Lávka přes Orlici

Příspěvky ve fóru

Přidat komentář
17.6.2012 00:00
xpaja  (Nováček)
Lávka přes Orlici
Dnes jsem si byl obhlédnout novou lávku přes Orlici a byl sem rozčarován ještě víc než jsem očekával.
Již na první pohled z vedlešího mostu se mi řešení lávky moc nepozdávalo, ale až na místě to opravdu vynikne.
Nejhorší je niveleta lávky, kdy se z obou stran celkem prudce stoupá na její vrchol. Především ze strany od university vznikla opravdová vrchřská prémie. Po městě jezdí na kolech spousta starých lidí a toto pro ně opravdu není. Všude se snaží cyklistům jízdu na kole novou infrastrukturou zpříjemnit, ale v HK to zjevně funguje jinak. Na této stavbě je vidět, že jednoznačně zvítězila architektonická forma nad prvotním účelem stavby.
Jakýkoli zavěšený nebo obloukový most by byl lepším řešením. Umístění nosného pylonu zavěšeného mostu na stranu k universitě by jistě nebylo v konfliktu s okolím.
Řešení povrchu mostovky z roštů je také neštastné. Ženy s užšími podpadky a bruslaři jsou tak z provozu na mostě zcela vyřazeni. V zimě bude namrzlý rošt v kombinaci se sklonem lávky asi dost klouzat.
Vedlejší most přes vjezd na hřište by jistě šel také udělat kratší a levnější.
18.6.2012 13:09
Killer  (Nováček)
Lávka-povrch
Ty rošty jsou na ho.... Vzhledem tomu že mosty v zimě často namrzají(viz most u soutoku) tak by mě zajímalo jak se to bude pěkně klouzat. Navíc by mě zajímalo proč ten most nemůže být rovný,jako je např most na Hradubické u sběrny a tento by byl jen níž položený tím pádem žádný kopec.Další nekvalita je ta povrchová úprava ,je to samej šrapnel od žárového zinkování-dělníci asi neznají pilník:-(
Takže pozor na ruce až se budete držet.
Další věc je pokud jedete večer od fakulty jak pěkně ty reflektory svítí do očí.Akorát na to do něčeho nabourat.
18.6.2012 16:35
xicht53  (Pokročilý)
remcalům
Zase to čecháčkovství!
Jakpak by asi pak propluly pod lávkou nákladní lodě, kdyby byla vodorovná, ha?
A při vysoké vodě by se mohl praštit do hlavy ministr zdravotnictví nebo jiný veslař. To by se vám líbilo?
18.6.2012 17:21
xpaja  (Nováček)
RE: remcalům
Kdyby byla takřka vodorovná mostovka a byl tam zavěšený most nebo nějaká konstrukce s jedním obloukem, furt by tam projely vyšší nákladní lodě než dnes a ministru zdravotnictví by zbylo nad hlavou min. o 1 m víc místa :-). Takže to je špatné zdůvodnění :-)
18.6.2012 21:21
Killer  (Nováček)
RE: remcalům
pokud to nebyl vtip nebo ironie tak mi řekni kde by se tam vzaly nákladní lodě?? ani veslaři tam nejezdí jelikož je 100m od ní splav.
18.6.2012 21:22
Killer  (Nováček)
RE: remcalům
kdyby se tam praštil nějaký politik vůbec by to neuškodilo,možná by se mu rozsvítilo.
19.6.2012 17:30
JPA  (Pokročilý)
Sběrny budou mít byznys
Navrhuji lávku pojmenovat jako "Houpavou"... Směrem od Pajďáku k Zimáku je to opravdu vrchařská prémie a mohly by se vypsat sázky na to, jak dlouho tam vydrží šprdlení, když jednotlivá pole jsou uchycena na 4 matkách, takže za 5 minut to sehraná parta rozebere a odveze :-)
jpa
19.6.2012 22:09
Killer  (Nováček)
RE: Sběrny budou mít byznys
prej tam chystají kameru.Takže by to zlodějíčky mohlo snad odradit.Ti šmejdi ukradnou radši kanál jelikož je to rychlejší,což se v hradci teď nějak rozjelo.Není den abych neviděl kanál bez deklu.
24.6.2012 09:29
X Y  (Pokročilý +4)
Lávka přes Orlici
Vzhledově vypadá pěkně a docela zajímavě, nájezd od školy mohl být o trochu pozvolnější, ale problém nastane v zimně až na promrzlé rošty přijde vlhost z vody.

Vložit nový komentář

K tomuto fóru mohou příspívat jen přihlášení uživatelé.
Přihlásit nebo registrovat.

Mohlo by se hodit
Doporučujeme