TRUCKFEST

Příspěvky ve fóru

Přidat komentář
13.9.2006 00:00
babs (neregistrovaný)
TRUCKFEST
Je to jen víkendová přehlídka tupců, kteří se přes týden snaží vytlačit obyčejné řidiče v osobních autech ze silnic. Znečišťují ovzduší a ještě navíc blokují dopravu. Síla jejich klaksonu vypovídá cosi o délce jejich přirození, tedy když už není pořádně vidět, musí být alespoň pořádně slyšet. Radši se budu dívat na přehlídku stíhaček( proč jsou v Brně?!) než na kolonu několika set (ten počet vzrostl díky tomu, že firmy vyslaly až pět na vlas stejných zástupců)náklaďáků. Nechápu, jak si může město dobrovolně nechat tímto způsobem zadělat ulice. Doufám, že je vás občanů víc, kteří s touto akcí nesouhlasí, aby naše snažení zabránit dalšímu ročníku nepřišlo vniveč.
14.9.2006 08:38
Xaver  (Profesionál +11)
RE: TRUCKFEST
A spousta jiných "tupců" vpadne v sobotu do Šimkových sadů na dožínky a bude utlačovat jiné.Další "tupci" se sem sjedou na divadelní festival, jazzový festival, hip-hop a další akce, které oživují naše ospalé městečko. Zkus tedy být poustevníkem někde v hlubokém lese. Úsměvný den:-)
15.9.2006 08:37
jpxj  (Nováček)
RE: TRUCKFEST
Xavere, velice příjemně jste mě překvapil, vaše reakce mi hovoří z duše. Bohužel je tady ještě stále řvoucí menšinakterým se nelíbí vůbec nic. Děkuji, sám bych to nenapsal lépe.
15.9.2006 14:33
babs  (Nováček)
RE: TRUCKFEST
Jenže ten zbytek tupců neblokuje stovkami svých zástupců dopravu a jak již bylo uvedeno neohrožuje ostatní svým klasickým chováním na silnicích. nemají v ruce několikatunové zbraně, které hrdě zneužívají. Netroubí v nočních hodinách o stošest, jen aby na sebe upozornili. Asi nemáte ty zkušenosti, které by vám dovolily souhlasit s mým názorem.
Zlatý CIAF :(
15.9.2006 15:50
Trin  (Nováček)
RE: TRUCKFEST
A to Vám nevadí stíhačky nad hlavou, které také jistě pilotují další "tupci", kteří nejen obtěžují hlukem z motorů široké okolí, ba dokonce je zde nebezpečí, že vám spadnou na hlavu? Nebo již zmíněný hip-hop plný "tupé" podnapilé a dobře bavící se mládeže? Ti také jistě nepořádkem a hlukem obtěžují široké okolí a svými malůvkami przní naše krásné čisté město. Obávám se příteli, že tady s Vaší kritikou jakékoliv akce v HK asi neuspějete, protože většina lidí je ráda, že se tady vůbec něco koná.
15.9.2006 16:54
Roman  (Pokročilý)
RE: TRUCKFEST
Dělat šmahem ze VŠECH kamioňáků grázly se mi zdá krapet nevhodné. Jistě, budou mezi nimi tupouni a frajeři, ale taky určitě většina slušných řidičů. Asi tak jako v každé jiné profesi. Nevím, co vy děláte, ale jak by se vám líbilo, kdyby kvůli debilnímu kolegovi vás měl hned každý za debila ?
A diskutovat o tom, kolik je rádobyřidičů osobáků asi nemá vůbec smysl... :-)))

Druhá věc je zablokování města jak jsem pochopil reklamní přehlídkou tuctových tahačů. To by asi nemělo být a měli by vyjet jen ti něčím opravdu vyjímeční. Mě ale tahle kalamita naštěstí minula, užíval jsem si víkend podle svého ve volné přírodě.

A jen tak mimo k letadýlkům, přál bych vám ten celoroční CIAF v sedmdesátých letech na Slezském předměstí. To nebylo jen šolichání na ukázku. Pěkně zostra a nadzvukově... V Čáslavi by si o tom určitě taky rádi popovídali.
15.10.2006 23:30
pavel2  (Nováček)
RE: TRUCKFEST
máš pravdu CIAFu je velká škoda!!!
10.9.2007 07:54
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: TRUCKFEST
Nic bych proti ridičům kamionů neměl, kdyby v HK nezablokovali dopravu na okruhu. Ve vnitřním pruhu nemá vozidlo nad 3,5 t co pohledávat.
11.10.2006 23:26
Major  (Nováček)
RE: TRUCKFEST
Až tu zas budeš psát Ty mluvko, tak si tu práci nejdříve vyzkoušej a pak mluv . Jsi magor
15.10.2006 23:32
pavel2  (Nováček)
RE: TRUCKFEST
nazývaje druhé magory, tě staví do role diskutéra nemajícího argumenty a sahajícího k vulgarismům. Hoď proti názor a neurážej druhé.
9.9.2007 12:03
roman II  (Nováček)
RE: TRUCKFEST
zdravím všechny průměrně inteligentní,méně a více inteligentní lidičky...domnívám se že každý průměrně inteligentní člověk chápe že v dnešní spotřební společnosti je kamionová doprava nutná....díky této dopravě má spousta lidí práci .....díky této dopravě jsou plné obchodní domy zboží z celého světa...díky této dopravě může být pár tupců vytlačováno ze silnic....protože nebýt této dopravy nebyli by ve svých kolových miláčcích na silnicích a nejeli by např. zbytečně si koupit šroubek z města A do města B!!!!(určitě to řidiči náklaďáků dělají schválně...že babsi???) nikdo s těch řidičů náklaďáků nesedá do těchto kolosů s tím že někoho zabije....každý z nich se chce vrátit domů živ a zdráv!!!stejně jako ty!!!bohužel lidé nevědí co je to tolerance!!!!to platí pro všechny.....náklaďáky řídí stejní lidé jako osobáky!!!ti stejní lidé si neuvědomují jaký je rozdíl mezi brzdnou dráhou osobního vozu a plně naloženého náklaďáku.....zřejmě většina z nás chyběla ve fyzice!!!... je tady ale jedno velké ale!!!!zatím co člověk řídící osobní vozidlo může vyjet kdy chce v kolik chce a nebývá časově omezen.....řidič náklaďáku tuto výsadu nemá.....musí se řídit nařízením AETRu a také může vyjet až je naložen....a v tu stejnou dobu začíná tlak na řidiče z několika stran.....dopravce,,,,,příjemce zboží,,,,odesilatel zboží,,,,zmíněný AETR,,,,policisté,,,,spediter a v neposlední řadě veřejnost,,,která v tu chvíli sedí v osobácích a nechápe proč jsou silnice plné kamionů,,,,když si můžu pro ty špagety značky parmalat zajet svým BMV!!!!truckfest je určitá forma relaxace a uvolnění po tomto celoročním stresu,,,,ale chápu že je to nepochopitelné!!!!protože jsme takový jací jsme!!!!
9.9.2007 21:23
koo  (Nováček)
RE: TRUCKFEST
Babs zřejmně měl sen jezdit s kamionem,ale zjistil že na to nemá,tak teď to maskuje vylíváním žluče na netu.
Jinak spanilá jízda nebyla dobrá,byly puštěné semafory(asi aby se lidé jako Babs dostali do hypermarketů,kolona byla roztrhaná.
10.10.2007 10:08
Galanka  (Nováček)
Truckfest
Ráda bych se s vámi podělila o několik poznatků z té třetí strany, tudíž z pozice manželky truckera jezdícího vnitro. Jejich práce neznamená sednout si do auta na zadek a jenom točit volantem, jak si někteří zřejmě myslí. Když se zamyslíte nad tím co všechno obnáší povolání řidiče kamionu, musíte uznat, že je to po fyzické i psychické stránce namahavá profese, a tak se nedivte, když ti kluci se jednou za rok sjedou, aby se vzájemně podpořili, předvedli svoje vozítka a při spanilé jízdě ucítili pocit jakési sounáležitosti. Nesouhlasím s názorem, pustit do ulic jenom někoho, podle čeho byste to taky chtěli rozsoudit. Bohužel, o plynulost dopravy by se měli přičinit také naši policisté, což se letos nepodařilo. Při dobré organizaci by spanilá jízda nezabrala déle než třičtvrtě hodinky a to by snad i nejzatvrzelejší odpůrci vydrželi. Nic méně, vzhledem k tomu, že jsem byla přímou účastnicí, měla jsem možnost vidět davy nadšených občanů HK a okolí, myslím že Truckfest už je tradicí, na kterou si spousta lidí zvykla, dokonce se na něj pravidelně těší a nebojím se takových, jako je Babs, kteří by nejraději akci zrušili.
Na závěr Vás prosím, až budete příště ve svém osobáku předjíždět kamion, v protisměru vám pojede auto, které bude ale přece ještě "dost daleko", buďte ohleduplní, může tam sedět právě můj manžel, otec od rodiny a nikdy nevíte, kolik tun má ten člověk za zády.
10.10.2007 12:10
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: Truckfest
Myslím, že nikdo nemá nic proti tomu, že se kamioňáci scházejí. Klidně ať se scházejí i vícekrát za rok, klidně ať takových spanilých jízd je víc, ale pouze za předpokladu, že budou dodržovány pravidla silničního provozu. Bohužel v poslední době mají hradečáci na okruhu spanilou jízdu kamionů 24 hodin denně a téměř 7 dní v týdnu, a tak se není čemu divit, že už jsou na to někteří alergičtí.. To, že policie nekontroluje dodržování pravidel silničního provozu, je další nepříjemná věc pro ostatní řidiče. Během spanilé jízdy byl okruh zablokován kamiony v obou pruzích, a to i přes to, že dopravní značky umožňují jízdu autům nad 3,5 t pouze v pravém pruhu.
Já osobně nejsem pro zrušení akce Trucfest, ale jsem rozhodně pro zrušení nebo aspoň omezení ne zrovna spanilých jízd kamionů přes Hradec, z HK na Náchod nebo na Svitavy, kde je mnohdy souvislá řada pomalu jedoucích a přetížených kamionů, které mezi sebou nemají žádné rozestupy, aby je osobní auto mohlo předjet, opravdu k vzteku.
Budu ještě reagovat k tomu předjíždění. Každý se chce domu vrátit vpořádku a celý, ale to co předvádějí někteří řidiči kamionů na silnicich, tomu se nedá říci jinak než bezohlednost. Stačilo by mnohdy dodržovat odstupy, aby předjíždějící osobák, se měl kam zařadit.
Doufám, že se naše slavná vláda chytí za frňák a zavede původní omezení provozu kamionů (pátek odpol. až neděle), a že legislavně ošetří provoz nákladního tranzitu tak, aby byla maximálně využívána železnice. (viz Rakousko).
Kdy už konečně bude častěji vidět policii, jak váží přetížené kamiony, které ničí silnice?
10.10.2007 13:44
Xaver  (Profesionál +11)
RE: Truckfest
Být řidičem kamionu je jistě namáhavé. Ale vzhledem k tomu, že řidičem může být klidně i analfabet (přeženu-li mírně), jakákoliv glorifikace řidičů kamionů je nemístná.:-))
10.10.2007 14:52
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: Truckfest
Myslel jsi to dobře a samozřejmě souhlasím.

Lidový český překlad pro řidiče kamionu.

analfabet - "nevzdělanec nebo primitiv", glorifikovat - "oslavovat".

Ale jinak není co dodat. :-)).
10.10.2007 19:52
Roman  (Pokročilý)
RE: Truckfest
Líbí se mi, jak se nejen tady dělá z šoférů kamionů banda primitivních tupounů. O co inteligentnější a vzdělanější jsou řadoví zaměstnanci obchoďáků, pásových výrob, ale i někteří zaměstnanci úřadů ? Nejsem kamioňák, ale pár jich znám. Jsou minimálně vyučení, někteří s maturou. Vím, že to není přímo k tématu, ale paušalizování mi vadí.
11.10.2007 07:19
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: Truckfest
Podstata je v tom, že na silnici díky takovým lidem, o kterých se zde píše, se mrzačí a umírají lidé. Dovolím si odhadnout, že polovina z nich za to ani nemůže.
11.10.2007 08:51
Eraser  (Nováček)
RE: Truckfest
Nejde o vzdělání, ale o jejich chování. Jak už napsal MIREK, díky takovým často umírají lidé. Vyrovnávač v obchoďáku když splete co do kterýho regálu dát, tak se nic neděje, maximálně se zákazník víc nahledá. Ale nahledá se stejně, protože pořád mění umístění sortimentu.
11.10.2007 21:41
Roman  (Pokročilý)
RE: Truckfest
Ale hovadský chování je vidět i u řidičů osobáků. Smrťáků je z toho minimálně stejné množství. Tam už to bude se vzděláním různé, ale těžko bude drandit dělňas v BMW. A jestli to koupím od kamionu, nebo ofroudu ve 160 je docela jedno...
12.10.2007 08:48
Xaver  (Profesionál +11)
RE: Roman
Jo jo...počet a typ absolvovaných škol od hovadství nechrání. I leckterý univerzitní profesor se zájmem pozoruje svého čokla obsírajícího chodník. A pak spolu kráčejí dál a hovno si tam leží a kouří...
12.10.2007 08:58
sniffer  (Pokročilý +4)
RE: Truckfest
Pánové, uvědomte si, že díky těmto analfabetům mají ti vyrovnávači v obchodech co vyrovnávat. Ono to není jenom o nich. Známý má dopravní firmu a říkal, že to, co pro ně jezdí dneska by před deseti lety vyhodil ze dveří ani na ně nepromluvil. Ale čím to je?
1) Vy byste to šel dělat za ty peníze, co za to jsou? S tím harmonogramem, co dostanete? S tou zodpovědností a s tím, že na Vás každý nadává? Asi ne, že?
2) Není povinná vojna - nejsou řidiči - kdo dneska dá 20k jen za to, aby si mohl udělat řidičák na kamion aby mohl jezdit, když by se mu chtělo?

4 Mirek: Není náhodou povinností předjíždějícího mít místo tam, kam chce předjíždět? Dokážete si představit, jak dlouho trvá, aby se 20T kamion vrátil na původní rychlost cca 90kmh, když musí kvůli osobáku zpomalit na 50? Z čeho si myslíte, že vznikají ty dlouhé kolony za náklaďáky? (krom toho, že jedou "jen" 90...

PS. Pro ty, co mi namítnou, že zboží se může vozit vlakem. Kolik procent ceny zboží byste byli ochotni zaplatit, aby se to nevozilo autem, ale vlakem? 10? 20?
PPS. Kamion neřídím, nemám na to řidičák, mít asi nebudu... :)
12.10.2007 22:01
Roman  (Pokročilý)
RE: Truckfest
k bodu 4) před náklaďákem musí zůstat volné místo pro zařazení předjíždějícího. Praví to jednak zákon, ale hlavně je to věcí slušnosti a ohleduplnosti. Když jedou za sebou tři nebo čtyři kamiony nárazník na nárazník, tak pokud nemáš formuli, nemáš šanci ten šedesátimetrovej vlak předjet. Ale totéž platí i pro osobáky - když se nechystám zrovna předjíždět toho před sebou, tak nechám zařadit předjíždějícího. Je rychlejší, tak ať jede. Když ale někdy vidím jet štrůdl pohodářů necelých osmdesát, urputně bránících předjíždějícímu v zařazení, musím si myslet něco o dementech, bez ohledu na stupeň vzdělání, nebo toho v čem zrovna jede, jestli v kamionu, škodovce, nebo meďouru.
12.10.2007 22:04
Roman  (Pokročilý)
RE: Truckfest
Blbě jsem koukal, není to bod 4, ale 4Mirek - takže reakce na třetí odstavec... :-)
30.10.2007 08:58
Janča  (Nováček)
RE: Truckfest
Díky Romanovi a Galance, lépe bych to nenapsala.
15.10.2007 16:49
koo  (Nováček)
Anal
Tak on tuhle práci může dělat i analfabet?Xavere,ty troubo,zkus si to někdy!!!!Ale ty budeš asi z těch lidí kteří na to nemají a jen závidí že někdo umí řídit tak veliké auto.
16.10.2007 07:34
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: Anal
Nenadával bych mu. Vždycky to tak bylo, že ten kdo na nic jiného neměl, tak mohl být jen kočí. Dnes je to bohužel obdobné. Kdo má, jak se říká do p..e díru, točí volantem. Podle toho to na silnicích vypadá. Nelze samozřejmě všechny házet do jednoho pytle, znám pár dobrých kluků, kteří se touto profesí živí.
16.10.2007 09:13
Xaver  (Profesionál +11)
RE: Anal 2
Proč hned nadávat? Jen jsem konstatoval skutečnost. Nebo si snad myslíš, že k řízení auta potřebuješ umět číst a psát?
17.10.2007 12:30
jpxj  (Nováček)
RE: Anal 2
Já si myslím že číst a psát musí umět, třeba jen proto aby udělal testy a na to aby je udělal musí mít také nějaké znalost, nebo se mýlím?
17.10.2007 15:03
Xaver  (Profesionál +11)
RE: jpxj
K zvládnutí testů nějaké znalosti jistě třeba jsou. Ale...jsou třeba k řízení auta nějaké testy? Dá se jezdit přece bez testů nebo dokonce i bez řidičdkého oprávnění.Mnozí to tak dělají, alespoň to tak vypadá...che che che.
19.10.2007 12:16
jpxj  (Nováček)
RE: jpxj
pokud znáš někoho kdo jezdí bez ŘP tak ho nahlas, jinak jsi spoluviník pokud někoho zabije!!!
7.2.2008 14:27
koo  (Nováček)
konec
Tak jste se dočkali hradečtí zaprděnci,vážené vedení města zrušilo Truckfest i Tuningparty.S výmluvou že se bude létat...

Vložit nový komentář

K tomuto fóru mohou příspívat jen přihlášení uživatelé.
Přihlásit nebo registrovat.

Mohlo by se hodit
Doporučujeme