Novostavby bytů v HK- (ne)spokojenost s kvalitou či developerem.

Příspěvky ve fóru

Přidat komentář
12.8.2008 00:00
ady (neregistrovaný)
Novostavby bytů v HK- (ne)spokojenost s kvalitou či developerem.
Koukám , že v HK se staví ostošest.Proto bych ráda otevřela toto téma pro lidi co si pořídili nebo plánují pořídit si nový byt v HK.
Zajímal by mne názor těch, co si nový byt koupili zda to považují za dobrou investici- myslim kvalitu provedení stavby, vyřízovaní reklamací u developera atd, atd...Zajímá mne i hodnocení developer. firem , hlavně jejich přistup k řešení reklamací. Myslím , že tato skutečnost je pro člověka , který si kupuje nový byt docela důležitá, hlavně když do bytu vrazí veškeré uspory event.si veme hypoteku a pak zjistí, že doma má okna, které se nadaji otevřit, dveře které se pořad zavírají, obklady které do roka popraskají, atd ....
Takže napiště Vaše zkušenosti, možná tím pomůžete "kupcům" ve výběru develop. firmy a možná i develop. firmy pak trochu "zlepší svůj poprodejní servis".
22.8.2008 21:40
cermag  (Nováček)
RE: Novostavby bytů v HK- (ne)spokojenost s kvalitou či developerem.
My se stěhovali letos v únoru. Interma. Prozatím jsme moc spokojení, ve všem nám vyšli vstříc a opravdu důležité termíny (jako datum nastěhování)dodrželi. Jasně, že na překroucenou gumu v okně mi okenář nepřijede hned. S reklamacemi není zatím problém, řeší se průběžně, ale neměli jsme nic vážného. Nemůžu si stěžovat, opravdu se snaží.
Pro nás to jistě dobrá investice byla, i když jsme měli relativně dobré bydlení - v rekonstruovaném panelákovém 3+1. Toto je ale o něčem jiném.
Jiná otázka jsou chybějící přechody pro chodce, dětské hřiště, obchod apod.:-)
15.8.2008 17:03
Xaver  (Profesionál +11)
nové byty
Výstavba nových bytů je pro co nejvyšší zisk za každou cenu.Proto se zhusta nedodržují správné technologické postupy, nepoužívají se kvalitní materiály, etc.Stavba bez větších problémů funguje po dobu záruky,pak se objevují závady odstranitelné dost obtížně.Příkladem může být nevhodný (levný) materiál použitý na izolace proti vodě a vlhkosti.Před koupí bytu je vhodné ho důkladně prověřit za účasti nezávislého znalce, pokud jím není sám kupující.
17.8.2008 20:08
Petr - HK  (Guru +4)
Dnes se nevyberete
Developer je subjekt, který zajišťuje projekt po finanční stránce a většinou stavební práce neprovádí. Každá stavební firma by měla ručit za svoji práci a tlačit na developera, že za takové peníze může odvézt jen práci mizerné kvality. Jenže to je jen teorie, praxe je jiná: stavaři mají slušný kšeft, odfláknou co se dá, namastí si kapsu jak developer, tak stavební firma a díru v kapse má jen kupující (majitel bytu).

Mám známé, kteří bydlí na Plachtě (Orco, IPB Real), na Palachovce u Alberta (AGS BohemiaStav), u Hvězdy (Fato Invest), u Durana (Fato a ??) a nadávají všichni:-)) Těžko vybírat. Sorry, že míchám developery se stavebními firmami, jen uvádím reference o firmách, které se projektů účastnily.

18.8.2008 18:11
natally  (Nováček)
EUBE
my jsme si prěd 3 lety koupili byt od EUBE- za Terronicem, po ¨čase jsme zjistili, ze pokud několikrát denně neodvzdušnime všechny radiatory a topnou stanici , tak jsme permanentně bez teple vody-nejsme jediný byt s tímto problémem. Reakce stavební firmy TCHAS ve skratce - at neopruzujeme, oni za nic nemužou, developer- vice meně detto, řešeni pořad jen parcialní, k dnešnimu dni nezname příčnu potíží.A to jen špička ledovce.
Závěrem-potenciální majitele bytu od EUBE-poradně zvažte vaší koupi, vím , že to bude všude podobné, ale pokud developer 3 roky není schopen dokopat stavební firmu k tomu aby řešila takhle zavažné reklamace, taky to o něčem svědčí.
14.10.2008 21:28
hammer  (Nováček)
RE: EUBE
dobrý den,
reaguji na Váš článek ohledně Tchasu. V roce 2006 jsme prováděli stavební práce pro jmenovanou firmu která naší firmě do dnešního dne dluží 700 000,- to, že Vám v novostavbě něco nefunguje je opravdu vadou zhotovitele pošlete mi na Vás spojení na hammer2[zavinac]seznam.cz
21.10.2008 09:36
Vilgefortz  (Nováček)
RE: EUBE
Přesně to sedí...také já jsem koupil nový byt od EUBE a problémy v bytě (vlhké zdi, neteče teplá voda, prasklé stěny...) stále přetrvávají...na mojí reklamaci mi odpověděli, že ji uznávají, ale pak...ticho po pěšině! Velmi neseriozní jednání! Nedoporučuji koupi bytu od této firmy, která není solidní!!!
16.9.2008 17:10
Barusek1  (Nováček)
Labská louka, Mexxstav - stálé oddalování termínu
Dobrý den,najde se tady taky prosím někdo, kdo zakoupil byt na Labské louce? Předběžný termín kolaudace březen 08 a v půlce září pořád nic a jen to po 14 dnech oddalují a oddalují, docela hrůza. Rádi bychom našli někoho kdo má stejný problém.
17.9.2008 16:14
Andrews  (Nováček)
RE: Labská louka, Mexxstav - stálé oddalování termínu
Taky jsem "obeti" teto" seriozni firmy... Aktualne mame veci v garazi a trech sklepech po HK a bydlime s dvema detma v pokojicku u rodicu :( Firma se nechova ani trochu seriozne, nekomunikuje s klienty, co si clovek nepohlida a nevytelefonuje to nema. Uz ted vim o problemech, ktere nas jako spolecenstvi budou cekat, ale neni vule LL to zmenit... Aktualne zase pak Otahal radeji nebere telefony. Muj odhad je ze do vanoc a budeme radi ;(
18.9.2008 13:12
Barusek1  (Nováček)
RE: Labská louka, Mexxstav - stálé oddalování termínu
Andrews - no jo, je to hrůza,my náš současný byt prodali už loni v září,naštěstí noví majitelé zatím mají kde bydlet, ale i tak nám od května naskakuje s nima velké penále a hlavně už jsou taky naštvaný.Máme 10 měsíční dítě a jestli to co nejdřív nepředaj, tak nás taky čeká nějaké uskladnění věcí a najít u někoho pokoj kde bydlet :o( Ale co s tím ??? Nemohou v tom být nějaké problémy mezi Labskou a Mexxstavem? Tak vy odhadujete Vánoce, to my byli trošku optimističtější.I když je fakt,že každých 14 dní se Otáhal vytasí s novým už opravdu konečným termínem ! A jaké další problémy nás čekají? Kdyžtak mi prosím napište klidně na mail Barusek1[zavinac]seznam.cz. Zatím díky.
19.9.2008 11:55
Eva  (Pokročilý +6)
prozahování staveb
Tento problém je na Labské louce stále. Dcera se sem stěhovola do prvního domu, rovněž bydlela 3 měsíce u mně a vybavení starého bytu skladovala na několika místech v HK.
22.9.2008 18:24
cermag  (Nováček)
mambik123
Pro info: ze schůze občanů Třebše a zástupců města vyplynulo toto: my, co bydlíme a Labské louce ohraničeni vodotečem bez přechodu pro chodce, dětského hřiště a dalších věcí, na tom budeme stejně i nadále, protože nikdo nemá absolutní zájem tohle řešit, jen okecávky, museli byste tam být...:-(
Nejsme pro ně atraktivní lokalita, jo přes cestu za Duranem, tam se snad něco vybuduje
Co se týká Mexxstavu, slyšela jsem tu drby, že tato firma vůbec neplatí svým dodavatelům, proto asi nejsou zrovna motivovaní stavbu dokončit, ale je to jenom drb...Hodně štěstí, ať je nás tu víc a máme trochu slovo:-)
22.9.2008 21:01
Barusek1  (Nováček)
RE: mambik123
mambik123-díky za příspěvek-s tím mexxstavem na tom asi něco bude,jinak bysme už museli bydlet.
Je fakt,že přechází se tam strašně a já jen doufám,že nějaký ten přechod tam snad časem udělají.
23.9.2008 09:52
ady  (Nováček)
RE: mambik123
Mambiku, diky za informaci ze schuze, bohužel mne vubec nepotěšila.Jak to počítam, v Třebší se zatím postavilo 9 novych bytovych domu a dalši 3 se prave stavějí.To je předce spousta lidí!!!! Jak si může město říct, že pro nich nejsme atraktivní.
K dětsk. hříšti: ve foru o mateř. školkách ještě 29.07.08 Ing. Soukup napsal- cituji" s developerem jednáme o vybudování dětskeho hřiště. Nelze slepě plánovat do nového území hřiště, když nevíme, jaká skupina lidí se do bytů nebo domů nastěhuje. Vzhledem k tomu, jak správně píšete, se nejedná o pozemek města, je jednání složitější, ale hřiště se určitě dočkáte. Domnívám se, že již v příštím roce. Závisí to také od dokončení celé zástavby území."konec citatu.
Ale jaké pak slepé planovaní? Jak je možné , že při jednání města s developerem si město nedalo podmínku na vybudovaní děts. hřiště a chodníku - předce musejí počítat s tím , že při tomto počtu nových bytů tady budou bydlet i mladí lidé s dětma.K těm chodníkum- je hrozna ostuda developeru i města, že lidi za vodotečí musejí přes silnici bez označeneho přechodu pro chodce, k drahym bytum se dostatou jen přes " chodník" který si sami vyšlapali.Nevím na co všichni odpovědní čekají- až tam auto přejede nějaké ditě?Pak jim to planovaní bude na nic. Lidé tam už bydlejí ted, a chodníky jsou potřeby ted , ne za několik x-let.

Jak to vidim ja- jediny spusob jak se k necemu dobrat je ten, že se proste musim ozvat- čím vice nás bude, tím dřív nás zastupitele města i samosprávy Třebeš budou muset brát vážně.
23.9.2008 11:11
MIREK  (Pokročilý +2)
Novostavby
Docela rozumím a chápu rozčarování některých občanů z nové zástavby Labská louka, či za Teronicem, že nejsou chodníky, dětská hřiště a jiné věci, které nyní požadují po městě. Podívejme se na to z pohledu plátců daně z nemovitosti. Novostavby jsou od daně z nemovitosti osvobozeny 15 let (tedy prozatím). Jak jsem se před časem dočetl v písemnostech, které na magistrátním webu píše náměstek p. Herman, je tato daň určena na opravy a údržbu stávajících komunikací a veřejných prostransví,popř. výstavbu nových, atd. Vy už zde někteří pláčete, že tu v této lokalitě nic není, ale zatím jste nedali do městké kasičky ani kačku a dalších 15 let asi nedáte, pokud se nezmění zákony. Samozřejmě, že to trochu zlehčuji, ale pokud jste si koupili byt v domě, který nemá vyřešeny základní věci, jako jsou jeho okolí, je to z části i vaše chyba, protože o to jste se měli zajímat již v době koupi bytu, či domu, protože pozemky vlastní developer.
23.9.2008 12:26
Ira  (Pokročilý +1)
RE: Novostavby
Ano, město udělalo dost. Developeři dostali pozemky za hubičku a ještě k tomu dotace na každý byt. Je chyba, že dotace nejde za kupcem, ale rovnou developerovi, který má samozřejmě tendence k tomu, ponechat si co nejvíc. Moc vás lituji, že jste stali obětí developerů, kteří stavějí předražené a nekvalitní byty. Není to však problém města. Lidé už si musejí zvyknout, starat se o sebe sami. Pořádně prostudovat smlouvy a případně nekoupit. Když takových, co nebudou bezhlavě nakupovat, bude víc, situace se určitě zlepší.
24.9.2008 21:14
cermag  (Nováček)
RE: Novostavby
Ale například my se nestali žádnou obětí nakvalitního developera, nám co slíbil, to dodal, neházejte všechny do jednoho pytle s Mexxstavem. Bohužel i developerovi město cosi přislíbilo a najednou v půlce výstavby otočilo. A co můžeme dělat my jako vlastníci bytů? Poraď, chytrá hlavo...
24.9.2008 22:41
Ira  (Pokročilý +1)
RE: Novostavby
Teď už je na každou radu pozdě.
24.9.2008 21:11
cermag  (Nováček)
RE: Novostavby
Tak opatrně, většina lidí z našeho domu se sem stěhovala z Hradce, kolikrát jen přes silnici, takže že jsme do městské kasičky ještě nedali ani kačku, není tak úplně pravda. Není to tak, že natahujeme ruce - a město dej - ale z té schůze jsem nabyla dojmu, že prostě nemají zájem. Oni například tvrdí, že jim darujeme zeleň a oni se pak o ni budou starat - ve skutečnosti nemají o tyto pozemky zájem. Jo, parkoviště, to by si vzali hned...
24.9.2008 21:27
cermag  (Nováček)
RE: Novostavby
Nedá mi to a ještě jeden příspěvek: Proč za Duranem, v lokalitě Podzámčí, je vybudovaná celá silnice, kruhák, autobusová zastávka, přechody pro chodce na místě, kde se teprve letos začalo stavět? A jak to, že do Roudničky ke golfu vede v pohodě cyklopruh na obou stranách, pak chodník, nová silnice...Proč to v některých lokalitách jde a jinde ne?
A samozřejmě, že kdybych si mohla vybrat a měla na to finance, tak jdu bydlet jinam:-))) Třeba na pražskej hrad:-)))
23.9.2008 13:24
Eva  (Pokročilý +6)
vybavenost
Když byly stavební firmy zvýhodněné městem, tak si město mělo stanovit i nějaké podmínky. Je to i vizitka města - jestli to budou jen noclehárny, nebo jestli ta část města bude normálně žít.
24.9.2008 14:12
ady  (Nováček)
RE: vybavenost
Mirku, nemáte pravdu v tom, že při koupi bytu jsme se nezajímali o okolí- v te době (před 3 lety)uzemní plán této lokality vypadal zcela jinak, developer (EUBE) se dušoval, že dětské hřiště a odpočinková zona bude - bohužel nemáme to písemně.Těd je vše jinak.
Nesouhlasím s tím , že město udělalo dost.Primárně je podle mně chyba v smluvním vztahu medzi městem a develop. firmama.
Co pak neexistuje uzemní plánovaní? Naco pak máme na Magistrátu Odbor hlavního architekta? Mám za to, že kdyby město při předávani pozemků developerum dalo jasnou požadavku , že při tomto počtu novych bytů se musí vybudovat i chodníky a nejaké dětské hřiště nebo park, tak se nemáme o čem bavit.Pokud to zodpovědní uředníci nedali jako nutné podmínky tak proč? Všude jinde to takhle funguje. Já jako cílový zákazník už tenhle vztah neovlivním - šlo by to jedine tak, že si koupim novy byt nekde jinde( a se mnou i dalších nekolik stovek obyvatelu:)) ) a stravim spoustu času tím, že budu dojiždet do Třebše z druheho konce HK.
24.9.2008 14:49
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: vybavenost
Je to přesně tak jak píšete, nemáte to ošetřeno smluvně. v dnešní době každý naslibuje hory doly, ale pravda je ve finále jinde. Takže jak jsem psal, můžou si za to obyvatelé z části sami.
24.9.2008 21:01
cermag  (Nováček)
RE: vybavenost
Co se týká příspěvku pane Soukupa, bylo upřesněno na schůzi Třebše: ano, Eube přislíbilo, že asi v příštím roce vybuduje dětské hřiště na svém pozemku u Fomeie, tam, co se teď staví ty domy (které mají být dokončeny 2010, takže pochybuju, že uprostřed staveniště bude funkční hřiště?), které následně předají městu a bude pro nás pro všechny.
Co se týká přechodu, cesta na Vysokou patří kraji, ne městu, takže město tu nic budovat nebude. Až se kraj rozhoupe a udělá tu kruhovou křižovatku pod Butterflyem a tedy i novou cestu, pak město prý vybuduje chodník a cyklostezku. Pozemky na to vykoupené má.
Jinak myslím, že na nás místní samospráva nekašle, jen zatím asi nedostali dostatek podnětů, aby se jimi zabývali a postoupili dál. Zřejmě bude nutné podávat písemné žádosti na všechny strany - na obec, kraj, policii, místní zastupitele a nevím kam. Nejspíš na kohokoliv, kdo nás napadne:-) A rýpat, rýpat, rýpat. jinak nevím.
24.9.2008 18:54
Eva  (Pokročilý +6)
Třebeš
Jistě to tu čte někdo z města, tak proč se k tomu nevyjádří?
25.9.2008 14:08
xyz  (Nováček)
proč
Poslední dobou je příspěvků od radních velmi poskrovnu, vypadá to, že není v zájmu vyšších míst, aby se kdokoliv jakkoliv z magistrátu rozepisoval. Třeba se pletu, ale ten dojem mám. Blíží se krajské volby a proto se zřejmě nechce zaobírat neatraktivními ale konkrétními tématy, které občany Hradce opravdu trápí. Pokud je to jinak, páni radní reagujte na naše dotazy. Získáte tím naopak plusové body.
25.9.2008 17:20
Eva  (Pokročilý +6)
novostavby
Přesně tak. Staví se zde pouze ve Třebši a v Malšovicích. Třebeš je předražená, ale Malšovice ještě mnohem víc a kdo chce bydlet, nemá moc na vybranou.A ještě k tomu kruhovému objezdu - podle původního plánu měl být také podstatně dál od obytných domů a najednou se to v tichosti změnilo. Proč asi?
17.10.2008 23:22
Viki  (Nováček)
Novostavby bytů v HK
Když tady čtu Vaše příspěvky tak musím bohužel konstatovat, že mi to v něčem připomíná totalitní režim. Domy se stavěli, ale na chodníky, hřiště a občanskou vybavenost se čekalo několik let. Jenže tenkrát se byty přidělovaly, dnes si ho musíte koupit za velmi tučný peníz a spousta rodin se kvůli tomu zadluží na několik desítek let. Socialistické byty se kritizovaly kvůli materiálům, ale všimla jsem si, že i dnes se už staví z panelů, je to rychlejší a určitě i levnější, přesto ceny neúměrně rostou. Držím Vám všem palce, abyste se nastěhovali co nejdřív do vytoužených hnízdeček a nenechte se odbýt, za svoje peníze máte taky nějaká práva!!!
26.8.2009 21:01
Viki  (Nováček)
ceny bytů v HK
Tak nám zase vyšla nová statistika, a světe div se (nebo ne?), Hradec je už v republice nejdražší. Proč? Kdo určuje ceny bytů? Ten, kdo umí počítat, tomu musí být jasné, že se bydlení stává čím dál nedostupnějším, hlavně pro mladé páry. Bude si nastupující generace chtít pořizovat rodiny? Za co? V ideálním případě půjde jeden plat 30 let na hypotéku a z druhého zaplatí běžné výdaje na domácnost. A dítě? To se vejde do rozpočtu maximálně jedno. Lidé se budou z Hradce stěhovat ven, protože náklady na bydlení porostou a Hradec se stanem mrtvým "salonem republiky". Už teď tady chcíp pes. Dokáže mi někdo zodpovědný na tyto otázky odpovědět?

Vložit nový komentář

K tomuto fóru mohou příspívat jen přihlášení uživatelé.
Přihlásit nebo registrovat.

Mohlo by se hodit
Doporučujeme