Pivovar

Příspěvky ve fóru

Přidat komentář
14.12.2007 00:00
Eva (neregistrovaný)
Pivovar
Chci se zeptat, jaký názor máte na rekonstrukci "Pivovaru".Celkově si myslím, že je to pěkné. Ale šla jsem zde večer za tmy a nelíbí se mi moc to zářivkové osvětlení v dláždění náměstíčka. Chodce to oslňuje, je to jako letiště a zanikají tím okolní budovy.
14.12.2007 11:24
ridic007  (Nováček)
RE: Pivovar
Myslím si, že v současnosti je to vrcholová stavba v HK, kterou dlouho nikdo ani ve významu, architektuře, ani v objemu výše investic nepředstihne. Nakonec je i dobře, že do toho šel Kraj, protže takového investora bychom jako hradečáci dlouho hledali.
14.12.2007 14:25
JPA  (Pokročilý)
RE: Pivovar
No a není právě skutečnost, že pouze "Kraj" si mohl dovolit takovou věc velmi smutná záležitost? Esteticky to je přijatelné (zaplaťpánbu, mohlo to být mnohem horší - viz jiné hrůzostavby v HK), ale ten smysl je úplně uhozený. Administrativní budovu si mohl Kraj (pokud ji tedy vůbec potřeboval) za třetinu ceny postavit kdekoli jinde a netahat dopravu do centra HK. Právovárečnost uděloval ve středověku panovník, taková to byla výsada. My jsme v Hradci zničili navždy historii - jeďte se podívat do Černé hory, Třeboně, Svijan, Dětěnic atd. atd., jakým způsobem se to dalo řešit. Fungující opravené pivovary s restauracemi, exkurze pro turisty, penziony. Nám se mediálně předhodí Rambouskův minipivovar, jenže jeho produkce bude cca 30 piv denně, to je tak pro menší posezení pro politiky, pro veřejnost to je uzavřená záležitost.
JPA
14.12.2007 15:45
Xaver  (Profesionál +11)
RE: JPA
Říkám to furt. Zrušením pivovaru Hradec přestal být městem a stal se pouhým posraným rejdištěm psů a jejich přihlouplých majitelů...ne všech tedy, aby se zbytečně někdo neurážel...:-))
14.12.2007 15:46
Xaver  (Profesionál +11)
RE: JPA
Říkám to furt. Zrušením pivovaru Hradec přestal být městem a stal se pouhým posraným rejdištěm psů a jejich přihlouplých majitelů...ne všech tedy, aby se zbytečně někdo neurážel...:-))
15.12.2007 08:54
Stan  (Nováček)
RE: Pivovar
Přiznám se, že jsem ještě nebyl uvnitř, zvenku se mi to vůbec nelíbí. Dopady na dopravu v centru a především na hospodaření kraje již jsou a ještě budou podle mého názoru tragické. Zajímaly by mě také skutečné, nezkreslené celkové náklady tohoto gigantického Bradíkova pomníku. Odhaduji, že umístění jednoho krajského úředníka nás vyšlo v průměru na více než milion korun.
31.12.2007 12:08
md  (Nováček)
RE: Pivovar
vynaložit z veřejných financí takovou sumu na kancelářské prostory není nic jiného než zločin, tuto aroganci státní moci bych přirovnal k době, kdy si komunisti stavěli svá sídla...k oživení této části města nedojde, protože ve tři odpoledne na těchto úřadech není ani noha...historická hodnota těchto objektů byla dávno zničena za minulého režimu a obnova této části města mohla být mnohem radikálnější s výstavbou bytů...
1.1.2008 22:19
ne-hradecak  (Nováček)
RE: Pivovar
Pane MD, nemohu s Vámi souhlasit, vždyť za veřejné finance se podstavily služby pro veřejnost. Není tam jenom kraj, jsou tam komerční prostory, ze kterých se bude potupně vracet do veřejné kasy. Pokud by to neudělaly veřejné finance, nepostavil by tam žádný soukromý subjekt za takové peníze. Stejně by to jednou spadlo a s tím půlka náměstí. Přestvět to na byty? Nebyly by to žádné startovací byty, ale byty s cenou tak za 60 000 Kč na m2 a více. Kolik takových bytů by se prodalo? Tak to chápejme reálně a bez emocí. Víc takových staveb do HK.
2.1.2008 17:09
md  (Nováček)
RE: Pivovar
Je otázkou, zda mají samosprávné orgány vlastnit nemovitosti, nebo se soustředit především na své poslání a uzavírat dlouhodobé nájemní smlouvy v developerských projektech. Už výběrovým řízením na tuto stavbu byly stanoveny podmínky takovým způsobem, že nabídek se mohlo sejít naprosté minimum, a výběrové řízení, kde se nabídka objevila pouze jedna, se minulo účelem.Sídlo Královéhradeckého kraje je označováno s uvažovaným rozpočtem 1,4 miliardy korun za nejdražší hejtmanství v republice.
Co se týká komerčních prostor, tak se v objektu nachází v nájmu restaurace, kavárna, pekárna, minipivovar, pobočka banky a prodejna uzenin. Máte k dispozici nějaká čísla ohledně výnosu z těchto nájmů?
Jsem přesvědčený o tom, že pokud by se celý areál na počátku nabídl developerovi, který by mohl provést totální demolici (2/3 původního areálu byly i tak zbourány),tak by zájem byl. Na příkladu prodeje bytů "Šatlava" na Starém městě je zcela jasně vidět, jak se v této atraktivní lokalitě byty bez problému prodávají i za vyšší pořizovací cenu. O "startovacích bytech" v těchto lokalitách jsem vůbec nehovořil, to je o jiné diskuzi.
16.12.2007 11:28
Pája  (Nováček)
Pivovar
Já jsem tam taky ještě nebyl,ale myslím si že kdyby se opravily budovy na letišti,tak tam by byl úřad jak víno.Finančně by to možná vyšlo ještě lépe nehledě na to,že místa na parkování je tam habaděj.Ale to by si všelijací náměstci a další zbytečně vytvořené funkce nemohli odskočit do města,že?
16.12.2007 11:52
Trin  (Nováček)
RE: Pivovar
No hlavně by to bylo pro normální pravující lidi dost z ruky.
jinak vcera jsem se byl podivat v noci na namesti pivovaru. je to divny a ty svetla u toho schodiste ke stadionu.. neco prisernyho!! sviti to primo do oci :-/
16.12.2007 22:39
Pája  (Nováček)
RE: Pivovar
Trin: Stejně si musíte vzít dovolenou na vyřizování a takhle by byly všechny úřady pěkně pohromadě.Doprava by snad šla zajistit po domluvě s DP buď o posílení linky nebo by bylo jízdné na letiště zdarma jako v případě Tesca,ale to už moc fantazíruju.
17.12.2007 19:09
Trin  (Nováček)
RE: Pivovar
to s tim vyrizovanim se lisi prace od prace.. nekde se ctvrd ci pul hodka v pracovni dobe neresi.. kdezto hodina a pul uz je pomerne dost.
17.12.2007 15:11
MIREK  (Pokročilý +2)
Pivovar
Jak tady tak čtu některé negativní názory na rekonstruovanou budovu kraje, tak musím trochu reagovat. Možná největší chybou minulosti bylo nechat pivovar zkrachovat, protože ve své době měl novou technologii, nové tanky, moderní stáčírnu, ale bohužel se stalo. Pak co s chátrajícími budovami bez využití? Znovuzprovoznění pivovaru? Asi ne, je to komplikované a pro firmu, která by do toho šla, tak by to byla nenávratná investice do technologie, komplikace s dopravou do pivovaru, protože dnes na staré náměstí nesmí těžká doprava. Myslím si, že my, jako občané města, můžeme být jedině rádi, že se kraj do něčeho takového, jako byla tato rekostrukce, pustil. Myslím, že je to krok ke znovuoživení historického centra města a ještě to vypadá esteticky. Myslím, že to dopadlo dobře.
18.12.2007 20:22
Dennis.T  (Nováček)
Krajské sídlo
V pivovaru jsem byl v sobotu na dni otevřených dveří a první dojem super;-) Sídlo se mi líbí a určitě musím souhlasit s předchozím příspěvkem. Proč bych se měl dívat na chátrající pivovar, když se můžu dívat na krásné sídlo v našem centru Navíc financování jde z krajského rozpočtu, takže si myslím, že občany HK to moc nepostihne (páč jsme statutární město)..Hradec Králové je fakt super město pro život..Nemohu si na nic stěžovat, všude se krásně dostanu na kole..Když vidím, co se děje v Praze) Jen večír není moc kam zajít na diskotéky, tak zbývají jen hospy) Prostě lepší statutární město pro život neznám) Jen škoda, že HK není prezentován v lepším světle, např. na ČT1 v regionálním vysílání..Od pana redaktora V.W. se dozvídáme co se v HK negativního stalo, kde magistrát šlápnul vedle atd…, ale aby tam bylo něco pozitivního, jak se HK staví, různé akce atd..…to se děje dosti málo, téměř vůbec a je mi to dost líto
S přáním hezkého;-)
20.12.2007 16:55
ne-hradecak  (Nováček)
RE: Krajské sídlo
Ja jsem jeste od pana V.W. zatim zadnou pozitivni reportaz nevidel. Jemo same bulvarni tragedie. Ty se dobre prodavaji a dobre plati. Co chce videt obcan je vzdy senzace. Senzace pak neni to co se podari. Bulvar nezajima ze se v HK podarila dobra vec. Jinak ta stavba to je nova dominata mesta. Uz aby se stavela zase nejaka dalsi.
2.1.2008 21:34
Viki  (Nováček)
Pivovar
Zvenčí vypadá Nový pivovar pěkně, taky za ty prachy, to by bylo smutný! Ale šla jsem potmě nahoru po kvílících schodech (údajně měly hrát), jen spoře osvětlených a vrhajících strašidelné stíny. Ne, nejsem strašpytel, ale romantické to zrovna není. Horní náměstíčko je osvětlené zářivkami z chodníku a zkreslují tak, že nevidíte kam šlapete. Schody se v určitou hodinou zavírají, ale informace o tom není na žádném viditelném místě. A nakonec si myslím, že objekt mohl posloužit k úplně jiným účelům. Např. jako zábavní centrum. Běžte se páni radní podívat, kam se chodí bavit mládež. Radši jezdí na diskotéky do okolních vesnic. A dopravní situace je v poslední době taky katastrofální. Zkrátka určitě by se ty miliardy daly utratit líp.
6.1.2008 14:45
Eva  (Pokročilý +6)
RE: Pivovar
Jsem ráda, že si toho osvětlení dláždění zářivkami také všiml někdo další. Jednou se tam někdo natáhne, protože není vidět, kam člověk šlape. Snad s tím někdo něco udělá, efektní řešení není ještě bezpečné řešení.
29.5.2008 22:42
Paja  (Nováček)
úřad
Je to moc pěkný a moc drahý. To je asi nejvýstižnější hodnocení. A můžu říci, že v kancelářích je vidět, kam ty prachy šly. Každý svůj placatej monitor, svoji tiskárnu i kávovar. Nejhezčí jsou ale lustry pana hejtmana.
30.5.2008 10:36
ridic007  (Nováček)
RE: úřad
To vybavení je nějaký evropský standard, který nás také reprezentuje do okolí nejen v Česku. Je to státní instituce, tak ať nějak vypadá. Já bych jim to přál a ani jim to nezávidím. Tak že pohoda.
30.5.2008 11:18
Ira  (Pokročilý +1)
RE: úřad
Jako občanka ČR a potažmo EU bych také ráda evropský standard.
2.6.2008 16:33
ridic007  (Nováček)
RE: úřad
Proč tedy ten standard v práci nemáte? Ty lidi jsou jen v práci, tak mají vybavení jako v úřadě. Mě by štvalo chodit do nějaké pastoušky, chci chodit do pěkného prostředí.
2.6.2008 20:57
dede  (Nováček)
RE: úřad
Ale vy evropský standard máte, jeďte se podívat do Rumunska, Bulharska, na východ Slovenska nebo do zapadlejších částí Turecka, Řecka a potom se budeme bavit o Evropském standardu, ju?
30.5.2008 11:26
dede  (Nováček)
RE: úřad
Heh,
"placatej monitor" vy byste chtel, aby se urednici koukali na CRT monitory, ktere nejsou levnejsi, nez LCD? To byste byl peknej tyran... Tomu, ze kazdy ma svou tiskarnu moc neverim a kavovar (taky si moc nedokayu predstavit, ze by kazdy mel na stole kavovar :))
Mimochodem, vy toto vybaveni v praci nemate?
4.6.2008 14:52
Petr - HK  (Guru +4)
pivovar
Myslím si, že kdyby do této stavby nešel kraj, pak by do tohoto objektu stejně musel investovat vlastník, předpokládám že město. Tak jako tak by to zaplatil občan. Takže nakonec jsem jako hradečák rád, že budova pivovaru (když už tedy není pivovarem) byla zachráněna. Nehodlám polemizovat nad konečnou cenou stavby, myslím, že to asi šlo levněji, ale budiž, hejtmanské království je hotovo. Nedávno jsem tam byl něco vyřizovat a neodpustím si 3 poznámky:
1/ Z garáží vás vozí výtah s naprosto debilním číslováním pater (od patra -4 do nejvyššího +1) - asi abychom měli při cestě na krajský úřad pocit návratu z pekla do nebe?:-)
2/ Na každém rohu krajského úřadu jsou nějaké značky, informační tabulky, zákazy, příkazy, to pořád musíte mít oči na stopkách, aby jste něco neporušili, aby člověk někam nevlezl, kam nemá. Na druhou stranu lze asi pochopit nutnost základních orientačních cedulí v tomto super bludišti, protože jinak by se tento úřad stal pro důchodce celodenním výletem. Ale proč alespoň tyto cedule nejsou provedeny jednotným systémem a inteligentem, proč si na každém rohu kdekdo nalepí svoji cedulku z tiskárny.
3/ Všude se vypravuje - úřady blíže občanům, proč tedy musím při každém vstupu do budovy vytáhnout průkaz totožnosti, jsem zapsán do systému a teprve pak bezpečnostní službou vpuštěn k příslušnému úředníkovi? A pokud nás náhodou přijde k recepci pět najednou, musíme zde všichni stát frontu, než vrátný-důchodce dvěma ukazováčky opíše naše občanky do počítače??
5.6.2008 12:26
ridic007  (Nováček)
RE: pivovar
1) předchozím vlastníkem nebylo město.
2)číslování výtahů všude ve světe je od úrovně terénu a v pivoru je úroveň terénu na naádvoří, tak že je to tam správně.
6.6.2008 15:45
Petr - HK  (Guru +4)
RE: pivovar
Díky za informaci, číslování výtahu beru zpět, snad si lidi zvyknou. Kdo byl tedy vlastníkem pivovaru? Beztak asi soukromý subjekt nemohl proinvestovat miliardu, aby udržel historickou památku, kterou budova pivovaru je.
8.6.2008 19:33
Phavel  (Pokročilý)
RE: pivovar
Pokud vím, tak v bývalý podnik se dostal do konkurzu a objekt pivovaru získal jakýsi developer (ačkoliv město o něj mělo také velký zájem) asi za +- 20 miliónu. Tenkrát s tím měli nějaké plány (alespoň na oko), ale dopadlo to tak, že demontovali a prodali veškerou technologii (která byla v 90tých letech modernizována). Dlouho se pak pokoušeli asi za 40mil prodat pivoval městu, ale radním se to zdálo mnoho. Nakonec objekt prodali asi za 60 miliónu krajskému úřadu. Ta čísla byla možná trochu jiná, ale ten odstup mezi nimi byl zhruba takový jak uvádím.
9.6.2008 00:57
Martin Samohrd  (Nováček)
RE: Phavel - stručné upřesnění
Město Hradec Králové se v roce 1999 snažilo získat areál pivovaru koupí pohledávek pivovaru od Komerční banky. Jenže ta je ale prodala společnosti HK Centrum a.s., která je obratem a lichvářsky městu nabídla již za více než 50 mil. Kč. To město pochopitelně odmítlo. Dnes je areál bývalého pivovaru ve vlastnictví firmy IMMORENT ČR s.r.o. (Národní 973/41, 110 00 Praha)- stačí nahlédnout do katastru nemovitostí. Královehradecký kraj areál pivovaru užívá na základě leasingové smlouvy.
9.6.2008 13:47
ferda  (Nováček)
RE: pivovar
Číslování pater je dle mého názoru dobré.
Jedinný problém vidím v tom že na tlačítkách je uvedeno -4,-3,-2,M,-1,1,2 A tlačítka jsou ještě ve dvou řadách vedle sebe. Zatímco na vysvětlivkách je 4pp,3pp, .. 1p,2p Několikrát jsem byl svědkem jak lidi přemýšlejí cože to vlastně to druhé p znamená. Kouzelné znaménko mínus by dle mě bylo lepší.

Vložit nový komentář

K tomuto fóru mohou příspívat jen přihlášení uživatelé.
Přihlásit nebo registrovat.

Mohlo by se hodit
Doporučujeme