Investice pro rozvoj města. (proč se HK rovíjí pomaleji?)

Příspěvky ve fóru

Přidat komentář
25.7.2003 21:16
kačer Píčus (neregistrovaný)
dtto
Prodože na radnici místo profíků sedí dementi.
26.7.2003 02:21
kačer Donald (neregistrovaný)
RE: dtto
hlavne, ze tam nesedis ty, to by to dopadlo:-(
27.7.2003 21:57
oldshaash (neregistrovaný)
RE: dtto
Zas až o tolik by to horší být nemohlo :-)
1.8.2003 22:27
kačer Donald (neregistrovaný)
RE: dtto
no nevim,nevim,abysme to neprivolali a pak se nedivili...:-)
4.8.2003 12:47
Tomáš (HK) (neregistrovaný)
RE: dtto
Přesně tak. Bysme se mohli dočkat místo pomalého vývoje úpadku. Nechci tady nikoho urážet ale Tio kteří vždycky nejvíc kritizujhí by vládli ještě mnohem hůře.
5.8.2003 20:15
kačer Donald (neregistrovaný)
RE: dtto
Tak jest,moje slova.Akorat nevim o zadnym vyvoji v HK,ani pomalym,spis bych rekl upadek,prinejlepsim stagnace,za coz muzeme podekovat vsem remcalum mesta HK a politikum,kteri se jich boji a misto vladnuti se radeji v klidku drzi svych funkci a jejich jedinou starosti je,aby je remcalove do tech funkci znovu zvolili.
6.8.2003 09:21
Sok (neregistrovaný)
RE: Tak jest
hezky a výstižně řečeno
7.8.2003 22:32
Blbec (neregistrovaný)
RE: Tak jest
Také naprostý souhlas. Rudé město zůstane s rudým pomníkem pro historické vykopávky.
26.7.2003 11:22
Tomáš HK (neregistrovaný)
Tak trochu pomalé investice
Hradec Králové se v posledních letech rozvíjí pomaleji než ostatní velká města. Je tomu tak i s celým krajem. Je to přisuzováno bývalé socialistické vládě, která i za socialsimmu dbala více na jiné kraje než na Východočeský. (kdyby tak nebyl) Dále pak novodobějším faktorům jako například absenci dálnice. Jenomže! Toto má jistě svůj vliv ale s tím nic moc nenaděláme. Nechci kritizovat politiku ale HK se většínou k investorům obrací zády. Takl například. V HK mohl být Ronal. Tato Lucemburská investice by zaměstnala bezála stovky lidí a dala by jim nadprůměrné platy. (větší kupní síla - začarovaný kruh). Dále mělo město nabídku že´by se zde mohla stavět meziinárodní škola (pro evriopské sáty - včetně ČR). Jedíný požadavek byl alespoň trošku lukrativní a dostupný pozemek. Město odpovvědělo že by se škola měla umístit do nějakého staršího objektu a tím o tuto investici přišlo. (cizinci = další investice + cestovní rucch, který v HK silně zaostává). Dále potom stavba Marinelandu. Jsou to tkové obrovské bazény, kde jsou cvičené kosatky, delfíni, lachtani. Marinelandů již v Evropě několik funguje a sklízejí nemalé úspěchy. V HK by tomohl být hit (zhruba tak velký jeko Cantrum Babylon v Liberci) ke kterému by se sjížděli turisti nejen z zelé ČR. (další začarovaný kruh). Bohužel městi nebylo schopno projevit zálem a snažit se najít pozemky. Ostatní města nemají tolik investičních možností, přesto se v nich investuje mnohem více, protože vědí, že jedině investice je mohou udělat vyspělými. Nechci kritzovat HK, je to krásné město ale toto opravdu vadí. Dá se s tím ale něco dělat? Prosím Vás tímto o odověd. Děkuji. Tomáš
29.7.2003 07:43
Luboš (neregistrovaný)
Odpověď na celou řadu otázek musíme hledat pouze a jenom v lidech. Obrazem naší společnosti je Parlament, v neposlední řadě i všehoschopní uředníci Hradeckého magistrátu, kteří vůbec nehledí na zájem svých spoluobčanů. Co se tu již napsalo o letišti, dálnici, Miletě, cyklostezkách, koupališti nebo například o autobusovém nádraží? Na druhé straně o Malšovickém stadionu, Filharmonii nebo pomníku panu Ulrichovi? Když se blíží volby do zastupitelstva, to se rychle opravuje Hořická ulice... Jak jsem napsal již úvodem, je to hlavně v lidech...v lidech, kteří rozhodují o nás - bez nás. Občane města Hradce Králové:nemáš právo spolurozhodovat o dění v Tvém chátrajícím městě!
30.7.2003 21:08
xicht53 (neregistrovaný)
A jak by sis to konkrétně představoval? Rozhoduješ tím, že jdeš k volbám a to je asi tak všechno, co s tím můžeš udělat. A protože ať volíš koho chceš, lepší to stejně nebude, tak asi jediné řešení spočívá v tom, že se odstěhuješ někam, kde toho radnice dělá pro své občany víc. A výběr máš velký, protože to je skoro všude :-)
10.8.2003 17:08
Radek z Vekoš (neregistrovaný)
Kecy...
Drazí pánové a dámy. Je sice moc hezké, že si tady vyměnujeme názory na vedení a vývoj města, je hezké že konstatujeme jeho úpadek, je hezké že v tom všem máme všichni pravdu - ale k čemu nám to je? Na radnici či na kraji evidentně nikdo z nás nesedí a ti co tam sedí mají jedinou starost - své místo si udržet. Tak proč by se obtežovali jenom číst tyto příspěvky...? Je to smutný. Možná bychom měli udělat první hradeckou defenestraci, vyházet ty hamižný idioty z oken a dosadit na jejich místa někoho, kdo se jenom nebude dívat z okna a vymýšlet kraviny, který nikdo nechce a nikomu neposlouží, ale někoho, kdo má tohle město rád a chuť a energii pro něj něco udělat. Což jak se zdá většinu radních absolutně nezajímá.

No nic, asi nám nezbyde než za pár let přijmout občanství Pardubic a na nějaký HK zapomenout...
19.8.2003 15:32
Kohout (neregistrovaný)
Kacer ma pravdu!
Jaka je situace v kdysi mocne rude baste po 13 letech? Jedni se dozaduji, aby radnice "zacala investovat" nebo "pritahla investory", pricemz radnice je muze jedine ignorovat ci odehnat, coz zde zpravidla dela. Opatrne nicnedelani radnice je nabiledni z jednoho duvodu - neexistuje zadny tlak ba pnuti zespoda, slyset jsou JEN oni kriklouni. Pritom beze zbytku plati, ze obcan-krikloun se zajima o deni kolem sebe jen v pripade, ze se jej NECIM bezprostredne dotyka. Verejny zivot se jej netyka, ozve se jen pri stavbe cehokoliv za humny. Skutecna verejna diskuse a iniciativa ale neni v rovine petic a chatovani, je podminena primym dialogem s politikem. I zde zatim splacime rudou minulost.
PS Prilezitosti ke zmene je sebereflexe ve srovnani se sousedy - moderni ale predevsim realna vize na jihu - oproti zminene politice petic a kriklounu ci hledani vzdusnych zamku ZDE. Je v Hradci dobra strojirenska tradice? Zapomenuto. Jediny zdejsi vizionar pan Dvorak buduje vychodocesky hi-tech Strassbourg (zatim slovne), byt tu nejsou predpoklady. Dlasi vizenejsou, ale i to souvisi s ambicemi, ktere nelze umele "ze zhora" implantovat.
20.8.2003 01:50
kačer Donald (neregistrovaný)
RE: Kacer ma pravdu! - Kohout taky!
Kačer souhlasí s Kohoutem, rozepsal se v tématu "Reálný efekt..." a zve k nahlédnutí.
21.8.2003 22:04
Tomáš (HK) (neregistrovaný)
Souhlasím až na strojírenskou tradici
Máte pravdu. Všechno záleží na tom všem. Žít v Pardubicích rozhodně není nic co by bylo nějak o něci lepšího než v Hradci. Ve skutečnosti je Hradec hezké město. Spíše se jedná o to jak Pardubice využívají svých příležitostí. A že jich nemají tolik jako Hradec. (Investice,... k přečtění výše). Strojírenská tradice je zde určitě. Myslm si ale že ji nelze plně využít. Drtivá vtšina nového průmyslu je zaměřena spíše na výrobu menších a pro "normálního" člověka užitnějších věcí. Také se ukazuje že města kde strojírenský průmysl má nadvládu nad zpracovatlelským, jsou chudší a mají větší nezaměstnanost. Vyjímkou snad může být pouze Škoda - Plzeň. Ta je ovšem v rukou silného ahraničního partnera. Strojírenský průmysl, který v Hradci jako obvykle nevykazuje nějaké chvalné vsledky, spíše se drží nad vodou. Ale tio mu jistě nemůžeme vyčítat protože tento typ průmyslu je jen velice těžko udržitelný. Řešením by mohla být privatizece. Např ZVU. A to i za cenu vcýrazně nižší, než kterou má. Přivedlo by to do něj řadu investic a zařčal by konečně prosperopvat. Nakonec by se to mnozhokrát vrátolo na zaměstnanosti a vybraných daních. jen není dobré chtít všechno hned (vysoká cena při privatizaci). Zahraníiční investoři již průmysl za vyskouou cenu kupují (restruktrualizace). Jinak se vším napropso souhlasím. A lepší busdování strojírenské tradice než žádné. Tomáš HK
21.8.2003 23:05
pan ZVU (neregistrovaný)
Strojírenská tradice
Možná to Tomáše překvapí, ale ony ZVU jsou již formou dceřinných společností dávno zprivatizovány. Jen by mne zajímalo zda jste viděl někdy výrobek z této firmy. Věřte mi, že pokud pijete pivo tak je to s velkou pravděpodobností díky této firmě nebo nyní ZVU POTEZ a.s. Totéž lze říci v ČR i o cukru. Bylo by možná dobré zahájit alespoň základním seznámením s tématem na které diskutuji.
22.8.2003 21:10
Tomáš (HK) (neregistrovaný)
RE: Strojírenská tradice
Pane "ZVU", to já nepopírám. Ono ale záleží komu. Většinozu je rozhodujícím faktorem cena před budoucností + restruktrualizací. Věršinou stačí pouzte dovětek, že se zachovají pracovní místa. Toť vše. Na druhou stranu kdyby ZVU nebylo zprivatizováno vlůbec, dnes by již nemuselo existovat. Cílem je vastně "pouze udržet se nad vodou" - což samlozřejmě u tohoto typu púrůmyslu není vůbec jednoduché. Nechci tím kritizovat vedení ZVU, ani nemohu protože to opravdu nic lehkého není. Jistě, nespochybňuju. S pivem a cukrem se setkávýáme dnes a denně. Chci tím jenom říct že čím víc je ve státě procent těžkého průmyslu, tím většinou bývaá zaostalejší. Zpracovatlelský průmysl je přece jenom globálně konkurenceschopnější. Jako jednoduchý ukazatel můžeme vzít platy. Samozřejmě těžký průmysl někde s textilním na konci. Tím nechci naznačovat nic co by mělo být proti. Naopak, můžeme být rádi za všechen průmysl, který zatím funguje. Chci tím pouzte vyjádřit holý fakt že BUDOVÁNÍ TRADICE TÉZKÉHO PRUMYSLU může vést pouze k celkové zaostalosti. ( to jsme již budovali v ČSFR).
23.8.2003 22:19
Roman (neregistrovaný)
Máme krásné nové obchodní domy, kvůli nim se na poslední chvíli mění i územní plány. Buduje se krásný nový pěší bulvár uprostřed ničeho. Krásný nový most "pěší lávka" hned vedle starého plně funkčního. Krásná nová věž, železná, na tu starou z pískovce si ani nevzpomeneme. Po několika letech slibů byla konečně v rámci předvolební kampaně opravena Hořická (Jsem zvědav kolik volebních období bude muset čekat autobusové nádraží.). V pěší zóně bylo prodlážděno, radši ani pomyslet. Primátor sází strom, primátor vítá rytířský turnaj, primátor to či ono ...
Co můžeme chtít víc. Máme krásné město, radniční plátek by to jistě dosvědčil.

Votrok Roman K.
24.8.2003 21:30
Tomáš (HK) (neregistrovaný)
Re: Roman
Souhlasím s panem Romanem. Přes ty všechny problémy rozepsané výše máme stále hezké město, které investuje do zajímavých oblastí infrastruktury. Kritika je ale ne místě případě postoje k mimoměstským investicím. (Ronal, Marineland, Mezinárodní střední škola, problémy kolem stavby Amadea) - to vše zde mohlo být. Doufejme že alespoň ten Amadeus vyjde. Jinak městské investice bez chyby (Lávka přes Labe, Pěší bulvár). Jen jsem se chtěl zeptat na tu železnou věž. To mi asi uniklo. Můžete to prosím zde rozepsat? Dík. Tomáš HK
9.9.2003 22:35
Roman Votrok (neregistrovaný)
RE: Re: Roman
Svůj příspěvek jsem myslel spíše ironicky. Železnou věží myslím monstrum na střeše budovy Radiomobilu.
Na druhou stranu souhlasím s názorem, že tohle je město pro život. Jsem tu už přes dvacet let, pohybuji se z velké části v oblasti méně než 1km čtvereční jelikož jsem prošel všemi vzdělávacími ústavy na nábřeží, které stojí jeden vedle druhého, a vůbec mě to ještě neomrzelo. K oživení pak přispívají akce jako nynější nábřeží sochařů.
20.9.2003 18:45
Richard (neregistrovaný)
Měl jsem možnost v nedávné době navštívit Liberec,který je s Hradcem srovnatelný co do velikosti a významu,centrum Liberce zdobí spoustu nových budov,místní autobusové nádráží,terminál MHD,tak to může HK Liberci tiše závidět, o sousedních Pardubicích ani nemluvím,neboť jejich "hliněné náměstí" by mělo brzy doznat velkých změn,Hradec zkrátka viděno mýma očima laika jaksi usnul...Nebýt T-Mobilu, vážně se tady nic neděje.Podle statistiky město nemá zvlášť velkou nezaměstnanost oproti jiným,ale svými aktivitami mi v poslední době připomíná zapadlé okresní město.Témat by bylo mnoho,např D-11:--))),ale čte tohle fórum vubec někdo(radní) a zajímá je názor řadového občana,který má v sobě zbytky patriotismu,nebýt obchodních center typu Carr...a možná akvaparku jo a taky hezkých lesů okolo není dnes v HK naco koukat a obdivovat.
21.9.2003 19:35
Eraser (neregistrovaný)
Liberec znám a je to tak :-/ Když už má být z HK skanzen, mělo by se to tedy udělat pořádně :-) Dát zpět sochu Gottwalda a Lenina, udělat výzodu jako na 1. máje, obnovit nápisy na nádraží a na nynější komerční bance, magistrátu atd. :-)))
21.9.2003 20:48
Nebelman (neregistrovaný)
skanzen
A Šimkovy sady nazývat pionýrskými, pořádat tam mírové slavnosti a aby byla nějaká změna, prodávat tam rifle za tuzexové bony. Koneckonců, když to můžou s úspěchem provozovat v Berlíně, proč by to nešlo v Hradci.
7.10.2003 14:34
phavel (neregistrovaný)
Zase bych to s Libercem tak neviděl, má taky svý mouchy. Například vlakové nádraží, stav městských parků. Jinak celkovou koncepci má Hradec lepší. Člověk by musel žít trvale v obou městech, aby to mohl spravedlivě posoudit.
1.10.2003 13:05
dudek (neregistrovaný)
v dokumentu Územní prognóza jádrového území HKPA aglomerace, který obě města nedávno zpracovala, je Hradec zmiňován výslovně jako tradiční rezidenční město. Zmínka je na www.pardubickykraj.cz/odbor/osrk/UPR_JUHPA/Text/ta.... Na hlavní stránce vpravo je odkaz na celý dokument.
7.10.2003 18:53
Morgiana (neregistrovaný)
rozvoj?
V Liberci v centru to je "každý pes jiná ves". Půvab Liberce je spíš v jeho okolí. Musíme také vědět, co vlastně chceme. Průmyslové město nebo město turistické, jenže Hradec není ani Ostrava ani Český Krumlov. Nechceme "špinavé" továrny, ale bez nich peníze asi nepřijdou.
Anebo musíme lépe propagovat Hradec jako centrum turistiky a kultury a vzdělání. Proč ještě nikoho nenapadlo navrhnout Hradec jako jedinečný moderní urbanistický celek na seznam kulturních památek UNESCO???!!! Pardubice se tam snažily (nebo ještě snaží) dostat.
8.10.2003 00:14
Nebelman (neregistrovaný)
RE: rozvoj?
Co je v HK tak krásného? Jediná slušná architektura je Ulrichovo a Masarykovo nám. a jejich okolí. Pozdější výstavba je sen šílených architektů, kteří o urbanismu asi slyšeli jen mimoděk. Výjimku tvoří Malšovice, ta zástavba se panu architektu V. povedla.
9.10.2003 09:55
kostej nesmrtelny (neregistrovaný)
RE: rozvoj?
Liberec je mesto rostle predevsim v 17-19.stoleti, na architekturu mel vliv nemecky duch.. pote co bylo Usti z pol. vybombardovano je u nas unikatem.. mj. kazdy pes jina ves je i Praha. PS Do unesco lze zapsat jen nedotcene stavby a soubory staveb, v soucasnosti se preferuji ty ohrozene - hlavne v tretim svete. Pce neuspely se zameckym arealem, protoze maji v byvalem prikope park a tenisove kurty.
10.10.2003 08:08
oldvic (neregistrovaný)
Příspěvky jsou vpravdě vzrušující čtení, ale
1) Strategický plán rozvoje města, pod taktovkou Berman Group ("odborník Tomáš Vlasák"), za nějž město vyhodilo milion, byl a je k ničemu. Nikdo ho totiž neoponoval, pan primátor sit o nepřál...
2) "Experti" v KARR pod vedením manažera Brožka nejsou s to vytvořit kvalitní projekt pro EU, který rozvoj silně podporuje /disparity).
3) Město rozděluje zakázky svým známým viz poslední příklad průzkumu podnikatzelského prostředí (sic!), který byl šit na míru ....

Celý problém spočívá v totálním dilentatismu pracovníků rozvoje města, rada města jako koncepční orgán se utápí v operativních blbostech, které jsou sice občas vidět, leč dlouhodobě .... Holt naši radní jsou spíše (pro)radní, myslíce na sebe...
Technolgický potenciál města podle norem EU a OECD, které budeme muset bohužel respektovat, je velmi nízký. Hybnou silou rozvoje jsou totiž inovace a inovace, ale jak na ně? Máme tu FIM Univerzity HK, ale jací páskové tam přednášejí? Byli vůbec někdy v praxi ?
Problémem Hradec je to, že volíme neschopné, takže vše je o lidech a v lidech, které volíme, a kteří, ač je to k nevíře, nemají vůdčí strategické vlohy. Chybí lidé formátu Ulricha, Kotěry a Gočára. Anebo pro začátek aspoň ti, kteří pracují myslíce přitom na město jako na celek, nikoli na svou osobní prezentaci.
12.10.2003 17:09
xicht53 (neregistrovaný)
Když oni ti schopní, kteří tady hergot přece taky někde musí být, se asi do politiky netlačí a ti neschopní je tam pochopitelně tlačit nebudou. Takže jsme zřejmě v p****i.
14.10.2003 07:49
Tomáš (HK) (neregistrovaný)
Víte, tady nelze řešit problém architektrury města který je už navždy daný. S tím už nbic nevyřešíme. Některé město je na tom lépe, některé hůřu. Navhrhnout HK do Unesca není špatný nápade ale těžko by prošel. Buovy jsou již přestavěny anebo opúraveny tak nešetrným způsebem že již na něco podobnmého asi není možné pomýšlet. Ovšem tak je to dobře jinak by nebylo opraveni nic. Problém je ovšem v budoucí koncepci města. Neschopnost podbchytit vyjímečné investice které by Hradci doopravdy pomohly. Například mezinárodní střední škola, která měla o HK zájem. Stačilo by pouze najít vhodný pozemek a nem, jak radní navrhli - umístit jí do objektu a budovy již některé stojící školy.- To pochiopitelně každého odláká. Nebo například stavba Marinalandu. (Pro ty, kteří nevědí o co jde je takový obrovský vodní svět, např se cvičenými delfíny). To by přilákala turisdty přinejmenším z celˇé ČR a jako se odsud jezdí z Babylonem do Liberce, jistěš by se jezdilo z Liberce sem za Marinelandem. A co teprve zahraniční turisti. Opravdu nechápu, proč se k takovýmto přležitostem stavíme zády a řešíme problémy nějakých pomníků nebo já nevím čeho. Peosím Vás všechny tímto o pomoc. Pokud víte něco podrobnějšího o těchto již zrušených projektech, napište to sem. Pokud je ještě nějaká naděje získat je zpět, udělějme pro to něco! Dále prosím o vyjadření někoho z představitelstva města pokud k tomu bude mít tu odvahu. Ať už zde nebo třeba v tisku. BUDOUCNOST JE JAKO VÝZVA. Tomáš (HK)
14.10.2003 10:44
pavlík (neregistrovaný)
Víš Tomíku, mezinárodní škola je podnikatelský záměr a investor si musí zajistit pozemek sám. M.škola není totiž tak zásadní terno aby nemohla fungovat ve stávající budově jako třeba v Pardubicích.
A pozor, marinalandy trápí zvířátka tím, že tam mají málo prostoru a nekvalitní vodu..
Podstatné je nevidět jen pozlátko, ale i to co může být v pozadí.
14.10.2003 21:22
Tomáš (HK) (neregistrovaný)
Re:
Pane Pavlíku s Marinelandem snad mohu souhlasit. Ale s mezinárodní školou ne. Víte, ono je rozdíl pokud se jedná pouze o nějaké třídy, které jsou částečně financovány z EU zaměřené hlasvně na cizí jazyky anebo pokud se jedná o pro´jek, který má sloužit nejen Čechům ale i cizincům, kteří by zde mohli studovat. Jak jistě všichni víme, evropské standardy životní úrovně jsou v EU prti nám příliš vysoké. Proto se sem zase tolik "Evropanům" nechce. A je naprosto logické že se nespokojí s nějakou starší již používanou budovou. Není prolém ji postavit někde jinde, kde jim vyjdou vztříc. Konec konců na investicích se musí stavět a toto by mohlo probudit i některé další projekty, které by se jionak do Hradce nedostaly. Dále se mě nelíbí tahanice kolem Amadea a doslova "vyhoštění" Ronalu. Zbytečně jsme tak přišli o investici, která by kromě pracovních míst přinesla i vyšší platový standard a další případný zájem investorům. Pomozme probudít toto město! Tomáš (HK)
15.10.2003 11:24
Eraser (neregistrovaný)
RE: Re:
Máte pravdu. Ale bohužel to asi dopadne tak, že Amadeus bude také vyhoštěn a kdoví, co ještě. Pak už ani nikdo nebude v HK zkoušet investovat a budeme mít co většina obyvatel HK chce... :-/
17.10.2003 09:58
pavlík (neregistrovaný)
RE: Re:
Víte, i když definování veřejného zájmu není snadné, škola pro zahraniční studenty do něj nepatří, protože je běžným podnikatelským záměrem. Vězte že mimo Hradec jich existuje mnoho zejména v Praze, také Plzni a Brně. Škola může využívat např. dotace EU, min. granty apod. ale ne rozpočet města, protože tomu by nakonec zbyly jen dluhy a to by bylo pro všechny smutné.
16.10.2003 11:56
Xaver (neregistrovaný)
Hlouposti
To jsou tady všechno jen hloupé tlachy. Uvědomme si, že městským radním jde pouze o jejich slušné a klidné žití a nějaký HK jim může být ukradený.Chceme-li pro město něco udělat, musíme sami a nečekat, co připraví nějaký radní. Tedy, chci-li někde s něčím podnikat, rozjedu akci a nečekám na požehnání někoho, komu jsem fuk. Je pravda, že to stojí peníze na reklamu a přesvědčování, ale tak to ve světě chodí.
Dám příklad - pivovar. Město, které nemá svůj pivovar, kde se vystaví třeba jen pár litrů piva denně není městem, je to prostě díra. Přestavovat prostory pivovaru na úřady, parkoviště a bůhví co ještě je nesmysl. Vařit malé množství v prostoráchch k tomu určených už desítky či stovky let. K tomu přidat další činnosti, které nebudou vadit výrobě a výroba nebude vadit jim. Snad by se měli podnikatelé mající o to zájem domluvit, vypracovat záměr, sehnat investory, rozjet propagaci, radní pak pod tlakem veřejnosti snad přestanou mít bláznivé nápady. Chce to ale jedno : nesnažit se "vzájemně přečůrat" a vydělávat na úkor druhého.
16.10.2003 23:26
Jirka (neregistrovaný)
RE: Hlouposti
tak doufám, že ty se do rady nikdy nedostaneš :-) (to bylo jen popíchnutí,nic osobního).
Myslím, že pivovar zrovna není vhodný příklad. Za prvé není zas tak moc měst, kde by se pivo vařilo. V KH kraji mě jich zas tak moc nenapadá: Náchod, Nová Paka (možná ještě Broumov a Trutnov, ale jistej si nejsem, jestli tam už výroba neskončila). Navíc pouze město Náchod je v širokém dalekém okolí zaangažováno ve vaření piva. Jinak jde o soukromé subjekty. Pokud by se pak měl pivovar rozjet, proč by do toho sakra mělo jít město. Pravdou sice je, že pivo je národní nápoj, ale že bych chtěl zrovna ze svých prostředků dotovat rozjezd pivovaru, to nevím.
Píšete: "Snad by se měli podnikatelé mající o to zájem domluvit, vypracovat záměr, sehnat investory, rozjet propagaci, ..." Domnívám se, že to je v praxi nerealizovatelné. Jediný, kdo může pivovar oživit, je město. A to na to nemá peníze. Ale třeba tam bude jednou sídlo krajského úřadu. Za jednu miliardu.
17.10.2003 08:28
Tomáš (HK) (neregistrovaný)
RE: Hlouposti
Pivovar je bezesporu invesgtice, která není vratná. Proto by zde měl být například tan jrajský úřad nebo cokoli jiného. nelze rozjíždět to co již rozjet nejde. A na "středověké" tradice bych se nevázal. Ale s těm¨i investicemi souhlasím. Idkyž je to těžko realizovatlené. od čeho je tu ale potom město? Při troše snahy by se investoři zapojili smai. Chtělo by to pouze výhodné podmínky.
Tomáš (HK)
17.10.2003 09:12
Xaver (neregistrovaný)
RE: Hlouposti
Nepochopil jsi. Nebyla řeč o tom, že má město něco rozjíždět, např. pivovar. Řeč byla o tom, že bez spolupráce zůstane HK dírou, do které se řítí. A ten sjezd nezachrání 1x za rok festival jazzu zahájený prezidentem.
17.10.2003 10:31
Jirka (neregistrovaný)
RE: Hlouposti
pochopil a souhlasím s tebou. Stačí se projít večer po Pardubicích a po HK. Rozdíl je markantní. Dokonce i Trutnov nebo Náchod žijí (nejen)večer víc než HK.
Pouze si myslím, že všechno není až tak jednoduché, jak píšeš. A na tom, že tebou uváděný pivovar není dobrý příklad, trvám. Ale stejně jako ty si myslím, že to není jen o pivovaru.
17.10.2003 15:12
Petr (neregistrovaný)
MRTVÉ MĚSTO
Pokud se město neprobudí z letargie a nezačne podporovat výdělečnou činnost a bude jen ty daně utrácet a utrácet bez rozmyslu, tak je všechno v pr... - tedy jestli už není pozdě. Samozřejmě souhlasím s údržbou dříve neudržovaných městkých budov jako je Muzeum ap.podporou sportů, spolků, aj. volnočasového využití, ale pokud se tu nezačnou dít nějaké zajímavé věci, které přilákají turistiku nebo někdo rychle nevymyslí jiný podstatný příjem peněz - tak bez téhle výdělečné činnosti z nás bude brzy mrtvé město. Pořád se dívám kolem sebe, jsem hradečák, ale v Pardubicích je výroba, večerní život, doprava... V HK poslední dobou chcípl pes - tedy kromě Divadelního festivalu. Takový Jazz jde městem je jen střípek toho, co by se tu dalo dělat. V jiných obdobích, jako by jsme neměli ta krásná místa k využití. Vím, že tu jsou i jiné "akce", ale to je jen pro nás "měšťany" a to si platíme z naší kasy - nic co by peníze do té naší kasy zpátky přineslo !!!!!!!
17.10.2003 20:27
Tomáš (HK) (neregistrovaný)
RE: MRTVÉ MĚSTO
Nekritizoval byhc mněsto že nic nedělá. Je pravdou že slavnosti královny Elišky, festival, ohňostroje na nový rok...toto rozhodně není samozřejmostí a patří za to městu díkj, že tyto akce pořádá. nejsou prodělěčné. Sice stojí peníze, které by se třeba daly investovat někde jiinde ale výsledný efekt bude tak jako tak kladný, protože akce přilákají investory, kteří postupně al mnohonásobně tyto peníze zpět vydělají. Je ovšem třeba se mazyslet jestli ty investory, jejichž nabídek je opravdu hodně zbytečně HK neodhání - viz výše. Za plus bych také podotkla snahu - možná i śupěšnou uzavřít partnerskou smlouvu mezi HK a Italskou Neapolí, popřípadě Královéhradeckým krajem a tamním krajem , který má přes 5 milionů obyvatel. Toto jsou pbezesporu plusy. Ty stinné stránky rozepsány výše.
Tomáš(HK)
19.10.2003 22:59
xicht53 (neregistrovaný)
RE: MRTVÉ MĚSTO
A to už jako co z toho taliánského družení bude za tak úžasnej přínos, odhlédnu-li od příjemných služebních cest zastupitelů? Ještě by se mohla navázat družba s Floridou, Magadaskarem a Rio de Janeirem. Odtamtud by aspoň mohli na výměnný pobyt přijet nějací čutálisti, na které by se dalo dívat :-)
20.10.2003 16:46
Xaver (neregistrovaný)
RE: MRTVÉ MĚSTO
Dobrý, vidíš do toho.
20.10.2003 18:40
Tomáš (HK) (neregistrovaný)
RE: MRTVÉ MĚSTO
Já se obávám že slušnosti se tu nědočkáme. Kdyby na magistrátu byli takoví jako vy to bysme to dotáhli...
20.10.2003 21:14
xicht53 (neregistrovaný)
RE: MRTVÉ MĚSTO
Se slušností nejdál dojdeš :-)))
21.10.2003 14:34
Axel (neregistrovaný)
RE: MRTVÉ MĚSTO
OPRAVA: u nás bohužel platí .. se slušností a poctivostí nejdřív pojdeš!!!!!!!!!!!
19.11.2004 14:23
Michal H. (neregistrovaný)
Nová výstavba v HK
Tak se nám přece jen blýská na lepší časy, protože ve městě se už začíná rozjíždět výstavba jednak nové vědecké knihovny - investice za cca 350 mil., jde o opravdu povedený projekt ( jeho animace je na www stránkách věd. knihovny) a hned zjara začne výstavba 2. bloku UHK vedle stávající budovy před fakultní nemocnicí ( rovněž v ceně přes 300 mil., projekt jsem bohužel zatím neviděl. Každopádně obě tyto budovy budou víc než důstojně reprezentovat význam HK a zvýší ( doufám ) jeho architektonickou kvalitu. Pravda ovšem je, že se nejedná o investice samotného města, ale stavby financované ze státního rozpočtu ( z kapitol minstr. školství, popř. kultury ).
19.11.2004 17:00
ahoj (neregistrovaný)
RE: Nová výstavba v HK
Jedinými smysluplnými investicemi do rozvoje města jsou investice do vzdělání a podnikatelské infrastruktury, ne do spotřebních metrů čtverečních nebo úřednického pohodlí. Jak se toto daří v Hradci naplňovat si pravděpodobně každý zodpoví jinak, můj osobní dojem je, že se tu spoléhá jen na "neviditelnou ruku trhu" a na občasné udržoavcí dotace ze státního rozpočtu. Ještě 15 let po revoluci není vytvořen srozumitelný rámec pro umisťování dostupných podnikatelských aktivit, protože radnice si investory "vybírá". Nová budova pro stávající SVK je hezký dárek, nikde ale nevidím že by UHK investovala do své struktury - vytvářením nových fakult, které po letech dokáží přitáhnout investory ze sektoru služeb s přidanou hodnotou. Stejně tak, to co by udrželo vysokoškoláky ve městě - rozvojové projekty a líhně - ticho po pěšině.

Vložit nový komentář

K tomuto fóru mohou příspívat jen přihlášení uživatelé.
Přihlásit nebo registrovat.

Mohlo by se hodit
Doporučujeme