35
dede  (Nováček)
RE: brouzdaliště
V provozu bude, dokud nezamrzne. Potom to nebude mlhoviště, ale kluziště a ten zmrzlý proud vody bude umělecké dílo :)
29.9.2008 16:51
Petr - HK  (Guru +4)
RE: brouzdaliště
Opilci se v říjnu o půlnoci chtějí taky vykoupat, tak jim tu zábavu neubírejte :-)) A umýt špinavého píska na mlhovišti je jednodušší než doma v koupelně. Další podzimní využítí tohoto zařízení mě nenapadá. Provoz brouzdališt pár dnů v létě byl drahý, nyní máme mlhoviště fungující 9 měsíců v roce :-) Jen ty děti na nich chybí, jinak to nemá chybu.
4.6.2008 15:28
Petr - HK  (Guru +4)
bravóóóó
Tento týden se několik dnů teploty pohybovali mezi 25-30 C. Jel jsem okolo 3 mlhovišť a na první nebylo ani dítko, na druhém ani dítko a na třetím 2. V dobách, kdy mlhoviště byly brouzdalištěm, tam nebylo v takovém počasí k hnutí. Chápu, že město jako provozovatel brouzdališť se nesmí postavit nesmyslným hygienickým normám, ale proč se musela rušit úplně všechna veřejná brouzdaliště?? Na Moravském Předměstí v ulici Štefánikova byly zrušeny 2 a na Palachovce u lachtana další. Chápu, že 3 takto blízká brouzdaliště se nedala udržet, ale proč jedno z nich nezůstalo??
4.6.2008 23:40
Pája  (Nováček)
RE: bravóóóó
Protože nějakej připodělanej aktivista a řitní horolezec nepřemýšlel a prostě NĚCO vymyslel.
5.6.2008 07:09
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: bravóóóó
Už jsem to tady psal, jsou to vyhozené peníze. Děti mlhoviště absolutně nezajímají. Můžete se jít brouzdat s dětma na Urlichák, tam je to i s vodotryskem.
5.6.2008 07:15
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: bravóóóó
Ještě pro doplnění, aby bylo zřejmé jak naši páni radní mrhají veřejnými prostředky, by nám někdo ze zastupitelstva mohl sdělit, kolik stojí vybudování jednoho mlhoviště. Kdysi o tom psali v agitačním plátku Radnice a bylo tam 1,3 mil Kč za 1 mlhoviště. Už tenkrát jsem se nad tím pozastavoval, ale nyní v kontextu se zvýšením daně z nemovitosti, je to víc než lumpárna.
5.6.2008 14:30
Eva  (Pokročilý +6)
brouzdaliště
Je fakt, že místo mlhovišť se na MP a v Labské Kotlině nebo v Malšovicích dalo postavit vždy jedno brouzdaliště s recirkulací a oplocením proti psům a spokojenost by byla všude.
24.6.2008 16:31
Eva  (Pokročilý +6)
mlhoviště
Pane Soukupe, když jste mi tak pěkně vysvětlil, proč se brouzdaliště nepřestavělo v zimním období, jistě vysvětlíte, proč je mlhoviště U lachtana dosud mimo provoz, přestože jsou teploty nad 30 stupňů. Děkuji.
25.6.2008 12:15
Petr - HK  (Guru +4)
RE: mlhoviště
Milá Evo,
při teplotách okolo 30C by se na mlhovišti plácala spousta dětí a proteklo by mnoho vody. V rámci šetření finančních prostředků města bude mlhoviště U lachtana zprovozněno v říjnu, až se budou teploty vzduchu pohybovat okolo 15C. Při těchto teplotách se také lépe spláchnou výkaly od psů, které na mlhovištích bývají. :))
25.6.2008 18:20
Martin Soukup  (Nováček)
RE: mlhoviště
Milá Evo,
opakovaně bych rád vysvětlil, že brouzdaliště, mlhoviště a další atrakce a jejich provozování na území města nejsou v rovině politického rozhodnutí vedení města, rady či zastupitelstva. Je to věcí zákonů, vyhlášek a norem, které současná doba přináší. Asi jsem jediný, kdo se tady kolem toho vyjadřuje a tak sbírá mínusové body a určitě zbytečně. Tyto věci jsou plně v kompetenci Technických služeb (bez vlivu, kdo tuto organizaci řídí či zřizuje) a bylo nás opravdu málo, kdo chtěl nahradit zrušená brouzdaliště jinou, byť neplnohodnotnou náhradou. Ale znovu se do toho tématu pustím. Na základě Vaší informace jsem si ověřil, že zpoždění provozu je vinou dodavatelské společnosti, které se bude sankčně řešit v rámci smlouvy mezi firmou a TS. Zítra, tedy 26.6., by mělo být spuštěno i toto mlhoviště. Dohlédnu na to, aby se tak stalo. Víc opravdu nemohu udělat.
25.6.2008 12:38
xyz  (Nováček)
brouzdaliště
Hradec Králové město pro lidi. Přijďte bydlet do Hradce Králové. Agitační slogany, ale za nimi bohužel prázdná slova. Přijďte bydlet do HK, ale nemějte auto a děti. Jinak máte problém. Viděli jste na magistrátu ty plakáty - dva studenti se rozhodli žít v Hradci...? Až jim dojdou peníze, co za to dostali, zmrzne jim úsměv na rtech... Je fakt, že ti děti nemají a parkovat taky nemusí, jezdí určitě MHD.
26.6.2008 09:44
Eva  (Pokročilý +6)
pan Soukup
Pane Soukupe, děkuji za vysvětlení.
26.6.2008 21:58
Martin Soukup  (Nováček)
RE: pan Soukup
Vážená Evo,
tak dnes se to ještě nepodařilo, podle sdělení dodavatele spol. Novostav Hradec Králové je konečný termín zítra. Budiž nám slabou útěchou, že na základě smlouvy o dílo, platí dodavatel 3 000,- Kč denně smluvní pokutu... Ukazuje se, že je to málo. Navrhnu navýšení sankce na 10 000 tis. Kč denně.
26.6.2008 23:36
Ira  (Pokročilý +1)
RE: pan Soukup
Pan Ondráček si stejně přijde na své!
27.6.2008 07:24
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: pan Soukup
Ta smluvní sankce je opravdu směšná, v poměru k výši ceny vybudování brouzdaliště. Už si nepamatuji, ve které radnici to bylo napsané, ale cena vybudování jednoho mlhoviště je prý 1,3 mil Kč. Je to pravda pane Soukupe??
2.7.2008 16:06
Brzda  (Nováček)
lachtan
tak jsem teď o víkendu poprvé viděl co ses tvořilo místo brouzdálka tzv. lachtana. pár blbejch fontánek a je to úplně na prd. jen by mě zajímalo jestli to je schválně že ty fontánky fungujou i ve dvě ráno. V tu dobu jsem šel kolem a pořád tam fungovali
26.7.2008 12:08
mamina.janina  (Nováček)
brouzdaliště
chtěla bych znát odpověd kam se mám se svoji 4 letou dcerou chodit koupat nemohu jelikoz mám ještě měsíčního syna a dcera se rada v brouzdališti koupala a ted tu nic neni v mlhovišti lítají starší děti které tam jezdí na kole a menší děti si tam běhat nemohou jelikož mají s těch starších strach.a na rozčílené maminky vůbec nereaguji jelikož to je veřejné a oni veřejnost také sou.kam tedy mame jít?
26.7.2008 12:11
mamina.janina  (Nováček)
brouzdaliště
prosím ty kdo vědí kde se tady dá koupat s malými dětmi napište mi na email:mamina.janina[zavinac]seznam.cz vsem moc dekuju
26.7.2008 23:07
mechovák  (Nováček)
RE: brouzdaliště
janino, zrušení brouzdališť, která byla funkční a plně navštěvována v letním období je jedna z mnoha věcí, které mě v poslední době v tomto městě opravdu štve. Ještě víc nechápu budování nefunkčích (z hlediska pobytu malých dětí) mlhovišť. Já už mám větší děti, takže sednout na kola či do auta a jet na některé přírodní koupaliště,nebo uměle vybudované koupaliště v okolních městech nám nedělá problém. Chápu vás, protože když byly děti malý, tak s nimi žena většinu všedních horkých dnů trávila u brouzdališť a hrozně si to pochvalovala. Nedávno jsme se byli podívat na "brouzdaliště" v Malšovicích, kde jsme často pobývali. Ano vyrostlo tam spoustu nových atrakcí, ale při dnešním vzrůstu počtu malých dětí jich tam bylo minimum. Bylo to docela smutný. když jsme toto místo navštěvovali s mojí(nyní 15 let) dcerou, tak to bylo místo plný dětí, rodičů, prarodičů a funkčním brouzdalištěm. Prostě bez jakéhokoliv průzkumu mezi lidmi se páni radní rozhodli, že dětem a rodičům se bude bez brouzdališť žít lepé:o(.
27.7.2008 01:21
David-K  (Nováček)
RE: brouzdaliště
Pani radni se museli rozhodnout, diky panum poslancum.
27.7.2008 08:55
Eva  (Pokročilý +6)
brouzdaliště
U bouzdališť ve zdraví vyrostly 2 generace a celá republika nám to záviděla. Když už se to muselo rušit, mohla se místo nefunkčních mlhovišť zřídit 1-2 brouzdaliště s recirkulací a oplocením proti psům třeba na MP a v Malšovivích, aby to bylo dostupné MHD.Ale na názory lidí se nikdo neptá. No a pokud jde o jízdu v mlhovištích na kole a pod. - na co máme městské strážníky? Nikdy jsem je tam na pochůzce neviděla.
30.7.2008 05:08
Kafka  (Nováček)
RE: brouzdaliště
Dovolím si oponovat paní evo zkušeností ze Slezského předměstí. Tam měštáci chodili celkem pravidelně a občas udělali i pořádek. Že děti jezdí v mlhovišti na kolech. To je právě nevýhoda mlhovišť tak jak jsou v HK budována. Je to vydlážděný kus pozemku ve stejné úrovni s ostatním povrchem, kde z nějakého roztřikovače priští voda. Dětem nic nebrání tam na kole jezdit a rodiče tam s nimi už tolik nechodí, protože se jim tam vlastně nic nestane (např. utonutí). Je to v podstatě chodník, ze kterého stříká voda. Děti možná ani nerozliší, že se jedná o mlhoviště s jiným režimem chování. Navíc za děti odpovídají hlavně rodiče a i vy můžete zkusit sama dětem vysvětlit, že je jízda na kole v tomto místě nevhodná. Nemusí přece u všeho být policajt.Za mých mladých let si s námi hravě poradil jakýkoli dospělý. Pravda pocházím z měnšího města . . . .
30.7.2008 05:22
Kafka  (Nováček)
RE: brouzdaliště
Jinak s vámi co se týče změny brouzdališť na mlhoviště plně souhlasím. Žiji v HK už mnoho let a byl jsem mimo jiné pyšný na to, že někdo myslel na lidi ze sídliště a umožnil jim vodní radovánky přímo u rozpálených paneláků. To skončilo a je to moc velká škoda. Ono to nebude nikdy výdělečné, ale je to jedna z věcí proč bychom si mohli říct, že Hradec Králové je naše dobrá adresa. Měl jsem nekolikrát v minulosti na návštěvé mimohradecké a ti koukali . . . .
30.7.2008 10:53
Petr - HK  (Guru +4)
mlhoviště - nesmyslné plýtvání peněz
Na brouzdálku jsem vždycky dítě mohl nechat vyblbnout, učilo se plavat a nemusel jsem mít strach, že se utopí. Na mlhovišti to není možné. Využití mlhovišť je stále minimální, je na pováženou, zda neinvestovat pár miliónů raději do dětských hřišť. Koupaliště v HK stále není, a jen tak nebude, tak jsem tento rok místo na brouzdaliště vyrazil s dítětem na Opaťák. Člověk trne, aby dítě nezmizelo pod hladinou a všude stačilo. Opakovaně si musím vylít zlost: to musela být chytrá poslanecká nebo ministerská hlavička, která nesmyslné hygienické normy vymyslela, aby se musely rušit brouzdaliště pro nejmenší. Bohužel město těm chytrákům slušně asistovalo, pár brouzdališť (2-3) by rozpočet nezruinovalo. Mimochodem na Opaťáku se sice už delší dobu neplatí za pronájem louky, kde chtě-nechtě musíte zaparkovat auto (divím se, že někdo pustil tak slušnej kšeft), i služby se trochu zlepšily alespoň na průměrnou úroveň (nějaké stánky s občerstvením tu jsou), horší už je to s čistotou pláží, kde se neustále mezi malými dětmi pohybují psi nezodpovědných pánů (už jsem jak Xaver:-)) a s chybějícím sociálním zařízením.
30.7.2008 14:10
Xaver  (Profesionál +11)
RE: Petr
Nepatří on ten "Opaťák" do Pardubic? To by se o kšeft připravili v Perníkově. A obechcávat a obesrávat okolí by tam stejně chodily hradecké psí obludy. A jejich páni by statečně přispívali :-))
30.7.2008 15:39
Petr - HK  (Guru +4)
RE: Xaver
Mám ten dojem, že tu louku měl nějaký podnikatel z Prahy a říkalo se, že je to příbuzný starosty Opatovic nebo starosty byla ta louka, teď nevím. Zřejmě byl tlak lidí, aby na tom veřejně činná osoba nevydělávala, tak asi proto je to teď zadarmo. Ale to jsou nepodložené informace typu "jedna paní povídala". Jinak si neumím představit, že by takto lehce vydělané peníze, které volají po daňovém úniku, někdo nechtěl. Jen sedím a vybírám a FÚ těžko zjistí, kolik tam bylo aut. Ale nepatří to k tomuto tématu, končím.
4.8.2008 10:24
ridic007  (Nováček)
Mlhoviště jsou super
Byl jsem s dětmi na mlhovišti. Je to super, hygienické. Šetří to vodu. Konečně dobrý nápad.
4.8.2008 10:55
Petr - HK  (Guru +4)
RE: řidič007 - Mlhoviště jsou super
Hmm, bylo to super, že jste tam byl ve třicetistupňovém horku sám se svými dětmi nebo jen chcete provokovat? Máte pravdu, voda se tím ušetří - to je ale jediné pozitivum na mlhovištích.
4.8.2008 13:17
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: Mlhoviště jsou super
Možná, že to opravdu šetří vodu, ale to, co stálo budování té celé nesmyslnosti, to už si raději nespočítáte. V Radnici jednou napsali, že přebudování brouzdaliště na mlhoviště stojí 1,3 mil Kč. Tak s tím názorem o úspoře vody, běžte někam.
4.8.2008 18:56
David-K  (Nováček)
RE: Mlhoviště jsou super
Modernizace brouzdaliste by byla jeste drazsi. To nepocitam mesicni naklady na provoz.
5.8.2008 06:59
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: Mlhoviště jsou super
Spíš jde o to, že nic přebudovávat nemuselo a jejich provoz klidně mohl zůstat tak jak byl. Vyhovovalo a hlavně to sloužilo dětem.
5.8.2008 12:43
David-K  (Nováček)
RE: Mlhoviště jsou super
Bohuzel muselo, zamerte se na posledni odstavec.
hradecky.denik.cz/zpravy_region/brouzdaliste200804...
5.8.2008 14:45
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: Mlhoviště jsou super
O tom článku vím, jen se měl pisatel odvolat na konkrétní znění, články, §, vyhlášky. Tohle umí napsat kde kdo, blbec tomu uvěří, aniž by tušil co je tam vlastně napsáno a jen každý říká,že je to kvůli legislativě. Ale jaké? Řekněte konkrétně.
5.8.2008 17:02
Ira  (Pokročilý +1)
RE: Mlhoviště jsou super
Pan Ondráček z TS HK měl s těmi brouzdališti moc práce a proto s panem Soukupem vymysleli ty předpisy. Potom vypsali výběrová řízení na bourání a další na vybudování mlhovišť. A to všechno dobře vynáší. Ne však občanům.
5.8.2008 14:19
Xaver  (Profesionál +11)
RE: Mlhoviště jsou super
Na brouzdališti asi byla větší sranda, ale z mlhoviště se zase lépe uklízejí psí hovna...holt něco za něco :-))
4.8.2008 11:26
Eva  (Pokročilý +6)
brouzdaliště
Mlhoviště opravdu děti nebaví, vymyslel to někdo, kdo s dětmi nepřijde do styku. Kdyby tam alespoň tekla voda jako vodopád, pod který by si děti mohly vlézt a nabírat si do kyblíčků vodu a pod. Tady jim nezbývá, než tam lítat /pokud tam vůbec jdou/.
5.8.2008 09:19
Martin Soukup  (Nováček)
Mlhoviště
Pěkně se tady sešly všechny připomínky, tak si dovolím ty svoje shrnout také. Za prvé-brouzdaliště tak jak byla, zůstat nemohla. Za druhé-když jsem nastoupil do funkce, měla být brouzdaliště zlikvidována bez náhrady. Za třetí-teď jsem jich několik navštívil a jsou plná dětí i rodičů. Za čtvrté-několikrát jsem tady vyjádřil svůj názor na to, že je třeba je dál oživit a že na tom společně s TSmHK pracujeme. Za páté-ne všichni mají děti, ne všichni považují mlhoviště a podobné atrakce za priority. Když to tedy sečtu, spíše by mi pomohlo, kdyby někdo z fóra přišel s nějakým konkrétním návrhem či námětem, někde něco viděl, co bychom mohli zrealizovat...
5.8.2008 10:49
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: Mlhoviště
Svůj názor přeměny brouzdališť na mlhoviště, jsem tu několikrát napsal. Možná, že by to nikdo ani neřešil, kdyby mělo HK aspoň tolik koupališť, jako mají například v sousedních Pardubicích. V tomto směru HK prostě zaspal dobu a myslím, že to padá na hlavu nynějšímu osazenstvu na magistrátu.
5.8.2008 11:10
ridic007  (Nováček)
RE: Mlhoviště
Proč jen nynějšímu? Také předchozímu a před-předchozímu a také před revolucí. Co udělala "strana a vláda" a krajský tajemník pro HK? S čím, s jakým návrhem přišla v současné době KSČM, ČSSD a Lidovci? S ničím. Pouze furt všechno negují a nemají vlastní návrhy. Připomíná mi to ty ekologické aktivisty, kteří bojují proti všemu a nemají alternativu.
11.8.2008 10:54
Phavel  (Pokročilý)
RE: Mlhoviště
U stran, které jste jmenoval mi třeba vyhovuje to, že byli a jsou proti Atolu i privatizaci VAKu. Tyto kroky, jak už zde bylo mnohokrát zmíněno, vedly jen k ochuzení městské kasy i obyvatel HK. Možná, kdybychom vedli rozumný systém parkování sami a dostali mnohamilionovou dotaci na rekonstrukci ČOV z EU (a nemuseli to díky té privatizaci celé platit ze svého), zbyly by i peníze na plnohodnotné provozování brouzdališť.
11.8.2008 11:40
Ira  (Pokročilý +1)
RE: Mlhoviště
Phavel - souhlas!!
11.8.2008 11:53
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: Mlhoviště
K tomu není co dodat. Souhlas.
5.8.2008 14:21
ady  (Nováček)
dopravní hřiště pro děti
pane Soukupe.Když konkrétně , tak konkrétně.Postavte třeba několik menších nebo 1 velke dopravní hřiště pro děti. Byly by tam cesty se základními dopravními značkami,přechody pro chodce,křižovatky se semafory, parkoviště..... Vše samozřejmě přizpusobeno dětskym rozměrum. Tak aby tam mohli přijit děti na svem kole, koloběžce, tříkolce, motorce . Rodiče by je mohli učit poznávat pár základních dopr. značek, jak se chovat na silnici nebo na chodníku, komu dat přednost atd....
Jasně že to nebude levné, možná budete mnozí namítat , že je to zbytečné, ale já byla s dětmi na dovolené na Slovensku tam jsem na takové dětské dopravní hřiště zašla a děti se tam skvěle vybláznili, hodně se toho naučili a mužu vam říct, že to hřiště bylo téměř pořad plné. Každý patek tam na hodinu přišli taky 2 příslušníci MP a s dětmi se bavili,vysvětlovali jim co se smí a co ne a děti je doslova "žrali".
5.8.2008 14:39
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: dopravní hřiště pro děti
Takové hřiště je na Malšovickém stadionu a moc dětí tam nechodí, je nevyužité.
6.8.2008 18:31
Martin Soukup  (Nováček)
Dopravní hřiště pro děti
V současné době se nové dopravní hřiště pro děti a mládež opravdu chystá. Hledáme vhodnou lokalitu a zatím nám jako nejvhodnější připadá prostor za ZŠ Štefánikova a za ZŠ Mandysova. není to tak vhodné jako to stávající v centru města, ale dobře dostupné MHD. S tím stávajícím u malšovického stadionu se do budoucna nepočítá.
7.8.2008 08:42
Petr - HK  (Guru +4)
RE: Dopravní hřiště pro děti
Pořád hledám prostor, kde nejezdí auta a kde bych děti naučil pořádně jezdit na kole, ale dopravní hřiště mě fakt nenapadlo, to je dobrý nápad. Mám ale šanci se se svým dítětem dostat do areálu, když je pozemek oplocený a je součástí stadionu? Dostanu se tam maximálně při fotbalovém zápase po zaplacení vstupného...
7.8.2008 13:24
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: Dopravní hřiště pro děti
Při zápase se tam s kolem právě nedostaneš. Jinak je tam otevřeno. Občas tam s dětma jezdím.
7.8.2008 14:25
Petr - HK  (Guru +4)
RE: Dopravní hřiště pro děti
Normálním vchodem na stadion nebo to někde má svá vrátka? Díky za informaci.
7.8.2008 14:52
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: Dopravní hřiště pro děti
Normálně hlavní bránou (bránou borců) na levo. Tuším, že je možná otevřená i branka od bývalé sauny.
9.8.2008 21:49
Petr - HK  (Guru +4)
RE: Dopravní hřiště pro děti
Dneska jsme dětské hřiště vyzkoušeli a dětem se tam moc líbilo. Areál všesportováku byl volně přístupný, vždycky jsem si myslel, že tomu tak není. Silničky na hřišti jsou vzhledem k jejich stáří celkem zachovalé, k úplné spokojenosti by stačilo, aby tam 2x za rok uklidila multikára z TS nepořádek ze stromů. Děti se na dopravní hřišti vyřádí a zároveň i trochu zábavnou formou naučí, jak se chovat na silnici. Za hodinku se tam pár rodičů s dětmi vystřídalo, chybí jen menší úklid a trochu propagace, ještě by to mohlo pár let sloužit k užitku. Teď mě napadá, že s výstavbou nového stadionu bude dopravní hřiště asi zrušeno, že?
5.4.2010 19:11
esme  (Nováček)
mlhoviste
tak mam u baraku MLHOVISTE - uz jsme zazili tu sezonu. Zdeseni generaci deti odchovanych lachtanem od mala pres pudertu dokumentuju vyrokem meho nyni 36 leteho syna na navsteve:"mami co to je za hruzu, kde je lachtan? a ktery blb dal misto nej rozpalenou ohromnou plan zabetonovana zamkovou dlazbou" - to snan deni normalni.
Vedle je vybudovane nove hriste, ktere se detem libi, je moderni a jsou na nem artakce , ktere jim padly do noty. Ale ta velka kulata rozpalena betohova plocha vedle je vyploch choreho mozku. Zlomek času se tam mlžilo...Mohla bych vedet, ktery chory mozek se nad touhle veci podepsal?
Irena Sulcova
6.4.2010 00:23
Ira  (Pokročilý +1)
RE: mlhoviste
Náměstek primátora Soukup.
16.5.2010 22:46
Martin Soukup  (Nováček)
RE: mlhoviste
Omyl. Nové hygienické zákony, milá Iro... A někdo je musí dodržovat.
16.5.2010 23:54
Ira  (Pokročilý +1)
RE: mlhoviste
Mně nemilý náměstku Soukupe. Brouzdaliště se mohla osadit čističkami vody a stále by to bylo levnější řešení, než Vámi zvolená mlhoviště. Doufám, že v příštím volebním období, už o Vás neuslyším. I když každý takový modrý ptáček má svého výkonného nástupce. Bohužel!!
17.5.2010 23:28
Martin Soukup  (Nováček)
RE: mlhoviste
Milá Iro, jednoduše to vypadá, ale těžko v dnešní době udělá. I tuto Vámi navrhovanou variantu jsme zvažovali. Ale nešlo jen o čističky vody, ale o kompletní generálku cca 30 let starých brouzdališť, kde by se muselo udělat vše nové na stavební povolení, kde jsou účastníky tohoto řízení všechna okna, a to je prakticky nemožná věc... stačí jedno okno (jeden byt), aby nesouhlasilo, či vydalo námitku... Víte kolik je dnes odpůrců dětských hřišť...? Takže se snažíme o jistou kompenzaci v areálech mateřských škol, na koupališti Flošna, snad na Stříbrňáku, snad na loučce u plaveckého bazénu. Předpokládám, že se Vám to nebude zdát, ale je jiná doba než v roce 1975...
17.5.2010 23:54
Ira  (Pokročilý +1)
RE: mlhoviste
Když se chce, hledá se řešení. Když se nechce, hledá se důvod a tím jsou ta Vaše okna a "nespokojení" občané. Vy politici vždycky dáte víc na ty, kteří křičí hodně nahlas a ignorujete většinu slušných lidí. Potom se nemůžete divit, že Vaší straně málokdo věří.
1.7.2011 14:33
RaF  (Nováček +4)
RE: mlhoviste
Milá paní Iro, jen na vysvětlenou: Pán ódées náměstek Soukup je tady na reprezentaci. Ne aby něco "řešil". Tihle lidé se cpou do funkcí jen pro oslňování svého okolí, kam že to až dotáhli. Za vším stojí jen sobecké pohnutky a sebestředné okouzlení sama sebe. Možná na malých vesničkách jsou ještě starostové, kteří skutečně (dokonce i rukama) dělají něco pro své spoluobčany, vídáte je v montérkách a špinavýma rukama. Ale tihle Páni z Města - to jsou jen ubozí manekýni věčně poklepávající na nějaké kameny a přestřihující nějaké pásky. Stejně jako to dělali Husák, Kapek, Štrougal... Ten duch oné doby je tu stále a proto jsme tam kde jsme. Máme se dobře a dobře nám tak.
R. Fořt
7.7.2010 08:19
Honza  (Nováček)
RE: mlhoviste
ste buzny, zesraly ste tohle mesto...diky
16.6.2011 14:34
Japa  (Pokročilý)
RE: mlhoviste
Tak Soukupe, mám tě rád, ale teď jsi mě dohnal k slzám tím, že nám chceš vnutit představu, jak radnice ctí zákon a potřebná stavební povolení. Na Pražské ulici jste například posunuli semafory a rozšířili chodníky na úkor Pražské třídy, aniž by se někdo namáhal žádat o vydání stavebního povolení. Vše bylo provedeno v rámci údržby. Nikdo se občanů v přiléhajících domech neptal, zda s tím souhlasí a navíc tento chodník nebyl v zimě městem uklízen z důvodu, že rolba neprojede kolem jednoho odpatkového koše, umístěného na sloupu. Takže neokecávej brouzdaliště jedním oknem, což navíc nemáš potvrzené a klidně řekni, že se radnici nechce. Jarda
18.5.2010 05:52
Martin Samohrd  (Nováček)
PRO IRU
IRA (IRISH REPUBLICAN ARMY) JE MILITANTNÍ ORGANIZACE PŮSOBÍCÍ NEJEN V SEVERNÍM IRSKU, ALE JAK VIDNO, JIŽ I V HRADCI. PO VZORU BRITSKÉ VLÁDY JE NUTNO S IROU DISKUTOVAT, DOHADOVAT SE, PŘIJÍMAT KOMPROMISY. NIKOLIV VŠAK BOJOVAT. POKUSÍM SE O TO.

VÁŽENÁ IRO, VÁMI DISKUTOVANÝ PROBLÉM MLHOVIŠTĚ KONTRA BROUZDALIŠTĚ NEVIDÍM NA ROZDÍL OD VÁS, JAKO POLITICKÝ PROBLÉM. NENÍ MODRÝ, ORANŽOVÝ, RUDÝ ANI ZELENÝ. JE PRACHOBYČEJNĚ NICOTNĚ LIDSKÝ.

ZASTÁVÁTE NÁZOR, ŽE JEST DOBRÉ ABY SE DĚTI BROUZDALI, NIKOLIV VŠAK MLŽILI. HYGIENICI ZASE TVRDĚ POŽADUJÍ ABY SE KAŽDÉ DÍTĚ MLŽILO A NEBROUZDALO. JINÝM JE TO UPLNĚ JEDNO A CHTĚJÍ HLAVNĚ ABY TI SMRADI PŘI BROUZDÁNÍ ČI MLŽENÍ NEJEČELI POD OKNY A ODSTĚHOVALI SE S BROUZDALIŠTĚM ČI MLHOVIŠTĚM POD OKNA NĚKOHO JINÉHO. DALŠÍ SKUPINA LIDÍ BY MÍSTO BROUZDALIŠTĚ ČI MLHOVIŠTĚ RADŠÍ VIDĚLA PARKOVIŠTĚ. ATD. ATD. A TĚĎ BABO RAĎ. NA ROZDÍL OD VÁS SI MYSLÍM, ŽE VŠICHNI JSOU SLUŠNÍ LIDÉ, NE JEN TI ZASTÁNCI BROUZDALIŠŤ. KAŽDÝ Z NICH MÁ NA SVŮJ NÁZOR PRÁVO A MÁ PRÁVO SE HO I DOMÁHAT. ŘEŠENÍ JE ALE JEN JEDNO. VYSVĚTLETE MI PROSÍM, PROČ TÍM JEDINĚ SPRÁVNÝM ŘEŠENÍM BY MĚLO BÝT BROUZDALIŠTĚ A PROČ SI MYSLÍTE, ŽE JE TO NÁZOR VĚTŠINY SLUŠNÝCH LIDÍ? VYSVĚTLETE MI TAKÉ PROSÍM, PROČ BY MĚLI BÝT ZASTÁNCI NĚČEHO JINÉHO NEŽ BROUZDALIŠTĚ LIDMI NESLUŠNÝMI A MENŠINOVÝMI?

POZN.
BRITSKÁ VLÁDA SE DOHODLA S IROU, DOŽADUJÍCÍ SE ODTRŽENÍ SEV. IRSKA, ŽE SEVERNÍ IRSKO BUDE ODTRŽENO OD VELKÉ BRITÁNIE AŽ VĚTŠINA SEVERNÍCH IRŮ VYJÁDŘÍ V REFERENDU NÁZOR, ŽE SI TOTO ODTRŽENÍ PŘEJE. PROZATÍM SE TAK NESTALO.

ZDRAVÍ VÁS SAMOHRD
18.5.2010 18:59
Ira  (Pokročilý +1)
RE: PRO IRU
Váš příspěvěk je opravdu hodnotný. A ta ARGUMENTACE !!
19.5.2010 00:08
Martin Samohrd  (Nováček)
PRO IRU
:-) ŽÁDNOU ARGUMENTACI TAM NEVIDÍM, JEN JEDNO ÚSMĚVNÉ PŘIROVNÁNÍ A VÁM DVĚ POLOŽENÉ OTÁZKY. ODPOVĚDI, JAK VIDNO , SE ASI NEDOČKÁM. TO NEVADÍ, MĚJTE SE FAJN, MLŽENÍ ZDAR, ZDRAVÍ SAMOHRD.
2.7.2011 18:36
Japa  (Pokročilý)
RE: PRO IRU
Martine, tady není co k vysvětlování a také není nutné dělat si z nicku IRA legraci. V demokracii rozhoduje vždy zájem většiny a Ty to víš. Tak zde máš odpověď na svou otázku. Jak zjistíš kde je většina, to už je práce zastupitelstva a tedy i tvoje. Jarda
13.6.2011 23:30
Petr - HK  (Guru +4)
mlhoviště stále nefunkční
Místo brouzdališť byly postaveny mlhoviště, aby se plnily hygienické normy a ušetřily se náklady. V červnu, kdy bylo již hodně slunečných dnů a dalo se koupat, jsou mlhoviště stále mimo provoz. Proč? Co brání zahájení provozu? Zřejmě se opět čeká na září, aby se mohly děti v podzimních dnech sprchnout.... :-)
16.6.2011 17:09
Eva  (Pokročilý +6)
brouzdaliště
Dnes je v Radnici napsáno, že už asi konečně bude teplo, tak se zprovozní brouzdaliště. Ale ono je teplo již měsíc! Spíš půjde o placení vody, že.

Vložit nový komentář

K tomuto fóru mohou příspívat jen přihlášení uživatelé.
Přihlásit nebo registrovat.

Mohlo by se hodit
Doporučujeme