Lyžování na Rozárce

Příspěvky ve fóru

Přidat komentář
30.12.2010 00:00
Jaroslav Fišer  (Administrátor)
Lyžování na Rozárce
Magistrát města stále koketuje s myšlenkou, že by se mohl obnovit lyžařský areál Rozárka na kopci Sv. Jana. Problém je ovšem v tom, že ne všechny pozemky jsou města, není příjedová komunikace a asi by to bylo hodně nákladné.
Má smysl do toho investovat peníze, když do Orlických hor či Krkonoš je to hodina cesty? Nebo to je naopak dobrý nápad a určitě byste si na Rozárku šli zalyžovat?
Svůj názor můžete vyjádřit zde a hlasovat je možné také v anketě.
31.12.2010 21:40
Plaváček  (Nováček)
RE: Lyžování na Rozárce
Já bych byla pro, ale bylo by třeba hodně do toho investovat. Dřív se podle mě moc neřešila bezpečnost, je pravda co píše Petr - pro dospělé příliš krátké, pro děti prudké. Sníh je řešitelný, umělé zasněžování dneska už není problém. Není to špatný nápad, ne každý může vyjet někam do hor...Takový výlet se pěkně prodraží už jen díky benzínu a platbě za parkovné :o(
20.1.2011 17:49
Michal H.  (Nováček)
RE: Lyžování na Rozárce
Jsem proti tomu, aby město ze svých prostředků investovalo do Rozárky. V době utahování opasků by mně to přišlo jako vyhazování peněz za velmi pochybný projekt. Pokud to náhodou chtěl provozovat nějaký soukromník, nechť mu to město výhodně a dlouhodobě pronajme.
30.12.2010 14:04
Petr - HK  (Guru +4)
oživení Rozárky pouze soukromníkem
Rozárka je pro dospělé lyžaře krátkým svahem a pro začínající děti možná trochu prudkým, bez bezpečného dojezdu. Jako děti jsme tam lyžovali a někdy skončili na střeše objektu, který je hned pod kopcem. Na umělé trávě jsme se při pádu spálili a většinou se tam i slušně odrovnaly lyže. Muselo by se zainvestovat i do vleku, bezpečnostní předpisy na tato zařízení jsou přísnější než v minulosti. Sníh v HK taky nebude každý rok, návratnost investice je nejistá. Kdo chce lyžovat, ať jede do hor. Město by své investice mělo směrovat jinam. Pokud se najde soukromý subjekt, který bude chtít oživit Rozárku, prosím. Ale město ne, stačí, když má na krku fotbal a hokej.
18.1.2011 09:51
temnej  (Nováček)
vyuziti rozarky
Tezko rict, prostor by se asi dal vyuzit lepe, nezli k obcasnemu shlukovani vyhlidkochtivych figurek. Zajimavy by mohl byt treba nejaky Adrenalin Park - bobova draha, lanove centrum apod. Obecne misto vybizejici k pohybu. Jednoznacne ovsem v rezii soukromeho investora. Rozarka navic bude asi majetkovy orisek, mysleno ve spojeni s prijezdovou cestou, prip. parkovaci plochou a s objektem dole na upati (pouze domnenka).
20.1.2011 15:03
kika  (Nováček)
RE: vyuziti rozarky
Nevím, proč v dnešní době, když je někde kus pěkné přírody, se najde někdo, kdo by to hned zastavěl čímkoli. Mně se ten kopec líbí tak jak je.
11.4.2011 15:28
Matej JR  (Nováček +1)
RE: vyuziti rozarky
Tak to myslim muzes byt v klidu, je to prudky a na severnim svahu. Barak by tam stavel jen blazen (a nebo majitel teplarny)

Vložit nový komentář

K tomuto fóru mohou příspívat jen přihlášení uživatelé.
Přihlásit nebo registrovat.

Mohlo by se hodit
Doporučujeme