Co říkáte na kvalitu místních komunikací?

Příspěvky ve fóru

Přidat komentář
29.3.2005 00:00
Béda Trávníček (neregistrovaný)
Co říkáte na kvalitu místních komunikací?
Zima je za námi a po ní ty zbyly na silnicích výtluky a díry. Někde se dokonce začalo s opravami. Protože jezdím po městě docela hodně, neušlo mé pozornosti i styl záplatování některých děr. Připadá mi to v některých případech jen mrhání asfaltem ale i pracovní sílou. Vyhláška řidičům přikazuje, aby přizpůsobili jízdu stavu vozovky. Do některých ulic se ovšem přizpůsobení rovná tomu, aby šel řidič raději pěšky. Nemělo by město přispívat na opravy našich vozů? Tlumiče, čepy, či proražené pneumatiky?
29.3.2005 12:23
Steve (neregistrovaný)
RE: Co říkáte na kvalitu místních komunikací?
Ja mit offroad, ja byt v pohode.
29.3.2005 15:56
Anča (neregistrovaný)
RE: Co říkáte na kvalitu místních komunikací?
kdybch byla ptáčkem---- tak si nestěžuju. Nemusela bych po nich chodit ani jezdit.Jinak jsou v nich díry "až ke druhým lidem".
29.3.2005 15:57
babka (neregistrovaný)
RE: Co říkáte na kvalitu místních komunikací?
Bédo, dobrej nápad, jen to dát ve známost široké veřejnosti - ale i tak radní asi nepřesvědčíš.
11.8.2008 18:03
Brzda  (Nováček)
RE: Co říkáte na kvalitu místních komunikací?
místní silnice v hk jsou na hov....
10.4.2006 10:46
MIREK  (Pokročilý +2)
Místní komunikace po letošní zimě
Již jsem zaregistroval pár nových záplat na dírách v asfaltě. Nevím, jestli se bude záplatovat tímto způsobem, ale jestli jo, tak to je zbytečná práce. Naházení asfaltu do propadlé díry, která byla způsobena těžkou dopravou a jejíž destrukce je až do spodních vrstev skladby vozovky, je skutečně práce úplně na nic. Tam nezbývá nic jiného než celou díru včetně propadlých částí vyříznout a vykopat a všechny vrstvy vozovky provést znova. Toto neodborné opravování vozovek v HK jsou jen vyhozené peníze. Asi jich máme, jako město, hodně.
30.7.2008 14:08
Petr - HK  (Guru +4)
silnice v HK
Každý rok o prázdninách bylo město plné různých uzavírek z důvodu oprav komunikací. Letos je uzavřena Okružní (kvůli protihlukovým opatřením), Riegerovo náměstí a to je vše? Vypadá to, jako kdyby všechny silnice byly OK. Jel jsem na kole od okruhu, kde se kříží ul. Štefánikova a E. Beneše (od tzv. vajíčka) směrem k Petrofu. Jsou tam tak vyjeté koleje, že pro cyklisty je tato komunikace sjízdná 2 metru od obrubníku.

Nevíte někdo, jestli se bude asfaltovat komunikace vedoucí od Petrofu, podél areálu Technických služeb, přesněji řečeno od parkoviště Marius Pedersenu k bývalému kinu Mladých? Dříve tam byl zákaz, dneska je to jedna prašná cesta s ohromnými výmoly, přesto ji auta hojně využívají jako zkratku do Malšovic. Taky bych tam rád jezdil, ale mám své auto rád.
2.8.2008 21:37
ferda  (Nováček)
RE: silnice v HK
A víte co by vám poradil pan Divíšek? Kupte si jiné auto! Takové které tím místem pohodlně projede! Takto odpověděl pánovi, který se ptal na to, jak svůj velký vůz zaparkovat v pivovaru, který je jako náhrada za jeho zrušené parkovací místo.
3.8.2008 10:43
Xaver  (Profesionál +11)
RE: ferda
Z hlediska logiky té odpovědi nelze nic vytknout...cha cha cha.
3.8.2008 12:12
dede  (Nováček)
RE: silnice v HK
Heh, ono to zrušené parkovací místo bylo opravdu toho pána, nebo jen parkoval na ulici? Co to bylo za auto, že se do pivovaru nevešlo?
3.8.2008 12:36
Ira  (Pokročilý +1)
RE: silnice v HK
Zřejmě se to běžně neví, ale do pivovaru nezajede ani sanita. Prý stavěli podle zastaralých norem.
3.8.2008 20:35
ferda  (Nováček)
RE: silnice v HK
Ano. To parkovací místo toho pána asi nebylo, to je pravda. Ale předpokládám že tam již dlouho parkoval a správně za to platil.
Vůz byla nějaká dodávka. Typu transporter nebo tranzit. Již nevím. Jinak do pivovaru běžná dodávka zajede. Sice tak tak, ale několik jich tam stojí.
Sanitka by ale přišla o majáky, nehledě na to že většina hradeckých sprinterů je pokud se nymýlím s takovou tou trochu vyšší nástavbou. Takže smůla.
4.8.2008 08:26
Petr - HK  (Guru +4)
RE: silnice v HK
Jaká smůla? Až bude chtít něco vyřídit na Ulricháku, tak zaparkuje na odstavném parkovišti u Všesportovního stadionu, vydá se pěšky přes Velké náměstí a huráá je v centru. Projde se, udělá něco pro své zdraví, večer dorazí zpátky na ono záchytně parkoviště, kde svého transportera nenajde (ještě že se prošel a posílil činnost srdce) a záhy si koupí auto nové, nízké, které se do pivovaru už vejde.:-))
4.8.2008 10:22
ridic007  (Nováček)
RE: silnice v HK
To je přeci paráda, že si můžeš vybrat. Zadarmo u Malšáku, za málo za 5 až 10 Kč vždycky na Eliščině nábřeží, nebo za 20 přímo na Urlichově náměstí. Funguje to, místo tam je vždycky. Tak co békáš?
4.8.2008 14:15
Petr - HK  (Guru +4)
RE: ridic007
Békám, že jsem na třeba Ulricháku nebo v okolních ulicích sice chvilku hledal, ale nakonec jsem místo vždycky našel a ZADARMO. Příklad z praxe: jednou jsem si ve spěchu šel koupit těsnění, tudíž jsem dojel až k prodejně a zaplatil parkovné, samotné těsnění stálo 5 Kč. Doma jsem zjistil, že i přes ujištění prodavače, že je to to správné těsnění jsem zjistil, že to není ono, takže jsem se vrátil do prodejny, opět zaplatil parkovné a těsnění vyměnil. Takže místo 5 Kč mě to stálo několik desítek Kč. Vždycky jsem jen vyskočil z auta a udělal minutový nákup. Nedovolil jsem si tu minutku nezaplatit, protože se v obou případech v blízkosti auta pohybovali pracovníci Atolu s bratry z MP. To samé je na Ulricháku, když si třeba chcete jen vybrat peníze z bankomatu. Pro mě je čas drahý, nejde odstavit auta kamkoli a bežet něco zařídit na druhý konec města. Nejde ani o tu desetikorunu, ale spíše o ten princip. Chápu, že obyvatelé centra nezastavili vždy přímo před svým barákem, to já ale na okrajové části města taky ne! Taky často musím vyhledat místo na jiném parkovišti. Ale vybírat za to, že zde nebudou parkovat jiní a obyvatel centra v některých případech stejně nemá zajištěné místo na parkování, to se mi fakt nelíbí. Něco jiného je - chcete přímo rezervé na svoji SPZ, pak zaplaťte a je jen Vaše, to beru.
4.8.2008 11:24
ferda  (Nováček)
RE: silnice v HK
Až bude chtít něco vyřídit tak si sedne na autobus a na ten ulrichák zajede.
Jde o to že když si bude chtít udělat týdenní nákup tak nejdříve zajde na odstavné parkoviště. Tam si vyzvedne svůj vůz a až potom může jet na nákup.
4.8.2008 14:26
Roman  (Pokročilý)
RE: silnice v HK
Vy o MHD píšete jako o pražském metru ve špičce, kdy odjíždí každé tři minuty... Občas po Hradci vyrazím pěšky a ačkoliv mám celoroční průkazku téměř zadarmo, většinou stihnu tři, čtyři zastávky volným krokem dřív, než něco jede. A pokud mám něco táhnout, pokorně se vrátím k autu. Když chci zvládnout víc míst mimo centrum a spočítám si doby čekání a plížení autobusem, vyjde mi, že život zas tak dlouhý není... (něco jiného ve věčně zasekané Praze, ale kdypak v Hradci jedete semafor na dvakrát)
4.8.2008 14:54
ferda  (Nováček)
RE: silnice v HK
Asi jste můj přispěvek nepochopil.
Byla to reakce na nějaký příspěvek výše.
S tím Ulrichákem to bylo myšleno tak že dotyčný opravdu z velkého náměstí dojede na ulrichovo dřív autobusem. (nebo dojde pěšky) Než aby šel pro své auto které namůže zaparkovat ani deset minut od domu, ale musí hledat místo jinde. A poté zajel třeba na to ulrichovo náměstí a tam zase x minut hledal parkovací místo..
11.8.2008 19:37
Jerry K  (Nováček)
Místní komunikace v HK
Proč nelze nic Vážený pane Fišer k tomuto tématu nic napsat ?
20.8.2008 09:01
ne-hradecak  (Nováček)
silnice
Kvalita komunikací a doptavy v HK se zlepší až severní a jižní tangentou. je třeba urychlit jejich výstavbu.
20.8.2008 10:37
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: silnice
To sice také, ale především s dostavbou R35.
21.8.2008 21:07
Jerry K  (Nováček)
RE: silnice
Vážení !
Je nutné se probudit do reality !Stačí se projet po hradeckých komunikacích a tak zvaných cyklostezkách a zjistíte ,že měsíc po měsíci se stav zhoršuje.NIc se neopravuje ,vznikají další díry,praskliny,výmoly ,sklo i zarostlé trasy od křoví.Co na to odpovědní pracovníci magistrátu.městské policie či placení pracovníci TS HK ????Na druhé straně opět další utopie za 100 mil.Kč stezka do Pardubic,Co na to náměstek Malíř ,který asi v HK nebydlí. Stačí se podívat na př.na křižovatku Pospišil či Adal nebo na tak zv .kruhovou Brněnskou či na torzo cyklostezek.
Jak dlouho bude tento stav trvat ??
21.8.2008 22:59
ferda  (Nováček)
RE: silnice
ad cyklostezky. Pozoruji zajímavý trend, že cyklostezky vznkají v místech kde jich ani není třeba a naopak v místech kde by je sposta lidí uvítalo buď chybý nebo jsou ve špatném stavu. Ale s tím stavem to zase není až tak katastrofální. Znám i horší..
21.10.2008 15:30
MIREK  (Pokročilý +2)
Opravy křižovatek
Jak se zdá, tak se prováděné opravy křižovatek pomalu blíží k závěru, ale při každodenní jízdě po HK si kladu otázku, zda takto provedené opravy nejsou jen vyhazování peněz daňových poplatníků. Tak například na Brněnské, kde byly místy vyježděné lavory od těžké dopravy tak, že nebyla porušená jen horní vrstva, ale destrukce silnice byla až do základů konstrukcev vozovky, byla odfrézována jen horní 10cm vrstva a proveden nový asfalt. Na takto opravené silnici, je téměř 100% jistota, že se silnice propadne dříve nebo později zase a vyjezdí se stejné lavory jako tam byly. Viz před lety provedená oprava v Koutníkově ulici a speciálně, když se projíždí kolem autosalonu Fiat. Dost dobře taky nerozumím, proč před vysokoškolskýma kolejema Na Kotli, nebyla opravena rozježděná vozovka od kamionů, minimálně o 100 m dřív, když se jede od Malšovického stadionu. Dále také nechápu experiment se stěrkovou betonovou hmotou na povrchu asfaltu, která se mimo jiné za mokra slušně smeká.
22.10.2008 08:53
Petr - HK  (Guru +4)
RE: Opravy křižovatek
Jednou jsem debatoval s inženýrem, který v jedné stavební akciové společnosti rozhoduje o postupech, jak se budou opravovat kdejaké komunikace v ČR a která v minulosti mimojiné opravovala i městský okruh. Ten mi k mému překvapení řekl, že při opravách komunikací se většinou zvolí méně nákladný postup, aby to vydrželo alespoň po dobu možné reklamace. Půl roku po skončení lhůty pro reklamaci mají alespoň další zakázku. Proč povrch nevydržel déle se svede nikoli na nekvalitní povrch a chybně zvolené postupy oprav, ale na vysokou vytíženost komunikací a nadměrnou zátěž kamiónové dopravy. A zaplatíme to všichni.
22.10.2008 10:05
Ira  (Pokročilý +1)
RE: Opravy křižovatek
To mě tedy vůbec nepřekvapuje. Přestože se volí méně nákladný postup, máme jedny z nejdražších silnic v Evropě.
2.11.2008 18:42
Hradecak  (Nováček)
tunel
Tak vcera sem poprve jel tunelem, z protihlukovych sten, v noci. A musim rici, ze se mi vcelku libil, hezky to tam sviti. Ve dne to tak hezky nevypadalo. Jaky mate nazory na tunel vy? www.konstrukce.cz/clanek/1459-predpjata-ocelova-ko...
www.indal.cz/cz/redakce/projekty/realizovane-proje...
2.11.2008 18:44
Hradecak  (Nováček)
RE: tunel
Jako obvikle na tomto foru, se u dlouhych odkazu tvori mezery. Pri kopirovani odkazu, mezery odstranit.
3.11.2008 10:24
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: tunel
Můj názor na odhlučnění mostu je asi takový, že je to jen hodně slabá náplast, na stavbu, tím myslím nadjezd, která snad neměla nikdy být postavena. Když se podívám kupříkladu na průjezd Vídní, ale i dalších Rakouských měst, kde je tranzit veden takto centrem, tak je to zakopané pod zem. Pro mě osobně, je toto řešení hodně slabá náplast, na stavbu minulého režimu. Další věc, která se mi nelíbí je to, že když se jede od směru Praha, není dořešena návaznost pruhů a jen otázkou času, kdy se tam stane nějaká vážná nehoda. Bylo by vhodné namalovat pruhy až do k mostu, protože pravý jízdní pruh před křižovatkou absolutně nenavazuje na jízní pruh mostu, protože tam došlo k zužení vozovky z důvodu posunutí obrubníků.
Je to prostě praskvil, který naštěstí mírně zlepší podmínky bydlení přilehlých domů, ale ne nijak dramaticky. To se stane teprve tehdy až bude tranzit odveden z města.

Vložit nový komentář

K tomuto fóru mohou příspívat jen přihlášení uživatelé.
Přihlásit nebo registrovat.

Mohlo by se hodit
Doporučujeme