Hradecké školky

Příspěvky ve fóru

Přidat komentář
21.4.2010 00:00
l-k (neregistrovaný)
Hradecké školky
Několik posledních let se stále opakuje problém s umísťováním dětí do mateřských školek. Zatímco v letech předešlých byl počet míst dostačují a dítě nebyl problém prakticky umístit do vybrané školky, situace je dnes přesně opačná. Město nestihlo včas zareagovat na nástup silných ročníků do mateřských školek vytvořením většího počtu míst a tak některým rodičům reálně hrozí, že přijdou o svá zaměstnání, které jim jsou zaměstnavatelé po dobu rodičovské dovolené povinnen držet. V době zvyšující se nezaměstnanosti je přístup města poněkud zarážející. Takže, milé maminky, nemáme pro vaše děti místo v matřské školce, tak dejte výpověď z práce a šup na pracák a na sociálku.
22.4.2010 00:19
Ira  (Pokročilý +1)
RE: Hradecké školky
Školky zrušil soudruh Soukup, náměstek primátora a odborník na slovo vzatý.
23.4.2010 20:05
Eva  (Pokročilý +6)
Město zrušilo od převratu cca 9 školek,podnikových i městských. Jednu dokonce prodalo soukromému zařízení /Sion/. /Např. MŠ Soutok, Kukleny, Dřevotvaru, VčE, Sv.Dvory, Jiráskovy sady,Tesly,Montasu, Kyjovská ul... Nehynoucí zásluhu na tom má i primátor Dvořák.Jesle zůstaly jen jedny. Občané by to měli ohodnotit při volbách.
23.4.2010 21:29
Roman  (Pokročilý)
RE: MŠ
Nechci hájit město (málokdy to taky tady dělám :-)) , ale spíš upřesnění - podnikové školky město těžko rušilo a mám dojem, že Sion vzniknul "na zelené louce" v bývalém agitačním středisku. Jestli potom ještě něco přkoupil, to už nevím.
26.4.2010 09:19
Libor Kozák  (Administrátor)
RE: MŠ
Rušení školek se dá pochopit v případě, že počet míst v nich extrémě převyšuje počet dětí. Nicméně údaje o počtu narozených dětí trvale žijících na území města Hradce Králové o kterých lze předpokládat, že během třech let budou chtít nastoupit do mateřské školy bude radním zcela jistě znám a proto lze jen těžko chápat laxní přístup s jakým radnice k celé věci přistupovala a nezareagovala včas vytvořením většího a především dostatečného množství míst v mateřských školách.
26.4.2010 10:06
Eva  (Pokročilý +6)
pro Romana
Pochopitelně, že město podnikové nerušilo, ale mohlo je získat a provozovat. Sion je místo třítřídní MŠ Kyjovská ul.
29.4.2010 15:30
Matej JR  (Nováček +1)
a se školou to bude podobný
naštěstí se školy nerušily. Nevím proč v se nedá zřídídit školka v rámci nějaké školy (podobně jako jsou tam družiny).
Ve školách mají zatím ještě volno, ale bojím se, že naše dítka budou chodit do školy podobně jako kdysi my na "odpolední" směnu - jj to opravdu bylo na Allendovce (nyní Horákové) +/- roku 85
12.5.2010 13:05
Markule  (Nováček)
Copak nemají statistiky?????
Mého syny mi nevzali do školky,prý se špatně narodil a to je narozen v listopadu 2007.Ráda bych vědela proč jsme teda museli určovat mateřskou když byli děti malé,když teď školky jsou plné.To nemají statistické úřady?Myslím si že nás maminek je spoustu a chtělo by se nějak dohodnout a vymyslet akci,protože pracovat musíme,jíst taky a s dětma za zády to asi nepůjde pracovat.Odvolávat se nemá cenu,tak bysme mohli dát děti na hlídáni panům úředníkům kteří zrušili školky.
12.5.2010 14:32
Ira  (Pokročilý +1)
RE: Copak nemají statistiky?????
Školky nezrušili úředníci! O jejich zrušení se rozhodovalo na politické úrovni a největší zásluhu na tom má soudruh Soukup, jinak člen ODS. Pamatujte na to při volbách.

Vložit nový komentář

K tomuto fóru mohou příspívat jen přihlášení uživatelé.
Přihlásit nebo registrovat.

Mohlo by se hodit
Doporučujeme