Co dál s kinem Centrál?

Příspěvky ve fóru

Přidat komentář
10.4.2012 00:00
Jaroslav Fišer  (Administrátor)
Co dál s kinem Centrál?
Již několik týdnů se vedou ostré diskuze na téma Budoucnost kina Centrál. Na straně jedné stojí příznivci kina, kteří argumentují jeho vysokou kvalitou a prestiží v odborných kruzích. Na straně druhé jsou lidé, kterým vadí neefektivní či neprůhledné hospodaření sdružení Pro Centrál, které kino provozuje. Příspěvky do kina v nezanedbatelné výši jdou totiž z městského rozpočtu a nejen podle auditu se Pro Centrál nechovalo jako uvědomělý hospodář.
Zastupitelé města už dál sdružení nehodlají podporovat, někteří občané s tím však nesouhlasí a sepisují petice vyzývající k záchraně kina. Město samo tvrdí, že artkino chce i nadále, ale hledá nového provozovatele.
Jak byste se zachovali Vy? Má podle Vás kino Centrál budoucnost, má ho město podpořit? A nebo ponechat všemu volný průběh a nechat rozhodnout neviditelnou ruku trhu.
Svůj názor můžete vyjádřit v tomto fóru a hlasovat můžete i v anketě.
21.5.2012 14:26
sniffer  (Pokročilý +4)
RE: Co dál s kinem Centrál?
Tohle téma trochu usnulo... Upřímně, přivedla mne k němu anketa vpravo... Mám z ní trochu husí kůži, to je asi tak, jako byste řekli, že divadlo špatně hospodaří, tak ať si zvednou vstupné, aby se zaplatilo... :)

Pokud Hradec Centrál zavře, tak budu mít ze svého rodného města pocit, že jediné, co je schopné nabídnout je "nakupovací" kultura... Což si ovšem někteří obyvatelé zaslouží, nejen z toho pohledu, že jsem se setkal s názorem, že Futurum je centrum města - kam jinam by člověk šel "nakupovat"... Ti, co si tento přídomek nezaslouží by pro to měli něco dělat, což ovšem není zavření jediného opravdového kina v HK...

PS: I hlasování tady v podstatě říká - zavřete to, je to k ničemu v poměru 2:3 :(
22.5.2012 07:37
IM  (Nováček +2)
RE: Co dál s kinem Centrál?
Srovnávat divadlo a kino, je trochu mimo mísu. V čem je kino Centrál jiné než-li například kino ve Futuru? Jedině v tom, co tam promítač pustí za film. Pokud pouští filmy, které buď nikoho nezajímají nebo zajímají jen úzký okruh diváků, tak je návštěvnost nízká a tudíž si na sebe nevydělá. Centál si prostě neumí přilákat diváky, nemá pořádnou reklamu, atd. Osobně to to vidím tak, že provoz pouze takový, aby nebyl aspoň ztrátový. Neodvádím nemalé daně do st.rozpočtu na to, abych někomu sponzoroval kino.
22.5.2012 15:35
sniffer  (Pokročilý +4)
RE: Co dál s kinem Centrál?
No, není... rozdíl je v prostředí... Dokážete si představit, že půjdete do Futura na Zvětšeninu, Psycho nebo Knoflíkáře? Já osobně ne, nejen proto, že to prostředí k tomuto druhu filmu vyloženě nepřeje, lidi kolem Vás žvýkají popcorn a zvuk je občas tak nahlas, že to chce špunty do uší, na film se musí chodit o 20min později, protože platit v kině za to, že se můžu koukat na reklamy mi přijde jako naprostá blbost...

Navíc Centrál má historii a nemusí být jen místem, kde se tupě konzumuje film...

Jen hloupé šťouchnutí... Jak je možné, že v Praze existuje kin s podobným zaměřením více jak 10 a v HK, který je 10×menší se jedno neuživí?
16.7.2012 14:40
Zvědavá  (Nováček +1)
Kino Centrál
Vůbec nechápu, jak je možné, že město dopustí takovou ostudu jakou je nefungování kina Centrál.
Pravděpodobně se touto záležitostí zabývají lidé, jejichž rozhled nepřesahuje fotbalový stadion.

Vložit nový komentář

K tomuto fóru mohou příspívat jen přihlášení uživatelé.
Přihlásit nebo registrovat.

Mohlo by se hodit
Doporučujeme