krytý bazén

Nejlépe hodnocený příspěvěk ▼
31.10.2012 16:36
eva (Pokročilý +6)
šatny
A ještě další poznatek z praxe. Chybí místnost na sušení a převlékání, která zde dříve byla. Současná mozaiková lavice je stále mokrá, malá, umístěná ve vlhkém prostředí. Dřívější lavice z nerezových trubek byly suché a v neposlední řadě hygienické.Jakpak se asi budou spáry mozaiky čistit? Nejsou zde pořádné odkládací plochy a když končí školy, není tam k hnutí, přestože je dost velký nevyužitý prostor u úklidové komory.Všude je málo háčků na tašky. A to nemluvím o tom, že pokud chce jít neoblečený člověk z páry na WC, musel by přejít otevřenou galerii /k pobavení plavajících/, nebo obejít celé sprchy. Celkově tu není logická návaznost.Je to dělané na efekt, což by u takového zařízení nemělo být prvořadé.Zlaté staré řešení. Ten, kdo dělal projekt do lázní jistě nechodí. Nevíte, kdo to navrhl a za kolik? zobrazit | souhlasím (+2) | nesouhlasím (-0)

Příspěvky ve fóru

Přidat komentář
13.11.2009 00:00
eva (neregistrovaný)
krytý bazén
Pokud chodíte plavat, jak se vám líbí to, že v některých hodinách během týdne jsou pro veřejnost k dispozici jen 3 dráhy, z toho jedna kondiční. To na normální plavání nestačí, proto by tam mělo být alespoň upozornění, že je k dispozici omezený počet drah, nebo zlevnit. Nejlepší by bylo, kdyby se jeden celý den vyhradil školám a podnikům a běžný člověk by tam ten den nešel. Správa bazénu jistě namítne, že lze obsazení drah najít na internetu, k tomu však řada lidí nemá přístup a řada lidí na to hledání ani nemá čas.
14.11.2009 15:34
Ertezet  (Nováček)
RE: krytý bazén
to netřeba komentovat, na tak velké město jeden bazén, který je v týdnu defacto obsazen pro veřejnost je více než úsměvné, snad se novým aquaparkem situace v HK zlepší a alespoň jeden bazén bude volně přístupný veřejnosti. Díky této situaci jsem aktivní plavání vzdal, nehledě na to, že když už jsou vyčleněny 3 dráhy, tak plavčíci nekorigují plavce, aby plavaly v dráze podle své výkonnosti, tzn v kondiční dráze plavou "pomalí" plavci atd, takze si clovek vubec nezaplave
15.11.2009 21:24
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: krytý bazén
Zase bych to s tou obsazeností neviděl tak zle. Obsazenost dráh v bazenu je možné shlédnout v týdenních inervalech na webu bazenu a dá se slušně naplánovat, kdy je tam relativně volno a plavec si relativně dobře zaplave. Píšu schválně relativně, protože i přesto, že jsou třeba 4 volné dráhy pro plavce, najdou se často takoví plavci, kteří se nacpou do dráhy, kam v žádném případě nepatří a otravují tak plavání těm, kteří si přijdou zaplavat trochu rychleji. Toto píšu jako plavecký hobík, který měsíčně naplave 30-40 km. Myslím, že by v bazenu měl víc fungovat plavčík a případného plavce stylu "paní radová", by měl z rychlé dráhy nasměrovat do dráhy pomalé, popřípadě mezi koupající. Jinak vám nezbyde nic jiného, než si kolem sebe místo v bazenu udělat.
V bazenu mě bohužel štvou i jiné věci. Mezi ně patří i přílíš teplá voda, kterou si prosadili letost někteří představitelé města v čele s p. Hermanem. Raději si ani nepředstavuji, co se v tak teplé vodě množí za bakterie. Při rychlejším plavání se člověk doslova zapotí.
16.11.2009 17:44
AlenaB  (Nováček)
RE: krytý bazén
S tou teplou vodou souhlasím. Kdo se chce jen "šplouchat" tomu patří městské lázně.Při kondičním plavávní se mně hůře dýchá.A taky se mi nelíbí když se na konci dráhy shlukují plavci a povídají si a povídají....
17.11.2009 13:57
JPA  (Pokročilý)
RE: krytý bazén
Paní Evo, není divu, že se Vám při plavání v krytém bazénu špatně dýchá. Chlór (a ostatní chemikálie) ve vodě v krytých bazénech má škodlivý účinek na dýchací prostředí, zvyšuje riziko astmatu a zánětu průdušek - je to lékařsky prokázáno, jen se o tom moc nemluví...
jpa
18.11.2009 09:00
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: krytý bazén
Bohužel je taky prokázáno, že do o 2 stC teplejší vody, než je standard v plaveckých bazénech (26 stC), se musí takových chemikálií přisypat o mnoho více. Na plavecké závody nebo vodní pólo, se voda opět ochlazuje na 26 stC. Tento výmysl představitelů města a pár cachtajících se důchodců nás stojí nemalé prostředky. Bazén je na plavání a na cachtání je aqua centrum.
18.11.2009 19:08
AlenaB  (Nováček)
RE: krytý bazén
To je hezké, že se voda na závody ochlazuje, ale pokud vím ,závodníci trénují každý den při běžném provozu.To jim nevadí?
21.11.2009 20:10
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: krytý bazén
Bohužel jim to vadí, ale mají smůlu. Údajně byl proveden průzkum, ale je zajímavé, že jsem žádný nezaregistroval a to jsem na bazeně 3-4x týdně. Hradec sportovce podporuje všemi možnými způsoby. Hlavně, že je spokojený p. Herman a pár důchodců, co si tam přijdou umýt kaštany.
3.9.2012 18:22
IM  (Nováček +2)
RE: krytý bazén
Souhlasím s Mirkem. Přesně tak to vidím také. Člověče, naplavu podobný objem km co ty. Nejspíš se tam i potkáváme.
3.9.2012 18:19
IM  (Nováček +2)
RE: krytý bazén
Přesně tak, obsazenost drah je na netu a člověk si pak může vybrat. Chodím plavat 3x v týdnu a dá se v pohodě vybrat čas, kdy si je možné zatrénovat. Myslím, že tyto nářky jsou trochu liché.
Pravdou ovšem je, že by si HK zasloužil aspoň ještě jeden bazén a stačil by klidně 25 m.
22.11.2009 12:39
Eva  (Pokročilý +6)
teplá voda
Teplá voda jednak přináší zvýšené riziko /bakterie, améby/, jednak zvyšuje náklady na desinfekci a spotřebu el. na ohřev. Je to zbytečné a o nějakém průzkumu jsem také neslyšela a to chodím do lázní, čtu Radnici a pod.
23.1.2010 07:58
Petr - HK  (Guru +4)
RE: teplá voda
Ale babičkám, co v té vodě hodinu stojí, byla zima, tak proč jim nepřitopit, že?

Pro plavce je studenější voda lepší, dětem je to úplně jedno, ty se rachtají i v "ledovce". Takže jedinou skupinou, pro kterou je teplejší voda přínosem, jsou důchodci a lidé, kteří se přišli do bazénu jen válet.
21.1.2010 19:44
Eva  (Pokročilý +6)
teplota vody
Teplota vody už nese své ovoce. Odporný, z mastné špíny tvořený pruh na stěnách bazénu u hladiny vody. Když vyšší teplota, tak taky častější úklid,ne?
22.1.2010 20:06
Dan  (Nováček)
RE: teplota vody
Jojo, jsem pro ;-)
Ale ještě jedna poznámka trochu mimo téma.
Chtělo by to nekompromisní dozor na mytí se před vstupem do bazénu.Ta teplá voda je blbost, to souhlas, ale když se prase vykoupe ve vodě teplé 26°C místo 28°C, tak rozdíl ve stupni znečištění té vody zrovna moc nepoznáte.
No, sláva svobodě a demokracii ... stejně nikdo neví, co to je.
23.1.2010 07:50
Petr - HK  (Guru +4)
RE: teplota vody
Když jsem do bazénu chodili ještě jako děti, ve sprchách hlídaly dozorkyně s tyčemi, kterými pouštěly vodu a ječely jedna přes druhou. Všichni se museli svléknout z plavek a osprchovat se. Nikdo jim neprošel. Bylo to jak lágru, ale z hlediska hygieny naprosto v pořádku. Dnes spousta lidí prochází sprchami bez povšimnutí.
23.1.2010 20:50
faultfinfer  (Nováček)
RE: teplota vody
Tak na ty babky si moc dobře pamatuji, měly stolešek u chodu do sprch. A ten kdo se tam cachtal moc dlouho, tak ho ještě vyhnaly, aby neplýtval vodou. A na utahování kohoutků měly ty báby takovou tyč,aby se nenamočily. Joo, to byly časy. :-))
23.1.2010 21:13
dakar  (Nováček)
RE: teplota vody
hi
27.1.2010 15:04
Phavel  (Pokročilý)
RE: teplota vody
Heh, pánové, tak koukám stejný zážitky ze starých lázní. Přesně tak, jak to popisujete si to pamatuju, když jsme tam chodili se školou. Člověk to s odstupem času považoval za vysoce absurdní, ale pokud říkáte (já v lázních dlouho nebyl), že dnes chodí do bazénu lidé neomytí... Tak to asi nějaký smysl mělo ale dnes si takový systém nějak už nedokážu představit. Ovšem na druhou stranu musím říct, že přežiju raději ve vodě nějaký vlas při vzpomínce na čepici z gumy o tvrdosti a poddajnosti staré pneumatiky. Vlasy mi sice do vody nepadaly, zato když jsem ji z hlavy strhával :-)
17.2.2010 21:41
Eva  (Pokročilý +6)
aquapark
Zdá se, že o co se zvýšila teplota vody na 50m bazénu, o to se snížila teplota vody ve vířivkách a teplota vzduchu v aquaparku. A to se vymyká jakékoliv logice.
18.2.2010 06:27
Petr - HK  (Guru +4)
RE: aquapark
Byl jsem v aquaparku o vánočních prazdninách a zima nebo studená voda tam nebyla. Možná je to jen váš dojem.
18.2.2010 21:56
Eva  (Pokročilý +6)
teplota
Já tam byla včera s dětmi, nebyl to můj dojem, říkalo to více lidí a dětem byla zima, skončilo to předčasným odchodem.
19.2.2010 19:48
Guboš  (Pokročilý +1)
Otužováníčko :o)
Jako malý kluk jsem chodil do starých lázní, kde byla opravdu "kosa". Jsem středního věku a zima tam není ani mým dětem. Evo...stupeň sem stupeň tam, možná by dětem neuškodilo otužování :o). Možná jste odešli úplně z jiného důvodu :o)
22.2.2010 12:18
Xaver  (Profesionál +11)
RE: teplota
Stačí nezaměňovat bazén na plavání s vanou na povalování.V těchto případech jsou teploty vody velmi rozdílné:-))
24.2.2010 18:53
Eva  (Pokročilý +6)
pro Xavera
Je vidět, že tam asi nechodíte. Na padesátce je voda nadměrně teplá, což při plavání vadí /viz i názory výše/. V aquaparku je voda v bazénu vyhovující, ale ve vířivkách byla chladná. Vířivky pak ztrácejí smysl, protože svaly se ve studené vodě neuvolní.To jen pro upřesnění. A troufám si říci, že o tom něco vím, protože jsem závodně plavala. Zdravím Vás.
16.10.2010 23:46
AlenaB  (Nováček)
krytý bazén
Byla jsem si možná po roce znovu zaplavat a musím kontatovat, že voda je stále nepříjemně teplá.Nebude se dělat nový průzkum?AB
18.10.2010 14:17
faultfinfer  (Nováček)
RE: krytý bazén
Chodím plavat pravidelně, 2-3x v týdnu a na teplou vodu jsem nadával hned zezačátku. Nyní musím tak trochu uznat, už jsem si asi zvykl. Do studené by se mi nechtělo.
7.3.2011 11:48
Eva  (Pokročilý +6)
sprchy
Také by neškodilo občas zrevidovat sprchy. Voda z některých růžic, asi vlivem sanitru, stříká ani ne z poloviny.
15.3.2011 11:01
faultfinfer  (Nováček)
RE: sprchy
Dámy o poschodí výše řeší, že jim sprcha nestříká tak jak má. Pánové o poschodí níže zaze řeší to, aby jim odpady z ženských sprch netekly na hlavu. Rekonstrukce sprch jako celku, je více než nutná. Jen se obávám, že to povede jen k uzavření bazénu na delší dobu.
15.3.2011 21:43
Guboš  (Pokročilý +1)
Voda stydne, vzduch se ochlazuje :o)
Dnes jsme si navečer s rodinkou byli zaplaváčkovat v padesátce, na panelu celých 31 vzduch a 28 voda. Kamarád měl mobil s teploměrem a světe div se...realita byla chladivá. Jen tak dál, národe otužuj se :o)
16.3.2011 00:31
STDM  (Nováček +1)
RE: Voda stydne, vzduch se ochlazuje :o)
Třeba teploty uváděli ve stupních farenheita. :-)
16.3.2011 07:37
faultfinfer  (Nováček)
RE: Voda stydne, vzduch se ochlazuje :o)
Mobil má zajisté kalibrovaný teploměr. Ale jinak, pokud bude voda na 50m bazénu chladnější, mnoho lidí bude pro. Zejména plavci, kteří si chodí zatrénovat.
3.9.2012 17:00
Jirka47  (Nováček)
Studený bazének
Opravdu velice jsem byl zklamán, když jsem zjistil po včerejší návštěvě "zrekonstruovaného" bazénu, že byl odstraněn studený bazének u parní komory. Jedna z věci kvůli kterým tam už mnoho let chodím a oni mi ji odstraní. Opravdu nápad hodný pablba. Nemůžu si pomoct...
1.10.2012 11:52
diviš  (Nováček +9)
Bazén 50 m
Rekonstrukce sprch,sociálek a parní komory v pořádku až....!Uspořádání není moc praktické málo věšáků na tašky s plavkama v parníí komoře zima i když interier se povedl,na dveřích chybí informační nápis "vstup bez plavek" a po vysprchování,takže neznalci nabo nepřispůsobiví tam chodí v plavkách,které připomínají někdy i tepláky.Sprcha před parní komorou vynikající i když byzén byl lepší,ale vzhledem k hygieně /z páry rovnou do bazénu"je to jediné řešení jak se tomuto problému vyhnout.Výborná je taky cena v porovnání s jinými pod.zařízeními!!!!
2.10.2012 17:54
Eva  (Pokročilý +6)
bazén
Sprchy a pára jsou velmi pěkné. Jen zaráží dispoziční řešení. Z WC se nejde přes sprchy, tudíž se mi nechce věřit, že se vysprchovaní jdoucí na WC vrátí do sprch. Rovněž tak ti, kteří si odskočí z bazénu.
31.10.2012 16:36
Eva  (Pokročilý +6)
šatny
A ještě další poznatek z praxe. Chybí místnost na sušení a převlékání, která zde dříve byla. Současná mozaiková lavice je stále mokrá, malá, umístěná ve vlhkém prostředí. Dřívější lavice z nerezových trubek byly suché a v neposlední řadě hygienické.Jakpak se asi budou spáry mozaiky čistit? Nejsou zde pořádné odkládací plochy a když končí školy, není tam k hnutí, přestože je dost velký nevyužitý prostor u úklidové komory.Všude je málo háčků na tašky. A to nemluvím o tom, že pokud chce jít neoblečený člověk z páry na WC, musel by přejít otevřenou galerii /k pobavení plavajících/, nebo obejít celé sprchy. Celkově tu není logická návaznost.Je to dělané na efekt, což by u takového zařízení nemělo být prvořadé.Zlaté staré řešení. Ten, kdo dělal projekt do lázní jistě nechodí. Nevíte, kdo to navrhl a za kolik?

Vložit nový komentář

K tomuto fóru mohou příspívat jen přihlášení uživatelé.
Přihlásit nebo registrovat.

Mohlo by se hodit
Doporučujeme