Hranice lidských možností - kolik funkcí se dá vykonávat současně?

Příspěvky ve fóru

Přidat komentář
5.2.2004 21:27
Martin (neregistrovaný)
Pořádně jedna
Pokud je to otázka kvůli HK primátorovi, tak myslim, že není moc aktuální. Řekl bych, že se do EP nedostane... Ledaže by tam lobboval za Hradec :))
5.2.2004 23:32
Jarda Fišer (neregistrovaný)
EP
pokud je to narážka na primátora, tak se minulý týden na tiskovce města nechal slyšet, že to zatím nebude řešit, protože neví, co to bude obnášet, pokud by se do EP dostal.
Spíš to ale na mě dělalo dojem, že by rád seděl na obou (třech nebo vlastně čtyřech či pěti) židlích. Záležet prý bude totiž nejen na něm, ale i na případném postoji koaličních partnerů a náměstků, kolik by byli ochotni převzít na svá bedra jeho odpovědnosti. Náměstek Tuháček vyslovil názor, že by se primátor mohl některé z jeho četných funkcí vzdát, to však Vlasák nekomentoval :-). Sám Tuháček uvádí, že on jako náměstek primátora a zároveň krajský zastupitel obě funkce nestíhá, čímž nepřímo naznačil, že Vlasák jako primátor s jeho aktivitami nemá šanci to stihnout.
Jen pro zajímavost udávám výpis z primátorova životopisu: "Od roku 2000 působí jako zástupce České republiky v organizacích Rady Evropy - Rada evropských municipalit a regionů (Council of European Municipalities and Regions - CEMR) a Kongres evropských místních a regionálních orgánů (Congress of Local and Regional Authorities of Europe - CLRAE). Je členem Společného konzultativního výboru mezi Výborem regionů EU a Českým společným výborem pro spolupráci s Výborem regionů."
Tolik životopis. Nejsem sice Vlasákův životopisec ale pokud jsou mé informace správné, tak je ještě předsedou Svazu měst a obcí ČR, což je samo o sobě funkce jak hrom. Nesmíme zapomenout ani na členství ve výkonné radě ODS. Z titulu funkce primátora je pak členem rady Euroregionu Glacensis (neplést s jeho jmenovcem, který je předsedou), členem představenstva Elektráren Opatovice, místopředseda představenstva VAK HK, předseda správní rady Nadačního fondu město Hradec Králové Dr. F. Ulrichovi, a nově také člen dozorčí rady LETIŠTĚ HRADEC KRÁLOVÉ, s.r.o.
Tak si myslím, že jedna funkce navíc se už ztratí:-)
7.2.2004 18:09
pohanka (neregistrovaný)
RE: EP
Ufff! Nechtěl bych dělat jeho daňové přiznání, asi to nebudou všechno jen čestné funkce :-)
8.2.2004 12:11
insider (neregistrovaný)
RE: EP
Váš výčet není ještě stále úplný. Chybí tu například funkce prezidenta Kolegia primátorů a nejspíš i další významné úlohy, které pan primátor dnes v České politice sehrává a skvěle tak všude Hradec Králové reprezentuje. Jistě by pro takového giganta nijak nezmáhalo k tomu všemu dojíždět do 1000 kilometrů vzdáleného Bruselu a odtamtud to všechno v pohodě řídit...
Ale teď vážně. On přece v situaci, kdy není úplně jasno, že skutečně do Bruselu půjde, nemůže přiznat, že na Hradec už dávno kašle, a že chce někam výš (ostatně nikdy neskrýval, že bere svoje primátorování jen a jen jako vstupenku do vyšších sfér). Takže mele ty nesmysly o tom, že "ještě neví, ale myslí si, že by to snadno zvládnul". Ani on není tak pitomý, aby nevěděl, že to zvládnout nejde. Takže jakmile se tam dostane (a ono to vypadá velmi "nadějně", stačí na to nějakých 25% hlasů pro ODS), zřejmě to rychle "přehodnotí a na svoji rodnou vísku už ani nevzdechne. Ale jistě by se nebránil, aby mu vděční občané dál posílali primátorský plat, stejně tak jako bude na maximum prodlužovat svoje působení v EOP, kde mu za to kape taky pěkná kupka desetitisícovek každý měsíc. Jako kapesné pro opuštěnou manželku by se to určitě šiklo. Přejme mu to, do hrobu si to nevezme...
6.3.2004 21:58
Matěj (neregistrovaný)
Závistivci!
Vy asi neumíte pochopit, že existují lidé, kteří jsou schopni pracovat až 24,5 hod denně (nedrží přestávku na oběd danou Zákoníkem práce). A když takovej člověk má 3 plné úvazky po osmi hodinách, tak vlastně pracuje 25,5 hod denně. A věřím, že náš skvělý pan primátor toho dokáže ještě více (nebo za to bude alespoň placen).
7.3.2004 14:07
Pavel (neregistrovaný)
RE: Závistivci!
To je jasné ať toho dělá co nejvíc ale hlavně ať už jde z Hradce pryč,už toho tady udělal dost.Je pravda že teď už máme opravdu kde nakupovat,to jsem si vždycky přál, moct si vybrat,kde si koupím rohlík, ale kde na něj vydělat, to už ho moc nezajímá. To je jedno budeme jezdit za prací jinam.Zajímalo by mě kolik za to dostává bokem, protože je jasné, že když jeden supermarket má spádovou oblast 30 000. lidí tak asi sčítání občanů jsou úplně nanic.Ať už jde pryč než nadělá ještě víc škody.
7.3.2004 14:11
pavel (neregistrovaný)
RE: Závistivci!
Matěji, Matěji ty asi neumíš počítat, den má 24 hodin už několik století ,takže z toho tvého blábolu je jasné, že to nemůže zvládnout.Zamysli se nad sebou než něco podobného znovu napíšeš.
7.3.2004 18:30
Matěj (neregistrovaný)
RE: Závistivci!
Pochopitelně to vím. Ale většina z nás tráví na pracovišti 8,5 hod, ale placných má jen 8 hod, ta zbývající půlhodina je přestávka, která má být poskytnuta tuším po 4,5 hod práce. Takže (zcela teoreticky!), kdyby měl někdo 3 plné pracovní úvazky, měl by strávit na pracovišti 25,5 hod denně bez ohledu na skutečnou délku dne. A pan primátor má těch úvazků, byť ne plných, něurekom ( jak by řekl jeden z mých bývalých velitelů).

Vložit nový komentář

K tomuto fóru mohou příspívat jen přihlášení uživatelé.
Přihlásit nebo registrovat.

Mohlo by se hodit
Doporučujeme