Okružní ulice (ale nejenom ta)

Příspěvky ve fóru

Přidat komentář
28.8.2006 00:00
RaF (neregistrovaný)
Okružní ulice (ale nejenom ta)
Chtěl by se touto cestou zeptat "představitelů" města, jak a hlavně kdy budou konečně řešit otázku rómského ghetta v Okružní ulici. Špína, zápach, věčný křik počmárané fasády nově opravených domů. Myslíte si pánové a dámy, že toto je důstojné bydlení a žití? Před časem se s velkou pompou zřídilo tzv. komunitní centrum, ale jak vidno, je naprosto k ničemu. Děkuji za odpověď.
Roman Fořt
28.8.2006 12:46
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: Okružní ulice (ale nejenom ta)
Velmi lituji všechny obyvatele těchto domů, kteří musejí ve své blízkosti snášet tuto cikánskou komunitu. Nikdy jsem se o tyto lidi nezajímal, až nyní. Bydlím v bytovém domě, který je ve vlastnictví SVJ a jeden z majitelů bytu (pan Ing. Vogel), pronajal svůj byt cikánům. První šok pro nás, ostatní obyvatele a hlavně vlastníky ostatních podílů domu, bylo jejich stěhování. Před domem stěhovací auto vysypalo fůru s hrozným nábytkem, nepočítaně igelitek s hadry, ze kterých šel nepříjemný zápach. Vypadalo to, jako když popelářské auto vysype odpadky. Z našeho tiché, klidného a čistého domu se na čas stala hrůza. Zápach, křik, hluk, nepořádek, pohyb dalších příchozích cikánů po společných prostorách domu, nedodržování stanov a domovního řádu, atd. Následovalo několik pohovorů s majitelem bytu, kterého jsme my, ostatní obyvatelé domu stejně nepřiměly nic řešit a také několik vážných pohovorů s cikánskými nájemníky. Situace nijak příjemná. Nyní již asi po 3 měsících soužití, které ze začátku nebyly vůbec jednoduché, se naši cikánští sousedé, chovají trochu jako lidé. Vykonávají úklid společných prostor, už tolik neřvou, nejsou tolik sprostí, nezvou si návštěvy, neházejí svinčík z balkonu, atd. Intenzívní převýchova od ostatních obyvatel domu, začíná přinášet své výsledky. Jenom zápach, ten zatím řešíme vonnými stromečky na chodbě.
Závěrem, jenom můj poznatek. Pokud tito cikánští obyvatelé naší společnosti žijí v takových ghettech jako je okružní ulice, musí to být hrůza. Lituji bílé obyvatelstvo, které je nuceno tam žít. Tito obyvatelé jsou ve velkých skupinách dle mého názoru nepřevychovalní a v malých jen velmi obtížně.
28.8.2006 13:50
Xaver  (Profesionál +11)
RE: Okružní ulice (ale nejenom ta)
Třeba jste majiteli nějak ublížili.Pronajmout byt takovým nájemníkům je docela elegantní forma trestu pro ostatní bydlící v domě.Úsměvný den :-))
29.8.2006 08:44
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: Okružní ulice (ale nejenom ta)
Napíši to tedy ještě jednou stručně, výstižně a slušně. Za předchozí příspěvek, který již byl smazán, se omlouvám. Nejdříve jsme se my ostatní obyvatelé domu také ptali, za co se nám pan "inženýr" Vogel mstí, ale nepřišli jsme bohužel na nic. Pravda je pouze taková, že pan Ing. Vogel se vůči ostatním vlastníkům domu nezachoval seriozně a řídil se pouze svoji sobeckostí a hamižností. Přišel totiž na to, že normální rodina není schopna ani ochotna platit požadovaných 12000,- Kč/měs nájmu, a tak tento byt nabídl několika cikánským rodinám, které jsou pravděpodobně v příbuzenském vztahu a jsou ochotny se o tuto sumu podělit. A navíc, proč bych nepronajal byt cikánů, když ho budu stejně rekonstruovat. Nastěhování cikánů do slušného, čistého a klidného domu bylo ze strany tohoto majitele nefér, protože on v našem domě nebydlí. Jeho heslo, já budu jenom kasírovat a vy ostatní to v domě snášejte nebo si je vychovejte nebo si postavte svůj dům, tak jako já, je vrchol sobeckosti. Jsem zvědavý, jestli tento majitel bytu bude mít tolik odvahy, aby osobně přišel na shromáždění SVJ. Myslím, že mu to strach nedovolí.
29.8.2006 10:20
Jaroslav Fišer  (Administrátor)
RE: Okružní ulice (ale nejenom ta)
díky moc, jsem rád, že jste pochopil.... :-)
28.8.2006 16:20
Jaroslav Fišer  (Administrátor)
kultura projevu
Dobrý den,
jako správce tohoto fóra bych Vás všechny chtěl požádat, abyste při vkládání názorů brali v potaz, že příspěvky byť jen s náznakem vulgarity a příspěvky porušující zákony budou vymazány a jejich uživatelské účty zablokovány.
děkuji za pochopení
29.8.2006 09:31
riza-do  (Nováček)
Romové
Když sme u cikánů, myslím že by se vše vyřešilo kdyby stát a vůbec orgány řešili všechno rovným metrem. Kde jsou ty řeči "i romové jsou lidi" apodobně, že si sme šici rovni. Proč mají teda výhody..:-/
29.8.2006 09:46
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: Romové
Nyní sklízíme plody sociální politiky našeho státu, kdy stát, aby začlenil cikány do společnosti, tak jim poskytoval a dále poskytuje všelijaké výhody ve formě soc. dávek a já nevím čeho ještě. Oni tento systém soc. dávek a ostatních výhod za ta léta velice dobře znají a dnes bohužel jen čekají s nataženou rukou, chtějí peníze, chtějí byt, atd, ať se stát stará. Zrovna včera o tom byl pořad na ČT2. Ale neházejme všechny do jednoho pytle. Z toho pořadu na ČT2, bylo zřejmé, že dnešní generace cikánů již ve větší míře chápe nutnost vzdělávání, protože bez vzdělání mohou jenom k lopatě a čekat s nataženou rukou na soc. dávky.
30.8.2006 17:14
Phavel  (Pokročilý)
RE: Romové
Sociální politika státu je tady proto, aby bylo pomoženo těm, kteří např. přišli o práci, atd. Moderní stát jednoduše nemůže poslat všechny lidi aktuálně bez příjmu bydlet pod most, nebo jim neposkytnout např. zdravotní péči. Nelze jednoduše zrušit vyplácení nějakých sociálních dávek, jenom proto, že toho hěkdo zneužívá... Docela se mi v této souvislosti líbil návrh vlády, který spočíval ve "vázaných" přídavcích na dítě (do vzdělání, studijních materiálů atd.). Takové přídavky (pokud by se to podařilo realizovat), by rodiče nemohli jednoduše "propít v hospodě"... A ještě jedna věc - sáhnete některým nenapravitelným skupinám obyvatel na sociální dávky a začnou intenzivně okrádat (nejen) své sousedy - zvláště pokud bydlíte v okružní ulici. A policie? Ta spíš potrestá vás, že jste třeba špatně zaparkoval, nebo zapomněl rozsvítit světla (je to jednodušší) - tak to bylo a bude za jakékoliv vlády.
1.9.2006 20:10
Roman  (Pokročilý)
RE: Romové
Je to bohužel tak, raději se ustoupí agresivnějšímu a vyždíme se to z bezproblémového... :-((
Líbí se mě ta část slovenské politiky, která požadovala za dávky alespoň nějakou obecně prospěšnou práci. A alespoň tam, kde jsem byl minulý rok, v okolí Slovenského ráje, to evidentně fungovalo. Ve vesnicích se gruntovalo a nijak diskriminačně to určitě nevyznívalo. A kdo nechce zametat, tak si spočítá, že je lepší hákovat někde doopravdy za alespoň trošku lepší peníze..
20.9.2006 15:52
chudák  (Nováček)
Okružní ulice (ale nejenom ta)
Jsem také obyvatelem této ulice, která se prý nyní nazývá hradecký Bronx :o( Bohužel realita je skutečně taková. Mohl bych své zoufalé zkušenosti, rozvinout do spousty detailů, které by všechny ty rádoby hlídače lidských (rozuměj romských a dalších sociálně hůře přizpůsobivých spoluobčanů) práv jistě ani nenapadly, ale z diskuse vyplývá, že asi všichni víme, o čem jde řeč...
Pozorně jsem si přečetl debatu a rád bych tímto vrátil pozornost k primární orázce mého souseda FaR: Co s tím město hodlá dělat? Eventuelně přidám otázku, která se nabízí: Kdo ohlídá naše práva? Práva na slušné bydlení...
26.9.2006 20:20
Xaver  (Profesionál +11)
RE: chudák
V době právního a morálního nihilismu nemůžeš očekávat posun k lepšímu.Možností je zřejmě pouze odstěhování do lokality s příznivější skladbou obyvatel.Ale ani to nemusí být východisko. Bydlím v domě, kde jsou všichni obyvatelé "bílí" a chovají se někteří stejně příšerně.Komu se co nehodí v bytě,vyhodí do společných prostor domu.Odpadky konči za dveřmi bytu v otevřeném pytli, teprve když brání vstupu do dveří odnáší je do kontejneru.V zimě se kuchyňský zápach zásadně větrá do schodiště, aby si všichni užili smradu.A venčení čoklů? Majitel stojí ve dveřích a se zájmem se dívá jak jeho obluda obechcává a obsírá chodník - to hovno samozřejmě neuklízí.Nejen v Okružní ulici bydlí podivný póvl.
2.10.2006 21:16
K  (Nováček)
Okružní
V naší republice opravdu platí rasismus naruby! Naši rómsští spoluobčané dostávají nemalé dávky, opravé byty a za nic nedělání a dále si přivydělávají drobnými krádežemi v obchodních centrech...... O tom jak vypadá nově opravěný dům po nastěhování cikánů se běžtě podívat do Kuklen za podjezd - naproti ZVU! Bílá rodina s dětmi žádný byt nedostane a jelikož mají normálně dvě děti dostává nižší dávky. Pak máme naše spoluobčany milovat????? A obyvatele OKRUŽNÍ ULICE lituju - občas se tam bojím jen projet na kole!!!!!
25.7.2007 12:30
mates  (Nováček)
okruzni
ale kdo nuti obyvatele okruzni bydlet v okruzni?!? nikdo, tak at se prestehuji jinam, to je nejaky problem?? asi to bude spis o tom, ze obyvatele techto bytu jej dostali od mesta nebo odkoupil ted v privatizaci za smesnych 10 procent jeho skutecne trzni ceny a najednou si stezuji, ze se tam spatne bydli... me stalo bydleni pred 4 lety pul druheho milionu, nikdo mi nic zadarmo nedal, nemam zadny dekret ani podobne vymozenosti ze kterych se obcas chce zvracet, ale mohu si tedy vybrat lokalitu, alespon... jinak s najemci mestskych a statnich bytu bych hned menil, odpovednost zadna, bydleni naveky i pro vnucku, a za krasny regulovany penize....
25.7.2007 15:35
Xaver  (Profesionál +11)
RE: mates
A to se vlastně celý nadjezd až k Buzulucké ulici zakryje do jakéhosi tunelu, aby tam neměli hluk. Oooo, ti se mají...možná, že to půjde rozebrat a zpeněžit...:-))
10.11.2008 13:22
Petr - HK  (Guru +4)
RE: Xaver
Mimochodem, ten tunel stál 200 mega a stavěli ho několik měsíců. Tak jen doufám, že tam nejsou některé části z mědi, aby jim někteří spoluobčané neukázali, jak se to dá rozebrat za 1 týden a nepozorovaně zpeněžit ve sběrných surovinách za pár šlupek. :-)
18.10.2007 18:54
chudák  (Nováček)
RE: okruzni
Myslím, že asi nevíte, o čem mluvíte. Jak se mám z Okružní odstěhovat? Vzhledem k tomu, že obývám tento byt, se nemohu přihlásit do výběrového řízení na obsazení jakéhokoliv nového (nebo uvolněného) bytu v HK, protože to je jednou z podmínek. Takže - slovy pracovnice magistrátu - mi zbývá pouze možnost, že bych byt vyměnil. To má ovšem jeden malý háček - musel bych sehnat někoho, kdo by o bydlení v Okružní ulici stál... Znáte někoho takového?
19.10.2007 08:35
Eraser  (Nováček)
RE: okruzni
To musíte zkusit najít nějakou cikánskou rodinu, která bydlí v nějakém domě jako jediná a s ní vyměnit byt. Oni se rádi sdružují, tak by mohli souhlasit s přestěhováním ke svým.
12.11.2008 11:41
RaF  (Nováček +4)
RE: okruzni
Možná ano: Pán primátor se svými náměstky a paní Finfrlovou.
23.10.2007 21:12
Eraser  (Nováček)
Xaverův komentář
Kam zmizel Xaverův poslední komentář?
24.10.2007 14:09
Jaroslav Fišer  (Administrátor)
RE: Xaverův komentář
Xaverův komentář a nejen ten byl smazán. Byl totiž v rozporu s pravidly tohoto fóra a jemu i mně jako provozovateli tohoto fóra by mohl způsobit řadu problémů. Navíc reagoval na jiný příspěvek, který byl z těch samých důvodů smazán a tudíž by osamocený Xaverův příspěvek nedával smysl, i kdyby neporušoval pravidla.
Jsem si vědom, že romská otázka je velmi palčivá a rasismus naruby může někde fungovat, ale pokud k tomu nejste schopni používat vyjadřovací prostředky, které nejsou urážlivé případně nepodněcovat k rasové nenávisti, tak prosím tuto diskuzi opusťte.
velmi děkuji za pochopení
JF
27.2.2008 13:20
RaF  (Nováček +4)
RE: Xaverův komentář
Nechápu, co je na otázce ohledně chování rómů tak palčivého?
6.5.2008 17:19
RaF  (Nováček +4)
dva roky
uplynuly a nic se neděje. Tedy krom rómského kraválu a nepořádku. Mnohokrát děkuji mocným, nejchytřejším a nejosvícenějším tohoto města za jejich fundované odpovědi. Žádná odpověď také odpověď.
20.5.2008 21:56
LEX  (Nováček)
Romové
A tyto problémy tu máme nyní jen pro to, že jsme nikdy neučili Romy chléb péci, nýbrž jim ho stále jen dáváme. Zůstaňme u pravdy! Jejich argumenty jsou stále stejného znění, ale s postupem doby a s vývojem naší společnosti si stále více uvědomuje, jak moc už jsou vyčpělé a nepravdivé. Jak dlouho bude náš tržní systém ještě tuto "kukačku" podporovat?
21.5.2008 00:05
sima  (Nováček)
RE: Romové
Obávám se, že budeme živit tuto nenasytnou "kukačku" ještě velmi, velmi dlouho...
EU nám paradoxně ještě zhoršila tento problém, při jakémkoliv náznaku nápravy se začne okamžitě křičet "rasismus"..Jak to dopadlo s Romy v Anglii, všichni dobře víme. Šup zpátky do Čech.
Místo vyhoštění a trestnému oznámení za vlastizradu,jsme jim s ovacemi doplatili ušlé sociální dávky málem s kyticí v ruce....
No, není to paradox? :-))
2.9.2008 13:06
RaF  (Nováček +4)
RE: Romové
Je mi srdečně jedno co dělají darmožrouti v EU. Já se jen ptám jak dlouho ještě budu muset snášet řev, zápach a nepořádek. Rómům teď odhlučnili byty, kdo odhluční nás od rómů?
2.9.2008 22:05
MIREK  (Pokročilý +2)
OBLUDA
Každý den jezdím po nadjezdu přes Pospíšilku a každý den mě ta železo-skleněná obluda tluče do očí. Jistě, každý bude operovat, že je to nutné, aby se odhlučnila silnice od řvoucích a smradlavých kamionů, a s tím je nutné souhlasit. Je mi samozřejmě také jasné, že toto řešení je nejrychlejší a také nejlevnější a také, že pro nájemníky přilehlých bytů to je vysvobození, ale přesto si dovolím tento nevkusný výtvor kritizovat. Obdivuji řešení ve Vídni, ale i v dalších Rakouských městech, kde je tranzit zakopán pod zem. Je to sice dražší, ale elegantní, praktické. Myslím, že se v takových řešeních musíme ještě hodně učit.
5.9.2008 16:26
RaF  (Nováček +4)
RE: OBLUDA
To byste pane Mirku musel bydlet v Rakousku a ne v bolševiky a hlupáky ovládaném Česku.
6.9.2008 12:00
dede  (Nováček)
RE: OBLUDA
Nic proti, ale už to vidím jak byste byl první, kdo by to kritizoval.
Bylo by to drahé, zbytečné, stejně v těch bytech bydlí jen nepřizpůsobivější obyvatelé tmavší pleti a tak dále. Navíc by se cca na rok uzavřela část okruhu a Pospíšilka a nedalo by se městem jezdit :)

Mě se to docela líbí a podle mne to tam dostačuje. Navíc je to dopravní stavba a ty domy kolem nejsou zrovna to, čím se Hradec chlubí, tak není třeba dodržovat nějakou úroveň. Kdyby to postavili přes Velké náměstí, tak se mi to taky nelíbí. Ale tady to stačí.
7.9.2008 10:54
RaF  (Nováček +4)
RE: OBLUDA
Myslíte? Připadáte mi jako moje soudružka vedoucí (pardon, Top manažerka). Ta taky všechno ví, dokonce i předem. Přeji Vám POHODOVÝ den.
9.9.2008 09:13
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: OBLUDA
Dopravní stavba to sice je, ale taková, která v této podobě neměla nikdy stát. Most jako takový nebyl nikdy skolaudován a teď se na něj ještě postaví další obludné monstrum. Most je v provozu od roku 1978 a v té době se nikdo na názor lidí neptal. Pokud by se mělo něco takového stavět dnes, nemohlo by to být nikdy povoleno.
9.9.2008 10:33
Phavel  (Pokročilý)
RE: OBLUDA
Ale stále je, podle mého názoru, lepší toto řešení, než kdyby tam byla úrovňová křižovatka. To by byl celý úsek téměř neprůjezdný a stojící a kouřící kamiony tranzitní dopravy by pod okny těch domů, mezi kterými dnes vede ten nadjezd, také zrovna příjemnou atmosféru nevytvářely. Ano, podjezd by byl o něčem jiném, ale taková dopravní stavba je v HK téměř utopií. Budeme rádi, když se dočkáme alespoň Milety.
2.10.2008 13:51
Radouš  (Nováček)
Fakt k prdu!!
Chtěl bych jen konstatovat jako občan z Okružní ulice je celé odhlučnění k ho.... Domy na křižovatce s Buzuluckou ulicí si vůbec nepomůžou. Jsem zvěva, čím nám budou zase argumentovat až budeme chtít vyměňovat okna.
9.10.2008 08:17
Petr - HK  (Guru +4)
kamerový systém v Okružní
V Okružní ulici budou nainstalovány bezpečnostní kamery, které by měly zamezit páchání trestné činnosti. Ha, ha, ha. Myslím, že to bude jen otázkou času, kdy je někdo s kuklou na hlavě ukradne nebo zničí. Můj známý jen procházel pod nadjezdem po Pospíšilce, přepadla ho banda "sociálně slabých". Nic po něm nechtěli, nic mu nevzali, prostě jen měli chuť někoho zmlátit - tak mu nandali. Proč tedy v těchto problémových lokalitách neustále nešmajdá hlídka městské nebo státní policie? Sedící na služebně jsou nám k ničemu. Strážníka nebo policistu jsem v ulicích už dlouho neviděl (jo, strážníka jsem viděl, s Atolem).
9.10.2008 11:45
Eva  (Pokročilý +6)
Okružní
Přesně tak, městskou policii nevidět. Když jsem jí potřebovala na Benešovce, naivně jsem se vydala do její úřadovny na té Benešovce. S údivem jsem zjistila, že zde jsou pouze 1x týdně na několik málo hodin, tak jsem šla na státní. Na co to tu tedy je?
9.10.2008 11:58
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: Okružní
Doporučuji odkaz na stránky magistrátu města www.hradeckralove.org/cz/Magistrat/namestci/ekonom... , kde Herman v jedné z odpovědí píše, že byl navýšen stav městských strážníků o 20 lidí. Tak kde tedy jsou??
5.11.2008 11:01
Georg  (Nováček)
Xenofobní nálady
Vážení,
město Vás dostalo kam chtělo, vsadilo na xenofobní nálady českého obyvatelstva aby tak odklonilo pozornost od jiných témat např. parkování. Nakonec z toho mocipáni vyjdou jako vítězové, kteří hájí pořádky a slušné obyvatele! Ještě lépe prodají nemovitosti v centru města pod cenou spřízněné firmě, která s CIKÁNY ZATOČÍ, rozuměj: bude na nich rejžovat, vystěhuje je do objektů typu Kydlinovské apod. Bohužel si naše společnost zvykla problémy odsouvat a neřešit. Je mi líto, že se ODS a Volba pro město nemá dostatek odvahy věci skutečně řešit a ne se chovat metodami Národní strany.
V této kauze se nejedná o řešení - jedná se o populistické pochlebování xenofobní společnosti s cílem prosadit jiné pozitivní věci, které však mají větší prioritu než ti jak říkáte - CIKÁNI!
5.11.2008 12:54
Petr - HK  (Guru +4)
RE: Xenofobní nálady
Jen by mě zajímalo, jak to řešit. Problém s cikány je celorepublikový a podle mě neřešitelný. Většina z nich není ochotna pracovat, mají velmi nízké vzdělání, jsou zvyklí žít jen ze sociálních dávek a na hraně zákona a tento způsob života si úspěšně předávají z generace na generaci. Ať je přestěhujete kamkoli, nájem platit nebudou a 2 mega na nové byty jim banka nepůjčí. A dávat jim zadarmo další nové byty? Proč? Aby je zdevastovali, jako to tenkrát udělali na Pražské třídě? I když je rozstěhujete na více míst, za pár dnů se vám zase sestěhují dohromady a gheto vznikne jinde. Jak říkám, nevidím v tom řešení. Nejdřív by museli oni sami projevit zájem o vzdělání a práci. Jenže sociální způsob života na dávkách jim vyhovuje a sami nechtějí nic měnit. A votom to je. Takže proti prodeji baráku v Okružní nic nemám, myslím, že soukromá firma si s neplatiči nájemného poradí lépe než město. Byty v Okružní jsou naprosto neprodejné - už z důvodu sousedů, kteří tu bydlí a kvůli blízkému tahu tranzitní dopravy.

Svým příspěvkem nehodlám rozpoutávat xenofobní diskusi a omlouvám se všem slušným cikánům, kteří chtějí pracovat, těch se tento článek netýká.
6.11.2008 07:45
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: Xenofobní nálady
Tento názor nezastávám, protože to je jen opakování předchozích nesmyslů pod heslem, SOUKROMÁ FIRMA SE POSTARÁ LÉPE. Město, jako vlastník, má stejné zákonně prostředky, jako každý jiný majitel domu. Tím jsem chtěl říci, že soukromá osoba nemá v ruce jiné zákoné prostředky než město a tím je občanský zákoník. Je to jenom alibizmus (nyní pod hlavičkou cikánští neplatiči) a možná je za tím i to, že zase město prodá svůj majetek někomu ze svých kamarádíčků za pár šupů. Pokud se město nedokáže o svůj majetek efektivně starat, to zn. starat se o něho stejně dobře jako soukromá osoba, tak je to věc pouze neschopnosti lidí, které zaměstnává. To samé platí i o parkování, když město onehdá tvrdilo, že neumí efektivně vybírat parkovné. Z mého pohledu se to jeví tak, že na řídících místech města sedí buď neschopní lidé a nebo také lidé schopní všeho pro svůj prospěch.
6.11.2008 08:43
Xaver  (Profesionál +11)
RE: Mirek
přesné...
6.11.2008 08:55
Petr - HK  (Guru +4)
RE: Xenofobní nálady
Ano, máte pravdu, město skutečně má stejné zákonné možnosti, jako soukromý subjekt. Jenže soukromý subjekt, pokud mu půjde o zisky, v praxi jedná podstatně pružněji než úřední mašinérie. Nebudu se rozepisovat a navádět k postupům, kdy podnikatelé často k vyřešení problému využijí i nezákonných postupů. Přesto bych osobně preferoval soukromý subjekt. Už jste někdy v těch domech byl? Nosil jsem do sociálního šatníku nějaké staré hadry, takže jsem měl možnost vidět, v jakých hrozných podmínkách někteří lidé žijí. Asi na tom nebudou všechny domy stejně, ve všech jsem nebyl, ale předpokládám, že v mnoha objektech bude nutné zainvestovat velké finanční prostředky. Osobně bych to řešil tak, že bych správou domu pověřil soukromý subjekt, který by se smluvně zavázal, že si poradí s neplatiči a který do domů v řádech několika let zainvestuje finance v takové výši, aby byly domy obyvatelné pro slušné nájemníky a pokud by podmínky splnil, objekty bych mu odprodal za předem smluvenou cenu. De facto by investoval do svého a byla by záruka, že barák nespadne. Je otázkou, zda by se takový zájemce našel.
6.11.2008 08:57
pepicek  (Nováček)
RE: Xenofobní nálady
Přesně tak, ale kolik státních úředníků má zájem na tom, aby to, co dělá přinášelo peníze (nebo alespoň nebylo ztrátové?)
To je prostě o nastavení hodnot a myšlení a to bude trvat hoodně dlouho. Mimochodem, představte si, jak by Džamila skákala metr vysoko, kdyby město použilo své zákonné prostředky --> muselo by se to vrátit do předchozího stavu. Pokud to bude odprodané soukromé firmě, už s tím nic neudělá... to je ten rozdíl
5.11.2008 11:46
RaF  (Nováček +4)
Mocipáni mají naprosto jiné starosti
Ty starosti jsou pouze o jejich dobrá bydla a pokud možno co nejklidnější prožití jejich funkčního období. Řešit nějaké potřeby občanů, to je až na posledním místě. Neochota, ale také neschopnost, mnoho slov - myšlenka žádná. A je úplně jedno, jestli je to zprava nebo zleva. Tímto jejich jednáním jen dávají nepřizpůsobivým najevo, že si skutečně mohou (i oni nepřizpůsobiví) dělat cokoliv.
11.1.2009 18:50
Ales  (Nováček)
RE: Mocipáni mají naprosto jiné starosti
souhlas ...
a tahle lokalita by si docela zaslouzila rychlyho vyreseni,nez se tam nekomu neco stane ... uz i v novinach doporucovali,aby jsme se teto lokalite(zvlaste pak v noci) vyhejbali ... zrovna nedavno mama pomahala nakymu typkovi,kteryho tam prepadli ! lezel ve snehu a verte,ze v tyhle zime to nemohlo bejt nic prijemnyho! hlavne ze si zvysujou dane z nemovitosti ... co si ty malomozci vymyslej priste ? dan ze vzduchu ?? nedivil bych se ... jsem hradecak jako poleno,ale posledni dobou ... skoda se rozcilovat ... uz i brezhrad se od nas chce odthnout ... hamba vam!!!
19.2.2009 10:48
Petr - HK  (Guru +4)
Jak si poradili s neplatiči v Chomutově - exekutor přímo na radnici
Pokud to zabralo v Chomutově, proč to nezkusit v HK? Z odkazu odmažte mezery:

zpravy.idnes.cz/desitky-dluzniku-se-vali-na-chomut...
2.3.2009 08:41
RaF  (Nováček +4)
Je to docela legrace
Nově nainstalovaná kamera, která "by měla" dohlížet na pořádek alespoň ve své bezprostřední blízkosti, ale považte, přímo pod ní skládka odpadu, veteše a jiného haraburdí. A ještě bych měl otázku, zda-li toto zařízení je schopno přenášet i zvuk - tedy to stálé nelidské řvaní nepřizpůsobivých? Bylo by to i k smíchu, ale uvědomme si, že všechny tyto investivce (a nemalé) jdou z našich kapes. S přáním dobrého, Rómy nerušeného dne zdravím všechny, kdož o mě rozhodují.
24.3.2009 14:49
RaF  (Nováček +4)
Kamera
"Tak nám nainstalovali kameru, paní Divíšková, Soukupová, Malířová a Finfrlová"! Na rohu ulic Okružní a Buzulucká. Ale zřejmě se v rámci úsporných opatření jedná pouze o atrapu. Neboť stejné smetiště jako bývalo je i teď - a to přímo pod tímto výdobytkem moderní techniky a věrným pomocníkem našich uniformovaných ochránců a pomahačů. Inu, pod kamerou asi bývá největší tma.
24.3.2009 20:11
Pája  (Nováček)
RE: Kamera
Je to jednoduché.Pokud se nepočítáte mezi nepřizpůsobivé a ani se jim vizuálně nepodobáte,tak tam zkuste vysypat kýbl.:-)
25.3.2009 09:30
xyz  (Nováček)
RE: Kamera
:-)
7.4.2009 15:34
RaF  (Nováček +4)
Co se musí stát aby někdo konečně začal tento problém řešit?
Tak se dívám, jak je otázka řvoucích a nepořádek dělajících cikánů v Okružní ulici všem odpovědným úplně volná. Ptám se tedy co učinit aby se něco začalo dít? Možným (a asi posledním) řešením vidím přijít na Magistrát a pořádně a před kamerami nafackovat neschopnému panu primátorovi a jeho ještě neschopnějším nohsledům. Nebo máte někdo jiné řešení?
7.4.2009 15:52
pepicek  (Nováček)
RE: Co se musí stát aby někdo konečně začal tento problém řešit?
Řešení je to hezké, jen co je pravda. Mohu se, ale zeptat, jak se problém s cikány vyřeší tím, že nafackujete primátorovi, krom toho, že vy budete o trochu chudší a tento problém Vás už nebude trápit?
Jaké řešení byste si představoval?
13.5.2009 20:38
RaF  (Nováček +4)
Rasismusi, diskriminace a další dnes frekventová slovíčka
Okružní ulici už hlídá kamera městské policie. Nový kamerový bod sledující situaci pod nadjezdem nad Pospíšilovou třídou doplnil v únoru monitorovací systém královéhradecké městské policie. K současným osmnácti kamerám by však v brzké době měly přibýt další. Nárůst drobné kriminality a případů rušení veřejného pořádku v této lokalitě zaznamenalo město na podzim loňského roku. Odpovědí na něj byl zvýšený dohled městské policie v Okružní ulici a instalace kamer, které mají strážníkům pomoci předcházet pouliční trestné činnosti a vandalismu."Přestože se nyní situace v Okružní ulici zklidnila, musíme této části města nadále věnovat zvýšenou pozornost. Nemůžeme dovolit, aby skupina nepřizpůsobených obyvatel svými výstřelky soustavně otravovala slušným občanům život. Kamery jsou jen jedním z nástrojů jak toho dosáhnout. Přítomnost strážníků přímo na místě však zůstává nenahraditelná, " uvedl primátor Otakar Divíšek.
Takto krásně píší v periodiku Radnice.

Skutečnost je ovšem poněkud jiná. Přímo pod kamerou vzniká cikánské smetiště čpící močí. Strážníka jsem zde neviděl snad pět let.
Ovšem daleko vážnější je situace uvnitř bloku. Parcela patřící k cikánskému domu se změnila ve hřiště, téměř permanentně obsazené bezohledně řvoucími spoluobčany tmavé pleti. A pokud je povrch "hřiště" dokonale suchý, oblaka zvířeného prachu zabrańují jakékoliv možnosti v horkých dnech otevřít okno a vyvětrat. Tedy pokud nechcete mít okamžitě po celém bytě vrstvu jemného prachu z hlíny. Chápu obyvatele okolních domů, většinou důchodce, že mají strach se ozvat. Ale jsou i obyvatelé, kteří dokonce chodí do práce, i na směny - a ti, pokud si nepořídí speciální okna za 40 tisíc kus, nemají šanci se ani pořádně vyspat. Bezohlednost a drzost oněch malých cikánů je nebetyčná. V médiích neustále vidíte a slyšíte jakési pseudoaktivisty brojit proti projevům nespokojenosti z řad slušných lidí, ale pokud se na ně obrátíte pro radu jak konkrétní situaci řešit, nikdo vám ani ze slušnosti neodpoví. Holt asi skutečně nezbývá než vzít právo do svých rukou, když se ukazuje pouze netečnost a neschopnost odpovědných.
13.5.2009 22:34
Petr - HK  (Guru +4)
RE: Rasismusi, diskriminace a další dnes frekventová slovíčka
Brát spravedlnost do svých rukou bych vám nedoporučoval, některé skupiny lidí mají v našem státě větší práva než běžný občan, mohlo by se vám to škaredě vymstít. Stále totiž nechápu tuto rovnost - když nabiju cikánovi (což samozřejmě není v pořádku), budu trestán mimo jiné za rasistický útok, pokud napadne cikán mě, o rasismus se nejedná a mnozí jeho čin budou ještě omlouvat.

Vše by vám politicky vysvětlil třeba pan Kocáb. A to jsem si ho vážil - po odsunu sovětských vojsk se sbalil z politiky a to udělal to nejlepší co mohl. Jeho výroky po návratu do politiky jsou přinejmenším nešťastné. Už končím, nedržím se tématu.
15.5.2009 12:57
Xaver  (Profesionál +11)
RE: Rasismusi, diskriminace a další dnes frekventová slovíčka
Jak se říká - "lépe když tě jeden soudí než čtyři nesou". To se ale správci fóra hrubě nelíbí...:-))
10.12.2009 08:39
RaF  (Nováček +4)
Tak jsem tady zase
tentokrát s nařízením! Touto vyhláškou nařizuji okamžitý zákaz prodeje pyrotechnické zábavy obobám mladším osmnácti let a VŠEM CIKÁNŮM! V bloku Okružní-Pospíšilova už zase začínají Tmavočeši svoje dělobuchové manévry. Kdo to má pořád poslouchat!!!
16.7.2010 14:14
RaF  (Nováček +4)
Proč jste to smazali?
Řádně platím daně, nájem a vše, co mě "stát" poručí? To už nemám ani to poslední právo se vyjádřit?
16.7.2010 16:57
Ira  (Pokročilý +1)
RE: Proč jste to smazali?
RaF neboj, je nás hodně, kdo jsme si to dneska přečetli a soucítíme s Vámi. Holt musíme konstatovat, že v našem státě není demokracie. Je to jako za minulého režimu, kdy také byla určována témata, o kterých se smělo či nesmělo hovořit.
16.7.2010 18:33
RaF  (Nováček +4)
RE: Proč jste to smazali?
Děkuji za podporu, i když ta sama situaci nevyřeší.
17.7.2010 10:03
Jaroslav Fišer  (Administrátor)
RE: Proč jste to smazali?
odpověděl jsem Vám do mailu.
Jaroslav Fišer, administrátor

Vložit nový komentář

K tomuto fóru mohou příspívat jen přihlášení uživatelé.
Přihlásit nebo registrovat.

Mohlo by se hodit
Doporučujeme