Kam s návštěvou?

Příspěvky ve fóru

Přidat komentář
5.6.2005 00:00
fizzy (neregistrovaný)
Kam s návštěvou?
Přestavte si, že k vám do Hradce přijede návštěva ze zahraničí. Chce si prohlínout Hradec. Kam jí vezmete? Jediné, co mě napadá je muzeum, pěší zóna a aquacentrum. Moc toho teda není. Kam byste je vzali vy?
6.6.2005 10:48
Jaroslav Fišer (neregistrovaný)
RE: Kam s návštěvou?
www.hradeckralove.cz/turistika.php
8.6.2005 08:30
babka (neregistrovaný)
RE: Kam s návštěvou?
Přijeli do cizího města, tak jim ho ukažte. Projděte se s nimi uličkami starého města, ukažte jim soutok( i sousoší), pohled na staré město z různých stran ( např. od FN nebo z pospíšilovy třídy) Ulrichovo a Masdyrykovo náměstí, pěší zónu, novou budovu hradecké univerzity, muzeum,obří akvárium,planetární stezku, vodárenskou věž (jedna z dominat, je vidět z daleka). Ze Zámečku je vidět i několik rybníků v okolí,cestou je pěkný výhled na celé město, za pěkného počasí i hory..Projděte se s nimi po nábřeží můžete postát či posedět na hradbách nad Žižkovými sady a dívat se na město "svrchu". I když nebude zrovna nejslunečnější počasí, určitě je to bude zajímat víc než návštěva nějakých diskoték, barů, či obchodních center (tedy pokud sem za tím účelem nepřijeli)- to přece mají doma taky.
28.3.2006 08:27
Máca (neregistrovaný)
RE: Kam s návštěvou?
Skvělej výhled na Hradec je taky z Rozárky
6.6.2005 10:09
sniffer (neregistrovaný)
re: kam
Ještě máš galerii (jj. i to v HK je a docela dobrá...) Když bude hezky, tak šlapat na Bílou věž a vůbec náměstí za to taky stojí :-) a pak užmusíš hledat v okolí, Kunětice, Chlum...
6.6.2005 12:57
Matej JR (neregistrovaný)
kam s ním???
a pokud bude hezky, tak ještě procházka v novohradeckých lesích (třeba naučný stezky) a večer hvězdárna.
V okolí: Hrádek (kulturně golfové odpoledne)
7.6.2005 09:04
Raynold (neregistrovaný)
"Krátká návštěva, dobrá návštěva".
Tipy: Okružní ulice - podjezd, Hlavní nádraží - hala, Benešova třída - v nočních hodinách její podchody, Skladištní oblast - ulice Vážní apod.
12.6.2005 15:45
Xaver (neregistrovaný)
RE: "Krátká návštěva".
Dobrý...taky bych to doplnil o panoptikum hrabošů popelnic. Nebo brzo ráno žánrové pohledy na majitele psů sledujících své obbludy obesrávající městečko.
7.6.2005 17:25
Dana (neregistrovaný)
návštěva ze zahraničí...
Měli jsme tu několikrát zahraniční hosty (z pěveckých sborů). Tak co třeba na Nový Hradec, cesta ke hvězdárně, pěkný výhled na celé město, nahoru na Bílou věž (možno si v průběhu výstupu i odpočinout, zvládnou to pohodlně i starší) obří akvárium, procházka starým městem , ale i jeho novými částmi..A jedna rada, máte-li možnost, vyfoťe návštěvu na co nejvíce místech - za fotky budou opravdu rádi..
8.6.2005 08:18
Jája (neregistrovaný)
kam s návštěvou jít
Jsme město na soutoku Labe a Orlice - nezapomeňte je vzít do Jiráskových sadů....
8.6.2005 09:13
okrotice bílá (neregistrovaný)
~
Ukažte taky pajkrovu flošnu
11.6.2005 00:40
NIKY (neregistrovaný)
taky...
Supr na Staráč,Jiráskovy sady.Nebo taky/ale to už není přímo Hradec)Zámek Hrádek u Nechanic,Chlum atd.Nebo vzít kolečkový brusle a jen jezdit a hlavně se nevysekat:-)
11.6.2005 08:12
Lony (neregistrovaný)
nějak to nevyšlo:-(
Dnes je teda opravdu špatný počasí, tak tedy KAM? Měl to bejt KUKS ale v tomhle počasí!!!........snad do obřího akvária, tam mám nad sebou taky vodu, ale snad tam nezmoknu:-P
11.6.2005 16:51
hradečák (neregistrovaný)
návštěva? podle nátury...
i výšlap do okolí na Chlum není k zahození.Lesem k devíti křížům, Výskytu, na pštroší farmu do Bělečka...
18.6.2005 20:41
franta (neregistrovaný)
Záleží
na tom co chce návštěva vidět, je toho dost, ale v letních vedrech pak zajet na koupaliště do Lodína Třebechovic a nebo Pardubic. Bohužel,
19.6.2005 00:17
BB (neregistrovaný)
Festival
a co nyní divadelní festival to je přeci příležitost která nemá obdoby
28.6.2005 13:59
Honza (neregistrovaný)
Bílá věž
Prosím Vás, mohl by mi někdo říct, jak má otevřeno Bílá věž? Buď mi napiště časy, kdy je otevřená a nebo mi aspoň napište, kdy ty informace můžu na internetu najít. Jsem mimo HK a nemám jak to zjistit, ale rád bych na Bílou věž zavítal, ale nevim, na kdy mam do HK přijet.

Díky.
28.6.2005 14:30
Pepa (neregistrovaný)
RE: návštěva
Vzal bych je na Velký náměstí v noci a pak na procházku po Starým městě. Druhej den bych je vzal do Jiráskovejch sadů a pak na pěší zónu.
Doporučuju Vám taky vzít je do divadla, do Aquacentra a do Vodního světa.

zdar Pepík
29.6.2005 10:49
Radek (neregistrovaný)
RE: Bílá věž
Od 1.dubna do 30.září denně 9-12 a 13-17, více viz www.adalbertinum.cz/HKVSw6.html

Jenom musím dodat, že naprosto nechápu, proč není otevřena minimálně i v březnu a říjnu - alespoň o víkendech ...
29.6.2005 18:02
Honza (neregistrovaný)
RE: Bílá věž
Díky moc!
7.7.2005 22:39
loop (neregistrovaný)
se nudím, tak píšu
aquacentrum, obří akvarium, Kotěrova a Gočárova architektura, stejně tak socialistická architektura - Moravské př. s Benešovou třídou (přátelé ze zahraničí byli zděšeni), historické centrum (už není tak mrtvé jako dřív a na hřišti U knihomola si mohou hrát i děti), projížďka parolodí po Labi (docela relax), tenisové areály, vím o dvou hřištích na petanque, Futurum (přátelé z Mnichova tam strávili tři hodiny), na kole se dá jezdit v pohodě (pokud vám je někdo půjčí). Bílá věž, kostely, Bono publikum, Klicperovo divadlo s festivalem, škoda je ale festivalu "Jazz goes to town", myslím, že byl vyjímečný právě proto, že ho nepořádala žádná agentura, nyní očekávám putovní typizovaný festival s českými jazzmany, kteří jen vyjímečně dosahují vyšších kvalit. Cinestar, art kino Centrál, divadlo Drak, škoda leteckých dnů CIAF, škoda hudebního klubu v Gaierových kasárnách, El Diablo - pouze pro otrlé (děsně to tam smrdí), filharmonie. Pěší zóna? Spíš obchodně pěší zóna. V létě se může na rekonstruovaná školní hřiště (chválím), nicméně správce ve Štefcově nás vyhodil z fotbalového hřiště, že prý ničíme trávu. Několik dobrých dětských hřišť. Squash centrum, Planet bowling, dva kurty na beach voleyball v TK centru. Hvězdárna, letní kino, festival Na jednom břehu, jeden angličan byl nadšen z pivnice na nádraží a Labská (fakt).
RC U Cikána. Takhle to vypadá docela idylicky, ale přesto mám pocit, že je tu mrtvo, obzvlášť teď po divadelním fesťáku. Týden se skvěle paří a 51 týdnů se až na výjimky nic neděje.
10.7.2005 03:36
saša (neregistrovaný)
Nábřeží sochařů
Za pozornost stojí i Nábřeží sochařů. Je to výjimečná akce. Škoda že informační panely o sochách a sochařích rozštípali opilci.
25.9.2005 09:27
ACROSS THE HORIZON (neregistrovaný)
Central kino
Na neco klidne do Centralu - kina. Ne samozrejme na vse...
30.9.2005 07:35
Petr (neregistrovaný)
a co okolí?
Hradec je jasný, co šlo navrhnout, tu zaznělo. Z okolí někdo navrhoval Chlum či Hrádek, ale co takhle vzít cizince do PERNÍKOVÉ CHALOUPKY? Je pod Kuňkou, asi 150m od parkoviště v lese a koukali jsme na to jak "vyoraný myši", vůbec jsme o ní nevěděli a prožili jsme tam příjemnější odpoledne, než na uzívaném hradu. Teď jsem ji v druhém okně našel i na webu, adresa je www.pernikova-chaloupka.cz
29.3.2006 11:23
phavel (neregistrovaný)
RE: a co okolí?
"...co takhle vzít cizince do PERNÍKOVÉ CHALOUPKY?" Už jsem v těch místech dlouho nebyl, to myslíte pardubický magistrát? :-)

Vložit nový komentář

K tomuto fóru mohou příspívat jen přihlášení uživatelé.
Přihlásit nebo registrovat.

Mohlo by se hodit
Doporučujeme