Město má nový web, jak se Vám líbí

Příspěvky ve fóru

Přidat komentář
1.10.2006 00:00
Matej JR (neregistrovaný)
Město má nový web, jak se Vám líbí
Včera jsem si všimnul, že oficiální web města se změnil.. A řekl bych, že k lepšímu.
Zatím je to patrné na designu stránek, připadají mi přehlednější a odpovídají tomu co se běžně používá webech. Obsah stránek se zase tolik nezměnil, dokonce fungují i staré odkazy (za což musím pochválit).

Co si o změnách myslíte? Budou se na www.hradeckralove.org lépe vyhledávat informace?
3.10.2006 16:53
Phavel  (Pokročilý)
RE: Město má nový web, jak se Vám líbí
Taky jsem před časem zpozoroval, že má město nový web. Můj stručný názor je následující... Grafika se určitě změnila k lepšímu, přes pár drobností jako je divný vzhled tlačítka hledat, atd. a občasné chyby v zobrazení (dolní části) některých stránek, je to od těch původních určitě výrazný posun k lepšímu. Možná úvodní stránka je odkazy až trochu přehuštěná, ale to je jen můj názor. Oceňuju elastický layout, který oproti fixní a na webech časté šířce 770px využije celou šířku monitoru. Ovšem u moderního webu postrádám automaticky připojený styl pro tisk - proč mám nejdřív hledat a klikat na nějaký odkaz "Verze pro tisk" a znovu čekat na načtení stránky, která se liší v podstatě jen tím, že tam chybí postranní navigace (takže se z ní pak ani nedostanete dál) = nelogické. V XHTML a CSS se tohle dá vyřešit daleko elegantněji a hlavně "v jednom kroku". Když už jsem u toho kódu, tak mě trochu zarazilo, že validátor zahlásil 61 chyb v kódu. Vím, většina jsou maličkosti a je těžké se jim zvlášť v dynamicky generovaných stránkách vyhnout, ale přeci jen web města by si zasloužil vytvořit důkladněji podle standardů. Co se ovšem nezměnilo prakticky vůbec je "aktualizovanost" webu. Např. zastupitelstvo jedná každý měsíc, možná by neškodilo vystavit vizualizace nových objektů v lokalitě aldis, vizualizace řešení Nálepkových kasáren dle vítězného návrhu (a jiné zajímavé podklady), které měli zastupitelé při jednání k dispozici a vůbec udělat krátké zprávy z jednání, aktuální info o nových investorech, plánech. Ne jenom umístit nějaké strohé zvukové záznamy. Ale je fakt, že běžné informace o městě se nyní poměrně snadno dozvíte a i pro turisty jsou stránky přístupnější, ikdyž mi třeba chybí odkaz na fotogalerii města (kde by byly jen stručně popsané nejzajímavější fotky Hradce) kam by asi každý návštěvník nejprve kliknul - jako je to např. na těchto stránkách :-).
4.10.2006 08:56
Trin  (Nováček)
stránky
Já bych k tomu ještě dodal. Stránky sleduji celkem pravidelně, ale co mě na těchto nových dalo chvíli zabrat je to, jakým nepřehledným způsobem je dělané menu. Konkrétně např. kliknu na Veřejnou správu, pod tím se mi rozbalí seznam odkazů spadající pod tuto oblast, což je ok. Ale další krok už je matoucí, kliknu na jednu z oblastí, např. Magistrát města. No a další odkazy k oblasti Magistrát města najednou z leva přeskočí doprava. Když vyzkoumám, že jsou vpravo a kliknu na nějakou oblast např. strategický plán, tak mi náhle zase další odkazy skočí zprava do leva. Je to dost matoucí a nepřehledné. Menu s odkazy by se mělo vždy dělat pouze u jedné strany (neskákat z leva doprava). Čtenáře stránek to dle mého názoru mate. Jinak jak bylo napsáno před tím, hlavním problémem webu není vzhled, ale to jak vůbec není aktualizován, člověk se tam prostě nedoví žádné novinky, pořád to samý x měsíců starý. Aby tam třeba někdo zveřejnil vizualizace z výstavy Vize města, to taky nikoho očividně nenapadlo. Když jsem se zeptal to staříka co tam seděl u vchodu, jestli to, co tam prezentují, je někde na internetu, tak se na mě tvářil jako že ani neví co je to internet :-)
4.10.2006 19:50
Traks  (Nováček)
RE: stránky
Napadlo, pracuje se na tom. Jen bohužel na to není vyčleněna jedna speciální pracovní síla, takže to asi chvilku zabere. Jako prozatimní neplnohodnotnou satisfakci nabízím: www.hradeckralove.org/cz/Magistrat/odbory/usek_nam... ;-)
4.10.2006 19:53
Traks  (Nováček)
RE: stránky
tak odkazz nefunguje, nejjednoduší popsatelná cesta je z úvodní stránky - Podnikatel - Projekty investičních priorit.
4.10.2006 23:04
Trin  (Nováček)
RE: stránky
Jójó projekty investičních priorit už znám, v této podobě jsou tam už dlooouho. Podobně je na tom i přehled bytové vstavby. Ale podíváme-li se na to, co se poslední dobou v HK všechno děje (bourá, staví atd.), tak je to taková hodně omezená demoverze ;-)
5.10.2006 10:57
Traks  (Nováček)
RE: stránky
Díky za kritiku :-)
On zas ten vývoj staveb nejde tak rychle... Nicméně sem rád, že to sledujete ;-)
4.10.2006 13:22
RaF  (Nováček +4)
NOVÝ WEB
Myslíte, že novým Webem vyřešíte stále nezodpovězenou otázku Okružní ulice?
5.10.2006 15:51
Eraser  (Nováček)
RE: NOVÝ WEB
To tady nevyřešíme.Řešit to jde jen způsoby,o kterých se nesmí mluvit a psát.
27.2.2010 22:36
Petr - HK  (Guru +4)
nový web - hradeckralove.org
Současný web určitě nemá slepé odkazy, který měl ten minulý, asi je přehlednější a logičtější, i když lze nalézt ještě nedodělaná místa. Co je velkým přínosem, jsou zde zveřejněny konečně aktuality města, které skutečně novinkami jsou, ty na starém webu chyběly. Co se týká designu, ten starý se mi líbil více. Chválím Hradecký kinožurnál a internetové vysílání.

Vložit nový komentář

K tomuto fóru mohou příspívat jen přihlášení uživatelé.
Přihlásit nebo registrovat.

Mohlo by se hodit
Doporučujeme