Březhrad - nesouhlas s výstavbou logistického centra

Příspěvky ve fóru

Přidat komentář
7.7.2008 00:00
Jana T (neregistrovaný)
Březhrad - nesouhlas s výstavbou logistického centra
Vážení spoluobčané města Hradce Králové, přestože třeba nebydlíte v části Březhrad, prosím Vás o podporu v odporu proti plánované výstavbě logistického centra firmy ThyssenKrupp Ferrosta. Toto logistické centrum má vyrůst cca 60 m od bytové výstavby na pozemcích, na kterých jsou zdroje pitné vody a lesní porost. Dnes se Vás tato situace třeba výslovně nedotýká, ale zítra už můžete být v podobné situaci i Vy a budete potřebovat podporu jiných. Moc všem děkuji. Jana Tichá
7.7.2008 12:10
xyz  (Nováček)
Podpora
Dobrý den Jano,

plně Vás chápu a máte moji podporu. My bojujeme za podobnou věc. Nechceme 4 - proudou tangentu před našimi domy v Plotištích. Hradec hází okrajové části přes palubu.
7.7.2008 12:49
ferda  (Nováček)
RE: Podpora
Ono to nebude jen o okrajových částech. Viz třeba prodej domů, parkování v centru. Zbývá jen bojovat a nenechat věci jen tak..
7.7.2008 14:08
xyz  (Nováček)
RE: Podpora
No jo, ale já nejsem don Quichote, s větrnými mlýny se bojovat nedá. / natož s hochy hrochy z magistrátu/. Jak na ně?
7.7.2008 16:31
Franta  (Nováček)
RE: Podpora
Pomerne snadno, vyhlasenim referenda o samostatnosti. Brezhrad splnuje vsechny podminky a hradecti zastupitele by jiste neradi prisli o zhruba 1200 obyvatel a obchodne - komercni zonu ktera by Brezhradu pripadla.
7.7.2008 18:50
xyz  (Nováček)
RE: Podpora
No a pak jim za trest odstřihnou MHD.
7.7.2008 21:24
Franta  (Nováček)
RE: Podpora
To se zakona nesmej. Akorat si MHD budou muset platit, ale to neni pro obec ktera ma pres 1000 obyv. problem. MHD zajizdi i do mnohem mensich obci viz. Spojil u Pce (300 obyv.) a jine. Obce nad 1000 obyv jsou financne sobestacny. Stezery u Hradce maji neco malo pres 1500 obyv. a vypada to tam mnohem lip nez v okrajovych castech HK. Navic konkurence v ramci linkovych autobusu na sebe nenecha dlouho cekat.
7.7.2008 21:43
Phavel  (Pokročilý)
RE: Podpora
Jo to jim raďte, oni se odtrhnou, dojde k poklesu obyvatel a radnice to vyhodnotí tak, že občanům v HK opětovně zdvihne daň z nemovitostí (podle jejich logiky) :-) Nemyslete si že lidi v centru, případně ne sídlištích nemají problémy - pokud čtete toto fórum pravidelně asi víte o čem mluvím (a nikdo po nás tady nechce souhlas, co chtějí si udělají). Ale lidé v Březhradě mají právo protestovat, nakonec podobně jako před lety v Roudničce. A i tam ty stavby (Velux, Ronal), měly stát o dost dále od nejbližších obytných staveb. A jak to dopadlo vidíte - soustavným nátlakem prosadili své.
7.7.2008 22:02
Franta  (Nováček)
RE: Podpora
Ono je to krajni reseni, taky nejsem zastancem drobeni mest, ale Hradec mel mit jiz davno pripravenou prumyslovou zonu kde by se dalo stavet na zelene louce. Stavet v bejvalych podnicich zadna firma nechce. Je to problem za ktery muzou radni a ne lidi. Mimochodem Velux odesel do chrudimsky prum.zony a Ronal do pardubicky. To ze Hradec nema prum.zonu je s podivem. Skoro kazde okresni mesto ji ma. Podivejte se na stranky pobocky czechinvestu v Hradci. Vsichni investori skoncili v Jicine, Trutnove nebo Kvasinach.
8.7.2008 07:41
ne-hradecak  (Nováček)
RE: Podpora
Hradečaci to je zvláštní skupina obyvatel České republiky, která je stále s něčím nespokojená, stále proti něčemu protestuje, se vším novým nesouhlasí, ostatním závidí a myslí si že jsou něco více, protože to je salon republiky. Jenže ono to tak dávno není. Průmyslovou zónu nemáte. Bankovní město a město pojišťoven nejste. To jsou Pardubice. I ten projekt Generali jste zabili. Nemáte lávku přes Aldis. Takový Trutnov je daleko před Hradcem v inesticích a budování infrastruktůry. Můžete si za to sami. Hlavně to nesvádějte na ostatní. Je to jaká si malost myšlení a to že většina kritiků všeho nevytáhla paty z mechovského dolíku. Jen ať ten Thyssen to tam postaví. Dřív tam byl masokombinát, ten smrděl. Tohle je alespoň čistý provoz, který přinese investice a pracovní příležitosti.
8.7.2008 08:30
xyz  (Nováček)
RE: Podpora
Salon republiky co se týče architektury určitě Hradec je. Já si myslím, že jsou tady lidé opravdu dost pasivní. Pokud budou volit pořád dokola tu samou garnituru, nemohou se divit, jak to v Hradci vypadá. Hradec se stává zapadákovem a ostatní města nás předbíhají. Jediné na co je Hradec pyšný je divadelní festival, ale to Hradci stejně nepřináší ani finanční prostředky a ani závratný věhlas. Ať se staví a buduje, ale ne na úkor lidí v těsné blízkosti sídlišť a rodinné zástavby. Smutné je to, že všechny projekty tak trošku smrdí korupcí. Čeká se, že dálnice přivede investory, ale kam se mají vrtnout, když nemáme průmyslovou zónu?
8.7.2008 08:56
BlackHK  (Nováček)
RE: Podpora
Já s tím musím smutně souhlasit, nezřízení průmyslové zony byla nejvetsi chyba! Navíc lidi, kteří Hradec na radnici vedou, budou zvolený blbejma důchodcema z HK znova!
8.7.2008 09:06
xyz  (Nováček)
RE: Podpora
Důchodci ODS volit nebudou, jsou naštvaní kvůli reformám zdravotnictví a to že jim teď smrknou pár stovek na přilepšenou na tom asi už nic nezmění. V Hradci je pozice ODS velmi silná, myslím, že je volí spíše lidé v produktivním věku. Voličské spektrum ODS a VPM však detailně neznám.
8.7.2008 09:26
Phavel  (Pokročilý)
RE: Podpora
Problém je v tom, že je volební účast nízká, lidé se o dění ve městě nezajímají, sice možná trochu nadávají, ale berou ho jako něco nevyhnutelného a k volbám nejdou. Spořádaně volit jdou hlavně příznivci ODS, kteří se o dění ve městě taky nezajímají, ale volí stejnou stranu ve všech volbách, tak proč ne i tady. Abych se teda trochu lidí zastal, ono pokud nechodíte na jednání zastupitelstva osobně, tak zjistit si ty informace - např jak kdo v jakých návrzích hlasoval, to je na stránkách města opravdu poměrně složitá věc. Odhlédnu-li od toho, že ten systém tam je dost "user-unfriendly", často tam něco nefunguje, někde je vyžadován konkrétní prohlížeč (při přehrávání zvukových záznamů), prostě přístupnost na bodě mrazu.
8.7.2008 09:10
Phavel  (Pokročilý)
RE: Podpora
Jenže jsme zase u toho - není průmyslová zóna. A kde by měla být? Ano, řekněme na západní straně města, blízko předpokládané dálnice. No, kromě toho, že by byl obrovský problém s výkupem pozemků (orná půda rozparcelovaná na stovky pozemků různých vlastníků - někdo si postaví hlavu - známe to), je tu i problém zcela nedostatečného dopravního napojení, které už teď sotva zvládá tranzit. Díky průmyslové zóně, ať už na zelené louce, nebo v areálu ČKD,ZVU) by doprava z města do této části opět výrazně narostla. Vezměte si, že na západ máme dvě výpadovky - Koutníkova, kde je ve špičce kolona od kruháku až po nadjezd a Pražská, o té ani nemluvě, ta má vůbec místy charakter "venkovské" silnice (úzký krček v Kuklenách u školy, podjezd apod.). V této situaci je ta část HK, řekl bych na západ od železniční trati, pro rozvoj ztracená. Je opravdu urgentní potřeba rozšířit dopravní systém města, začít stavět severní a jižní spojku. Stavět tak, aby škodlivý vliv na obyvatele byl co nejmenší, ale zároveň vybrané řešení bylo opravdu účelné a nadčasové, ne žádný paskvil.
Z tohoto pohledu je dopravní napojení na Březhrad vynikající. Výhodná je také dostupnost železniční vlečky. Já nevím jestli je opravdu nejvhodnější místo pár desítek metrů od obytných budov, ovšem obecně se mi zdá tahle lokalita pro tyto účely dobrá.
8.7.2008 12:28
xyz  (Nováček)
RE: Podpora
Ta zelená louka u ČKD se stejně zastaví. Budou tam třeba obchoďáky, takže doprava tam naroste tak jako tak. Ale bylo by tam napojení z dálnice a napojení na Opatovice vlastně taky, tam bude další tah na Moravu, R35. U ČKD je i výpadovka na Polsko a směr Jičín, Liberec, takže tam by to špatné nebylo. Nevím, jak je to s mokřinami vedle zinkovny. Březhrad by tak od věci nebyl, ale muselo by to být dál od zástavby. Záměr města vybudovat logistické centrum na letišti je sice na první pohled zajímavý, ale prudí lidí z Věkoš a Plotišť tou tangentou. Další věc je, že to chtějí táhnout přes slepá ramena a s tím bohudík asi nebudou souhlasit ochránci přírody. Záznamy z hlasování a stahování dokumentů z městského serveru je teda na dlouhé lokte. Obzvlášť když dokumenty nejsou jasně nadepsané, pouze čísly různých návrhů např. změna územního plánu č.xyz. To každého dost odradí. Něco nalézt je metoda pokus omyl. Nechci město podezírat ze záměru maskovat svoje plány, ale tahle forma je dost pesticidní - otráví každého.
9.7.2008 15:15
Phavel  (Pokročilý)
RE: Podpora
Myslím, že u ČKD žádná výstavba v dohledné době nebude. Navíc ještě k tomu dopravnímu spojení - opravdu si myslím, že je tam nevyhovující. Do Polska, na Prahu a Liberec ještě možná, ale na samotný Hradec je to katastrofa. A právě z HK by jezdila převážná část lidí za prací do této zóny. A kudy? Už dnes těžce přetíženými Kuklenami a Koutníkovou ulicí v Plotištích. Severní a jižní spojka (tangenta) také nemají sloužit jen jako nějaké obchvaty HK pro tranzit ale jako "sběrné" komunikace, něco jako okruh. Ono zeptejte se lidí, kteří bydlí v Koutníkově ulici, kde jezdí desetitisíce aut denně, jak se jim žije. To samé je na celé trase A.Dvořáka, M.Retigové. apod. Ti lidé si mají důvod stěžovat. Neříkám že tangenty tuto dopravu zcela odvedou, ale ulehčí jim. Doprava se rozdělí a bude plynulejší, nebudou věčně popojíždějící, exhalacemi obklopené kolony od semaforu k semaforu. Je potřeba postavit tyto nové komunikace s určitými parametry (odhlučnění, mimoúrovňové křížení apod) na úrovni. Nemůžeme jezdit stále jen po bývalých středověkých cestách (Kuklany, Plotiště). Nakonec i Gočár uvažoval v budoucnu postavit "3. okruh", což je dnes uvažovaná severní a jižní tangenta. Jak myslíte, že se to dá jinak řešit? Vím, že se to některým lidem nelíbí, ale je potřeba v tomto směru už něco dělat.
9.7.2008 15:58
xyz  (Nováček)
RE: Podpora
Ale bude....hradecká šuškanda :-)
9.7.2008 13:18
jks  (Nováček)
RE: Podpora
píše se don Quijote
9.7.2008 13:51
xyz  (Nováček)
RE: Podpora
Dík, já vím.
9.7.2008 12:54
petra  (Nováček)
děkujeme -odejděte
Lokalita sice polohou dobrá /dálnice,železnice,vlečka-kterou by ovšem firma chtěla postavit na místě kde dnes je lesní pozemek-a je už dnes přesvědčena ,že se jí to podaří - ani s jinou možností nepočítají!?Viz.pan Miláček na setkání s občany.../ale jsou zde argumenty ,které zástupci společnosti a lobisté z řad města vidět nechtějí a nevidí.Kdo víte o jaký prostor se jedná,tak s obyvateli a jejich protestem jistě souhlasíte-těsná blízkost jak obytných tak rodinných domů,nenávratně zničené zelené porosty s nemožností náhrady v tomto množství/pár stromů a keřů,které firma slíbila to jistě nevytrhne/nárůst dopravy,hluku,emisí,obava o spodní vody,blízkost Opatovického písáku-kam jistě hodně z vás jezdí za odpočinkem...Myslím,že nikomu z vás by se nelíbilo bydlet v nové skladištní oblasti HK.V sousedství 14 m vysokého monstra se čtyřmi halami,v každé minimálně 2 mega jeřáby,parkovišttěm pro 20 kamionů a 30 osobních aut...Kdybychom nechtěli bydlet v klidné lokalitě ,tak si ji kdysi nevybereme k životu-proto se musíme bránit.A jestliže pan Herman,který se tak bije za zájmy společnosti a přeje jí úspěch při jejím záměru,jedním dechem prohlásí,že stavba obytných domů v této části Březhradu byl historický omyl/viz Blesk 26.5./ale zároveň si přeje ,aby se lidem v dané oblasti dobře,kvalitně a lépe žilo /ČT 24/je "opravdu" zastupitel,jakého by si všude přáli!
Pana primátora zase těší ,že firma nabídne práci 35 lidem dělnických profesí a 100 lidem v administrativě/zpráva EIA/-myslím,že kdo v HK pracovat chce tak si práci najde.Do dělnických profesí se určitě nepoženou čeští lidé .
Obyvatalé Březhradu jsou přesvědčeni o nesmyslnosti této stavby zcela oprávněně.Kdyby firma netrvala na těsné blízkosti HK a prošla si znovu nabídky územních plánů určitě by objevila vhodné lokality,kde by také mohli stavět na zelené louce a nemusela by se zdržovat s místními neposlušnými občany,kteří budou vytrvalí a neposlušní stále a kteří jsou přesvědčeni,že kvalita života je víc než bývalá německá zbrojovka.
Děkujeme všem,kteří s námi souhlasí. :-))
9.7.2008 13:57
xyz  (Nováček)
RE: děkujeme -odejděte
Pan "Boris" vypouští samé perly. Obávám se, ale že tlachání na fóru je mlácení prázdné slámy. Pan Soukup sice fórum čte, ale již dlouho nám nic nenapsal a je otázkou, jestli naše připomínky tlumočí dále.
9.7.2008 18:27
Donzewl  (Nováček)
Prumysl v Hk
To souvisí všechno se vším.Kdykoliv chce přijít nějaký průmyslový podnik do Hk , píšou se petice a protestuje se.Podnik potom odejde do sousedních měst , kde vytvoří pracovní příležitosti.Kde jinde by měl být vybudován než v Březhradě apod?Dobře , 60 m od zástavby je málo , to se snad dá přehodnotit.Ale ztrátou podobných příležitostí přicházíme o peníze z daní , pracovní místa pro lidi s technickým vzděláním , velkého sponzora pro náš fotbal nebo hokej apod.
9.7.2008 19:44
xyz  (Nováček)
RE: Prumysl v Hk
Koho se to netýká, tomu to nevadí. Neznám normálního člověka, který by si nechal znehodnotit životní prostor a ještě nadšeně souhlasil. Každý má rád klid a po práci odpočinek a kdo chce rámus a zápach, tak ať si takové bydlení najde, s tím, že do toho jde dobrovolně.
9.7.2008 19:46
Donzewl  (Nováček)
RE: Prumysl v Hk
A jakto že to jinde jde a v Hradci ne?
9.7.2008 20:01
xyz  (Nováček)
RE: Prumysl v Hk
Protože není ta průmyslová zóna, která by nezasahovala do obytné části. Kde to jde, máte příklad?
9.7.2008 20:44
Phavel  (Pokročilý)
RE: Prumysl v Hk
Vidím to podobně jako vy. Možná by se mělo rozšířit to ochranné pásmo, to asi ano. Jinak podle plánu příjezd by měl být na komunikaci ke Quelle a vlečka tam už v podstatě je - k bývalé salmě. Ochranný vodní zdroj tam není, lidé jsou napojeni na městský vodovod. Navíc nebude to chemička, nebo rafinerie, aby docházelo k takové kontaminaci.
Ale já ty lidi tam z jejich pohledu chápu, nelíbí se jim to a nejsem takový pokrytec, abych teď říkal že bych na jejich místě byl určitě pro a nadšením bez sebe. Na druhou stranu my tady v "centru" máme zaje jiné problémy a lidem z Březhradu je to fuk (to taky chápu, netýká se jich to). Proto si můžu dovolit tvrdit, že z mého pohledu, je za určitých podmínek lokalita v Březhradě (vlečka, čtyřpruhová hradubická, napojení na dálnici v Opatovicích) pro tuto výstavbu vhodná. A samozřejmě, že i takovýto výrobní podnik v HK potřebujeme, byť třeba nemá takovou přidanou hodnotu. Vize, kterou měl tuším pan Dvořák (dalo by se to tady ještě někde hluboko dohledat), že budeme "HiTech" město, se moc naplnit nedaří. Každý v HK prostě asi "hlavou" pracovat nebude.
10.7.2008 17:11
petra  (Nováček)
RE: Prumysl v Hk
Už bylo přehodnoceno-místo 40 m je těch 60m :-((
10.7.2008 17:23
xyz  (Nováček)
RE: Prumysl v Hk
No a pak, že s nimi není řeč :-)
11.7.2008 21:45
Jana T  (Nováček)
RE: Prumysl v Hk
Z daní si město moc neužije,protože firma má sídlo v Praze, tzn. že tam také půjdou veškeré odvody. Počet nových pracovních míst je také nejistý, protože v současné době firma zaměstnává cca 18 lidí, kteří zajišťují provoz na 11000m2 v bývalém ZVU, kolik lidí asi budou potřebovat na 24000m2, 135 lidí asi ne.Dělnické profese, které poptávají, jsou již dnes v HK "nedostatkové".
12.7.2008 01:34
Roman  (Pokročilý)
RE: Prumysl v Hk
Ty informace nejsou až tak moc přesné. Jenom v zákaznickém kanclu sedí asi 8 lidí, pak je tam dost velký sklad železa, který musí někdo obsloužit. A sklad barevných kovů a nerezi mají vedle Petrofa. Těžko dokážu počet odhadnout, ale uváděných cca 18 lidí je informace dost zavádějící...
12.7.2008 14:50
petra  (Nováček)
RE: Prumysl v Hk
18 lidí je zaměstnáno v ZVÚ kde mají sklady - to bylo myšleno - je to počet osob děl.profesí,které udává firma /p.Miláček při setkání s občany Březhradu/
13.7.2008 03:49
Donzewl  (Nováček)
RE: Prumysl v Hk
Já sem to myslel spíš obecně , jak se tu lidi staví k jakékoliv fabrice co by do města měla přijít.
13.7.2008 08:58
xyz  (Nováček)
RE: Prumysl v Hk
Obecně to asi shrnout nejde. Lidi v HK asi neprotestovali proti výstavbě Arrow nebo Bühlera, protože se ty fabriky umístily na vhodném místě a opravdu nabídly místa a celkem slušné platové podmínky. Pak to dle mého názoru problém není. Pokud ale město direktivně protlačuje nějaký nesmysl, tak se nemůžeme divit, že se občané ozvou. To je snad v pořádku. V některých městech se lidi bouří i při výstavbě supermarketu, který ani zdaleka tak nenarušuje svým provozem jako výrobní závody.
10.7.2008 23:54
Hradecak  (Nováček)
Prumyslova zona
Ja bych umistil prumyslovou zonu mezi silnici E67 a planovanou dalnici D11. OD Placic az po Svobodne Svory neni zadna zastavba. Nemel by byt problem privest vlecku z trasy Praha - Hradec Kralove. Dopravu do lokality by zajistovalo mhd Hradce Kralove. Obyvatele z Hradce Kralove by nemusela otezovat kamionova doprava. Ta po privadeci muze pokracovat na D11, R35, I/37. Vznikla by nova pracovni ctvrt za Hradcem Kralove nejen pro Hradecaky.

Jediny zdlouhavy problem by byl vykup pozemku.
15.7.2008 03:41
Martin Samohrd  (Nováček)
RE: Hradečákovi
:-) :-) :-)

No nazdar!
15.7.2008 12:04
Hradecak  (Nováček)
RE: Hradečákovi
Proc by ne? :)
27.7.2008 13:49
Kafka  (Nováček)
RE: Hradečákovi
Je sedmadvacátého a žádná odpověď Hradečákovi pane Samohrd. Nebo jste se přišel jen uchechtnout. Mě by třeba odpověď zajímala. Je to návrh do diskuse a vy zasedající v orgánech města se jen usmějete a hodíte arogantní úšklebek???!!!
15.7.2008 15:29
Hradec72  (Nováček)
zona
jedině mezi skl.oblasti a pileticema
11.11.2008 18:02
petra  (Nováček)
Divní obyvatelé???
V posledním vydání "Radnice" pan primátor opět obhajuje zájmy strojírenské firmy,která by se podle něj do lokality Březhradu hodila.Myslím,že pan Divíšek opět vidí v projektu jen to co vidět chce... pokud ho vůbec důkladně prostudoval.Kdyby tomu tak skutečně bylo,jistě by nemohl napsat,že objekt nebude ani vidět. Jak může být nevidět objekt,který má mít25000 metrů čtverečných a být vysoký 14 m. Jestli-že jím zmiňovaný val má mít na výšku 3 m a na něm lavičky ??/to je v projektu/a nejbližší bytové domy mají 4 nadzemní podlaží a ještě jsou nad úrovní zamýšlené zastavěné plochy..máme to chápat tak,že pokud se nebudeme tímto směrem dívat pak nic neuvidíme ???Na jím zmiňovaných 68 m se také ale musí vejít plochy po kterých budou do haly kamiony vjíždět,a čekat na své odbavení...
Nejsem si také tak zcela jist jestli 50 - 100 pracovních míst je zájmem většiny na úkor menšiny .... Petici proti stavbě jistě nepodepsalo pár některých rozzlobených obyvatel této čtvrti - pardon OBCE přátelské k rodině- článek nad "slovem primátora"... Nějak tomu asi stále nerozumím a lepší už to se mnou nebude.Doufám stále ve zdravý rozum zastupitelů,aby změnu územního plánu,kterou firma potřebuje nepodpořila.Děkujeme :-))
11.11.2008 18:02
petra  (Nováček)
Divní obyvatelé???
V posledním vydání "Radnice" pan primátor opět obhajuje zájmy strojírenské firmy,která by se podle něj do lokality Březhradu hodila.Myslím,že pan Divíšek opět vidí v projektu jen to co vidět chce... pokud ho vůbec důkladně prostudoval.Kdyby tomu tak skutečně bylo,jistě by nemohl napsat,že objekt nebude ani vidět. Jak může být nevidět objekt,který má mít25000 metrů čtverečných a být vysoký 14 m. Jestli-že jím zmiňovaný val má mít na výšku 3 m a na něm lavičky ??/to je v projektu/a nejbližší bytové domy mají 4 nadzemní podlaží a ještě jsou nad úrovní zamýšlené zastavěné plochy..máme to chápat tak,že pokud se nebudeme tímto směrem dívat pak nic neuvidíme ???Na jím zmiňovaných 68 m se také ale musí vejít plochy po kterých budou do haly kamiony vjíždět,a čekat na své odbavení...
Nejsem si také tak zcela jist jestli 50 - 100 pracovních míst je zájmem většiny na úkor menšiny .... Petici proti stavbě jistě nepodepsalo pár některých rozzlobených obyvatel této čtvrti - pardon OBCE přátelské k rodině- článek nad "slovem primátora"... Nějak tomu asi stále nerozumím a lepší už to se mnou nebude.Doufám stále ve zdravý rozum zastupitelů,aby změnu územního plánu,kterou firma potřebuje nepodpořila.Děkujeme :-))
12.11.2008 08:30
pepicek  (Nováček)
Souhlas
Já osobně s výstavbou logistického centra v Brezhradu souhlasim...
12.11.2008 10:15
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: Souhlas
Ono je těžké se k tomu vyjádřit, ale na tom celém mi nejvíc vadí, že HK nemá danou koncepci konkrétní průmyslové zóny. Za chvíli si někdo usmyslí, že postaví podobnou fabriku třeba v Malšovicích.
12.11.2008 11:02
pepicek  (Nováček)
RE: Souhlas
Vite, jak logisticke centrum vypada? Proste sklad s co nejprimnejsim vyjezdem na dalnici (v nasem pripade na hradubickou)
12.11.2008 18:35
Phavel  (Pokročilý)
RE: Souhlas
V tom s Vámi souhlasím, popravdě nic proti boji lidí z Březhradu, ale v tomto já vyjímečně souhlasím s radními. Mě ta lokalita příjde vcelku jako výhodná. Navíc dnes už se příliš nevidí, že chce takový investor využívat kromě silnic - kamionů i železniční dopravu. Navíc chtějí postavit "spojku" ke Quelle aby těžká doprava nejezdila přímo kolem obytných domů.
13.11.2008 21:42
Jana T  (Nováček)
RE: Souhlas
Dobrý večer, přijďte se k nám podívat a já Vám ukáži, kde má zamýšlený objekt stát a kde jsou obytné domy. Autour příspěvku před Vámi má pravdu, proč toto logistické centrum nepostavit třeba v Malšovicích ... No a pokud budete mít zájem, mrkněte na tento odkaz
zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=267&r=mfvychodcec...
14.11.2008 08:52
pepicek  (Nováček)
RE: Souhlas
To bych se docela podíval, ale bohužel k Vám nepřijedu... Nemohla byste dát souřadnice, abych se na to mohl podívat aspon na fotomape?
Jinak ten článek v MF je podle mne naprosto mimo mísu... :)
12.11.2008 15:57
xyz  (Nováček)
zoufalství
Milá Jano, zkuste se obrátit na pana Štepána ze zastupitelstva a vysvětlete mu svůj problém. Je to jeden z mála, co se ozve, pokud má pochybnosti.
14.11.2008 08:45
ridic007  (Nováček)
Březhrad je průmyslová zóna
Březhrad byl a je klasická obchodní a průmyslová zóna. Nikdo tam přeci nestaví kouřící fabriku a sklady a dělení nějakých plechů. Je tam vlečka, bude napojení na dálnici a přinese to ekonomické oživení dané lokality. Když tam dříve smrděl masokombinát, to nikomu nevadilo? Já fandím, těm, co tam chtějí něco postavit. Alespoň bude práce a peníze.
14.11.2008 09:28
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: Březhrad je průmyslová zóna
Dopředu říkám, že nejsem obyvatelem Březhradu, aby mě tu někdo neobvinil ze zaujetí,ale obyvatele Březhradu chápu a to z pohledu vlastníka rodinného domku v obytné čtvrti. Kdo by chtěl mít vedle nebo nedaleko svého rodinného domku výrobní halu a jasně říkám, že jakoukoliv halu, která přinese další negativní jevy, jako prach, hluk, zápach, ze zvýšené dopravní zátěže a s tím logicky pokles ceny vlastní nemovitosti. Na odkazu www.thyssenkrupp-ferrosta.cz/brezhrad-projekt.php je možné se na celý projekt podívat, každý ať si úsudek udělá sám. Já osobně, být obyvatelem Březhradu, tak vyvinu maximální úsilí k tomu, aby taková hala stála někde jinde. Položil bych zde otázku našim radním,kdy už nám konečně představí koncepci nějaké průmyslové zóny ve vhodné a hlavně neobydlené lokalitě a kdy už konečně přestanou nekoncepčně prosazovat stavby tohoto typů blízko obytných čtvrtí, popřípadě přímo v nich. Mnoho z nás má jistě ještě na paměti snahu o výstavbu Ronalu. Držím palce Březhradu, aby to dotáhli do konce.
14.11.2008 09:59
Phavel  (Pokročilý)
RE: Březhrad je průmyslová zóna
Bohužel neobydlenou lokalitu stěží v HK najdete, navíc samozřejmě taková lokalita musí být dobře dopravně dostupná a to Březhrad je - nedaleko od přivaděče na dálnici, hned u železnice. Proto nelze za lokalitu pro průmyslovou výstavbu vybrat třeba zmíněné Malšovice. Ono si nemyslete, kdyby se teprve v dnešní době měl stavět ten masokombinát v Březhradě, bylo by spouta lidí proti tomu. Stejně tak třeba ta panelárna co je tam u Opatovického rybníku - to by byly dneska ty samé argumenty - nechceme hluk a dopravu. Ono v tomhle tu není a nebude žádná lokalita ideální, je třeba asi prostě vybrat tu nejvýhodnější z nevýhodných. Vezměte si třeba skladištní oblast. Ano je u železnice, ale co se týče silničního napojení - katastrofa. Aby se doprava odtamtud dostala na dálnici, musí projet celým městem. Myslím si, že by určitě pomohla severní tangenta, jenže proti té se taky zvedla vlna odporu. Kdyby se měla "průmyslová" zóna ve skladištní budovat teprve dneska, bude proti tomu většina lidí ze Slezkého předměstí. Ano, dalo by se něco podobného stavět na západě města u ČKD třeba, jenže ideální to tam také není. Výpadovky na západ jsou ucpané už dneska, co teprve, kdyby tam lidé z celého HK začali jezdit za prací. Navíc je tam velmi bonitní půda, podle katastru rozparcelovaná na mnoho pozemků, připravit takovou zónu - no obávám se že by to rychle skončilo na "šprajcu" některých z vlastníků, kteří nyní jasně vidí, že smlouvat se vyplácí (jako paní Havránková, nic proti ní).
14.11.2008 10:02
pepicek  (Nováček)
RE: Březhrad je průmyslová zóna
Heeeej jděte do háje... Kdyby se tam stavěly vysokoškolské koleje, tak budete taky proti... studenti přece taky dělají hluk. Ono mě to spíš připadá, že jste proti všemu... ale v tomto případě je to asi jedno.
Když se podíváte na tu vizualizaci na stránkách, které jste sem postnul, tak zjistíte, že LC bude na obytné domy koukat zadem - tam bude jen stěna. Všechen hluk bude na druhou stranu a auta budou také jezdit druhou stranou. Takže obyvatelé Březhradu skoro nebudou vědět, že tam něco je. Budou, bude tam další montovaná hala. Hluk bude radove mensi, nez hluk ze zeleznice.

Mimochodem, kde byste chtel tu prumyslovou zonu? Kdyz kolem Hradce neni misto, ktere by nikomu neublizovalo a bylo napojene na dopravni tahy...? Jo, jasně nejraději uplně někde jinde, třeba v Ostrave a v HK se bude akorat prodavat v Tescu popr. spousta uredniku, ze?
14.11.2008 10:06
Petr - HK  (Guru +4)
RE: Březhrad je průmyslová zóna
Samozřejmě nikdo by nebyl nadšen, kdyby vedle jeho domu vyrostl průmyslový objekt a máte pravdu, že v každém případě se sníží hodnota všech nemovitostí v okolí.

Na druhou stranu - v Březhradu má vyrůst logistické centrum, kde NEBUDE probíhat výroba, jedná se pouze o překladiště a skladovací prostory. Negativem této stavby je samozřejmě kamiónová doprava, s tím spojený možný hluk (nakládka a vykládka hutního materiálu není bezhlukovým pracovištěm, jak tvrdí vedení společnosti) a celková nevzhlednost budovy v okolní zástavbě. Sice na svém webu prohlašují, že provoz bude JEN 2 auta /1 hod., ale každý si umí spočítat, že při dvousměnném provozu to bude už více jak 30 kamiónů denně, což zase tak málo není.

Mirek má naprostou pravdu, nemám nic proti Ronalu ani TyssenKruppu - pokud by stály v průmyslové zóně, která v Hradci chybí. Možná, že se město snaží udělat právě z Březhradu tuto zónu :-) Už takhle je to místo hrůzných hypermarketů.

Osobně si myslím, že Ronal se podařilo vyhnat z města jen proto, že se jednalo o průmyslovou výrobu proti které se postavili lidé bydlící v Roudničce a které podpořili i obyvatelé ze Třebše a Moravského Předměstí. Obyvatelé Roudničky jsou většinou mnoho lépe finančně postavení a mají více vlivných známých, než lidé z Březhradu. Proto byl jejich odpor proti stavbě více slyšet než boj obyvatel v Březhradu. Tak uvidíme, jak to dopadne.
14.11.2008 10:22
pepicek  (Nováček)
RE: Březhrad je průmyslová zóna
S Roudnickou mate pravdu... To bylo snahou těch vlivnějších.
S nárůstem kamionové dopravy se počítat musí a i těch 30 kamionů za den je skoro nic... Navíc zmiňované kamiony mají jezdit cca 300m od obytných domů...
Ano, nemám nic proti průmyslové zóně, ale kde v HK by mohla být průmyslová zóna s napojením na dopravní tepny, tak aby se proti ní nepostavili obyvatelé Horní Dolní (mimochodem, tato hala by měla zaměstnávat 10% všech obyvatel Březhradu :)?
Navíc s výstavbou této haly určitě bude souviset i zlepšení MHD do Březhradu... :)
14.11.2008 11:13
Petr - HK  (Guru +4)
RE: Březhrad je průmyslová zóna
Osobně jsem v postoji k této stavbě neutrální, snažím se tedy spíše přednést argumenty pro a proti. Jakákoli stavba takových rozměrů s sebou nese rizika, ale i kladné stránky a určitě by nebylo správné vyhánět z města všechny průmyslové společnosti, už takhle toho v HK moc nezůstalo.

Kde by měla být průmyslová zóna - na to by měl odpovědět hlavní architekt města, který má lepší přehled než já, stále si však stojím za tím, že by v okolí HK měla být. Jinak město bude ve svém rozvoji upadat, v lepším případě stagnovat. Je to samozřejmě o penězích, chápu, že zřízení takové zóny je finančně náročné a nejde to zřídit všude. Máte pravdu v tom, že hradečáci bojují proti všemu, co by mohlo vyrůst před jejich domem. Na druhou stranu souhlasit se vším taky nejde, abychom dopadli jak Pardubice, které se sice průmyslově rozvíjí, ale na úkor strašného ovzduší ve městě.

Nevěřím, že by to skončilo u 30 kamiónů denně, že by tak rozsáhlé logistické cntrum dokázalo odbavit jen 2 kamióny za hodinu??

Se zaměstnaností to taky nebude zase tak horké, 150 pracovních míst na 95.000 obyvatel města (a to nepočítám obce přilehlé, včetně Pardubic, z kterých by lidé měli dobré vlakové spojení) - to je jako když plivne. Ale alespoň něco.
14.11.2008 12:36
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: Březhrad je průmyslová zóna
Pánové, (Pepíček,Phavel,ridič007),já se tu nikoho nezastávám a můj názor,jak jsem už napsal,je názor vlastníka nemovitosti,který by v blízkosti svého domu nic takového nechtěl.Naštěstí mám domek na druhé straně HK,kde se snad nic takového nikdy stavět nebude,ale to nikdy (nikdy neříkej nikdy) se taky může změnit,když radní změní územní plán,třeba na popud některých zájmových skupin, které si usmyslí,že třeba sem budou chtít postavit třeba nějakou halu.Pokud nikdo zvás nevlastníte nemovitost,do které jste investovali své vydělané peníze,tak váš názor chápu,ale pokud by se vás to mělo bezprostředně týkat,budete možná první,kteří budou naříkat.Mě se to naštěstí zatím netýká,ale když vidím,jak nekoncepčně se zde staví, tak třeba taky týkat může,protože za domem mám prozatím pole.Proto obyvatele Březhradu velice dobře chápu.
14.11.2008 13:34
pepicek  (Nováček)
RE: Březhrad je průmyslová zóna
Ehm, vy myslíte pokles ceny bytů v těch panelácích? O tom silně pochybuju, že zrovna tyhle klesnou... a rodinné domky jsou tak daleko že se jich to těžko dotkne...
14.11.2008 13:47
xyz  (Nováček)
RE: Březhrad je průmyslová zóna
Ne, já myslím pokles ceny nemovitosti třeba u tangenty. Jistěžě ceny panelových bytů poklesnou i v Březhradě. Možná se na ty domy díváte opovržlivě, ale každá věc má pro majitele svou cenu. Nechápu, proč píšete s takovým despektem.
14.11.2008 13:54
pepicek  (Nováček)
RE: Březhrad je průmyslová zóna
To není despekt, to je suché konstatování... Neříkám, že nemají žádnou cenu, ale to, že pochybuju o tom, že může jejich cena klesnou více, než je teď... (jsou daleko, jsou to panely, doprava nic moc...)
Kazdopadne dusledek pro kvalitu ziti nebude horsi, nez postaveni Carrefouru na Brnenske :) (krom toho, ze do LC si nebudete moct jit nakoupit)
14.11.2008 17:47
Ira  (Pokročilý +1)
RE: Březhrad je průmyslová zóna
Souhlasím s Mirkem.
14.11.2008 12:23
xyz  (Nováček)
projekt
Ten projekt vypadá opravdu monstrózně. Nechápu proč ho tedy alespoň neposunou dál od těch domů. Je tam přece takové vřesoviště, které se táhne až k Opatovicím, nevím kde končí katastr Hradce a začíná Opatovice, nebo Pohřebačka. Ti by si to asi na své území nepustili. A k té lokalitě u ČKD - mají tam být obchoďáky a pozemky tam vlastní vlivní lidé. Dopravně to tam bude určitě následně ucpané taky, mluvilo se i o IKEA.
14.11.2008 12:54
xyz  (Nováček)
tangenta
..viz severní tangenta, kterou zrovna chtějí postavit na takovém to poli, že.... Takže nekritizujte ostatní, když se vás to netýká. Kdyby vám klesla tržní hodnota domu až 40 - 50 %, hned by jste obrátili. A to jenom proto, aby si někdo nacpal chřtán, buď úplatky nebo narovinu výhodným prodejem svých nemovitostí v takovéto atraktivní lokalitě.
14.11.2008 15:04
Phavel  (Pokročilý)
RE: tangenta
Myslím si že v HK k takovému poklesu tržní ceny nemůže kvůli té výstavbě v žádném případě dojít. To byste viděl ty fronty zájemců o koupi při 40-50% poklesu ceny.

Já akceptuji legitimní boj lidí z Březhradu za to, aby tam tato stavba nestála, to by asi dělal každý dotčený občan v každé lokalitě. Z mého pohledu to ale vidím tak, že vhodná lokalita to z globálního pohledu je a pokud investor vše naplánuje tak, aby co nejméně zatížil okolní obyvatele negativními vlivy, nevidím důvod proč by tam neměl stavět. Na výstavbu u Roudničky jsem měl stejný názor (dalo by se najít na tomto fóru). Tam měla navíc tato výstavba být mnohem dál od obytných domů, ale je fakt, že zase dopravně to tam za moc nestojí.
14.11.2008 15:11
xyz  (Nováček)
RE: tangenta
Je to informace od realitních makléřů. Je to holý fakt, protoože bydlet 60 metrů od tangenty, je i zadarmo drahé.
26.11.2008 10:37
Petr - HK  (Guru +4)
zastupitelstvo pro výstavbu
Tak zastupitelstvo města řeklo stavbě v Březhradu ANO. Myslím, že to ještě bude boj.

26.11.2008 12:40
jyrka  (Nováček)
RE: zastupitelstvo pro výstavbu
Tak to jsem docela zvedavy...osobně doufám, že to vyjde a všem bych doporučil osobní návštěvu nějakého LC
27.12.2008 10:59
Katka  (Nováček)
podpora
Absolutně nechápu co to tu někteří plácají.Hrozně ráda byt prodám,všem těm chytrákům co nebydlí v Březhradě vůbec, nebo bydlí,ale ne v bezprostřední blízkosti a mají tu přechytralé řeči o tom co máme dělat a co ne.Pokud je to tak super výhodný a báječný pracovní místa, je byt k dispozici.Dobrá lokalita, výhled z pokoje do stěny, do práce kousek, tak už vidím jak pan Mireček bude prvním zájemcem a druhým pan Divíšek.Trochu něco jiného je snad Tesko, Makro u hlavní silnice a něco jiného hala se stěnou tak vysokou, že už nic jiného neuvidíte.Takže zájemci pojďte koupit.Byt se nachází na klidném místě, hluk z haly neuslyšíte a díky zelni, která během pár let vyroste až do tří metrů vysoko ani neuvidíte.Jinak díky všem za podporu.
27.12.2008 18:08
Katka  (Nováček)
kpktr
Moc se omlouvám, místo Mireček, měl být napsán Pepíček.
28.12.2008 11:20
pepicek  (Nováček)
RE: kpktr
Rád si ho koupím, ale v Březhradě bydlet nechci, tudíž cena, kterou bych Vám za něj nabídl by se Vám asi nelíbila :)
Ale o tom, jak cena klesne, nebo neklesne se můžeme bavit, až se hala postaví (i když za současné situace se asi nepostaví...)
9.1.2009 12:20
Petr - HK  (Guru +4)
Březhrad chce vypsat referendum o odtržení
Myslím, že březhradští obyvatelé mají momentálně v očích zlostnou tmu kvůli plánované výstavbě logistického překladiště a chtějí se za každou cenu osamostatnit. Ale málokdo si spočítal, že až si budou muset v Březhradu nechat spravit chodníky a komunikace, až jim tam nebude jezdit MHD, až budou muset opravit nějakou veřejnou budovu - obec s 1000 obyvatel větší obnos peněz dohromady nikdy nedá. Teď v referendu pod dojmem lepších zítřků bude určitě většina podporovat odtržení od Hradce, ale až ty zítřky nastanou.... no, uvidíme, třeba překvapí. Samostatné rozhodování o budoucnosti obce se svým zastupitelstvem je samozřejmě výhodou.
9.1.2009 12:44
pepicek  (Nováček)
RE: Březhrad chce vypsat referendum o odtržení
Ono z druheho pohledu, pokud si tam to LC postavi, tak jim pujdou penize rovnou do obecniho rozpoctu a na ty chodniky a MHD budou mít také...
:D
9.1.2009 17:31
Ira  (Pokročilý +1)
RE: Březhrad chce vypsat referendum o odtržení
A určitě budou mít ty chodníky levnější, protože tam nemají takové "odborníky" na vyhlašování výběrových řízení, při kterých se hledí hlavně na to, kolik to vynese do kapsy tomu kterému uředníkovi. To je nakonec veřejné tajemství, jak v HK taková výběrová řízení probíhají.
9.1.2009 17:55
Phavel  (Pokročilý)
RE: Březhrad chce vypsat referendum o odtržení
To máte pravdu, HK má opravdu "odborníky" na sepisování smluv o veřejných zakázkách. Už se skoro bojím, jak to bude s tím koupalištěm. Při už tak předražené zakázce, stavební firma zase nedodrží podmínky a Hradec na to zase bude po prohraném soudu doplácet, místo aby inkasoval.
9.1.2009 22:58
Björken  (Nováček)
RE: Březhrad chce vypsat referendum o odtržení
Ja se jim na jednu stranu fakt nedivím. Arogantní radnice se každému problému normálního občana vysmívá. Ale na druhou stranu je to vůči Hradci jako městu nehezký. Kolik tisíc obyvatel tam žije (nemám potuchy)? Hradci klesne počet obyvatel, což je škoda.
10.1.2009 16:01
Tomáš Voblouk  (Nováček)
Brrr
Chci vidět, jak bude pidiradnice bez jakékoliv pomoci vyhlašovat výběrová řízení. Samozřejmě to podělá a ÚOHS jim to hodí na hlavu - znovu a lépe. Tisícová obec je málo. Navíc jsem vždy Březhrad měl rád a považoval jej za integrální součást Hradce. Jako samosttaná obec bude Březhrad jen Hypermarketov s paneláky a několika málo domky. MHD za drahý peníz. Např. do sousedních (dvakrát tak větších) Opatovic jede za celou sobotu z Hradce jeden (!) autobus. Odtržení mě mrzí. Březhrad je opravdu za humny, neřeknu, pokud by se tam jelo z okraje města 20 minut. Ale ono je to fakt kousek. Chápu nesouhlas s překladištěm, ale vyhlášením samostatnosti byste mě, milý Hradečáci-Březhraďané, zklamali.
11.1.2009 09:42
Petr - HK  (Guru +4)
RE: Brrr
Podněty pro lepší busové spojení z HK do Opatovic musí podat a zřejmě zaplatit obec Opatovice. Opatovice jsou totiž již v Pardubickém kraji (do dnes takto nesmyslnou hranici kraje, dříve okresu nechápu). Z hlediska dopravy je to trochu jiný případ, než Březhrad.

Ale zpátky k Březhradu. Ano, je krásné mít možnost samostatně rozhodovat o své obci a být proti veškeré výstavbě. Obyvatelé Březhradu v referendu řeknou své ano pro osamostatnění, možná se stanou obcí. Pak musí vyhlásit volby, zvolí se zastupitelstvo, které bude proti výstavbě. Možná se nic stavět nebude. A co dál? Jak už zde bylo psáno, Březhrad je především pár hypermarketů, starých domů a nic víc. Podívejte se po republice, většina takto malých obcí je zpustlá, protože nemají peníze nebo to jsou hrůzná satelitní městečka bez jakýchkoli služeb. Je pár výjimek, kde obce jakžtakž prosperují (tím myslím, že zvládnou v rámci svého rozpočtu udržovat stav svých komunikací, ale už tam nemají nic jiného navíc). Co může nabídnout Březhrad, aby mě nalákal k bydlení? Za sebe říkám, vůbec nic. Myslím, že Březhrad jako obec bude postupně vymírat a za pár let to bude jen chudá díra pro pár důchodců.
11.1.2009 21:00
xicht53  (Pokročilý)
RE: Brrr
Začnou zvýšením daně z nemovitostí :-)
19.1.2009 13:06
Tomáš Voblouk  (Nováček)
peníze
"Vloni radnice do Březhradu poslala přes osm a půl milionu, předloni více než sedm a čtvrt milionu a v roce 2005, kdy se opravovala silnice a některé sítě, přes pětadvacet milionů korun."
Info dnešní MFDNES.
Celkem za tři roky 41 milionů korun. Přitom rozpočet samostatného Březhradu by byl 10 milionů. To je ztráta 11 milionů za tři roky.
28.1.2009 22:35
Jana T  (Nováček)
RE: peníze
Bydlím v Březhradě od roku 1987 můj manžel od narození, mohu Vás ujistit, že za tu dobu to jsou jediné peníze, které Hradec do Březhradu investoval, no investoval... Máme kanalizaci, která po celé vesnici příšerně zapáchá, do bytovek musí jezdit "hovnocuc", protože kanalizace je špatně napojená a vše se jim vrací do sklepa. Na stížnosti na zápach z kanálů nikdo z radnice nereaguje. Pak máme místní rozhlas, který není pořádně slyšet a jen v něm chrčí. Nemohu stále pochopit, jak je možné, že když to vše stálo tolik peněz, nezajímá vůbec nikoho z radnice, že to pořádně nefunguje, přestože na to neustále upozorňujeme.
29.1.2009 13:04
Björken  (Nováček)
RE: peníze
Rozhlas? Copak v jiných částech města je rozhlas? Co si tam Březhraďáci pouští? Jinak mně ta částka nepřijde zanedbatelná.
29.1.2009 21:09
Dennis.T  (Nováček)
RE:rozhlas
Jasný že je..na Pláckách, v Plotištích atd...
Místní rozhlas oznamuje lidem, které kulturní akce se dějou v jejich městské části atd..Ale nevím,kde v Březhradě mají s ním problém..U nás /Plotiště/ byl s ním také problém, tak KMS to dala do zápisu z jednání a poslala na MMHK a hned taby byla firma a vše dávala do kupy:-) Zkus se obráti na KMS a uvidíš:-)
30.1.2009 00:24
Ira  (Pokročilý +1)
RE: RE:rozhlas
V Plotištích je rozhlas v pořádku jenom z toho důvodu, že tam bydlí kloboučník Divíšek.
29.1.2009 21:28
Jana T  (Nováček)
RE: peníze
No právě, copak si zde pouštíme, právě že nic a tyto peníze se mohly využít na něco užitečnějšího. Vybudování rozhlasu mělo stát asi 900000 tis. mě se tato částka zdá nejen vysoká, ale i nesmyslně investovaná.Mezi bytovkama není žádná asfaltová cesta jen drolící se beton, chybí parkoviště, dětské hřiště.Pokud už ale město takto investovalo, mělo by jako správný hospodář i dohlédnout na to, aby vše fungovalo. KMS i občané na problémy s rozhlasem a zapáchající kanalizací radnici několikrát upozorňovali. Za 2 roky žádná změna :(
30.1.2009 09:52
ridic007  (Nováček)
RE: peníze
Pořád jenom békáte nad rozlitým mlékem v Březhradě, tak si ten Březhrad nechte, udělejte z toho samostanou vesnici, udělejte tam 3 m vysoký plot a vysoká vrata. Bude to rezervace pro věčné nespokojence.
30.1.2009 12:46
Tomáš Voblouk  (Nováček)
RE: peníze
Přesně tak. Jinak nevím, nač byste jako samostatní Březhraďané byli hrdí? Když se podíváte na slunce zapadající za Hornbachem, píchne Vás u srdce a řeknete si se slzou v oku: "Och, ten náš krásný Březhrádek?" Nebo máte tyto pocity spíše, když vylezete na Bílou věž a podívate se na staré město a gočárovsko-kotěrovskou výstavbu?
30.1.2009 13:15
Petr - HK  (Guru +4)
RE: peníze
Musím se trochu zastat obyvatel Březhradu. To, že se tam staví architektonické zrůdnosti typu Tesco, Marko, Hornbach ad. - za to nemůžou obyvatelé této části města a těžko se takové výstavbě z pozice občana zabrání.

Jinak si stále stojím za svým názorem, který jsem zde již publikoval - myslím si, že Březhrad jako samostatná obec na tom bude finančně hůř než jako část obce HK.
30.1.2009 13:46
Petr - HK  (Guru +4)
RE: peníze
Myslím, že rozhlas v době stále se opakujících povodní má své opodstatnění. Nemýlím-li se, teče vám tam Plačický potok, Labský náhon, nějaké malé nádrže a slepá ramena tam jsou, možná další přítoky Labe. Nevím, jestli mají někdy zvýšenou hladinu, tak často do Březhradu nepřijdu. Pokud to však bylo vybudováno, tak by tu mělo fungovat. V celém HK máme zatím amplióny na to, aby nám s nima jednou měsíčně zahoukali do uší.

Až se stanete samostatnou obcí, můžete si tam pouštět třeba Evu a Vaška :-)
30.1.2009 11:53
Martin P.  (Nováček)
forum + vysvětlení
brezhrad.3forum.biz/forum.htm

zde najdete rozpočet obce velice zajmavé
30.1.2009 13:30
Petr - HK  (Guru +4)
RE: forum + vysvětlení
Je otázkou, jak k takovým statistickým číslům autor dospěl. Pokud magistrát a MF někde zveřejnil, kolik stojí Březhrad, předpokládám, že je to vypočteno způsobem: cena za služby za celý Hradec se rozpočítá na jednotlivé občany města a vynásobí počtem občanů bydlících v Březhradu. Cena služby je tak stejná pro občana z Březhradu i občana z Pražské Předměstí.

Jenže praxe je jiná. Průměrná cena za služby ve velkém městě bývá nižší než cena za služby v malé obci. Když si doma uvaříte svíčkovou pro 4 lidi, náklady na jednu porci budou vyšší, než v jídelně, když vaří pro 200 lidí svíčkovou stejné kvality.

A podle mě to tak bude i v Březhradě - služby budou za jiné ceny v samostatné obci než když je Březhrad částí velkého města. Takže dneska si na papíře spočítali, že každý rok ušetří 2 milióny Kč. Myslím si, že budou rádi, když každý rok skončí v účetnictví na nule. A to jsem nezmiňoval možnost přístupu k úvěrům a dotacím, které jsou pro malé obce hůře dosažitelné než pro velká města, neboť nemají tak široké možnosti záruk.
1.2.2009 14:41
Martin P.  (Nováček)
RE: forum + vysvětlení
aa koukám pán vaří. místo faktu omáčka velice hezky podáno. to nemá cenu komentovat musim se jen usmát
2.2.2009 10:13
Tomáš Voblouk  (Nováček)
RE: forum + vysvětlení
To nemá cenu komentovat, protože na to nemáte. Myslím, že je jasné, že když si objednáte 100 párů bot, tak za jedny dáte méně, než když si objednáte pár jediný. Místo "boty" nebo "omáčka" si dosaďte cokoliv.
2.2.2009 13:06
Petr - HK  (Guru +4)
RE: forum + vysvětlení
Pro Martina P.:
Vidíte svoji pravdu, stejně jako já. Myslím, že jen budoucnost ukáže, kdo měl pravdu, za předpokladu, že vypíšete referendum a osamostatníte se. V Březhradu nebydlím a ani bych bydlet nechtěl. Souhlasím s vámi, že Březhrad je vnímán jako okrajová část Hradce, taková "průmyslově-obchodní" zóna. A protože není na očích veřejnosti tolik, jako centrum města, logicky se zde investuje méně.

Opakuji - Březhrad nemá co nabídnout novým obyvatelům. Z tohoto důvodu rozvoj obce bude stagnovat, Březhrad se zařadí do zástupu ekonomicky chudých obcí.

Jinak svíčkovou neumím, nejsem zdatný kuchař :-)

4.2.2009 09:36
Petr - HK  (Guru +4)
RE: forum + vysvětlení
Vedeme tu debatu o odtržení Březhradu a teď vyšla v tisku informace, že Březhrad nemá ani 1000 obyvatel pro vypsání referenda. Bez referenda nelze být samostatnou obcí.

Když jste tak dobře informováni o stavu vašich financí, včetně prognóz prosperity jakožto samostatné obce, proč tu vyhrožujete odtržením od Hradce, když nesplňujete ani tu prvotní podmínku pro osamostatnění??

A sehnat chybějících 100 lidí pro fiktivní trvalý pobyt asi bude dost problém. Není už čas opustit myšlenku osamostatnění se a bojovat pro výstavbě jinými dostupnými prostředky?
2.2.2009 10:39
jyrka  (Nováček)
No, trochu nechápu
V podstatě jste se stěhovali do Brezhradu s tím, že tam je výrobní podnik, nevím jak se to jmenuje, ale vypadá to docela hlučně. Skladových prostor tam je taky docela dost... Masokombinát taky asi není žádná mňamka, že?
A najednou vadí LC?
Při čemž LC je relativně tiché a mělo by vlastní silnici...
2.2.2009 11:14
Martin P.  (Nováček)
RE: No, trochu nechápu
březhrad bývala klidná čtvrť do doby než z ní město začlo dělat skládku. bochybuji že by jste tu chtěl bydlet obklopen výrobními halami. žiju zde teprve 28 let. ale když se zeptáte starousedlíku tak mi dají za pravdu. :-))))
2.2.2009 11:15
Martin P.  (Nováček)
fakta
neznáte fakta = nemůžete soudit :-)))) proto se smeji.
2.2.2009 11:30
Martin P.  (Nováček)
nepovedena investice
brezhrad.rajce.idnes.cz/Plocha/#01112008210.jpg


uvedu příklad toto je brouzdalistě za 310tis. tvrdí město
odhad nezávislou firmou která delá bazény na zakázku je 38 tis.
Kde se stala chyba ?????
2.2.2009 13:14
Petr - HK  (Guru +4)
RE: nepovedena investice
Pokud máte v Březhradě takto drahá brouzdaliště, pak se vsadím, že stejně drahá brouzdaliště jsou i ve všech mateřských školkách po celém městě. A dokonce máme brouzdaliště předělaná na mlhoviště za pár mega, takže v těchto cenách asi Bžezhrad není výjimkou. Bohužel. Na to by asi měl odpovědět p. Soukup, proč to tolik stálo.



3.2.2009 07:06
Martin P.  (Nováček)
RE: nepovedena investice
No a to by samostatná obec nedopusila :-)
3.2.2009 07:38
Petr - HK  (Guru +4)
RE: nepovedena investice
Kde máte tu záruku, že se na to malé obci nemůže stát? Že by v Březhradě žili lepší lidé? Korupce kvete všude.
4.2.2009 21:04
Martin Soukup  (Nováček)
RE: nepovedena investice
Vážený Petře-HK,
tu cenu za brouzdaliště v mateřských školách potvrzuji a prosím, aby se nám ta firma, kterou uvádíte, přihlásila do poptávky, kterou teď vyhlašuje Odbor městských investic. Výsledek vám všem tady rád sdělím. A myslím to vážně.
5.2.2009 09:35
Petr - HK  (Guru +4)
RE: nepovedena investice
Pane Soukupe, o žádné firmě jsem nemluvil, finanční náklady na brouzdaliště v Březhradu otevřel "Martin P.", který zároveň jako svůj argument uvádí posudek nezávislé firmy. Předpokládám tedy, že dotaz je pro pana Martina P.

Z fotografie nelze dostatečně posoudit rozsah vykonávaných prací, přesto cena 310 tisíc se na první pohled zdá přemrštěná stejně jako 38 tisíc, která je naopak podhodnocená. Ale nejsem odborníkem na oceňování brouzdališť. Martinovi P. jsem doporučil řešit finance brouzdaliště s Vámi. Mě osobně je úplně jedno kolik stálo brouzdaliště v Březhradu. Už mi není jedno, že úplně všechna brouzdaliště byla předělána na mlhoviště a že jich pár vě městě nezůstalo, ale to je na jinou debatu.
6.2.2009 20:27
Martin Soukup  (Nováček)
RE: nepovedena investice
Ano, zjistil jsem to a omlouvám se. Využiji to ale ještě k reakci k počtu obyvatel. Počet obyvatel k určitému datu je brán ze všeobecného registru obyvatel, který spravuje Ministerstvo vnitra, kde se získá počet obyvatel městské části s trvalým bydlištěm. To jsou naprosto nespochybnitelné údaje.
4.2.2009 10:13
BlackHK  (Nováček)
Březhrad
Příjde mi, že se v Březhradu chováte jako malé děti, které, když se jim něco nelíbí se hned začnou vztekat. Na www.wikipedia.cz jsem zjistil, že Březhrad má 1300 obyvatel, nevím, kde by to vzali, pokud vím, tak se v Březhradu zrovna nic nestaví. Březhrad je prostě určen k výstavbě hal, firemních objektů, obchodů atd. že se jim to nelíbí je jejich problém, kousek od mého bydliště bude v budoucnu vést jižní spojka, ale rozhodně se kvůli tomu nevstekám jak malej fracek. Žiju totiž ve městě a teplárnu mi za domem stavět nechtějí, tak co? To je totiž mentalita Hradečáků, proti všemu hned zasáhnout, to je to, co dělá z HK podle mě a většiny lidí co znám jedno z nejhorších krajských měst u nás, o tom, že tu není zábava pro mladé atd ani nemluvě! Samozřejmě na tom má svou vinnu částečně i vedení města. JInak zpátky k tématu, pokud budete chtít fiktivně sehnat 100 lidí, tak se mezi ně klidně hlásím, potom ovšem budu mít právo hlasovat o odtržení a to budu hlasovat proti! pěkný den
4.2.2009 10:40
Tomáš Voblouk  (Nováček)
RE: Březhrad
1300 je blbost. Na wiki může vkládat kdokoliv. To není vůbec směrodatné.
5.2.2009 10:40
BlackHK  (Nováček)
RE: Březhrad
Taky jsem psal, že se mi to číslo nezdá, podle mě tam je těch 1000 maximálně. Navíc se tam neprovádí téměř žádná výstavba atd, 1300 podle mě žije tak ve Vysoké nad Labem, kde se staví nejvíce rodinných domů snad v celém kraji.
5.2.2009 10:18
Björken  (Nováček)
RE: Březhrad
Nelze než souhlasit s BlackHK. Mám podobný názor.
6.2.2009 07:42
Martin P.  (Nováček)
RE: Březhrad
jen kratoučkou reakci a do teplárny jezdí 30 kamionu denně který vám vrčí a delají smrad pod okny. Line se snad z teplárny hluk a prach ??? a není to náhodou založní zdroj tepla ???
6.2.2009 10:07
jyrka  (Nováček)
RE: Březhrad
To jsem nepochopil...
Z LC se hluk a smrad neline a ty kamiony take nemaji jezdit pod vasima okny... vzdalenost by mela byt asi jako od hradubicke a tam tech kamionu jezdi daleko vic... :)

Ale bojujme proti cemukoli, co se da postavit a neco vyrabet...
4.2.2009 20:40
Dennis.T  (Nováček)
Březhrad:-)
Počet obyvatel k 1. 3. 2001 - Březhrad
celkem.......950
0 - 14.......173
15 - 59......628
60 +.........146

VIZ na: www.hradeckralove.org/cz/O_meste/data/demografie/d...


Jinak jsem nesouhlasil s odtžením Březhradu od HK, ale teď nemají jinou možnost, jsou tady věci o kterých se nemluví a nepíše. A jestli Březhrad zůstane součástí HK, tak to bude konec:-) Ale zase na druhou stranu bylo dost "dětinské" se odtrhnout kvůli jedné firmě, která měla (dle mých informací) dost hodně podpořit Březhrad, hlavně investicemi do obce. Lidé v paneláku by na tom byli hůř, ale většina ostatních lidí by si dost hodně polešila, nejspíše:-)...Nic méně, došlo to tam, kam to došlo a veřte mi nebo ne, Březhrad už jinou možnost nemá. Odtržení je "zachrání"..Nic méně, když se odtržení povede, a tu firmu si tam nechají, tak taky to bude výhra. Hlavně pro obecní kasu:-) Ale i jako samostatná obec asi nebude mít moc pravomocí k rozhodnutí, protože o tom má právo stejnak rozhodnou ORP, jestli ta firma bude v Březhradě i po tom odtržení..Nebo ne? A dle mého názoru není od občanů Březhradu fér, že se chtějí od HK odtrnout. Už kvůli tomu, že MMHK "narval" docela hodně peněz na opravy místních komunikací atd..nemluvně o plánované hasičské zbrojnici za 10mega:-) /která nebude,no/...

Toť můj názor...

Přeji všem (MMHK, občané Březhradu), ať se boj podaří:-)

Krásný večer:-)


Jo a Martine P., v éteru, na chatu a na fóru se všem snad tyká, ne?;-)

čuus a 73:-))
5.2.2009 21:56
Martin P.  (Nováček)
RE: Březhrad:-)
jo jo to máš pravdu CB zdar
5.2.2009 21:51
Martin P.  (Nováček)
cena
Velice se ommlouvám cena byla 48tis ted jsem si to přečetl.Firmnu se pokusím zjistit ale už je to delší doba.
6.2.2009 07:47
Martin P.  (Nováček)
peníze
Hradec králové neplatil silnici v Březhradě hodne se na tom podílely firmy čes a vak (kanalizace nevím přesne zkratku)
6.2.2009 08:00
Tomáš Voblouk  (Nováček)
RE: peníze
Pokud se nepletu, tak VAK je společnost, kde má město nadpoloviční podíl. To je pak jedno, jestli to postaví město samo nebo skrze VAK.
6.2.2009 09:12
Dennis.T  (Nováček)
RE: peníze
Ono to tak jedno není, protože to jde z jiné rozpočtové kapitoly, ikdyž (ale silně o tom pochybuju) by to bylo z jednoho rozpočtu. Je to stejné jako ve vládě. Všechno jde z jednich (našich) peněz, ale každý "vůdce" ministerstva si svoje přidělené penízky hezky hlídá a nenechá si je převádět na jiné ministerstvo:-)

Ale to je jedno, to bylo mimo soutěž:-D

Vložit nový komentář

K tomuto fóru mohou příspívat jen přihlášení uživatelé.
Přihlásit nebo registrovat.

Mohlo by se hodit
Doporučujeme