Letiště

Příspěvky ve fóru

Přidat komentář
11.6.2005 00:00
NIKY (neregistrovaný)
Letiště
Jak byste využili hradecké letiště?
11.6.2005 14:29
fizzy (neregistrovaný)
Spojení s Evropou
Mně osobně by se líbilo, kdyby hradecký letiště bylo civilní. Prostě letiště, kam by několikrát denně lítaly vnitrostátní linky ČSA a mezinárodní linky nízkorozpočtových aerolinií. Tak 10 letů denně. Něco jako Mošnov nebo Tuřany. To by bylo něco!
13.6.2005 01:10
sniffer (neregistrovaný)
hmmm
hezká představa, bohužel, na to je už trochu pozdě. Takhle fungující letiště máte v Pardubicích. Dneska vám to už nikdo nezainvestuje... To je asi tak jako byste chtěl udělat z Kbelského letiště druhou Ruzyni :-)
14.6.2005 15:31
Petr (neregistrovaný)
A ono není
Počkejte, vždyť letiště musí fungovat !! Vždyť podle usnesení rady městra č.651/2005 dostává firma Gemini Port s.r.o., IČ 60934921 ročně 1 200 000 Kč za zajištění letově technického provozu na letišti v Hradci Králové !!! Takže letiště snad funguje ne?? Pročpak by se jinak přece platilo?? Snad ne proto aby si pár zbohatlíků mohlo ve volných chvílích létat :o))
14.6.2005 16:24
sniffer (neregistrovaný)
RE: A ono není
Pravděpodobně provozuschopné je. Ale na to, abyste tam mohl provozovat linková letadla vám tam
1) někdo musí létat - což bude problém, když všichni lítaj do Pardubic
2) Vybudovat infrastrukturu - rámy, celníky (pokud byste chtěl létat mezinárodně), nějakou tu halu, atd. atd.

Teď tam podle mě lítaj jen ti zbohatlíci... kteří jsou daleko méně nároční
Jinak 10 letadel denně. Zajímavé číslo... Pokud bych bral letadlo s 50místama, tak jsme na polovině letiště na Maledivách a na dvojnásobku provozu letiště na Maltě :-) a na čtyřnásobku provozu v Pardubicích...

BTW. Chtěl bych to vidět, kdyby v HK začaly lítat letadla, jak by se z Malšovic začalo ozývat, že jim lítají nad domy a že je to ruší o dalších městských částech ani nemluvě.
14.6.2005 21:15
fizzy (neregistrovaný)
RE: A ono není
To jo, takhle to je v Hradci se vším. Jakmile je něco TROCHU slyšet, hned si na to všichni stěžujou. Viz fesťáky v Lením kině :(
15.6.2005 11:14
NIKY (neregistrovaný)
letiště
Kdyby tady lítaly letadla, tak by to dopadlo přesně jak píše fizzy....ale mě se tam konkrétně líbilo třeba(i když je to hodně naivní)-sportovní areál,koupálko nebo třeba něco jako zábavní centrum,nebo takový to "městečko pod střechou" něco jako je Babylón v Liberci,aspoň by měli kam mladí chodit...ale jak říkám...asi hodně naivní představa...že?
15.6.2005 11:14
NIKY (neregistrovaný)
letiště
Kdyby tady lítaly letadla, tak by to dopadlo přesně jak píše fizzy....ale mě se tam konkrétně líbilo třeba(i když je to hodně naivní)-sportovní areál,koupálko nebo třeba něco jako zábavní centrum,nebo takový to "městečko pod střechou" něco jako je Babylón v Liberci,aspoň by měli kam mladí chodit...ale jak říkám...asi hodně naivní představa...že?
16.6.2005 22:27
fizzy (neregistrovaný)
RE: letiště
No, z letiště bych Babylon nedělal. Ale co takhle v těch zdevastovanejch kasárnách mezi DDM a Komenskýho tř. (vedle zdrávky)? Zaslechl jsem, že to maj vojáci opouštět... Je to velký tak akorát a týhle končině by to fakt pomohlo...
P.S. Dobrej nápad, NIKY :)
14.10.2005 23:18
Tomáš (neregistrovaný)
RE: letiště
Niky, co blbneš? Koupálko? Vždyť máš z jedné strany Rusek, ze druhé Správčice a ze třetí Radary... Já jsem vždycky úplně mimo z toho, když slyším, že v Hradci a okolí se není kde vykoupat.
19.6.2005 00:23
BB (neregistrovaný)
Letecký den
Není to tak špatné a ve srovnání s tím pardubickým byl ten náš lepší!
13.7.2005 20:18
OS (neregistrovaný)
....
Letiště je ohromný areál, takže zábavy by tam bylo habaděj, ale popravdě řečeno by to chtělo nějakou kombinaci, aby celý letiště bylo oživený. Největšíé problém bych viděl v dráze. Vzhledem k tomu, že tady funguje Delta Air systém.Ten určitě bude chtít zachovat provoz, takže by v případě přestavby celého areálu na nějaké centrum muselo být zajištěno,aby nikdo nepovolaný se nedostal na dráhu. Ale abych neby jenom negativní. Nápad je to dobrý, akorát by ho to chtělo zrealizovat. Hradec by tím mohl dostát další exkluzivní místo a stát se opět o trošičku větším centrem.
4.8.2005 20:46
Karel (neregistrovaný)
letiště
Provoz na našem letišti je naprosto nereálný.Někdo by musel postavit a samozřejmě i zaplatit odbavovací halu,prodloužit letištní dráhu,což jsou investice přesahující 1 miliardu korun a provoz letiště např. v Pardubicích tamní magistrát dotuje ročně 10 milióny korun,takže 1,25miliónu stačit nebude.
10.8.2005 20:04
Nesa (neregistrovaný)
RE: letiště
Myslim, že asi před asi 10 lety to byl snad jen plán, který (naštěstí) pohřbil výrok nějakýho pohlavára F1, že v ČR se formule jezdit nebude.
10.8.2005 15:51
Pavel (neregistrovaný)
Závodní dráha
Slyšel jsem před několika málo lety, že letíště má sloužit jako závodní dráha i pro auta F1. Nevím co je tom pravdy, ale TRACKY už zase za pár týdnů budou jezdit
10.8.2005 17:23
Mik (neregistrovaný)
dotace
Od roku 2004 je to letiste ziskove..
12.8.2005 12:16
NIKY (neregistrovaný)
Mik
Ziskové....a pro koho a co kdo z toho má...nikdo nic,je tam absolutně ztracený místo...jo před pár lety CIAF...to bylo lidí,ale teď?To tam akorát hnije.....Něco by se s nim dělat mohlo....
12.8.2005 12:43
Mik (neregistrovaný)
RE: Mik
Myslel jsem tím, že to jejich pardubické letiště je ziskové. To hradecké je taky 'ziskové', ale jen proto že to vlastně není letiště .)
31.8.2005 14:31
Wočko (neregistrovaný)
letiště
Taky mě napadá jedna nereálná představa. vzhledem k tomu, že je to dost velký areál, je tam spousta budov a vybudovaná infrastruktura, navíc v dosahu MHD, krásně by se tam vyjímal univerzitní komplex - celá HK univerzita by tak byla na jednom místě vč. kolejí, dalo by se tam postavit i něco jako konferenční centrum pro různá sympózia, školení, prezentační akce, atp. k tomu menší hotel a zachovat letiště s provozem alespoň pro malá letadla. Rázem by z HK bylo super univerzitní město s konferenční kapacitou, kam by jezdily firmy utrácet prachy + nějakej ten vědecko-technickej park k tomu vč. prostoru pro výstavy, malé veletrhy, zónu pro malé a střední podnikatele (ale nikoli obchody či dokonce stánky žambajců) atp.

To je ale utopie co? Ale nebylo by to špatný. Přilákalo by to firmy i spoustu mladých lidí - město by ožilo.

Ono totiž samotný letiště (pokud by se tam nevrátili vojáci) což by pro prosperitu města taky nebylo špatný, je dlouhodobě neufinancovatelný.
Sám jsem zvědav, jak dlouho to vydrží v Pcích, když už to tam nebudou obstarávat vojáci. Ono taky, kdo by sem lítal, když tu chcíp pes?
31.8.2005 15:19
Xaver (neregistrovaný)
RE: Wočko
Tý brďo....pes tu nechcíp, je jich tu plno. Ale nedávno jsem viděl po Brněnské ulici chodit lišku. Asi přišla dát dobrou noc....che che che. Úsměvný den přeji všem.
31.8.2005 17:30
chytrej (neregistrovaný)
RE: letiště
Ale prd. Univerzitní kampus bude uplne jinde, ty trubko. Pes tu nechcip, spis abys nechcipnul ty.
2.9.2005 13:47
Wočko (neregistrovaný)
RE: letiště
Týýýý jo, tady je někdo chytrej jak rádio.
Málem mi z toho vypadlo woko z důlku.

Celá naše "rádoby" univerzita by se měla samozřejmě rozlejzat na tom trávníku naproti fakultce. Zatím tam je jen jedna budova a teď se staví vědárna ala šumná města (už se těším až tam zajdu - do supermoderní budovy, zasednu ke kompu, abych si našel knížku a vyhrkne na mě 286tka s DOSovsou aplikací s uživatelským komfortem robota Emila). Ale i tak budou alespoň koleje roztahaný po x dalších místech ve městě.
Samozřejmě nekritizuju, je mi jasný, že se využívá, co využít jde.
Tamto byl jen takovej megalomanskej nápad. hlavně, že se nám tu budou nadále producírovat po městě fešný studentky - roštěnky v mini. Aspoň budeme stále "salónem republiky" checht.

...
Stejně to nakonec všechno vohlodaj zákeřný veverky, Xaver tam pozve pár pejskařů s hafínkama, ti to vočmuchaj a poch... a pokak... Z vrchu to oznámkujou ptáci a dovnitř budou chotit stále stejní zoufalci, co se nedostanou na jiný studijní obor. (teda kromě fclty ŘaIT - ta má prej slušně našlápnuto)
2.9.2005 14:04
Kritik (neregistrovaný)
RE: letiště
Na ty louce se bude stavet dalsi budova univerzity, ta uz je jasna a financne zajistena. Dalsi budova je v planech a ctvrta pouze hudbou budoucnosti. A kdyz uz mluvime o megalomanstvi - tak to presne je ten tvuj napad s letistem
5.9.2005 14:24
Wočko (neregistrovaný)
RE: kritik
Však jsem to dal dostatečně najevo jak v původním příspěvku, tak v následné reakci, že jde jen o takový nápad ("megalomanii") - ale zajímavou. Nesmíš být tak upjatý a napříště zkus číst pořádně.
Smyslu pro humor ZDAR - NAS - - L !!!
2.9.2005 14:57
Kron (neregistrovaný)
RE: letiště
Troufnu si tvrdit, ze jednou (asi tak za 50let) neco takoveho Hradec na byvalem letisti zrealizuje. Bude to neco zpusob VT-parku, se studentskym a podnikatelskym inkubatorem, mozna i se studentskym kampusem. Cili to, co na zapade funguje desetileti. Za tu dobu se obcane a jimi voleni zastupitele prestanou opajet zkazkou o 'saloonu republiky' a mozna pochopi, co je to skutecna investice do rozvoje mesta a jeho konkurenceschopnosti. Ze to asi nebude 'dustojny fotbalovy stanek' pro par kriklounu, akvakvapark, cirkus a podobne. Pro ilustraci, mesta, ktera (byt vinou komunistu) nejsou konkurenceschopna a vylidnuji se najdete na severu Cech a Moravy
9.9.2005 19:59
Petr (neregistrovaný)
zpráva z pardubic
tak teď čtu tuhle zprávu www.hradeckenoviny.cz/hradeckralove/zpravodajstvi_... a vypadá to že hradecké letiště by opravdu mělo jít úplně jinou cestou. Teď zrovna tam je akce kolem kamionů, určitě se na ni půjdu podívat a v tom vidím budoucnoct toho hradeckého: místo pro pořádání veletrhů výstav a kulturních akcí, takové Hradecké výstaviště (závodiště?).
13.9.2005 15:46
svašek josef (neregistrovaný)
letiště Hradec - využití
To jak to dopadlo s letištěm v Hradci Králové tak to je "práce bývalého p. primátora DVOŘÁKA". Dnes v Chorvatsku, lajdák si "užívá za naše peníze - pardon promiňte p. Dvořáku vlastně jako pracujete."
Pardubice využily svého postavení a likvidaci Hradeckého letiště a tak díky akceschopnosti a jednoty představenstva, Pardubice vynikly.
Doporučuji to vyřešit tak jako na Slovensku: letiště Piešťany(v našem případě Pardubice) a letiště Trenčín( v našem případě letiště Hradec Králové). letecký provoz podle počasí a kvality létajícího personálu. Zaměřit se především na osobní přepravu s malýmy letouny,k tomu využít stávající stav, pokusit se otevřít pilotní školu pro amatéry. Nákladovou přepravu řešit s podnikateli v regionu .
Absolutně bych zrušil akce typu HIP HOP,kde dochází k devastaci ploch letiště a město HK z toho nemá žádný užitek. Stejně tak závody Tracků,kteří jak bylo vidět na poslední ukázce, likvidují svým nezodpovědným přístupem letištní areál( konkrátně úl kam se snažil opilec vyjet a vozidlo převrátil). Bylo by toho daleko více,ale počet úhozů je omezen. Dále bych obnovil letecké dny v Hradci Králové i za vyší cenu vstupenek. Díky.
13.9.2005 21:25
Petr (neregistrovaný)
RE: letiště Hradec - využití
Jste zřejmě letecký fanda, ale z mého pohledu řadového občana mi bude takové letiště na nic. To jak to funguje teď (zábava pro pár nadšenců), to si klidně může fungovat dál, ale ne za naše peníze!! Travnatou startovací dráhu (vzadu u delty) ať si někdo koupí a provozuje do alelujá, ale proč do toho má město posílat peníze?? Nejsou tady potřebnější místa?? Nebo jsou tady všichni voliči tak zajištění a v pohodě že se jejich daně můžou promrhat?? Všichni nadáváme na dopravu po městě, kdyby se tyto "zbytečné" peníze poslaly do DP věřím že jezdíme stále za 1 Kč, a bylo by po problémech s parkováním a zácpami.
14.9.2005 16:09
dvořák (neregistrovaný)
RE: letiště Hradec - využití
Vážený pane Svašku, jak to bylo s mojí rolí při postupném oslabování významu hradeckého letiště už jsem mnohokrát vysvětloval i na tomto fóru, a dá se to koneckonců i najít v archivech. Tam byste také zjistil, že CIAF vznikl v HK během mého působení na radnici a s mojí dosti silnou podporou a naopak zanikl až pár let poté, co jsem z radnice odešel. A bohužel stejně nepřesně jste specifikoval moje současné působení. Nepůsobil jsem nikdy v Chorvatsku, tím spíše ne za Vaše peníze ani za peníze českých daňových poplatníků. Pracoval jsem v misi OSN v Kosovu (to je sice jen kousek vedle,ale moře ani turisty tam opravdu nenajdete) a placen jsem byl z fondů OSN. Tamtéž jsem také odváděl daně a ty byly posléze odečteny od výše příspěvku, který musí každoročně platit Česká republika do pokladny OSN. Tedy jen pro Vaši informaci, ta moje práce tam nejen, že nestála českého dańového polatníka ani korunu, ale naopak díky mým tehdejším daním byl příspěvek do OSN placený ze státního rozpočtu ČR snížen o více než jeden milon korun. Naopak v současné době sice opravdu pracuju jako zaměstnanec České republiky, tedy jsem skutečně placen zřejmě i z Vašich z daní, ale nikoli v Chorvatsku, ale v USA. Abych Vás uklidnil, než spotřebuju alespoň ten milon, který jsem před lety republice ušetřil, musel bych tu asi zůstat několik let, naše vláda platí o dost hůř než OSN.
14.9.2005 20:34
Samohrd (neregistrovaný)
RE: Martinu Dvořákovi
Hola, hola Martine
těší mne, že čteš fórum a neztratil jsi zájem o Hradec. Bavíš se dobře ?
Zdraví Martin.
14.9.2005 21:44
dvořák (neregistrovaný)
RE: Martinu Dvořákovi
Jasně,že to čtu. Já jsem nebyl hradeckým patriotem jen těch osm let na radnici nebo 16 let v zastupitelstvu a tak mě i přes oceán zajímá, co se doma děje. Jen už nemám potřebu nechat si tu nadávat za cokoli, co bych třeba přidal do debaty. Jak ukazuje i poslední vstup pana Svaška, pro některé spoluobčany působí moje jméno i po těch letech pořád stejně jako červená muleta na býka a ještě pořád nejspíš v jejich očích nemám právo na vlastní názor, když jsem v Hradci tolik naškodil. Ale tebe obdivuju, že máš tu svatou trpělivost nechat si tu nadávat za to, že jako jediný zastupitel máš odvahu mít svůj názor a obhajovat ho veřejně. Držím ti palce. A jsem zvědav, jak asi bude vypadat ta Danielou-Plaváčkem očekávaná chatová debata se zastupiteli. Tvůj a můj příklad moc optimismu nevyvolávají, na druhé straně dlužno přiznat, že Hradečáci vedou svoje chatové debaty ještě velice slušně v porovnání s tím, co najdeš na jiných chatech. Sláva jim i Hradci.
21.9.2005 12:53
Wočko (neregistrovaný)
RE: Martinu Dvořákovi
Pane Dvořáku, nejsem Vaším příznivcem, a po dosti tvrdém vystřízlivění už nejsem příznivcem ani místního zlatokopa - p. Vlasáka, jehož jsem onoho času (teď bych si za to nejraději nafackoval) volil.
Co se ale jemu nedá upřít je určitá snaha v minulých letech - tlačit na vládu ohledně urychlení dostavby D11. To bude asi jediná věc, za kterou mu budu "vděčný" (i když na skutečném vlivu těchto jednání nejsem zcela přesvědčen - snahu je třeba hodnotit také).
Za co ale rozhodně nejsem vděčný Vám, je lapálie zvaná NOZOMI. Tento Váš pomník nás tu otravuje dodnes a musím říci, že od té doby, co tam to monstrum stojí, se pro mne staly Šimkovy (alias Pionýrské) sady naprosto neatraktivní a nevyužitelnou částí města. Nezamlouvá se mi ani zvolený způsob likvidace tohoto Vašeho pomníku - tedy zavezením betonových základů zeminou. Co takhle, když už jste v U.S. (zatím mi ani trochu není znám účel a obsah Vaší tamní "práce"), kdybyste zkusil uskutečnit americký sen a pokusil se vydělal si - příp. sehnat sponzory na definitivní odstranění této zrůdnosti z největšího parku našeho města (mohli bychom jim tam třeba z vděčnosti postavit malou kopii sochy svobody - na znamení díků za osvobození od železobetonového montra). Pro patriota, za kterého se vydáváte, by to bylo rozhodně něco jako otázka cti. A myslím, že nemluvím jen za sebe, když řeknu, že po takové akci by si Vás zase začali obyvatelé HK vážit, vč. mě. (I když se nedivím, pokud by to pro Vás moc neznamenalo). Mj. Vy jste v současnosti pro mne jediným (ale zároveň dostatečně nestravitelným) důvodem, proč nevolit VPM. Jelikož díky p. Vlasákovi si u mne hradecká ODS vysloužila stejný vnitřní zákaz volby, jsem v současnosti dost na štíru v tom, zda má v HK vůbec cenu chodit k volbám (pokud tím důvodem nebude jen blokace komoušů).
Zdravím za velkou louži.
21.9.2005 22:57
dvořák (neregistrovaný)
RE: Martinu Dvořákovi
Vážený pane Wočko,
tohle přece není debata o Nozomi a tím méně o Dvořákovi a jeho škodlivosti, dovoluji si Vás upozornit. Sám sebe současně kárám za to, že jsem infikoval toto téma osobní poznámkou (ale Samohrd si s tím začal :-) ). Pokud jde o Nozomi, probíralo se to tu nesčetněkrát, popsal jsem podle svého nejlepšího svědomí, jak to tenkrát probíhalo z mého pohledu. Můžete to nejspíš celkem snadno nalistovat v archívu tohoto chatu. Poněkud mě ale překvapuje, když mi dnes píšete, že tam ten skelet ještě pořád je. Já si tady už docela dávno přečetl, že město to vykoupilo za účelem zbourání a uvedení parku do původního stavu?! Mimochodem, to byly první peníze, které do toho Město investovalo, do té doby to byl soukromý podnik (nikoli můj!), který bohužel zkrachoval, to se stává… Ale o způsobu likvidace jeho pozůstatků já opravdu nerozhodoval. Provádět tady na ni sbírku by ovšem bylo poněkud nekorektní (i kdybych za to byl zodpovědný, jakože nejsem), protože tady nezastupuju město Hradec Králové a už vůbec ne sám sebe, ale celou republiku. PRACUJU totiž jako obchodní rada na zdejší české ambasádě a rozhodně bych si to slovo do uvozovek nedával. Chcete-li se o naší zdejší činnosti dozvědět něco víc, mnohé najdete na webových stránkách ministerstva zahraničí, detaily Vám rád popíšu třeba i na našem e-mailu (adresu najdete tamtéž). Tuším, že díky tomu si Vaši ztracenou úctu už zpět nezískám, ale VPM přesto volit můžete, já za ně rozhodně kandidovat nebudu, ba dokonce ani zasedat za město v nějakých dozorčích radách… :-). A než byste nechal třetinu svého hlasu komančům, to k těm urnám fakt raději dojděte. Srdečně zdravím nazpátek.
26.9.2005 12:26
Wočko (neregistrovaný)
RE: Martinu Dvořákovi
Vím, že to bylo tak trochu mimo mísu, ale nemohl jsem si pomoci a napsal jsem, co jsem napsal. Jinak díky za odpověď. Na ty stránky se rád podívám. K tomu odstranění NOZOMI ... Vím, že o tom se už rozhodovalo později, jen mě naštvalo, že místo odstranění stavby se to prostě jen má zahrnout hlínou. Připadá mi to jako zametání svinčíku pod koberec. No ale dost o NOZOMI.

Co se týká letiště. Myslím, že byla velká chyba, že od tamtud odešli vojáci. Nejen pro letiště jako takové, ale zejm. pro spoustu podniků, které měly díky vojákům sem tam nějakou tu zakázku. Taky nevím na kolik to mohlo město jako takové ovlivnit. Obnovování letového provozu by už asi bylo jen utopií. Taky, kdo by sem lítal, když po dálnici se sem z Prahy dostane každý za 20 - 30 min. Myslím, že na využití celého areálu by stálo za to vypsat nějakou projekční soutěž, příp. udělat i malý průzkum mezi podniky, zda by o ten areál byl zájem - třeba jako o průmyslovou zónu.
26.10.2005 20:12
Matej JR (neregistrovaný)
RE: Martinu Dvořákovi
wočko, že te jszdíš jako dobytek? Mám si na Tebe dávat větší pozor na silnici?
ono 100km za 30min odpovídá rychlosti 200km/hod a to už je trochu rychlejc než dovolujou pravidla (o těch 20minutách racši nemluvím). Ale řekněme, že až bude dálnice, tak z okraje Hrace na kraj Prahy to bude za 3/4 hodinky v pohodě.
12.1.2006 13:15
Wočko (neregistrovaný)
RE: Matěj JR
Neboj, to přibližovadlo, které vlastním by se dříve rozpadlo na šroubky, než by dosáhlo 200km/h rychlosti. A když jedu 1x - 2x do roka po dálnici a lížu 130 km/h rychlost (abych jak se říká vysmejčil pavouky ve vejfuku), tak mám sám pocit, že letím (alespoň podle toho, že se to celý klepe :o). Abych předešel zbytečným dohadům - technickou mám v pořádku a pravidelně každý rok jezdím na servisní prohlídky.
Myslel jsem tím spíše ty "manažerské koráby" které dnes vcelku běžně jezdí tak rychle i po okreskách.
Normálnímu člověku by se určitě nevyplatilo do Prahy letět. A kdo jiný než manažeři, politici, apod. si může takové služby dovolit (viz Praha - Ostrava, ...). Proto si myslím, že i kdyby tu bylo pravidelné osobní letecké spojení HK - Praha, sotva by se zaplatily náklady, natož, aby bylo výdělečné.
18.9.2005 07:56
ACROSS THE HORIZON (neregistrovaný)
PROC?
Proc ne zpatky civilni letiste nebo vojenske?

Vložit nový komentář

K tomuto fóru mohou příspívat jen přihlášení uživatelé.
Přihlásit nebo registrovat.

Mohlo by se hodit
Doporučujeme