Jak byste zatraktivnili Hradec Králové?

Příspěvky ve fóru

Přidat komentář
8.11.2006 00:00
rundlikus (neregistrovaný)
Jak byste zatraktivnili Hradec Králové?
Jak byste chtěli zatraktivnit naše město postavit nějaký zábavní centrum nebo něco jako sazka arénu? Fantazii se zde mezwe nekladou a možná se sem podívá i zastupitelstvo i primátor :)
9.11.2006 09:24
Eraser  (Nováček)
RE: Jak byste zatraktivnili Hradec Králové?
Stačilo by udržovat pořádek.Xaver jistě připojí ještě aby páníčci uklízeli po svých psech.
9.11.2006 11:27
Xaver  (Profesionál +11)
RE: Jak byste zatraktivnili Hradec Králové?
Správně, stačilo by pro začátek aby nebylo městečko obechcané a obesrané od psích oblud.Dále by se mohlo pokračovat tím, že hledači pokladů v popelnicích by to, co vyhází z popelnice při hledání,opět vložili zpět.Další...ti kteří si pořizují nové vybavení bytu si uvědomí, že tu existuje několik sběrných dvorů a nepotřebný nábytek, záchodové mísy etc. do toho dvora odvezou a nepostaví svůj nepořádek na odiv ke kontejnerům.Stačí se chovat dle hesla "svůj nepořádek si uklidím sám tam, kam patří"...Úsměvný den :-))
9.11.2006 15:08
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: Jak byste zatraktivnili Hradec Králové?
Se Xaverem nemohu jinak než souhlasit. Všechno je to o lidské pohodlnosti, odvést si svůj svinčík tam kam patří, nebo o lidské lhostejnosti v tom případě, když si nikdo takových lidí co ten svinčík vyhazují nevšímá a přinejmenčím třeba neupozorní městskou policii, aby to řešila.
A čím by HK mohl být atraktivnější a hlavně lepší pro život? Jednou z věcí je řešení dopravní situace a s ní spojený problém vedení tranzitní dopravy po II.městském okruhu. Kdy už se to začne řešit výstavbou dalších komunikací vedoucích dál od města a jeho obytných čtvrtí?
9.11.2006 17:06
JPA  (Pokročilý)
RE: Jak byste zatraktivnili Hradec Králové?
S "něčím jako Sazka arénou" nás už dávno předběhly Pardubice, kde kromě hokeje a koncertů je třeba možnost zakoupit si v sobotu za 50 Kč celoodpolední pobyt (lze na vrácenku kdykoli areál opustit a pak se tam vrátit), a to je na pořadu dne házená, florbal a extraliga basketbalu mužů. Naše holky hrají x let extraligu ve stařičké stísněné hale Spartaku a nová hala v Třebši samozřejmě nebude mít parametry na první ligu či mezinárodní zápas (chybí asi metr a půl výšky - úmyslně?)...
Teď uvidíme, zda nové zastupitelstvo splní projekt "Vize HK", a vyřeší-li se odklon kamionové dopravy urychlenou výstavbou R35, mělo by se blýskat na lepší časy. Stavět nějaké megacentrum zábavy asi nemá smysl (viz Brno se svým Boby-centrem).
JPA
9.11.2006 20:15
Phavel  (Pokročilý)
RE: Jak byste zatraktivnili Hradec Králové?
Bohatě by stačilo, kdyby se povedlo realizovat alespoň 2/3 projektů z vizí města v příštích 4 letech.
9.11.2006 20:26
rundlikus  (Nováček)
RE: Jak byste zatraktivnili Hradec Králové?
To je pravda ale podle mého aby se Hradec zatraktivnil nenji důvodem stavět krásný bytovky ale něco co by ty lidi přilákalo. Chce to něco co nikde nemaj. já vím zní to naivně ale já bych chtěl aby město bylo nejen regionálním městem ale aby na to město byl hrdej celej kraj a celej stát je pravda že jsme městem univerzitním ale chce to něco co každýho postaví ze židle a nejen v našem státě ale i ve světě toť je můj doufám perspektivní názor
9.11.2006 20:28
rundlikus  (Nováček)
RE: Jak byste zatraktivnili Hradec Králové?
A nechce to jenom aby město platilo za vše ale aby to přilákalo fůru investorů kteří naše město zatraktivní
10.11.2006 09:46
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: Jak byste zatraktivnili Hradec Králové?
To bude asi zásadní problém. Investor přijde a postaví tu něco, z čeho bude mít hlavně on sám užitek a zisk. Co to asi může být?
10.11.2006 00:05
Trin  (Nováček)
RE: Jak byste zatraktivnili Hradec Králové?
hala v Třebši samozřejmě nebude mít parametry na první ligu či mezinárodní zápas (chybí asi metr a půl výšky - úmyslně?)...

Co to je za nesmysl? Proč to neudělají dostatečně vysoký? Dit to je naprosto proti zdravému lidskému rozumu.. Když už chtěj něco stavět, tak proč to nepostavěv pořádně.. paneláky v okolí jsou jedny z nejvyšších v HK, tak nechápu, čemu by tam mohla vadit dostatečná výška haly.. Takové nelogičnosti mi vždycky hnou žlučí, i když se mě to vůbec netýká. Mělo by se to tady přejmenovat z Hradce Králové na Kocourkov u Bubákova. Taková skvělá nová hala jistě bude unikátní jak v krajském, státním, ale možná i mezinárodním meříku :-) jak tady někdo navrhoval. A každý se sem bude chodit dívat na to, co je všechno možný. :o)
10.11.2006 07:50
JPA  (Pokročilý)
RE: Jak byste zatraktivnili Hradec Králové?
Náměstek primátora (hádejte který) se v médiích oficiálně vyjádřil, že by se v zimě protopilo výrazně více, než když bude hala menší...
Též je mi to naprosto nepochopitelné.
JPA
10.11.2006 08:16
Xaver  (Profesionál +11)
RE: jpa
Ale ta náměstkova odpověď logiku má,to tvrzení je pravdivé...che che che.Možná by se městečko mohlo přejmenovat z Hradce Králové na Hradec Kocourkovských, iniciály zůstanou stejné. Úsměvný den :-))
10.11.2006 11:23
Trin  (Nováček)
RE: Jak byste zatraktivnili Hradec Králové?
hehe
Jestli to je ten náměstek, co myslíme, tak mám takový dojem, že jsem ho tohle pondělí viděl v hospodě Na hrade docela slušně nalamanýho (nebo tak aspoň vypadal :-).. Jen si říkám, jestli si tyhle návhry, v tomto případě to slízla chdák sportovní hala, nahodou nemaluje sám doma po večerech, když chodí domů z podobných akcí :o) Pak se mu to nechce předělávat a nějak odůvodnit si to musíme, že soudruzi :-))
10.11.2006 09:43
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: Jak byste zatraktivnili Hradec Králové?
S tou halou v Třebši to je bohužel pravda. Není to jediný kiks projektantů sportovního zařízení v HK. Málo kdo ví, že například hradecký plavecký bazén, který je jinak prvotřídní, má jednu podstatnou vadu. Nemohou se v něm plavat mistrovské, popřípadně mezinárodní závody. Je bohužel o 1 nebo 2 cm kratší. Při betonování vany udělali soudruzi chybu, zapoměli na obklady.
10.11.2006 12:51
JPA  (Pokročilý)
RE: Jak byste zatraktivnili Hradec Králové?
Ze stejného soudku jsou budoucí varhany ve Filharmonii. Čert vem tu "krycí" Nadaci (stejně do ní nasype 95 % peněz město, kraj a ministerstvo kultury), ale když stojí 19 milionů a budou DRUHÉ největší v republice, proč už půl milionu nepřidat, aby byly NEJVĚTŠÍ???
JPA
9.2.2007 18:13
Jirkaph  (Nováček)
RE: Jak byste zatraktivnili Hradec Králové?
To je pravda, rozumnný nápad. Když už bylo nutné kvůli velikosti varhan dvakrát předělávat podhled sálu. Nebo snad to nebylo kvůli varhaním píšťalám. Snad ne opět chyba nějakého zkušeného architekta? Jinak souhlasím a jsem pro varhany největší, nejpodivněji stavěné a nejméně potřebné. To už je dost raritní aby stoupl cestovní ruch ve městě, ne?
10.11.2006 22:28
Roman  (Pokročilý)
RE: Jak byste zatraktivnili Hradec Králové?
No problem - na cílovém doteku při mistráku dlaždičku vyloupneme a pak zpátky hodíme na magnet. Zůstane to hezký a univerzálně funkční zároveň. :-)
14.11.2006 21:38
Eva  (Pokročilý +6)
Labská louka
Ráda bych se na další zatraktivnění HK zeptala pana ing. Samohrda, který je zastupitelem a zároveň stavařem. Dcera bydlí v novém bytě na Labské louce. Za poměrně malé byty zde nájemníci zaplatili 2,2 milionů a více, bydlí zde převážně mladí s dětmi. Teď se náhodou na schůzce vlastníků dozvěděli, že vzhledem k tomu, že se nepodařilo vykoupit pozemky u zahradnictví, posunul se budovaný kruhový objezd až k tomuto do mu - pod jeho okna, přestože podle územního plánu a plánů prezentovaných Fatem měl být dále směr Roudnička a u tohoto domu mělo být dětské hřiště. Pozemky kolem domu jsou údajně převedené na město. Proto se ptám:
- jak je změna možná, jaké zde bude zatížení hlukem a prašností
- jak je možné, že nebyli majitelé bytů informováni o tom, co se jich bezprostředně týká
-pokud je pozemek města, proč k novým domům nevede chodník - po úzké silnici, kde je ještě navíc zatáčka, nelze bezpečně chodit /už nemluvím o dětech jdoucích za tmy do školy a pod./.Hlavně že bude nová fontána na Ulrichově nám.

Ještě není měsíc po volbách a levoty se dějí nadále.Za Hradec atraktivní!


Předem děkuji za vyjádření.
15.11.2006 09:25
Phavel  (Pokročilý)
RE: Labská louka
Možná Vám pan Samohrd už neodpoví, protože pokud dobře vím, už není zastupitelem. Ve volbách skončil tuším těsně pod čarou - doplatil na, z prominutím, "omezené" myšlení většiny lidí u voleb. Místo, aby se obyvatelé o komunální politiku trochu zajímali, a dali hlas lidem, kteří se pro toto město snažili udělat alespoň něco dobrého a trochu veřejně vystupovali, tak raději volí jako "roboti" jednu stranu ve všech volbách a ani si nepřečtou lidi na kandidátce. Tak se nám do zastupitelstva dostanou spousty lidí, kteří tam budou za nějaký peníz sedět a (nějak) hlasovat o návrzích které jim někdo podstrčí pod nos, aniž by si je možná i jen přečetli. A hlavně o nich ani neuslyšíme. To je pak zbytečný mluvit o nějakém zatraktivnění, když tady nebudeme mít odborně znalé, pracovité a tvůrčí představitele města, schopné vystupovat se svými návrhy.
15.11.2006 12:53
JPA  (Pokročilý)
RE: Labská louka
S prominutím, právě proto, že sleduji komunální politiku velmi dobře, a hlavně porovnávám slova a činy, tak jsem pana Samohrda volit v žádném případě nemohl...
JPA
15.11.2006 19:59
Phavel  (Pokročilý)
RE: Labská louka
Ano, nenapsal jsem to úplně přesně. Nechtěl jsem to říci tak, že kdo nevolil p.Samohrda má omezené myšlení. Pokud pro to máte své důvody, tak samozřejmě proč ne. Ale ačkoliv jsem s ním také v něčem nesouhlasil (vůbec s některými názory VPM), byl to člověk, který alespoň sledoval dění na tomto fóru, bylo o něm slyšet a dalo se s ním diskutovat. Navíc jsem se někdy i poučil o věcech , pro mě neznámých, ohledně dopravy v HK z jeho obsáhlých příspěvků. Kdo jiný ze zastupitelstva/rady města se o názor lidí tady aktivně zajímá? Asi už nikdo.
16.11.2006 08:09
JPA  (Pokročilý)
RE: Labská louka
OK - pokud máte pocit, že se s p. Samohrdem dalo diskutovat...
To už ale odbíháme od tématu, kterým je "jak zatraktivnit Hradec". Už se budu opakovat - pokud koalice splní vše, co má v plánu a R35 odvede tranzitní dopravu pryč, začne se blýskat na lepší časy. Minulé vedení toho ovšem též dost naslibovalo, ale 4/5 z toho zůstalo jen na papíře. Teď má ale ODS většinu, a nemůže se na nic vymlouvat, čili jim to za 4 roky můžeme spočítat, pokud se v Hradci nic nezlepší. V tom vidím velký posun. Narcisové z VPM se nepoučili z debaklu ve volbách do kraje, hráli si stále jen na svém písečku, a teď jim to občané vrátili. Totéž se může stát ODS za 4 roky.
JPA
16.11.2006 20:47
Phavel  (Pokročilý)
RE: Labská louka
S odvoláním na svůj předchozí příspěvek se domnívám, že lidé ODS stejně nevolili kvůli jejímu komunálnímu programu. Tudíž výsledek za 4 roky bude zase velmi podobný, i kdyby sliby opět zůstaly povětšinou na papíře (podobně jako dosavadní období)... Přiznávám, že já jsem ODS už letos v komunálních volbách vůbec nevolil, ačkoliv některých lidí vč. primátora Divíška si vážím, ale předpokládal jsem (už podle výsledku minulých voleb), že by to bylo stejně jen nošení dříví do lesa, tak jsem dal raději hlasy jiným lidem napříč jednotlivých stran. A k dosavadnímu rozvoji: jediná větší akce, která se městu podařila, je stavba tak dlouho plánovaného terminálu, jinak stále zůstává převážně u plánů, hlavně mi vadí nepřipravenost města pro investory. A toto je myslím největší problém rozvoje našeho města - plno nákladných studií, nespočet zpracovaných variant, ale většina věcí je neustále ve stádiu návrhu. Když už to vypadá, že některý z návrhů se blíží ke své realizaci, často skončí na tom, že ho zastupitelé nejsou schopni prosadit přes nějakou skupinku protestujících obyvatel a vše se vrací na začátek. Takto se však dostáváme do situace jakéhosi "udržovacího režimu", kdy představitelé města mnoho plánů (se kterými šli do voleb) odloží, aby bylo vyhověno úplně všem. A všem obyvatelům může být vyhověno jedině tehdy, když se nedělá vůbec nic, protože jakákoliv stavební činnost vždy na nějaký odpor narazí. S určitým odporem a nepochopením se jistě setkávalo i mnoho budovaných funkcionalistických staveb za první republiky, to se týkalo určitě i Gočárova regulačního plánu. Minimálně je známé, jak tehdy byla kritizovaná veliká šířka ulic - tehdy při takřka nulovém provozu. Chtěl jsem tím říci, že by se představitelé neměli bát činit i pro někoho nepopulární kroky, ale chce to impuls, dát věci do pohybu, aby se rozvoj Hradce nezastavil a naopak trochu zrychlil. Musím uznat že sousední Pardubice jsou v tomto ohledu poslední dobou progresivnější.
16.11.2006 22:31
rundlikus  (Nováček)
RE: Labská louka
Ta šířka ulic byla prý proto, že se zde měla postavit tramvajová trať akorát vžy do toho přišla nějaká pol. situace a 2. svět. válka teď můžeme být ale Gočárovi za to hrdí
17.11.2006 13:42
Honza z HK  (Nováček)
RE: Labská louka
No vono problém je, že politik, stejně jako jiný zaměstnanec, má možnost určitýho kariérního růstu. A v politice to je komunální politika - krajská politika - parlament - Evropský parlament. A Hradec dojíždí NATO, že většina hradeckých politiků jsou jen politický kariéristi (hlavně velký strany, jako ODS), kterým jde přirozeně jen o to, aby si ten kariérní postup neznemožnili - tedy držet hubu a krok, hlavně neudělat nic špatně. Takže nikdo tady nebude nic prosazovat proti i sebenší skupince odporu, protože by si tim mohli pošramotit svou politickou kariéru.

Výsledek?

Za předchozí 4 roky nám naše radnice opravila filharmonie, narvala další desetimiliony do divadla, pár měsíců před volbama začala stavět bus terminál a reko malé náměstí. Zbylé věci jsou problém, protože sem tam někomu vadí a nikdo z našich kariéristů si nedovolil a určitě ani nedovolí jít proti proudu. Dokud tady bude tento stav, zlepšení se nodočkáme, ani kdyby tu byl zas Ulrich... Ba naopak, znechucen by určitě odešel...
15.11.2006 17:52
visolaje  (Nováček)
RE: Labská louka
Není co dodat! Jen nahlas souhlasit.
15.11.2006 09:36
Eva  (Pokročilý +6)
ing. Samohrd
Díky za upozornění, nevím, že nebyl zvolen, já jsem mu hlas dala. Snad se najde někdo další, kdo si alespoň přečte názory lidí.
15.11.2006 21:39
rundlikus  (Nováček)
RE: ing. Samohrd
Tak sem pročítal byrozónu a ten návrch mě přišel velice zajímavej lepší než továrny by bylo zajímavý mít tu mrakodrapy a bankéře a bude to o mnoho lepší než dělnický města navíc žádnou byrozónu co já vím ČR nemá :))
4.12.2006 18:27
temnej  (Nováček)
zatraktivění města
Město Hradec Králové by se dle mého názoru dalo také zatraktivnit vyšší nabídkou zaměstnání, zejména toho lépe ohodnoceného. Když už se o tomto městě hovoří jako o salónu republiky, mělo by se zde nechat podle toho také žít. Tedy mít například možnost si podle zdejších výdělků pořídit zdejší bydlení.
5.12.2006 18:58
X Y  (Pokročilý +4)
RE: zatraktivění města
Asi ti dost dobře nerozumím, postrádáš v Hradci práci, já myslím, že se ji tady nabízí celkem dost. Ba dokonce ji je zřejmě tady a v okolí tolik, že když sem přijde bohatý a renomovaný investor a chce stavět a rozšířit nabídku pracovních míst, tak je proti tomu tolik nesmyslnáho jumbuku, tolik pomatených lidí a dalších "hnutí", že radši se sebere a jde jinam, kde mu v klidu a velmi rádi vyhoví. No a bydlení je v Hradci a jeho okolí celkem dost a poměrně slušný výběr podle osobních možností. Já myslím, že Hradec není potřeba nijak zvláť zatrasktivňovat, bohatě bude stačit, když se bude dobře a hezky udržovat a opravovat to co tady je, zbytek už přijde sám.
6.12.2006 14:14
Traks  (Nováček)
RE: zatraktivění města
Taky nevm, jak by chtěl zatraktivnit nabídku pracovních míst ve městě, kde se nezaměstnanost pohybuje kolem 5%...
7.12.2006 10:54
Trin  (Nováček)
RE: zatraktivění města
Tady myslím není problém s nedostatkem práce, ale s nedostatkem dobře zaplacené práce. On si člověk v hyper, super atd.. marketu či v Rubeně, Petrofu, nebo technických službách skutečně moc nevydělá. Je tady prostě málo zajímavých pracovních pozic s nějakou perspektivou do budoucna. Absolvent VŠ který to chce v životě někam dotáhnou prostě dle mého názoru musi pryč z HK nebo začít makat sám na sebe.
7.12.2006 15:01
Xaver  (Profesionál +11)
RE: trin
Makat sám na sebe...to myslíš OSVČ a podobně?
7.12.2006 20:11
Trin  (Nováček)
RE: trin
JJ myslim OSVČ. Když se povede rozjet nějaké větší podnikání, tak to také není určitě k zahození :-) Nebo třeba klidně dělat i řemeslo, nejlépe opět sám na sebe.. Důvod je myslím zřejmý. Jsou to jen zase holt větší nervy než si jít někam odhákovat svých jistých 8 hodin a potom se jít zlácat do hospody a mít pokoj :-) Ale dokážu si představit, že to někomu vyhovuje.
8.12.2006 22:13
Xaver  (Profesionál +11)
RE: trin
Áha...asi to neznáš.
9.12.2006 10:35
Trin  (Nováček)
RE: trin
Co neznam?
9.12.2006 19:34
Xaver  (Profesionál +11)
RE: trin
Jak se tu pracuje.Ať už samostatně nebo jako závislá činnost.Knižní bláboly se od skutečnosti velmi liší.Asi jako řeči,že všichní majitelé psích oblud po nich sesbírají hovna.:-)
9.12.2006 20:39
Trin  (Nováček)
RE: trin
Nevim o jakých knižních blábolech tu mluvíš. Tohle je všeobecné povědomí, co slyším všude okolo a hlavně vidim. Polovina z rodiny jsou OSVČ tady v HK a nevim, že by si nevydělali, sice třeba remcaj kvůli daním atd.. Občas se nadaří, ale to je prostě život. Zaměstnany maj to své, dle mého názoru v Hradci né moc vysoké a tim to prostě hasne. A nepoučuj o tom, jak se tady dělá. Jsem rodilý hradečák a pracuju tady taky. Samožřejmě je možný, že máš jinou zkušenost, ja mam prostě tuhle.
10.12.2006 18:05
Eraser  (Nováček)
RE: trin
Musíte ještě upřesnit jestli ti vaši známí nebo příbuzní OSVČ přijímají za svou práci ihned hotové peníze nebo pracují na fakturu a čekají,jestli a kdy jim někdo za práci zaplatí.
10.12.2006 19:34
Trin  (Nováček)
RE: trin
Ale o tomhle ja se tady nechtěl původně vůbec bavit. Jsou to třeba služby, což je placený na místě. Je to např programovani, jak to ma nevim.. Je to manuální práce,elektrikář, že něco pro někoho uděla a tak. Na živnosťák pracuje spousta lidí třeba i vedle jiné práce. Samozřejmě to není žádná sranda se takhle uživit, ale když to vyjde povede se vytvořit klientelu nebo spolupracovat s firmou na živnosták, tak se ty peníze vydělat dají. Trochu jsem se nechal unést, protože nemám rád odsuzování lidí když je vůbec nezná a celkově tenhle způsob diskutování jaký předvedl Xaver. Tohle už je myslim mimo téma, osobní záležitost. Nebudu se o tom více bavit.
9.12.2006 21:02
Trin  (Nováček)
RE: trin
Jo a "Asi jako řeči,že všichni majitelé psích oblud po nich sesbírají hovna" Ale většina je sbírá, nebo ani na tom se neshodneme ;-)
12.12.2006 13:07
temnej  (Nováček)
RE: zatraktivění města
"Absolvent VŠ který to chce v životě někam dotáhnou prostě dle mého názoru musi pryč z HK" - ano, takto nejak jsem to myslel, nepochybuji o tom, ze je v HK nedostatek zamestnani, ovsem neni adekvatne zaplacene ke zdejsi urovni ziti. Za tu samou praci dostanu v Praze oproti HK dvojnasobnou mzdu, coz neni primo umerne porizovacim cenam za bydleni v kazdem z techto mest. Jinymi slovy je super, ze tu je spousta obchodnich domu se spoustou pracovnich mist napr. na doplnovani zbozi, ci k pokladnam, porp. do restauraci, ci delnickych pozic snad jeste do Petrofu, ale do Rubeny jiz ne, ta sama dokonce propousti, ovsem je tu malo spolecnosti s urovni pracovnich mist odpovidajici urovni salonniho "velkomesta" HK prospikovaneho VS, ktere produkuji vzdelane obcany odchazejici za karierou hadejte kam. Inu, vsak cas ukaze, umira vam mesto a delate, ze to nevidite. Uz i v sousednich Pardubicich je vyssi prumerna mzda a pritom nizsi porizovaci ceny za bydleni.
Prijemny den vsem.
12.1.2007 20:53
xicht53  (Pokročilý)
RE: pokácení starého dubu
"Absolvent VŠ který to chce v životě někam dotáhnou prostě dle mého názoru musi pryč z HK"
Podle mého názoru musí pryč z téhle republiky :-)
12.1.2007 13:52
datel  (Nováček)
... a k čemu to ?!
potřebujeme my nějaké turisty? k čemu? aby kroužili po městě, pletli se nám pod koly, stále něco chtěli a vůbec; nakonec, kam by třeba chodili močit? naše tradice je a byla být sami pro sebe, pěkně zakopaní a v pohodě. v naší pohodě. k čemu by nám byla cizí pohoda?
12.1.2007 14:18
Xaver  (Profesionál +11)
RE: ... a k čemu to ?!
Holt by turisté obechcávali rohy spolu s hafany...che che che. A trin by jim radostně mával.
12.1.2007 16:36
Marda  (Nováček)
Re: jak byste zatraktivnili Hradec Králové?
zbourat skatepark :-) hyzdí celé Šimkovy sady... a dokoncit slibovanou přestavbu bývalého supermarketu Delvita na skatepark
13.1.2007 15:01
Franta  (Nováček)
RE: Re: jak byste zatraktivnili Hradec Králové?
Tak to asi nevyjde ma tam byt prodejna nabytku.
23.1.2007 15:11
Bajča  (Nováček)
Venkovní kouplaiště
Já si myslím, že tady v HK chybí nějaké sportovní vyžití na léto - hlavně to koupaliště. Ten kdo nemá auto aby si dojel na Opaťák je se holt prostě nevykoupe. Nebo třeba nějaká stezka na in-line brusle apod. Prostě něco na to léto......
23.1.2007 15:24
Xaver  (Profesionál +11)
RE: Bajča
Copak nejezdíš na bruslích po "Hradečnici" od hřbitova směr "U 2 závor"?
Ostatně soudím, že státní hymna by měla být změněna. Ten ukňouraný nářek bezdomovcův je vhodné nahradit optimismem v hudbě i textu. Úsměvný den :-))
27.1.2007 12:44
X Y  (Pokročilý +4)
RE: Bajča
Jedna cesta nic neřeší i když se jim povedla. Když je hezdy tak tam vyrazí desítky chodců, bruslařů, cyklistů a lyžařů, takže se musí hodně opatrně a pomalu. Měly by tady být ještě alespoň 2 podobné cety, a měly by to být nějaké okruhy aby se nemuselo jezdit jenom tam a zpět.
23.1.2007 22:39
Pája  (Nováček)
Jak by jste ....?
Určitě by pomohlo,kdyby se tady konaly nějaké poutě nebo jarmarky,ale průběžně po celý rok ne jenom před Vánocema a musely by být většího formátu než tyto.Nebo prostě nějaké akce pro širokou veřejnost.Člověk,který 2x neholduje divadlu a vrtulníky ho taky nezajímají moc příležitostí nemá.
24.1.2007 18:06
Roman  (Pokročilý)
RE: Jak by jste ....?
Nemůžeš ale zase soudit jen podle sebe. Třeba mě nějaké jarmarky a kolotoče vůbec nezajímají. Takže bych po jejich zavedení mohl říkat to samé, co ty o divadle. Nemůže být všechno všude, za lecčíms se dá dojet. Republika je maličká. - Tím nepopírám, že by se tady nemělo něco dít, ale nemělo by to vznikat z nějakého nařízení, jen proto, že je to nějak tzv. "tradiční". Jestli má něco šanci, tak to vznikne spontánně a postupně to přeroste do tradice.
31.1.2007 20:30
rundlikus  (Nováček)
otázka
Mohu se prosím vás zeptat co se nového má stavět v hradci Králové????? A co má vyrůst nového na moravském předměstí jsou tam parkoviště ale pro jaký účel??? Děkuji
31.1.2007 20:32
rundlikus  (Nováček)
RE: otázka
Myslím za duranem za projekty David a caesar je tam rozlehlé parkoviště a já nevím k jakému účelu a co u něj má být
4.2.2007 23:26
Kytka  (Nováček)
jak zatraktivnit Hradec?
Např. tím, že tu bude dostatek dosažitelného prostoru pro hejbání se malejch i velkech. Na Hradečnici, kde je to jak na Karlově mostě o Vánocích, je vidět, po čem lidé touží - po pohybu.
Onehdy jsem se podívala na "Vizi" - plán revitalizace 'Simkových sadů. Ty plány odpovídají životnímu stylu před 100lety. Proč tam není zakomponováno pořádné, moderní, velké eldorádo pro děti??, kterých má několik každé mrňavé město kdekoliv v Evropě a nejen v té západní. Proč tam nejsou propojené stezky tak, aby se po nich mohli prohánět všichni ti, kteří se už nevejdou na Hradečnici? Opravdu tu chybí nový Gočár, který ví, kudy směřuje nový životní styl. Ta "Vize" je jen záplatování největších průšvihů, ale klidně se tu připravují průšvihy další. Včetně bourání Aničky.
8.3.2007 20:29
Jarmil Prdel  (Nováček)
jak zatraktivnit Hradec?
Do Hradce se žádný normální člověk nepohrne, ta údajná kvalita bydlení je jenom na papíře a Hradec nemá žádný tahák na přilákání nových lidí. Je téměř nemožné rozvinou tu drobné podnikání a vytvořit kvalitní a dobře placené místo. Ceny pozemků ke stavbě jakékoliv provozovny i pronájmy jsou tak vysoké, že to živnostníky a drobné podnikatele drží při zemi a proto odcházejí do levnějších lokalit a do práce dojíždějí. Město do kterého nepřicházejí lidé nežije a pomalu vymírá, proto tady chcípl pes...Nejatraktivnější města jsou vždycky ta, kde lidé seženou dobře placenou práci ( tu asi v hypermarketu neseženou ).
8.3.2007 20:56
Jirka z Pardubic  (Nováček)
Víc parků
Myslím si že cesta ke zatraktivnění města Hradec Králové spočívá ve mohutné výstavbě skejtparků. Myslím si že ještě tak 2 nebo 3 skejtparky by se v Hradci velice dobře ujmuli a bylo by je dobré postavit v nějaký dostupné lokalitě třeba místo autobusového nádraží Koruna by mohl stát obrovský skejtpark i s dalším MCDonaldem. Nebo mi připadají některé úseky nábřeží prázdné. kdyby se po celé délce nábřeží postavil jeden dlouhý skejtpark, tak by se tím Hradec hrozně zviditelnil a začali by se sem sjíždět(sjíždět jako sjíždět) mnohé skupiny návštěvníků aby si zaskejtovali na těchto gigantických skejtparcích. Rozhodně by si to místní radní měli nechat projít hlavou protože si myslím že by to určitě většina hradeckých občanů chtěla, odkazuji se na nedávné referendum, kde si návštěvníci doslova "vydupali" výstavbu nového skejtparku v Třebši. Přátelé, tudy vede cesta!
17.3.2007 18:54
Eva  (Pokročilý +6)
hřiště
Souhlasím s Kytkou. Pěkných hřišť pro děti je minimálně, mělo by se pamatovat i na děti kolem 10 let, pro ty hřiště nejsou vůbec. Vím, že jsou přístupná hřiště škol, ale chybí zde např. lanové průlezky, opičí dráhy a pod. Něco takového by mohlo býi i v lesoparku na Mor. Předměstí, aby se zde děti nepoflakovaly a mohly by to využívat i školní družiny.
17.3.2008 14:13
Magda  (Nováček)
Atraktivní Hradec
Už dlouho nikdo nepodal námět na větší atraktivitu HK. Například dotáhnout pátěřní cyklistické stezky, napojit je na sebe. Síť půjčoven kol. Dobudovat kolem cyklistických stezek komerční zastávky s občerstvením. Zvýšit úroveň služeb, v centru města prodloužit otvírací dobu obchodů a obchůdků.
18.3.2008 10:50
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: Atraktivní Hradec
....a taky vykopat nynější vedení radnice a taky ukončit tu zlodějskou smlouvu s ATOLem.
18.3.2008 21:19
Magda  (Nováček)
RE: Atraktivní Hradec
Ale pane Mirku, už s tím dejte pokoj, je to Vaše již obehraná písnička. Máte jistě dosti informaci o tom jaká ta smlouva je. Všichni ji v Hradci znají, soused je úředník na magistrátě a říká, že se dá požádat o nahlédnutí. Jistě to takoví jako jste Vy udělali již dávno. Pokud to je tak jak říkáte, proč to tedy dávno někdo neřeší právně? Pokud to tak není pane Mirku, tak neotravujte lidi, kteří jsou spokojeni. Nebo si začnu myslet, že jste nějaký notorický škarohlíd, který je jenom v opozici, ale sám nic proto město neudělal. Všichni co bydlí okolo nás a parkují, tak jsou s těmi parkovacími kartami, co prodávají ti chlapci s té soukromé firmy spokojení. Už jsem to napsala a napíšu to znovu. Dokonce naši známí na Pražském předměstí říkají, už aby se to udělalo i tam, protože by mohli konečně v klidu parkovat.
19.3.2008 07:04
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: Atraktivní Hradec
Vaši spokojenost vám samozřejmě neberu. Vaše agitka o tom, jak jsou lidé s parkovacími kartami spokojeni je trochu lichá. Je to takové JPP (Jedna Paní Povídala). Tu smlouvu jsem dobře studoval,bo mi ji kamarád pracující na magistrátě poskytnul. Vše není tak křišťálové jak se zdá, ale právně napadnutelné to není, jen je to lumpárna na občany tohoto města, kteří ve finále všechno zacálují. Myslím, že už se toho o tom napsalo dost.
19.3.2008 15:41
kalic  (Nováček)
RE: Atraktivní Hradec
Mirku neda se ta smlova zveřejnit přece jsou to naše prachy to same pivovar.Děkuji
20.3.2008 06:47
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: Atraktivní Hradec
Technicky by to možné bylo. Má to několik ale. Musím zjistit, zda tím zveřejněním budu po právní stránce v pohodě, protože každý počítač ze kterého se dá lehce identifikovat podle IP adresy.
18.3.2008 15:46
hombre  (Nováček)
stadion
Rad bych veděl kdy se neco začne dít s všesportovním stadionem je to jak rozplacly h...o z marsu,co vim tak ojeho přestavbě se pouze a zatím jenom mluví,stale nejake vyběrove řízení a stale se nic nedejě,co vímtak fotbal chce postoupit a nevim nevim jaka vyjimka by nam pomohla aby se tam mohlo hrat.
18.3.2008 22:30
Dennis.T  (Nováček)
:-))
Určitě by to chtělo nějakou pořádnou pohodovou diskotééku, dyť v HK není večííír (krom hospod) kam jííít....jinak neupouštět od akcí jako je např. Hip hop kemp, Rock for people, Dožínky, Tuning party, Jazz jde městem, Air ambulance atd....prostě těhlech akcí se držet a pořád nějaký přibíírat:-)) jinak HK je super město pro život:-) Všude samá zeleň atd:-)) Super město krom Atolu "mydway":-D Ale já stejně jezdím všude na kole nebo na bruslííích, takžééé.....Atol je na nic:-) čůůůůůůůs:-)
25.4.2008 21:48
Hradecak  (Nováček)
zatraktivneni HK ((:
Dle meho nazoru hradec postrada neco jako central park. Bylo by hezke kdyby se tam v lete mohlo jit bruslit, zabehat, jit na piknik, nebo si tam jentak lehnout na travu s pritelkyni. Proste neco jako Petrin, Stromovka nebo Vysehrad v Praze.
26.4.2008 10:54
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: zatraktivneni HK ((:
Takových míst je v HK hned několik. Šimkovy sady, Jiráskovy sady, Žižkovy sady a nakonec tu jsou i Hradecké lesy.

Vložit nový komentář

K tomuto fóru mohou příspívat jen přihlášení uživatelé.
Přihlásit nebo registrovat.

Mohlo by se hodit
Doporučujeme