Benešovka- kostel ?????

Nejlépe hodnocený příspěvěk ▼
5.5.2014 10:43
Eva (Pokročilý +6)
kostel
O jeho výstavbě je zajímavý článek v MF. Bude to kostel řeckokatolický, přičemž řeckých katolíků je v kraji 366! Vypsána je i sbírka, i když by bylo jistě možné kostel postavit z restitucí. Ale pro koho bude? Parčík, kde má stát vč. komunitního centra, je poměrně využívaný a město přijde o další zeleň.To sem bude těch 300 lidí z kraje jezdit?Stavba bude stát tam, kde se jak píší v článku, protínají nejvíce používané cesty. Taky dobrý nápad.Kostel má stát během 2 let. Nedá se tu postavit něco, co bude sloužit více lidem? /Co třeba dům dětí, kam by mohly chodit na různé kroužky?/ Nic proti kostelům jako takovým, ale někdy je to tu jak v Kocourkově. /Cena stavby 25 milionů/. zobrazit | souhlasím (+2) | nesouhlasím (-0)

Příspěvky ve fóru

Přidat komentář
22.5.2002 00:00
Radim (neregistrovaný)
Benešovka- kostel?
Přátelé Hradce, dozvěděl jsem se v informačním zpravodaji RADNICE, že vedení města uvažuje o výstavbě nového kostela v místě Benešovy třídy.Co vy na to ? Nevěřil jsem vlastním očím.Budu se těšit na vaše příspěvky.Doufám,že zdravý rozum v Hradci ještě nevyprvchal.!!! Spíše by se mělo uvažovat na tom místě zkulturnět "lesopark" ev udělat více pro naše děti a být hrdí na to ,že máme ještě kus zeleně a ne kostel!!!
22.5.2002 00:00
Martin (neregistrovaný)
RE: Benešovka- kostel?
Obávám se, že zdravý rozum už dávno vyprchal ! Tady se vyhazují velké peníze za nějáké studie, ve kterých nějaký rádoby znalec neznalý místních poměrů a jiných problémů nakuká radním, jak by bylo krásné a vznešené postavit na sídlišti mezi paneláky kostel a na Benešově třídě snížit počet jízdních pruhů, aby se mohli postavit nové baráky...a až se dostaví (v tomto století ?) křižovatka u Milety, tak se zase bude řešit, kam s dopravou, pro které dva pruhy nebudou stačit...takže proč si nepřidělat ještě další problém, že ?
Doporučuji ještě studii, kolik obyvatel Hradce Kralové je věřících a zda je nedostatek kostelů v Hradci Králové pro tyto obyvatele. Nebo nás tady na Moravském předměstí chtějí obrátit na víru? Nemáme tady dost jiných základních problémů ?
25.5.2002 00:00
martin2 (neregistrovaný)
RE: Benešovka- kostel?
K Vaší otázce kdo je autorem studie:Je to arch. Křelina, který je (jestli se nepletu) autorem již původního návrhu Benešovky. Ke cti mu budiž řečeno, že arch. návrh se mu povedl a kdo viděl sídliště v jiných městech (osobně mohu srovnávat např. s Brnem), tak mu nemůže nic výraznějšího vyčíst.

Druhou otázkou je jeho současný návrh. Četl jsem stejný článek v radnici jako Vy a stejně jako Vy a každý s kým jsem mluvil je zcela zděšen! Zrušit jeden pruh na Benešovce, aby se zvýšila dopravní obslužnost? Postavit kostel? - Kdo by tam chodil? (Důchodců na Benešovce moc není a mezi mladšími lidmi není zas tolik věřících, aby se jim měl stavět kostel. Navíc by mě zajímalo (stejně jako pana Šafru, kterému náboženství by byl zasvěcen)).

Jako by nestačilo, že se na Moravském místo stavění parků, které by (umístěné mezi bloky paneláků) mohly sloužit k rekreaci a zpříjemnění životních podmínek, se každý volný plácek prodá a postaví se tam supermarket (viz Albetrt) nebo další barák (viz. u Hvězdy).

Ale než panu architektovi začneme spílat do ..., rád bych se zeptal, jestli někdo nevíte, kde by se normální člověk mohl s takovýmito studiemi seznámit?
24.5.2002 00:00
Luboš (neregistrovaný)
RE: Benešovka- kostel?
Člověče, proboha, kam byste ten kostel chtěl postavit? Leda tak do podchodu pod křižovatkou se Štefánikovou, aspoň by si tam feťáci nedělili "háčko" (snad). No to je asi nesmysl. Prosím Vás, kde jste k této informaci přišel? Benešovka potřebuje dopravu vyřešit a ne zkomplikovat
1.1.2004 18:45
* (neregistrovaný)
RE: Benešovka- kostel?
cha cha chá
23.5.2002 00:00
Ing. Jan Šafra (neregistrovaný)
Proč ne? Ale za své...
Jsem z principu proti tomu, aby se veřejnými prostředky mrhalo na akce typu sportovní stadion nebo (třeba) kostel. Nic proti kostelu jako takovému, bývalo jich kdysi v Hradci daleko více. Ale ať si fotbálisti a fanoušci postaví stadion za své, věřící ať si staví libovolné množství kostelů také za své (mimochodem, jakéhože náboženského směru ten kostel má být). Také Etnikum ať si staví bydlení za své (pochopitelně se stejnou státní podporou jako ostatní), totéž předpokládám u "kauflandů". Pokud vím, tak motoristé si také stavějí (kupují, což je v této souvislosti totéž) garáže za své, chataři si stavějí chaty za své a já si včelín také stavím za své.Tak proč mě má nějaká levicově smýšlející (a hlavně jednající) městská, krajská či státní panská vrchnost odírat na daních a pak je vrhat do kšeftů, do nichž mi nic není a které nepředstavují městský servis sloužící chodu města jako takového. Šafra sen.
25.5.2002 00:00
jindra (neregistrovaný)
benešovka -kostel adalší výstavba
Obávám se že na radnici se někdo pomátl na rozumu.Jak to vůbec někoho mohlo napadnout,v době kdy se všude a na všem šetří,vyhazovat peníze doslova oknem na voloviny jako je uvažovaný kostel a další výstavba zábavných zařízení na Benešovce (viz.plátek Radnice) Jako kdyby jich tady zejících prázdnotou nebylo dost. Bývalá Jiskra,obuv,bývalá pošta atd.
Kdyby se radní radši zaobírali třeba absolutně nefunkční poštou zde(Benešovka) udělali by rozhodně pro místní lépe. Jsem zásadně proti.
26.5.2002 00:00
B (neregistrovaný)
Nechápete...
... tady nejde o to, že by se to někdy realizovalo. Tady jde o prachy zas ty projekty, co dostavaj (si sami z radnice cpou) architekti.

Kolik uz mame studii na krizovatku u nemocnice a kolik staly???

Holt je to politickej kseft jako kazdej jinej - nekdo ma stavebni firmu a nekdo je architekt.
26.5.2002 00:00
Jindra (neregistrovaný)
benešovka -kostel adalší výstavba
Doporučuji všem ,kteří se k danému tématu zde vyjadřují,obrátit se na svého
poslance e-mailem, tak jak jsem to udělal já. Seznam jejich adres je v záhlaví
tohoto fóra.
26.5.2002 00:00
Jindra (neregistrovaný)
benešovka -kostel adalší výstavba
Omlouvám se e-mailové adresy poslanců za H K jsou v záhlaví zpravodajství
H K.
26.5.2002 00:00
Martin (neregistrovaný)
RE: benešovka -kostel adalší výstavba
A jsou nejake reakce? Taky me to napadlo. Co kdyby se vsichni z tohoto fora obratili na pana primátora, aby nam odpovedel na nase ozehave problemy a co se to vubec na te radnici deje. Ale zrejme to musi mit nejakou formu, pochybuju, ze by nam z vlastni vule odpovedel...
26.5.2002 00:00
Eraser (neregistrovaný)
RE: benešovka -kostel adalší výstavba
Když nebudou odpovídat, lze je zahltit maily, přihlásit jejich adresy na příjem různých reklam atd. :-))
27.5.2002 00:00
Jindra (neregistrovaný)
RE: benešovka -kostel adalší výstavba
Zatím mě pan poslanec neodpověděl. Uvidíme.
26.5.2002 00:00
Jaroslav Fišer (neregistrovaný)
je to jen studie
Jsem poslední, kdo by se zastával primátora či někoho z vedení radnice, (či kteréhokoliv jiného politika). Chápu i rozhořčené příspěvky v této diskuzi, na druhou stranu mi není jasné, proč TOLIK emocí.
Blíží se volby a vedení radnice chtělo získat na svoji stranu voliče z největšího sídliště. Protože bydlení na Moravském je opravdu tristní, tak jim něco slíbí, aby dostali hlasy. Aby to však nebylo příliš napadnutelné, hned uvede, že realizace projektu je v nedohlednu. To je běžný politický trik. Dělá je současné vedení, dělalo je i minulé a bude je dělat i budoucí.
Chtěl bych upozornit, že se jedná pouze o studii. Takových studií si může nechat město vypracovat desítky. Jedna bude počítat s kostelem, druhá s vodním zábavním parkem a třetí třeba s krematoriem... Jen na křižovatku Mileta byly studie minimálně tři. Nyní se uvažuje o té, která byla zamítnuta jako vůbec první.
Stejně tak zcestné mi přijdou nápady Erasera, aby se zahltily e-maily představitelů radnice. Doufám, že to nemyslel vážně. Existují rozumné a legální formy protestu.
Jo a mimochodem, ten kostel ne Benešovce, to je opravdu pořádná zhovadilost :-)
27.5.2002 00:00
dvořák (neregistrovaný)
RE: je to jen studie
I vy máte potřebu utvrzovat sebe i okolí o tom, že všichni politici jsou stejní lháři a podvodníci? Asi jsem pitomej a naivní, ale já si pořád myslím, že to tak není a že naštvaný volič má právo (ne-li povinnost) nevolit ty, kteří ho podvedli, a hledat znova a znova někoho, kdo nejen slibuje, ale i koná. Když planí slibovači nebudou znovu zvoleni, třeba ti noví už nebudou jen slibovat... V té souvislosti bych se rád zeptal, které nerealizovatelné věci podle vás slibovalo a nechalo projektovat minulé vedení, kterému jste to s takovou lehkostí přiřkl.
A pokud jde o kostel na Benešovce, poprvé s tím přišla pokud vím paní ing. Šimáková ještě v době, kdy tam byla betonárka. (Tenkrát jsem jí řekl, že je to asi pěkná pitomost). Dnes v tom místě stojí Albert a kam by měl přijít ten svatostánek, to teda opravdu netuším. Zastupitelstvo nic takového neprojednávalo (takže by asi bylo zbytečné se na to ptát jeho členů). Z toho plyne, že někdo nechal o své vůli proplatit projekty na vzdušné zámky, které mají zřejmě jen dva cíle - dát práci několika architektům a ukazovat, jak se vedení města stará o naše lepší zítřky. Za toto volební období zmizela z kěstské pokladny téměř miliarda korun. Mimojiné právě na spoustu zbytečných projektových prací, které nebyly potřeba a nebudou nikdy realizovány. Křižovatka Mileta kupříkladu byla připravená k výstavbě podle projektu z roku 95, po dlouhých jednáních vláda v roce 98 přislíbila přispět mnohamilionovou dotací na realizaci.(viz oslavné články z místního tisku té doby). Namísto toho se od roku 1999 vyhodilo dalších 2,1 milonů na další a další studie. Výsledek? Vláda hned tu první přepracovanou verzi odmítla financovat, na nesmyslné plány přátelských ateliérů ovšem peníze nebyly a tak se předělává a diskutuje a projektuje a přeprojektovává, křižovatka vypadá pořád stejně, podle kterého projektu se nakonec bude stavět a zda vůbec a kdy, to se pořád neví, ale pozemků už je vykoupeno za desítky milionů korun. Které realitní kanceláře je obhospodařovaly, co myslíte...?
Na závěr mám jednu radu na uklidnění vášní. Neberte tak moc vážně všechno, co se napíše do Radnice. To je přece docela čistě propagační záležitost, ve které se za naše peníze smíme dozvědět jen to, co skvělého pro nás pan primátor a comp. zase za ten týden vykonali a co ještě vykonají. Doporučuju se raději pozorně koukat kolem sebe, až budete procházet ulicemi města. Kde je ta miliarda???
27.5.2002 00:00
Jindra (neregistrovaný)
RE: je to jen studie
Vaše příjmení Dvořák je jen shoda příjmení,nebo jste bývalý primátor?
Z nekterých příéspěvků je to skoro cítit.
27.5.2002 00:00
dvořák (neregistrovaný)
RE: je to jen studie
Vítejte mezi námi na chatu, asi jste tu (alespoň relativně) nový, jinak byste věděl, že to nijak neskrývám, že jsem bývalý primátor a současný zastupitel města, a píšu sem docela často. Myslíte, že bych neměl?
27.5.2002 00:00
Jarda Fišer (neregistrovaný)
RE: je to jen studie
Ptáte se, které věci byly slibovány a jsou podle mě nerealizovatelné? Co třeba rekonstrukce fotbalového stadionu. (ta je sice realizovatelná, ale zhruba v tom rozsahu, jako bude ta avízovaná. Tedy v řádech jednotek milionů. To je ale rekonstrukce o ničem, nazval bych to "nutné zlo" Aby ta rekonstrukce k něčemu byla, stálo by to stovky milionů. A ty byste těžko z městského rozpočtu uvolnil, i přesto, že v té době, kdy jste to sliboval - vy osobně - mělo město dost peněz z prodeje akcií EOP.)
28.5.2002 00:00
dvořák (neregistrovaný)
RE: je to jen studie
To bude asi nějaké "opravdu, ale opravdu nedorozumění :-)". Až do teď jsem byl spíš osočován, že jsem sportu dával (i sliboval) málo. :-). Pokud jde o stadion v Malšovicích, za mého působení na radnici bychom těžko zaplatili na nesmyslně megalomanský projekt za nějakých 600 milionů, ale žádný takový v té době na stole ani neležel. Je ovšem pravda, že jsem na posledním ligovém kole v roce 98 na mikrofon řekl, že z peněz za privatizaci EOP by mohlo zbýt i na rekonstrukci stadionu (a že by ji potřeboval!!!), ale že o tom bude muset rozhodnout až další zastupitelstvo. Pokud mi paměť sahá, žádný jiný příslib jsem k rekonstrukci nikdy nepronesl, takže bych skoro řekl, že jste si jen maličko zaměnil primátory :-))). Máte ještě nějaký jiný zaznamenaný nesplnitelný populistický příslib z let 90-98? Moje paměť možná už opravdu selhává...
28.5.2002 00:00
martin2 (neregistrovaný)
RE: je to jen studie
Nechci rejpat, ale Vy jste řekl před celým stadionem, že by mohl být zrekonstruován z peněz a EOP, ale záleží na příštích zastupitelích. Tak to je populismus jak má být :-)) Kdyby se něco povedlo, máte z toho body plus, když ne mohou za to ostatní (aspoň tak si to lze vyložit).
Neříkejte, že nepoužíváte stejná gesta jako zbytek politiků. Už samo to tvrzení je směšné. Všichni jste stejní. Nikdy nesplníte to, co slíbíte (mnohdy naštěstí), ale vy totiž ani nemůžete, protože nežijeme ve vzduchoprázdnu a všechno je otázkou kompromisu...
No a k tomu neustálému projektování. Pořád se tu oháníte tím, že lidé z radnice si navzájem (popř. svým známým) zadávají zakázky atd. Myslím si, že to bylo vždycky všude, je a vždycky bude. Jen by to asi nemělo být v tak velkém rozsahu a tak okaté.
28.5.2002 00:00
Jarda Fišer (neregistrovaný)
RE: je to jen studie
Přesně to mám na mysli, dokonce (jestli si dobře vzpomínám) jste to řekl zhruba tak, jak píšete. Byl jsem na tom fotbale a v momentě, kdy jste to vypustil z úst, mi bylo jasné: volby se blíží!
Víte, na fotbal chodím pravidelně už 15 let a jen velmi málo jsem jich za tu dobu vynechal. Myslím (nejsem si jist, počátkem 90.let mi bylo docela jedno, kdo je primátorem a co dělá :-), že to bylo poprvé, co jsem Vás na fotbale viděl hovořit na mikrofon. Myslím, že to hovoří za vše...,primátory jsem si rozhodně nespletl. Co se týká předvolebního slibování, myslím, že jste to naznačil sám, když jste řekl, že o rekonstrukci rozhodne až budoucí zastupitelstvo. Jestliže to řeknete na stadionu, kde bylo pět tisíc potenciálních voličů, kteří mají rádi hradecký fotbal, je to ta nejlepší cílová skupina, kterou byste si mohl přát. "Mimořádkové" vnímání mělo naznačit, že jestliže budete mít v příštím zastupitelstvu dost lidí, je tady šance, že stadion se bude rekonstruovat. To je podle mě dost čitelné. Myslím, že to tak vnímají i ostatní čtenáři.
Na druhou stranu musím připustit, že to je asi jediný "populistický výrok", který si z Vaší strany vybavuji.
6.6.2002 00:00
Eva (neregistrovaný)
Nový kostel je nesmysl, když zde chybí vybavenost pro mládež -např. umělecká škola, koupaliště, klub a pod.
7.6.2002 00:00
tomas (neregistrovaný)
No a kdo rika, ze by se mladez nemohla kulturne vybit i v kostele ? :-)))
28.6.2002 00:00
Martin (neregistrovaný)
benešovka - kostel
Mladez ze by se vybila v kostele ? Naivni ...myslim ze by se vybila spis na kostele.
10.6.2002 00:00
Morgiana (neregistrovaný)
Benešova třída
Než by se začalo něco měnit na Benešově třídě, musí být vyřešena křížovatka "U Milety", vždyť Benešova třída vlastně vede odnikud nikam.
Vjezd na ni směrem od města je zoufale nepřehledný. Co ale máte všichni proti kostelu, patrně si představujete obří katedrálu. Kulturně-duchovní (ekumenické) centrum by jistě Moravskému předměstí neuškodilo. Vážně si myslíte, že věřící jsou jenom důchodci?
10.6.2002 00:00
Oldrich Semrád (neregistrovaný)
Benešovka-kostel?????
Vážení přátelé, příznivci a přispěvatelé hradeckého Fóra,
dovoluji si přidat trochu další munice pro použití v diskusní přestřelce na dané téma.

Nejdříve stručně z historie. Urbanistická koncepce sídliště vzešla z veřejné urbanistické soutěže v roce 1967 (Ing. arch. Němec, Ing. arch. Marhold). Podrobný územní plán (PÚP) byl zpracován v roce 1970 (Ing. arch. Křelina st.), výstavba sídliště byla zahájena v roce 1972 a v nedokončeném stavu zastavena v roce 1989. Od té doby byl v území realizován pouze integrovaný dům na křižovatce ul. Jana Masaryka a Benešovy tř. (s Albertem v parteru) a supermarket Albert samostatně. Hlavní kompoziční osa a současně páteřní komunikace sídliště – Benešova tř. nebyla nikdy plnohodnotně začleněna do dopravní struktury města. V průběhu 30 let života Moravského Předměstí se proto vytvořily nové komunikační vztahy, které původní koncepci dopravního řešení pozměnily.

Vazbu sídliště na II. městský okruh a spojení s ostatními částmi města zajišťují dnes dvě radiální komunikace na východním a západním okraji sídliště (Brněnská, Zborovská). Přesto, že připojení Benešovy tř. na dopravní systém města bude vyřešeno v souvislosti s výstavbou dopravního uzlu Mileta (kruhová křižovatka s podjezdem okruhu), nebude již mít tato třída v dnešních podmínkách původně předpokládaný dopravní význam. Není asi ani žádoucí tento význam posilovat, protože po připojení na II. silniční okruh by se mohla Benešova tř. stát vítanou zkratkou pro tranzitní dopravu. Návrh na zúžení Benešovy tř. na dvoupruh může vypadat na první pohled nelogicky. Racionálně však reaguje na zásadní změnu situace i názoru na řešení dopravní obsluhy Moravského Předměstí.

Potlačení dopravní funkce hlavní kompoziční osy sídliště – Benešovy tř. ve prospěch funkce obchodní a obytné je základní myšlenkou konceptu urbanistické studie, zabývající se možnými směry revitalizace a dalšího vývoje Moravského předměstí. Benešova tř. by se měla stát městským bulvárem (její půdorysné dimenze jsou srovnatelné s Václavákem) a ne dopravní tepnou.

Autorem studie je Ing. arch. Křelina ml. Podkladem pro zpracování studie byl, mimo jiné, i popis stávajících problémů s návrhy na možná řešení, který zpracovala Komise místní samosprávy Moravské předměstí a sociologický průzkum městských komunit – Moravské Předměstí z prosince 2001 (zprac. firma Augur Consulting s.r.o.).

A kostel? Proč ne, najde-li se solventní stavebník. Poslední kostel v Hradci Králové, Kostel Božského srdce Páně na náměstí 28. října, byl postaven v letech 1929-1932 podle návrhu architekta Bohumila Slámy.
10.6.2002 00:00
martin2 (neregistrovaný)
RE: Benešovka-kostel?????
S tou dopravou lze souhlsit, proč potom ale Miletu nákladně stavět?. Ve studii se ale mluví o obchodním využití zúžené části Benešovky. Kdo a co by tam ale prodával, když už současné obchody sestávají hojně z Vietnamských vetešnictví a většina obchodů se nyní soustředí "za rohem" v Carrefouru.
12.6.2002 00:00
Pavel H. (neregistrovaný)
re: mileta
Chtěl bych se zeptat jestli je (nebo bude) studie křižovatky "mileta" někde vystavená. Rád bych si její budoucí (snad již konečnou) podobu prohlédl. Děkuji za odpověď
12.6.2002 00:00
fxp (neregistrovaný)
Naco jsou pak pod celou "Benešovkou" podchody myslíte si že lidi budou ze sídliště jezdit oklikou když se na konci této třídy vybudují nákladné křižovatky. To je nesmysl. Souhlasím s názorem, aby z této třídy byla spojnice na okruh s velkou kapacitou. Stejně to tak dopadne. Podívejte se kolik aut nyní využívá jednosměrnou panelovou cestu a Milety.
12.6.2002 00:00
Eraser (neregistrovaný)
Třeba já :-) Samozřejmě, kdyby se dalo jezdit třeba i tou panelovkou i opačným směrem, jezdil bych tam místo objíždění přes Brněnskou a u Carrefouru doprava.
16.6.2002 00:00
Renata (neregistrovaný)
Taky tu panelovku používá, jrnom je opravdu škoda, že je jednosměrná, člověk "tam" musí jet jinudy než "zpátky".Když potřebujete jet na Benešovky,buď musíte projek kousek Třebše a napojit se na ni nebo to vzít z Brněnské. Ale je fakt, že se mně zdá, že tu panelovku používá míň automobilistů a že tam provoz tak nevázne jako z Brněnské a Třebší od nemocnice.
18.6.2002 00:00
Martin (neregistrovaný)
No, ono to s tou panelovkou neni tak jednoznacny. Min lidi ji pouziva proto, ze je rychlejsi cesta pres Masaryka, Brnenskou a okolo strojarny do centra nez po panelovce na Hradeckou, cekani na napojeni na hlavni a pak dalsi cekani na krizovatce.Az se postavi krizovatka, bude to lepe prujezdne, tak to bude o necem jinem.
12.6.2002 00:00
martin2 (neregistrovaný)
To by asi udělalo z Benešovky dopravně nejzatíženější sídliště v Hradci, což snad nikdo nepřipustí... (I když u našich zastupitelů člověk nikdy neví)
12.6.2002 00:00
Pavel H. (neregistrovaný)
Doufam, ze ten kostel nepostavi na uvolnenem pozemku po Milete, radni mivaji vselijake napady. :-))
13.6.2002 00:00
Petr Svoboda (neregistrovaný)
Proč se bát kostela?
Proč nenabídnout církvím, ať si některá postaví na určeném místě Nového Hradce architektonicky zajímavý kostel? Logické navázání na Ambrože. Je blbost, aby něco takového platilo město, ale pokud to bude některá církev považovat za zajímavé, sem s ním. (Nový HK je natolik přehuštěn paneláky, že jeden kostel může být spíš k užitku jako vítaná změna)
21.6.2002 00:00
fxp (neregistrovaný)
Nevím jak může někdo tvrdit, že trasa přes Masaryka a Brněnskou je rychlejší. Dvoje semafory a to nemluvím o těch na okruhu u Benziny. Všiml si někdo že když jsou vypnuté je tam plynulý provoz bez čekání, kdežto když jsou v provozu tvoří se fronty až k Aralu. Benešovka bude po dokončení křižovatky u Milety ieální spojení ze sídliště na okruh a provoz tam bude značný. Proto jsou tam taky vybudovány podchody. Ono by stačilo, aby se město zamyslelo, komu se budou prostory pronajímat a za kolik, aby to nebyla jen vietnamská tržnice a bazar.
22.6.2002 00:00
Radim (neregistrovaný)
Benešovka- kostel
Pane Svoboda,co to tady matláte. Jaký kostel,když na to budou mít. Jestli máte tyhle názory, tak si nechte přímo postavit kostel na Vašem pozemku Vaší vily či chalupy, ale ne na sídliště. Všichni nadáváte,že v minulosti si komunisté stavěli skleněné domy OV,KV,UV a nyní je to úplně stejné, však na druhou stranu. Kolik je mezi námi věřících?? Běžte všichni někam!!!
22.6.2002 00:00
Radim (neregistrovaný)
RE: Benešovka- kostel
A pokud se týká průjezdu od Milety přes Benešovku,tak to je ta největší blbost, co jsem slyšel.Mně se zdá,že to tady je jako v Kocourkově. Přece uvažovaná křižovatka u Milety je pouze řešením usnadnění příjezdu a výjezdu sídliště Plachta a ne , aby se řešil tranzit přes sídliště na Brno??? Dosavdní trasa je zcela vyhovující t.j.od FN směr po okruhu k VS kolejím a pak směr Brno po Brněnské!!! Co chcete řešit?. Je pravda, že město by se mělo zamyslet nad obchody na Benešovce a umožnit našincům k obchodování a ne pouze Větnamcům!!!
22.6.2002 00:00
Radim (neregistrovaný)
RE: Benešovka- kostel
Pozn. redakce Vietnamcům
29.6.2002 00:00
Martin Vejběra (neregistrovaný)
RE: Benešovka- kostel
Radime, Radime, není to trochu nefér navážet se do Vietnamců ? Chodím kolem jejich tržnice u nádraží a co je zajímavé - vždycky tam vidím Vietnamce jen prodávat - nikdy nakupovat. Nakupují tam - kupodivu Češi a tím je tu taky podporují a dávají jim na trhu prostor. Dokud je o jimi nabízenou kvalitu zboží zájem, bezpochyby mají na volném trhu své místo...
11.7.2002 00:00
Petr Svoboda (neregistrovaný)
RE: Benešovka- kostel
Pane Radime, z toho mála co má ve Vašich příspěvcích hlavu a patu lze diskutovat o napojení Benešovky tak, aby se nestala tranzitní ulicí, i když lidem okolo Brněnské by to asi zas tak moc nevadilo. Jinak současný stav je výsměchem urbanismu, bulvár směřující do centra, končící kus od připojení k okruhu panelovým sjezdem vedoucí do nikam. To prostě nemůže být řešení. K Vašim xenofobním výkřikům se škoda vyjadřovat. Co se týče mého "matlání" o kostelu, považujete sídliště za takový klenot, kterýby nějaký kostel poškodil? Tomu fakt nerozumím. Nehlásím se osobně k žádné církvi, nechápu ale ty podrážděné reakce. Z čeho pramení? Strach? Proč nenechat na věřících, jestli pro ně má cenu postavit si kostel ve čtvrti obývané x desítkami tisíc lidí, kde kromě pár obchodů, hospod a jednoho kulturního centra nic není?
29.6.2002 00:00
Eraser (neregistrovaný)
Přesně tak! Je to kruhový objezd, takže semafory tam nemají co dělat. To bychom je mohli dát také na kruhový objezd u ČKD a také na kruhový objezd u Hypernovy a na různá jiná místa kde je to zbytečné. Je to trochu mimo téma, ale všiml jste si někdo u křižovatky Brněnské s ulicí Jana Masaryka u Carrefouru těch značek "zákaz vjezdu cykluistů"? Je tam podchod. A jak všichni cyklisté jezdí tam kde nesmí - přímo přes křižovatku? A nejlepší je když jedou na červenou a auta odbočující z Brněnské doprava mají zelenou a místo aby vyjela, kymácí se tam cyklista prostředkem a neuhne a neuhne i když už je dávno za křižovatkou, kterou projíždět nesmí? Je to pro mě nepochopitelné, protože kdo dneska nemá auto. Ti cyklisté určitě také a také určitě jezdí autem. Tak snad vidí jaké to je a mohli by se podle toho chovat...
1.7.2002 00:00
Jirik (neregistrovaný)
Ale ty na kole asi nejezdis... Zkus si to nekdy projet. Tech padesat metru pres krizovatku se na kole zmeni v orientacni zavod...
1.7.2002 00:00
tomas (neregistrovaný)
No prave - a prave proto tam jsou ty podjezdy, tj. jsou tam proto, aby cykliste a chodci mohli bezpecne zdolat krizovatku aniz by se ucastnili orientacniho zavodu a nepletli se mezi autama, kde nemaji na takle velke krizovatce co delat...
1.7.2002 00:00
Eraser (neregistrovaný)
Když jedu tamtudy na kole, zásadně podchodem !!!
3.7.2002 00:00
martin2 (neregistrovaný)
Podchodem se na kole jet nedá! Je tam značka: cyklisto, veď kolo a semtam taky hlídka našich bdělých ochránců pořádku. Z toho plyne, že 30 vteřin přes semafory je řádově rychlejší, než 3-4 minuty podchodem (kterým je to taky 2x delší).
4.7.2002 00:00
tomas (neregistrovaný)
na jasne, vzdyt prechazet krizovatku po uhlopricce je taky rychlejsi a kratsi nez po obvodu, prechody jsou teda asi taky nanic...
4.7.2002 00:00
Eraser (neregistrovaný)
Myslel jsem, že vedu kolo podchodem. Nejsem sebevrah abych jel na kole přes tu křižovatku. Je tam zákaz vjezdu cyklistů a hotovo. Včera jsem jel autem na té křižovatce doprava, do ulice J. Masaryka, kymácela se tam cyklistka, která musela už do té křižovatky vjet na červenou když pomineme že porušila ten zákaz vjezdu a ještě na mě něco vyřvávala. Já jsem si dovolil jet na zelenou cestou určenou pro mé vozidlo... Strašné !!!
30.6.2002 00:00
ilona (neregistrovaný)
kostel na benesovce
je evidentní, že nechapete vyznam slova kostel. neni to ani obchodak ani dalsi parkoviste. jste povrchni, myslite-li si, ze je to jen dalsi budova zabirajici misto, kde by mohla prezivat priroda
11.7.2002 00:00
Petr Svoboda (neregistrovaný)
RE: kostel na benesovce
souhlasím
11.7.2002 00:00
Eraser (neregistrovaný)
RE: kostel na benesovce
Vysvětlete tedy mně, ateistovi význam slova kostel. Já neodsuzuju ty, co v něco věří a chodí do kostela atd. Ať si tam církev jaká chce postaví kostel, mešitu, synagógu atd., ale za své peníze.
15.7.2002 00:00
Petr Svoboda (neregistrovaný)
RE: kostel na benesovce
Vysvětlovat slovo kostel? Ale tak! Jinak souhlasím jak s šíří variant, tak s tím, že by financování stavby mělo být věcí dané církve (viz můj příspěvek výše).
20.8.2002 00:00
Honza (neregistrovaný)
Proč ne
Pokud ho nebude platit město, tak proč ne? Kostely se vždycky stavěly z příspěvků věřících a peněz církve...
21.3.2014 10:12
Olda  (Nováček)
Kostel v parku na Benešovce
Jako bychom neměli v HK kostelů dost, jsem spíše pro výsadbu více stromů a keřů na tomto místě případně vybudování dětského hřiště. Místo abychom se posunovali do moderního realistického světa, kde se město stará o své občany, aby vybudovalo město, kde se budou poprvé užívat volné energie dle patentů Dr. M.T. Keshe, tak nám bude do blízkosti bydlišť podsouvat nové pedofilní církve, které nám budou oblbovat děti nějakou nesmyslnou vírou, která v dnešním světě už nemá žádnou budoucnost.
22.3.2014 17:16
X Y  (Pokročilý +4)
RE: Kostel v parku na Benešovce
Také názor. I když nejsem praktikujícím věřícím, tak už jen kvůli lidem jako jste vy a podobným názorům, doufám, že se jim podaří projekt realizovat a kostel i se zázemím brzo vystavět.
Bohužel lidem v poslední době čím dál víc schází víra a duchovní svět.
Nejde o pravoslavný kostel, ale řeckokatolický .

Už jste někdy viděl, že by kostel zdevastoval krajinu? Krajinu zdevastují jen lidé a vesměs právě jen ti bez víry.
A dětské hřiště klidně vedle kostela být může, nic tomu nebrání a prostoru pro veřejnou zeleň tam také zbyde ještě víc než dost.
24.3.2014 14:11
Petr - HK  (Guru +4)
RE: Kostel v parku na Benešovce
A nelze uctívat svého Boha v pěkném parku, který by využili i ostatní?
21.3.2014 13:26
bagros  (Nováček)
Opravdu to někdo myslí vážně ?
Myslel jsem, že téma kostela v parku před poliklinikou u Benešovky je už passe, ale vypadá to, že to někdo fakt myslí vážně.
Nevíte prosím někdo, kde se dá zjistit více relevantních informací a odpovědná osoba/y ?
Děsí mě představa, že jedno z mála míst, kde je ještě celkem pěkná zeleň by mělo být zdevastováno pravoslavným kostelem.......
24.3.2014 14:35
Petr - HK  (Guru +4)
RE: Opravdu to někdo myslí vážně ?
Tak jestli Vám budou stačit články z Hradeckého deníku:

hradecky.denik.cz/zpravy_region/myslenka-kostela-u...

hradecky.denik.cz/zpravy_region/stavba-kostela-v-h...

V Královéhradeckém kraji se k církvi řeckokatolické hlásí 366 osob. Mají si stavbu financovat sami. Kostel by měl stát řádově několik miliónů.
Že by každý člen dal celou svoji výplatu na stavbu hradeckého kostela??? Nebo se najde tajný věřící sponzor? Ty počty mi nějak nevychází. Ono to asi nebude tak horké...
26.3.2014 14:42
bagros  (Nováček)
RE: Opravdu to někdo myslí vážně ?
Děkuji za relevantní informace, nerad bych se stal obětí fám ...

....snad zvítězí normální rozum...
5.5.2014 10:43
Eva  (Pokročilý +6)
kostel
O jeho výstavbě je zajímavý článek v MF. Bude to kostel řeckokatolický, přičemž řeckých katolíků je v kraji 366! Vypsána je i sbírka, i když by bylo jistě možné kostel postavit z restitucí. Ale pro koho bude? Parčík, kde má stát vč. komunitního centra, je poměrně využívaný a město přijde o další zeleň.To sem bude těch 300 lidí z kraje jezdit?Stavba bude stát tam, kde se jak píší v článku, protínají nejvíce používané cesty. Taky dobrý nápad.Kostel má stát během 2 let. Nedá se tu postavit něco, co bude sloužit více lidem? /Co třeba dům dětí, kam by mohly chodit na různé kroužky?/ Nic proti kostelům jako takovým, ale někdy je to tu jak v Kocourkově. /Cena stavby 25 milionů/.

Vložit nový komentář

K tomuto fóru mohou příspívat jen přihlášení uživatelé.
Přihlásit nebo registrovat.

Mohlo by se hodit
Doporučujeme