Přidat nový komentář | Téma založil atilius dne 20.03.2008
Celkove mam dojem, ze v HK neni zadna opravdu poradna a stylova restaurace, kam by clovek mohl zajit. Nejde mi o to se dobre a levne najist, ale o to, ze kdyz mam vyznamnou navstevu a chci ji nekam pozvat, tak mam dojem, ze neni kam. Nebo vite o necem (v HK)?
Tak takových si myslím je po Hradci docela dost... Jestli mám jmenovat, co mě právě napadá, tak bez rozlišení pořadí: Grand, U České koruny, Duran, Na Hradě, U Radnice, U Rytíře, Mexita a když se zamyslíte, určitě doplníte další :-)
V Grandu se i ji? Jsem myslel, ze tam je jen hotel...
U Ceske koruny - to je kde?
Duran neni spatna restaurace, ale nema zadny styl.
U Rytire to neni spatna restauracka, ale ze bych tam chtel vzit navstevu z ciziny...
Jde mi o to, ze by to mela byt restaurace s velkym R - vyborne jidlo, zajimave prostredi, skvela obsluha.
Byl jsem vcera U rytire, pohybuji se velmi v t. zv. zahranici, mam i cizi pas, minuly tyden jsem byl pozvan v Bayreuthu, Bambergu a dalsich mistech v Bavorsku a nerekl bych, ze je to U rytire tak zle resp. horsi nez v jmenovanych mistech. Ovsem s luxusnim restauracemi treba ve Gstaadu se to srovnavat neda - to ale i cenove. Na hrade je to uz horsi, hlavne proto, ze pokud nekourite, nebudete obslouzen. Zdravim m
Jeste bych to mozna upresnil - ta restaurace by mela mit Genius Loci - melo by to byt misto, kam clovek pozve obchodniho partnera, aby na nej udelal dojem (ale ne tim, ze mu zaplati parek s horcici za 500Kc).
ta restaurace by měla mít genius loci a ty bys měl mít trochu rozumu nebo soudnosti !
to mi teda rekni, co se ti nelibi na pozadavku "genius loci"? Obycejnych restauraci s kontinentalnim jidlem je vsude dost - o to nestojim. (alespon ne ve smyslu s vazenou navstevou)
doma to žere zpařenej jetel a tady machruje. To bude ňáký Hogo Fogo ODS!
Určitě bych si JÁ vzal váženou návštěvu odjinud třeba K Ferdinandovi(V kopečku) nebo k U české koruny(Tomkova ul.) či do Atlanty(Masarykovo náměstí).kdybych ještě chvilku přemýšlel,našel bych určitě další vhodné a dobré restaurace s dobrou kuchyní.A jestli tam tancuje šašek nebo polykač ohně či tam ukazují hada-to je mi srdečně fuk.pro mě je důležitá dobrá kuchyně a dobrá obsluha.a tu jsem ve vyjmenovaných opakovaně nalezl a vracím se tam.
tak buď jseš nafněnej snob nebo neznáš Hradec ani z rychlíku. Jinak bys totiž věděl.
ani nafrnenej, ani snob - bezne v HK do restauraci nechodim a nemam prolezlou kazdou hospodu...
U Radnice www.restauranturadnice.cz/
já jsem vždy naprosto spokojen v Inflagranti, jak s prostředím, tak s jídlem, tak s obsluhou. :-)
Jezdí k nám často návštěvy ze zahraničí a nejsme ti kteří obchází hospody. Ale je jich v Hradci pár, za které se nemusíme stydět co se týče kuchyně i obsluhy. Namátkou, ŠATLAVA, U LUKÁŠE, RADNICE, NA STATKU.
Nejlepší je podle mého mínění restaurace Sport Cafe.Mají nejlepší pizzu v celém Hradci Králové.Je vidět,že ji dělají přímo v peci na dřevě.Je fakt bezkonkurenční a za skvělé peníze.Jinak tam velice rád zajdu je tam skvělá atmosféra výborná obsluha a ceny mě připadají docela dobré.S kámošema na Mojito jedině tam.Nejlepší Mojito v Hradci Králové.
Tak Sport Cafe je mozna dobre na pokec s kamosem, ale stylova restaurace to urcite neni...
jestli je pro tebe pizza dobré jídlo,tak máš dooost zúžené obzory.ale nic proti pizze-každej má jiný chutě a jiný představy.
Tohle už jsem si říkal hodněkrát. V hradci opravdu žádná restaurace s velkým R není... Spoustu hezkých, rodinných, pěkných,... ale žádná opravdu na úrovni. Je pravda, že v Grandu jsem ještě nebyl, tak snad mě mile překvapí.
jj, Grand si myslim, ze ma ten potencial - budu se tam muset brzy vypravit :)
Doporučuji penzion U Svatého Jana ve Svobodných Dvorech. Příjemné prostředí, výborná kuchyně i obsluha, ubytování na úrovni!
A to zase já jsem spokojený, když sežeru rohlík s gothajem před Tescem a zapiju to lahváčem...cha cha cha.
Xavere,zapomněl jste na novou vyhlášku o požívání alkoholických nápojů na veřejných prostranstvích :-))
Jeden bejvalej říkal, že blbý zákony a vyhlášky se dodržovat nemusí....:-))
V Grandu to vypadá velice dobře a nikdo tady nejmenoval u královny Elišky tam si myslím to není taky špatný ale už jsem tam delší dobu nebyl
Kdysi (je to, pravda, už pár let, tak nevím, jestli neoušuntěli) jsem byl v restauraci "U SVATÉHO LUKÁŠE", Úzká 208, 500 03 Hradec Králové (staré město ulička mezi Žizkovým a Husovým náměstím, souběžná s Klicperovou), a musím říct, že skvělý!!! Ale, jak říkám už je to dost let zpět.
A co hospody mimo HK? Třeba ta v Bělči n.O. na návsi, jak tam kdysi vařili pivo. To je hnus co? Špína uvnitř i venku, nepořádek, kolem rezatého čoudícího grilu smetiště. Ceny dost vysoké na takovou putyku a přesto všechno je obležená kolaři. Asi jsou velmi dehydratovaní a hladoví...:-))
Taky nechápu. Vevnitř je špína a vypadá to jako by majitel vůbec neinvestoval do zařízení...Ale na CARa tam lidí jezdí hafo. V létě když jedu z chaty okolo, tam jich je mrtě, že by byl problém si tam sednout.
U Elišky jednou a nikdy více. Za nekřesťanské peníze na obřím talíři dva miniaturní kousíčky masa a 2 třešinky. Je mi jasný, že účelem v takové restauraci není se se přežrat, ale užít si nějaký kulinářský zážitek (nebo by tomu tak alespoň mělo být) bohužel se to u mě ani u mých spolustrávníků nekonalo.
Problém jako atilius řeším tout dobou také a přicházím na to, že žádná taková restaurace v HK není. Na dobré jídlo se dá zajít do mnoha restaurací, ale aby tomu odpovídala i atmosféra, těžko pohledat.
Výborně prý vaří v restauraci Na Statku v Kuklenách, perfektně vaří v bývalé Staročeské (dnes Pod Terasami) vedle magistrátu, ale typem to nejsou restaurace, kam pozvat váženou návštěvu. U Nouzů za Hradcem už to také není co bývalo... Takže asi opravdu nezbyde než vybrat nějakou z restaurací na Velkém náměstí...
Kalinka
v Plotištííích:-)) Od starého Baumaxu na posl. světelný křižovatce před kruháčem u ČKD:-D
Nebo Grand?:-)
Na statku v Kuklenách je opravdu příjemné stylové prostředí a dobrá jídla a hlavně - zaparkujete přímo u nich gratis - žádný ATOL vás nekasíruje.
Nazdárek, chtěl jsem se zeptat, co říkáte na rest.Recese???? Já slyšel,že hrůza ...,chtěl jsem tam někoho vzít,tak chci zjistit co a jak, díky Alois.
Dobrý den,
řeším ten samý problém: budu mít návštěvu s ciziny, rád bych je někam pozval a nerad bych si uřízl ostudu. Takže testuju, kdy a kde se dá. Duran - není žádný styl, tak maximálně na rodinou večeři, U Radnice - zbytečně předražené, i když kulinářské speciality nabízí, chuťově však nic výjimečného, to samé se dá říct o Elišce, Sportbar - zahrádka celkem jde, dovnitř bych pozval spíš kamarády na fotbal, porce i ceny ucházející, ale není to ono co hledám, Mexita - některé výjimečnosti bych tam našel, ceny normální, jídlo celkem dobré, ale ne moc teplé a pizzu objednávat nehodlám, Knihomol - ceny příznivé, ale spíše pro studenty, restaurace na nádvoří krajského úřadu - moderní interiér, nepohodlné a jídlo nic moc. Ještě bych rád otestoval Grand, Lukáše a Šavlovnu, jak na tom aktuálně jsou a budu se muset rozhodnout. Nemáte někdo lepší tip? Preferuju podniky v blízkosti historického centra HK (Malé, Velké nám.).
Sice nesplňuje Vaše kritérium o blízkosti centru, ale jinak je fajn restaurace "Na statku" v Kuklenách u kostela.
Doporučuji Šatlavu v Dlouhé ulici vedle Klicperova divadla.
A co ta restaurace naproti Krajskému soudu?Tam slušně vařili, prostředí hezké, čisté toalety. Obsluha byla příjemná, jídlo výborne. Funguje to tam ještě?
Ta funguje ,ale vloni v létě jsme čekali 1,20 hod na večeči.Přišli jsme v 18,00.prý nestíhají - měli málo personálu a plno.... nikdy více
Jo jo...a je tam nahulíno a na účet přihazují položky, které nebyly konzumovány.
Tak nevím, zda je opravdu řeč o Inflagranti, ale chodíme tam dost často, a vždy naprosto bez problémů. O zakouřeném prostředí nemůže být ani řeč (klima + kvalitní odvětrávání) a navíc v létě opravdu velmi povedená zahrádka. Jak jsem psal již kdysi, doporučuju.
Chodím už od otevření do Knihomola a pořád se v Hradci nic lepšího neobjevilo , je to takový neformální , ale jídlo super , zahrádka pěkná.Nevýhoda je , že je obvykle hodně plno
Tak Grand jsem vyskrtnul ze seznamu kandidatu - misto super, obsluha dobra, ale vyber jidel ... ja nevim, bylo to dobre, ale pouze stredomorska kuchyne v secesni restauraci jako na plazi v Italii, ci Francii? Proc nemaji treba nejakou krajovou specialitu nebo tak neco? Tak musim rict, ze tohle me zklamalo. Kdo ma rad takovou kuchyni, tak lze doporucit, ale ten zasadni poazadavek na misto s genius loci to proste neni - ta kuchyne to "zabila". Skoda.
Asi jseš moc náročej. Prostě je vem ke kozičkám :-)))
Vážně, je fakt, že restaurace typu ambiente (ambi.cz) se v hradci prostě nevyskytuje. Ale ona by asi ani neměla potřebnej obrat. Dřív jsem rád chodil do pitbulla (když se ještě jmenoval jinak). Teď sem rád, když s ženou můžeme na chvilku zdrhnout od děcek a to pak vymetáme spíš víc pohodovejch hospůdek za večer (satchmo, kniháč, cosi na nábřeží) a touláme se radši po starým městě.
Pokud je tady někde Jarda Fišer: Co spíchnout nějakou aplikacičku na hodnocení a recenze hradeckých hospůdek.
Zdravím do HK,
s potěšením čtu, že hotel Grand vstal z mrtvých a zajímalo by mě, kdo to nakonec koupil. Doufám, že ne bratři z východu. Budu se těšit na odpověď. Vždycky mě zajímal osud této budovy, ale deset let z HK pryč, a sejde s očí, sejde s mysli...dík
Není nadto, když se uvaří nebo ugriluje něco doma, v klidu se to s ní na zahradě, nikdo vás nenátáhne, nikdo tam nekouří, můžete si sednout na toaletě bez obav na prkýnko... :-)
Není nad to, když se uvaří nebo ugriluje něco doma, v klidu se to s ní na zahradě, nikdo vás nenátáhne, nikdo tam nekouří, můžete si sednout na toaletě bez obav na prkýnko... :-)
Máte pravděpodobně na mysli Okresní dům od Kotěry (čp. 409 na st.470)- ten je zrekonstruovaný a v provozu. Vlastníkem je pan Michalis Dzikos z Liberce.
Máte-li na mysli vlastní Grand, (č.p.295 na st. 356) a Palmici (č.p.275 na st.357) - ty se rekontruují, pak jejich vlastníkem je Galeria Grand s.r.o. z Hradce Králové, což jsou páni :
Josef Homoláč - Pardubice
Ing. Radek Homoláč - Hradec Králové
Bc. Libor Homoláč - Dolní Malá Úpa.
Takže žádní bratři z východu.
Zajímají-li vás majetkové poměry nemovitostí, nemusíte se ptát někde na diskuzním fóru, ale stačí nahlédnout do KN na adrese nahlizenidokn.cuzk.cz/,
případně posléze do wwwinfo.mfcr.cz/ares/ares_es.html.cz
Děkuji za odpověď a souhlasím. Třeba to zde najde ještě někdo, koho to zajímá, tak ušetří čas.
Zdravím do HK a už se těším na nový kabát Grandu (ukázalo se, že jsem nemyslela hotel). Tomu místu to přeju.
HOTEL GRAND JE JIŽ PO REKONSTRUKCI A FUNGUJE ZDÁ SE DOBŘE. UBYTOVAT SE DÁ I SE ZAJIŠTĚNÝM PARKOVÁNÍM. cENOVĚ LEPŠÍ NEŽ ELIŠKA A ČERNIGOV.
Myslím že to je velmi dobrá restaurace, ikdyž menu mají poměrně malé. www.restauracesatlava.cz/satlava-rezervace.html
Ferdinand v kopečku, pod Buvolem( nebo jak se to tam teď jmenuje). Jídlo i obsluha SUPER
Nenápadná, super restaurace, dobré jídlo, pro-zákaznická obsluha, výběr meníček, platba kartou. Prostě pohoda.
Debatujeme tu o stylových restauracích a ne o tvých rychlovkách v obchoďáku u eskalátorů. To už se rovnou můžu najíst v benzínce.
Pokud se řidič při svých cestách omezuje na zastávky u benzínových stanic a motorestů, pak je možné, že Kaskáda ho uspokojí. V Kaskádě neexistuje žádné soukromí a ještě je tam nakouříno. Hnus.
To si děláš srandu? Snad nechceš Kaskádu považovat za "super restauraci"? Přirovnal bych to spíš k nádražní restošce. Je to umělý řetězec s kýčovitým prostředím svých restošek, s jídlem, který se často nedá jíst (přepálený guláš dělaný na zahořklé cibuli opravdu hned tak někde nedostaneš). A o atmosféře tam taky nemůže být řeč, vzhledem k tomu, že ti čumí do huby každý, kdo jede po eskalátorech, kravál z futura se mísí se hřmotem lidí a hosté a pinglové procházející úzkými uličkami mezi stoly ti vrážejí do loktů při jídle.
Promiň, ale to jsi teda fakt nenáročnej, to už tu rovnou můžeš prezentovat stánek s buřtama na dálničním odpočívadle.
Musíte si uvědomit, že tady reagují většinou "socky" pro které je oběd v Kaskádě jednou za čtvrt roku úžasný zážitek. To samé když tady někdo jako reprezentativní restauraci uváděl Sport, Ferdinanda, Knihomola atd. Chápu, že pro někoho kdo jí v restauraci jen občas ( a převážně v rest. typu "U Dvora") to svým způsobem je luxusní restaurace. Objetivně však ne.
Bohužel v naší zemi ještě z 99,9% platí, že vznikne nová restaurace ... ta je cca. 6 měsíců zajímavá a lidi si ji oblíbí. Pak jako když utne, ceny se zvýší, kvalita začne být mizerná, porce se sníží, kvalita personálu a servisu prudce poklesne (pokud je vůbec kam klesat). Problém je v tom, že většina majitelů restošek to provozuje jako zlatý důl, nikoli jako činnost, která ho baví a snaží se ji dělat dobře a tudíž brzy začne rejžovat naplno a dobré renomé je mu ukradené.
V HK se to týká zatím prakticky všech restaurací (možná s výjimkou Radnice, i když i tam jsou rezervy). Žádná si dlouhodobě neudržela vysokou úroveň.
Problém je hlavně s kuchaři. V ČR je totiž problém se řemeslem obecně - všichni to jsou líní nemakačenkouvé a flákači, co nevědí, co by si za svou práci řekli. Člověk si rád za kvalitu připlatí, ale ta bohužel není dodržena. Když odejde kuchař, jde restoška ke dnu.
Jiné je to s pinglama. Dnes pingla, bohužel, dělá každý ucho, co nesežene jinou práci. A podle toho to taky jede. Nemají žádnou úroveň. Jsou pouze výjimky, kde si pingly cepujou. V okolí HK je to snad jen italská restoška FELICITA u Třebechovic. Tam ale většinu z nich nedávno vyházeli, aby ušetřili a zajišťují to rodinou ... už to taky není ono. Dříve jsme tam jezdili nejen za dobrým jídlem, ale především za dobrým servisem. Člověk se pak nerozpakuje nechat standardních 15-20% ceny útraty v tipsech.
Jen bych rád věděl jaké zaměstnání máte Vy,když házíte všechny řemeslníky do jednoho pytle.
Ta tom, že se hospody strašně rychle zkazej něco je. Ale havně nestraš, že se třebešky zkazily. Těšil jsem se, že tam zajedem hned jak bude s prckem trochu řeč, aby tam vydržel sedět aspoň 10 minut.Hlavně jsem tam měl radost z toho itala, s tím byla sranda. No to už opravu jen sednout na kolo a dojet si do albrechtuc na rybu a pivko - nebo to už tam taky nedělaj?
Já osobně bych hosty z ciziny pozvala do restaurace U České korury (Tomkova ulice) - výborně vaří od žabích stehýnek po pečenou husu - objednávka 24 hodin předem, výborná jsou grilovaná žebírka a mají velký výběr všech druhů steaků, točené nealkoholické pivo, šampáňo do skleničky, příjemná obsluha, platba kartou i stravenkami. Rezervace nutná. Při návštěvě jsem několikrát narazila na hosty z ciziny.
Dále ráda chodím do Mexity (podloubí Velkého náměstí) - zajímavý výběr italských a mexických jídel, dobrá obsluha, platba kartou. Zde jsem také potkala hosty z ciziny.
U potrefené husy (Adalbertinum - tř. ČSA) - velký výběr piv, dobré jídlo, i když malý výběr, příjemná a ochotná obsluha, platba kartou.
Výborné české jídlo také vaří Na Hradě (Špitálská ulice), ale tam bych návštěvu z ciziny nezvala, je to taková hospoda, kde dobře vaří, ale ničím jiným se snad chlubit nemůžou. Platba stravenkami.
Pokud chcete opravdu snobárnu, zajděte do do restaurace mezi Grandem a vinárnou Bystřička, nevím přesně jak se jmenuje, ale personál Vás zavede k volnému místu a celou dobu se o Vás stará, jen výběr jídel je trochu chabý, ale určitě jsou jídla výborná. Trochu si samozřejmě i připlatíte.
No, hodnocení pěkné, jen není hospoda "U potrefené husy", ale "Potrefená husa" :)
a hosty z ciziny bych spíš vzal "Na Hrad", než kamkoli jinam. Protože, to čím se máme co chlubit je hospodská kultura a v této hospodě se krásně slučuje s dobrým jídlem, výborným pivem a rychlou obsluhou. To, že tam není sterilno bych také bral za plus :)
Souhlasím s tím, že na hradě vaří dobrá česká jídla, také dávají velké porce. Navíc si můžete jít sednout dozadu na krytý dvorek, tam je příjemnější prostředí - venkovní světlo, není zakouřeno a hluk.
Je fakt, že jsem vzadu na dvorku ještě nebyla. Zvědavost mě ještě nepřemohla.
No já dlouhou dobu ani nevěděl, že tam něco takového je. Ale když jsem tam šel poprvé, byl jsem docela příjemně překvapen.
Restaurace v Hradci?? Bída s Nouzí !! Dobré označuju: Potrefená Husa, Knihomol..pak dlouho nic a Solavcova Vinárna(Mikulka atd., dnes možná jen Plzeňská restaurace-ale obsluhu bych nakopal!!), Slávek(hned vedle hospody na Hrázi-obsluhu bych taky nakopal!!)...Ael vůbec nejlepší je hradcká restaurace Na Růžku na Masarykově náměstí - na tu nic nemá............... Jo hold už to není co to bývalo. Chybí mi taková jako byla v Grandu....Aspoň, kdyby tady byla hospoda typu U Tygra v Praze, tam kde plzeň teče proudem......
Nevite nekdo, jestli by se nedal nekde stahnout kompletni adresar restauraci v HK a +- okoli? Mohli bychom pak udelat i hodnoceni :)
Tak jsem na web restauracehk.webnode.cz "spichnul" rychlou anketu o top 10 v HK. Prvni restaurace jsem vybral ze zde uvedenych.... Tak zkusme zahlasovat a uvidime ;)
No, zajímavé hodnocení. Kazdopadne mas zajimavou bilanci v preklepech v jmenech (50%)
Salavcova vinarna, Splávek, Na hrázce.
Ale takova hospoda jako u Tygra... no chces trochu neco, co v HK nikdy nemuze byt - luxusni pivnice s historií. (Není dostatek vůle, aby byla čistá...) Snad nejblíž tomu je Na Hradě.
jj, teď jsem si všimnul těch překlepů, omlouvám se, měl bych to po sobě číst... s tim tigrem, to máš pravdu, byl to jen stesk, že zde nic takového není. navíc jak píšeš, tak bych k tomu přidal, to že by ta restaurace byla o hodně dražší, jak znám místní lidi, než v té Praze...
co se týká úrovně interiéru i gastronomie mohu doporučit Cafe Popular. Mají jídelní lístek i s fotografiemi a pestrou nabídku. když mám jednání s obchodními partnery, již s osvědčených důvodů navštěvujeme Cafe Popular. Servírování i jídla jsou pro mě top v hradci. jen se podívejte na jejich webovky, to tady přece nikdo nemá.
Tam jsou hlavne hezky servirky... Ale, ze by to byla top restaurace hradce :)
Mne osobne se treba jejich webovky vubec nelibi ;)
Stav ankety (hlasovalo 11)
Okresní dům (1)
U České koruny (2)
Duran (0)
U Radnice (1)
U Svatého Jana (2)
Potrefená husa (0)
Knihomol (1)
Mexita (0)
Na Hradě (4)
Recese (0)
Chcete-li to zmenit, tak na:
restauracehk.webnode.cz
Jenom mě tak napadlo po čtení článku na iDnes. Zkoušeli jste chtit v HK v restauraci vodu z kohoutku? Jak jste při tom dopadli?
...nezkoušel,ale je problém chtít neperlivou vodu i z lahve
Když dobře zaplatíte, tak dostanete i vodu. V Italské restauraci na Velkém náměstí jsem pro dítě chtěl neperlivou vodu a byla mi nabídnuta voda z ledovce 2 dcl za 80 Kč. Ke cti servírky nutno podotknout, že mě aktivně na tuto cenu upozornila. Raději jsem objednal džus :-)
...taky nejsem škrt,ale co je moc,to je moc.Tohle mě opravdu pobavilo.
Podle webovek vypadá slušně.... Máte někdo osobní zkušenost?
Anketa ještě pomalu a se skřípěním:) probíhá na:
restauracehk.webnode.cz
Můj názor z jedné návštěvy před rokem: pěkné prostředí, dobrá obsluha, jídlo nic moc a poměrně drahé.
V Šatlavě jsem byl zatím jednou, v podstatě splňovala základní požadavky o které v této diskuzi jde, takže spokojenost. Když malá výtka, tak jedině na malý sortiment nabízených jídel. A vlastně ještě jedna VELKÁ výtka - chtěli jsme návštěvu zopakovat, ale dveře byly zavřené - zhasnuto. Bylo asi hodinu před zavíračkou uvedenou na dveřích.
Malý sortiment nabízených jídel je pro mne většinou výhoda... Upřímně, kdo dokáže udělat 50 jídel naprosto bez problémů a na vysoké úrovni? Včetně toho, že má na všechna ta jídla čerstvé suroviny? :)
Jo, to je presne - kdyz je nizsi pocet polozek na menu, je vetsi sance na kvalitni jidlo... Jinak jde casto o zmrazene polotovary ohrate v mikrovlnce...
Ale bohužel to není pravidlem. Jednou jsem byl v podloubí na Velkém náměstí, tenkrát se to jmenovalo myslím "Černá kočka". Možnost výběru jídla nebyla závratná, přesto jídlo bylo evidentně hodně dlouho předpřipravené a narychlo ohřáté v mikrovlnce, včetně gumových hranolků. Jídlo na objednávku jsem totiž dostal za 10 minut. Zase tolik jsem nespěchal:-) Udělali si antireklamu, o té doby jsem tam nebyl a všem známým jsem návštěvu tohoto podniku rozmlouval.
Ale abych je třeba nepoškozoval, tato zkušenost je už pár měsíců stará, třeba se zlepšili.
Likvidace téměř třiceti kilo prošlého masa a hrozba až dvoumilionové pokuty pro provozovatele. Tak skončila pondělní kontrola hygieniků v restaurantu Kotěra sídlícím v památkově chráněném Okresním domě.
A pak si zajděte do luxusní restaurace :-)
Ten argentinsky steak jsem si tam casto daval. No nevim ted (
Teď se ze ZOO ztratilo žrádlo pro tygry, v které pak asi skončí restauraci, haha.
Ono je to částečně zase HOAX naší hygieny... Kolik máte doma zmraženého masa, které je "prošlé" podle etikety?
Pro Jyrku: Je rozdíl zapomenout kousek mraženého masa doma v mrážáku,
od vědomého nákupu prošlého chlazeného masa a ryb se slevou,tristně zamraženého zapáchajícího a prodávaného za dva měsíce v luxusním restaurantu za super top kvalitu a taky za super top cenu.
To zas pozor!!
Zaplať Pánbůh, že ta hygiena tu funguje.
Bohužel všechno trh nevyřeší.
Zdravím,koukám,že nemůžete najít "tu správnou" restauračku v Hradci... a zkoušeli jste někdo něco v jeho okolí? já jsem před týdnem o víkendu "zabloudil" do Černilova(asi 3 km od HK směrem od slatiny) a byl jsem opravdu překvapen!!! Nedávno otevřená Restaurace pod borovicí mě svým neuvěřitelným interierem ve stylu srubu (něco jako Dětenice) a jídelním lístkem,který nenajdete ani v HK!! zcela uchvátila. Měl jsem možnost mluvit s majitelem,kterému jsem mohl jen poděkovat za příjemný zážitek. Jen by to chtělo pár reklam a webovky-ale to je prý už v jednání a výrobě. Držím palce a určitě se toto místo s kapacitou tak pro 100 hostů stane mým svatebním....
Není to zas tak čerstvě otevřeno - byla jsem tam asi 3x na obědě cca před 1/2 rokem a můžu říct : dávají nadstandrdně velké porce, cena menu průměr, ale chuťově žádný zázrak - takové neslané nemastné - shodli jsme se na tom všichni a od té doby tam nebyli. Denně jezdíme na obědy do Piletic do JZD a tam se najíme naprosto úžasně a menu je tam asi za 55,-Kč - samozřejmě žádný luxus ale super jídlo.
to je před půl rokem možné,ale teď je tam nový provozovatel od začátku prosince... a jak můžete srovnávat vývařovnu s restaurací-samozřejmě se reastaurace na cenu 55.- i s polévkou dostat nemohou-to by museli vařit nejnéně pro 500-700 lidí a to je vaření v kotlích a ne v kuchyních obvykle vybavených restaurací.a myslím,že většinou o ty "meníčka" v restauraci nejde-tam by se mělo chodit jako do divadla-na zážitek a požitek z vybraných jídel a ne jak do bufetu na párek
Derek:Byl jsem tam asi před 3 nedělema na prac.obědě,měl jsem nedovařený brambory,takže taky žádná sláva,ale to nechci hanět,stát se to může kdekoliv.
Tak u mě je no.1 piwnice u Lwa naproti zimnímu stadiónu. Tak luxusní koleno s welmi bohatou oblohou silným křenem jsem nejdel ani nepamatuji! Jedli jsme to dwa lidi a byly jsme pěkně narwaný(a že toho dokážeme spořádat dost). Pokaždý, když tam jdu a chci si dát jídlo, tak zkusím wždy něco jiného, co jsem ještě neměl a pokaždí jsem byl mile překwapen. Piwo z tanku bez bez přidanýho CO2 je jako křen. Přes týden je možnost polední menu do 80,-Kč. Cena/kwalita, množswí a rychlost obsluhy je na místě ;-)
Abychom jen nekritizovali: výborný kuchař je v Lole v Nerudově ulici, ale sklepní prostředí není výjimečné, velmi dobře jsem se najedl s rodinou také naproti Krajskému soudu - rest. Inflagranti. Je to jedna z mála restaurací, kde na hanbě v zadních prostorách restaurace jsou kuřáci, hlavní místnost je nekuřácká (alespoň v době obědů).
Mohu jen souhlasit, že v Inflagranti jsem se vždy vcelku dobře najedla, a to i s různou společností. Obsluha-hlavně ta pánská je milá, ochotná a profesionální. Dávají si tam záležet i na servisu, jídla dobře vypadají na talíři. Mají i dobrou nabídku salátů, pokud někdo zrovna nemusí mít maso.
Jinak i já mám celkově velký problém, kam pozvat jakoukoli návštěvu do skutečně dobré restaurace na úrovni po všech stránkách.Já měla vysloveně ráda francouzskou restauraci na nábřeží, skvěle tam vařili a byla tam velmi milá atmosféra. Bohužel to velmi rychle upadlo, dnes už tam ani není. A to se u restaurací v HK bohužel opakuje velmi často. Mexita nabízí celkem dobrá jídla,ale obsluha je tam podle mě zoufalá - aspoň co já jsem tam párkrát byla - dámská obsluha v letní zahrádce totálně otrávená, pomalá...to mě vždy pokazí náladu. Kuchař se může přetrhnout, stačí nepříjemná obsluha a celkový výsledek je přinejmenším rozpačitý.
Hradec by zkrátka nutně potřeboval, aby se tu prošel Pan Pohlreich a některým skutečně vysvětlil, jak se k nám hostům mají chovat a jak mají vařit...
Vase problemy bych chtel mit. Pokud potřebujete pozvat návštěvu do restaurace opravdu na úrovni, není nic jednoduššího, než královna eliška, restaurace u radnice a šatlava. Nový Grand je také restaurací na úrovni, včetně jídla a obsluhy.
Ale pokud se bavíte o Mexitě, jako o restauraci na úrovni, tak máme asi úroveň trochu někde jinde a nemůžete od "normální" restaurace (kam bych tak max zašel na oběd) chtít vysokou úroveň...
PS. V Mexitě jsem 2× vrátil jídlo, protože bylo nepoživatelné a co se týče obsluhy, radši ani nemluvit...
Ahoj, byli jsme s návštěvou z Mnichova v restauraci In flagranti (naproti Krajskému soudu) a všichni jsme byli spokojení - prostředí, obsluha, jídelníček - doporučuji. Vzkaz pro majitele : Prosím, vydržte !!!
A ještě jeden příspěvek - navštívil jsem Čínské bistro dole v Černigově - pěkné prostředí, čekal jsem 13 minut na objednávku, pak 22 minut na jídlo, ale teď to nejlepší (nebo nejhorší?) - objednal jsem si Hovězí pěti chutí a ono hele - byl to pejsek. Peníze vrátili po přemlouvání, že dostanu hovězí. Nějak mě přešla chuť...
Hezké, líbivé, rádoby vtipné... Víte, kolik stojí psí maso? Myslíte si, že by číňani jen tak dávali psí maso místo dostupného a levného hovězího?
Ale, vy už máte vytvořenou představu a nikdo Vás nepřesvědčí o opaku, že? :) Takže do číny vždy na psa!
Pamatuji se na staré babči učitelky-důchodkyně, které tam docházely na zákusek a kávu... Byla tam skvělá nekuřácká jídelna... Nevadí mi psí maso :o), ale ta "šnecí" obsluha je pravda pravdoucí. Obsluha nikam nespěchá...není to príma?
a co tak restaurace Pod radnicí a nebo Pod věží - v obou jsem byla a mohu vřele doporučit i návštěvníkům s vyššími nároky. Zvlášť restaurace Pod věží na Velkém náměstí - velice příjemná obsluha, decentní prostředí a výborná kuchyně.
v diskuzi jsem nikde nezahlédla Restaurant Satchmo, ulice Dlouhá 96/3 (z Velkého náměstí směrem k Šimkovým sadům)- příjemná obsluha, skvělá kuchyně a dost slušné prostředí. A na nábřezí Cafébazar - to je spíš na kávičku :-)
Po delším době jsme se zastavil na veřeči u Knihomola. Nechápu, jak někdo může ve svém příspěvku napsat, že je to stylová restaurace. Pod tímto pojmem hledám nabídku kulinářských specialit.
Ceny na centrum jsou velmi příznivé, obsluha sice není top, ale vystupuje příjemně a ochotně, objednávka rychlá, výhodou je zahrádka, kde si děti mohou hrát. Jídlo - kdo nehledí na kvalitu, ale na kvantitu, bude spokojen. Porce jsou slušné, ale žádné gastronomické výjimečnosti neočekávejte, jídlo je chuťově ucházející. Takže jak jsem již dříve uváděl - pro studenty a na posezení s kamarády po fotbale je to super, doporučuji, ale jako reprezentativní podnik, který bych chtěl předvést zahraniční návštěvě to není.
ad satlava, nasla jsem na webu zaznam spoluprace ivana vodochodskeho se zdenkem pohlreichem, kde se primo zminuje i hradec kralove. stoji za podivanou!
ano-sefe.com/udelejte-si-salat-caesar-se-zdenkem-p...
Jen jedinou restauraci bych doporučila.
Pizzerii Marná Sláva
www.marnaslava.cz
Jen jedinou restauraci bych doporučila.
Pizzerii Marná Sláva
www.marnaslava.cz
ta je ale v Ostravě, tak proč jí taháte na toto fórum?
Portál Hradec Králové - město na dlani vyrobil a provozuje © 2000 - 2010 INET-SERVIS.cz | napište nám |