Návrhy a připomínky

Příspěvky ve fóru

Přidat komentář
23.6.2003 12:25
Ondras (neregistrovaný)
Benešova tř.
Měl bych jeden návrh, a to zřízení schránky pro připomínky a návrhy pro zastupitele města atd. Myslím že tyto diskuze odrazují svým obsahem návštěvnost neboť se zde jen každý hádá kdo za co může a každý se zabývá minulostí se kterou se už stejně nic neudělá.Myslel jsem že se zde dočtu o řešení a konkrétních krocích kdo co pro co udělal nebo že sem lidé budou psát smysluplné návrhy, ale zatím jsem se nesetkal s ničím jiným něž s nadávkami a vzájemným obviňováním. Jsou tu vyjímky, jistě, ale ty nebudí tolik pozornosti jako debaty o Dvořákovi nebo autorech ruzných torz a blbostí minulosti.

Omlouvám se za vulgarní výrazy....

Muj první návrh je VYHLÁŠKA. o...vyplyne z textu...

Benešova třída...již několik let probíhá rozsáhlá a jistě nákladná oprava ramp, nájezdu a schodů na ně a jejich zastřešení. Vypadá to opravdu pěkně, pohodlná chůze , ....ALE...když se projdete po rampě která byla opravována jako první uvidíte jakej hnus za těch pár let dokáže wochcávání sloupů, a jiných částí konstrukce ramp čokly..krom toho že když jdete po rampě a nedíváte se pod nohy neboť nemusíte hlídat výmoly, stane se že šlápnete do howna. Je dobře vidět co psí výkaly zpusobují. Mapy, smrad , a objevují se koroze u pat sloupů. Navrhuji vyhlášku o naprostém zákazu pohybu psu na těhto rampách, pod hodně tučnou pokutou. Nemluvim o stovkách ale tisících.!! Dále , každý kdo má psa v této ulici (myslím domy s rampami) by měl platit zvýšený poplatek neboť pochybuju, MP, která má služebnu přímo na rampě bude neustále hlídat pejskaře, a nezabrání se tak 100% wochcávání ramp. Je to hnus když to vidíte a cejtíte..je to jako by se vám pes vysral na balkoně nebo lodžii. Domy mají vchody i z druhých stran takže nevidím háček proč by se nemohlo toto opatření udělat.Častější obchůzky MP po rampách ( obejit vsechny trva bez mála 30 min.) by přinesly městu jistě nějáké koruny které by se mohly ihned uvolnit na onu opravu a humanizaci této městské části. Zamyslete se nad tím a pokud jsou zde osoby kterých se to týká, jednejte!!

Jen dodám, že to nepřinese slávu ani škodu žádné polit. straně , proto případným přispěvovatelům doporučuji netahat sem politiku ani Dvořáka jak je vaším zvykem :o)))

Druhá věc , kterou jsem chtěl zmínit, je pro pobavení. Jen drb. Nedávno jsem šel po rampě a jak je zvykem v poledních hodinách jsou lavičky plné důchodců - predátorů jak jim říkám. nebudete věřit co jsem zaslechl z jednoho hloučku starých dam. Je to důkaz záporného přístupu některých lidí k veškerým investičním záměrům zmiňovaných v jiných příspěvcích. Zapálil jsem si cigáro a chvíli čekal než se paní která zřejmě vedla diskuzi opět rozpovídá. To co začala pleskat mě celkem uzemnilo a neskutečně pobavilo:o) Čekejte na magistrátě petici.která bude žádat při nejmenším zastavení rekonstrukce Benešovy třídy z důvodu nadměrného hluku v polednich a odpoledních hodinách. Cituji:" No ale Maruš řekni!. My si tu sednem na lavičku a ani si nemužeme povídat jakej je tu rámus, já ti nemůžu ani dejchat jak se tu práší......" Pak na chlapy se zbíječkama chvíli nadávaj a přitom těm babám vydělávaj na důchod....no řekněte není to k pláči ?:o)))..nevím jestli už nemáte onu petici na stole ,ale rozhodně ji čekejte neboť baby vypadaly odhodlaně....nevím to jistě ale tuším, říkaly, že už někde koluje a sbírá podpisy....NO ...tyhle nesmyslný petice by se měly také pokutovat. Co myslíte??
24.6.2003 12:37
Eraser (neregistrovaný)
RE: Benešova tř.
Nedá mi to než nevzpomenout na výrok faráře Otíka z komedie Slunce, seno, erotika: "Pane Bože, no uznej, že s takovýmhle materiálem se do Evropy vykročit nedá..." :-)) Při "kvalitě" velké části našeho obyvatelstva bychom měli děkovat nevím komu (v boha nevěřím :-)), že jsme na tom tak dobře, jak na tom jsme...
24.6.2003 14:50
Qočna (neregistrovaný)
Re:RE: Benešova tř.
Vídím,že i ty čteš i-dnes. Solidní by bylo odvolat se na pramen.
24.6.2003 23:34
Eraser (neregistrovaný)
Re:RE: Benešova tř.
Na idnes jsem to psal také já!
26.6.2003 23:50
SL (neregistrovaný)
RE: Připomínka
Moje připomínka k zastupitelům se týká informační hodnoty některých příspěvků v občasníku RADNICE. V posledním čísle 24/2003 je jako vzorný občan spěchající k hlasovací urně při referendu o EU zobrazen nějaký pan Josef Socha. Redaktorka ovšem neuvedla, že občan s osobními údaji obdobnými má za sebou hodně nahnutou minulost a je uveden v seznamech StB pod krycími jmény Mirek a Houslista jako agent a tajný spolupracovník zločinecké organizace! O tom, že dnes není v HK vše v pořádku dokládá např. i to, že je uveden jako aktivní osoba ve 3 firmách, kde má dle výpisu za parťáky taková individua jako je irácký humanista z Kosova Dvořák Martin, dále Barták Karel, Čáp Jan, Čermák Augustin a Málek Bořek, ...! Že se i Vám jedná o známá a vlivná jména i současnosti? Asi opět nějaká hradecká náhoda! Někdo již tady na foru tuto problematiku načal a byl ostře osočován. Co bude následovat nyní? Odpoví někdo z potrefených? Budou informace v Radnici úplné?
1.7.2003 20:10
dvořák (neregistrovaný)
RE: Připomínka
Mohl byste být prosím tak laskav a uvést, která firma či spolek podle Vás sdružuje výše uvedená jména a kde je možno se o tom přesvědčit? Pokud jde o mne, mohu odpřísáhnout, že nejsem v žádném spolku ani s žádným panem Sochou, ani se senátorem Bartákem, ani s Janem Čápem a s nikým s dalších Vámi uvedených, ačkoli u některých bych si to považoval za čest. Rovněž mám negativní lustrační osvědčení. Chcete-li někoho obviňovat, bylo by dobré, kdyste používal fakta a důkazy a nikoli výmysly pavlačových drben. Přeji Vám hezké léto. MD
1.7.2003 21:47
SL (neregistrovaný)
RE: Připomínka
Bylo naprosto správně uvedeno s kým je slovutný medializovaný volič Socha ve firmách. Že se ozval právě MD je pochopitelné. K dispozici jsou následující údaje: IČO 64809439, Nadace mezilidské tolerance Thomase Grala, Šimkova 870, HK, datum založení 05.10.1998. Osoby ve firmě: Barták Karel, Socha Josef, DVOŘÁK Martin (11.11.1956), Tuček Jaromír (také registrovaná osoba společně se Sochou) a další. Výpis je k dispozici na internetu. Případně reklamace pane Dvořáku, pokud vaše data souhlasí, musíte reklamovat u státní správy. Nebo si dávat pozor, s kým lezete do party.

1.7.2003 23:42
Jirka (neregistrovaný)
RE: Připomínka
Chlape (typoval bych p. Svátka), vy jste snad charabél na hlavu, jak by řekl Hrabal. Cituji www.justice.cz:
"Gralova nadace je zaměřena výlučně na podporu vzdělávacích
a vědeckých snah o mezilidskou toleranci, na výzkum a ovlivnění
mezilidské agresivity, respektování lidských a pacientových
práv, spojení individuální svobody a individuání odpovědnosti,
uplatňování lékařské etiky a propojení odborných medicínských
i etických aspektů ve školství a zdravotnictví."
To je firma! Kromě vámi uváděných pánů (možná) estébáků, je tam spousta význačných osob. Nechápu sice, jak se v té společnosti ocitnul MD, ale je tam. Mimochodem - zřizovatelem této "firmy" je lékařská fakulta UK v Hradci. Karel IV. byl taky estébák?
2.7.2003 05:07
PEPA (neregistrovaný)
RE: Připomínka
Opět nepřesně. Dalším zřizovatelem nadace je Gral Medical Consultation, spol. s.r.o.,Identifikační číslo: 49814486, Hradec Králové, Sokolovská 1299, PSČ: 50002. Zajímavé propojení státních peněz a privátní sféry. Zná někdo co vlastně opravdu dělá tato firma? Karel IV. se zatím neozval. HOWG.
2.7.2003 04:59
PEPA (neregistrovaný)
RE: Připomínka
Údaje uvedené o tom, s kým je ve spolupráci pan Socha s registrací jsou podle výpisu z obchodního rejstříku k 1.7.2003. V uvedené nadaci je pan Martin Dvořák veden dokonce jako člen dozorčí rady! Až pod úroveň "pavlačové drbny" se dostal nikoliv ten, kdo na to zde upozornil, ale sám člen týmu, který údajně prošel výběrovým řízením Úřadu pro rekonstrukci a humanitární pomoc (ORHA), tedy přímo pan Dvořák. Pokusil se totiž zcela zamlčet spolupráci s lidmi, z nichž někteří mají svoji minulost velice nejasnou a rozhodně svým spoluobčanům neprospěli a neprospívají. Když to už prasklo, tak zase zatlouká, zatlouka a zatlouká. Nejméně v tomto případě je pan zastupilel Dvořák (pokud je odpověď kompromitující na informace opravdu jeho) veřejně usvědčen ze skutečnosti, že jím poskytované informace veřejnosti nejsou pravdivé. Děkuji za tyto důležité informace. Tento web zase začíná plnit svoji informační roli. Do novin a TV se toto asi tato informace nedostane. Na rozdíl od některých veřejných výlevů osob z prapodivné nadace. Jen jako perlička působí, že jedním z cílů nadace dle výpisu je: "g) rozvíjení vzájemné spolupráce mezi studenty, odborníky a laickou veřejností (zejména pořádáním seminářů, panelových diskusí, diskusních večerů, studentských vědeckých prací" , ovšem zřejmě v režiji osob spolupracujících s bývalou Státní bezpečností. Podle krycích jmen už dříve spolupracovali a škodili jako diví. To má pan Dvořák v Iráku šířit demokracii a humanitu. To spolu nějak asi nepůjde. Lhát a mlžit už tam umějí i sami. Nebo je to vše zase jinak a právě proto aby mohl proti darebákům bojovat, musel se s.nimi nejdříve důvěrně seznámit? Určitě nám to svými Listy z Iráku vysvětlí. Výpis z rejstříku je k 1.7.2003 uvednen jako platný a SOCHA, TUČEK a DVOŘÁK jsou tam i s osobními údaji a adresami!
27.6.2003 02:18
Garfild (neregistrovaný)
Jiraskovy sady
Musím poděkovat za výměnu písku na pískovištích v Jiráskových sadech. Také mě potěšilo že pískoviště bylo obloženo dřevem, alespoň z vrchní strany. Trochu mě ale překvapila kvalita práce!!!! Nevím na kolik to město přišlo ale i za darmo je to moc drahé. Některé řezy nejsou vůbec začištěné, jsou tam třísky!!!! Jinde jsou zase mezi prkny mezery tak akorát na dětské prstíky !!!!! Prkna ve spojích mají až centimetrový rozdíl ve výšce!!!!! Už teď je jasné že některá prkna v blízké době opustí své místo, jak jsou špatně připevněna!!!!! Mělo by se to dodělat než si některé dítě ublíží.

Ještě se chci zeptat proč nefunguje pítko v dětském hřišti Pohádka v Lipkách ??? Je rozbité nebo se šetří ????
2.7.2003 06:28
Franta (neregistrovaný)
Ohlasy na příspěvky
Taky jsem si myslel, že budou nějaké ohlasy na konkrétní příspěvky. Např. na cyklostesky, bylo napsáno mnoho konkrétních příspěvků kudy by mohly stesky vést, ale bohužel, ohlas žádný. Co se děje s příspěky které jsou konkrétní, věcné a nikoho nenapadají? Dostanou se ke konkrétním zodpovědným osobám? Odpoví mi někdo, nebo se tydy jenom demokraticky vypovídáme bez jakékoli odezvy?
2.7.2003 12:11
Jaroslav Fišer (neregistrovaný)
RE: Ohlasy na příspěvky
kompetentní lidé (tedy především lidé z magistrátu), toto diskuzní fórum pravidelně čtou. Bohužel nemají potřebu se na těchto stránkách vyjadřovat. Důvodů je hned několik:
1/ čelní představitelé města mají strach se tu oficiálně prezentovat, protože by se na ně snesla okamžitá snůška kritiky (často oprávněné), ale také nadávky a urážení, což by někteří politici nemuseli rozdýchat
2/ řadoví zaměstnanci magistrátu mají strach se tu (oficiálně) prezentovat, protože by za to mohli být postiženi, respektive mají nedoporučeno prezentovat názory v tisku. Navíc by mohli být nařčeni z toho, že si v pracovní době brouzdají po internetu
3/ volby jsou daleko a není potřeba, aby politici byli vidět
4/ časová zaneprázdněnost čelních představitelů magistrátu. Jakékoliv zapojení se do podobné diskuze znamená určitý závazek.
5/ nejedná se o oficiální stránky magistrátu, ale o čistě soukromý web, který rozhodně magistrát nechválí. Třeba je na stránkách magistrátu podobné diskuzní fórum, kde na dotazy odpovídají. (zatím jsem ho nenašel). Fakt, že na tento server zavítá měsíčně 30 - 40 tisíc lidí (diskuzní fórum zajímá asi desetina z nich), je zjevně nezajímá. Byly tu snahy některých zastupitelů něco řešit, ale dopadlo to přesně podle bodu č. 1.
3.7.2003 07:17
Martin Samohrd (neregistrovaný)
K příspěvku pana Fišera
I když se nemohu řadit mezi Vámi zmíněné "kompetentní lidi z magistrátu", přesto se ale jako pouhý zastupitel cítím Vašim příspěvkem oslovený.
Máte pravdu, že toto diskuzní fórum pravidelně čtu. Není však pravdou, že bych neměl potřebu se na těchto stránkách vyjadřovat. Víte sám nejlépe, že jsem se zde objevoval jak před, tak i po volbách. Považoval jsem dost dlouho tyto stránky za vhodný prostor umožňující konfrontaci rozdílných názorů nebo příležitost k vysvětlení různých problémů a nesrovnalostí v informacích. Důvodů proč si to již nemyslím a diskuze jsem se přestal zúčasňovat, nebylo jak uvádíte několik, ale byl tu opravdu jen jeden důvod :
Diskuzní fórum nemá smysl, když na něm není vedena diskuze.
Konkrétně :
Věnujete-li za týden příspěvkům do diskuze ze svého volného času cca 15 hodin (musíte si příspěvky připravit, zajít na magistrát, vyhledat podklady, najít údaje v různých materiálech nebo archivech a pak to v noci všechno nadatlovat) a následně z druhé "diskutující" strany od stále stejných pisatelů převládají pouze stručné odpověďi typu "Drž klapačku blboune" nebo "Nepovyšuj se náfuko", není již pak dále o čem diskutovat. Ne že bych nějakou tu urážku nerozdejchal, ale mohu na to buďto odpovědět, že jsem blboun nebo náfuka a ukojit tak zamindrákovaného pisatele, nebo mohu nereagovat. V obou případech je to však konec diskuze. Za této situace považuji můj čas vynaložený na příspěvek do diskuzního fóra za ztrátový. Stal jsem se proto pouze pozorným čtenářem fóra.
Na druhé straně musím přiznat, že mne tento stav mrzí. Existuje hromada vážných problémů týkajících se města a ty by se tady měly prodiskutovat.
Pěkný den Vám přeje Samohrd.
3.7.2003 09:22
Jaroslav Fišer (neregistrovaný)
RE: K příspěvku pana Fišera
Mimo jiné právě Vás jsem při psaní příspěvku myslel:-) A taky jsem to myslel přesně tak jak jste to napsal. Já bych se taky vykašlal na nějaké shánění podkladů a psaní dlouhých příspěvků, když si potom pár lidí pod anonymními nicky hojí své komplexy tím, že uráží každého ve svém okolí.
Na druhou stranu fórum je plně otevřené a pokud do něj kdokoliv (téměř) cokoliv napíše, tak to tam zůstane. S tím se holt diskutující musejí smířit - jsme na otevřené scéně.
Pokud byste se snad k nějaké problematice chtěl vyjadřovat na těchto stránkách, budu samozřejmě velmi rád. Vaše připomínky zejména k dopravní situaci jsem považoval za víc než přínosné.

Vložit nový komentář

K tomuto fóru mohou příspívat jen přihlášení uživatelé.
Přihlásit nebo registrovat.

Mohlo by se hodit
Doporučujeme