Pojmenování náměstí po Václavu Havlovi

Příspěvky ve fóru

Přidat komentář
22.12.2011 00:00
Jaroslav Fišer  (Administrátor)
Pojmenování náměstí po Václavu Havlovi
Vedení radnice zvažuje, že pojmenuje po nedávno zesnulém bývalém prezidentovi Václavu Havlovi některé z hradeckých náměstí. Nejvíce se hovoří o náměstí Svobody.
Souhlasíte s pojmenováním některého z hradeckých náměstí (či ulic) po Václavu Havlovi? Připojte svůj názor nebo hlasujte v anketě.
22.12.2011 16:11
X Y  (Pokročilý +4)
Co mi to přejmenovávání jenom připomíná ?
A proč nepřejmenovat Masarykovo náměstí ?
Na radnici se už snad už opravdu všichni pomátli na rozumu.
Nemám nic proti pojmenování jeho jménem zcela novou ulice nebo náměstí, ale přejmenovávat je ukázka hlouposti a vlezdoprdelkysmu.
10.7.2012 13:41
RaF  (Nováček +4)
Jaké jsou důvody k "obdivu" Václava Havla
1. je třeba smazat závažný škraloup z minulosti (zejména členství v KSČ, StB, Lidových milicích, SSM apod.)
2. po jeho jménu se vyšplhat ke slušnému korytu
3. protože ho milují "všichni", musím se připojit achych náhodou nevybočoval
4. jsem blb
10.7.2012 17:40
Roman  (Pokročilý)
RE: Jaké jsou důvody k "obdivu" Václava Havla
Zvláště bod 3), ale i bod 4) kupodivu platí i v obráceném gardu ;-)
22.12.2011 17:58
martin.dvorak  (Profesionál +7)
ANO!
Státy a národy se definují mimo jiné tím, k jakým hodnotám se hlásí a na kterých chtějí budovat svoji tradici, kulturu a samu existenci.
Tyto hodnoty jsou obvykle zosobňovány konkrétními osobami z historie těchto zemí nebo celého světa a těm je pak jakožto symbolům těchto základních hodnot dedikován veřejný prostor, významné budovy a podobně.
Proto mají například v USA v každém městě pojmenován nejvýznamnější prostor po Georgi Washnigtonovi a další po Thomasi Jeffersonovi, ale také třeba po Ronaldu Reaganovi. Proto mají Francouzi v každém městě náměstí nebo ulici Charlese de Gaulla, v Indii pojmenovávají významná místa po Mahatmá Gándím, v JAR se takto chovají k odkazu Nelsona Mandely, v jižní Americe třeba k Simonu Bolívarovi a podobně. A proto také máme v Čechách tolik náměstí a ulic Masarykových a nebo Palachových. Připadá mi proto nanejvýš logické pojmenovat významný prostor v samém středu města po prvním prezidentovi státu, který mezi svoje základní kameny řadí svobodu, demokracii, úctu k právu jednotlivce a odvahu k odporu proti útlaku kdekoli na světě. A troufnu si tvrdit, že Václav Havel, jako první prezident ČR, právě tyto hodnoty zosobňuje lépe, než kdokoli jiný z Čechů.
Přejmenování Masarykova náměstí by v této souvislosti asi poněkud postrádalo smysl s ohledem na fakt, že to byl právě Václav Havel, kdo se osobně již jako prezident tehdejšího čerstvě svobodného Československa zúčastnil slavnostního obnovení Masarykova náměstí v Hradci Králové dne 27.10 1990. I to je mimochodem podle mne jeden z řady dalších důvodů, proč právě po něm pojmenovat náměstí právě v našem městě.
A tak je již jistě zjevná i moje odpověď na anketní otázku - samozřejmě ANO, je správné pojmenovat po Václavu Havlovi hradecké náměstí Svobody.
23.12.2011 00:41
Martin Samohrd  (Nováček)
JEŠTĚ JEDNOU ANO!
Důvody pro přejmenování Náměstí Svobody tu byly řečeny. Mám ještě jeden: Novinářům, úředníkům, tvůrcům map a dalším se tím ulehčí rozhodování, jestli psát Náměstí Svobody, nebo náměstí svobody, nebo Náměstí svobody nebo náměstí Svobody.
23.12.2011 22:47
vilibaldik  (Nováček)
Pojmenování náměstí
Po Václavu Havlovi by se měly přejmenovat spíše ty hospody, kde se vožral a pozvracel a ne náměstí.
24.12.2011 16:42
Toncek  (Nováček)
Ano
Otázka správnosti pojmenovávání veřejných prostranství po lidech je ze své podstaty vždy sporná, protože na každém najdete nějakou chybu, můžete mu vyčítat omyl nebo slabost. To platí i o osobnosti Václava Havla. Museli bychom pojmenovávat pouze po bozích, ti chyby nemají (až na ty poťouchlé antické). V monoteistické (neřkuli ateistické) společnosti by to ale bylo nepraktické, zvlášť když stále něco stavíme a ulic a veřejných prostranství přibývá. Jejich označení má totiž svoji funkci (pošťáci, ale nejen oni, by mohli vyprávět). V USA se sice často pojmenovává po Washingtonovi a dalších, ale ulice tam značí většinou číslicemi - 49. Avenue atp. Tím je funkčnost zajištěna a jistá neutralita také (i když i zde by Pythagorejci horovali za více ulic s číslem 10, protože to jest číslo dokonalé). U nás to ale nemá tradici.
U nás byla funkce odlišení zajištěna historickými názvy, - např. Celetná ulice v Praze. To je alternativa bezproblémová. Co ale s ulicemi vzniklými na zelené louce? Jedna se možná může jmenovat Zelená, ale druhá už ne. Na řadu mohou přijít osobnosti s městem spjaté, z nichž se snažíme přirozeně ocenit ty nejdokonalejší z nás.

Já, byť nemám potřebu kohokoliv adorovat a vzhlížet k němu s náboženskou úctou, to respektuji. Tuto tradici zdejších zeměpisných šířek respektuji.

Pojmenování ulic po lidech je toliko symbolické. Částečně je to uctení té sooby, ale hlavně hodnot, jež se s tou osobou pojí.

A zde už bezvýhradně souhlasím s diskutérem Martinem Dvořákem (jehož hlas bude hrát v zastupitelstvu roli). Jde tedy o to, k jakým hodnotám se hlásíme, názvy ulic o společnosti mnoho vypovídají.

Komunisté měli ulici Marxovu a Salvatora Allende nebo Leninovo náměstí a myslím, že to tak vlastně bylo v pořádku. Byli to zkrátka mužové, jejichž odkaz se snažili komunisté zastávat (žel Bohu se jim to dařilo spíše v případě Lenina než Marxe, ale to je na jinou debatu). A není náhodné, že po roce 1989 se právě Marxova ulice přejmenovala na Benešovu a Salvatora Allendeho na Milady Horákové. Nyní by se bývalé Leninovo náměstí ustálilo na jméně Václava Havla (ostatně, pokud se dnes jmenuje Svobody, tak významově název nezmění, poze písmenka se popřehází...)

Jedná se o dostatečně reprezentativní místo, neměla by to být ulice na okraji města a v centru přliš vhodnějších lokalit nenalezeneme. Ať už kvůli důvodům ryze praktickým, ba řekl bych přízemním, - lidé, co si kvůli tomu budou muset měnit OP. Na druhou stranu, pakliže by to iniciovalis sami lidé, sami nájemníci, bylo by to nejideálnější řešení....

To, že nemá osoba nějaký přímý vztah k lokalitě přeci není důležité. V Brazílii i jinde se jemnují obce a ulice po Lididích. Je to z úcty k odkazu boje proti nacismu, nikoli proto, že by měly prvorepublikové Lidice přátelské vztahy s brazilskými občany obývajícími dnešní Lidice.

Jako zástupce místních osobností, po nichž se jemnují bulváry a náměstí, bych označil Ulricha nebo třeba Pospíšila. Ale i další osobnosti. Zároveň tu máme celorepublikové osobnosti, Masaryka a Beneše a mnoho jiných. Havel takovou celorepublikovou osobností byl.

Myslím, že si zmíněné náměstí zaslouží a nerozumím tomu, proč to někdo nazývá pochlebováním, vždyť Havel je od minulé neděle po smrti a smysl zavděčit se mělo pojmenování prostrasnství za jeho života (což ze zákona naštěstí nejde, právě pro zneužitelnost - V HK se to přesto povedlo - Havlůlv dvoreček u Klicperova divadla :)

Tedy pokud už pojmenováváme po lidech veřejná prostranství, pak po Havlovi bychom měli pojmenovávat ta nejvýznamější.
24.12.2011 21:38
Pouchovak  (Nováček)
NIKDY
Pojmenovat náměstí po umele výtvorem mýtů se jmenem Havel ? NIKDY. Lidi proberte se. Havel byl umele vytvořena loutka StB. Delal co mu rekli. Dukazem je zachovani komunistu u moci. Kdo byl potrestan za 40 let totality ? Nikdo. Dnes se KSC jmenuje ODS. Jen si prelezli. Havel take nasekal nesmírně zla, schvaloval bombardování srbska - Slovanů kteří v roce 1968 byli proti invazi k nam, byl také Šlechta charty 77 - obeti rezimu trpeli, ale havel si za dolary zil jak baron. Ne obet režimu. Uz kdyz tu vidím kdo to pro tu možnost je - samohrd, veřejný škůdce, bývalej estebak, stačí mě to. Vrana k vrane sedá. Hnus. A toto si dnes hraji na slusne lidi. Hnus ke zbliti.
25.12.2011 02:57
Martin Samohrd  (Nováček)
RE: NIKDY
Cože? Samohrd a bývalej estébák? Pouchováku, Tobě asi nepřinesl Jéžišek dárečky a máš teď zlý srdcebol. Mohu se Tvému výlevu jen usmát. (SMÁTI SE, JE LÉPE VĚDĚTI). Přeji Ti veselé Vánoce.
26.12.2011 01:15
Pouchovak  (Nováček)
RE: NIKDY
Jsou tri kategorie lidi. Dobri, spatni a hlupaci. Do te prvni urcite nepatrite, ikdyz se snazite aby se to tak zdalo. Casto vystupujete jako ochrance hradce, ale nejlepsi pro toto mesto co muzete ucinit je odsud se prestehovat. Uz dost lidi v HK ma o Vas predstavu. Ne dobrou. A az pujdete zase nekoho prasknout na stavebni urad nebo jinam, pozdravujte tam.
25.12.2011 08:56
ladis  (Nováček +75)
nikdy
Dobrý den.
Radní rádi rozhazují peníze Hradečáků, snad se chtějí někomu zavděčit .Nesouhlasím změnou názvu ulic a náměstí.
Je třeba si něco přečíst.
freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/1337-opilec...
25.12.2011 11:22
martin.dvorak  (Profesionál +7)
RE: nikdy
Ano, je potřeba si občas něco přečíst! Zkuste třeba tohle:
topics.nytimes.com/top/reference/timestopics/peopl...
nebo
www.washingtonpost.com/opinions/vaclav-havels-lega...
Chápu, že New York Times nebo Washington Post jsou bezvýznamné plátky oproti tak světoznámému médiu jako jsou Parlamentní blitky, ale přece jen, stojí přece za to si přečíst několik různých názorů. Pro usnadnění nabízím třeba tenhle sumář:
news.yahoo.com/blogs/cutline/newspapers-europe-cov...
A pro ty, kdo neznají jiný jazyk, než český, snad pro rovnováhu třeba tohle?cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1clav_Havel
Ano, je třeba číst, číst a číst. Ale někdy holt ani to moc nepomáhá...
26.12.2011 01:42
Pouchovak  (Nováček)
RE: nikdy
Vite pane Dvorak, ale ten odkaz na ktery utocite myslim, ze je pravda. Rikate, ze maji lidi cist. Parlametni listy jste nazval blitky. To me k Vam nesedi. Znam Vas jako slusneho cloveka. Kdyz uz je venku to, ze medialne a jinak svoreny buh naroda a velky kormidelnik Havel neni andel svetla, ale normalni clovek - chybujici, zrejme i silne moralne a filozoficky nerusena osobnost, domnivam se, ze plivat ohen a siru na web, ktery to zverejni neni normalni. Co se zmenilo ? Je to u nas v necem jak za bolsevika. Kdyz nekdo nechce prijmout naprojektovanou oficialni politiku, odmita prijmout modlu Havla, je blitek. To snad ne ? Myslim, ze pojmenovani hradeckych ulic - bude lepsi ponechat konstantni jmena. A pokud preci nekdo chce neco prejmenovavat, tak v referendu. Modni styl dneska - prejmenovat to na havlovo namesti vyhovuje jen nekomu, tedy tomu kdo se diva filozoficky na svet pruzorem 10x10 cm. Vaclav Havel jak je videt neni zrovna kladna osobnost. Jinak Vam fandim. Ale v tomto ne.
26.12.2011 11:56
martin.dvorak  (Profesionál +7)
RE: nikdy
Za výraz ´Parlamentní blitky´ se omlouvám. Mohl jsem napsat také ´nevkusnost´, ´nechutnost´, ´hnus´, ´prasárna´, ´ohavnost´, ale napsal jsem ´blitky´ a za to se omlouvám. Stalo se to proto, že na jiném fóru se tohle označení Parlamentních listů běžně používá a běží tam i výzva k bojkotu média tak nečestného a nechutného, a tak mi to nějak uklouzlo a opravdu mě to mrzí (čímž nehodlám ani naznačit, že bych si jakkoli zlepšil názor na obsah toho, co PL produkují).
Ale nechme obsah jedné webové stránky na pokoji, vrťme se k tématu tohoto vlákna (i když ono to trochu souvisí). Díky pádu komunistické moci si dneska může kdokoli a kdekoli svobodně zanadávat docela veřejně, a dokonce ani není žádný důvod ukrývat se do anonymity nicků. Nikdo nebude nikoho persekuovat za jakýkoli názor, i kdyby se pod něj podepsal celým jménem i s adresou. Pro nikoho si za jeho souhlas s něčím a nesouhlas s něčím jiným nepřijdou příslušníci tajné policie ve 4 ráno a nezavřou ho bez soudu a bez práva obhajoby, nevezmou mu pas a neznemožní mu vycestovat a žít kdekoli jinde, kde se mu bude líbit víc, a když vycestuje,bude se sem smět bez problémů zase vrátit, bude-li se mu chtít.
To josu věci, které přinesl listopad 89 a souhrnně se jim asi dá říkat třeba svoboda. A já opravdu neznám jednoznačnější symbol těch změn, než je osobnost Václava Havla, a je mi přito celkem jedno, že o něm někdo říká nebo píše, že byl opilec. Mimochodem Adolf Hitler údajně nikdy nepil alkohol, zatímco Winston Churchill vypil za svůj život neskutečné množství whisky. Je snad kvůli tomu Hitler hoden vyšší úcty než Churchill?
Ale já tím vším směřuju k něčemu jinému. Máme nezpochybnitelně skutečnou svobodu projevu, význání a spoustu dalších svobod. A tak bych chtěl požádat ty, kteří stejně jako anonym ukrytý pod nickem Pouchovák hlásají, že není důvod, aby se Česká republika ostentativně hlásila právě k Václavu Havlovi, aby tu svobodně jasně napsali, kdo nebo co jsou tedy podle nich ty správné symboly země, ve které by chtěli žít, a co mají symbolizovat. Považoval bych to za vkusnější způsob debaty na dané téma, než lít tady kýble špíny na někoho, koho jeho rodina a přátelé ještě nepřestali oplakávat. Ale jak už jsem napsal, každý má právo a svobodu volit si výrazové prostředky v diskuzi podle svého vědomí a svědomí...
25.12.2011 18:37
Petr21  (Nováček)
Přejmenování x pojmenování
Co teda radši místo přejmenování stávajícího pojmenovat něco nového (významného) ?? Nemá to větší smysl ? Nebo se za nové stydíme a musíme vzít zavděk starým ??
26.12.2011 00:22
Pouchovak  (Nováček)
web
prevzato internet - neco na tom je:


Protože se média, politici i prostý lid denně předhánějí v poklonách a tryznách k nenahraditelnému Pokladu Národa stylem, který pokoří i Severní Koreu ve smutku za zvěčnělého soudruha Kim Čong-ila, tu i já, obyčejný a bezvýznamný, který „nešahám Václavu Havlovi ani po kotníky“, přesto jsem pocítil upřímnou touhu poklonit se tomuto Velkému Člověku..
Denodenní zprávy o národu v slzách, desítkách tisíc občanů kteří přišli zapálit svíčku člověku, který je původcem jejich dnešního štěstí, bohatství, svobody a demokracie, neberou konce. Nejen Česká republika ale celý svět (alespoň jeho nejmocnější z klubu Bilderberg, Sarkozy, Clintonová a spol.) stojí v slzách nad rakví ve které leží (doufejme že opravdu leží a pomluvy nějakých nepříjemných disidentů Wolfa, Cibulky a spol. že se svět klaní prázdné bedně jsou jen pomluvy) slunéčko naše, báťuška, nejmoudřejší z nejmoudřejších, moralissimus a humanissimus největší, Václav Havel.
I náš milovaný umělecký establishment , charakterizovaný slovy „ZA KAŽDÉHO REŽIMU V ČELE“ se předhání v nápadech, jakže uctít velkého Mistra slavné lóže „Pravdoláska“.
Zatím nejgeniálnější nápad dostal ten který má můj nezměrný obdiv, obdivuhodný zuřivý revolucionář pravdy a lásky Ferko Fenič, mimochodem autor skvělého prvního přebarveného kapitalistického uměleckého realismu „GEN-Galerie Elity Národa“, který byl krásnou první poctou našim novým (staronovým) milovaným vůdcům: uctíme Velmistra našeho náboženství pravdy a lásky tak, že přejmenujeme letiště Ruzyně na „Letiště Václava Havla“
Prý se pod obvyklou petici kromě obvyklé Elity Národa-pravdoláskovců podepsalo už 30 000 (nebo snad, nestydím se říci 300 000, dva milony, tři miliony…!) slzících občanů. Jak dojemné. Chce se mi slzet dojetím nad tímto upřímným činem vděčného národa, který nezapoměl, že mu jen a jen Velký Kormidelník Václav Havel přinesl svobodu! A nejen svobodu ale i ekonomický zázrak, díky kterému dnes, po 22 letech uplynulých od Velké Listopadové Sametové Revoluce, žije naprostá většina národa v demokracii a blahobytu!
Naše země přece vzkvétá jako nikdy předtím a jediný kdo tento ráj na zemi jako mávnutím kouzelného proutku vytvořil byl jena jen ON, náš milovaný Václav Havel, milé děti… A nejen ekonomický blahobyt, vzkvétající české továrny a české banky ale i naprosto bezprecedentní svobodu nám daroval náš Velký Vůdce. Důkazem toho budiž, že můžeme dokonce na náměstích , českých továrnách, Bakalových dolech i na Babišových polích masově velebit Václava Havla, to by přece za totality nešlo! A Šiklová s Rumlem a Halíkem můžou veřejně a na náměstí nadávat prezidentu republiky! To by bylo v jejich totalitních padesátých letech, na které s láskou vzpomínají protože byli na vrcholu moci, nemyslitelné. Vždyť kdo by si troufl veřejně kritizovat například soudruha Jiřího Rumla nebo soudružku Šiklovou? Do gulagu by šli bez milosti! To je ten nejdojemnější příklad vrcholu svobody, milé děti, který nám přinesl ON, Nesmrtelný. Díky za to, Václave Havle nejmilovanější.
Všechny tyto vymoženosti našeho specificky českého kapitalismu oceňují zejména mladí, předvoj národa, kteří přestože sametovou revoluci nezažili osobně a tudíž jim nebylo dopřáno zažít tu rozkoš z prvních veřejných projevů Velkého Vůdce jako byl například tento, přesto uvědoměle chápou velikost sametové revoluce i jejícho vůdce, otce národa. A těch pár křiklounů, zejména z řad starších lidí, kteří ve své hlouposti a omezenosti nechápou velikost našeho velikána umlčí mladí revoluční pěstí lidu. Zpátky ni krok a se sametovou kontrarevolucí zatočíme! Mádl a Issová jim už vysvětlí, že kdo nejde s námi jde proti nám a tomu sebereme důchod i berle aby šel laskavě chcípnout a nezadlužoval nám naši budoucnost. Ještě že důstojný dědic Velkých myšlenek humanismu, demokracie, Pravdy a Lásky (a samozřejmě Míru a Hojnosti jak stanovil Orwell) náš milovaný kníže Schwarzenberg všechny veřejně ubezpečil, že v linii Pravdy a Lásky (Míru a Hojnosti) budeme pokračovat, na věčné časy a nikdy jinak, Amen (tedy spíš Ammon, ten nám k tomu dopomáhej…)
Ale zpátky k uctění velikosti našeho Národního Pokladu. Cítím svatou povinnost zvítězit v této soutěži „kdo více uctí nesmrtelného“ proto chci navrhnout trumf největší, takový který přebije i věrného hrdinu pravdy a lásky Fero Feniče. Navrhuji při plném vědomí a svědomí vystavění Mauzolea Václava Havla. A nejen to, navrhuji aby bylo postaveno na Václavském náměstí, na místě sochy Svatého Václava. Ta jen zbytečně překáží a tudíž je nutné jí zbourat. To ovšem nebude žádná škoda, protože nějaký Svatý Václav přece Václavu Havlovi nesahá ani po kotníky, jako ostatně nikdo z nás, lůzy. Čekám samozřejmě otázku některých malicherných přízemních měšťáků, Čecháčků“ či lakomých „Moraváků“ , kteří nechápou, že v případě takového velikána jakým byl Václav Havel nelze hledět na finance a budou se nízce a trapně ptát, kde na to vzít peníze! Pro takové ubožáky, typické představitele úpadkového čecháčkovského národa který Václav Havel tak miloval a proto s láskou tak mile nazýval, pro takové mám jednoduchou odpověď: nebude vás to stát nic!
Všechno zaplatí samozřejmě pokladníci pravdolásky Bakala s Babišem. Oba na to mají dost peněz z vašich daní…
A kdyby Mauzoleum Václava Havla bylo přece jen málo, navrhuji navíc zákonem prohlásit Václava Havla za Spasitele a Boha Všemohoucího.
27.12.2011 01:30
Abattre  (Nováček)
Nespěchat ...
Pokud jde o místo, které by mělo být po VH pojmenováno, tak souhlasím s tím, že pokud ano, tak nějaké důstojné, tedy v centru. Z tohoto pohledu je Náměstí Svobody opravdu vhodné. Nově vznikající ulice jsou většinou na okrajích města a pro tento účel jsou jistě nevhodné. Ještě mě napadají nově rekonstruované terasy - momentálně nad zimákem vedle pivovaru a druhá vedle Gočárových schodů - to by bylo rovněž důstojné místo, i vhodné prostředí pro malý pomníček ... Jen bych tolik nespěchal, nechal tomu trošku čas a odstup. VH se výrazně zapsal do dějin našeho státu, ale současný postoj je - vzhledem k okolnostem sice pochopitelně - ale jinak až přehnaně nekritický. Osobně bych ulice ani náměstí zásadně nepojmenovával po politicích - vždy budou zastávat názory jen části obyvatelstva. Ideální jsou neutrální názvy vycházející z přírody či místních geografických či geologických znaků, pokud už po někom, tak třeba po hudebních skladatelích, spisovatelích, básnících, vědcích apod. Ale hlavně ať to nedopadne jako se sochou p. Ulricha - postavme VH důstojný památník či pomník, ale ne sochu.
A ještě bych se přimlouval k toleranci a nezatracoval bych ty, kteří s přejmenováním (náměstí nebo pražského letiště) nesouhlasí - to je přeci každého právo mít na to svůj názor a není třeba nositele odlišného názoru hned nálepkovat jako "nepřátele demokracie a současného režimu" - to je spíše obecná poznámka nejen k tomuto fóru.
29.12.2011 09:20
Pája  (Nováček)
30.12.2011 08:24
martin.dvorak  (Profesionál +7)
RE: pojmenování...
Dobrý, Pájo, ale to už jsme si mohli přečíst díky upozornění Pouchováka... Zopakuju teda i já, že samozřejmě každý má právo se projevovat podle svého přesvědčení a názoru. Je tedy legitmní i neuznávat Václava Havla. Ale zatím tady nikdo z Vás, co v téhle debatě odmítáte, aby se Hradec přihlásil k Václavu Havlovi jako symbolu základních kamenů a principů, na kterých se má Česká republika stavět, neodpověděl na stejně legitmní otázku - ke a komu a k čemu se tedy má tahle země hlásit a s čím se má ztotožňovat? A která osobnost to nejlépe symbolizuje? Děkuju předem za odpověď.
30.12.2011 23:29
Pouchovak  (Nováček)
RE: pojmenování...
Vazeny pane Dvorak. V tomto state jsou asi jine problemy, nez se upinat k pro Vas k modle, pro me k mytu. Moralni hodnoty, ktere dle Vas Havel prezentoval ja nevidim. Ani u Havla a ani v tomto state. Za 20 let tzv. demokracie prominte - za chvilku nebude ani co zrat. 20 let zahnivajci stranokracie, predrazenych statnich zakazek, kauz typu promopro, Gripen a dalsi ......... nejde to zde ani vse popsat. Dale pak "ritolezectvi" do zadku EU v cemz jsme odbornici. Papeztejsi nez papez. Ale jen v tom, co je bic na obcana a drobne zivnostniky. I tady v HK jak v ramci mesta, tak kraje by se dalo jmenovat, parkovanim pocinaje, pokracujic pres mestske zakazky, ktere dela trvale jenom jedna firma a to vzdy, predrazenym krajskym uradem konce, pochybna ucast byvalejch politiku kraje v krajskych firmach atd....... . Statni dluh obrovsky, neschopnost potrebnych ekonomických reforem pro nenazranost zucastnenych. A proc se upinat k rozporuplnemu "symbolu" Proc ? Spise vidim nutnost divat se do budoucna. Ne zpatky. Co s tim, ze neni koho volit. Bezte se na to zeptat beznych obcanu. Vse je made in cina, nezamestnanost roste a jak jsem rekl nebude co zrat. Tzv. ekonomicka krize vede jen k jednomu. Orezat nasi statni samostatnost. Ale az nam bude diktovat jen brusel, "nemecko a francie" mozna nam dovoli si nechat to nase havlovo nam. Ale to uz vlastne bude jedno. Proc ? To uz bolsevik, ci jina krajni alt. nabidne zbidacelemu narodu jine politicke revolucni reseni a nam se treba bude jmenovat Leninovo. A tam smerujem. I diky Vam. Reste skutecne problemy ceske republiky a mesta. Politik jste schopny a k lumpum Vas nepocitam. TAK RESTE SKUTECNE PROBLEMY.
31.12.2011 12:00
martin.dvorak  (Profesionál +7)
RE: pojmenování...
Vážený ´Pouchováku´, máte pravdu v tom, že v naší zemi je docela dost problémů, byť já vidím některé jinak než Vy. Ale osobně si myslím, že společným základem naprosté většiny z těch, které vnímám já, i těch, které trápí Vás, je nedostatek mravnosti a morálky. Mohou se Vám zdát ta slova bezobsažná, ale já si dovolím trvat na tom, že nejvíc problémů máme s tím, že lidé se chovají nemravně a neslušně, lžou, kradou a podvádějí. A to jak ti „nahoře“, které jsme si zvolili ze svého středu (a tedy těžkou mohou být jiní než my všichni dohromady), tak velcí šéfové velkých firem, ale bohužel i velká část té běžné stále více nadávající populace. A protože vidím podstatu našich skutečných trablů v absenci morálky a slušnosti, vidím také jako podstatné a potřebné se hlásit k tomu, kdo se (ať už právem nebo ne) stal symbolem odvahy protivit se Zlu a právě proto se stal prvním prezidentem České republiky. Respektuju teda svoji povinnost komunálního politika starat se o to, aby bylo v ulicích Hradce zameteno a aby tu bylo kde učit děti a o všechno to ostatní, co patří do komunální politiky, ale současně za stejně důležité považuju i zakotvení našeho města v nějakém geografickém, politickém a názorovém prostoru. Tedy jinými slovy, domnívám se, že je mojí povinností dělat vše pro to, abychom byli spíše součástí křesťanské Evropy, než divokého Balkánu nebo pravoslavného impéria. A nestydím se za to, že tohle všechno pro mě symbolizuje Václav Havel. A proto usiluju o to, aby ho jako symbol takových hodnot vnímalo a chápalo i město, kde mám tu čest být konšelem.
A nemůžu než znova zopakovat tu svoji otázku: Když pro Vás takovým symbolem není Václav Havel, kdo nebo co by podle Vás mělo být tím, k čemu se jako občané města i České republiky chceme hlásit? Z Vašich příspěvků jsem nabyl dojmu, že Lenin to ani pro Vás není, nebo se pletu?
P.S. Debata o rozežranosti Evropy, která kdekomu rozdávala a žila proto moc dlouho na dluh a teď neví, jak ho splatit, s Václavem Havlem nepochybně souvisí, ale asi by bylo lepší vést ji jako debatu samostatnou a zcela jistě potřebnou. Pokud tu někdo založí podobné téma, docela rád se tam zapojím…
22.1.2012 09:51
martin.dvorak  (Profesionál +7)
RE: pojmenování...
John Bok pro ParlamentníListy.cz
´Jirka Wolf prošel peklem v minkovické věznici, kde byly hrozné poměry, to byla snad jedna z nejstrašnějších bolševických věznic. Poznal jsem ho krátce před převratem, když ho pustili, v té době neměl žádné výhrady. Jeho zklamalo polistopadové dění, myslel, že bude víc zviditelněno nebo zhodnoceno to jeho lidské utrpení....
(Jirka Wolf) ... se postupem času stával čím dál militantnější. Mluvil jsem o něm i s Danou Němcovou a ani ona ty jeho invektivy, místy nepravdy, nechápe. Protože on najednou dělá, jako by byl s Vaškem Havlem v nějakém kontaktu, ale to tak zcela pravda není.
Jsem také kritikem Vaška Havla, ale ty invektivy, které jsou až obscénní, vyprávějící o nějakých intimitách, tak musím konstatovat, že Jirka se k něčemu takovému nemohl vůbec dostat nebo u toho být, pokud by se vůbec něco takového stalo. Nevím, jestli tomu sám věří, nebo si to vymýšlí, to nedovedu posoudit...
Své tvrzení přitom dokládá na skutečnosti, že se v letech 1988 a 89 stal jakýmsi majordomem, když se Havlovým staral o byt. Proto musím konstatovat, že všechny ty věci, které Jiří píše, jsou lež. Je mi z toho trochu špatně a zároveň mi to je trochu líto, protože Juru nejsem schopen odsuzovat, protože to má - a může mě zažalovat nebo se na mě zlobit - v té hlavě trochu pomotané. Nechci ho snižovat lidsky, jeho důstojnost, ale jen to konstatuji,
O to víc mi je to líto, protože se toho budou chytat nízké a podlé duše, které budou navíc myslet, že to tak je. Přitom Jirka Wolf s Vaškem Havlem moc do styku nepřišel. Opak je pravdou´
30.12.2011 16:37
Lenka  (Nováček)
Ano či ne? NE!
Nevidím jediný důvod, proč náměstí přejmenovávat. Si nějak neuvědomuji, co v HK tak prospěšného a významného VH provedl, že se po něm má jmenovat náměstí... To už více spjat byl s Trutnovem, tk t si to vyřídí tam. Jak již byo řečeno, něco nového pojmenovat (např. knihovna z Vertexu)budiž, ale stávající je nesmysl přejmenovábat. Jsou to zbytečně vyhozené peníze.
31.12.2011 12:23
martin.dvorak  (Profesionál +7)
RE: Ano či ne? NE!
Přiznám se, Lenko, že si nějak nedovedu vzpomenout, co udělal pro Hradec například prezident Edvard Beneš. Naopak se musím přiznat, že některé okamžiky v jeho prezidentování jsou mírně řečeno kontroverzní a rozhodně nejsou tím, na co bychom v naší historii měli být pyšní (zejména Mnichov či komunistický puč v Únoru 48). A přesto jsem dlouhá léta žil v Hradci na třídě Edvarda Beneše a považoval za docela správné, že i v Hradci máme pojmenovanou docela významnou ulici po jednom z mála demokraticky zvolených prezidentů naší země. Stejně tak prezident TGM byl sice v Hradci na návštěvě (to ostatně prezident Václav Havel taky, a to nejednou), ale o nějakém zásadním činu TGM ve prospěch města taky nějak nevím. A přesto považuju za nanejvýš vhodné, že nám tohoto prvního prezidenta svobodného Československa připomíná náměstí i se sochou. A Václav Havel byl, přes všechny možné i nemožné námitky k jeho životu či charakteru, prvním demokratickým prezidentem Československa po 40 letech totality a také prvním prezidentem České republiky. A tak jako mi přijde správné a pro pěstování národního ducha a charakteru důležité, že si snad každá česká obec připomíná prvního prezidenta Československa, neviděl bych nic škodlivého v tom, kdyby nejen v Hradci, ale ve většině českých měst a obcí bylo jedno z nejvýznamnějších prostranství pojmenováno po Václavu Havlovi.
To se nijak nevylučuje s tím, že každá obec si může a má vybrat ze své historie osobnosti,které se o obes nějak zasloužily a kterým proto věnuje nějaký veřejný prostor. Proto tu máme Gočárovu ulici nebo Ulrichovo náměstí, ale asi by nikdo nechápal, proč mít v Hradci třeba ulici bratranců Veverkových. O tom, jestli v Hradci jednou bude třeba ulice architekta Pura nebo třeba náves statkářky Havránkové, můžeme vést debatu bez ohledu na to, jestli tu bude nebo nebude náměstí Václava Havla…
31.12.2011 18:29
ladis  (Nováček +75)
Pojmenování náměstí
Přeji hodně zdraví do Nového roku.
Pan president E.Beneš se zasloužil onáš stát.
Vážení spoluobčané!
V nedávné době jsem podepsal historicky významné dokumenty pro naši Československou republiku, tj. dekrety presidenta ČSR. Tyto dokumenty nám dávají naději, že se již nebudou opakovat tragické události let 1938–39.
Vědom si neblahých zkušeností našeho národa, zejména z druhé světové války, zanechávám Vám odkaz, ve kterém Vás varuji před možnými pozdějšími požadavky na znovu osídlení našeho pohraničí sudetskými Němci, kteří byli po právu, na základě mých dekretů z naší republiky odsunuti.
Může se stát, že mé dekrety, vydané z rozhodnutí vítězných mocností druhé světové války, budou postupem času revanšisty prohlašovány za neplatné.
Může se stát, tak jako v minulosti, že se najdou „tak zvaní čeští vlastenci“, kteří se budou sudetským Němcům za jejich odsun omlouvat a že budou nakloněni otázce jejich návratu.
Nenechte se oklamat a návratu nedopusťte. Hitlerové odcházejí, avšak snaha o ovládnutí Evropy Německem zůstává.
Mohou se najít vlastizrádci, kteří budou opět usilovat i o odtržení Slovenska od České republiky. Bylo by to pošlapání odkazu našeho prvního presidenta ČSR T. G. Masaryka a jeho spoluzakladatele M. R. Štefánka. Vedlo by to k zániku obou našich národů.
Nezapomeňte, že mé dekrety se týkají i potrestání vlastizrádců a že mají trvalou platnost a potrestejte všechny vlastizrádce, ať je to kdokoliv a v kterékoliv době.

◄ Dr. Edvard Beneš, Praha, květen 1947
Pane Dvořák,myslím si že se zastáváte těch vládních čínitelů kteří chtějí prolomit B.dekrety.
Mrzí mi, že Hrdečáci volí politické strany,které prolomení Benešových dekretů podporují.
Psal jste že jste musel odejít z lyžařského školního výletu, že se tam přednášel Marxismus.
Nyní se mnoho žáků na lyžařský výcvik nedostane,
asi víte proč.
Vnuk když přišel ze školy,zeptal jsem se ho, jak ve škole.Řekl mi že je třeba komunisti popravit.
Ve větších městech byl omezen, nebo úplně zrušen ohňostroj, aby se ušetřilo, a aby netrpěli zvířátka.
31.12.2011 21:35
Pouchovak  (Nováček)
2.1.2012 15:38
martin.dvorak  (Profesionál +7)
RE: Nezavisle ohodnoceni
Takhle to můžeme zkoušet ještě dlouho pane ´Pouchováku´: salvator.farnost.cz/index/promluva-tomase-halika-p...
Zkuste si to přečíst stejně poctivě, jako já si prostudoval text, který tu nabízíte vy.
Ať už to Váš názor nějak změní nebo ne (přiznávám, že mě tedy přečtení czechfreepress rozhodně nepřesvědčilo), troufnu si říct, že textů pozitivně hodnotících Václava Havla je na celosvětové síti mnohem a mnohem víc než těch, které stihnou napsat jeho nepřátelé za celý život (o srovnání jejich kvalit ani nemluvě). Dnes jsem například našel jeden zajímavý článek v The Economist, který mu v posledním čísle věnuje víc prostoru, než americkým primárkám.
Ale i nadále Vám přiznávám právo s tím nesouhlasit a odmítat význam zesnulého prvního prezidenta pro Českou republiku. Ale i nadále taky čekám Vaše slovo, co nebo kdo je tím správným symbolem pro Vás? Komu se podle Vás přijede nebo přijelo po smrti poklonit tolik státníků a osobností celého světa? Co reprezentuje naši zem ve světě v lepším (až nezaslouženě lepším) světle než Václav Havel? Boření ´mýtů´ jste tu věnoval už energie dost a dost, zkuste být zase chvíli konstruktivní. A přeji Vám pěkný nový rok
1.1.2012 19:35
Xaver  (Profesionál +11)
udička
A rozumbradové mají žně. Stačí jen nahodit udičku a už vylévají své nápady a ukřivděnosti do síě. Přeji úsměvný den :))
1.1.2012 19:35
Xaver  (Profesionál +11)
udička
A rozumbradové mají žně. Stačí jen nahodit udičku a už vylévají své nápady a ukřivděnosti do síě. Přeji úsměvný den :))
1.1.2012 20:15
Pouchovak  (Nováček)
Zazrak - stal se zázrak !!!!!!!!!!!
Je videt, ze si nekdo dal pořádnou práci naklikat nahoře v anketě body pro přejmenování náměstí. Skok během velmi kratke chvíle o cca 70-80 hlasu. Inu jaky Havel takovej obdivovatel. Umele vytvořeny mýtus Havel a podvod v hlasování. To uz je ubohost a zoufalství hlupáku.
2.1.2012 08:43
martin.dvorak  (Profesionál +7)
RE: Zazrak - stal se zázrak !!!!!!!!!!!
Každá internetová anketa je tuze snadno manipulovatelná. Buď přímo jejím zakladatelem (pana Fišera nepodezřívám!) a stejně tak jejími účastníky. Pokud jde o tohle konkrétní hlasování, na mém facebookovém profilu (Dvořák for primátor) je přes 320 ´fanoušků´, na druhém, který jsem já nezaložil, je jich něco přes 70. Tedy je tu kolem 400 lidí s jednoznačnou identitou. Na tom ´mém´ profilu se chvilku i debatovalo na stejné téma a ´PRO´ se tam vyslovovalo přes 85% diskutujících. To určitě není regulérní vzorek celé hradecké populace, protože se tam sdružují lidé s více méně podobným politickým zaměřením. Upozornil jsem tam na průběh ankety na tomto webu a požádal je o účast. Pokud by kladně reagovala jen polovina z nich, samo by to stačilo na výsledek, který je dnes vidět tady vedle. Takže se mi zdá průběžný výsledek zdejší ankety jako možná i realistický, ať už ho upravuje kdokoli jakkoli.
2.1.2012 19:48
Jaroslav Fišer  (Administrátor)
RE: Zazrak - stal se zázrak !!!!!!!!!!!
Dobrý den,
každá anketa je manipulovatelná a ani tato není výjimkou. Některá je manipulovatelná více, některá méně, v našem případě jde o "průměr".
To znamená, že v tomto konkrétním případě bylo použito částečně "legální" a částečně "nelegální" techniky manipulace.
Za legální techniku lze označit to, co nepřímo popisuje p. Dvořák. To znamená, že lze oslovit určitou skupinu známých či spřízněných lidí a upozornit je na možnost hlasování či je k tomu dokonce vyzvat. K této manipulaci na Nový rok opravdu došlo, protože - jak upozornil Pouchovák - ve velmi krátké době došlo k výraznému nárůstu počtu odpovědí "ano". Počet odpovědí byl však _částečně_ z různých IP adres a byl časově rovnoměrný. Nelze proto tuto techniku považovat za zakázanou, protože ty hlasy byly reálné.

Za nelegální techniku lze označit zneužití takové, kdy jeden uživatel hlasuje vícekrát. Uživatelé, kteří patří mezi aspoň trochu pokročilejší v používání internetu, tyto praktiky znají a často také používají. Nebudu je zde popisovat, ať je anketa i do budoucna aspoň trochu objektivní. Každopádně i tato zakázaná technika zde byla použita a to u obou "znesvářených" stran. Nutno podotknout, že pominu-li 1. leden, bylo zastoupení této "nelegální" techniky relativně vyrovnané na obou stranách. Na Nový rok nicméně počet uživatelů, kteří hlasovali vícekrát než jednou, velmi výrazně převážil na straně příznivců přejmenování (odpověď Ano).
Pro ty, kteří to nechápou, udělám jednoduché shrnutí. Za 1. leden bylo zaznamenáno 125 hlasů, z toho 2 hlasovali "je mi to jedno", 17 hlasů bylo pro odpověď "Ne" a zbylých 106 hlasů bylo pro odpověď "Ano". Zásadní problém je v tom, že 17 hlasů "Ne" udělalo s velkou pravděpodobností 16 uživatelů, zatímco 106 hlasů Ano vytvořilo jen 61 (či dokonce ještě méně) uživatelů.
Zastánci "Ne" se dnes trochu pokusili zareagovat, ale manipulace na jejich straně byla minimální: pouze tři podvodná hlasování Ne oproti jednomu podvodnému na straně Ano.
JF
3.1.2012 14:35
Jarda Petr  (Nováček)
Pojmenování náměstí po Václavu Havlovi
Děkuji za upozornění na odkaz k diskusnímu fóru… Ale nevím, jestli jsem udělal dobře, že jsem se na něj podíval. Po celá léta existence internetových diskusí jsem nabyl dojmu, že je to naprostá ztráta času a zbytečné ztráty dobré nálady. Mluvím pochopitelně o anonymních příspěvcích zakomplexovaných chudáků, kteří mají blbou náladu (sic! jak trefné) posledních 22 let. Obdivuji Martine Tvou trpělivost nadále polemizovat s idiotem jménem pouchovák, který je natolik zbabělý přiznat svou identitu, že tu platí poučka: na hrubý pytel hrubá záplata. A proto vyzývám Pouchováka k odhalení pravé identity, abych mu mohl dát ještě někde na náměstí Svobody pěkně přes držku!
3.1.2012 14:53
martin.dvorak  (Profesionál +7)
RE: Pojmenování náměstí po Václavu Havlovi
Jardo,facka není argument, a to ani tam, kde jiné argumenty nezabírají. Mně nijak nevadí, že má někdo jiný názor, ale pořád čekám, kdy ti, kteří tady úctu Václavu Havlovi zpochybńují a odmítají, nejsou schopni odpovědět na tu moji pořád dokola opakovanou otázku. To je ovšem podle mě pro tuhle názorovou skupinu docela příznačné. Oni vědí přesně PROTI čemu jsou (skoro proti všemu), ale nedovedou být taky někdy PRO něco pozitivního. Vlstně je mi jich líto...
3.1.2012 15:16
Jarda Petr  (Nováček)
RE: Pojmenování náměstí po Václavu Havlovi
já trvám na: přes držku
A propos: dal by V.H. někomu přes držku? Nedal. A to ten pán moc dobře ví. Některý hodnoty se brání i tímto způsobem. Ze zásady. Vždyť je to jenom přes držku :-)
4.1.2012 21:26
Pouchovak  (Nováček)
RE: Pojmenování náměstí po Václavu Havlovi
A je to tady. Skvěle. Jen tak dal. Pravdolaskari se odhalují. !!!!!!!!!!!! Kdo odmita veřejny blud o jednom ozralovi a StB vyrobeném mytu tak hned výhružky. Lůza promluvila a odhalila jak to je. :) kdo nesouhlasí a nepřestane souhlasit tak mu bolševická pěst naroda ukáže. To jsem videl v takovem praporu. :) Jen aby jsi borce neskončil se svym demokratickým přístupem jednou v žumpě jak jedem major v jmenovaném filmu. Ale ty uz tam vlastne jsi. :) Pane Dvorak opravdu dobrý komplic. Pomohl Vam.
5.1.2012 01:49
X Y  (Pokročilý +4)
RE: Pojmenování náměstí po Václavu Havlovi
Tolik ubohého primitivizmu se opravdu hned tak nevidí jako ve vašich výronech.
Když on byl ožrala, tak kolikrát ho kdo a kde viděl opilého v době do 1989 a od roku 1990, a buďte konkrétní.
A jedna otázka, vy sám jste abstinent?
Mýtus vyrobený StB? To jste mě vážně pobavil. Kampak jste chodil na školení, že by to byla 1. nebo snad 2. správa ?? Proč by komunisti a jejich tajné služby vynakládali takových sil a prostředků aby si tak vehementně vyráběli a hlídali "mýtus" a pak ho ještě několikrát zavřeli do vězení aby mohl on a další proti nim doma a ve světě tvrdě vystupovat a s jeho pomoci se poslali do propadliště dějin a zbavili se své moci?
Pokud nebudete mít kloudné argumenty pro svá tvrzení, tak snad radši ani nereagujte, nejsem zvědavý na pouhé nenávistné výlevy.
5.1.2012 12:01
Pouchovak  (Nováček)
RE: Pojmenování náměstí po Václavu Havlovi
Jednoducha odpoved : freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/1337-opilec...

5.1.2012 13:08
martin.dvorak  (Profesionál +7)
RE: Pojmenování náměstí po Václavu Havlovi
Ne Pouchováku, to opravdu není odpověď na moji otázku, koho uznáváte jako správný symbol České republiky a hodnot, na které má být budována. To, co jste sem už potřetí pověsil, je názor, který já nesdílím a i kdybyste ho sem pověsil ještě stokrát, sdílet ho nezačnu, ale Vám neberu právo ho mít. Úpornost, s jakou tu vytrvale prezentujete jen tenhle ubohý pokus někoho pošpinit, aniž byste byl schopen zformulovat sám za sebe nějakou jednoduchou odpověď na jednoduchou otázku, mě ovšem vede k poznání, že nemá pro mě smysl dále s Vámi na toto téma diskutovat nebo se o to aspoň pokoušet. Proto se předem omlouvám, ale už na Vaše další případné nejapnosti reagovat nebudu, tolik času opravdu nemám.
5.1.2012 13:39
Pouchovak  (Nováček)
RE: Pojmenování náměstí po Václavu Havlovi
Prectete si prosim podrobne nize uedeny prispevek pln odkazu.
Odpoved tam je.

Ale pro doplneni Vasi otazky na jakych hodnotach budovat tento stat.
Existuje kniha, co se jmenuje BIBLE. Je tam uplne vse. Urcite timto nemyslim katolickou cirkev ani podobnou. To jsou jen lidske a silne zdeformovane systemy, ktere nemaji co nabidnout a s BOHEM maji malo spolecneho. BIBLE ano. Principy ktrere ldyz clovek opusti, dojde vzdy do stejneho bodu. Nikam se nedostal. Dejiny valek, zavisti, nenavisti, intrik, zlodejin, vrazd ve jmenu lepsich zitrku a dnes - tzv. demokracie. Jak rikal Churchil, bohuzel nic lepsiho nemame.
A pokud jsme u osobnosti, ceskych osobnosti, nebo narodnich, jak to vemete. Jsou tisice hrdinů naroda, jen se o nich nevi, nebo malo. Spousty tech co za tento stat polozili zivot a nikdo o nich nic dnes nevi. Jen namatkou reknu dve jmena. Gabcik, Kubis. Kdo je dnes zna ? Zeptejte se na ulici kohokoliv. Spousta nasich pilotu z RAF ma hrob v Brockowodu. Ale pamatnik v CR ? Kde je ? Pres tisic lidi bylo popraveno nacisty na pankraci v povestne sekyrarne. Po kom z nich je pojmenovana alespon jedna ulice v HK ? Po nikom.
Izrael ma pamatnik JED VASHEM. A CR ?
KDE JE NECO PODOBNEHO, KDE SI NAROD MUZE UVEDOMIT SAM SEBE ? JESTLIZE NAVRHUJETE OSOBNOST, KTERA JAK JE VIDET NENI 100%, HLEDEJTE OSOBNOSTI TAM, KDE JSOU KVALITATIVNE OSVEDCENE A ZAPLATILI ZA TO CENU NEJVYSSI PRO TENTO NAROD.
5.1.2012 19:03
X Y  (Pokročilý +4)
RE: Pojmenování náměstí po Václavu Havlovi
Zkuste se lépe dívat kolem sebe, snad k važdé vesnici jsou památníky obětem války, někde obecně a někde konkrétním lidem, někde to jsou velké památníky a někde jen malé pomníčky, ale určitě na ně nikdo nezapomíná. To jen komunisti dělali, že někteří přinejmenším nebyli, v horším případě byli nepřáteli státu.
5.1.2012 13:13
Pouchovak  (Nováček)
RE: Pojmenování náměstí po Václavu Havlovi
Nevědomost je základní chybou českého naroda. Věříme tomu co se 100 omele veřejne, co ceska televize rekne berem jako pravdu, ( temer vsechna ceska media ). To ze ceska media lzou, ceska televize porusuje opakovane zakon o ceske televizi sirenim nepravdivych neobjektivnich zprav hranicicich casto se sirenim poplasne zpravy je skutecnost. Existuje - je pravda a pak vyrobena nerealna skutecnost. Vyrobena na zakazku. Vzit pravdolaskarum jejich modlu je boli, bori se jim jejich svet.
Svet sice smradek, ale oni to neciti. Nechteji.
Jsou i jine veci, co cesky narod nezna, nechce, nebo hlavne je jim braneno v poznani pravdy at z vnesjku, nebo si lide brani sami. Co ?
Treba toto:

pravyblog.blog.cz/1101/pravda-o-17-listopadu-1989


www.szcpv.org/08/dohoda.html

www.volny.cz/ingvesely/ANALYZA.HTM#P%F8evratB

monarchiacatholica.blog.cz/0911/17-listopad-1989-s...

A neco odjinud: wtc917.freevar.com/

Posledni uvedene tema jiz dokonce slovenska televize rozebrala a zpochybnila oficialni verzi. Nejen slovenska TV. A u nas ? V cechach jsme hold radi, kdyz mame svuj svet jak nam ho mocni vyobrazi. Za komunismu i dnes v nove totalite. Ikdyz to na prvni pohled jak totalita nevypada.
Chapu hystericke jeceni pravdolaskaru. Je to jak brat narkomanum heroin. Boli to. Doporuceni: hledejte. Kdo hleda, nalezne. .... .





5.1.2012 11:04
Jarda Petr  (Nováček)
RE: Pojmenování náměstí po Václavu Havlovi
Poslední příspěvěk ode mne: Znova opakuji směrem k pouchovákovi: je třeba odhalit svou identitu a to z několika základních důvodů: 1)schovávat se za no name nickem je velice podlé a zbabělé. 2)povedu polemiku demokratickými metodami za předpokladu diskuse s konkrétní osobou 3)poznat sociální prostředí pouchováka (např.otec lampasák, prokurista, současný vězeň, Judr., exotický veterinář, bývalý člen PS VB, milicionář, řidič metra, člen Národního odporu, vrátný, akademický lékař, dirigent,historik,apod)
4) na základě dosud vašich zveřejněných příspěvků nepředpokládám vaši odvahu zveřejnit pravé jméno, přesto se touto cestou o to snažím a věřte mi: nikdo vás nezavře do vězení, budete moci třeba odjet na nákupy do Polska a za tetou do Magdeburku,pilně se věnovat spiknutí všeho se vším, obviňovat, chválit a dokonce i na jiných fórech budete moci psát znovu své (s prominutím odporné) názory pod skrytou (zbabělou) identitou. Tak co? Sejdeme se na náměstí Svobody pouchováku?
8.1.2012 15:50
Pouchovak  (Nováček)
RE: Pojmenování náměstí po Václavu Havlovi
Jak bylo v Číně ? Dobry ?
10.1.2012 22:32
Pouchovak  (Nováček)
RE: Pojmenování náměstí po Václavu Havlovi
Nejak se nechceš ozvat borce. Zvanit bejkarny jo. Ale odpovedet jak bylo v Číně. To ne.
27.1.2012 23:20
Pouchovak  (Nováček)
RE: Pojmenování náměstí po Václavu Havlovi
Jeste ze existuje facebook. Vím kdo jsi. Do ranare daleko. Chceš dávat nekomu do drzky s tou tragickou postavou ? To jsi si dal zas travu ne ? Jedna Ti přiletí az to budeš nejmíň cekat. Pockam si na ten okamzik. :) Borce.
3.1.2012 18:09
ladis  (Nováček +75)
ano a ne
Dobrý večer.
Nerozumím tomu, že hned po svátcich může někdo
vyhrožovat, dáním přes držku.Pan pouchovák vyjádřil svůj názor, s kterým souhlasí přes 200 lidí v anketě HK.
Před několika lety byl pořad v televizi jak pan
b.Tomáš Halík diskutoval na schůzi sudeckých němců.
Jestliže je možné zmanipulovat hlasování v Hradci
Králové, tak jestli se nemohou zmanipulovat volby?
kde výsledky se předávají přes počítač.
Je třeba sledovat ověřené zprávy, a nedat se zmanipulovat.
Hodně zdraví do Nového roku přeje Ladis.
4.1.2012 07:47
Petr - HK  (Guru +4)
NE
Ač s Pouchovákem v jeho názorech na V. Havla nesouhlasím, přesto říkám stejně jako on - NE. Proč stále přejmenovávat ulice a veřejná prostranství? Na náměstí Svobody sídlí nebo mají provozovny podnikatelé, nevím, kolik je občanů, kteří zde mají nahlášeno bydliště. Už jen těm změna způsobí nemalé problémy. Navíc na náměstí má fakultu Univerzita HK, kterou by změna stále nemalé finanční prostředky. Obec a další orgány budou muset měnit listiny, zápisy v registrech, mapy, atd. To vše stojí peníze.

Proto se mi podstatně více zamlouvá nápad, než přejmenovat náměstí, tak důstojně uctít památku Václava Havla tím, že po něm pojmenujeme nově postavený objekt, např. navrhovanou knihovnu.
4.1.2012 08:52
ladis  (Nováček +75)
NE
Dobrý den.
Ať si pojmenuji po Václavu Havlovi ulici v nově postavených representačních vilách.
Jen jedno nové razítko stojí přes sto korun.
Radní rádi rozhazují peníze Hradečáku, za vybavení nábytku v kancelářích,stavění paláců,nákupu aut atd.Na radnici by měli být volení ti lidé kteří manuelně pracovali a váží si každého kusu chleba.
Lidé vyšlé ze škol,z bohatých rodin nemají úctu
k starším osobám,radši by jím dávali přes držku.
Před 30 lety vedl kurz JOGY v domě armády ADALU
pan Makalouš, který říkal že je třeba si vážit každého, každý něco umí, každá pomoc druhým se několikanásobně vrátí.
Nerozumím tomu,lékaři TOP 09,tímto souhlasící ve včerejších TV zprávách nemocní pacienti mohou napsat že doktoři ho mohou v nemocnici odpojit od přístrojů.
A dnes ve zprávách Praha 2, lékaři mohou rozhodnout jestli léčbu poskytnou nebo ne.
5.1.2012 10:42
ladis  (Nováček +75)
5.1.2012 11:44
martin.dvorak  (Profesionál +7)
RE: Ne
Pro Ladis, Pouchováka a všechny ostatní - Myslím, že opravdu nemá smysl sázet sem další a další linky na kdejakou webovou stránku, která se věnuje Václavu Havovi. Ještě jednou zopakuju, že jich je dnes na světových sítích tisíce, možná spíš desítky tisíc. Nemám už ani v úmyslu srovnávat kvalitu komentářů ve Washington Post, New York Times, The Economist a desítkách dalších světových médií s tím, co tu nabízíte vy, každý si zkrátka nacházíme informace podle svého uvážení a podle svých možností.
A nedám si pokoj a znova se zeptám, když pro Vás vzorem a symbolem českého státu není Václav Havel, koho by Ladis nebo Pouchovák jako takový symbol viděli? K čemu se mají Češi hlásit, na co mají být hrdí, co a kdo má být pro ně vzorem chování dobrého občana? Přiznávám, že dnes už od Vás žádnou odpověď nečekám, jen se tu dokolečka potvrzuje, že někteří debatéři se zmůžou jen na špínu, urážky a dehonestace, ale nic pozitivního nabídnout neumějí. Takovým NAVZDORY by měla někde stát připomínka odkazu Václava Havla, aby z nás všech Čechů nebyli jednou zapšklí a nenávistní ubožáci...
5.1.2012 17:45
ladis  (Nováček +75)
Pojmenování náměstí po Václavu Havloví
Dobrý večer.
Nechtěl jsem se do debaty již zapojovat.
Vážím si lidí,kteří svou prací pro národy něco
udělali a byli prospěšní.Dobří učitelé, vynálezce
lěků. Mým vzorem je Japonský profesor pan Kuschi
anebo pan profesor Osava.
Vážím si paní poslankyní
za sociální demokracii Orgonikovou,které byla proti privatizaci
vodovodu a kanalizace,i když neuspěla.
Soukromý oběkt nemůže dostat peníze z MN. fondu.
5.1.2012 21:25
Michal H.  (Nováček)
Proti
Jsem pro ponechání současného názvu náměstí Svobody. Svoboda a suverenita je nejvyšší hodnotou demokracie, připadá mi proto podivné ji vytěsňovat jménem jakkoli ( mnohými) opěvované osoby. Václava Havla by měly zhodnotit dějiny a k tomu je třeba časový odstup. Emotivní výlevy od nekritické adorace až po nenávistné odsudky jsou neobjektivní. VH je složitá postava s mnoha kladnými i zápornými stránkami. Souhlasím s Pouchovákem, že naše média vykreslují Havla jednostranně pozitivně, jakoby tím potřebovaly potvrdit legitimitu současného režimu, podobně jako se kdysi komunisté zaklínali falešnou modlou Klementem Gottwaldem. To snad dnes nemáme zapotřebí. V souvislosti s VH bohužel stále nemohu dostat z hlavy jeho vrcholně cynický pojem "humanitární bombardování" Jugoslávie a nekritickou podporu sporných akcí NATO tu i jinde ( např. Irák).
6.1.2012 15:47
diviš  (Nováček +9)
pojmenování náměstí po Václavu Havlovi
Pane Dvořák vy jste se asi rozhodl přesvědčit hradeckou veřejnosto jediném správném a to svém názoru na celou záležitost kolem VH.Jinak si totiž nedovedu vysvětlit proč jste se tak neangažoval i v jiných diskusích.Můj názor na toto téma je ne!!!!Snad až za pár let co ukáží dějiny!!!!Nebylo by dobré to zase přejmenovávat třeba o některém " novodobém zasloužilém Hradečákovi" Dvořák,Vlasák,Bradík Divíšek,Franc a pod.
6.1.2012 19:20
martin.dvorak  (Profesionál +7)
RE: pojmenování náměstí po Václavu Havlovi
Já bych rozhodně nedoporučoval pojmenovávat po komkoli cokoli dokud dotyčný neumře, takže doufám, že náměstí Martina Dvořáka tu ještě pár let nebude ani předmětem podobných debat, ostatně Dvořákovu ulici už tady máme :-).
Jinak je pravda, že se tu vyjadřuji jen k některým tématům, zpravidla k těm, u kterých mám pocit, že k nim mám co dodat. Je tedy pravda, že například otázku umístění obecních záchodků jsem poněkud zanedbal. A v neposlední řadě je pravda i to, že jsem se přestal zapojovat do těch debat, které od původního tématu přešly do roviny osobních útoků a urážek. A těch je bohužel nebezpečně velké procento.
8.1.2012 12:33
diviš  (Nováček +9)
RE: pojmenování náměstí po Václavu Havlovi
Pane Dvořák s těmi záchodky jste si zrovna dobře nevybral.Hradec má v tomto směru dost velké nedostatky takže jako zastupitel by jste to neměl podcenovat a to opravdu nemyslím ironicky.Kdyby jste to náhodou potřeboval ,tak budete asi hledat i ten záchodek a to je v HK dost problém.Takže příště jiné přirovnání a výmluvy.Chtěl jsem jen napsat že vy tady nediskutujete ani na závažnější témata než jsou ty bezvýznamné záchodky!!!
8.1.2012 12:53
martin.dvorak  (Profesionál +7)
RE: pojmenování náměstí po Václavu Havlovi
Pane ´Diviši´ (?), jen pro pořádek, k těm Zvonokosům jsem tu našel celkem 5 příspěvků, z toho 2 jsou ode mě, to mi připadá skoro až moc vysoké procento, ne? :-) A o kterých dalších závažných tématech jsem tu podle Vás nediskutoval dost intenzivně? Obvykle se tu setkávám spíše s výtkou, že se cpu i malým prasátkům do krmení a ať už raději zmlknu, takže si Vašeho zájmu o můj názor velice považuju a rád se s Vámi o svoje názory podělím, třeba i mimo tohle fórum, abychom neobtěžovali ostatní... Těším se nashledanou Md
7.1.2012 13:19
Lenka V.  (Nováček)
JEDNOZNAČNĚ ANO, MĚLO TO BÝT UŽ DÁVNO PŘED JEHO SMRTÍ
Jak píšu v názvu, jsem toho názoru, že se s takovou poctou mělo přijít už dávno před jeho smrtí, aby věděl jak si ho lidé váží. Důvody byly a zasloužil si to, mohl umírat s tím vědomím, že ho lidi oceňují.
I když jsme všichni nemuseli souhlasit se vším, co řekl nebo udělal, zasloužil se velkou měrou o to, že dnes můžeme kdykoli cokoli legálního, můžeme vycestovat, máme demokracii. Podotýkám, že si toho mnoho lidí neváží a berou to jako automatickou věc, zneužívají té demokracie k podvodům, případně k nicnedělání a vysávání peněz ze sociálního systému - ale mrkněte co se děje ve světě. Některým lidem bych i přála, aby strávili pár let v tehdejší době před rokem 1989, aby si vážili toho co mají dnes.
K lokalitě - já bych asi přejmenovala Velké náměstí.
9.1.2012 16:46
Petr - HK  (Guru +4)
RE: JEDNOZNAČNĚ ANO, MĚLO TO BÝT UŽ DÁVNO PŘED JEHO SMRTÍ
Pro Lenku V.: veřejná prostranství a ulice je možné pojmenovat výhradně po osobě, která již zemřela. Tedy pokud byste chtěla mít náměstí V. Havla za jeho života, musel by se nejdříve změnit zákon. Důvod, proč je takto nastavena právní úprava, je prostý a myslím, že i správný. Pro příklad si uveďme třeba železničáře Standu. Gross byl ve své době naším nejoblíbenějším politikem. A teď si představte, že by v jeho rodné obci po něm pojmenovali za jeho života ulici... Za pár let jsme se všichni dozvěděli, že Standa - bývalý premiér byl též zdatným obchodníkem s akciemi. Dnes už těžko budete v naší zemi hledat člověka, který by věřil, že Standa byl dobrým vizionářem a stal se bohatým poctivou prací. No jo, ale co s jeho ulicí v rodném městě?? Asi bude příště lepší mít ulici Severní, Velkou nebo Malinovou.

Souhlasím s názorem, že pojmenovat ulice a náměstí po politicích bychom měli až po delším časovém odstupu, až doba skutečně ukáže, jak důležití byli a co vše pro naší zemi vykonali.

Váš nápad o přejmenováním Velkého náměstí beru tak trochu jako provokaci k debatě. Argumenty, které jsem uváděl u přejmenování nám. Svobody, platí u Velkého desetinásobně!! Už jen z důvodů velkého počtu místních obyvatel a živnostníků, kterým bychom znepříjemnili život, je změna názvu tohoto náměstí nesmyslná.
8.1.2012 00:33
Pája  (Nováček)
pojmenování..
Já říkám NE!

Pravda o V.H.
Datum: 29.12.2011 10:38:45
----------------------------------------
Blbnou všichni, včera v 18,00 zhasl Kaufland světla a vyhlásil pro lidi a pokladny minutu ticha, která ale trvala 3 minuty . A zase nám media vymývají mozky a nedá mi, abych se neozval! zdroj www.idnes.cz
Media jsou plna úmrtí Václava Havla, označují jej za největšího Čecha 20 století. Zdůrazňují zásluhy Václava Havla, ale nějak je opomenula konkretně specifikovat.
Každá smrt je neodvratná a je zármutkem pro blízké. Zcela upřímně, je mi líto smrti Václava Havla stejně upřímně, jako když hlasatelka místního rozhlasu v naší obci rozezní přes ampliony umíráček a oznámí smrt souseda. Nechtěl jsem se k tomuto citlivému tematu vyjadřovat, ale poslední článek na idnes.cz mne doslova nakopl, že jsem své rozhodnutí změnil.
Chce mi snad někdo namluvit, že je to dílko komunistické mládeže? Proč media překrucují fakta o oblibě V. Havla v naší společnosti a tvrdí, že 90 % tohoto národa truchlí, když je to 90 % národa jedno? Proč media vytahují z klobouku nesmyslné prezidentské kandidáty typu paná Švejnara nebo Okamury? Byl jsem voličem Václava Havla a měl jsem k jeho práci blíže než veřejnost. Ctím přísloví, že o zemřelých jen dobré, ale stávající mediální hysterie, která dělá z V. Havla modlu a otce "sametové revboluce" je doslova nechutná. Studenti a demonstranti z Národní mají zásluhu a nikoli V. Havel, kterého neexistující "revoluce" za cenu ekonomických dohod vynesla na politický vrchol. Václav Havel nebyl otcem sametové revoluce, protože sametová revoluce nikdy neexistovala. Šlo pouze o poklidné předání politické moci komunistů za dohodu, že jim zůstane moc ekonomická. O tomto faktu svědčí i to, komu nakonec připadly klíčové firmy, komu banky, kdo co vytuneloval, kdo získal klíčové státní i nestání zakázky, kdo byl omilostněn, proti komu se nenašly důkazy. Zapoměli jsem snad na první volbu V. Havla prezidentem aklamací, zorganizovanou JUDr. Čalfou, který se stal od té doby prakticky rodinným přítelem V. Havla?Zapoměli jsme na odpor V. Havla vůči zákonu o StB, o zrušení KSČ a zmrazení jejího majetku? Zapoměli jsem na plošné amnestie V. Havla a to i "kamarádkám", které podle pravomocného rozhodnutí soudu páchaly restituční podvody? Není snad pravdou, že V. Havel prohlásil že nic restituovat nechce a nakonec restituoval co se dalo a pak prodal Lucernu tomu, komu ji prodal? Není pravdou, že prohlásil, že bude prezidentem pouze do prvních svobodných voleb a pak jím byl 4 x a to i za cenu zadržení pana Sládka? Není snad pravdou, že k V. Havlovi měla velmi blízko ODA, odpovědná za Fond národního majetku a lze snad ignorovat fakta, jak tento fond včetně zmizení stovek miliard dopadl? K tomu zda a jak se stýkal s D. Veškrnovou v době, kdy paní Olga umírala se nebudu vyjadřovat, rovněž tak ke knize on jejich manželství či alkoholických úletech. Jen je mi divné, že tato tvrzení rodina V. Havla nikdy úspěšně nezažalovala.
Není snad pravdou, že V. Havel byl proti zákonu o StB, proti zrušení KSČ a zmrazení jejího majetku (proč asi?), že dával milosti i pracomocně odsouzeným kamarádkám za restituční podvody, že podporoval humanitární bombardování bývalé Jugoslávie, podporoval války v Iráku a Afghánistánu . Není snad pravdou, že vyhlásil hromadnou amnestii v roce 1991, kdy z 31.000 osob ve výkonu trestu byly propuštěny dvě třetiny odsouzených kteří se defakto obratem začali dopouštět další trestné činnosti? Václava Havla vynesly na vrchol události, které jsou mylně považovány za revoluci a stejně tak je V. Havel mylně považován za člověka, který má na těchto událostech (vyjma dohod o předání moci) zásluhy. Když jsem na tato fakta ve svém vystoupení z bakonu Melantichu v létě 1992 upozorňoval, rval mne s alkoholovým odérem pan Landovský od mikrofonů a paní Moučková za mými zády křičela, ať je vypnou. Paní
Kubišová se zase ptala M. Kocába, co to mezi ně přivedl za hyenu. Ale tohle se přece dělalo do listopadu 1989, jen si aktéři zřejmě nezvykli na novou dobu. Ostatně, jak je možné že mi tehdy "Václavák" podMelantrichem za tu kritiku V Havla tleskal a nevypískal mne, pokud bych neměl pravdu?
Je mi líto že Václav Havel zemřel. Jen se musím ozvat proti tomu, jak jsou překrucována fakta a to včetně transparentního veřejného mínění nejen ventilovaného blogy. Rodině V. Havla vyjadřuji upřímnou soustrast.
Zároveň ale musím konstatovat, že nejsem člověk, kterému by media pod heslem "mámo říkali to v televizi, tak je to pravda!" vymyla mozek amyslím že nejsem sám.
To, jakým byl Václav Havel člověkem a prezidentem, to, do jaké míry se držel svého hesla o pravdě a lásce nám ukáže po letech až budoucnost a historici, ne dnešní mediální hysterie.
P.S.: prosím ty, kdo mají stejný názor, aby odkaz na tento článek předali svým přátelům, neb žiji stále ve vizi, že ne pravda a láska vítězí, ale že máme právo na svobodu projevu.
Michal Malý|dnes 19:12|karma článku: 32,76|přečteno: 891 x

8.1.2012 12:44
martin.dvorak  (Profesionál +7)
RE: pojmenování..
Pročítat si některé příspěvky v této diskuzi je opravdu poučné (a taky občas docela děsivé). Jestli snad někdo neví, co to je „čecháčkovství“, tady to najde jako na dlani.
V Čechách se totiž úspěch neodpouští a ten, kdo svým rozměrem přesáhne malost české kotlinky, musí být bez otálení ponížen, popliván a pomluven v duchu hesla „bože, já nevím jak vykrmit prase, a proto dej, aby sousedovi to jeho chcíplo“. V našich dějinách to zakusili například Karel Čapek, Ema Destinová nebo Antonín Dvořák, světem uznávané osobnosti, kterým doma pšenka nijak moc nekvetla, střetávali se opakovaně s českou ubohostí, malostí, pomluvami, závistí a zlobou.
A troufnu si tvrdit, že ani jednomu z těch právě jmenovaných nevzdávalo hold tolik světových osobností, státníků a umělců, jako jsme to mohli vidět před pár dny, když celý svět projevoval úctu zesnulému Václavu Havlovi. A právě to zřejmě vyprovokovalo ty nejnižší pudy řady zamindrákovaných ubožáků, kteří teď budou nabírat kýble špíny, aby je třeba i pod heslem „pravda o VH“ nalili kdekoli, kde se najde nějaké místečko takovým hnojem ještě neušpiněné…
A tak už má Václav Havle svoji ulici v Polsku nebo v Srbsku (ano, právě tam!), a jistě bude míst po něm pojmenovaných po celém světě dále přibývat, zatímco v Čechách si vystačíme s tím, že budeme dávat prostor k dalším a dalším diskuzím, vhodným hlavně k tomu, aby se jeho jméno mohlo dále špinit a znevažovat. Z toho pohledu je samozřejmě na pováženou, zda pokračovat v diskuzi, která se vede tady. Ale nakonec jsem si řekl, že bohužel je potřeba do téhle žumpy znovu a znovu vstupovat, aby snad nevznikl dojem, že právě tahle stoka je skutečným názorem všech Čechů.
8.1.2012 15:48
Pouchovak  (Nováček)
RE: pojmenování..
Pri vsi ucte k Vam, co tady pisete, to uz je na lecbu u psychoanalitika. Zacnete brzo, jinak to bude za par let na odebrani obcanskeho prukazu.
8.1.2012 16:04
Pouchovak  (Nováček)
RE: pojmenování..
Tak nam vsem pane Dvorak vysvetlete - dokazte ze to neni pravda. Stale opakujete to same , ale nikdy !!!!!! jste tu nevysvetlil fakty toto :
freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/1337-opilec...

Jen jste prohlasil tem web jako blitky.
Vyvrate to a pak mozna zmenime nazor. Fakty. A pak muzete vyvratit i dalsi odkazy napr. o 17.listopadu. Jste jak bolsevik. Pro svou pravdu nevidite realitu. Stejna nemoc a stejne symptomy. Pokud to nedokazete vyvratit, tak radeji mlcte. Je to trapne stale rikat, ze cerna zed je bila. Ikdyz rada lidi vidi, ze je cerna. (mozna seda)
8.1.2012 20:46
martin.dvorak  (Profesionál +7)
RE: pojmenování..
Tak nám pane ´Pouchováku´ vyvraťte tohle:
´Osoba, která se v anonymitě skrývá pod pseudonymem Pouchovák, je ve skutečnosti známá postava městské části Hradec Králové - Pouchov. Je vyhlášený tím, že má velké množství konfliktů se svými sousedy, které často řeší i hrubým násilím, zejména na slabších a bezbranných jedincích, na které si fyzicky troufne. Jinak je naopak velmi zbabělý a zamindrákovaný, což často řeší alkoholem a drogami. Několikrát byl spatřen jak leží ve vlasních zvratcích dokonce v době, kdy šly místní děti do školy, a pamamtuju se, že byl proto opakovaně předvolán na odbor přestupků na hradeckém Magistrátu. Prokázalo se také, že v dětství trápil zvířatka, mouchám trhal nožičky a občas koukal pod sukýnky svým spolužačkám, ba i starším žákyním, což dosvědčuje řada jeho tehdejších učitelů.´
Asi tak stejnou vypovídací hodnotu má to, co píše ten Váš pan Wolf. Něco z toho může být pravda (Václav Havel opravdu v některých obdobích dost pil, a dokonce experimentoval z drogami), něco je čirý výmysl, jehož jediným smyslem je poškodit člověka, který cosi dokázal. Nikdo nikdy netvrdil, že Václav Havel je andělem svatým. Ale přitom může mít a skutečně má spoustu vlastností, které nad jeho lidskými slabostmi vysoko převažují. Podobných věcí najdete na webu spoustu (zrovna freeblog je toho dost plný). Ale takový ubohý pokus přece nijak nevyvrací a nemůže přetlačit ten fakt, že Václav Havel byl prvním prezidentem České republiky, jehož uznává téměř celý svět (snad s výjimkou Moskvy). Tak jako Vy nejspíš nejste ani násilník ani sexuální deviant, jste nejspíš slušnej chlap a dobrej táta a že jste si občas před pár lety dokázal taky docela pěkně užít života na tom nemůže nic změnit.
Máte jen tu smůlu nebo spíš to štěstí, že Vás nikdo nezná, svým významen nejspíš nepřesahujete Pouchov a nikdo teda nemá potřebu dělat z Vás mentálního trpaslíka, aby měl sám k sobě měřítko, na které si troufá. Zkrátka nakydat špínu na někoho, komu nesahá ani po kotníky, umí každej ubožák.
Takže se omlouvám, ale polemizovat s panem Wolfem opravdu nehodlám a doufám, že pochopíte, proč. A vy mi zato nemusíte dokazovat, že jste mouchám nožičky nikdy netrhal :-)
9.1.2012 23:53
Pouchovak  (Nováček)
RE: pojmenování..
Musím konstatovat, že jste sice napsal mnoho, ale na mou otazku jste pres obsahlost odpovedi neodpovedel. Váš zaver je, že wolf "keca" a lije kyble spiny. Ten pan wolf je moc konkretni. Prilis. Nejsou to jen obecne informace, že je nekdo opilec a lump. Ale detailni. Coz prehlížíte. Muzete se podivat i na dalsi odkazy. Viz nize.

euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/8043-ctirad-...

euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/7150-tajemne...

euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/2508-obcan-h...

A jak to bylo v listopadu skutečně, aneb konec lží a mýtu o "sv. Havlovi":

pravyblog.blog.cz/1101/pravda-o-17-listopadu-1989


www.szcpv.org/08/dohoda.html

www.volny.cz/ingvesely/ANALYZA.HTM#P%F8evratB

monarchiacatholica.blog.cz/0911/17-listopad-1989-s...
10.1.2012 07:10
martin.dvorak  (Profesionál +7)
RE: pojmenování..
Znova opakuju, že zanášet tohle vlákno dalšími a dalšími linky na weby, kde někdo něco napsal o Václavu Havlovi, bychom mohli všichni donekonečna, je jich tady opravdu na desetitisíce. Máme svobodu a internet je nejdemokratičtější médium, kde si může úplně každý psát co chce. Já citoval zanedbatelná a bezvýznamná média, jako je New York Times nebo Economist či Washington Post, vy kontrujete celosvětově proslulými Parlamantními listy... Budiž, každý si může taky číst co se mu líbí, ale jinak to nedokazuje vůbec nic krom obecně známé pravdy, že nic není černé nebo bílé a záleží na úhlu pohledu či na tom, co kdo chce a nechce vidět.
A já nemám potřebu vyvracet Vám nebo panu Wolfovi jeho názor, nikdy nikdo nepopíral, že Havel se občas napil (na druhou stranu kecy o tom, jak celou delegaci někde nakládali na trakaře jsou spíš z jedné země od nás na východ), ale ať si pan Wolf a všichni ostatní myslí a píšou co chtějí, můžou přidat, že Havlův strýček se zapletl s Němci nebo že sám Havel, než se pochlapil, tak se poprvé vyprosil z basy dopisem, kde sliboval, že už bude hodný, což je všechno pravda a nemám potřebu to zastírat, webové stoky jistě přidají i spoustu naprostých nesmyslů...
No a co?? Pro mě je mnohem důležitější, co Václav Havel symbolizuje, co napsal a řekl a hlavně udělal jako můj prezident, kterého uznává a oceňuje ta část světa, do které patřím a kam chci, aby patřila taky moje vlast. Takže ať se pan Wolf i s Putinem a Vojtou Filipem třeba vzteknou, ať kdejakej bejvalej estébák pod nějakým zakukleným pseudonymem vytáhne sebevětší pitomost, Václav Havel byl podle hodnocení půlky planety největší Čech a jedna z nejvýraznějších osobností Evropy druhé poloviny 20.století, symbol svobody a odporu proti komunismu, a to, že se občas napil nebo uhnal nějakou babu na tom opravdu nic nemůže změnit.
Stejně tak zjevně nic nemůže změnit Váš názor, takže když dovolíte, já už v té debatě s Vámi pokračovat nehodlám, nechme si každý svůj postoj, to se už dneska i u nás zaplaťpánbůh smí, mimojiné taky díky Václavu Havlovi a jeho statečnému odporu proti diktatuře.
10.1.2012 22:50
Pouchovak  (Nováček)
RE: pojmenování..
Mate pravdu. At zije vůdce. A kdo nebude souhlasit bude zastřelen. Kdyz uz jsme u toho prezidentování. Co udělal jako prezident. Co treba jedna prezidentská milost jak jsem slysel cca za 3 miliony pro jednoho hradeckého architekta. Jak to bylo asi vite moc dobre sám. Na kazdem sprochu pravdy trochu. Ten "socialni chudak a zdravotne postizena bytost" pry dodnes uspesne podnika. Toho času toho byl Hradec plnej. Kazda hospoda se tim bavila . Nemohu si na tu dobu nevzpomenout. Jeste dnes se musim usmat. Sedět nešel. Tedy byl tam jen jeden tyden. Spravedlivej havel zasahl. Žijte dobre a věřte svému ideologické mu vůdci. At zije bordel a nic vic nez bordel. Mýtus Havel.
11.1.2012 09:49
Pouchovak  (Nováček)
RE: pojmenování..
Ani jsem si nevšiml ze půlka planety prohlásila Havla za boha českého naroda. To se dělalo nejaké hlasování ? A 100% hlasu dostal Havel jako KSČ za minule totality. Znovu říkám. Rikat ze černá zed je bila je LZI a svědci to o Vas.
11.1.2012 10:42
Xaver  (Profesionál +11)
RE: Pouchovak
Chlape jeden, zkus se poradit s odborníky jak na tu fobii. Zbytečně se užíráš :-))
11.1.2012 12:27
Pouchovak  (Nováček)
RE: Pouchovak
Ja nemam problem. Ale pan dvorak vidi ceskeho boha.
11.1.2012 12:41
X Y  (Pokročilý +4)
RE: Pouchovak
Už jste s tím dost trapnej a hodně otravnej. Svůj názor jste tady řek a aby to nebylo málo, tak jste to asi tak stopětatřicetkrát zopakoval.
Já myslím, že to víc než stačilo k tomu, aby si člověk o vás udělal svůj názor.
12.1.2012 22:12
Pouchovak  (Nováček)
RE: Pouchovak
Myslím ze pravdolaskarum vadi kdyz se bourá falesny idol. Vas agresivní výpad je dukaz.
13.1.2012 08:35
martin.dvorak  (Profesionál +7)
RE: Pouchovak
Jojo, "Pravdoláskaři" jsou metla lidstva. Ještě že máme taky Lžinenávistníky, kteří to vyvažují tím, jak jsou tolerantní a otevření jakémukoli odlišnému názoru, že? :-)
Po pravdě řečeno mě docela děsí vědomí, že žiju v zemi, kde Pravda a Láska jsou předmětem zesměšňování a urážek a utěšuju se jen tím, že vyznavačů Lži a Nenávisti tu třeba není tolik, jen jsou víc slyšet. Ale ruku do ohně bych na to taky nedal
13.1.2012 15:37
martin.dvorak  (Profesionál +7)
RE: pojmenování..
Zpráva z Vatikánu: Dne 20.1. 2012 bude v bazilice sv. Petra ve Vatikánu sloužena kardinálem Sodanem, děkanem kardinálského sboru a emeritním státním sekretářem, zádušní mše za Václava Havla. Bohem ještě není, ale...
Klid, ´Pouchováku´, jen Vás škádlím, ke svatořečení to asi nespěje :-)
13.1.2012 20:01
Pouchovak  (Nováček)
RE: pojmenování..
Ani bych se nedivil. :)
9.1.2012 15:35
Pouchovak  (Nováček)
Des
freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/508-ceka-na...

Svet ma jine problemy. Skutecne.
9.1.2012 15:48
diviš  (Nováček +9)
pojmenování náměstí po Václavu Havlovi
Pana JKnížáka moc nemusím,ale jeho dnešní článek v MF Dnes v četně hodnocení VH mi přijde objektivní!S jmenováním náměstí po VH mám problém.Je to velmi ošidné po osobě v politice něco pojmenovat.Hodnocení v dané době nemusí být objektivní.Podívejme na osudy a hodnocení politiků s odstupem času. Lenin ,Stalin,Gotwald,Arafat,Kadáfí a pod jednou njlepší a to i v hodnocení západního světa Arafat Nobelovka ,s odtupem času vrazi,neschopní,škůdci lidu a pod.To samozřejmě není úměra s VH ,ale ani hodnocení presidenta Beneše historiky není vždy kladné. Takže zatím raději NE!
11.1.2012 09:45
Pouchovak  (Nováček)
13.1.2012 17:55
xicht53  (Pokročilý)
Co pojmenovat?
Tak trochu závidím občanům vesnice roku České republiky i Královéhradeckého kraje 2007. Ti mají problém vyřešen už dávno. Pojmenovali rovnou celou vesnici ;-)
14.1.2012 11:30
Eva  (Pokročilý +6)
diskuse
Nechte už toho mlácení prázdné slámy. Jako by nebyla řada důležitějších témat. Již náš profesor dějepisu říkával, že historie se má hodnotit s odstupem padesáti let. Zlatá slova.
14.1.2012 13:34
martin.dvorak  (Profesionál +7)
RE: diskuse
Ano. Pokud budeme za 50 let například jednou z nových sovětských republik, bude už debata o významu Václava Havla celkem bezpředmětná.
Já samozřejmě doufám, že taková varianta vývoje není moc reálná. Jen tím drsným příkladem chci naznačit, že návrhy na odklad této pocty mohou mít svůj původ právě v naději, že za tu dobu se podaří Havlův odkaz z naší země zcela vymazat.
Ve Washingtonu jen nejen Reaganovo letiště, ale také jeho centrum uprostřed města, a bylo tak pojmenováno velice krátce po jeho smrti právě proto, aby byl jeho odkaz symbolicky stále přítomen. A to přesto, že v USA snad nehrozí, že do padesáti let američtí bolševici připomínky svých největších mužů zkusí vymazat z paměti národa... :-)
14.1.2012 16:02
ladis  (Nováček +75)
ANO-NE
Dobré odpoledne.
Četl jsem tento článek.

Vážení spoluobčané!
V nedávné době jsem podepsal historicky významné dokumenty pro naši Československou republiku, tj. dekrety presidenta ČSR. Tyto dokumenty nám dávají naději, že se již nebudou opakovat tragické události let 1938–39.
Vědom si neblahých zkušeností našeho národa, zejména z druhé světové války, zanechávám Vám odkaz, ve kterém Vás varuji před možnými pozdějšími požadavky na znovu osídlení našeho pohraničí sudetskými Němci, kteří byli po právu, na základě mých dekretů z naší republiky odsunuti.
Může se stát, že mé dekrety, vydané z rozhodnutí vítězných mocností druhé světové války, budou postupem času revanšisty prohlašovány za neplatné.
Může se stát, tak jako v minulosti, že se najdou „tak zvaní čeští vlastenci“, kteří se budou sudetským Němcům za jejich odsun omlouvat a že budou nakloněni otázce jejich návratu.
Nenechte se oklamat a návratu nedopusťte. Hitlerové odcházejí, avšak snaha o ovládnutí Evropy Německem zůstává.
Mohou se najít vlastizrádci, kteří budou opět usilovat i o odtržení Slovenska od České republiky. Bylo by to pošlapání odkazu našeho prvního presidenta ČSR T. G. Masaryka a jeho spoluzakladatele M. R. Štefánka. Vedlo by to k zániku obou našich národů.
Nezapomeňte, že mé dekrety se týkají i potrestání vlastizrádců a že mají trvalou platnost a potrestejte všechny vlastizrádce, ať je to kdokoliv a v kterékoliv době.

◄ Dr. Edvard Beneš, Praha, květen 1947
15.1.2012 16:42
martin.dvorak  (Profesionál +7)
RE: ANO-NE
Pokud jste touhle citací chtěl/a naznačit, že i prezident Edvard Beneš se v životě někdy docela fatálně mýlil a přesto si jako jeden z prezidentů demokratické éry naší historie zaslouží mít svoji ulici či náměstí v českých městech, rád s Vámi souhlasím.
16.1.2012 20:44
ET?  (Nováček)
RE: ANO-NE
II. MEZINÁRODNÍ KONFERENCE

O ZLOČINECH KOMUNISMU, PRAHA 1992

Sedmého listopadu 1992 se v Praze-Břevnově, v hotelu Pyramida uskutečnila druhá Mezinárodní konference o zločinech komunismu.

Tuto konferenci pořádali: Klub angažovaných nestraníků, Konfederace politických vězňů a Institut pro středoevropskou kulturu a politiku.

Konferenci zahájil a vedl pan Jiří Mesicki z Konfederace politických vězňů, v předsednictvu byli zastoupeni pořadatelé, za KAN předseda pan Bohdan Dvořák, za KPVČ předseda pan Stanislav Drobný, za Institut pro středoevropskou kulturu a politiku pan PhDr. Zdeněk Struska a za právnický spolek Všehrd pan Igor Volný.

Jako hosté se konference zúčastnili: předseda Nejvyššího soudu ČSFR pan JUDr. Otakar Motejl, člen Ústavního soudu pan JUDr. Vojan Gütler, generální prokurátor ČR pan JUDr. Jiří Šetina, jeho poradce pan JUDr. Milan Hulík, ministr vnitra ČR pan Jan Ruml (ODS), předseda KDU-ČSL pan ing. Josef Lux, poslanec FS za KDU-ČSL pan Jaroslav Cuhra, předseda ústředního sněmu Občanské demokratické aliance pan Libor Kudláček, předseda Sdružení čs. politických vězňů v exilu pan JUDr. Jaroslav Anděl, paní ing. Alena Hromádková, loňská mluvčí Charty 77, člen rady Antikomunistické aliance pan ing. Antonín Bělohoubek, signatář Charty 77, člen slovenského KAN a signatář Charty 77 pan Vladimír Pavlík, poslanec FS pan Karel Mráček, poslankyně FS paní Alena Martínková, signatář Charty 77 pan John Bok, signatář Charty 77 pan Petr Cibulka, člen KPVČ pan Bohuslav Hubálek, člen KAN-Mnichov (SRN) pan Jan Molík a další.

Zahraničními hosty byli parlamentní zástupci z Ruska, Ukrajiny, Litvy i zástupci nadace Check Point Charlie ze Spolkové republiky Německo.

Konferenci zahájil svým projevem p. Stanislav Drobný, předseda KPVČ. Odsoudil komunistické zločiny a prohlásil, že nemohou být promlčitelné. Poté připomněl, že špičce Charty 77 nešlo o vytvoření demokratického právního systému, ale že na představitelích komunistického režimu vyžadovala dodržování právního systému komunistického. Srovnal nacismus s komunismem a apeloval na vyrovnání se s minulostí, podle současného německého vzoru.

Poté vystoupili hosté konference.

Po jejich vystoupení probíhala panelová diskuse účastníků. Nejdůležitější projevy budeme postupně zveřejňovat.

Součástí Konference o zločinech komunismu byla i ekumenická mše, koncelebrovaná ThDr. J. Opaskem, i výstava o totalitě muzea Check Point Charlie, která už oběhla skoro celou Evropu.

Celou konferencí probíhal odsuzující tón vůči polistopadovým politickým představitelům, především zazněla kritika na adresu pana Václava Havla. Mnoho řečníků, za souhlasného potlesku, odsoudilo Václava Havla jako politika, který je přímo odpovědný za přetrvávající marasmus u nás, za smířlivost s komunistickými zločinci, za měkkost, sametovost atd. Projevy vyzněly jednoznačně. Chyby Václava Havla i jeho úmyslné kroky, po domluvě s představiteli komunistického režimu, vysoce převažují nad jeho přednostmi.

Do usnesení konference se promítlo odhodlání hostů i účastníků vyrovnat se s minulostí, které je však, bohužel, dnes neuskutečnitelné, např. zákaz komunistické strany, i (vzhledem k politické situaci) bezbřehá naivita - v žádosti o zpřísnění lustračního zákona a (konečně) jeho dodržování.

Přes nesouhlas některých účastníků se nakonec prosadil uskutečnitelný návrh zákona o mravní bezúhonnosti, který může postihnout všechny, jichž se to týká. Nomenklaturní kádry ÚV KSČ, příslušníky a spolupracovníky StB i další občany, kteří nejsou mravně bezúhonní.

Jan Kos
16.1.2012 20:57
Pouchovak  (Nováček)
New
freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/1413-rakev-...

Opravdu kvalitni clovek - havel . Pojmenoval bych po něm akorát veřejné záchodky.
19.1.2012 17:34
ladis  (Nováček +75)
ANO-NE

Četl jsem.

raj niekto v Čechách zomrel...
V nedeľu som počul rozhovor dvoch mladých ľudí, ktorí sa rozprávali o politike, kultúre či ekonomike. Len tak apropo medzi
rečou spomenuli, že v Čechách zomrel akýsi politik. Nevedeli si ani
spomenúť na meno. Iba skonštatovali, že veľa pil, fajčil a viedol
nemravný život. Niekto by možno mladíkom oponoval a kritizoval ich za
neznalosť histórie a politiky. Ja im samozrejme tento nedostatok
odpúšťam, pretože aj ja som presvedčený, že v nedeľu zomrel v Čechách
politik, ktorého meno je spojené so slzami a bolesťou nášho národa.
Zomrel človek, ktorý počas svojho života nepriniesol nič pozitívne
nielen pre slovenský národ, ale ani pre český národ, ktorého bol
príslušníkom. Verím, že história objektívne posúdi činy tohto politika
a tzv. dramatika, ktorý nedal nič dobrého žiadnemu z našich národov.
Dúfam, že jeho meno zapadne prachom a o niekoľko rokov si nikto
nespomenie na tohto priemerného človeka z prostredia kaviarenských
bohémov a tzv. disidentov. Tento človek nevynikal takmer ničím.
Podpriemerný dramatik, epigón Becketta a Orwella, ktorý nevytvoril nič
originálne. Snažil sa písať absurdnú drámu, ale jej zakladateľovi
Beckettovi nesiahal ani po členky. Otázkou je, či to vlastne absurdná
dráma bola. Chcel sa priblížiť k Orwellovi, ale ani to sa mu nedarilo.
Chýbal mu Orwellov zmysel pre alegóriu a hĺbku myšlienky. Postavy v
jeho hrách nič podstatné netlmočia. Sú to skrachovanci ako on. Havlov
slovník sa približuje slovníku ľudí z ulice. Takmer vôbec nevyužíva
metaforu, ani iné trópy a figúry. Dalo by sa diskutovať o tom, či to
vôbec umenie je. Záhradná slávnosť alebo Audiencia sú podpriemerné
hry, ktoré by inak zapadli prachom, pokiaľ by ich nevytvoril miláčik
amerického imperializmu a pseudoumelec z Hlasu Ameriky. Pán"dramatik"
by asi menej škody urobil, keby sa venoval radšej svojej úbohej
literárnej pseudotvorbe a neťahal sa do politiky. Pre Slovákov i
Čechov boli roky jeho vlády priam kliatbou. Najprv nás šokoval
krátkymi nohavicami pri svojej inaugurácii, čím chcel pre zasvätených
dať najavo, komu patrí. Ďalší šok prišiel po udelení diletantskej
amnestie, keď vypustil z väzníc tie najväčšie beštie, ktoré hneď
začali vraždiť a kradnúť. A potom akoby sa otvorila Pandorina skrinka.
Objavila sa nezamestnanosť, čo bol pre obyvateľov šok. Nasledovala
divoká malá a veľká privatizácia, na ktorej sa nabalili zlodeji a
špekulanti. Rozpadli sa dovtedy fungujúce poľnohospodárske družstvá a
doteraz vidíme na dedinách chátrajúce ruiny bývalých
poľnohospodárskych budov a množstvo neobrobenej pôdy. Zrušil
zbrojársku výrobu a pripravil o prácu tisíce ľudí. V duchu falošného
pacifizmu a tzv. humanizmu vyprázdnil naše odbytiská pre firmy z USA a
Nemecka. Nastal obrovský cenový šok. Ceny rástli atmosfericky a on to
obhajoval bludmi o uťahovaní opaskov. Uťahujeme si ich doteraz!
Rozpadla sa aj duchovná nadstavba spoločnosti. Degradovalo sa
postavenie učiteľa. Zavádzali sa poplatky v zdravotníctve a zdravotnícka pomoc sa stala pre mnohých drahou až nedostupnou. Boli zrušené robotnícke preukážky, ktoré motivovali pracujúcich dochádzať
za prácou. Začali sa rušiť vlakové a autobusové spoje, ba dokonca premávka na celých tratiach. Vysoko rástli aj ceny kníh, novín a časopisov. Načo má národ čítať? Nevzdelaný ľud sa lepšie ovláda. Naopak, lenivci, ktorým sa nechcelo pracovať, dostali sociálne dávky. Začala sa kampaň proti všetkému ruskému a slovanskému. Havel priam až do konca života nenávidel všetko ruské a slovanské. Umožnil prienik amerických filmov do našej kinematografie, v ktorej začal vládnuť kult násilia a sexu. Dal voľnú ruku maďarským iredentistom a splnil všetky ich požiadavky. Bol osobným priateľom Miklósa Duraya. Na juhu Slovenska sa začali premenovávať slovenské názvy miest a obcí na maďarské. Nevhodný volebný systém umožnil Maďarom na Slovensku ovládnuť samosprávu v národnostne zmiešaných oblastiach. Začal sa útlak Slovákov na území ich vlastného štátu. Podporoval agresiu USA a NATO proti slovanským bratom v Juhoslávii. Dúfam, že peklo otvorilo svoje brány pre tohto nehodného človeka. Ani nechcem spomenúť jeho meno, lebo to nepovažujem za dôležité. Nech narieka za ním jeho manželka, ktorú poznáme ako ľahkú ženu Vlastičku z dedinskej krčmy z filmu Dedičství... Priniesol viac sĺz a utrpenia pre náš národ. Preto nemá opodstatnenie, aby sme držali za týmto človekom štátny smútok. *Milan Lasica, herec*****

20.1.2012 06:20
Petr - HK  (Guru +4)
RE: ANO-NE
Pro Ladis:
Váš příspěvek mě vyprovokoval k okamžité reakci. Článek je naprosto nesmyslný a rozumný člověk rozpozná, že jej rozhodně nepsal herec Lasica, neboť je člověkem inteligentním a přemýšlivým.

Můžete mi vysvětlit, jak Československo poškodily krátké nohavice Václava Havla? Jak z titulu své funkce prezidenta zvýšil nezaměstnanost, jak zrušil zbrojařství, jak přímo ovlivnil odbyt našich výrobků v zahraničí, jak degradoval učitele, jak rušil vlakové a autobusové spoje, jakým způsobem zdražil zdravotnictví, čím ovlivnil cenu knih a časopisů, co udělal pro vstup amerických filmů do našich kin, jak umožnil Maďarům vládnout na Slovensku a tím přejmenovávat názvy obcí na maďarské? Dokonce ani privatizace nebyla jeho dítkem, v tom měl více prstů ekonom Klaus. Prostě skoro celý Váš příspěvek je totální blábol.

Souhlasil bych pouze ve 2 věcech:
- Neuváženým krokem prezidenta byla velká amnestie.
- Havlovy hry jsou pro vyšší intelektuální sféru, osobně jim nerozumím, ale zároveň je neodsuzuji, pokud si najdou své posluchače (čtenáře).

21.1.2012 15:57
xicht53  (Pokročilý)
RE: ANO-NE
Uvést Milana Lasicu jako autora článku, pod kterým je na webu o.s. Slovenské hnutie obrody (sho.sk/archiv/vraj-niekto-v-cechach-zomrel.html), podepsán Kliment Uhrecký, může opravdu jen debil. Tím nechci diagnostikovat ladise, on tu prasečinu asi neprovedl, ale šíří ji dál.
Doporučuji toto vlákno uzavřít, pokud nebude každý zveřejňovat jen svůj názor. Tohle už je dalece za hranou možná nejen vkusu a.
26.1.2012 22:17
Sušený Led  (Nováček)
Návrhy na pojmenování
Václav Havel byl jedním z předních českých státníků 2O. století, a také čestným a zásadovým člověkem, který by si poctu v podobě pojmenování některého královéhradeckého objektu určitě zasloužil. Jde jen o to, který objekt (ulici, náměstí apod.) zvolit. Tak důstojná osobnost si také zaslouží důstojný objekt. Pojmenování nějaké malé uličky v okrajové části města by působilo spíše jako výsměch.

Náměstí Svobody bych nechal být. Je to nejen krásný název, ale také politicky relativně neutrální, vhodný do každého politického režimu. Toto místo mi nepřijde pro pojmenování po Havlovi příliš vhodné. Pro toto pojmenování, resp. přejmenování se však nabízí celá řada míst jiných.

Jako první mě napadá třída Československé armády. Vzhledem k tomu, že je tato ulice přímo v centru města, jedná se o nejdůstojnější možný objekt. Stávající název již není dnes aktuální, o historický název se rozhodně nejedná, navíc se většinou používá ve zkrácené podobě tř. ČSA, tato zkratka je však v dnešní době mnohem více spojována s naší největší leteckou společností (která by zde tak mohla otevřít kancelář, byla by to pro ni bezpochyby dobrá adresa).

Dalším horkým kandidátem na přejmenování je Hradecká ulice. Tato vznikla jako hlavní magistrála Třebše a takto byla pojmenována ještě v době, kdy Třebeš nebyla součástí města - tento název tedy měl své opodstatnění, protože vedla do Hradce. Avšak dnes existence Hradecké ulice již v samotném Hradci je poněkud zvláštní. Navíc v těsném sousedství se nacházejí ulice nesoucí jména dalších významných českých státníků - Edvarda Beneše a Jana Masaryka, takže Havel by byl v dobré společnosti. Nadto zde sídlí významné instituce jako je Univerzita Hradec Králové či Studijní a vědecká knihovna. Jako jednu z podvariant vidím přejmenování jen části Hradecké ulice, a to mezi Moravským mostem a třídou Edvarda Beneše. Ulice je zde rozdělena budovou lékařské pohotovosti de facto na dvě části, takže pro lidi, kteří jsou zde poprvé, nebývá snadné pochopit, že je to vlastně jedna ulice.

Poslední uvedený argument platí i pro ulici Pod Zámečkem. De facto jsou dnes v našem městě dvě takto pojmenované ulici. Podle někdejšího záměru projektantů se sice mělo jednat o ulici jednu, vznikly však dvě oddělené části, které propojeny nikdy nebyly a dnes je již málo pravděpodobné, že k jejich propojení v budoucnu dojde. Opět je to pro lidi neznalé místních poměrů značně matoucí (zejména těch, kteří používají GPS navigaci). Nebylo by špatné pojmenovat po Václavu Havlovi jednu z nich, a sice, tu, která je blíž centru města - bylo by to rozhodně důstojnější. A ta skutečnost, že zde mají adresu Domov mládeže a KVC Médium, na této důstojnosti vůbec neubírá.

Nakonec je tu možnost pojmenovat po Václavu Havlovi jednu z dosud nepojmenovaných částí Gočárova okruhu - buď v úseku mezi ulicí V Lipkách a mostem U Soutoku, nebo v úseku Brněnská - Víta Nejedlého. Toto pojmenování by ovšem bylo spíše symbolické (tabulky, označení na mapách apod.), protože zde nemá adresu žádná budova.
26.1.2012 23:45
Pouchovak  (Nováček)
Dalsi bahno leze na světlo .....
freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/1443-dalsi-...

17.listopad 89 - mediální pohádka jak dobro zvítězilo a mektavej ozrala autor divadelnic her jejichz úroveň je takova ze je dodnes nikdo nepochopil se stal prezidentem. 20 let pote to diky soudruhům a velkému H v tomto state je jak v poslední bananove republice. Všechno rozkradene. KSČ pardon ODS ČSSD a KDU nam vládnou uz od roku 1948.
26.1.2012 23:55
Pouchovak  (Nováček)
RE: Dalsi bahno leze na světlo .....
freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/1445-havlov...
27.1.2012 10:49
X Y  (Pokročilý +4)
RE: Dalsi bahno leze na světlo .....
Na taskovéhle polopravdy a bláboly se tady dá těžko reagovat. Wolf musí být hrozný chudák, když si myslí, jak on jediný byl ten správný revolucionář a všichni mu tu revoluci ukradli. Musí mít hrozný život takhle se 22 let užírat ublíženectvím a neuznáním, vůbec se nedivím, že s nám nikdo nechtěl nic mít společného, rozmný člověk nemůže vzít do politiky duševně nemocného člověka. Myslím, že je načase aby se šel léčit.
Je jasné, že že se vždy najdou jedinci, co takovéhle bláboly šíří, ale mnohem horší je, že se najde vždy plno jiných co tomu uvěří a vydávají to jako tu jedinou pravdu. Je mi jich docela líto.

Co takhle přejmenovat Pouchovskou, nebo ještě lépe celý Pouchov, to by určitě některým lidem udělalo tu správnou radost.
27.1.2012 23:10
Pouchovak  (Nováček)
RE: Dalsi bahno leze na světlo .....
Kdyz si surfnete na netu a hledáte informace o tzv listopadové "revoluci" najdete celou radu odkazu. Odkazu o podvodu pochybnostech a zpravodajských hrách. Věřit ze 17 listopad byla opravdová lidová revoluce je jako věřit v únorové vítěztví pracujícího lidu 1948. Stejny blábol. A s Havlem je to stejne. Stejny hostapler a podvodník jako napr tzv prvni dělnický prezident. Wolf ma bohuzel pravdu. Bohuzel ma spousta lidi problem si toto připustit. Zhroutí se jim čast sveta a nemaji se o co opřít. Je pro ne lepsi věřít LZI nez se podivat pravdě do oči. Nechteji. A jsou schopni kopat kolem sebe.
29.1.2012 15:33
ladis  (Nováček +75)
ANO-NE

Dobrý den.
Změna názvu náměstí Svobody, na náměstí ne svobody, bude stát peníze,
Při hlasování ano nebo ne, v pondělí se zvedl počet hlasú pro ano přes sto.
Pan Dvořák se přiznal, že na hlasování upozornil spolupracovníky.
Jestli se nechcete někomu zavděčít?
Nahrál jsem si záznam z prvního veřejného Hradeckého zasedání na internetu,
Návrh 6746 - 3 usnesení-rozšíření komunikace-Opatovice, což patří pod Pardubický kraj.
Pan Štěpan byl proti výkupu pozemku,Pan Dvořák byl pro výkup, to je jen 450 tisíc,
nestojí to zásadní peníze, bude míň pomníčku na silnicích. Přitom jezdí vlak z HK do PU
skorem každou hodinu. Radnice rozhazuje peníze,místo toho aby podporovala školky,
levné kroužky pro děti. Dříve byl Vámi nenáviděný pionýr, svazarm a Sokol.
Pionýr u Orlice,Judo.Elektrotechnický kroužek,kde dostávali domu součástky k sestavení modelu,
Modelářský,rybářský a pod. Svazarm na starém náměstí ,vedle kostela Svatého Ducha, kurs počítačů
Kde tiskárnu si sestavili pomocí merkuru, součástky dostávali z opravárenského závodu OZ064.
Sokol na Novém Hradci Králové, pondělí a čtvrtek pro dívky – úterý a čtvrtek chlapci.
Vyhozené peníze v sadech za stavbu bojových umění z Japonska, bylo zahrabáno,Stavba stadionu,
Stavba druhého stadionu u Bavlny, přestavba pivovaru s nákupem drahého nábytku.
Zbourání dřevěné stavby pro invalidní důchodce, v ul. Fráni Šrámka a nyní platí
výbor tělesně postižených za místnost 70Kč, který se má scházet jednou za měsíc.
Při čtení webadmin[zavinac]mnhk.cz nejmíň každý týden děláte nábor třech úředníků do úřadu.
Vodárny a kanalizace jste privatizovali, tím jsme přišli o dotace na čističku MF, na. To upozorňovala
poslankyně z ČSSD. To zaplatí Hradečáci.
Dnes na novinkách na internetu je, jak rodiče odkládají děti do ústavů, kvůli špatné finanční situaci.
Přes polovinu dětí se nedostane se školou na lyžařský výcvik na hory.
Je třeba sledovat, jak členové politických stran hlasují pro příští volby.
Hodně zdraví přeje ladis.
29.1.2012 18:23
martin.dvorak  (Profesionál +7)
RE: ANO-NE
Ladisi, rad bych Vas pozadal, abyste tohle vlakno nezanasel tematy, ktera s nim nesouvisi. Velice rad budu debatovat na tema vykupu pozemku na trase hradubicke spojky, ale sem to nepatri, stejne jako naprosta vetsina dalsich temat, ktera tu nadhazujete. Pokud jde o hlasovani v souvisejici ankete, neoslovil jsem zadne 'spolupracobvniky' a vubec nikoho jineho, nez ucastniky debaty na nekolika mych profilech. Tech pratel je nekolik set a nemohu vyloucit, ze nekteri hlasovali opakovane, protoze system umoznuje hlasovat kazdy den znova (i kdyz v jinych anketach to mozne nebylo). Ale prubezne vysledky teto ankety dost presne kopiruji vysledky hlasovani o pocte Pavlu Wonkovi. I tam to vyslo tak, ze cca polovina ucastniku tohoto fora je pro, aby se vzdavala cest tem, kdo se dokazali vzeprit komunistickemu rezimu, peti procentum je to v podstate fuk a 45 procent hlasu pochazi od tech, kteri mají k bolsevikum stale jeste pozitivni vztah. Ja osobne verim, ze to neni uplne reprezentativni vzorek hradecke populace, ale v podstate nevidim duvod jakkoli zpochybnovat, ze prubezne vysledky celkem verne odrazeji nazorove spektrum tohoto fora. A jeho vysledkem se opravdu nemam jak a komu zavdecit, zadny stranicky sekretariat mne neukoluje. Vas snad ano???
30.1.2012 18:58
diviš  (Nováček +9)
pojmenování náměstí...
Pana Dvořák!!!
Udělat z45% lidí,kteří nesouhlasili s jmenováním Voňky čestným občanem HK a vystavení jeho pamětní desky na bývalém Kremlu příznice starých časů tedy KSČ je naprostá nehoráznost!!!To všichni z Trutnova ,kteří ho znali a byli proti jsou komunisty,nebo milovníky totality???.To jste tedy opravdu přehnal.!!!!!
30.1.2012 22:09
ET?  (Nováček)
RE: pojmenování náměstí...
Pane Dvořáku,to je ubohé...
31.1.2012 08:11
martin.dvorak  (Profesionál +7)
RE: pojmenování nám?stí...
Copak? Ze by snad platilo i tady uslovi o potrefenych husach?
31.1.2012 00:46
Pouchovak  (Nováček)
Jak je to v Kosovu aneb humanitární bombardování srbska soudruhům Havlem
euserver.parlamentnilisty.cz/Articles/298-eu-nato-...
31.1.2012 18:32
xicht53  (Pokročilý)
Parlamentní listy
Milý pane, všichni už máme odkaz na stránky PL na ploše nebo na nejčelnější záložce, tak už s těmi odkazy prosím nezabírejte místo na monitoru a běžte s tím do Brusele. Nebo na Pouchov. Děkuji
31.1.2012 21:05
Pouchovak  (Nováček)
RE: Parlamentní listy
Vazeny ksifte 53 trhnete si nohou. Budu si psát co chci a kde chci. Kazde info o skutecne pravdě a ne vylhane jako to tu předvádí nekteri fanatici / oběti podvodu / je nutné zveřejňovat. Nerad bych aby se děti jednou učili modlitbu k bohu vsemohoucimu svatému Havlovi. což realne hrozí. Lidska blbost je někdy neskutečná.
31.1.2012 22:33
Pouchovak  (Nováček)
Co se deje a v ČR to veřejná media tají ....
... a ma i úzkou souvislost s Havlem. Byt to je jen malá figurka na obři šachovnici.

freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/46-novy-sve...

freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/1428-2012-r...

1.2.2012 18:13
martin.dvorak  (Profesionál +7)
RE: Co se deje a v ČR to veřejná media tají ....
Agenturní zpráva: ´Dne 30.1.2012 byla Senátem amerického Kongresu přijata rezoluce k uctění památky zesnulého bývalého prezidetna ČR Václava Havla´
Pouchováku, myslím, že byste tam měl urychleně poslat pár článků z freeglobe, zdá se, že ti američtí kongresmani to vůbec nečetli!!!
1.2.2012 19:13
Michal H.  (Nováček)
RE: Co se deje a v ČR to veřejná media tají ....
Ano, pane Dvořáku, to je od americké administrativy velmi laskavý krok. Pohříchu nám spíše než cokoli jiného připomíná, že VH byl horlivým exponentem amerických zájmů (nejen) ve střední Evropě, které ovšem vůbec nemusí odpovídat našim národním zájmům. Schvalovat bombardování bývalé Jugoslávie ( která s námi v roce 1968 byla solidární a vyjádřila protest proti Brežněvově okupaci ČSSR), podporovat vznik albánského pseudostátu Kosovo, který dodnes vedou lidé důvodně podezřelí z obchodu s drogami, zbraněmi či lidskými (srbskými) orgány atd. (viz wikipedie heslo Hashim Thaci) - to vše ve mně vyvolává nedůvěru k zahraničněpolitické orientaci Václava Havla.
1.2.2012 20:45
martin.dvorak  (Profesionál +7)
RE: Co se deje a v ČR to veřejná media tají ....
Je Vaším svatým a nezcizitelným právem, zda se přikláníte v názoru na Václava Havla spíše k hodnocení z Moskvy nebo z Washingtonu. A máte to štěstí, že žijete v demokracii, která má (prozatím?) blíže k demokracii západního stylu než k té ´demokracii´ ruského střihu. Díky tomu za svůj svobodně projevený názor na cokoli nebude potrestán, persekuován nebo dokonce surově zbit na ulici. V Rusku tolik štěstí nemají, ale zdá se, že stále větší části obyvatelstva už to začíná trochu vadit. Ale pro Vás zůstane i potom naděje například v Havaně nebo v Pchjongjangu, tam ještě stále dovedou s ´exponenty amerického imperialismu´ pěkně zatočit.
Pokud jde o Kosovo, jsem do nějaké debaty poněkud hendikepován tím, že jsem během své práce pro misi OSN v Kosovu (UNMIK) měl mimo jiné tu smutnou povinnost odkrývat hromadné hroby a rekognoskovat zohavená těla žen a dětí. Přesvědčil jsem se tedy bohužel doslova na vlastní oči o tom, že v Kosovu Miloševič prováděl skutečnou a nefalšovanou genocidu, což ostatně konstatovala i zpráva OBSE (Jiří Dienstbier st. se se mnou přel, že šlo jen (???) o ´etnické čistky´, ale po pravdě v tom zase tak zásadní rozdíl nevidím, já ty hromady zohavených mrtvol prostě viděl a není pro mě důležité, jak se to vraždění nazývá). Ale rozhodně jsem šťastný, že se tehdy našla síla, která tomu učinila přítrž, dokonce tak, že je tam už deset let možno žít a k hromadným vraždám nedochází, a to ani na jedné straně.
Můj pohled je tedy pouze subjektivní, ale pokud by Vás to snad zajímalo, fragmenty knihy ´Kosovo na vlastní kůži´, která o tom kdysi vyšla, můžete nalézt například tady www.archiv.martindvorak.cz/zprav.php, celou knihu v české i anglické verzi (Kosovo under my skin) je myslím ještě stále možné sehnat na internetu. Ale pospěšte, si , nebudou :-)
1.2.2012 22:46
Michal H.  (Nováček)
Kladivo na čarodějnice v podání p. Dvořáka
Minulému totalitnímu režimu je mimo jiné nutno vytknout abolutní názorovou nesnášenlivost a agresivitu, s níž potlačoval odlišný názor. Stejně tak i demagogické omílání prázdných klišé, kterým už posléze nevěřili ani mnozí jeho exponenti. Dnešní svoboda názoru je tedy velkým přínosem, v tomto bodě s vámi souhlasím. O to smutnější ovšem je, že i dnes existují novodobí "úderníci", kteří dogmaticky hájí svoji neochvějnou "pravdu" a oponenty podle bolševického hesla "kdo nejde s námi, jde proti nám" nesmyslně nálepkují označením "komunista" a podsouvají jim názory, které nikdy nevyslovili. Pane Dvořáku, opravdu nejsem příznivec severokorejského režimu ani V. Putina jen proto, že mám odlišný názor na V. Havla než vy. Zkuste vést debatu na méně pokleslé úrovni, myslím si, že na to máte. Vaše emotivní výlevy a osobní ataky mi nepříjemně připomínají duch minulých dob. Škoda, že jste si v USA neosvojil liberálnější étos, slušel by vám. PS. Nemám nic proti Americe jako takové a její kultuře, vyprodukovala spoustu vynikajících věcí, o technologickém pokroku nemluvě. Tisíce hrobů amerických vojáků, které se táhnou od pláží v Normandii až do Plzně také zasluhují úctu. Rozhodně ale nemusím tleskat všemu, co dnešní (či nedávná) americká administrativa předvádí.
2.2.2012 12:07
martin.dvorak  (Profesionál +7)
RE: Kladivo na čarodějnice v podání p. Dvořáka
Vážený pane Michale H.
Moje vyjádření na tomto webu rozhodně nemůže být ´osobním atakem´, protože o Vaší osobě nevím nic než to, co tu sám prezentujete, a pouze na to mohu reagovat, což také občas činím. Takže když označíte Václava Havla za ´horlivého exponenta amerických zájmů´, nemohu v tom nevidět slovník dnešních Haló novin a někdejšího Rudého Práva, případně rétoriku médií podobné orientace, tedy těch, pro které jsou ´exponenti amerických zájmů´ spíše podezřelé nebo dokonce nebezpečné osoby než předmět oslav. Přesto jsem Vás, pokud vím, nikde nenazval komunistou, jen jsem konstatoval, že je zcela Vaším právem, zda se v hodnocení VH přikláníte spíše k Washingtonu (tedy k těm, kteří ho po jeho smrti uctili) nebo Moskvy (tedy k těm, kdo k jeho úmrtí zarytě mlčeli). Kdybych Vás považoval za zastydlého komunistu, nabídl bych Vám jako další možnost přiklonit se třeba k názoru českých komsomolců, kteří jeho smrt na svých webech vítali opravdu nechutným způsobem.
Pokud jste ovšem ochoten ocenit například hrdinství amerických vojáků, kteří padli při osvobozování Evropy od fašismu, jsem tomu rád, ale potom tak docela nechápu, proč máte potřebu znevažovat fakt, že jeden z Čechů byl oceněn americkým Kongresem? Takových věru není mnoho…A já myslím, že my Češi bychom na tento krok amerických zákonodárců měli být hrdí a ne ho znevažovat tím, že jeho adresát byl ´jen exponentem amerických zájmů´. Mimochodem, včera Václava Havla ocenil také Kneset. Dodáte k tomu tedy, že to dokazuje snad jen to, že byl také exponentem zájmu Židů??? Do třetice ho včera ocenil i český parlament s výjimkou komunistů. To by tedy při použití vašeho slovníku naznačovalo, že byl Václav Havel možná též exponentem zájmů českých (ovšem nikoli komunistických), jen nevím, jestli i to je ve Vašich očích spíše na škodu…?
Dovolím si na závěr dodat, že mi velice křivdíte, pokud mi podsouváte netoleranci k odlišným názorům. Nikde jsem ani nenaznačil, že byste za své názory měl být jakkoli trestán nebo postihován (natož upalován :-)). Myslím, že i v mých zdejších příspěvcích lze snadno nalézt (pokud k tomu nechybí ochota) opakovaný důraz na to, že na odlišné názory má každý právo a dnes také svobodu je beztrestně hlásat. Ale pokud tak činí, měl by být schopen je také věcně obhajovat před názory odlišnými, jinak to přece není diskuze, ale hádka…
1.2.2012 20:15
Michal H.  (Nováček)
Objektivní komentář Terezy Spencerové z literárek
literarky.cz/tereza-spencerova/7333-havel-jak-ho-n...
1.2.2012 20:25
martin.dvorak  (Profesionál +7)
RE: Objektivní komentář Terezy Spencerové z literárek
Čím měříte tu ´objektivitu´? Je podle Vás objektivní jen to, co se vám líbí?
1.2.2012 23:24
Petr21  (Nováček)
RE: Objektivní komentář Terezy Spencerové z literárek
Musím ovšem uznat že článek paní Spencerové mi přijde velmi trefný. Navíc ten první projev si osobně pamatuju a také mi s odstupem času přišel velice humorný. Nicméně pořád si myslím že přejmenovávání čehokoliv je špatně. Postavme a pojmenujme, tedy postavte a pojmenujte. A jestli zjistíme, že se tady staví jen další kauflandy atd., tak je někde systémová chyba :-)
V každém případě, určitě to není třeba uspěchat, dějiny počkají :-)
2.2.2012 17:10
xicht53  (Pokročilý)
RE: Parlamentní listy
S tou poslední větou s Vámi vřele souhlasím. A nebojte, děti se nadále budou učit počty a pravopis, což by mimochodem i Vám prospělo, jak vidno zříti. :-)
3.2.2012 15:15
Jaroslav Fišer  (Administrátor)
uklidnění emocí
Jako moderátor tohoto fóra bych chtěl požádat všechny zúčastněné o uklidnění emocí. Diskuze byla původně o tom, zda pojmenovat či nepojmenovat náměstí v HK po VH. Nyní je to už jen o tom, jaký byl VH, což s tímto tématem souvisí už pouze okrajově. Navíc se diskuze začíná zvrhávat v pouhé útoky a osočování se mezi diskutujícími, spamování a podvodné kliky v anketě. A to se mi nelíbí.
Děkuji za pochopení
Jaroslav Fišer, provozovatel webu, moderátor fóra
4.2.2012 00:49
Pouchovak  (Nováček)
RE: uklidnění emocí
Pane Fiser. Mate pravdu. Ale nesouhlasím ze diskutovat jestli ano nebo ne a nezhodnotit pritom kvalitu toho po kom ma byt neco přejmenováno. To je spatne. Ale faktem je ze existuji lidé a já se tu tim trochu bavím, podvedené ego osobnosti ktere nemohou rozchodit, ze existuji lidé, kteří nechteji prijmout jejich zdeformovany výklad sveta. Říkám NE na přejmenování čehokoliv po extrémně rozporuplne osobnosti po ktere zůstal tento stat v totálním rozkladu.

Stačí se jen podivat sem: holesovskavyzva.zacit.cz/

20 let agonie misto prosperity. 20 let úpadku morálky a obyčejných lidských hodnot jako je slušnost a poctivost. Pan Dvorak se diva na svet a tim realitu 10 cm širokým pruzorem. Vic neni schopen videt pres svou "moudrost". Bohuzel. Podvody v hlasování utoky na druhé a vyhrožování, ano to je diskuze na úrovni, radeji to tu zruste. Myslím ze moralne narušené EGO osobnosti si najdou na řádění jiný web prostor.
5.2.2012 18:31
martin.dvorak  (Profesionál +7)
RE: uklidnění emocí
Tak jsem se zastyděl za ten svůj deseticentimetrový obzor, který dokázal nabídnout jen zcela neobjektivní pohled a názory z Washington Post, Timesů a podobně tendenčních plátků. Maličko jsem proto zagoogloval a dovolím si tedy přidat ještě několik pohledů méně poznamenaných jednostrannou ideologií štvavých plátků:
www.aljazeera.com/news/europe/2011/12/201112181139...
www.welt.de/politik/ausland/article13773599/Vaclav...
www.lefigaro.fr/international/2011/12/18/01003-201...
www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/politics/401898...
www.corriere.it/esteri/11_dicembre_18/vaclav-havel...
www.bloomberg.com/news/2011-12-18/vaclav-havel-cze...
A pro ty, kteří třeba tolika jazyky nevládnou, si dovolím přidat ještě jeden český sumář
zpravy.e15.cz/nazory/zahranicni-tisk/smrt-vaclava-...
Ale samozřejmě sebekriticky uznávám, že tohle všechno nemůže naprosto obstát v konkurenci tak objektivního, plastického a vyváženého obrazu, jaký tu předkládá třeba pan Pouchovák, který citoval nejen světoznámé Parlamentní listy, ale také Parlamentní listy,které uznává intelektuální elita celého světa, a stejně tak i špičku světové žurnalistiky a publicistiky - Parlamentní listy a vůbec se nerozpakoval klidně citovat dokonce i Parlamentní listy hned 3x v jednom příspěvku, jen aby zcela vyvrátil případné pochybnosti o tom, jestli snad není poněkud jednostranný. Jeho serioznost a široké spektrum úhlů pohledů, které nabízí, jsou nepochybně solí a tmelem této jinak nevyvážené debaty plné osobních útoků na ty, kdo tu vystupují stejně jako on pod svým plným jménem a jsou všem účasatníkům debaty zcela známí.
A tak jsem se rozhodl už dále do této debaty pod svým nic neříkajícím nickem Martin Dvořák nevstupovat, abych ji nekazil. Loučí se s Vámi Hradečák a s ním dalších 99 rozhořečných občanů :-)
6.2.2012 09:39
Xaver  (Profesionál +11)
RE: uklidnění emocí
No sláva, konečně alespoň jeden rozumný. Teď už jen zbývá aby se Pouchovák připojil :-))
7.2.2012 00:14
Martin Samohrd  (Nováček)
RE: uklidnění emocí - dokončení věty
Teď už jen zbývá aby se Pouchovák připojil ke přejmenování náměstí:-))
11.2.2012 09:56
Pouchovak  (Nováček)
RE: uklidnění emocí - dokončení věty
Uz jste zase nekoho prasknul na Stavebni urad či jinak veřejně škodil, ze mate tak dobrou náladu Vy \"skvělá nenarušena vysoce morální osobnosti\" ?
15.2.2012 15:18
Georg HK  (Pokročilý +3)
RE: uklidnění emocí
To M.Dvořák: Není to sarkasmus?
8.2.2012 09:48
ladis  (Nováček +75)
ANO-NE
Dobrý den.
Pane Dvořák byl bych nešťastný, kdyby ulice a nápisy na obchodech byly psány vícejazyčně, jako vroce 193-1945. Aby lesy na Novém Hradci Králové, kde se budují stezky, vyhlášeny s cedulí soukromého majetku, vstup zakázán. Jako v Praze ulice, viz Cempr, výrobce nádobí, se závorou.Abych se mohl volně pohybovat u Biřičky, Cikánu a Datlíku. Aby nebyly překročeny Benešovy dekrety.
Kolik úsilí musí vydat pracující vytvářející hodnoty, na Vás a Vašich 99 kamarádů,kteří rozhodují o přesunu peněz z daní Hradečáků.
Přejmenovávání ulic a náměstí a bourání a stavění nových soch.
Včera v televizii o zprávách byla zmínka o nákupu nábytku na úřadech v Hradci Králové.
Kdo se tu vyjádří svým názorem, Vaši kamarádi vyhrožují rozbití držky.Vžíjte se do situací druhych, meditujte,ladis.
11.2.2012 00:02
Pouchovak  (Nováček)
Je tam všechno
Kdo ma mozek na svém míste a netrpí duševní ego poruchou at si precte toto :
freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/1434-kult-o...

Je tam opravdu vše jak to asi tak Nejak +- s tim našim umělým bohem Havlem je. Jedna a jedna jsou dve. Tedy pro ego osobnosti je to sice 20 ale tem uz pomůže jen dobrý psycholog.
11.2.2012 00:13
Pouchovak  (Nováček)
A dalsi 1+1 - byť ne o "velkém" H
freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/1489-kam-zm...

11.2.2012 21:31
X Y  (Pokročilý +4)
RE: A dalsi 1+1 - byť ne o "velkém" H
Měním svůj názor a jsem pevně rozhodnutý podporovat názor aby bylo některé z náměstí a ulic přejmenované po Václavu Havlovi. U náměstí mi to je celkem jedno, u ulic navrhuji přejmenovat Pouchovskou.
10.7.2012 19:02
PetrW  (Nováček)
RE: Spousta hezkého čtení o tom co Vam v žumpě ČT nova prima a spol nikdo neřekn
aneb řekni mi co čteš a já ti řeknu co jsi zač... "Parlamenttní listy" provozované maňásky ruského agenta Klause, skutečně žurnalistika "na úrovni" (blicí smajlík)
15.2.2012 20:52
Pouchovak  (Nováček)
15.2.2012 21:41
Jaroslav Fišer  (Administrátor)
RE: CIA
chtěl bych tímto jako administrátor fóra poděkovat Pouchovákovi za jeho účast na tomto diskuzním fóru a také za tento příspěvek. Byl jeho poslední.
P.S. Jeho zablokování nevyjadřuje moji náklonnost jedné či druhé straně. Pouchovák nedostal ban za svůj názor, ale pouze za to, že překročil daná pravidla a to i přes dvojí varování.
16.2.2012 06:38
IM  (Nováček +2)
RE: CIA
Tento krok na mě osobně působí jako tvrdá cenzůra. Ať si Pouchovák píše co chce, je snad na každém čitateli, jak si to vyhodnotí. Nebral bych mu jeho politický názor.
16.2.2012 09:32
Jaroslav Fišer  (Administrátor)
RE: CIA
Dobrý den,
Váš názor nesdílím. Kdyby šlo o cenzuru, mažu zpětně i jeho příspěvky. Ty zde zůstaly a zůstanou a to i přesto, že nemalá část z nich má minimální vypovídací hodnotu a s tématem souvisí jen okrajově nebo vůbec.
Jako administrátor/moderátor tohoto fóra odpovídám za jeho úroveň a rozhodl jsem tak jak jsem rozhodl, byť mé rozhodnutí je subjektivní a ostatní ho mohou vidět jinak a nesouhlasit s ním. Každopádně pravidla jsou nastavená, Pouchováka jsem navíc žádal 2x, aby zanechal spamování a nenechal toho.
P.S. tímto bych považoval veškerou diskuzi o Pouchovákovi za uzavřenou a chtěl bych požádat o to, abyste to respektovali. Minimálně z mé strany už to nebudu komentovat.
16.2.2012 22:02
Petr - HK  (Guru +4)
RE: CIA
Pro IM: Jakápak cenzura! Pouchovák již nediskutoval, jen přihazoval trapné linky na Parlamentní listy.
16.2.2012 15:31
Ing. Jiří Vebr  (Nováček)
Upřímně...
Jsem v šoku, jak může obyčejná diskuse zda pojmenovat či nikoli nějaké náměstí v Hradci Králové jménem Václava Havla přerůst téměř v politický boj, ale jistě v prezentaci nenávisti... Já ikdyž si nemyslím, že zrovna náměstí Svobody by se mělo přejmenovávat, přesto ... mám Václava Havla spojeného s novou dobou,a docela prostě si jej považuji, proto navrhuji, aby se po Václavu Havlovi jmenovalo něco nové... např. TERMINÁL MHD. Za prvé to nepřinese náklady spojené s předěláváním adres pro občany a za druhé si nejfrektovanější dopravní uzel Města, který je navíc krásnou stavbou...zaslouží, aby nesl jméno Václava Havla.
16.2.2012 18:27
xicht53  (Pokročilý)
RE: Upřímně...
Nebo co třeba hlavní nádraží? Říkali bychom místo: "Jedu na hlavák", téměř neznatelně jinak: "Jedu na Havlák" :-)
Já jsem pro Letiště, tedy ne hradecké, ale Ruzyni. V Hradci aź něco nového velkého, ne aby se musely přepisovat doklady. A nedejbože, aby se za čas zase nepřejmenovávalo na VIL, když to tady půjde takhle dál.
P.S. Děkuji moderátore.
16.2.2012 19:22
Ing. Jiří Vebr  (Nováček)
RE: Upřímně...
Nemám moderátorské ambice...a hlavní nádraží není nová stavba... jen jsem si dovolil navrhnout, co by se líbilo mně, přesto nemám pocit, že by jste musel svou reakci přenášet z obsahové do osobní roviny a častovat mne slovem moderátore....vyjadřujte se k obsahu...jestli nemáte nervovou soustavu na standardní diskusi, což není mou chybou, běžte cvrkat kuličky...já výše také nekomentuji vaše názory...dokonce ani teď...navrhujte si co chcete, ale nekomentujte druhé...stačí když mi odepíšete, že se vám to nelíbí z těch a těch důvodů a moderátora si odpusťte.. dík
16.2.2012 19:45
Ing. Jiří Vebr  (Nováček)
RE: Upřímně...
Navíc to byl jen spontánní nápad...havlovo jméno může nést třeba i místní Universita....je to věcí diskuse..a rozhodnutí...nic víc. Hlavně to není důvod k tomu dávat jiným jakékoli přívlastky...to dělají jen hlupáci.
17.2.2012 17:48
xicht53  (Pokročilý)
RE: Upřímně...
Tak to promiňte, to nebylo na Vás, děkoval jsem admin/moderátorovi panu Fišerovi, že odpojil toho parlamentního fundamentalistu z Pouchova.
19.2.2012 16:03
Cassarelli  (Nováček)
Přejmenování náměstí
Doufejme, že vedení města Hradce Králové nebude přejmenovávat již pojmenovaná náměstí... Jméno Václav Havel jistě nebude zapomenuto i když v blízké době žádné náměstí neponese jeho jméno. Jistě není nutné spěchat. ČAS je v mnoha případech nejlepší rádce.
13.3.2012 11:42
martin.dvorak  (Profesionál +7)
klikací závody?
Pane moderátore, nenastal náhodou čas ukončit tyhle klikací závody? 4000 účastníků tahle debata asi skutečně nemá a skoky v počtu hlasů na jedné i druhé straně už neznevažují jen samotnou anketu, ale celý tenhle portál...
14.3.2012 17:28
martin.dvorak  (Profesionál +7)
RE: klikací závody?
470 nových hlasů za necelých 24 hodin?
15.3.2012 07:47
IM  (Nováček +2)
RE: klikací závody?
Možná jen někdo, podobně jako Vy, oslovil účastníky diskuzí ve svých profilech. :-), tak jak jste to napsal v některém svém předchozím příspěvku Vy. Nebo už Vás osobně nebaví maskovat svou IP adresu a neustále klikat? :-)
15.3.2012 08:30
martin.dvorak  (Profesionál +7)
RE: klikací závody?
Mě osobně to nebavilo nikdy :-). O tom, že v každé internetové adrese se dá švindlovat, není pochyb a popsal to i pan Fišer v komentáři právě k této konkrétní. V té době říkal, že obě strany švindlují asi tak stejně. A v podobném duchu pak naskakovaly hlasy na obě strany cca ve stejném poměru i v době, kdy už bylo zcela jasné, že počty "hlasujících lidí" tady dosahují násobky počtu hlasů v kterékoli jiné anketě. Už tehdy jsem se trochu divil, proč pan Fišer riskuje prestiž svého webu akceptováním tak zjevných podvodů. Před pár dny ale zřejmě někdo zapojil zcela nové hlasovací technologie, obrátil díky tomu výsledek naruby a hlavně ještě dál znevěrohodnil nejen tohle hlasování, ale vůbec schopnost moderátora zajistit alespoň nějakou regulérnost hlasování. Mně osobně je to celkem jedno, tahle anketa neměla evidentně žádnou vypovídací schopnost od samého počátku... Nehodlám tedy znovu mobilizovat svoje přátele na facebooku ani jinde a přemlouvat je k účasti na tak manipulovatelném projektu.
15.3.2012 08:30
Petr - HK  (Guru +4)
RE: klikací závody?
Vám na té anketě nějak záleží. Každý má svůj názor, který těžko změní výsledky nějaké ankety. Tak proč tolik vzrušení? Ať si klikají.
15.3.2012 10:23
Cassarelli  (Nováček)
potrefené husa - Dvořák
... Co je Dvořák ? Co se Vám nezdá ?? Dokud byl opačný stav hlasování tak ste nic nenamítal. Holt se konečně lidi probudili a Vy už je sám neumíte přehlasovat a tak se oháníte podvodama.
15.3.2012 18:34
martin.dvorak  (Profesionál +7)
RE: potrefené husa - Dvořák
Teď už to asi nejde zdokumentovat, ale já jsem to psal, když ještě ANO vedlo s náskokem přes 240 hlasů. A debata o regulérnosti hlasování se tu vedla poprvé v době, kdy "hlasujících" bylo celkem jen asi 2 nebo 3 stovky a i tehdy bylo o něco víc hlasů pro ANO. Myslím si ale, že bez ohledu, zda jsme hlasovali ANO nebo NE, se shodneme, že férovost této ankety vzbuzuje rozpaky s přibývajícími stovkami odpovědí stále větší, a to bez ohledu an to, na kterou stranu právě padají hlasy.
Já osobně se domnívám, že regulérnost hlasování jde pohlídat mnohem lépe, než se to tady děje, a to bylo cílem mého opětovného vstupu do debaty, z níž jsem se jednou už dobrovolně vyřadil. Výsledek skutečně objektivního průběhu ankety teď vůbec nepředjímám a po pravdě řečeno, je mi celkem fuk, protože o tom, zda se nějaké náměstí přejmenuje nebo ne, bude rozhodovat zastupitelstvo města a tam se naštěstí švindlovat nedá.
15.3.2012 19:53
Cassarelli  (Nováček)
objektivní anketa

Proč Dvořák zpochybňujete hlasování ?? Vidíte , že prohráváte a asi prohrajete, tak se to snažíte celé zpochybnit . :-) Kdyby vyhrávalo ANO, tak nic zpochybňovat nebudete , to je jasný.

Ale můzeme se ,v rámci objektivity, společně zajít optat prostých lidí.. třeba do hospůdek, obchodů a atd. a Vy u vchodu vždy zvoláte - sláva svobodě a Václavu Havlovi - s tím, že sbíráme podpisy do ankety na přejmenování náměstí.
Uvidíme z kolika hospod Vás vynesou v zubech a z kolika s potleskem na ramenou a kolik získáte podpisů na podporu – přejmenování . ;-)
No ..,Já raději počkám venku…
Oba víme jak dopadnete ;-) hned v první hospůdce a nebo v obchodě.
Co si budem namlouvat pane Dvořák, že jo.
Asi nemáte odvahu se zeptat Hradeckých lidí ? Budete opravdu znát objektivní odpovědi. ;-)

Zastupitelum se věřit dá-nedá…těch se neptejme. Hradec je lidí a né politiků.

Takže nezpochybňujte anketu, jen proto, že prohráváte. !!

16.3.2012 08:26
martin.dvorak  (Profesionál +7)
RE: objektivní anketa
Vážený/á pane/í Cassarelli, na Vašem nicku bohužel nelze dokumentovat, že v češtině oslovujeme a voláme 5. pádem, ale češtině Vás stejně vyučovat nehodlám. Stejně tak necítím potřebu diskutovat o smysluplnosti sociologického průzkumu prováděného v restauracích 4. cenové skupiny.
Vyjádřil jsem jen zcela zásadní pochybnost o regulérnosti ankety na tomto webu, pokud na ní během jediné noci přibývá několik set hlasů. Máte-li na to jiný názor, je to Vaše věc a ani o tom s Vámi nemám potřebu dále diskutovat.
V takové anketě nemohu dost dobře já osobně prohrát, neboť mě se ta anketa netýká, svůj názor jsem tu zjevil a tím to pro mě končí, vaše triumfalistické výkřiky na tom nemohou nic změnit.
Snažil jsem se jen upozornit pana Fišera na to, že podle mého názoru dochází k masivní manipulaci hlasování ve všech třech možných odpovědích, což podle mého nadále trvajícího názoru znehodnocuje jinak docela přínosný a zajímavý diskusní prostor. Pan Fišer na to zjevně reagovat nehodlá, beru to na vědomí. Ani k tomu už nemám co dodat. Přeji všem pěkný den v Hradci.
16.3.2012 08:48
Cassarelli  (Nováček)
RE: objektivní anketa
Anketa je jistě objektivni i přes Vaší snahu ji zpochybnit ať už slovní manipulací či přemlouváním svých známých aby hlasovali, jak sám tady zmiňujete. N E B U D U S E O P A K O V A T !!! Pokud byl poměr hlasů opačný, tak jste nikoho nevyzýval aby anketu ukončil. !!!
11.4.2012 15:06
Jaroslav Fišer  (Administrátor)
uzavření ankety
Jak jste si již možná všimnuli, anketa týkající se hlasování k přejmenování náměstí po Václavu Havlovi, byla uzavřena
Vzhledem ke nadměrné manipulaci s hlasováním v anketě jsme při jejím uzavření přistoupili k odstranění falešných hlasů, tedy hlasů, které byly zjevně provedeny z jedné IP adresy opakovaně za účelem manipulace. Konkrétně byly odstraněny ty hlasy, které byly provedeny z jedné IP adresy více než 3x a byly pouze pro jednu konkrétní volbu. IP adresy, ze kterých bylo hlasováno 3x a méně, nebo víckrát, ale s odlišnými typy odpovědi, zůstaly v měření zachovány.
Pro ty, které to zajímá, také uvádím pár čísel.
Celkem bylo hlasování provedeno z 2674 unikátních IP adres. Z tohoto souhrnu bylo odstraněno pouhých 56 IP adres. Těchto 56 IP adres však vygenerovalo přibližně 2000 hlasů! (více než třetina celkového počtu před pročištěním) O tom, že se pár jedinců na obou stranách snažilo zmanipulovat hlasování, tak není sporu.
výsledky hlasování najdete na forum.hradeckralove.cz/anketa-historie.php
27.6.2012 14:16
Georg HK  (Pokročilý +3)
odmítli
Zastupitelstvo odmítlo přejmenovat náměstí Svobody.
web2.mmhk.cz/zm/2012/19/HerSieFlash.html
28.6.2012 06:38
IM  (Nováček +2)
RE: odmítli
Zvítězil rozum.
5.7.2012 17:40
Cassarelli  (Nováček)
zvítězil rozum
Sláva
5.7.2012 18:20
X Y  (Pokročilý +4)
RE: zvítězil rozum
Víte, že se nemá opisovat, pak to vypadá jako když nic nevíte nebo nemáte vlastní názor :-)

Vložit nový komentář

K tomuto fóru mohou příspívat jen přihlášení uživatelé.
Přihlásit nebo registrovat.

Mohlo by se hodit
Doporučujeme