Komunální volby 2002

Příspěvky ve fóru

Přidat komentář
7.10.2002 00:00
Honza z HK (neregistrovaný)
K.V.2002
Uf, konečně mi tu to forum vzniklo. Ale bohužel nestíham, neb za chvíli jdu na fotbal. tak já určitě až později.
7.10.2002 00:00
Honza z HK (neregistrovaný)
Volby
Pokračování z diskuze o Cyklostezkách v HK.

pane Dvořáku, zcela jistě máte pravdu, že se během vašeho "kralování" nepodařilo jen postavit nové trolejbusové tratě! Ale z mého pohledu to je to, co vnímám. Doktor by zase řek, že oceňuje, že jste do HK dotáh konference o zdravotnictví, pilot by zase maximálně ocenil CIAF, divadelní labužník by zace byl unešen z divadelního rozvoje (kterej prakticky nevnímam...). každej vnímá primárně jen něco.

Rád bych se ale Vás zeptal, jestli ten rozvoj trol. tratí souvisel pouze s iniciativou DP, a nebo jestli byl i vámi vřele přijat a podporován. Jestli právě nyní, když je v čele ODS, návrhy a žádosti o výstavbu nových trol. tratí od DP jsou radními zamítány a nebo jestli na novej rozvoj kašle DP.

jinak jakej je Váš osobní názor na rozšíření trolejbusové dopravy nejen na Moravské předměstí?

Jinak ohledně stadionu. Já váš názor plně chápu. Ale aby jste byl zase schopen vžít se do mé kůže...: představte si, že sem obyvatel Chlumce n. C. a vy jako nějaké združení by ste začal argumentovat, že dálnici né, nepučovat si od Evropské banky a stavět až budem mít na to vlstní peníze. Sice je to logické, nezadlužovat se, ale mě, jako fanouškovi fotbalu, kterej navštěvuje 95% domácích zápasů, současný stav nevyhovuje. Vy zase vnímáte jen to, nezadlužit se. Ale opakuji, nemám Vám to za zlé.
prostě HK toho hodně podtřebuje a na druhou stranu, toho zase není mnoho!
Máme tu stadion. Ano, sice bude stát 400 mil. Kč, ale v tom rozmezí 4 let to vychází jen 100 mil. Kč ročně (průměrně). Výsledek bude nádherný (jestli ste už určitě viděl projekty)! prostě reprezentativní nádhera, něco jako sportovní Klicperák! Jenom ještě napodobit ty výkony...
Autobusák. Investice sice kolem miliardy,ale... třetina z toho bude z ivestorského sektoru, Zbytek, buďme realisté, se nedostaví do 8 let. nemyslím tím ten vlastní terminál, ten bude do 4 až 5 let, ale myslím tím i tu "omáčku", tedy úpravy prostor (přednádražní) + přestavby a rekonstrukce s tím související. Něco dá stát, ročně tedy tak kolem něco 70 mil. Kč.
Koupálko, to bude 100% v režiji investora. Cena vstupného bude věc toho investora a on sám bude muset pochopit, že nic se nesmí přehnat, jinak to bude jeho konec.
Mileta, no ta bude z 1/3 zaivestována státem, město a zbytek kraj )uvidíme, kolik dá...). město by se na tom mělo podílet cca 130 miliony. Výstavba bude trvat tak 3 roky. Roční náklady cca 50 mil. Kč.
Filharmonii už neznám.
Z toho plyne, že roční přírůstek investičních nákladů pro město HK by bylo 200 mil. Kč. A na to město nemá?
jinak je to jen tak neprofesionální Můj odhad. Sim připraven na jakékoliv sumy...
8.10.2002 00:00
dvořák (neregistrovaný)
RE: Volby
To jsem sám zvědav, jak moc na tohle téma přilákáme návštěvníků.Já mám dost často obavu, že lidem je všechno, co souvisí s politikou, už natolik odporné, že se tomu vyhýbají. Bohužel následkem toho pak je, že o důležitých věcech za ně rozhodují ti, kterým nejsou odporné ani věci, které by odporné být měly.
Ale abych neutekl od vašich otázek.
1.Trolejová trakce - v letech 90-98 se zpracovala a postupně realizovala koncepce, která předpokládá maximální využití trolejbusů v centru města a připojení vzdálenějších městských částí pomocí autobusů. K tomu účelu se nově zatrolejovaly některé úseky. Já nejsem dopravní odborník, akceptoval jsem společně s dostatečnou většinou zastupitelstva návrh, který vzešel spíše z odboru dopravy než z DP. Po roce ´98 časté personální změny a také dost nepřehlédnutelná neschopnost zvolených představitelů radnice koncepčně přemýšlet a pracovat vedly k tomu, že se staré koncepce dále nerealizovaly a nové nevznikaly.
2. Stadion a městské investice - obávám se, že srovnání s dálnicí trošku kulhá, dálnici potřebujeme nejen kvůli lepšímu napojení na světové trasy, ale taky proto, že na silnici mezi HK a Chlumcem umírá ročně několik desítek lidí, protože je prostě nebezpečná, o životních podmínkách lidí, bydlících podél té trasy, ani nemluvě. To přece jen o stadionu říct nejde. Můj problém s financováním rekonstrukce stadionu není ovšem v tom, že by mi vadil úvěr. Dneska jsou peníze laciné a je lepší si půjčovat než spořit. Jde o tohle: město HK může za rok získat z daní a dotací něco kolem 1,2 mld. Prodávat už není moc co, řekněme maximálně dalších 100 mil. Kč, tedy máme na rok cca 1,3 miliardy. Z toho ovšem běžné výdaje činí podle letošního rozpočtu 1,2 mld.Kč. Na investice tedy zbývá 100 mil.Kč na celý rok Pro letošek se to ještě řeší tím, že se na investice spotřebuje zbytek peněz z prodeje akcií (asi 350 mil.Kč). Ale ty už v rezervě na příští rok nejsou. Když se dokončí, co se letos začne, zbývá posledních 150 milionů. Ty ovšem více než plně spolkne nesmyslná a neefektivní bytová výstavba, pokud tomu příští radnice neučiní přítrž (letos 150 mil). Na všechny další investice, tedy na stadion (400mil.), na autobusové nádraží (150mil.+???), na křižovatku u Milety (400 mil.), na Filharmonii (200 mil.), na pivovar (???), na rekonstrukci historického jádra (500mil.?), na koupaliště (150mil.???- pokus sehnat soukromého investora prozatím nevychází a občani už nechtějí čekat), na již započatou rekonstrukci domu v Dlouhé ulici (150mil), na lokalitu Aldis (???), na školy, silnice, mosty, pozemky a třeba taky na další výstvabu trolejových tratí.... I s těmi otazníky je teda jasné, že se pohybujeme kolem 3 miliard. Při disponibilních 100 milionech ročně je to plánů na 30 let. I když tedy vezmeme úvěr (Kolik? kdy a z čeho ho budeme splácet?), budeme jím muset řešit řadu problémů, které jsou podle mého nejhlubšího přesvědčení naléhavější než sebekrásnější fotbalový stadion. Když už jste zmínil divadlo, tam se dneska hraje opravdu absolutní špička naší první divadelní ligy, ačkoli ten barák je i po všech rekonstrukcích přece jen jeden z nejubožejších, v porovnání s konkurencí. V tom to totiž opravdu není.
Doufám, že jsem Vás příliš neunavil ani Vám moc nezkazil náladu, ono to nakonec s těmi čísly může být aspoň o maličko jinak, ale prostě doby, kdy Hradec byl bohatým městem a mohl se rozmáchnout, jsou bohužel po 4 letech v nenávratnu (a to jsem slušnej :-))
8.10.2002 00:00
dvořák (neregistrovaný)
RE: Volby
A fotbalisti ani dneska k diskuzi o potřebě nového stadionu moc nepřispěli... :-((((
8.10.2002 00:00
Honza z HK (neregistrovaný)
RE: Volby
Plně Vás chápu. Já také vnímám ony další potřeby, co je potřeba zrekonstruovat nebo postavit.

Ale copak z těch 1,2 miliard Kč onoho rozpočtu není nic, ani koruna, na investice??? To je celá tato suma vydávána na "elekřinu, nájem, dotace" atd.?

jinak si pamatuju, že nedávno někdo z radních poukazoval na to, že se od roku 2004 (nebo tak nějak) plánuje na investice 350 mil. Kč ročně. nevíte, jak to asi bylo tím někým myšleno? vůbec nevím, co si mam pod tím představit. jako to se očekávaj takové daňové příjmy nebo si začnem pučovat či co?

jinak je dobře, že jste nám tu připomenul ony všechny potřeby na reko. a výstavbu, ale nemohl byste napsat, jaký jsou pro VPM hlavní priority? tedy čím začít až po to poslední. Nebo mě dyžtak odkázat na nějaký jiný stránky, kde bych se to dočet. Předem díky.
9.10.2002 00:00
dvořák (neregistrovaný)
RE: Volby
Musím se přiznat, že i mě trošku zaskočilo, jak se za pár let změnil poměr mezi běžnou spotřebou a rozvojovými investicemi v rozpočtu města,ale jak jsem si včera znovu pročítal rozpočet, prostě to tak vychází. Z toho, co říkají politikové před volbami, bych nedělal velké závěry, tož tak berte i výroky toho radního, co sliboval 300 milionů na rok někdy za pár let. Ale abych neokecával přímou otázku o prioritách. Nemůžu dát ruku do ohně za to, že to úplně stejně budou brát všichni zastupitelé zvolení za VPM, ve hře je hodně věcí, výsledek bude určitě vycházet z řady dohod a kompromisů. Takže můžu říct jen za sebe, že já to mám srovnané takhle: 1. koupaliště, 2. Filharmonie, 3. Stadion v úspornější variantě, 4.Dopravní terminál, 5. Křižovatka Mileta, 6.Rekonstrukce Dlouhá... naopak počkat by měl pivovar, omezit by se měla bytová výstavba za městské peníze atd. Ale při již popsaném stavu je zjevné, že když se v příštích 4 letech zvládne koupaliště a ještě jedna větší akce, bude to obrovský úspěch a dost pravděpodobně stejně vznikne nějaký dluh pro příští období.
9.10.2002 00:00
pohanka (neregistrovaný)
RE: Volby
Zas až tak zdrcující sebekritiku uvedenou v prvním odstavci si snad nezasloužíte :-)
S lecčím se s Vámi plně ztotožňuji, ale ještě živé mám vzpomínky na dobu nedávno minulou, kdy potenciál městských zastupitelů (pokud vůbec někdy existoval) se vybíjel v osočování svých politických odpůrců (často za účinné pomoci pana Štěpána, který se podle mého neštítí již vůbec ničeho), a to zcela na úkor rozvoje města. Už jenom ta skutečnost, že trenér v současné době zcela neúspěšných fotbalistů vydrží na svém postu déle než většina hlavních architektů města z poslední doby, svědčí o něčem nezdravém v salónu republiky. Velmi těžko se bude hledat dobrá volba pro město :-(
9.10.2002 00:00
dvořák (neregistrovaný)
RE: Volby
To je docela půvabné. Rád bych se pletl, ale mám pocit, že ačkoli bych na popis toho, co mi v zastupitelstvu Hradce nejvíc vadí, použil naprosto stejná slova jako vy, myslíme zřejmě každý úplně jiné okamžiky v osmileté novodobé historii jednání zastupitelů... Chodíte na zasedání osobně nebo se o nich dozvídáte jen z tisku?
11.10.2002 00:00
pohanka (neregistrovaný)
RE: Volby
Nechodím. Jsem rád, když stihnu večer regionální zpravodajství.
Mám pocit, že největší smůla Hradce (a asi i kraje) je v tom, že tady nejsou dostatečně vlivné osoby, které by za Hradec lobovaly tam, kde se dá k větším penězům přijít. Před volbami se sem sice vždycky uchýlí někdo, na koho v Praze místo na kandidátce nezbylo, sežene nanejvýš sanitku pro nějakou nemocnici, ale to je asi tak všechno. Místní socdemáci jsou nevýrazní až běda. Tedy pokud se zrovna nerafou.
P.S. Nechtěl bych, abyste si myslel, že fandím Vašemu nástupci na primátorském postu. Řekl bych, že jeden jste za 18 a druhý bez 2 za 20 :-). A Pardubice nás válcují. Gĺobus, Ronal, ředitelství drah, i to Honzou z HK urputně odsuzované koupaliště. Nebo se pletu? Jsou opravdu tak zadlužení? Ale nejsou dnes dluhy dobrá strategie?

10.10.2002 00:00
Tonda (neregistrovaný)
RE: První liga divadla
Pane Dvořáku, nepřejte si znát reakce mnoha lidí na to když see jim nabídnou i zadarmo lístky do divadla a když se řekne , že řežíroval Morávek. "Nechci." To je to nejslušnější co odpoví. Chodím do divadla pravidelně, vím, že to není jen Morávek, ale to co v divadle předvádí on je neúnosné. S přáteli jsme přivítali kritiku inscenace opery kterou režíroval v Praze. Je avandgardní, ale bohužel, vidíte-li stále stejné avandgardní vstupy, přestane vás to bavit. Všiměte si také kolik lidí z jeho inscenací po prvním dějství odchází. Někdy mi připadá že to v jeho případě není extraliga, ale 3. liga.
10.10.2002 00:00
dvořák (neregistrovaný)
RE: První liga divadla
Proti gustu žádný disputát, ne? V divadle se naštěstí neměří na góly a body, ale ten děsnej Morávek, z kterého diváci odcházejí po přestávce, dotáhl Klicperovo divadlo k celé dlouhé řadě ocenění od několikanásobného "Divadla roku", přes ceny Thálie, Radokovy ceny a všechny možné i nemožné další tituly a ocenění divadla, jednotlivých inscenací i herců a režisérů. Vyšší liga se prostě v Čechách už nehraje a v ní Klicperovci po několik let drží ty nejvyšší příčky i v konkurenci s divadelní Spartou nebo Libercem, tedy s pažskými i mimopražskými renomovanými divadly jako je Ypsilonka, Husa na provázku a další. To samozřejmě nevylučuje, že někomu se holt líbí víc opereta v Karlíně, já proti ní nic nemám, ale jak jsme začal, tak končím.. Je to věc gusta každého z nás. A já jsem jen rád, že v Hradci je jedno z nejlepších divadel v republice
10.10.2002 00:00
Jarda Fišer (neregistrovaný)
RE: První liga divadla
Nevím, jestli to funguje u divadla stejně jako u filmů, ale většinou ty filmy, které kritika odsoudí, se divákům líbí a často (ne vždy) je to naopak. Souhlasím s Tondou. Představení pana Morávka mi jaksi nepřirostla k srdci. Byl jsem na dvou a kdybych se nestyděl a kdybych tam nebyl se známými, tak bych o přestávce odešel. Například klasiku v podobě žebrácké opery jsem málem nepoznal. Když chci do divadla, jezdím do Prahy :-(
Nechci tu snižovat kvalitu pana Morávka, určitě je to odborník a v České republice patří ke špičce, ale podle mě by neměl působit v Hradci, kde je jediné divadlo. Myslím, že Hradec je pro něho malý, lidé nemají jinou alternativu - naprosto upřímně bych mu přál, aby šel do Prahy. Tam je širší divácká základna a hlavně je tam víc divadel, takže lidé, kterým jeho styl nesedí, mohou jít jinam.
Jinak mě samozřejmě jako patriota těší, že Klicperovo divadlo bylo několikrát vyhodnoceno jako nejlepší divadlo v celé republice a to jistě i zásluhou pana Morávka.
10.10.2002 00:00
Dvořák (neregistrovaný)
RE: První liga divadla
Někdo má rád holky, někdo má rád vdolky, to je úplně v pořádku. Jen na okraj ale považuju za slušné dodat, že zdaleka ne všechny inscenace u Kliceprů dělá Morávek, jezdí sem špičky z celé republiky, nastupuje sem Arnošt Goldflam, dělají se i docela lehčí kousky. Je jasné, že oblastní divadlo si nemůže dovolit jednostranné a vyhraněné směřování, má docela jinou úlohu než už zmiňovaná divadla typu Ypsilonky. Fakt, že si tu Morávek svoje diváky přesto našel, považuju ale za malý zázrak a chloubu Hradce. Ačkoli Praha sama o sobě není měřítkem kvality, to, že se tu chytil režisér, kterého vy posíláte do Pr....ahy :-), svědčí třeba i o tom, že část hradeckého publika unese i závažnější a náročnější představení, aniž by za nimi musela jezdit do metropole. Pokud jde o mě, jsem radši, pokud se Hradec kulturně přibližuje Praze, než kdyby směřoval třeba do Humpolce (ať se na mě v Humpolci nezlobí, třeba i tam mají skvělé divadlo, použil jsem to jméno spíš zvukomalebně :-))
10.10.2002 00:00
Jarda Fišer (neregistrovaný)
RE: První liga divadla
bohužel, Klicperovo divadlo JE hlavně Morávek, na hlavní scéně v říjnu jeho hry zabírají zhruba 60 procent všech představení. To snad vypovídá o všem.
Nekritizuju pana Morávka ani ty, kteří si ho sledují a navštěvují, ale postrádám tu jakousi alternativu. Klicperovo divadlo by tu mělo být především pro hradečáky a lidi z okolí. Kdybych neměl mé pocity "ověřené" i u řady dalších lidí, tak bych se do diskuze ani nezapojil, ale znám řadu lidí, kteří už v hradeckém divadle nebyli několik let jen proto, že "to dělá Morávek". A přitom jezdí pravidelně do divadla do Prahy či Pardubic. Ale hradecké divadlo jim prostě nemá co nabídnout (kromě hostujících souborů). Naopak ve svém okolí neznám nikoho, komu by se Morávkova představení líbila.
Samozřejmě v HK existuje i "nezávislá" divadelní scéna jako jsou například Jesličky, ale to už je o něčem jiném.
Vím, že k divadlu máte blízko (myslím tím prkna, která znamenají svět, ne primátorování :-), přesto se Vás dovolím zeptat přímo - Vám se to líbí?
10.10.2002 00:00
dvořák (neregistrovaný)
RE: První liga divadla
Ano, líbí, a to tak že velmi. Ale můžu tím být samozřejmě jen cvok nebo absolutní menšina. JENŽE (pane Jonáš :-)), asi v tom tak sám nejsem. Ono totiž i Kliceprovo divadlo musí ctít některá pravidla trhu a jestli říkáte, že v říjnu je 60% Moríávkova produkce (nekontroluju to po vás), pak to nejspíš znamená, že se na Morávka lístky prodávají. Hry, na které nikdo nechodí, se reprízují málo a brzy se stahují z repertoáru. Na druhé straně se i v tom, co udělal Morávek v Hradci ( i jinde) určitě najdou propadáky, to k umění patří. Možná to srovnání kulhá, ale víte například, že Verdiho diváci v době jeho premiér vůbec nebrali a Smetana v dobové kritice uvedení jeho opery v Praze napsal, že "Verdi se musí ještě moc učit komponovat"? Netvrdím, že Morávek je Verdi, ale určitě platí, že na kumšt se prostě pravítko a metr brát nedají. Já myslím, že je to dobře, že si může každý vybrat. A určitě si vyberete i v Klicperáku. Viděl jste třeba Dobře placenou procházku, Baladu pro banditu nebo Nepohodlného Indiána?
9.10.2002 00:00
Marina (neregistrovaný)
Jednu věc vím naprosto jistě - nebudu volit nikoho, kdo zvednul ruku pro 400 milionovou investici do fotbalového stadionu. Jestli si radnice myslela, že jim to připíše body u voličů, tak se podle mě strašně spletla. Myslím si, že kromě cca tisícovky fotbalových fandů to všem ostatním obyvatelům města přijde jako naprosté plýtvání penězi.
9.10.2002 00:00
dvořák (neregistrovaný)
Přehled o tom, jak kdo v té věci hlasoval, prý zcela ojediněle zveřejnily Hradecké noviny, bylo to myslím za poslední 4 roky poprvé. Máte-li zájem, řekl bych, že to bylo ve čtvrtek 26.9. Můžu to zkusit najít v archivu, ale od boku pálím, že "PRO" byly celé kluby ODS a KSČM,oba zástupci US-DEU, nezávislý pan Škorpil, důchodce pan Kappl a soc.dem arch.Vašata, nepřidal se klub VPM a KDU-ČSL, a z ČSSD ing. Tuháček
10.10.2002 00:00
Marina (neregistrovaný)
Jsem ráda, že to vím a kdyby jste mi zjistil ještě něco bližšího, byla bych Vám vděčná, protože to zásadně ovlivní moje rozhodnutí, koho volit.
10.10.2002 00:00
dvořák (neregistrovaný)
co ovlivňuje hlasy voličů
Nechci Vám do toho mluvit, tím spíš, že Váš současný názor je asi pro VPM výhodou :-), ale přece jen mi připadá, že na jedné jediné věci by se volební preference tak razantně lámat neměly. I kdo v jedné otázce má jiný názor, může vám v celkovém směřování vyhovovat líp než ten, kdo zrovna v té jedné věci viděl problém stejně jako vy. Končím školení.
Ten článek jsem ani po dvou hodinách prolézání monitorů nenašel, ale určitě protokol o hlasování visí ve vesetibulu Magistrátu a je volně k prostudování. Třeba při tom zjistíte, že v řadě jiných věcí podle Vašeho gusta hlasovali zase úplně jiní poslanci.
15.10.2002 00:00
Pavel (neregistrovaný)
To jak kdo hlasoval je taky na webu hradeckýho fotbalu na www.skhradeckralove.cz/view.php?cisloclanku=200209...
16.10.2002 00:00
dvořák (neregistrovaný)
Děkuji za nápovědu, díky níž se mohu opravit: pan Kappl nehlasoval "pro" a rovněž z přítomných zastupitelů KSČM byli pro pouze 3, dva nehlasovali (možná nebyli v okamžiku hlasování v sále). Ze ČSSD naopak kromě pana arch.Vašaty hlasoval "pro" také p. Nosek, zdržel se pouze ing. Tuháček. A neměl bych zapomenout také na dr. Finka, nezávislého člena klubu US, který se rovněž zdržel. Naopak pod značkou "ODS-DEU" se skrývá dr. Pohnerová, která už dávno nemá s DEU nic společného, stejně jako arch. Kostlánová, zašifrovaná pod značkou "ODS-ODA", již z ODA vystoupila. Obě jsou členkami klubu ODS a hlasovaly samozřejmě "PRO".
10.10.2002 00:00
Honza z HK (neregistrovaný)
bych nikdy nehlasoval pro...
marino, já bych zase nikdy nehlasoval pro někoho, kdo by vyplýtval minimálně 200 mil. Kč z městské pokladny na koupaliště!

Zcela jistě máte pravdu oba, Vy i Pan Dvořák pravdu, že koupaliště je ve městě zapotřebí, pro mě uplně stejně jako přestavba fotbalového stadionu, ale vybudovat ho z městských pěněz by byla ta největší hovadina. Aquapark, tedy jeho výstavba, je věc zcela investorská! Budovat ho město, to by bylo na vězení, Aquapark je věc, kterozu někdo postaví a pak ze vstupného se mu budou investice vracet. To u stadionu nejde. Na sportu se zatim nikomu vydělat nepodařilo a podpora sportu byla vždy věc města, nikoli investora. Aby město postavilo koupaliště je stejně absurdní, jako kdyby město stavělo hypermarkety a obchoďáky. To samé ale patří i o výstavbě bytů, s čímž souhlasím s Panem Dvořákem. Stavět byty za městské peníze je stejná volovina jak stavět koupaliště. Neříkám, aby se město na té výstavbě vůbec nemělo nepodílet, ale pouze jako prostřednictvím třetí osoby, jako že by byla nějaký městská firma nebo sněco takovýho - jako DP, která by samostaně hospodařila za určité podpory města, a tím by město podporovalo občany.
11.10.2002 00:00
Pavel H. (neregistrovaný)
RE: bych nikdy nehlasoval pro...
Pokud ale město postaví něco, co bude ke prospěchu lidí a co mu bude také vydělávat(jako třeba koupaliště), tak je to veliká výhoda. Posílilo by to rozpočet do budoucna (nebo alespoň nezatížilo), protože na svůj provoz a opravy by si to samo vydělalo, což se o stadionu nedá říci (tím ale neříkám, že jsem proti jeho rekonstrukci). Město by, podle mě, mělo více posilovat rozpočet i jinými příjmy než daňovými (pronájmy atd.) Pokud již dnes máme příjmy skoro stejné s výdaji, nemůžeme si dovolit žádné investice. A co se týče bytů, myslím si, že podpora ze strany města je nezbytná, mladí lidé si i přes všechna spoření na byt jen tak nevydělají. Chceme- li, aby se Hradec za čas nestal městem důchodců, odkud mladý člověk odchází, kvůli nedostatku bydlení, pak tuto výstavbu musíme podporovat. Bydlení je prostě základní funkce města.
11.10.2002 00:00
dvořák (neregistrovaný)
RE: bych nikdy nehlasoval pro...
Jen pro upřesnění. Já souhlasím s tím, že bydlení pro začínající rodiny se musí podporovat. Co mi ale vadí, je způsob, jakým se to dělá dneska v HK. Jeden malý byt stavěný městem přijde bratru přes milon, cena za metr už překračuje 25 tis.Kč. Je potřeba kombinovat zdroje, státní podporu a soukromé vklady, město musí hlavně rychle a dobře připravit stavební plochy. Na Slezském se teď má zateplovat za 90 milionů, nechtějí to ani ti, co tam dnes bydlí, Vám jako občanovi Hradce to už vůbec nemůže nic přinést. Výhody to tedy může přinést jen firmě, která to bude realizovat (a možná toho, kdo to na městě protlačil). Ale devadesát milionů je fůra peněz (například čtvrtka stadionu nebo půlka lázní)
11.10.2002 00:00
Honza z HK (neregistrovaný)
RE: bych nikdy nehlasoval pro...
Pavle, zcela jistě máte pravdu. Je logické, že by se město mělo snažit získávat peníze všemi možnými cestami, nejen z daní a dotací. Ale v tom případě si město může nejen v Hradci začít stavět supermarkety HRADEC. Ty jsou zcela jistě výnosné, jinak by se asi nestavěli. A obchoďáky maj užitek pro občany, musí přece někde "pohodlně a rychle" nakupovat... To samí koupaliště. taky postavit a pak vydělávat. Stejně by mohlo město založit firmu na výrobu třeba propisek a tak nejen že by město vidělávalo ale i zajišťovalo pracovní místa. To samí platí i o bankách atd.
Ovšem fce města je pouze řídicí. Město nemá musí dohlížet a starat se o sektory, kde veřejný, tedy soukromý kapitál nemůže. Město musí zajišťovat ztrátové činnosti. Takže nejen sport, ale třeby i DP, kde by to jaxi bez města nešlo.

Co se týče bydlení, ano, bez dotací města by to taky nešlo. Ale jde o to, v jaké míře...???
A ohledně rekonstrukcí, těch 90 ,ilionů je naprosto správných! Ono nájemníci to chtít nemusí, a i je chápu, že to nechtěj, protože pak ta cena toho bytu vzroste a budou muset za něj v privatizaci dát mnohem víc. Ale ty krabice se musej opravit! Vždyť sou 40 let staré, životnost za sebou. Jestli by ste si chtěl toto riziko vzít Pane Dvořáku na svědomí, tak do senátu nepatříte. Sice byste těm obyvatelům pokorně vyšel vstříc a měl následně na ten Váš vysněný aquapark, ale co až by to spadlo nebo něco podobnýho, třeba balkon??? To už by bylo pozdě. Prostě co sme si jednou postavili, musíme si i opravit. Sice by to teď ti obyvatelé dostali zapár..., ale kdo by pak měl na ty rekontrukce? už si umim představit, jak se ten celej panelák o 150 lidech skládá na rekonstrukci... A myslím, že není důvod dělat z komára velblouda, protože jestliže si ten byt nyní neodkoupí, nikdo je vyhánět nebude, jen to prostě nebude STÁLE jejich a budou to mít zreko. a zateplený atd. Já bych teda bral, aby mi byt někdo za svý zateplil a já mu to moh dát až později a né v plné výši.
12.10.2002 00:00
dvořák (neregistrovaný)
bydlení a funkce města
Úplně s vámi souhlasím, pokud jde o funkce města a jeho úlohu v rozvoji průmyslu a výroby nebo obchodu. Co je ziskové, patří soukromému sektoru a z jeho daní se má pokrýt to, co ziskové ze své podstaty být nemůže.
A jak je to s bydlením? Pokud se shodneme v tom výše popsaném, pak bychom měli snáz najít i řešení této otázky. Já vím, že se musí ty paneláky opravit, aby nespadly. Ale nějak pořád nevidím důvod, proč lidem, kteří bydlí v městském bytě, šmahem vnucovat přestavbu, která mimochodem neřeší kvalitu jejich bydlení, ale jen vnější fasádu a tepelné ztráty. Jedna třetina lidí ve městě bydlí ve svém rodinném domku, druhá v družstevním, třetí v městském nebo soukromém činžáku, tedy v nájmu. Takže na pomoc té méně než jedné třetině se dnes použijí peníze těch zbývajících dvou třetin.To by ještě snad bylo akceptovatelné, pokud jsme pr uplatnění principu solidarity bohatých s chudými (a ten je sám o sobě k diskuzi - za jakých podmínek, kolik, komu atd.) Ale úplně na hlavu postavené se mi zdá, že 2/3 lidí všech sociálních kategorií budou přispívat na bydlení jedné třetině, v níž jsou rovněž lidé všech sociálních kategorií, a rozhodně ne jen ti sociálně slabí. Takže znovu. Tam, kde je vůle a schopnost současných nájemníků převzít na sebe zodpovědnost a byty si koupit tak, jak dnes vypadají, určitě není důvod jim to znemožňovat. Oni sami tvrdí, že jen za poslední 4 roky se na nájemném vybralo v podstatě to, co je na zateplení potřeba, ovšem do údržby domů město nedalo ani korunu, protože se měly privatizovat. Teď se privatizace zastaví a do domů se investuje 90 milionů, ačkoli ve stejných družstevních domech stojících přes ulici to dokázali družstevníci málem za polovic. Nepřipadá vám to divné? Těm lidem z předmětných domů ano a mně taky. A abych nezapomněl na sociální aspekty. Myslím si, že příspěvek na bydlení má dostávat ten, kdo se octne v nouzi, ať bydlí u soukromníka, ve svém, v družstevním a nebo v nájmu. A jen po dobu, kdy skutečně v té nouzi je. Dotovat šmahem bydlení všech, kteří se v minulých padesáti letech nějakým řízením osudu ocitli v městkém bytě a kašlat na všechny ostatní, kteří se o sebe raději postarali sami, to mi nepřipadá ani moc fér, ani moc sociálně inteligentní.
15.10.2002 00:00
Pavel H. (neregistrovaný)
RE: bydlení a funkce města
Co je špatného na tom, aby si města přivydělávala drobným podnikáním a posilovala tak svůj rozpočet. Příjmy z daní padnou na provozní výdaje a na kapitálové už nic nezbývá. Právě pro to, aby město mohlo podporovat nezisková odvětví (dopravu, kulturu, sport...) - musí na to někde sehnat peníze. Je to uzavřený kruh a s příjmy z daní, které v Hradci podle odhadovaných rozpočtů na další roky klesají, na to nevystačíme. Ale neříkám tím, že by město mělo začít nějak masivně podnikat, stavět supermarkety a vlastní továrny (i když příští vedení města by to asi ocenilo, bylo by co rozprodat) - to opravdu funkce města není.
15.10.2002 00:00
Pavel (neregistrovaný)
RE: bych nikdy nehlasoval pro...
S tím bydlením musím souhlasit bytovou vystavbu je nutné podporovat, ale město by nemělo financovat samo výstavbu bytů. Rozhodně si taky nemyslim, že hradec se stane městem důchodců z toho důvodu, že je nedostatek bytů. Už jenom statisticky se za poslední léta počet obyvatel snižuje a bytů přibývá. Lidi spíš odcházejí za prací a to je asi ten hlavní problém Hradce, vzniká málo pracovních příležitostí protože nejsou investoři. A na to by se mělo město zaměřit spíš než na výstavbu bytů.
16.10.2002 00:00
Honza z HK (neregistrovaný)
RE: bych nikdy nehlasoval pro...
no, ono město podle mě investory láká a snaží se vytvářet pracovní místa, ale to by to městu nesměl něgdo komplikovat (velmi slušně napsáno!!!), že Pane Dvořáku a Čížku??? Ronal, následek je jednoduchý. Závod vyroste v Perníkově. 550 svářečů, kteří jsou z 90% v Hradci po ČKD a ZVU budou zaměstnáni v pardubické továrně. Z 500 zaměstnanců si asi nebude komlikovat život a přestěhuje se jen kousek za prací asi tak těch 300 určitě. I s rodinama to dá rovnou tisícovku. + pro město Perníku, - pro Hradec. Ale Hradec má zcela určitě dostatek obyvatel! Pan Čížek ale bude spokojen, bude mít nerušený výhled na čističku a bude se moct kolem ní nerušeně procházet a načichat tak smrad z věcí sobě podobných.
pan Dvořák si tady může říct, co zase pro město nedokázal a co ona radnice nechtěla nám provést. Ale rychle dodá, že radnice nebyla schopná vytvořit pracovní místa a za pár let, až vše pokryje čas bude vzpomínat, co vše se stalo a nestalo a kdo byl ten hodnej a zlej... opravdu doufám, že se pane Dvořáku do toho senátu dostanete, neboť tady jenom škodíte, ikdyž jen jako stín pana Čížka a budete, ikdyž jen 100km, odtud v Praze.
Doufám že jste vy všichni, co jste podporovali Stop Ronal spokojení. Zvítězili sobecké snahy jednotlivců, nikoliv města a hradečáků. Někdo byl proti, aby viděl na pole, někdo zase byl proti podle pravidla: pro co jsou oni PRO, my musíme jako opozice být PROTI.

Ale koho to trápí??? pan Dvořák si bude velib buď v Praze v radě důchodců a nebo bude nedej Bože pokračovat v městském zastupitelstvu. pan Čížek si bude dál dojíždět za prací necelý kilometr a říkat si, jak je dobrej a co vše nedokázal. To se mu ale vymstí...

Je mi z toho zle. Nedivím se,že slabší povahy nechoděj volit. K čemu mi je, že vyhraje ODS, když stejně jim bude házet klacky pod nohy (né vždy) skupina intelektuálů (VPM), kteří chtěj z Hradce udělat noclehárnu pro Perníkov a nový Národní park.
16.10.2002 00:00
dvořák (neregistrovaný)
RE: bych nikdy nehlasoval pro...
Vy si vážně myslíte, že územní plán zfixloval pan Čížek nebo někdo z VPM? Antironalisti protestovali, na což mají všichni občani právo. A hledali oporu v zákoně. A našli podvod v územním plánu. Za ten ovšem nemůže ani pan Čížek ani pan Dvořák. Není chybou nikoho z těch, které osočujete, jestliže radnice před 4 lety s velkou slávou vybubnovala, jak skvěle má připravenou investici a jak se bude už v roce 2001 vyrábět. Nikdo si jaksi nedal ani tu práci, když už se nehodlal bavit s občany, aby tomu investorovi nabídl pozemky v místě, kde se smí stavět. Město pro tuhle totálně nepřipravenou akci vykoupilo pozemky za 27 milonů od realitní kanceláře, jejímž ředitelem byl JAKO NÁHODOU člověk, který v té době byl také ředitelem odboru rozvoje na magistrátě. A ten byl taky zodpovědný za ten územní plán. Ještě pořád jste přesvědčený, že nejlepší pro Hradec bylo cpát Ronal právě sem? Podle mě to vyhovovalo hlavně výše zmíněnému panu řediteli a pak možná těm, kterým se za tak dobrý kšeft následně nějak revanšoval, ale to je samozřejmě spekulace. A myslíte, že jen úplnou náhodou Město od stejné realitky vykoupilo za 30 milionů pozemky v Severní zóně, o kterých se až poté "náhle zjistilo", že je v zátopovém území? Dodneška tam nepřišel jediný investor a po letošních povodních by tam šel jen šílenec, ale vesele se projektuje a investuje do inženýrských sítí. Za městské, tedy i za Vaše peníze. Mohl bych pokračovat třeba výkupem zkrachovalého hotelu Flora od stejné realitní společnosti za 8 milionů a dalšími skvělými obchody současné radnice. Pokud náš odpor proti takovému tureckému hospodářství vidíte jako "házení klacků pod nohy", pak musím říct, že mě na tom mrzí jen to, že jsme tomu všemu nedokázali zabránit. To, že jsme vyhnali Ronal, to ovšem zcela zásadně odmítám.
17.10.2002 00:00
Pavel (neregistrovaný)
RE: bych nikdy nehlasoval pro...
Rozhodně se ale měla ronalu nabídnout náhradní lokalita, vždyť u ČKD je místa dost. Sice by se ty pozemky museli vyjmout z půdního fondu, ale stejně k tomu jednou dojde a má tam stát ronal, benzinka nebo supermarket. Ono kolik lidí uživí 500ha zemědělské půdy a kolik průmyslová zona o stejné výměře? Město by si nejdřív mělo srovnat co chce, víc se nabízet investorům a postavit seriozní průmyslovou zonu a ne investovat do pochybné zony v záplavové oblasti v centru města. Stejně tak by mě zajímalo co se nakonec postaví v lokalitě u ČOV, když už se tam kvůli ronalu měnil územní plán a město to tam chce nadále nabízet investorům, i když je jasný, že protesty budou i proti jakékoli další investici, protože se vždycky najde někdo kdo bude protestovat, otázka je co by tam chtěli představitelé Stop Ronal, protože mít domek vedle čističky by asi nechtěli.
Na druhou stranu, do Hradce se asi nikdy nepohrnou investoři dokud nebude dálnice D11 a pokud možno i R35, vždyť i Toyota s PSA šla do Kolína s podmínkou, že se vybuduje dálniční přivaděč na D11.
Ronal možná není high-tech investor, ale zinkárna ve Svobodných Dvorech není o moc lepší. Stojí tam taky a to přitom není u čističky, ale u rybníka (tu opuštěnou montovanou halu nepočítám, ta se dá rozmontovat).
Netvrdim, že se měl ronal stavět v třebši, ale místo by se pro něj určitě našlo i někde jinde.
Stejně tak za to nemůže VPM, protože se svým počtem hlasů nic nezmůže, spíš šlo o to aby si někdo z radnice namastil kapsu prodejem pozemku právě u ČOV.
No ale vzhledem k tomu, že tohle má být diskuse o komunálních volbách, tak včera se mi dostal do ruky ten zpravodaj Radnice nebo jak se to přesně jmenuje, a ten článek o tom co současné vedení za poslední roky zlepšilo mě vcelku udivil. Nejde o to, že za splněno se tam považuje i to co není jěště zdaleka hotovo. Spíš to, že to je něco předvolební kampaň co je zdarma, protože to platí radnice.
17.10.2002 00:00
jarda (neregistrovaný)
RE: bych nikdy nehlasoval pro...
Souhlasím s Vaším názorem, co se týká celkové "otrávenosti" občanů chodit k volbám. Bohužel, v celé současné společnosti mají slyšení pouze křiklouni. Vezmeme kauzu Ronal. Kvůli několika křiklounům se prohlásí místo vedle čističky za rekreační oblast. Naši zástupci na radnici jsou málo razantní vůdči těmto jedincům, kteří sledují jen své pochybné cíle. Město přišlo o pracovní místa a nikomu to nevadí. Tajemné narážky p. Dvořáka o záměrných chybách v územním plánu beru jako lacinou předvolební kampaň. Pokud tito rádoby spravedliví budou mít všude zastání a slyšení, HK jako město bude skanzen chybné investorské politiky. Je třeba se proti těmto jedincům jednou pro vždy postavit. K tomu by měla být silná radnice bez všech dřívějších zneuznaných jedinců, kteří si na problémech typu Ronal, koupaliště atd. přihřívají svoji volební polívčičku. Je třeba vyzvat všechny slušné lidi v HK a okolí, aby se proti těmto křiklounům rázně postavili. Prostudujme pečlivě kandidátky a vyčištěme radnici od neschopných, zamindrákovaných a jinak "zneuznaných" jedinců
Jinak se těším na reakci těch, kterých se to týká, na jejich dojemnou snahu se dostat na politické výsluní za každou cenu.
18.10.2002 00:00
dvořák (neregistrovaný)
RE: bych nikdy nehlasoval pro...
Tohle by asi byla těžká diskuze.Jsou "argumenty", na které je těžko rozumně reagovat. Ale přece jen, aspoň pro pořádek. Územní plán města nesestavuje "několik křiklounů", ale odborné útvary magistrátu, a vyjadřuje se k nim několik orgánů státní správy od hasičů přes životní prostředí až třeba po památkáře. A schvaluje ho nakonec po mnoha jednáních zastupitelstvo města. V dané lokalitě zastupitelstvo schválilo výrobu, která musí splňovat podmínky EIA (vlivu na životní prostředí). Při konečném přepisu - PO schválení v zastupitelstvu- se vloudila údajně "administrativní chyba", takže tam nakonec bylo "PŘEVÁŽNĚ výroba, která splňuje podmínky EIA". Díky této drobné, ale významné náhodně(?) vzniklé "chybě" se náhle stalo, že Ronal jakoby nemusel EIA mít, protože je tam přece napsáno "Převážně" takže ne každý projekt musí mít tuto náročnou certifikaci. Na to přišli ti "křiklouni" ze STOP Ronal, ale to, pěkně prosím, není opravdu jejich vina, že ta "chyba" se tam tak náhodně vloudila. A Ronal se díky tomu dostal do potíží se splněním podmínek pro ochranu životního prostředí, se kterými nepočítal. Takže shrnuto a podtrženo, RONAL neodchází z Hradce pro odpor opozice nebo nespokojených občanů, ale pro neschopnost radnice uzemí pro investora kvalitně připravit. Já osobně z toho nemám žádnou radost, zažil jsem podobnou anabázi tamtéž s výrobou, která tam podle územního plánu být mohla, s Veluxem. I ten odešel s nepořízenou a také tenkrát padla vina na moji hlavu (ačkoli jsem žádný územní plán nezfixloval ani v něm neudělal administrativní chybu).
Postoj k občanským aktivitám jako ke "křiklounům", s nimiž se musí razantně zatočit, nechávám bez komentáře.
18.10.2002 00:00
Pavel H. (neregistrovaný)
RE: bych nikdy nehlasoval pro...
Necelých 5000 lidí není většina ze 100 000 města. Ronal se vedle ČOV postavit měl.
19.10.2002 00:00
Pavel (neregistrovaný)
RE: bych nikdy nehlasoval pro...
Ten Ronal se měl řešit referendem a nebylo by co řešit, kdyby se to udělalo včas, tak se mohlo stavět. Ale stejně radnice měla nabídnout i jiné lokality.
19.10.2002 00:00
Honza z HK (neregistrovaný)
RE: bych nikdy nehlasoval pro...
Ale vždyť město nabídlo! Ti co tvrděj, že vina je na městu, že nenabídlo další pozemky (tím ale samozřejmě nemyslím Vás) jsou záměrní lháři a snaží se jen smést vinu ze svých kabátů.

Ale, kam podle Vás umístit Ronal???
Jedním z nízorů je Skladištní oblast.
Ovšem to může říct jen hlupák. je sice pěkný, že tam jsou inženýrské sítě, ale co dopravní obslužnost??? Je tam sice spojení po železnici, ale ta není v současné době v módě (né že bych nepreferoval dopravu a zásobování po železnici, ale prostě po železnici se v současnosti nic nevozí, kromě uhlí a oceli, takže je každýmu zjemci železnice volná, je jen jako plus). Všichni se zajímají jen o silniční spojení. a to je právě kámen úrazu u Skl. oblasti. Do skl. oblasti se dá dostat dvěma směry. Buď to z Pouchova po nekapacitních silničkách mezi rodinými domky a nebo ze strany druhé, od Slezského předměstí. Je to sice už silnice kapacitní, ale je nevhodná zejména z důvodu křižovatky Stoletá a celkového dopravního spojení, které se ani nedá srovnat se spojením k ČOV (Třebešský obchvat).
Další varianta je už pouze teoretická, a její nabídnutí je spíše pouze náznak vhodné lokality. Například u ČKD. Zcela určitě to je perspektivní oblast a je jaxi předem předurčena pro průmysl, ale... Je to půda velmi kvalitní a město její vykoupení z Půdního fondu by stálo nekřesťanské peníze. Navíc zde není kanalizace (jedna z nejdražších položek na stavbě). To je důvod, proč tam nechtěl stavět Ronal.
A proč tedy Hradec dokázal konkurovat pardubické průmyslové zoně od začátku, aniž by měl Hradec prům. zonu??? Jednoduché, vystavět Ronal v Hradci u ČOV by vyšlo levněji a bylo by to i více praktické.
V Pardubicích sice je zona i s inženýrskými sítěmi, ale vykoupení pozemků ho bude stát 40 milionů Kč. V Hradci by je měl za symbolickou korunu plus 13 milionů ze svýho za zbytek pozemků. Ten zbytek, tedy kanalizaci i třeba vysázení toho lesu kolem továrny nebo i úpavy vozovek k ČOV by měl Ronal za "drobné" a vyšlo by to furt stále levněji než v Pardubicích. Stavba závodu ho bude stát stejně jak v Hradci tak v Perníkově.

Vyhnání Ronalu z Hradce bylo stejně ostudné, jak vyhnání letectva atd. Ten, kdo za tímto vyhnáním stál, nemá na radnici ani ve městě co dělat.

Pan Dvořák má jakousi vizi, a to, že město Hradec má navíc, než aby se stal průslovou zónou Západní Evropy. Aby se město stalo centrem kultůry a vzdělanosti a bylo centrem obchodů a atd, jako třeba Paříž... pochopte ale, že mezi hradcem a Západní Evropou je takovej rozdíl. U nás byl 40let komunismus!!! To znamená že si nemůžeme hrát na Paříž, ale dělat to, na co máme. A u nás, v Česku, se nikdo na vysoké úrovni neudrží, snad kromě Prahy, bez průmyslu. Věřte, Mě by se taky líbilo, aby sme si žili jak ve Švýcarsku, tedy aby sme jen počítali bankovní transakce a vyráběli čokoládu a hodinky, ale bohužel to tak nejde,teď ne.
proto doufam, že se příště už investor od ČOV nevyžene. A chtělo by se to poinformovat, jak je to s cenou pozemků u ČKD + co by se dalo dělat atd. Ale jen doufam, že tam nebude mít Pan Čížek chatu nebo zahrádku.

Jinak tu někdi nedávno psal, už nevím kde, co dokázala radnice dotáhnout do města za investory, vždy před rokem 98. Seznam to je sice pěknej, ale: bylo tam zmiňováno, že sem přešel investor, ale po rce 98 zkrachoval. jako by za to ta radnice mohla! Ba naopak, kdo semtakového nespolehlivého investora dotáh? Vždyť to je podbné jako s Flextronikem v Brně, akorát že v mnohem menším měřítku. A právě na kauzu Flextroniku tady pan Dvořák poukazoval, jak si máme dávat pozor, hlavně radnice...
20.10.2002 00:00
Ronald (neregistrovaný)
RE: bych nikdy nehlasoval pro...
Kdo se vam nelibi, "nema ve meste co delat"? A co mate porad s tim Pernikem? Na cem frcite,
osobo?
21.10.2002 00:00
dvořák (neregistrovaný)
RE: bych nikdy nehlasoval pro...
Zjevně čtete moje příspěvky a kupodivu si je i docela pamatujete. Ale ne do všech detailů. O "vyhnání Ronalu" už se tu napsalo dost, nemá cenu to dokolečka opakovat, že já žádnou petici neorganizoval a úzermní plán jsem ani nefixloval ani neobcházel ani nesliboval investorovi, že je to v pořádku a že se tam stavět může. Ze stejné lokality vyhnalo zastupitelstvo za moho fungování Velux, tedy výrobu ze dřeva. Takže jsem tušil, jaké problémy tam mohou vzniknout se slévrnou hliníku. Ale poněkud bych popíral sám sebe, kdybych "za trest" za svůj neúspěch znemožňoval realizovat tam něco jiného. Prostě není to tak, že všechno, co se za poslední 4 roky v Hradci nepodařilo, je důsledkem temných dvořákovských sil v pozadí.
A v tom výčtu firem, které přišly před rokem 98 a z nichž jedna zkrachovala, jsem ani slůvkem neneznačoval nic o nějaké vině nebo zásluhách toho či onoho vedení radnice. Pokud to tak vyznělo, omlouvám se za to. Mělo to být o tom, že nikdy nikdo neměl v úmyslu vyhánět z Hradce všechny investory a dělat z něj skanzen. Doufal jsem, že výčet faktů by mohl být dobrým a použitelným argumentem pro takové tvrzení. Bohužel, Vás asi nepřesvědčím... :-)
14.10.2002 00:00
Marina (neregistrovaný)
RE: bych nikdy nehlasoval pro...
Asi jste si špatně přečetl můj příspěvek - já jsem o koupališti nepsala ani slovíčko.
15.10.2002 00:00
Ema (neregistrovaný)
Honzo, nauč se pravopis.
15.10.2002 00:00
Honza z HK (neregistrovaný)
Ema
Díkas za upozornění. Sám sem si toho asi nevšim. Mě docela nebaví psát příspěvěk hodinu, takže když ho napíšu, už ho nekontroluju. Jo a takový to "sme" a "de", toho si nevšímejte, to je SMSkovej syndrom - zkracování.
17.10.2002 00:00
Veronika (neregistrovaný)
Chtěla bych se zeptat :
1. Zda-li jste četly programy jednotlivých stran a jaký na ně máte názor (např. na dostupnost, podrobnost, orientace v místní problematice atd.)?
2. Jestli volíte strany dle programu nebo osobností, nebo něčeho jiného?
Nejde mi o konkrétní jména stran, ale o to jak se rozhodují ostatní. Předem děkuji.
21.10.2002 00:00
jarda (neregistrovaný)
Volební programy všech stran jsou až na malé vyjímky totožné a tak tudy cesta nevede. Zásadně vybírám kandidáty jmenovitě, ne strany. Kandidáti by měli být bez politické příslušnosti, protože po zvolení nepodlehnou sekretariátům svých stran. Zvlášť je nutno dávat pozor na politické turisty, kteří mění svoji stranickou příslušnost dle situace. U volby do senátu je nutno dávat pozor na kandidáty za KSČM a ODS. Tyto strany chtějí zrušit senát ( nevím proč do něj jejich straníci kandidují) a tak zrušit jedinou ústavní pojistku před špatnými nebo nedokonalými zákony, které čas od času produkuje parlament.Můj názor je tedy takový : Volme kandidáty bez politické příslušnosti a z nich pouze takové, kteří mají jednak vztah k regionu a dále nejsou již nyní dlouhodobými zasloužilými zastupiteli z minulých let. Změna je život a většinou vede k lepšímu
21.10.2002 00:00
michal (neregistrovaný)
Souhlasím s příslušností kandidáta k regioinu, ale na rozdíl od vás považuji dřívější působení v komunální politice jako výrazné plus.
21.10.2002 00:00
Jan Svatopluk Mareš (neregistrovaný)
Proč člen ODS kandiduje do Senátu?
Stačí se podívat na stránky kandidáta do Senátu (PeadDr. Marta Pohnerová) - www.pohnerova.cz - a dozvíte se odpověď...
21.10.2002 00:00
Jan Svatopluk Mareš (neregistrovaný)
Jak volím...
Osobně v komunálních volbách volím tak, že zaškrát jednotlivé osoby, které alespoň trochu znám (Václav Pilný - strana zelených, PhDr. Miroslava Vohralíková - KSČM; Mgr. Vladimír Springer a Zuzana Paulů - oba za HDK; MUDr. Jiří Štětina - VPM) a následně politickou stranu mému srdci nejbližší - ODS, kde ještě zapreferuji své oblíbence. Při volbách do Senátu volím dle stranické příslušnosti (ODS). Jan Svatopluk Mareš, člen ODS
22.10.2002 00:00
Glum (neregistrovaný)
RE: Jak volím...
:-)
A ja myslel, ze volic vybira jen 1 kandidatku. Ale to nevadi... Ale snahu vam nelze uprit. Diky, ze jste nam tu vylil cele sve srdce. Musite byt stastny clovek.
21.10.2002 00:00
KMS HK MPS (neregistrovaný)
add Volby - kandidátky jednotlivých stran
Vážení, pokud nemáte jasno a a chcete vidět kandidátky do komunálních voleb (i do Senátu), podívejte se na stránky KOMISE MÍSTNÍ SAMOSPRÁVY HRADEC KRÁLOVÉ MORAVSKÉ PŘEDMĚSTÍ SEVER - web.redbox.cz/jsm/kmshkmps a pokud jste z této části HK budu rád, když tyto stránky budete navštěvovat pravidelně - rád uvítám náměty k obsahu stránek - webmaster
26.10.2002 00:00
Ondřej (neregistrovaný)
Průzkumy
Mám naprosto konkrétní dotaz. Nevíte někdo o nějakém odhadu výsledku komunálních voleb. Dnes jsem se zúčastnil senátních voleb jako člen okrskové volební komise a byl jsem lehce šokován. Nerad bych, aby moje hlasy skončily v koši. Poraďte. Díky
27.10.2002 00:00
pohanka (neregistrovaný)
Koho volit?
Nevíte-li ještě, komu dát svůj hlas, pak doporučuji navštívit www.virtually.cz. To je opravdu počtení. Já už vím, komu tedy určitě ne.
27.10.2002 00:00
virtual (neregistrovaný)
RE: Koho volit?
Ale no jo,ty pohanko pohanková,vždyť tě nikdo nenutí.Vol si klidně komouše,socany,prezidentský strany,impulsy apod.,nás,slušný, inteligentní a pracovitý lidi stejně nedostihnete!!! KLAUS NA HRAD!!!
29.10.2002 00:00
reality (neregistrovaný)
RE: Koho volit?
Já už taky komouše,socany nechci. Proto už ODS volit nebudu.
2.11.2002 00:00
virtual (neregistrovaný)
RE: Koho volit?
Cha,cha,to bylo teda "vtipný".Jenže plácáš nesmysly,to je ten problém.Jo a před chvílí jsem se díval na výsledky komunálních voleb v HK a vypadá to dobře.

Vložit nový komentář

K tomuto fóru mohou příspívat jen přihlášení uživatelé.
Přihlásit nebo registrovat.

Mohlo by se hodit
Doporučujeme