Taxiky v Hradci
Příspěvky ve fóru
Přidat komentář14.5.2009 11:04
MIREK (Pokročilý +2)
RE: Taxiky v Hradci
250 Kč za tak krátkou vzdálenost je opravdu hodně. Na druhou stranu, 2,5 km půjdu vždy raději pěšky a nemám problém s tím, že živím bandu zlodějů.
26.5.2009 22:18
Matej JR (Nováček +1)
RE: Taxiky v Hradci
Přijet vlakem v 11 hod večer na nádraží, s velkou taškou a k tomu oblek. Můžeš si vybrat ze 3 možností: 30minut než pojede autobus, 30 minut pěšky po dešti, taxál (za kilčo bez taxametru). Jaká bude volba?
13.5.2009 22:22
Petr - HK (Guru +4)
taxikáři
Taxi - to je horké téma snad v každém městě. Taxikářem se většinou stávají lidé, kterým to moc ve škole nešlo, neuměli se uživit jinak než volantem, byli to většinou lemplové a lenoši, kteří se většinou pohybovali a stále pohybují na hraně zákona. Abych všem nekřivdil znám i dva slušné.Mám stejnou zkušenost jako Jyrka: za trasu, kterou většina taxíků projede za 200-250 Kč si dokáže jeden z těch "lepších" říct 350-400 Kč. I ostatní taxikáři o něm mluví jako o nepoctivém a drahém (je to Chorvat a jezdil starým Mercedesem, už dlouho jsem s ním nejel a pokud by přijel on, pak bych ho poslal někam).
Proto doporučuju, pokud máte s některý taxikářem dobrou zkušenost, pak si ho vyžádejte na dispečinku, jestliže má službu, většinou požadavku vyhoví. Jedině tak oddělíme zrno od plev.
14.5.2009 09:09
jyrka (Nováček)
RE: taxikáři
Ještě existuje další způsob oddělení zrn od plev a to částečně reklamou ať již pozitivní nebo negativní - pokud máte nějakou dobrou nebo špatnou zkušenost s určitým taxikářem (firmou) mohli byste se podělit :))
15.5.2009 21:16
xicht53 (Pokročilý)
Já mám dobrou zkušenost. Když si z hospody zavolám, tak přijede a odveze mě za hubičku. Máte se taky tak dobře oženit.
26.5.2009 22:13
Matej JR (Nováček +1)
To bych nedělal. Jedna cesta vyjde levně, ale ta průběžná údržba ... :-)))
20.5.2009 10:10
Chip (Nováček)
Taxi
Jde jen o to s tím dotyčným řidičem komunikovat většinou se domluvíte ale určitě je lepší když už někoho v tomhle jobu znáte :D
20.5.2009 11:24
jyrka (Nováček)
RE: Taxi
To je systémové řešení? "Domluvit se" a mít známé? No, budiž... ale každopádně je to mazec...
20.5.2009 22:05
Petr - HK (Guru +4)
RE: Taxi
Tak domluvit se s konkrétním taxikářem na odvozu bez zapnutí taxametru je realizovatelné skoro vždy a výhodné pro obě smluvní strany. Bohužel touto dohodou podporujeme taxikáře-podvodníky. Je to systémové řešení pouze pro zákazníka i taxikáře, nikoli však pro stát, společnost.
Vložit nový komentář
K tomuto fóru mohou příspívat jen přihlášení uživatelé.
Přihlásit nebo registrovat.
To, že se po HK jezdí za ceny 40 nástup a 40/km je fakt už zlodějina, navíc většinou taxametr nějak záhadně na konci cesty zrychlí a přiskakuje dáááleko rychleji.
Mimochodem, pražské taxíky jsou za 40nástup +17km :)