Neschopnost hradeckého zastupitelstva

Příspěvky ve fóru

Přidat komentář
3.2.2004 17:02
insider (neregistrovaný)
To je bez komentáře?????
29.4.2005 02:09
BYCH BLIL (neregistrovaný)
listina chudaku, skaredu, hnusaku, osklivaku
ti, kteri pomocili pamatku lidi, jenz se po 100 let starali o hradecky fotbal.

zastupitele.wz.cz/letak.html
29.4.2005 02:16
BŮH (neregistrovaný)
VZKAZ V LAHVI
VŠETEČKO, URBANE, FALTO, PULPÁNE, NOSKU, ŽĎÁNSKEJ, SOVO, MALÍŘI, TUCHAČKU, SAMOHRBE, POHNEROVÁ, BERÁKU, JIREŠI, ŠILHÁNKOVÁ, FINFRLOVA, DOSKOČILE, MARTÍNKOVÁ, FINKU, JIRKO

::::::::::::::::::::::::::::::::..CHCÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍPNĚTE..:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
1.5.2005 22:10
BUH (neregistrovaný)
RE: VZKAZ V LAHVI
Přestan používat mojo přezdívku.Hlavně když máš tak debilní komentáře!!!!!!
7.5.2005 21:50
z davu (neregistrovaný)
RE: VZKAZ V LAHVI
No ty tedy máš úroveň! Když nemáš jinak co říci, raděj mlč,pokud nedokážeš přijatelným způsobem vyjádřit, co a proč ti vadí.
3.5.2005 15:14
Michal H. (neregistrovaný)
RE: listina chudaku, skaredu, hnusaku, osklivaku
Musím se zastat našeho zastupitelstva, i když to dělám poprvé ( a možná naposled ). Nechápu, proč by město mělo přebírat fotbalový klub se všemi závazky, nesplacenými pohledávkami a ještě za to p. Vodovi platit odchodné. Za to, jak kdysi slavný hradecký fotbal vypadá dnes, město nenese odpovědnost. Pokud by měl klub někdo převzít, tak ať je to nějaký schopný podnikatel- manažer nebo silná firma. Vážení fanouškové, máme kapitalismus a všechno se privatizuje ( včetně VAKu ), nevím, proč by to u fotbalu mělo být obráceně. Založte akciovku, vyplaťte Vodu a pusťte se do práce:-) Město vám jistě vyjde vstříc.
3.5.2005 16:11
Filip (neregistrovaný)
RE: listina chudaku, skaredu, hnusaku, osklivaku
Michale, promiňte mi to, ale z vašeho příspěvku je vidět, že neznáte tuhle problematiku úplně důvěrně. Nebudete se na mne zlobit, když vás pošlu na diskuzi věnovanou této nešťastné záležitosti - abyste si přečetl alespoň pár příspěvků - a pak se můžeme pustit do polemiky. Děkuji
22.5.2005 13:19
Baba (neregistrovaný)
RE: listina chudaku, skaredu, hnusaku, osklivaku
Může mi někdo vysvětlit, proč se hradecký fotbal dostal tam kde je? Jakou roli v tom sehrál pan doktor Voda. Tehdy snad ještě to nějak fungovalo, kdo vlastně způsobil tuto situaci, která nastala, nerozumím tomu a nemám informace. A vlastně mě to zajímá, protože prvoligový fotbal patřil ke krásnému Hradci.Děkuji.
3.2.2004 19:11
Josef (neregistrovaný)
Není o čem diskutovat. To je KONSTATOVÁNÍ !!!
3.2.2004 21:57
občan (neregistrovaný)
O čem je vlastně řeč?
7.2.2004 18:02
mt258 (neregistrovaný)
Neschopnost hradeckého zastupitelstva
Nejprve se omlouvám všem, kteří museli čekat na můj názor (=autora tématu). K napsání tohoto článku mě vedla má láska a nenávist k Východočeské metropoli ( nyní ještě považuji HKR za metropoli, ale kdoví, an jak dlouho, že?!)
Dovolte mi, abych vyjmenoval věci, o kterých si myslím, že Hradec má navrch díky činnosti místních zastupitelů:
1) Dokonalá síť košů na psí exkrementy
2) 100% prostředí bez továren, protože radnice vyhnala všechny investory
A nyní Perníkov...
Letní koupaliště Na Cihelně, Průmyslovou zónu, nové domy v centru města, opravené divadlo, Duhová aréna, připojení mnoha okolních obcí k sobě a narozdíl od hradeckých čtvrtí jako např. Slatina, Roudnička, Svodbodné Dvory atd..., na které totálně "kašle", jižní magistrát zajistil inženýrské sítě, opravy komunikací a pokládku zámkové dlažby atd...
Je toho prostě mnoho. Rád bych, aby Hradec i nadále hrál prim, ale půjde-li stejnou cestou i nadále, nevidím to tak růžově

p.s. rád bych, abyste se pokud možno k mému článku vyjádřili, ať už kladně nebo záporně. martin
7.2.2004 18:46
Josef (neregistrovaný)
RE: Neschopnost hradeckého zastupitelstva
Téma HK vs. PU tady před pár dny dobouřilo. 140 příspěvků.
7.2.2004 18:46
Josef (neregistrovaný)
RE: Neschopnost hradeckého zastupitelstva
Téma HK vs. PU tady před pár dny dobouřilo. 140 příspěvků.
8.2.2004 18:49
Kostěj (neregistrovaný)
RE: mt258
Prominte, ale kraj Vychodní Cechy byl zrusen v r.1990. Take oznaceni metropole pro venkovske mesto je nanejvys pejorativni, patri do slovniku prumernych novinaru (zavislych na poctu radku svych vypotku) stejne jako vyrazy penivy mok=pivo, bila nadilka=snih atakdale. A samozrejme byvalych papalasu z byvalych knv, kteri tak oznacovali sve krajske basty.
Pak samozrejme plati, ze otazka "co chci" zde neni na miste, ba naopak "co muzu dat", protoze kdo chce vsechno a zadarmo, nema nikdy nic.
17.2.2004 17:30
mrci (neregistrovaný)
RE: mt258
tak to je super, misto toho, aby ses vyjadril k opravdu zajimave pripomince, co se tyce hk, tak tu kecas <>viny o vych. kr.... tva pripominka ma stejne na <> informacni hodnotu, jako ta moje.
tss
12.4.2004 10:22
kostej (neregistrovaný)
RE: mt258
mile mt, 258, jestli uznavas jen vlezdopr***** reakce na svuj prispevek, tak si je musis psat sam, ja jen reaguju na budovatelsko kocourkovsky klise jako -metropole co hrajou prim- ve svetovym meritku, co se tyce ostatniho to ze tu nic neni, to je fakt o kterem vedi asi vsichni a tady s tim asi nepohneme.
8.2.2004 18:28
mt (neregistrovaný)
toto téma je pouze a jen o tom, co dokázalo naše současné ( vlastně i minulé, protože se žadne velké změny nekonaly ) zastupitelstvo, nikoli o tom, v čem je lepší HKR nebo PCE díky tomu, co udělali naši dávní předkové nebo tamní obyvatelé...
8.2.2004 19:04
Xaver (neregistrovaný)
zastupitelstvo
Je třeba si uvědomit, že zastupitelstvo samo od sebe nic neudělá. Zastupitelstvo je třeba úkolovat a plnění úkolů vyžadovat. Příkladně o autobusovém nádraží se jen mlží už několik let, naposledy ve výtisku "Radnice" , ale výsledek žádný. Křižovatka u FN do Třebše, to je obdoba, našly by se další akce. Bylo by dobré se neustále dotazovat příslušných radních, jak akce pokračují a vyžadovat vyčerpávající odpovědi. Elektronickou poštou to nemusí být velký problém.Musí nás však být víc, nestačí jen nadávat "oni nic nic nedělají".Tohle fórum asi nikdo ze zastupitelstva nečte, natož aby z něho čerpal inspiraci.
9.2.2004 10:33
arleta (neregistrovaný)
RE: zastupitelstvo
není pravda,že nic nedělají.Stojí předci na brzdě a přehazují za naše peníze hlínu u Aldisu.
10.2.2004 11:40
insider (neregistrovaný)
RE: zastupitelstvo
Ale jo,čtou to... Jen už je nebaví si tu nechat nadávat, když se náhodou zapojí do debaty.
12.4.2005 16:06
z HK (neregistrovaný)
RE: zastupitelstvo
Nic ve zlém, ale bežný občan nějakou existenci zastupitelstva sotva zaznamená - leda při vybírání poplatků. Obrátí-li se na některý odbor jako soukromá osoba, dost se načeká. Jsou lhůty, ale proč se proboha vždy čeká až uplyne celý měsíc, a teprve pak se něco dělá? Proč jde dopis po Hradci z magistrátu k občanovi víc než řtýdeně? To jsou opravdu velmi účinné "Nasírací" metody, nemyslítě??
10.2.2004 14:55
zarmoucený (neregistrovaný)
no me hlavne nastvalo, jak chtej zrusit zahradky u hospod... to pak uz na ulici opravdu nikdo nebude!!! no a z poslednni doby jeste genialni vyplod v podobe zpoplatneni hradeckych skolek pro deti, ktere do HK dojizdeji. Jako by asi nezaregistrovali, ze v HK deti ubyva a oni je chtej odsud jeste vyhnat...
10.2.2004 16:06
eva (neregistrovaný)
Chtěla bych vás vidět, jak byste byl naštvaný, že vám zrušili zahrádku u hospody, kterou máte pod okny a v létě potřebujete větrat i v noci a sedí tam hosté a baví se a baví a jsou 2 hodiny ráno a kouř se line až k vám do okna a hosté se baví, ozývá se reprodukovaná hudba kterou hosté překřikují.
10.2.2004 19:25
paja (neregistrovaný)
spis jde o to postihovat podstatu... kdyz mate okna do vnitrobloku kde je kuzelkarna s vecne otevrenymi okny, problem je nabiledni. vyhanet lidi z predzahradek je kotzourkov.
8.4.2005 13:41
W-HK (neregistrovaný)
RE: eva
To, že Vám jde do oken hluk a kouř ze zahrádek restaurací v centru města, musíte brát jako daň za to, že bydlíte v centru MĚSTA. Pokud chcete bydlet v tiché zóně, měla byste uvažovat o stěhování na periferii či na vesnici. Výběr je na Vás - nikdo Vás v centru bydlet nenutí.
Na hlavu by naopak bylo, kdyby se kvůli pár lidem milujícím pohodu a klid snižovaly již tak bídné možnosti k podnikání ve městě. Tisíce dalších lidí si naopak do těch zahrádek rádo sedne, odpočine si, pobaví se ... dá tak vydělat podnikatelům ... ti tak mohou zaplatit zaměstnancům a ti potom mohou bydlet a žít ve městě, jako je HK.
Tím ovšem nechci snižovat vaše právo např. na noční klid po 22.hodině. jeho dodržování a kontrola je ale již na jinou debatu.
7.5.2005 21:59
jája (neregistrovaný)
RE: eva
Pro W HK - pokud to vidíte takhle - to bysme souhlasili. Vše je o lidech a slušnosti. Pak také o tom, aby ti opravdu "podvratné žíivly" byli utnuti hned zpočátku, nejen policií, ale provozovateli zahrádek a třeba i ostatních hostů. Pak je s nimi nikdo nebude" házet do jednoho pytle."
13.2.2004 21:21
Lady (neregistrovaný)
Nekdy priste.....
Ruseni zahradek u restauraci?..je prece vec kazdeho "hospodskeho" si udrzet poradek...ale jednim smahem je zrusit?..hm, to uz zavani dobou minulou..ale ono se toho asi bude rusit vice, ze? napr. skoly, skolky, obchody:))....o nesmyslnych pracech ve meste je zbytecne hovorit (viz. Aldis)vsichni vime o co jde, proc neco udelat hned poradne, kdyz se to pak muze udelat znova znova znova...pockejte na jare..co nas ceka?..opet frezovani silnic, ale co je dulezite, budou se opravovat ty , co se opravovali vloni, a pozor!! musi se prece prestrikat sipky na krizovatkach protoze v EU maji jine...je to k smichu...a pani zastupitele, co takhle dat dohromady detska piskoviste?....co takhle si udelat brigadku, vzit do ruky stetec a barvu a natrit detske houpacky?...nebo zkulturnit MHD, nebo se aspon pokusit dat dohromady obchodni sit na "Benesarne"...no, mozna ze placu na nespravnem hrobe...:(
13.2.2004 21:35
souhlas (neregistrovaný)
RE: Nekdy priste.....
Po pravde - cely Moravsky je, pri vsi ucte, v dezolatnim stavu... Kazdej kouka, jak z toho komunistickyho komplexu co nejdriv vypadnout. Rodice svoje ratolesti uz radsi ani nepousti ven, protoze by se nekde popichali o jehlu nejakyho narkomana... a zastupitele stale cekaji, az prijde SAM nejaky investor, ktery by se doprosoval, aby mohl mit provozovnu v HK = v dire, kam ani nevede dalnice je mi z toho smutno
5.4.2005 14:13
čučo (neregistrovaný)
RE: Nekdy priste.....
Správně, lady. Akce Z, to je vono. Znáš ten fór o kok...tech? Panéé pojďte si hrát. A na co?´Na kok...ty. Tak dobře, ale jak se to vlastně hraje? Jednoduše, oblékneme si montérky a vyrazíme si v sobotu do práce.
12.4.2005 16:34
Novoty (neregistrovaný)
RE: Nekdy priste.....
Co se týče Benešovy třídy, tak magistrát města opravdu nemá zájem, protože
stále znova prosazuje stavbu prodejen řetězců LIDL ( na Brněnské tř.), ač je
v tom prostoru už Careffour a na obou koncích pak prodejny Albert, atd.
Jde jen o to, zajistit "přátelům" a těm co za to zaplatí, získání lukrativních
pozemků, bez ohledu na to, aby se město rozvíjelo systematicky, aby to zase
byl "salon republiky". To bychom ale potřebovali na radnici někoho, komu
záleží na vzhledu města a zájmům občanů, ne na vlastním prospěchu. Takže,
jde o to, koho zvolíme do zastupitelstva, (ne prospěcháře, nebo kejvaly)!
Vzpomeňte si na to při volbách.
12.4.2005 17:28
Xaver (neregistrovaný)
RE: Novoty
Na Benešově třídě jsou ty objekty většinou v majetku soukromých družstev a ne magistrátu. Majitelé určují nájemné obchodníkům a pokud je pro ně vysoké, tak tam prostě nikdo nejde. A to je důvod, proč na Benešově třídě jsou jen psíci a jejich výkaly.
16.2.2004 12:54
blondýna (neregistrovaný)
neschopnost zastupitelstva
Já jsem zachytila nějakou anketu "co Vy lidi v tom HK chcete" a výsledek snad byl, že sice je až na x-tém místě, ale opraví se fotbalový stadion....Tak takhle s námi to zastupitelstvo jedná. Bohužel jsem se do HK přistěhovala, tak se ani nemůžu plácat do hlavy, koho že jsem to zvolila. Ale mám pocit, že se v tom Hradci neděje nic převratného, nic nového, a to ve všech směrech. Zastupitelé jen tiše spí na svých místech a moc neprovokují a každý má své starosti....
Co takhle alespoň vytvořit pár pracovních příležitostí nějakou malou průmyslovou zónkou; koupaliště a dětská hřiště by taky nebyla na škodu...
17.2.2004 13:08
p.Numerský (neregistrovaný)
RE: neschopnost zastupitelstva
ono to nase zastupitelstvo neni zas tak neschopny kdyz prosazuje projekty ktere by nikde jinde ani prosazovat nemohli (viz megalomanska prestavba vsesportovniho stadionu ktera neprinese uzitek ale spis naopak). to ze se mesto snazi prosadit jim prospesne projekty je sice dobre, ale melo by jednat na zaklade komplexnich planu do budoucna, podrobnych a hlavne efektivnich analyz ktere by resily nejvaznejsi a vseobecne prospesne priority, coz se snad zacina dit (ale ze situace okolo krizovatky mileta mam trochu jiny dojem - proc uz davno nestoji?). nam momentalne zbyva jen doufat v jednani zastupitelu ve prospech nas vsech obcanu mesta a sledovat jak si zvoleni zastupci pocinaji a pak se podle toho ridit u voleb. samozrejme je taky cast zodpovednosti na kraji, ale je zase na lidech z magistratu jak se dokazi dohodnout na prioritach ktere budou spolecne podporovat a do kterych budou investovat penize nas vsech danovych poplatniku.
10.12.2004 11:44
Bývalá Hradečačka (neregistrovaný)
RE: neschopnost zastupitelstva
Moje řeč. Já jsem bývalý starousedlík, milující Hradec a domnívám se, že vhodnými slovy říkáte, co se snažím říci já ve svých příspěvcích.
29.4.2005 02:19
whatever (neregistrovaný)
RE: neschopnost zastupitelstva
tobe bych chtel ty zmrde stat tvari v tvar, co by jsi mi povedel na tema fotbalu
29.4.2005 23:31
insider (neregistrovaný)
RE: neschopnost zastupitelstva
Jsem naprosto přesvědčen, že struktura reakcí na otázku pana Fišera neodpovídá skutečnému rozložení nálad mezi daňovými poplatníky v našem městě. Těch, kteří s rozhodnutím zastupitelstva souhlasí, je mnohem více než rozhořčených fanoušků, většinu ovšem asi jako obvykle tvoří ti, kterým je to celkem fuk.
Fanouškové fotbalu ovšem zaslouží na tomhle místě pochvalu za to, jak se houževnatě a přitom relativně slušně (i když jsou i výjimky) snaží obhajovat podle nich správnou věc. Bohužel, jejich argumentační kvalita je už slabší, jde hlavně o vášně a pocity křivdy, "zase ti politici dělají svinstva a měli by raději táhnout". Skutečností, kterou ani vajíčka ani pláč ani vztek a výhrůžky rozbíjením "cyferníku" nemůžou změnit, je ale to, že hradecký fotbal nepohřbilo ani město, ani těch dvacet zastupitelů, kteří nehlasovali pro prodlužování agónie soukromé firmy za peníze daňových poplatníků. Pozvolný a bohužel asi skutečně definitivní úpadek totiž přivodil současný a minulý management klubu, potažmo jeho majitel a zejména pan ředitel osobně. Při všech jednáních s městem namísto hledání pomoci a plnění minulých slibů přicházel s arogantním postojem "buď město zaplatí víc a ještě víc a nebo si nás nepřejte". Tvářil se vždycky tak, že jen město potřebuje fotbal a za to musí platit, ale fotbal městu nic odvádět nemusí (a vůbec nešlo jen o peníze, aby nebyla mýlka). Všechny dohody byly klubem dříve nebo později porušeny a výhody, které byly v minulosti fotbalu (rozuměj Vodově klubu, ostatní kluby hrají fotbal a dohody s městem přesto plní) poskytnuty, se postupně rozplynuly a žádné zlepšení se nedostavilo. Je asi na místě se ptát, kde jsou třeba všechny peníze za přestupy, kterých se donedávna uskutečňovalo opravdu hodně, možná by se zvídavý fanoušek měl zeptat i na to, jestli náhodou některé sumy za přestup nadějných hráčů nebyly až podezřele laciné (napadá mě třeba Skácel) a jestli náhodou těch dvacet pět milonů, které chce teď majitel klubu, neprošlo už jednou účetnictvím jako dar nebo sponzoring (s odpisem z daní) a úvěry se z nich nestaly až na poslední chvíli... Bohužel na podobné otázky pan ředitel Voda nikdy nedal uspokojivou odpověď, a to, spolu s neplacením dluhů a polatků, které bral jako naprostou samozřejmost, vedlo zřejmě město k tomu, že řeklo "A DOST!". Souhlasím s tím, že se mělo řešení hledat dříve, město ho také dlouho marně hledalo, protože klub byl a zůstává majetkem pana Vody a jeho ENTERPRICES a soukromý majetek je přece nedotknutelný i podle zákona.
Klub patří jednomu z bratrů Vodových, jeho ředitelem je druhý z nich. Páni Vodové přivedli klub na buben, páni Vodové odmítali nabídky města, páni Vodové si vzali hradecké fanoušky jako rukojmí. Jsem odpůrcem násilí, ale chtějí-li milovníci hradeckého klubu někde rozbíjet okna nebo ciferníky, správným cílem není nikdo z těch, kdo v zastupitelstvu nepodpořil další vydírání města...
Srovnávat nastalou situaci například se sousedními Pardubicemi pak zcela postrádá smysl, protože tam právě komunikace a spolupráce mezi městem a majiteli klubu funguje, město má o klubu přehled a ví, kam peníze jdou. Takovému vedení klubu by šli rádi na ruku i radní v Hradci (tak se totiž docela snadno získávají hlasy voličů), ale bohužel, Vodové takovým partnerem nejsou. V hokeji to naopak funguje docela v pohodě i v HK, to musí uznat i zatvrzelý fanda, ne? A je to právě proto, že vztahy s městem se (po dlouhých peripetiích a několika personálních i organizačních změnách) narovnaly a hlavně se oboustranně dodržují dohody a smlouvy.
Takže, abych alespoň částečně vybalancoval poměr hlasů nesouhlasících a souhlasných, děkuji hradeckým zastupitelům, kteří použili rozum i ve chvíli, kdy na ně pár desítek občanů zkoušelo vytvářet docela tvrdý nátlak. Vězte, páni radní, kteří jste nehlasovali PRO tu pitomost, jako že budem dál plnit kapsy jednoho soukromého majitele penězi nás všech, tedy i mými, jste zdaleka neztratili tolik hlasů, jak to může podle těchto stránek a reakcí vypadat. Komu vlastně fandí většina, se ukáže až při volbách. Můj hlas určitě nedostane nikdo z těch, kdo byl PRO.
30.4.2005 12:04
hijo de puta (neregistrovaný)
RE: neschopnost zastupitelstva
Pane na 70 procent s Vama musim souhlasit hlavni vinik je pan Voda a nyni se ktemu
pripojilo vedeni mesta a kdo tim bude trpet MY obcane,fandove dotoho klubu.Ing Voda
svym arogantnim jednanim,hamiznosti a tim ze si myslel ze je panem to dovedl az
sem.Hokej pohrbil taky ON to uz nepamatujete!Mesto pri chuti zachovani klubu se 100
letou tradici mohlo ted pomoci,pokusit se o nejaky vychodisko,ale nezajmem o sport v
HK to pohrbilo uplne.Ano prvni by mel dostat do ciferniku Voda a pak nasi
zastupitele,kteri nemaj vlastni nazor a jednou jsou PRO a podruhy PROTI tady jsou
vsichni (zastupitele.wz.cz/letak.html),proto jsme si je volili aby takhle
rozhodovali,uz tady skoncil,pivovar,letiste,kasarny,CIAF(reklama jak prase),Ronal(sahlo
po nem Pardubicke zastupitelstvo asi svym zajmem o rozvoj mesta a rychlym jednanim
ne)Vy jiste taky za svy chyby v praci musit tvrde zaplatit a jim by to melo
prochazet.Ale asi trochu hrdosti v sobe nenajdou ani jeden aby odstoupil z funkce nebo
Voda aby vysel mestu vstrict pri jeho patriotsvi k HK jak porad hlasa.Jelikoz to ani jeden
z nich svoji bezpaternosti neumi tak sme kde v . . . . . .!Jestli to nekdo z nich udela tak si
ho budu vazit aspon jako clovek.CO NA KONEC -HRADEC KRALOVE UMIRA PO
VSECH STRANKACH!!!!!!a to je mi moc lito!
1.5.2005 16:57
dalybor (neregistrovaný)
RE: neschopnost zastupitelstva
Hijo.
Na stránkách SK jsem i pro Tebe popsal historii vztahu Vodové a Hradec.Přečti si to.Nemusím mít pravdu,mám jen na mnoho svých argumentů opravdové důkazy.Máš-li Ty nějaké /krom toho, že tu všechno poďáli/ - napiš je.Jinak se budem motat v bludném kruhu.
Díky.D.
1.5.2005 17:35
dalybor (neregistrovaný)
RE: neschopnost zastupitelstva
Naprosto nesouhlasím.
A dokonce mi vrtá hlavou - provokujete? či nemáte informace? či víte jak to je, ale nejste chlap, tedy hájíte to - co je pro Vás nejlepší?
Pokládám si tuhle otázku často - hlavně po vystoupeních našich zastupitelů..Pan Malíř v odpovědi pro jednoho fanouška předvedl takové "eskapády", že by byl průměrně inteligentním informovaným příznivcem klubu rozcupován na každém řádku..
Co si o tom vážně myslet?
Máte nějaké důkazy na Vaše tvrzení, že Voda porušil nějaké smluvy? Máte?
Pan Soukup z ODS se ani náhodou nemíní zodpovídat ze své politické ubohosti - kdy na otázku, zda má důkaz o tom, že Město chtělo pomoci, ale SK tuto pomoc odmítalo a to i přes urgence/!!!/, že žádný zápis o tomto není, o urgencích už vůbec ! Běžete z prominutím do háje, to je zkoro na omluvu!!
A pan Voda - ten Váš podvodník? Nic po Městu nikdy nechtěl.Stadión si přál - stejně tak jako hradečtí příznivci SK. Ani ten nestojí.
V Pardubicích je jistě jiná situace /jste naivní, že se pouštíte do témat, jímž nerozumíte/.Město Pardubice za 100 miliónů dostalo klub z dluhů, získalo podíl v hokeji a podobně jako v hradeckém hokeji - má na tento sport vliv, tedy žádná kouzla a čáry.A nová hokejová aréna? Tu si možná postavili hokejisté v Akci Z...
A jestli se Vám zdá, že fandové urážejí Zastupitele, tak možná právě pro tyhle kecy, který od nich pořád slyšej a možná taky proto, že to jsou mladý kluci a svoji lásku k SKHK cítí srdcem a nedokážou tak "vychytrale" filozofovat" jako Vy.Jste demagog a rád se s Váma setkám - na těchto stránkách, případně osobně. Prohrajete ovšem - stejně tak, jako naši Zastupitelé.
Zdraví
Dalibor Šustr
1.5.2005 17:45
dalybor (neregistrovaný)
RE: neschopnost zastupitelstva
Tohle "předtím" bylo odpovědí pro INSADERA.
17.2.2004 19:54
mt258 (neregistrovaný)
Quo Vadis, Gradec?
Postavte nejdřív Superdrahý fotbalový stánek pro III.ligu, s chutí do toho! Vždyť skupina pár nadšenců, keré nebolí ještě oči, když se dívají na místní fotbal má přednost před 100 000 lidmi, kteří každé léto řeší otásku, kam k vodě a za slunkem! My se budeme jezdit koupat na Stříbrňák plnej sinic nebo do Pardubic na Cihelnu...
18.2.2004 09:35
Xaver (neregistrovaný)
RE: Quo Vadis, Gradec?
A cestou budeme křepčit mezí psími výkaly a sledovat ochcaná nároží a sloupy. Pejskaři, serou vám vaši miláčci doma?
5.4.2005 14:16
Pípa (neregistrovaný)
RE: Quo Vadis, Gradec?
Sterilní Xavere, já Tě vidím, už se zase projevuješ někde jinde? Víš co jsi posledně slíbil na terapii?
20.2.2004 20:10
DV (neregistrovaný)
Zastupitelstvo
Po výkonech, které hradecké zastupitelstvo předvádí po posledních volbách, jsem na rozpacích, zda v příštích volbách vůbec nadále ještě někoho z nich podpořit...je to skutečně bída. Spousta slov o investičních akcích, ale samotná realita je chabá. Doufám, že se zastupitelé po optimalizaci své práce po obdržení nových notebooků vzchopí a začnou skutečně nějakou konstruktivní práci. Ne však typu obchodního domu Amadeus, který se jeví jako velmi nepovedený projekt jak z hlediska ekonomického přínosu městu tak hlediska životního prostředí.....Zastupitelé, sledujeme vás a těšíme se na příští volby!!!
21.2.2004 03:52
obcan (neregistrovaný)
RE: Zastupitelstvo
Amadeus je jeden z mála investorů, kteří do HK přišli, takže já jej plně podporuji a doufám, že projekt dotáhne do konce a nenechá se vyštvat jako Ronal. Že vy ho nechcete, je váš názor, tak ho neschovávejte za řečičky o ekologických či jiných hlediscích, "odborníku". Stejně tam nakonec budete chodit využívat jeho služeb. Nevím ale, jak to jde dohromady s tím, že chcete více investičních akcí. Co si pod tím tedy představujete? Třeba opájení se zašlou slávou typu "salon republiky"?Nebo snad známou "futurologickou vizí" z dotazníku, ve které se město k blahobytu a občané ke spokojenosti a pracovním místům dostanou přes zeleň, tzv. Univerzitu HK, umělé udržování při životě rozličných zařízení (hlavně když budou co nejvíce "nekomerční" a tudíž "lepší"), důslednou obranou před průmyslem, super- a hypermarkety, silnicemi, dálnicemi a vůbec vším, co jen trochu zavání progresivností a narušením zatuchlého klídku skanzenu republiky? Zastupitelé by místo přerozdělování našich peněz podle toho, kolik jim to hodí na úplatcích, kolika svým kamarádíčkům umožní pohodlnou existenci za cizí (=naše, tj. daňových poplatníků) peníze a kolik voličů si zaváží, aby je znovu zvolili, měli zajistit svobodné prostředí, kde se vyplatí rozjet svůj "business". V důsledku na tom vydělají všichni zúčastnění, investoři, zákazníci, město (=jeho obyvatelé). Současným postojem, kdy by jakýkoli investor měl být vlastně rád a vděčný, že mu hradečtí osvícení zastupitelé milostivě blahosklonně dovolí v HK něco vybudovat, ještě mu nadiktují horu podmínek, budou mu všemožně házet klacky pod nohy a nakonec, protože remcalové spustí povyk, ho vyženou, aby nepřišli o jediný hlas ve volbách, vedou naši zastupitelé město tak akorát do muzea (nebo spíše panoptika).
21.2.2004 09:23
DV (neregistrovaný)
RE: Zastupitelstvo
Tak investici si představuji jako výrobní nebo technologicko-vývojové centrum (např. Mercedes v Plzni, HK má bohužel tu smůlu, že zde není vazba na vysokoškolskou vývojovou činnost a tvorbu odborníků v oborech, které by byly vhodné, snad jen lékařská a farmaceutická fakulta) a ne jako nový dům plný dalších obchodů. Nicméně musím uvést, že stavbu OC Amadeus zcela nezavrhuji, ale jde o kvalitu projektu, má to technologické nedostatky, které je potřeba odstranit (např. dopravní zatížení okolního centra města, úzké ulice nejsou nafukovací, narozdíl třeba od OC Futurum, kde takový prostor byl). Co se týče Vašich slov o zastupitelstvu, máte jistě pravdu.
21.2.2004 19:42
zklamany a roztrpceny (neregistrovaný)
RE: Zastupitelstvo
Vzdyt my se v Hradci z tech super a hyper a kdovico jeste vsichni jednou ...!!! Maj tu byt 3 Lidlove, Globus a Billa podle meho nazoru na sebe take dlouho nenechaji dlouho cekat. A dokazete si predstavit, co tu bude za 20let, kdyz to obchodnici nebudou chtit opravovat??? Jsem rad, ze u teska je zelny trh. Navic je nove vybudovany, takze jesli jej zbouraj, budu si OPRAVDU pripadat jak v kocourkove....
22.2.2004 10:59
Eraser (neregistrovaný)
RE: Zastupitelstvo
Běžte se kterýkoli den v kteroukoliv hodinu podívat do jakéhokoliv super-, hyper-, mega- a pak sem napiště co jste viděl :-) Když je poptávka, bude i nabídka. Lidé to chtějí a tyto obchody se očividně uživí.
22.2.2004 15:56
Xaver (neregistrovaný)
RE: Zklamaný
Stejně to obechčijou a obeserou psi nevychovaných majitelů. Ti tam pak ještě vyflusnou žvýkačku.
23.2.2004 22:47
Eraser (neregistrovaný)
RE: Zastupitelstvo
Xaver asi trpí nějakou fóbií z exkrementů :-)
24.2.2004 08:55
Jarda (neregistrovaný)
RE: Zastupitelstvo
Taky jsem si všimnul :-). Na druhou stranu se mu ani nedivím, bohužel má v lecčems pravdu :-(
12.4.2005 16:52
Novoty (neregistrovaný)
RE: Zastupitelstvo
Vážený, pokud se jedná o Amadeus a z tohoto náhledu i další výplody Vašeho
názoru, tak zapomínáte na to, že jde o snahu Tesca, prostřednictvím nastrčeného prostředníka, získat lukrativní pozemek k rozšíření Tesca a mož-
nosti zrušení nonstopu ve "Velkém Tescu". Rozhodující pro nesouhlas se
zastavením tržnice u Tesca, jakož i nesouhlas s výstavbou Ronalu, je naprostá absence koncepčního řešení investic. To jest, snaha vyhovět ivestorovi, ne
občanům města. Pokud chce investor někde něco postavit, musí respektovat
názor občanů, kterých se to přímo dotýká !!! Viz stavebí zákon ! Ale až jindy.
23.2.2004 08:45
kamils (neregistrovaný)
RE: amadeus
Investori Amadea maji velke stesti, ze se jim podarilo najit takovou spoustu mista v mestskem centru 100tis.mesta, navic radnici s odborniky, kteri nemaji sebemensi tuseni, ze by tam mohlo byt i neco jineho nez supermarket! Az se bude tento supermarket s mestskou tvari otevirat, pozname to podle dvou strudlu aut, jednoho tam, druheho ven a mistni si vpravde uziji. Jsou i jine zpusoby zastavby tak velkych prostor, tj. objekt(y) s vice ruznymi funkcemi i verejnymi, tedy nejen pro ty, kteri chteji jen autem tam a ven a nakoupit praci prasky a znackove obleceni z vychodu.
PS. Pak take pochopte, ze mesto nebude vkladat energii do nejakych investoru, kazde male dite vi, ze vsichni nakonec KAMSI odejdou (tvrdi namestek Malir) a votroci by byli jen smutni, no. Takze kdo nic nedela, opravdu nic nezkazi...
25.2.2004 17:37
obcan (neregistrovaný)
RE: amadeus
Amadeus nebude "jen" super- nebo hypermarket, to už se tady řešilo v jiné diskusi. Má to být polyfunkční dům (obchodní a zábavní centrum), jen zabedněnec tvrdošíjně mele o dalším hypermarketu. Mimochodem, tržnice má být zachována v patře Amadea, předpokládám že v kultivovanější formě, než je ten nynější "asijský blešák". Pokud se někdo nynější tržnice zastává, tak to je bez komentáře:-( Možná jen poznámka : podívejte se na nějaké historické fotky či obrazy onoho místa. Také jsem si nevšiml, že by se lidé z hypermarketů pos... Zato jsem viděl spokojené zákazníky v hojném počtu v jakémkoli z marketů. Chce si tu snad někdo hrát na sociálního inženýra a určovat, co je pro lidi dobré a co ne? Jakým právem? Když vy nechcete, nechoďte si do hypermarketů, nikdo vás nenutí, ale nestarejte se o ostatní a dopřejte jim stejnou svobodu volby! A když se rozhodnou jinak než vy, tak se nevztekejte a respektujte jejich svobodnou volbu, stejně jako fakt, že je jich více, tudíž vytvářejí poptávku po hypermarketech, které se tím pádem vyplatí postavit a správný podnikatel v tomto oboru tak učiní.
26.2.2004 13:44
autor prispevku, kt.se ti nelibi (neregistrovaný)
RE: amadeus
Trznici jsem myslel jako tu s ovocem a zeleninou, NE vietnamce. ty si klidne zruste, ale zda se mi, ze tech marketu je tady az moc a misto nich by mohlo byt neco uzitecnejsiho. napr.sportoviste atd. jenze pan obcan asi je jeden z tech, co travi dny prochazenim supermarketu....
26.2.2004 22:54
obcan (neregistrovaný)
RE: amadeus
Stále nechápete. Nemůžete přece jen tak autoritativně určovat, co je správné a co ne, co je užitečné a co není. Nemůže to dělat ani nikdo jiný. Jediný objektivní způsob, jak zjistit, co si lidé skutečně přejí, je nechat je svobodně jednat - pak se uvidí, po čem je nevětší poptávka a ta vyvolá odpovídající reakci na straně nabídky. Můžete být překvapen, třeba i nepříjemně, po čem je největší poptávka, ale to je všechno, co s tím můžete - pokud ovšem nejste samozvaný všeznalý rozumbrada, kterému ostatní lidé nabourávají jeho představu o ideálním světě, kterou si vytvořil, a hodlá stůj co stůj všechny ty, kteří se mu protiví, znásilnit a do této své představy "vecpat". A po tom, jak já trávím svůj volný čas, vám vůbec nic není.
27.4.2005 14:02
brent (neregistrovaný)
RE: amadeus
obcane uklidni se.
27.2.2004 10:06
kamils (neregistrovaný)
RE: obcan pozitivista
Pokud chcete reagovat, tak rozhodne na to, co jsem napsal, ne na to co jste si vysnil. Nehanim
nic super-hyper ani neprotezuju trhovce, je mi srdecne jedno, kde kdo a kdy nakupuje. Vadi mi,
ze jedno z poslednich volnych mist s celomestskym vyznamem bude beze zbytku zaplneno
retailem, ci jak je nazyvano.. obchodnim a zabavnim centrem, polyfunkcnim jen ve smyslu
moznosti nakupu a utraceni penez. Hypermarket je prave timto, pripadne me poucte. Na tomto
miste melo mesto uhajit stavbu, ktera by vedle nakupovani plnila i spolecenskou funkci a funkci
bydleni - spolecenske a komunitni kluby, hudebni scena, velke atrium, zahrada. Investor by mel
delsi navratnost, ale v prominentnim miste musi kalkulovat s vetsi pridanou hodnotou nez na poli
za mestem, lepsi obal podstatu nezakryje, tedy ne nadlouho.
2.3.2004 15:17
DV (neregistrovaný)
RE: obcan pozitivista
Naprostý souhlas..konečně rozumná myšlenka oproti obecným slovům "občana".
24.2.2004 15:30
barry (neregistrovaný)
neni nekde na inetu nejakej obrazek, jak by ten amadeus mel vypadat? to Xaver: rrid si psa, ulevi se ti...:)
24.2.2004 15:57
Xaver (neregistrovaný)
-
Psa si sežer sám!
24.2.2004 19:29
pro toho s dlouhym vedenim... (neregistrovaný)
RE: -
OPRAVA: POŘIĎ SI PSA!!!!!!!!!
24.2.2004 22:25
Hradec nebo Pardubice? (neregistrovaný)
Xaverovy sebrané spisy
Xaver - přidáno: 22. 02. 2004

RE: Kde se žije lépe?
Nedávno jsem viděl, že ty Pardubice jsou stejně posrané, pochcané a poflusané jako Hradec. Oni zřejmě v obou městech žijí stejní špindírové.

25.2.2004 16:18
Nebelman (neregistrovaný)
RE:RE: Xaverovy sebrané spisy
Xaver upozornil na špinavé město, které nechávají obechcávat a obesrávat špindírové. A sami je ještě poflušou. Tobě je to k smíchu, patříš asi k oněm špindírům. Jen tak na okraj, smrdíš špínou srandisto?
24.2.2004 22:29
Co říkáte na street art.... (neregistrovaný)
Xaverovy sebrané spisy
Xaver - přidáno: 22. 02. 2004

značkování
Na těch vylepovačích je vidět, že člověk je stejný jako zvíře. Zvířata nám město posírají a ochcávají, nevychovaní lidé město poflusávají a hloupí vylepovači ho značkuji svým rádoby uměním. Hnus.

24.2.2004 22:36
Parkování v Hradci Králové (neregistrovaný)
Xaverovy sebrané spisy
Xaver - přidáno: 15. 02. 2004

Správně, chce to opravdu udržet přehlednost. Nakonec to, že je HK město posrané, ochcané a poflusané, to platí všude, v každé ulici i na každém náměstí. A stejně se najdou bloudi, kteří říkají město salon. Ó jak směšné.

24.2.2004 22:50
Pokácení starého dubu (neregistrovaný)
Xaverovy sebrané spisy
Xaver - přidáno: 14. 02. 2004

Což o to, na obrázku to vypadá hezky. Jenže (ze zkušenosti) - nebude to udržované nebo to bude málo udržované a časem budou lávka i chodník stejně osrané, ochcané a poflusané jako celý Hradec Králové. Všiml si někdo, co je všude vyflusnutývh žvýkaček po chodnících? Všímáte si těch psích hoven všude? Že prý město salon - cha cha chá!

24.2.2004 22:54
Hip-Hop v Hradci Králové (neregistrovaný)
Xaverovy sebrané spisy
Xaver - přidáno: 24. 01. 2004

Onehdá, jda v rytmu hip-hopu po Hradci Králové, poslouchaje tu vtíravě příjemnou hudbu, viděl jsem nový, bílý sníh. A na tom sněhu, každých pár metrů, žluté značky moče doplněné tmavými výkaly.Ty zbytky psích hodů, doplňovány bílými flusanci žvýkaček, pokrývajících chodníky, překrývaly požitek z hudby, dunící mi do uší.Máme to opravdu hnusně obechcané ,obesrané a poflusané město.

1.3.2004 15:22
Eva (neregistrovaný)
Až někdo bude mít v ruce štětec s barvou, přimlouvala bych se o natření laviček za Muzeem. Ty barvu neviděly určitě dobrých 10 let. Pokud se mýlím, tak se omlouvám.
15.3.2004 18:53
Jičíňák (neregistrovaný)
O Ronalu
V diskuzi brečíte nad nedostatkem nových pracovních míst v Hradci.Myslíte, že se někdo z Vašich městských potentátů byl podívat na závody Ronalu v Jičíně? Podle toho, že jste si nechali Ronal utéct, tak asi ne. Víte, komu se má konkrétně nadávat za odchod investora?
U nás v Jičíně takovým dobrákům dáváme cenu s názvem: Jičínský jeban (viz naše diskuze na www.mujicin.cz)
16.3.2004 01:11
obcan (neregistrovaný)
RE: O Ronalu
Já bych věděl komu. Pokud se ta cena dá udělovat kolektivně, udělil bych ji všem obyvatelům městské části Roudnička, přesněji všem, kteří podepsali petici proti Ronalu a jinak proti němu bouřili. Co dodat? V Jičíně stejně jako v Pardubicích to dělají doře. Jsem člověk přející, takže vám to přeju a tiše závidím. VAŽTE SI TOHO A Z HK SI PŘÍKLAD NEBERTE!!!!! Mějte se a čus!
16.3.2004 20:58
jo?ne? (neregistrovaný)
RE: O Ronalu
zase je fakt, ze hlinikarna je fakt humus, ale takovej investor neprichazi kazdej den :( myslim, ze nejvetsi chyba je ze nemame prumyslovou zonu u CKD, tam by po tom ani nezastekal pes...
16.3.2004 22:48
Matěj (neregistrovaný)
RE: O Ronalu
V Ronalu v Jičíně jsem sice nebyl, ale motal jsem se v jeho bezprostředním okolí - a mnoho toho nenasvědčovalo, že chodím kolem slévárny. Ale když tam vadila i výroba oken, je mi to poněkud podezřelé (že by výstavba hradeckého Beverly Hils ve stylu podnikatelského baroka?)
12.4.2005 17:03
Novoty (neregistrovaný)
RE: O Ronalu
Ty "občane", napiš kde bydlíš a proč jsi si neprosadil Ronal pod svými okny ?
Proč nejsou využívány prázdné průmyslové objekty v ČKD, ve skladištní oblasti či jinde, kde by byl ten hnůj na místě! Proč si vybírají místa určená územním plánem jako" oblast příměstské rekreace"? Svůj hněv na nedostatek míst
pro investory obrať na radu města, která ignoruje naprosté "přežití" územního plánu města a dosud se neodhodlala vyčlenit místo pro průmyslovou zónu.
Co takhle využít Temešvár, tam by podobné investice přivítali všichni, Ty magore !
9.4.2004 09:29
Xaver (neregistrovaný)
opravdu neschopnost?
Každá činnost se provádí za účelem získání nějakého prospěchu. Ekonom by řekl pro zisk. To ale platí pro každou činnost, tedy i pro politickou práci, ať už na úrovni komunální nebo celostátní. Z tohoto pohledu nelze očekávat od činnosti jakéhokoliv politika něco jiného, než jeho prospěch. A pokud z jeho osobního prospěchu má alespoň malý užitek i veřejnost, je část té veřejnosti uchlácholena. Taková je realita. A kdo se tomu postaví, dostane přes prsty jako paní ředitelka MŠ. Všehoschopnost, ne neschopnost.
29.11.2004 16:14
hradecký občan (neregistrovaný)
silvestr
Dají letos konečně pání mocní radní policii pravomoc zasáhnout při úmyslném ničení střech pyrotechnikou? Nebo zase budou moci jen přihlížet, protože i napomenutím výtržníků by prý porušili zákon?? Máte vůbec zdání, co stojí opravy popraskaných tašek, a když máte v podkroví místnosti, poznáte to až když máte mokré mapy na stropě. To jsou pak tisíce,,, No Vás osobně to nebolí ....
Proč nevymezit pro pyrotechniku taková místa, kde se nemůže nic poškodit a zničit, tam ať je střílení dovoleno.Ale ne v husté zástavbě a druhým na střechy. Na svoji střechu si to žádný nestřílí, na to si dá moc velkej pozor.
3.12.2004 14:13
Michal H. (neregistrovaný)
Kauza byty na Pražské ul.
Tak jsme se z médií mohli dovědět, že výstavba bytových domů na Pražské ulici ( Kukleny ) povedenou ( dnes již zkrachovalou ) firmou MERA zavání korupčními praktikami. Výběrové řízení na dodavatele stavby je neprůhledné, nabídka MERY byla cenově o několik milionů vyšší než u konkurenčních firem, ale přesto jí to nějaký odpovědný úředník města přiklepl. Domy navíc byly postaveny nekvalitně, poddimenzované bylo vytápění. Uprostřed výstavby dalšího bloku MERA zkrachovala, náklady na dostavbu i pohledávky po MEŔE převzalo město. Celé to navíc stálo asi 20 milionů, což jde na vrub rozpočtu HK. Tuhle akci si vedení HK rámeček dát nemůže, ale někdo se asi těší z tučné provize.
3.12.2004 23:34
Bývalá Hradečačka (neregistrovaný)
Zastupitelstvo
Nechci odsuzovat zastupitele, na to se necítím kompetentní. Ale pokud přijíždím s jistou nostalgií do Hradce samozřejmě koukám, jak "vzkvétá". Bohužel pohledem návštěvníka, který pamatuje dobu, kde byly louky a nyní jsou sídliště, nemohu chválit. Proč to nejde jako v Trutnově, bylo to vysloveně ošklivé město a zajeďte se podívat nyní. Nové koupaliště, nové autobusové nádraží, při příjezdu nekoukáte na oprýskané domy, ale ve dvou hlavních trasách vás vítají překrásné vodotrysky. Domy jak na náměstí, tak i mimo mají nové fasády.Celkový dojem dobrá koncepce a ta mi v Hradci chybí. Samozřejmě mě bere u srdce Labe, Orlice, soutok, muzeum atd. Ale to vše snad v Hradci bylo už i před 5Oti lety. Takže co je nového páni radní?
4.12.2004 01:39
Martin Samohrd (neregistrovaný)
RE: Bývalé Hradečačce
Vážená paní,
až se někdy příště budete chystat do Hradce, napište mi prosím na výše uvedenou mailovou adresu. Můžeme se pak domluvit na společné příjemné procházce městem, na které Vám rád ukážu několik novinek, které nenajdete ani v Trutnově.
Zdraví Vás Samohrd, předseda Výboru pro územní plánování a rozvoj města, ZM Hradce Králové.
8.12.2004 10:26
Michal H. (neregistrovaný)
RE: Bývalé Hradečačce
Přemýšlel jsem, kudy ta paní asi v HK chodila, ale nenapadla mě ani jedna trasa, která by v průběhu 15 let nedoznala podstatných změn, a to k lepšímu. Dokonce i Hořická ulice už po rekonstrukci není vyloženě pro ostudu. Tím nechci říct, že tady není co zlepšovat ( např. autobusák ), ale přeci jen mně to hodnocení příjde povrchní. Navíc znám i zmiňovaný Trutnov a přes všechny uvedené vymoženosti tam ještě stále zbývá dost velká část města ( hlavně panelová výstavba v Horním St. městě a okrajové části - např. Poříčí ), která na svoje oživení teprve čeká. Jinak Trutnovu fandím, centrum je opravdu pěkné a v sezóně plné turistů z Krkonoš.
9.12.2004 12:31
Bývalá Hradečačka (neregistrovaný)
RE: Bývalé Hradečačce
Chodím všude a často,vracím se za rodiči a na stará kolena, což se blíží, chci v Hradci být pochována, hřbitov v Kuklenách je krásný. Pokus o černý humor.
S tou Hořickou máte pravdu, u bývalé Paříže je nějaká fontána, moc se mi nelíbí, trpím, když vidím hotel Paříž (bývalý) jako pokus o nějaký obchod, evidentně levné zboží, když už obchod, tak by mi tam seděl nějaký luxusní prodej, ale proč tam nezůstal restaurační provoz?Na provoz restaurace je to ideální prostor i místo. Grand hotel - Palmová zahrada - smutek. Zřejmě se jedná o vrácení restituentům? Není na to zákon, aby je přinutil konat? Masarykovo náměstí je krásné. Atd. atd. Hradci fandím.
10.12.2004 00:52
Eraser (neregistrovaný)
RE: Bývalé Hradečačce
K čemu byste chtěl nutit majitele?
10.12.2004 11:41
Bývalá Hradečačka (neregistrovaný)
RE: Bývalé Hradečačce
No, nutit teď nezní dobře. Ale pokud bych vlastnila nemovitost na hlavní třídě, tak bych ji udržovala, pokud bych na to neměla, tak bych ji výhodně prodala. Vy byste si svůj majetek nechal padat na hlavu?
12.12.2004 17:33
xicht53 (neregistrovaný)
RE: Bývalé Hradečačce
Tak třeba k tomu, aby v souladu se stavebním zákonem udržoval stavbu.
9.12.2004 12:38
B.H. (neregistrovaný)
RE: Bývalé Hradečačce
Děkuji, to nebude nutné, viz. příspěvek dole - re. A nakonec v Hradci často prší, mohl byste mě přetáhnout deštníkem za tu kritiku.
8.12.2004 15:23
JáJa (neregistrovaný)
chodníček
Před několika lety nás navštívil technik VČE, který připravoval a projektoval pokládku venkovního vedení do země. Vloni se vše částečně realizovalo, ale ouvej! Město si prý dalo podmínku nových chodníků v rámci investiční akce VČE. Nakonec se postavily nové překrásné "betoňáky", protože VČE nebude městu platit něco co mu nepatří... další část výměny sítě bude VČE realizovat příští rok - opět na sloupy. V současné době město provádí částečnou opravu chodníků v Dykově ulici, která určitě neni v havarijním stavu... Co chodníky v okolí, taky se na ně dostane?
14.12.2004 18:01
Platejz (neregistrovaný)
RE: chodníček
Na okolní chodníky zapoměň! Opravují se pořád stejné. Na druhé straně dykovky jsou také ještě původní. Prostě a jednoduše: kdo umí, umí!
10.12.2004 20:15
beda (neregistrovaný)
Vážení zastupitelé...
Vážení zastupitelé,
vaše akce typu městská pláž je výsměch všem vašim voličům. Vyházet tolik peněz za takovou koninu je nehorázná drzost a ten vůl, kterého to napadlo by to měl zaplatit ze svého. K tomu nejnověji aktivita pana primátora Divíška kolem výstavy v hudebním domě, k tomu nezbývá než fuj fuj fuj ty svatoušku. Senilní Divíšku běž do důchoďáku a neotravuj život slušnejm lidem. To jsme asi šlápli z bláta do louže, ikdyž ještě že Vlasák už škodí někde jinde.
Zdravím vás v Kocourkově
11.12.2004 02:23
Čtenářka (neregistrovaný)
RE: Vážení zastupitelé...
Ono to někoho nenapadlo, to se zase něco kopírovalo ze zahraničí. Ani nevím, mám pocit, že to bylo v Paříži, kde právě někdo přišel s tímto nápadem. Snaha to je, ale my Češi neumíme takto žít jako Francouzi.A zejména Hradečáci jsou vlastně velcí snobové, kteří se nafukují na své město, ale vlak jim ujíždí, jak stárnoucí nevěstě.Vlastně mi ani nevadí písečná pláž, ta se odveze. Ale zlikvidování pivovaru to je něco. Tak krásná budova, která voněla sladem a mají tam zase jen šustit úřednická lejstra? A další navrhované využití? Hradec měl mít svůj pivovar, provoz zvládnou menší města, proč v Hradci zkrachoval?
11.12.2004 12:10
Jarda (neregistrovaný)
RE: Vážení zastupitelé...
No hlavně, že ty seš tak dobře informovanej. Pláž nestála město ani korunu, byl to soukromý projekt. A do soukromých peněz ti nic není. Než začneš vyblejvat svý rozumy, tak si to aspoň ověř
11.12.2004 10:49
JáJa (neregistrovaný)
Je úplně jedno jestli vládne Divíšek nebo Vlasák. Klaus nebo Zeman či snad Šmudla Špidla. Hradec jde jednoznačně ke dnu. Páni Radní nemají zájem o to něco ve městě udělat pro občany. Jejich myšlení je někde v jiné dimenzi. Máme tu přeHypermarketováno, máme tu pláž pro psíky, budeme tu mít lávku, která povede od nikam zase nikam...máme tu nově postavené cyklostezky, které opět nikam nevedou... Jenom samé kecy, ble ble ble...a teď se ještě pan primátor negativně staví k výstavě v Hudební síni. Za celé období od pádu soudruha vedoucího tajemníka KSČ v HK se tu mnoho nezměnilo. Nemám rád komunisty, ale za jejich éry byl pivovar v pohodě, postavil se II. silniční okruh, většina cyklostezek, které někam vedly, bylo kde parkovat, město bych řekl mělo svoji tvář. Co teď páni radní? Vraťte se konečně na zem a začněte pro našeho občana něco dělat! Mohlo již být autobusové nádraží, mohl být již nadjezd u Třebše, mohlo již být vybudováno několik parkovacích domů, mohlo již být vybudováno koupaliště...Jsem Patriot Hradce, ale přiznám se, že mi je tu smutno...
11.12.2004 17:14
Xaver (neregistrovaný)
re:JáJa
Jájo Jájo. to ty nevíš, že nádraží, nadjezd, stezky, koupaliště etc. stojí dost peněz? A ty to chceš hned teď okamžitě.A proti zařízení, které by městu přinesly nějaké ty finance občané píší protestní petice viz Ronal, hypermarkety....No alespoň psíci mají rozběh a lépe se jim vyprazdňuje.
13.4.2005 17:24
Novoty (neregistrovaný)
RE: xaver
Xavere,Xavere, Ty hubo plechová. Jaké peníze by asi Ronal městu přinesl,
když dostal pozemky za korunu a dále měl daňové prázdniny. Radši zmklni
a nekaž bludy !
11.12.2004 18:59
Eraser (neregistrovaný)
Hypermarkety - lidé to chtějí. Kde je poptávka, objeví se i nabídka. Chtěl byste regulovat prodejní plochu, počet hypermarketů nebo snad i prodejní dobu?

Cyklistické stezky - nemyslím si, že by vedly odnikud nikam. Vedou tam, kde se dříve cyklisti plácali na relativně úzké silnici mezi auty a autobusy a trolejbusy (např. ulice Náhon) Každá stezka pro cyklisty, díky níž se cyklisti nebudou motat mezi auty na silnici je prospěšná. Jen kdyby také cyklisti dodržovali dopravní značky a nemotali se na té silnici jak často vidíme (kde je dopravní značka označující stezku pro cyklisty, je cyklista povinen jet po té stezce, ne že si může vybrat). V centru města by kolikrát stačilo udělat dělící čáru na chodníku.

Lávka a pláž - bez komentáře

Výstava Reflexu v Hudební síni - organizátor se může na názor primátora vy... vykašlat a ostatní také

Nadjezd ve Třebši - buďte ujištěn, že by se začala sepisovat petice proti

Dále viz Xaver
11.12.2004 19:04
Eraser (neregistrovaný)
Na něco jsem zapomněl, tak dodávám...

"Bylo kde parkovat" - aut bylo 3x méně. Chce to nová parkoviště, která stojí peníze a také by bychom měli čest s mnoha peticemi proti

Pivovar - to je globalizace. Lokální pivovar v každém městě se holt už nemůže uživit. Když firma nevydělává a není schopna na to adekvátně zareagovat nebo pro to nejsou podmínky na trhu, zkrachuje. Uvědomte si, že svět zná a chce pouze pivo z Plzně nebo z Českých Budějovic. Ostatní se kupují pouze na českém trhu a ten je moc malý.
30.12.2004 00:42
Hradečák (neregistrovaný)
Globalizace - pivovar?
Uplně s Vámi nesouhlasím. Nevím,proč nevěřím tomu, že v Hradci musel pivovar zkrachovat. Mnohdy jde jen o dobrý tým a snahu uspět na trhu a dobré pivo se tam snad vařilo. Proč se v Trutnově stále vaří Krakonoš?V tak malém městě. A k Hradci prostě pivovar patřil, rozhodně víc, než další "úřadovny"¨, které se tam mají budovat.
12.12.2004 18:33
Matěj (neregistrovaný)
Za ty prachy co stály studie (možná tu už byly projekty - teď nevím) mohla být postavena již 1/10 kžižovatky u Milety...
13.12.2004 11:42
Phavel (neregistrovaný)
Mě na pivovaru a jeho přestavbě teď nejvíc vadí tahle věc: firma, která vlastnila tento objekt, poté co pivovar zkrachoval, pouze zpeněžila technologii a snažila se ho prodat městu za asi 40milionů (nevím, kolik to tehdy přesně bylo), určitě to byla částka o dost vyšší než za kterou objekt zkrachovalého pivovaru sama odkoupila. Město tehdy odmítlo. Nyní ho prodala investorovi za asi 80miliónů, kterému o cenu asi tak nešlo. Nakonec to samozřejmě zaplatí daňový poplatník. Neříkám, že se mi nelíbí záměr rekonstruovat pivovar, ale hnusí se mi tito příživníci a zbytečně proinvestované desítky miliónů navíc - už teď a to se ještě se stavbou ani nezačalo (a to jsem možná v těch řádech ještě optimista).
13.12.2004 14:38
Xaver (neregistrovaný)
re: Phavel
To nejsou příživníci, to jsou obyčejní spekulanti. Být spekulantem je povolání jako každé jiné, když je protistrana magor, tak holt prodělá.Jenže v tomhle případě je to té protistraně jedno, protože ten prodělek nehradí ze svého osobního konta.
14.12.2004 14:28
Phavel (neregistrovaný)
RE: re: Phavel
Spekulant je pro mě jako příživník. A nemyslím tím teď jenom případ pivovaru ale i dálnice a plno dalších staveb, které se i kvůli těmto lidem zdržují. Dokonce i když město chce postavit kousek cyklostezky narazí na spekulanty, viz. např. cyklostezka u Teska. V tomto případě majitel lpěl na kousku políčka o které se stejně vůbec nestaral a rostla na něm místy dvoumetrová tráva. Nezapomněl pouze na cedule "zákaz vstupu" Když už něco vlastním, měl bych se tedy o to taky trochu starat. Máte pravdu, lidé mají právo spekulovat se svým majetkem, ale přeci jenom se mi někdy zdá, že co je moc je příliš a kdyby každý měl nereálné požadavky, nikam bychom se jako společnost nedostali.
14.12.2004 09:22
JáJa (neregistrovaný)
Nepatřím k těm lidem, kteří někdy nesmyslně organizují petice. Za těch patnáct let však aparát úředníků na Magistrátu, kteří myslím nejsou špatně placeni, mohl ledacos udělat. Máte všichni pravdu - Hypermarkety jsou soukromé investice, máte pravdu že bylo 3x míň aut, máte pravdu i v jiných věcech. Už před těmi 15 lety ale mohl nějaký dobře placený úředník spočítat, kolik parkovacích míst bude potřeba v roce 2004. Stále se jen mluví a mluví o parkovacích domech...Jitřenka, Mlékárna...opět se oprašuje myšlenka Sokola, právě že jen mluví. Neustále se vnucuje myšlenka Aldisu - už vidím, jak občan zaparkuje auto u Aldisu a jede na nákup do centra autobusem...Ty parkovací domy si na sebe vydělají, jako plánované garáže v novém Krajském úřadě. Silniční okruh v Hradci se plánoval několik desítek let dopředu a městu to velice prospělo. Jedna z mála vyvedených akcí pro cyklisty je právě Náhon a Sukovy sady, které májí logiku. Tím, že nastříkám bílou barvou kola na chodník a postavím značku, myslím stezku nepostavím ( cesta od Sukových sadů do Veverkovy ulice nebo např. Lipky ). Je pravda i to, že vše stojí nemalé peníze. Od toho však máme armádu odborníků na městě, ne?
17.12.2004 14:16
Michal H. (neregistrovaný)
Investice do dopravy
Doprava ve městě se pomalu, ale jistě stává neúnosnou. Hlavně mezi 3 -5 hod. odpoledne jsou některé ulice skoro neprůjezdné, a to se ještě mezi auty motají ( neosvětlení ) cyklisté, na přechody vbíhají neviditelní chodci v tmavých kabátech apod. Parkovat není kde. Myslím si, že to nebude řešitelné jen nějakou úpravou dopravní koncepce, ale že bude nutné část ( tranzitní ) dopravy z města úplně vytěsnit. To ale bude vyžadovat velké státní investice, které městu konečně zajistí obchvat, vybudovaný souběžně s posledním úsekem dálnice do HK.
17.12.2004 16:05
papája (neregistrovaný)
RE: Investice do dopravy
tím obchvatem by měla být r35 od sedlic k opatovicím a to prý bude současně s dálnicí. ale kdy to bude dál za opatovicemi se neví (prý 2010), takže tudy asi nikdo zatím jezdit nebude, ach jo.
parkovací domy = snad v nich někdo bude parkovat, protože to bude stát 50-100kč na den a to si většina řidičů může rozmyslet.
26.12.2004 21:43
Pavlík (neregistrovaný)
Někde jsem slyšel že se bude za parkování platit i na sídlištích, to snad není možné
5.4.2005 11:07
Aťka (neregistrovaný)
Prosím zastupitele,
urychlete výstavbu autobusového nádraží, když jedu kolem pláču dojetím. Vše je tak jako před cca 3Oti lety a k tomu ještě notně okopané a oprýskané. Vždyť někde postaví celou vilu za půl roku, proč váháte, vždyť je to místo pro ostudu. K čemu je bohatá historie města a patriotismus Hradečáků, když brzy nebude být na co pyšný. Hradec stagnuje. Pokud chcete přilákat nové obyvatele, tak jak je prezentováno, nezapomeňte i na nové pracovní příležitosti pro mladé. Hradec si zaslouží, aby byl stále krásné a výstavní město.
5.4.2005 18:24
flycyber (neregistrovaný)
Kavalír B
Mě nejvíc naštvala přestavba Kavalíra B na kanceláře...
6.4.2005 11:50
Ivan Fanderlik (neregistrovaný)
Pouze několik slov
To co předváděla a stále předvádí HRADECKÁ RADNICE mě již nepřekvapuje.Po tzv.,,sametové revoluci"jsme nebyli schopni si ve volbách zvolit do čela HRADECKÉ RADNICE schopné úředníky,přitom byla k tomu příležitost.Úmyslně říkám ,,úředníky",protože my si je tam dosazujeme a oni by vlastně měli pracovat tak aby plnili programy,pro které jsme je volili.Není třeba připomínat ,,sestavy" RADNICE a přizvané odborníky při starostování Dr.Františka Ulricha;tehdy šlo pouze a znovu pouze o výsledek jejich práce a ten byl náramný.A město Hradec Králové je na základě práce ,,úředníků"z této doby stále krásné.Po dalším starostovi J.V.B.Pilnáčkovi,který se ujal radnice těsně před druhou světovou válkou a neměl tedy příležitost prokázat schopnosti vést složitý mechanizmus radnice,nebyl v Hradci Králové až do DNEŠNÍ DOBY zvolen STAROSTA,schopný se pokračovat v práci Dr.F.Ulricha a rozvíjet jí v duchu jím přizvaných architektů a dalších odborníků.Radnici musí vést ODBORNÍK a né POLITIK.
8.4.2005 14:38
W-HK (neregistrovaný)
práce zastupitelů
Zastupitelé pracují více méně pro sebe, my to vše zaplatíme.
Žádný projek není jednoznačně špatný, ale záleží na tom, kde se realizuje, zda má dostatečnou podporu (využití) a jak je technicky řešen.
V těchto otázkách zastupitelé HK propadají, více je zajímá, kolik si sami na všimném vydělají.

Špatné příklady:
AMADEUS - není špatným nápadem, ale pouze špatně zvolené místo - přinese jen dopravní problémy a úbytek drobných krámků z centra.
INTERSPAAR - špatně technicky řešená stavba - neatraktivní řešení pro zákazníky už přinutilo investora k značným předělávkám. Navíc povoleno na místě, kde do té doby nesměl nikdo postavit ani kadibudku s ohledem na záplavové území, ekologii a jiné kecy - pročpak to tak najednou šlo bez keců tam stavět takové monstrum, je jasné. (money in to sb's pockets).
FUTURUM - každý zná současnou dopravní situaci, kdy se tvoří několika km kolony už od nemocnice. Škoda pozemku. Mohlo být postaveno na okraji města a dopravně zajištěno MHD.
KAŠNA na Masarykáči - hrůza jen se na to dívat.
PŔÍSTŘEŠEK MHD na Ulricháku - nejen, že se sem nehodí (nechápu proč desítky zastávek mají unifikovaný vzhled a tato musí být jiná) - navíc tak hnusná a bez závětří pro čekající, ale taky nedovedu pochopit kam se schovalo těch čtvrt milionu co za těch pár kusů trubek a makrolonu údajně město vynaložilo. Za čtvrt milionu se dá postavit celá chata ne dva stožáry se stříškou a lavičkou
PLÁŽ - kapitola sama pro sebe - blbost na N-tou. s minimálním využitím
LETIŠTĚ - odrovnáním aktivit kolem letiště nás naši zastupitelé posunuli tak akorát k titulu vesnická díra roku. Toho se samozřejmě ochotně chopili Pardubice i Brno svou nespornou aktivitou (což lze jen závidět).
LÍZÁTKA - nesmysl, bez priority, bude město stát desítky né-li stovky milionů a využije to tak akorát parta neschopáků v pruhovaných tričkách a klubko na ně se nabalujících ožralů v hledišti.

.... takto bychom mohli ještě dlouho pokračovat.

Dobré příklady:
OBCH. ZÓNA na Hradubické ul. (TESCO, MAKRO, GIGASPORT, v bud. HORNBACH ...) komerční zóna na okraji města na výpadovce na Pardubice přitom v dosahu MHD a dobrým dopravním řešením - toto je rozhodně lepší než nacpat Hypermarket do města, kde zacpe ulice a usmrtí aktivity drobných podnikatelů.
REKONSTRUKCE PROMENÁDY na nábřeží.
REKONTRUKCE MĚSTSKÝCH LÁZNÍ

Dobrý záměr, ale včera bylo pozdě:
AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ
DOSTAVBA III. OKRUHU což odlehčilo i křižovatce u Milety a tranzitu přes HK vůbec
VENKOVNÍ KOUPALIŠTE s větší kapacitou ... využívalo by jistě tisíce lidí ba celých rodin, narozdíl např. od projektu pro hrstku snobů jako je Opera v HK apod. nesmysly. Neříkám, že by město nemělo podporovat i takové projekty, ale rozhodně až po realizaci těch daleko potřebnějších.
ROZVOJ UNIVERZITY a nebo za prachy sponzorů.

Suma sumárum, ačkoli Lidé v dotazníkové akci dali jasně najevo, co je pro ně prioritou, konšelé si hrabou na svém a podle svého.
Už aby byly volby - sice jsem voličem ODS, ale za politiky na místní regionální úrovni se lze jen stydět za vlastní hlas, který jsem jim tenkrát s důvěrou dal. Bohužel tu nebylo lepšího výběru - Komanče - proboha ne. - VPO - Dvořák - Ti už tu napáchali dost (viz. Nozomi pomník) - Možná bychom z toho mohli učinit turistickou atrakci . pomník neschopnosti, nevkusu, hlouposti a maládomůhračství našich zastupitelů.
8.4.2005 20:17
olde (neregistrovaný)
RE: práce zastupitelů
Zapomněls na 20 000 Lidlů, blahodárné to povolení úředníků...
9.4.2005 08:11
Samohrd (neregistrovaný)
RE: práce zastupitelů
Vážený W -HK,
i když jsem se na hradeckém fóru doposavad vyhýbal diskuzi na téma neschopnost hradeckých zastupitelů (nerad bych předváděl potrefenou hýkající husu) a vstupuji zde do diskuze většinou a pouze v oblastech architektury, dopravy či územního plánování, Váš zajímavý a obsáhlý příspěvek je tak reprezentativní, že nemohu na něj nereagovat.

I když se nabízí s Vámi polemizovat nad rozdělením špatných a dobrých příkladů, nemělo by to smysl. Veškeré Vaše příklady již byly na fóru diskutovány, argumentovány, pochváleny i pošpiněny a mohli bychom z publikovaných názorů sestavit i opačný seznam špatných a dobrých příkladů. Různorodost názorů je přirozená a diskuze o věcech veřejných nebude nikdy jiná, než rozporuplná. Za pozornost ve Vašem, ale i ostatních příspěvcích, stojí názor na jakousi neomezenou moc, kterou přidělujete hradeckým zastupitelům. Zastupitel je zde zobrazován jako jakýsi samolibec guru, který tahá za špagáty veškerého dění v Hradci a jak jinak, než ve svůj prospěch. Přitom tyto názory nerozlišují mezi pravomocemi státní správy a samosprávy, mezi pravomocemi krajských a městských zastupitelů, mezi pravomocemi hejtmana či primátora, rady zastupitelstva, zastupitelstva atd. atd. natožto jednoho hlasu zastupitele jednotlivce.

Nemyslím si, že by každý občan města musel nejdříve nastudovat například zákon o obcích, než vyjádří svůj názor na dění ve městě a proto se na Vašem modelovém příspěvku pokusím vysvětlit, kam až sahá rozhodovací pravomoc hradeckého zastupitele.

AMADEUS - funkční využití dotčeného pozemku se řídí úźemním plánem města. V tomto ohledu je záměr investora v naprostém pořádku a zastupitele ho prakticky nemohou negovat. Město vstupuje do územního a stavebního řízení pouze jako jeden z účastníků řízení a o námitkách města rozhoduje státní správa. Pakliže návrh stavby vyhovuje všem normovým ustanovením (týká se i dopravního zatížení okolního území), státní správa rozhodne proti případné námitce města a stavbu na pozemku umístí. Zastupitelé měli v tomto případě možnost využití dotčeného území ovlivnit schválením nebo neschválením prodeje části městského pozemku. Protože se investor zaručil, že v Amádeovi ponechá městskou tržnici, vybuduje kapacitní podzemní parkoviště a do stavby umístí právě ty žádané malé krámky a dále dopravní studií navrhl ve své režii vyřešit dopravní problém, zastupitelstvo prodej pozemku odsouhlasilo. V opačném případě by bylo celé území zablokováno a je otázkou, zda-li by to byla nějaká výhra. O tom se zde vede již dlouhá a nejednoznačná diskuze.

INTERSPAR - opravím váš názor : toto území je zastavitelné od roku 1985. Naopak posledním územním plánem bylo zastav. území zmenšeno. Technické řešení stavby jde opět mimo zastupitelstvo a je řešeno řízením mezi investorem a státní správou.

FUTURUM - opět stejný případ jako INTERSPAR. Rozhodne-li se investor v zastavitelném území města, na svém pozemku a na plochách určených pro občanskou vybavenost realizovat občanskou vybavenost, nemá zastupitel pražádnou možnost mu v tomto úmyslu zabránit. Město je zde opět pouze jedním z účastníků řízení a o jeho případné námitce rozhoduje státní správa. Nedojde-li návrhem stavby k porušení zákonných a normových ustanovení, je námitka města zamítnuta. Jinak na okraj : Futurum je plně obslouženo MHD. Proč si myslíte, že kdyby bylo na kraji města, jeho návštěvníci by tam nejezdili autem a použili by MHD?

PŘÍSTŘEŠEK MHD - tvar a konstrukce přístřešku na Ulrichově náměstí byly nařízeny orgánem památkové péče, tedy opět státní správou. Souhlasím s Vámi, že přístřešek je hnusný, ale zestupitelstvo nemůže svým rozhodnutím negovat požadavek státu. Město se mohlo pouze rozhodnout, zda takovýto, nebo žádny. Jestli se rozhodlo, že je lepší drahý a hnusný přístřešek, než žádný, rozhodlo se špatně?

PLÁŽ - akce soukromého investora, která jde úpně mimo pravomoci zastupitelstva. Nepletu-li se, pláž je na pozemku Povodí Labe a.s. (to nevím jistě) a město se na této akci nijak nepodílelo.

LETIŠTĚ - pravděpodobně máte na mysli CIAF. Město na tuto akci každoročně připlácelo nemalou částkou ze svého rozpočtu. Technické zajištění prováděla AČR. Jestliže se armáda rozhodla šetřit a odmítla ve své režii přivézt do Hradce příslušnou techniku a personál, pořadatel CIAF musel svoji akci přemístit na vybavené, provozuschopné letiště. Nemyslím, že zastupitelé měli z rozpočtu navíc vyjmout desítky milionů Kč a za ně na dva dny v roce nakoupit personál, radary a ostatní zabezpečovací zařízení leteckého provozu.

LÍZÁTKA - Zastupitelé rozhodli z městských peněz zaplatit pouze přestavbu tribuny a to v rozsahu umožňujícím na stadionu kopat první ligu (dle požadavku fotbalového svazu). Protože v současné době již to není nutné, tak město na stadionu prozatím nic nestaví.

AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ - máte pravdu, staví se od roku 1950. Za tu dobu bylo vydáno několik územních a stavebních povolení, jednou se již dokonce začalo stavět. Rychlost odkupu pozemků pro poslední variantu nádraží šlo hlasováním zastupitelstva jen těžko ovlivnit, zvláště pak, máte-li majitele pozemku někde na neznámé adrese mimo Evropu. Teď jsou již ale všechny pozemky města, peníze na stavbu jsou připraveny v pokladně a město ve stavebním řízení odstraňuje z pod noh poslední klacky, které mu tam naházeli úředníci státní správy.

DOSTAVBA III. OKRUHU - žádný záměr na dostavbu ani stavbu III. okruhu neexistuje. Pravděpodobně máte na mysli Severní tangentu nebo silnici R35, kterými by měl být převeden rozhodující objem tranzitní dopravy mimo město. Město financuje stavbu a údržbu místních komunikací. Silnice vyššího komunikačního systému financuje kraj a stát. Město může ze svého rozpočtu na tyto stavby pouze přispět, což také dělá a je připraveno dělat. Hradečtí zastupitelě opravdu nemohou donutit krajské zastupitele, aby místo třeba na stavbu obchvatu Žamberka poslali peníze na Severní tangentu do Hradce. Příklad : křižovatka Mileta.
9.4.2005 08:13
Samohrd (neregistrovaný)
RE: práce zastupitelů
POKRAČOVÁNÍ :

Stát platí silnici I.třídy, kraj silnici II.třídy, město platí pozemky, chodníky, cykl. stezky veřejné osvětlení atd. Stát a město mají peníze připravené, krajští zastupitelé ne. Co mám jako městský zastupitel mimo argumentace o prospěšnosti stavby ještě udělat?

VENKOVNÍ KOUPALIŠTĚ - část peněz, která lze z dvoumiliardového městského rozpočtu uvolnit na investiční akce pochopitelně nepokryje okamžitě veškeré investiční potřeby města a proto město postupuje per partes. Jestlže se současné zastupitelstvo rozhodlo dokončit probíhající a připravenou prioritní investiční výstavbu a připravit na následující volební období výstavbu městského koupaliště z městského rozpočtu, nevidím důvod proč být rozmrzelý. Jestliže se minulé zastupitelstvo pokusilo zajistit výstavbu koupaliště soukromou investicí a ve všech třech případech se z nadějného investora nakonec vyklubal plonkový tlachal, nemůžeme to tomuto zastupitelstvu zazlívat.

ROZVOJ UNIVERZITY - Město ze svého rozpočtu zajišťuje veškeré mateřské a základní školství. Rozvoj středního a vysokého školství má na starost kraj a stát. Město připravilo potřebné plochy pro rozvoj univerzity a více ani udělat nemůže. Přece byste nechtěl aby ze svého rozpočtu na úkor vlastních potřeb město dotovalo státní kasu. Jinak se město stará o údržbu školních budov, které jsou v městském majetku a sídlí v nich školy spravované krajem či státem.

NOZOMI - stále a stále dokola. Přestože to na tomtom fóru je napsáno již několikrát, zopakuji to znovu. Nozomi bylo soukromou investicí slečny Šafránkové (jestli jsem nezkomolil jméno). Město ji podpořilo poskytnutím pozemku ale investičně se akce nijak nezůčastnilo. Když investiční záměr slečny zkrachoval, město se po vyjasnění majetkových vztahů postaralo o odklizení torza stavby. Jednoduché a prosté, jako celá řada dalších zkrachovalých investičních záměrů soukromých osob na území města. V čem tedy vidíte pomník Dvořáka či VPM nebo dokonce turistickou atrakci, pomník neschopnosti, nevkusu, hlouposti a moládomuhráčství našich zastupitelů?

No a jsme na konci. Suma sumárum, když se podivám na výsledek, Vaše výtky pane W-HK směřují v rozhodující míře na státní správu a krajskou samosprávu. Z toho mi vychází jediný závěr : hradečtí zastupitelé spravují své město dobře. To, že si občané neuvědomují, že ze zákona úředník sedící na magistrátu města vykonává státní správu a samospráva jeho počínání nemůže nijak ovlivnit, přestože ho platí, je věcí jinou. Myslete na to až půjdete k parlamentním volbám.

Zdraví Vás Martin Samohrd, neschopný hradecký zastupitel.
9.4.2005 14:29
občan (neregistrovaný)
RE: práce zastupitelů
..si tak říkám, kdo je vlastně volil, každý na ně nadává.... a byli zvoleni..
Jak to jde dohromady? Každý tvrdí : já je nevolil... tak tedy kdo????
Tohle je leda tak pro koně, má větší hlavu, snad to rozluští, ne.....??
13.4.2005 17:45
Novoty (neregistrovaný)
RE: samohrd
Pane "architekte", Vy jste tak samolibý ignorant, že se nestydíte kázat bludy
i zde, nejen pro zastupitele, kteří se ani nenamáhají zjistit jaká je skutečnost.
Vy jste jedním z pachatelů těch největších zvěrstev v rámci změn územního
plánu ve prospěch investorů. Ve všech kritizovaných akcích, byl změněn
územní plán, aby se jim vyhovělo. Městu stačilo jen změnu neschválit, protože podle zpracované studie město již v roce 2001 překročilo kvótu pro prodejní plochu na rok 2010. Město,je účastníkem stavebního řízení právě proto, aby
rozhodovalo podle toho, co občané potřebují a v jakém pořadí.
13.4.2005 18:03
Novoty (neregistrovaný)
RE: samohrd,pokračování
Bylo by zajímavé, kdybyste občanům poodhalil Vaše vlastní "zásluhy" o město,
hovořil o akcích o něž jste se zasloužil, (ve vztahu ke změnám ÚP), které dnes brání opravdovému rozvoji města, nebo jsou všeobecně považovány za paskvil nehrubšího zrna ,(viz pomník na Ulrichově nám. a pod).
Bylo by odbré se zmínit také o tom, jak Vaši "práci" v zastupitelstvu hodnotí
Vaši profesní kolegové. Architekt bez urbanistického cítění, je jen pouhý
kreslič a když honí jen své osobní zájmy (finance), je to přímo hrůza. Ale rada města potřebuje k prosazování svých zájmů lidi jako jse Vy.
14.4.2005 13:49
Samohrd (neregistrovaný)
RE: Novoty
Jistě, mohu být ve vašich očích samolibý ignorant, pachatel těch největších zvěrstev, kreslič honící si své osobní zájmy (finance) atd.
Dospěl-li jste k těmto závěrům, jistě víte proč. Pak ale ve Vašem příspěvku postrádám jediný konkrétní příklad, jediný důkaz, prostě alespoň jednu věc o které by zde šlo hovořit a na které byste mohl doložit jaký jsem to mamlas. Udělejte to prosím. Jinak Váš příspěvek má stejnou hodnotu, jako kdybych já napsal : Nějaký anonymní pán píšící pod zn. NOVOTY je ........ a dosadil libovolný vulgarismus.
Zdraví Vás Martin Samohrd
16.4.2005 21:34
Novoty (neregistrovaný)
Samohrd RE: Novoty
Pokud bych měl uvádět konkretní případy, asi by mi tato stránka nestačila. Jeden za všechny, nyní aktuelní, jsem uvedl, ale nijak jste nereagoval ani na ten jeden, který se týkal Vámi tolik obhajovaného a většinou normálních lidí naprosto odmítaného, a sice památníku na Ulrichově náměstí, ( to jste nepostřehl?). Alespoň že Vám ten nesmysl zatrhli památkáři, aby se "občan" na těchto stránkách tak pyšnící záměrem stavět Amadeus, nevymlouval jen na občanské iniciativy. Kdyby nebylo rozumných lidí, kteří, bez nároku na cokoliv, brání prosazování zájmů různých skupin a individuí, potěš nás Pánbů.
1.5.2005 09:38
Samohrd (neregistrovaný)
Novotám podruhé
Pane Novoty, nejste Vy tak trochu, jenom malinko, zapšklý ignorant? Vždyť kolikrát již tady bylo řečeno, že na návrh pomníku byla vypsána soutěž (podle soutěžního řádu ČKA) a vítězný návrh ak.soch. Pavla Doskočila vybrala (za účasti památkářů) porota složená ze špičkových odborníků. Podle propozic soutěže musela být do dvou měsíců s autorem vítězného návrhu podepsána smlouva o dílo, nebo vyplacena první cena. (Do dnešního dne, tedy po dvou letech, se nestalo ani první, ani druhé). Nadace pro stavbu pomníku, která vyhlásila soutěž i stavbu pomníku organizovala, vybrala ve sbírce od občanů peníze, ty utratila a sama sebe rozpustila. Tento postup Nadace nejhrubším způsobem porušil veškeré smluvní závazky uzavřené mezi Nadací a autorem. Takže pane Novoty, kde a v čem vidíte MŮJ záměr, kde a v čem vidíte prosazování zájmů různých skupin a idividuí? To bych se od Vás velmi rád dověděl. Odpovězte mi prosím. To, že se mi vítězný návrh pomníku líbí na rozdíl od, jak říkáte, "normálních lidí", snad není nic odouzeníhodného. Nebo ano? Jsem povinen mít stejný názor jako má Vámi stanovená, údajná většina?

Píšete-li zde, že si honím své osobní zájmy a finance, popište prosím alespoň jeden jediný konkrétní případ, který bude dokazovat, že se jednalo skutečně o můj nějaký osobní prospěch, nebo o mé osobní finance!


4.5.2005 17:46
Novoty (neregistrovaný)
RE: Samohrd-Novotám podruhé
Pane "architekte", je vidět, že jste člověk bez svědomí. Hřešíte na to,
že zde není místo na podrobné "vyúčtování" Vašich aktivit a postojů!
Stran faktů jež uvádíte ( zpronevěra prostředků občanů), je na trestní
stíhání které můžete iniciovat. Pokud se jedná o většinu nespokojených
občanů, opírám se o skutečné výsledky ankety, ne o lžích exprimátora
a o názory skutečných architektů-urbanistů jimž věřím a na jejichž
argumenty také reagovali památkáři zákazem toho "monstra" !
S demagogem jako jste Vy je zbytečné se dohadovat!
8.5.2005 08:03
Martin Samohrd (neregistrovaný)
RE: Samohrd-Novotám potřetí
Milý pane Novoty, s Vámi je těžká diskuze. Sice jsem se od Vás dozvěděl, že jsem bez urbanistického cítění, pouhý kreslič, honím své osobní zájmy (finance), jsem bez svědomí atd. (no dobře, když si to myslíte...:-), ale nesouhlasím s Vámi, že zde nemáte dostatek místa na to, abyste mé "aktivity vyúčtoval". Co si můžete přát víc, než tady jasně a srozumitelně spoluobčanům ozřejmit co jsem zač a jakých nekalostí jsem se dopustil. Když se k tomu ještě podepíšete, bude to od Vás korektní jednání. Takto jste prozatím pouze nebohý poštěkávající posera.

K pomníku :
1) Napsal jsem : "Nadace pro stavbu pomníku, která vyhlásila soutěž i stavbu pomníku organizovala, vybrala ve sbírce od občanů peníze, ty utratila a sama sebe rozpustila."
Z čeho usuzujete, že jsem uvedl fakta o zpronevěře prostředků občanů ?
Poučím Vás : Utratit je něco jiného než zpronevěřit. Rozumíte tomu? Proč mne tady vyzýváte, abych inicioval nějaké trestní stíhání?

2) Když Nadace vypíše soutěž na pomník dle soutěžního řádu ČKA, ustanoví porotu a deklaruje v soutěžních podmínkách, že bude realizovat návrh vybraný touto porotou, musí být realizován návrh který byl vybrán porotou.
Kdyby Nadace vypsala soutěž, ve které by realizovaný návrh byl vybírán anketou občanů, stavěl by se pomník vybraný anketou občanů. Rozumíte tomu?
Kdyby Nadace vypsala soutěž, ve které by realizovaný návrh byl vybírán "skutečnými architekty-urbanisty", stavěl by se pomník vybraný "skutečnými architekty-urbanisty". Rozumíte tomu ?
(Prosím můžete zde uveřejnit seznam těch skutečných architektů - urbanistů, jimž věříte? Bylo by jistě dobré je odlišit od těch neskutečných)

3) Ten zakazující památkář byl skutečný nebo neskutečný? Nebyl to jen v památkové specializaci nevzdělaný úředník? Objasněte mi to prosím.

Závěrem : S demagogy je nutno se dohadovat.

10.5.2005 23:22
Novoty (neregistrovaný)
RE: Samohrd-Novotám potřetí
Pane inženýre, nevím zda jsou ostatní účastníci zvědavi na "vyúčtování" Vašich "zásluh o město HK. Možná by nebylo od věci, abyste se Vy pochlubil něčím významným pro občany města, než jen sabotováním výzev přepraco- vání toho paskvilu, nazývaného Územní plán města HK, s jeho XX změnami.
O "utracení peněz" vybraných občany na pořízení pomníku jste se zmínil Vy
takže pokud jsem si vyčerpání finančních prostředků bez zjevného efektu
pro občany nesprávně vysvětlil, tak to promiňte, zřejmě je to vítaná aktivita
naplňující kapsy exeperimentátorů předvádějící se za cizí peníze. No a Vaše
obhajování tohoto nesmyslu, tedy i utracení peněz za něco tak nesmyslného,
také svědčí o určité profesionální úrovni a nic na tom nemění ani Vaše
pohrdání "neexistujícím" úředníkem památkového úřadu, který, zcela
v intencích své odbornosti ten exeperiment zatrhl. Vaše pohrdavé vyjádření
o pracovnících této instituce také ukazuje na Vaši úroveň skutečného
demagoga neuznávajícího nic než svoji pravdu! Pokud se jedná o Vaši
výzvu na uvedení jmen architektů jichž si opravdu vážím a kteří o Vašich
urbanistických znalostech a schopnostem pochybují, tak vězte ! Nikoho
jmenovat nebudu, protože většině diskutujících ta jména nic neřeknou a
Vy sám víte o které renomované osobnosti se jedná, neboť Vám to již
několikrát dali najevo při jednáních. Víte, "odborník", kterého do odborné
komise "nacpou" úředníci Magistrátu města HK, jen proto, že vyhovuje
jejich osobním zájmům, ani nemůže být uznáván těmi, komu opravdu
záleží na zájmech občanů a věnují této činnosti, ( a na rozdíl od Vás bez
jakékoliv odměny), svůj volný čas. A díky Bohu za ně, jinak by bylo těch
"pomníků" , plné město, jak je tomu i u nesmyslné zástavby lukrativních
pozemků super a hyper markety,které nepotřebujeme !! Snad se
v budoucnu zbavíme i Vás a Vám podobných!

9.4.2005 14:51
fizzy (neregistrovaný)
otázka
Pane Samohrd, nejprve bych vám chtěl poděkovat, že jste, jako jeden z mála zastupitelů, v kontaktu s občany města. Pak bych se Vás chtěl zeptat, nemyslíte-li si, že by bylo lepší ponechat "Lízátka" všesportovním stadionem? Investovat nemalé částky do hradecké osudy, jakým hradecký "fotbal" je mi připadá jako hloupost. Navíc, Hradec by si zastoužil víc atletických stánků než má nyní. Tribuny by se neposouvaly, ale jen opravily, postavil by se atletický tunel, položil by se tartan a další vybavení pro atletické disciplíny. Myslím, že takovýto projekt by byl pro město mnohem prospěšnější a setkal by se s větším pochopením občanů. Za Vaší odpověď předem děkuji.
10.4.2005 11:58
Martin Samohrd (neregistrovaný)
RE: otázka
Na jednání zastupitelstva města, kde se rozhodovalo o budoucnosti stadionu, jsme se s ing, arch. Janem Faltou pokusili kolegům zastupitelům vysvětlit, že současný stadion má vysokou a unikátní architektonickou kvalitu, která navrhovaným postupem přestavby na fotbalový stadion bude zničena. Hrozí totiž reálné nebezpečí, že navržená první etapa přestavby stadionu bude na dlouhá léta i etapou poslední (další etapy za cca 400 milionů Kč) a vzniký provizorní a šmajdavý architektonický bastard by se stal nakonec řešením definitivním.

Většina zastupitelů dala tehdy přednost postupné přestavbě, protože kosmetické úpravy stávajícíko stadionu (bez razantního zásahu do jeho dispozice a konstrukce), by umožňovaly na něm hrát 1. ligu jen asi 2 roky a pak by se podle požadavků fotbalového svazu stejně celá věc musela řešit znovu. Jak jistě víte, za dnešní situace není okamžité zahájení přestavby nezbytné a otvírají se tak možnosti jiných řešení tohoto zapeklitého problému.

Protože územní plán města dlouhodobě rezervuje volnou plochu na výstavbu nového fotbalového stadionu, nemuselo by při souhře všech možných příznivých okolností být ani takovéto řešení nereálné. Za dnešní situace není ale ani vyloučitelná varianta stávajícího stadionu, na kterém se bude hrát pouze nějaká nižší fotbalová soutěž. Kterým směrem se v následujících dnech vývoj pohne, není jen a jen pouze v rukou města - majitele stadionu, ale především vše záleží na jednání a chování současného majitele klubu a držitele fotbalové licence.
10.4.2005 20:08
Nebelman (neregistrovaný)
RE: otázka
Tedy je pravdou, že co člověk to názor. Ale....co je na té architektuře stadionu tak unikátního? Konstrukce, umístění,využití...etc.....nemyslím..
11.4.2005 16:03
JPA (neregistrovaný)
RE: otázka
"Současný stadion má vysokou a unikátní architektonickou kvalitu" - to myslíte opravdu vážně? Zachovat a hrát tam nižší soutěž? Pane Samohrd, nižší soutěž NIKOHO v Hradci NEZAJÍMÁ! Na nižší soutěž si můžu vzít kolo a jet do Předměřic, ale ve městě s takovou fotbalovou tradicí musí být první liga.
JPA
11.4.2005 20:07
fizzy (neregistrovaný)
RE: otázka
Ale takový fotbal se tam opravdu hraje : (
Pro připomenutí podzimní zápas: HK - Letohrad 0:4
12.4.2005 05:37
Samohrd (neregistrovaný)
RE: Nebelman + JPA
Kvalitu "všesportovního" stadionu lze jistě hodnotit z různých pohledů. Jako fotbalový stadion jistě nestojí za nic moc, spíše za nic než za moc. Prostě byl tehdy postaven jako stadion univerzální a dnes, když je používán pouze na fotbal, nemůže plně vyhovovat a fungovat jako stadion "speciální". To je jasné. (Však také město, jak jsem již zde napsal, cca 25 let rezervuje v územním plánu plochu na fotbalový kotel).

Já mám na tento stadion trochu jiný pohled, který se Vám asi bude zdát nepodstatný, či směšný. Cením si na něm, jak je u Orlice citlivě osazen do krajinného prostředí, jak ladnou křivkou sypaných a vně ozeleněných tribun, tam krásně sedí, jak dětská prdel na hrnci. Promiňte mi vulgarizmus. Cením si na něm jak je doplněn skloněnými stožáry lízátek, který jeho tvar nóblově doplňují, stejně tak jako v jednoduchosti elegantní konstrukce střechy. Představím-li si na tomto místě třeba hmotu teplického fotbalového stadionu, (stavěn přibližně ve stejné době), tak ten by zde vypadal jako příšerná převýšená bedna a ještě k tomu ty ohyzdné průmyslové stožáry osvětlení. Hrůza hrůzoucí.
Tím prosím nehaním teplický stadion. Na kopci Stínadel je osazen fajnově a když vlezu dovnitř, jsem vždy nadšen. Jen tímto přirovnáním chci ukázat, v čem má náš stadion u Orlice vysokou architektonickou hodnotu. (Jen na okraj : Jestlipak víte, že teplický stadion projektoval hradečák ing. arch. Jan Suchý, donedávna úředník hradeckého magistrátu?)

Toto diskuzní téma je o neschopnosti hradeckých zastupitelů a nerad bych zde proto otvíral debatu o fotbale, tak alespoň jednu poznámku, která se zastupiteli souvisí :
1) Jsem přesvědčen, že město musí především finančně podporovat sport, tím myslím sportovce, ne diváky.
2) Říkám-li sportovce, mám na mysli m.j. mládežnický fotbal a nižší soutěže.Tam je podpora města povinností. Vrcholový fotbal je dnes čistě komerční záležitostí, která by si na sebe měla vydělat jako každá jiná firma a peníze si sehnat mezi těmi, kterým tento byznys přináší prospěch. Někteří majitelé klubů a jejich manažéři to umí (a tím se m.j. starají i o zábavu diváků). Že to teď zrovna těm hradeckým manažérům nejde, neznamená, že by je město muselo nakrmit třeceti miliony Kč ročně.
3) Upozorňuji, že jsou i zastupitelé, kteří si toto nemyslí. Mne prosím kamenujte jemně.
12.4.2005 14:41
jpa (neregistrovaný)
RE: Nebelman + JPA
A ještě jedna připomínka - k Vašemu vysvětlení akce Nozomi. Chcete snad občanům namluvit, že těch cca 9 milionů, co tato legrace stála, uhradila soukromá osoba slečna Šrámková ze svého kapesného? Kdepak, vážený pane, tato akce jde plně na vrub VPM - tedy Vaší strany, která město do této akce vehnala, velmi dobře se na to pamatuji, plně to zapadalo do rétoriky M. Dvořáka, s kterou šel na radnici (mít město plné pouličních kejklířů apod.)
JPA
12.4.2005 07:52
jpa (neregistrovaný)
Srovnání
Já Vás nekamenuji, jen prosím o toleranci, kterou rozhodně mají fotbaloví fanoušci k jiným oblastem, které zase nezajímají je (opravdu na mě šly mrákoty, když jsem si v Radnici přečetl, že Klicperovo divadlo nasekalo jen za loňský rok na PROVOZU 27,5 milionu dluhů, a je to prezentováno jako úspěšný rok...) debata o fotbalu patří opravdu mimo tohle fórum, ale neodpustím si poznámku: O schopných manažerech vrcholový sport jistě je, ale po 12 letech má Hradec šanci s pomocí schopného manažera, které si může samo vybrat, vrátit fotbal v Hradci tam, kam patří. A nesype 30 milionů do černé díry, ale odkupuje 2 soutěže s profi-týmy (jsou v něm i mládežničtí reprezentanti) včetně veškerého vybavení a systém výchovy od žáčků po dorost (300 kluků). A teď se vrátím k tématu fóra - neschopnost zastupitelů: srovnatelné město s Hradcem Liberec má o 300 milionů menší rozpočet, ale narozdíl od Hradce má - kromě opravené historické části a divadla, to máme společné - zoologickou zahradu, botanickou zahradu, fotbal, hokej a volejbal mužů na špičkové úrovni, a (nastojte!), vešel se jim do rozpočtu i fotbalový stadion a staví se za 800 milionů hokejová aréna, kde se mimo hokeje bude pořádat všechno možné, a na fotbal jde z rozpočtu (automaticky!) 40 milionů korun ročně...
JPA
13.4.2005 02:55
Samohrd (neregistrovaný)
RE: JPA - Srovnání
Dobře, tak ještě jednou o fotbale.
Je vidět, že jste člověk, který miluje fotbal a je Vám líto, že v Hradci to jde s fotbalem ne od deseti k pěti, ale od pěti k nule. Hledátete důvod tohoto žalostného stavu a nacházíte ho ve srovnání s jinými městy. Porovnávnáváte města a objemy vložených peněz do sportu. Výsledkem je pak nezvratné zjištění :

a) V Hradci zastupitelé dávají do vrcholového sportu nesrovnatelně a řádově méně než v Liberci.
b) V Liberci se proto hraje první liga, staví tam nové stadiony a v Hradci nic, jen samá bída s nouzí.
c) V Hradci nedávají do sportu, protože horem dolem cpou peníze do kultury.

Hotovo. Vše se zdá být jasné jak facka. Nabídnu Vám ještě jedno srovnání :
a) V Liberci má město s klubem jesné smluvní vztahy, oboustranné přesně definované cíle, povinnosti, závazky a sankce, přehledné a kontrolovatelné toky peněz. V Liberci klub a město jsou "obchodní partneři". Tento seriózní vztah vnímají sponzoři a tak se bez obav k tomuto partnerství přidávají.
b) V Hradci žádné takovéto smluvní vztahy mezi městem a klubem nejsou a ani prozatím být nemohou. Město nemá v klubu čitelného a seriozního partnera. Klub, kde existují na papíře napsané fiktivní peníze a současně se přenášejí v kufru reálné peníze, klub který městu, jako svému donátorovi neumí doložit jak a kam jeho dar rozpustil, klub, který po nabídce pomoci vzkáže městu, že se toto může jen otřásat jako osel a sypat peníze, ale kontrolní a rozhodovací pravomoci mít nebude, klub, který od města chce zaplatit klubové dluhy a sám městu dluží, klub, který jako držitel licence při tomto všem ještě město vydírá hrozbou likvidace mládežnického fotbalu, tak takovýto klub není a nemůže být partnerem města. Pohyb městských t.j. veřejných pěněz musí být do poslední koruny veřejně sledovatelný, veřejnosti zdůvodněný, zastupitelstvem odsouhlasený, kontrolními orgány vyhodnocený. Divíte se ještě proč město Hradec Králové a ostatní donátoři, či sponzoři neposílají do klubu na udržení jeho provozu každý den potřebných 80 tisíc Kč?

Když jsme u těch srovnání, srovnejme popsaný stav fotbalu s hradeckým hokejem. Město koupilo licenci, je v hokejovém klubu akcionářem, vztahy jsou jasné, toky peněz transparentní, managment funguje, sponzoři podporují, hráči hrají, diváci chodí. Za takovéto situace má smysl zmodernizovat zimní stadion (obdobně divadlo, filharmonii, divadlo Drak atd.). Můžete mi namítnout, že město HK dává do hokeje jen desítky milionů, ale Liberec či Pardubice stovky milionů a proto také v Pardubicích či Liberci hrají špičkový vrcholový hokej. Odpovím Vám posledním srovnáním :

a) Hradec má zase například nejlépe fungující Dopravní podnik v republice - hraje špičku první ligy.
b) V Liberci i v Pardubicích mají dopravní podniky podinvestované, vozový park diluviální, všechno se jim sype tak, že nejsou schopny odvézt dopravní špičku, jde to s nimi od pěti k nule - hrají divizi. Zaznamenal jste liberecké protestní akce občanů proti tamnějšímu dopravnímu podniku ? Jako hradecký zastupitel jim mohu jen vzkázat : Máte prvoligový fotbal, a hokej, nové stadiony. Tak choďte pěšky a cestou si přemýšlejte o svých zastupitelích.
13.4.2005 09:15
jpa (neregistrovaný)
RE: JPA - Srovnání
Cituji z rozhovoru s primátorem Liberce:

Sport byl na řadě

* Za pár měsíců se bude otevírat hala. Co Liberci přinese?

Není to jen o stavbě haly, ale celém komplexu. Výrazně se v Liberci
zlepší podmínky pro sport. Vrcholový i rekreační. Mám pocit, že
investice do těchto zařízení byly popelkou. Dali jsme dvě miliardy do
dopravního podniku, stovky milionů do zoologické zahrady, divadel apod..
Do sportu se investuje až nyní. Sport byl na řadě. Je to oblast, která
zajímá spoustu lidí.

* Kolik vlastně areál bude stát? Rozpočet se neustále zvyšuje...

Teď už jsme na konečné částce 955,1 milionů korun.

* Tolik by stála i tramvaj do Rochlice. Sport je větší priorita?

Porovnávejme porovnatelné. Do dopravy jsme dali už dvě miliardy korun, do sportu mnohem méně. Kdybychom to postavili takto, neuděláme nikdy nic. Když na to přijde, doprava může spolknout celý rozpočet města a určitě to budou potřebné investice.


Myslím, že to nepotřebuje komentář. Sport je v Hradci na řadě.
JPA
13.4.2005 09:31
jpa (neregistrovaný)
RE: JPA - Srovnání
V Liberci klub a město jsou "obchodní partneři".

No to je přesně ono - pro Město byl majitel od samého počátku nedůvěryhodná osoba, podvodník, tunelář, proč to nebyl partner a město se dávno nesnažilo do klubu vstoupit, mít v něm podíl a kontrolovat každou korunu? Namítnete, že tyto snahy byly učiněny a vina je na druhé straně. Druhá strana to říká přesně opačně, kde je tedy pravda? Prostor pro "tunel" je v této oblasti samozřejmě obrovský, ale přece není problém zkontrolovat zpětně celé účetnictví a zjistit, zda se tak dělo? A přistupovat při jednání jeden k druhému už dopředu s tím, že mě ten druhý chce určitě podvést, nemůže vést nikam.
Doprava v Hradci - ok, musíte však uznat, že je Hradec "přehledná placka bez průmyslu, kde se v podstatě nic neděje", takže má podmínky pro veřejnou dopravu nesrovnatelně jednodušší, než Vámi zmiňovaná města s velkými průmyslovými zónami a tepem 100x větším, než je v Hradci.
JPA
14.4.2005 00:00
jarda (neregistrovaný)
RE: JPA - Srovnání
říkal jsem si, že se do debaty o fotbale s JPA nenechám zatáhnout, ale mně to prostě nedá :-)
Citace: "Přece není problém zkontrolovat zpětně celé účetnictví a zjistit, zda se tak dělo? A přistupovat při jednání jeden k druhému už dopředu s tím, že mě ten druhý chce určitě podvést, nemůže vést nikam." Konec citace.
Proboha!!! JPA !!! Vždyť to je to, oč tu běží. Klub zatím nebyl schopen důvěryhodně prokázat své hospodaření!!!! Finanční transakce jsou neprůhledné, klub je zadlužený na koho se podívá. Proto také nemůže sehnat silného partnera a nemusí jít jen o město.
14.4.2005 07:35
Triatlonista (neregistrovaný)
RE: JPA - Srovnání
Když už se tady rozpoutala tak vášnivá diskuze o hradeckém fotbalu, musím reagovat i svým názorem. Nesouhlasím s tím, aby město zbytečně utrácelo ze svého rozpočtu takové sumy peněz pro záchranu nějakého fotbalu, který se tu stejně hraje mizerně a majetkové vztahy mezi p. Vodou a městem jsou takové jaké jsou. Argumentace typu, že k velkému městu patří fotbalová liga, se mi zdají poněkud zcestné. Vždyť kolik lidí ten fotbal vlastně zajímá? Odrazem toho je návštěvnost na stadionu při utkáních. Dle mého názoru by bylo možná prospěšnější, aby město svými prostředky podpořilo další sporty, které široká veřejnost provozuje, a ve kterých spousta hradečáků svému městu určitě nedělá ostudu. Stačí se podívat do sokolovny na nábřeží, ale i do dalších sportovních oddílů ve městě. Všechny trpí nedostatkem financí, ale problém je asi v tom, že se tam neprovozují komerční sporty. Mohl bych namátkou jmenovat, plavání, atletika, judo, kanoistika, triatlon, atd..... Nechápu proč město některé sporty upředňostňuje téměř miliony a pro některé ÚSPĚŠNÉ sportovce, kteří se ctí reprezentují město není téměř nic.
14.4.2005 07:53
jpa (neregistrovaný)
RE: JPA - Srovnání
Už opravdu nemám síly to pořád někomu vysvětlovat. SK Hradec je klubu se stoletou tradicí, ODJAKŽIVA byl centrem fotbalového dění v regionu, a nezájem radnice v dobách, kdy v jejím čele seděl Kat hradeckého sportu M. Dvořák způsobil, že ho vlastní patriot čechoameričan MUDr. Voda, který ho celou dobu spolufinancoval. Samozřejmě, že teď, když se neví, co bude, tam chodí tisícovka nejvěrnějších (i to je velký úspěch, v Kladně na klíčovém zápasu o postup bylo minulou neděli 1200 diváků, a chce postoupit do 1 ligy), ale ještě v dobách federální ligy měl nejvyšší průměrnou návštěvnost v celé republice - 8500 diváků. Rád bych věděl, kdo by chodil do divadla, kdyby se do něj horem dolem necpaly peníze (z městského rozpočtu) a hráli by někde na Temešváru na podiu stlučeném z pár prken (obdoba Malšovického stadionu).
A něco jiného je výkonnostní či rekreační sport a vrcholový sport. Fotbal v Hradci je naše rodinné stříbro a měl by být jednou z priorit - aspoň na jeden sport na špičkové úrovni přece máme, když na to může mít i Nymburk (basket). Jasné?
JPA
14.4.2005 09:49
Jarda (neregistrovaný)
RE: JPA - Srovnání
pane Triatlonisto, ačkoliv patřím mezi kritiky současného stavu v hradeckém fotbale, myslím, že nemáte pravdu. Fotbal k HK patří stejně jako divadlo a stejně jako divadlo i fotbal sbíral úspěchy. A není to zas tak dávno, přesně deset let...
A vezmu-li to do hloubky, tak ve filharmonii jsem na koncertě nebyl ani jednou a přesto existuje. A to magistrát na přestavbu dal 100 milionů. A to každý lístek dotuje magistrát částkou 1300 korun.
A co divadlo? Za posledních deset let se do rekonstrukce divadla nacpalo také téměř 100 milionů korun a desítky milionů se do něj cpou každý rok na provoz.
Nevolám tu po zrušení filharmonie ani divadla, pouze chci, aby jim byl fotbal roven. A to nebude, dokud ho vlastní pan Voda. Jsem bytostně přesvědčen, že pokud by do klubu vstoupilo město, tak do pěti let se v HK hrají poháry ! ! (dobře,tak do sedmi let, ať nepřeháním ;-).
14.4.2005 16:34
insider (neregistrovaný)
RE: JPA - Srovnání
"Úspěšný hradecký fotbal před deseti lety" ???? To myslíte to období, kdy hrál Hradec šest let nepřetržitě první ligu, tedy nejdelší souvislé období v nejvyšší soutěži ve své historii vůbec? Kdy hrál dokonce i pohár UEFA a postoupil po neuvěřitelných deseti gólech nasázených pod lízátky nějakému klubu z Balkánu? To bude nějaký omyl, to přece seděl na radnici ten "vrah hradeckého sportu" Dvořák. Teprve potom přišla ODS a už po roce sestup, návrat a další sešup až k dnešním trpkým koncům. "ODS volí stadion, co volíte Vy?" to už se asi nepamatujete, že? ODS vládne městu už sedmý rok...Inu, ještě že toho Dvořáka máme, aspoň se ví, kdo za tu dnešní bídu může. ...
14.4.2005 21:01
jpa (neregistrovaný)
RE: JPA - Srovnání
Samozřejmě, politika ODS v Hradci je největší zklamání, taky jsem byl v Muzeu, kde předvolební agitce ODS vévodila na plátně 3D animace budoucího fotbalového stadionu, jen co si tuto stranu zvolíme... S panem Samohrdem se sice na většině věcí neshodnu, ale nemůžu se na něj zlobit, protože zkrátka máme jiné priority, a VPM je nepřítel sportu č. 1 odjakživa, takže nemění své postoje, narozdíl od hradecké ODS...
JPA
14.4.2005 07:37
jpa (neregistrovaný)
RE: JPA - Srovnání
Pane Jardo, radnice si udělala kontrolu účetnictví, na stadionu seděly dvě pracovnice týden, a podepsaly prohlášení, že je vše v pořádku - jen se o tom jaksi nepíše, víte? Je mi jasné, že to nemohla být hloubková kontrola celého účetnictví zpátky za celých 12 let, po které všichni voláme. Nesmírně nás to zajímá, kde je vlastně pravda, ale těžko se o tom dočíst v "nezávislých" sdělovacích prostředcích, jako je Radnice (vydává sám Magistrát), nebo Hradecké noviny (ty mu musí jít na ruku, navíc vrchní osoba sedí v představenstvu klubu, kterému zánik SK vyklidí v Hradci cestu). Ono to není tak jednoduché, víte?
JPA
14.4.2005 10:50
Triatlonista (neregistrovaný)
RE: JPA - Srovnání
Ať už pánové namítáte cokoliv, můj příspěvek se týkal sportu v tom smyslu, že fotbal, ať už má tradici jakoukoliv, nyní se díky obchodním a manažerským selháním ze strany města, postupně dostal na tuto úroveň. Rozhodně nesouhlasím, a věřím a vím, že široká sportovní masa lidí našeho města, kteří se zabývají jinými druhy sportů, ať už na úrovni vrcholové, či rekreační, by přivítala, aby se finanční prostředky rozdělovaly spravedlivě a podporovaly se i jiné sporty. Ptám se, co vlastně fotbal v tuto chvíli městu přináší? Pouze nemalé finanční náklady, ze kterých není žádný užitek, nepočítám-li potěšení pár posledních skalních fanoušků, možná v počtu 2000 lidí. Další podružné náklady, jako jsou náklady na policii, která musí usměrňovat neukázněné fanoušky (dnešní chování mnohých fotbalových fanoušků nemá se sportem nic společného) jde možná z jiného rozpočtu, ale ve výsledku opět z našich daní, tedy ze společného.
Klidně ať mě tu nějací fanouškové fotbalu kamenují, ale takové neúměrné investice, kterými chce město zachraňovat hradecký fotbal, je prostě blbost a bylo by rozumější tyto prostředky investovat do jiných sportů, podpořit třeba i rekreační sporty, atd. Myslím, že by to veřejnost města ocenila.
14.4.2005 13:05
jpa (neregistrovaný)
RE: JPA - Srovnání
Ježkovy oči, vy snad pořád nechápete, o co jde. Samozřejmě, že je povinností radnice pomáhat i těm malým, ale přece ve fotbale to právě funguje tak, že jeden silný klub v regionu znamená více peněz pro všechny, protože s nimi spolupracuje. A radnice NECHCE ani malé ani nemalé prostředky investovat, jí by stačilo, aby se na Malšáku hrála divize, aby jako nějaký ten fotbal v Hradci byl, díky tomu by nemusela řešit ani přestavbu stadionu a mohla dál vesele peníze utrácet do mnohem větších černých děr, které ovšem nejsou tak mediálně na očích (viz úžasný nápad odkoupit za 150 milionů "120 startovacích bytů pro mladé" za největší ceny po Praze od developerských vydřiduchů, kteří nemají šanci tyto byty jinak prodat).
JPA
15.4.2005 08:49
z davu (neregistrovaný)
"Samohrdovi" ale nejen pro něj
Taky přidám svoji "trošku do mlýna", i když z jiného soudku.
Je hezké, že se tu mluví o fotbale, stadionu a všech těch velkých věcech. Ale to je jen jedna stránka věci. jsou i běžné denní nebo raději řečeno menší starostí občanů, se kterými jsou nuceni se občas na magistrát obrátit. I podle toho hodnotí občané "své" radní, jak rychle je jejich "malicherná" záležitost (proti investičním akcím a jinému... ) vyřízena. A trvá to někdy značně dlouho ( nepouštím se zde do úvah, zda je to či není nutné taková doba...). Zatím to budí dojem, že drobné záležitosti pouze jednotlivých občanů se vlečou, vlečou... I z toho je možná ten názor, jak uvádí pan "SAMOHRD", že občané považují radní za všemocné pány--- ( Odkazují-li se jednotliví občané se svými starostmi na soudy, a magistrát v tom nemá zájem udělat vůbec nic, ač by někdy i mohl, a to i ze zákona ,být důraznější) je to nejlepší cesta k "naštvávání lidí" Mají-li se jít úředníci přesvědčit na místě a trvá jim to několik týdnů, než se tam dokopou, vidí jen co sami chtějí, situace je zatím trochu změněna (z různých důvodů, někdy i proto, že už zasáhl někdo jiný od jinud)), a oni pak vystupují v roli "jediných spravedlivých" a všechno jiné je lež..Jsou-li občané tímto naštvaní, těžko s nimi potom jednat o velkých věcech tak, že budou rozhodnutí radních vždy považovat za ta nejlepší..Jinak smekám, že jste se zapojil do diskuse. Je v tom značný kus odvahy.
22.4.2005 11:46
Martin (neregistrovaný)
HK vs. zastupitelstvo
Pane Samohrd, velice si vazim toho, ze tady prispavete svymi nazory a ozrejmujete nam cast veci, ktere jako laici treba nevidime. Vase vysvetleni ke vsem problemum vyse zni vcelku logicky. Ale stejne se clovek musi zeptat...

a) dopravní stavby
Proc v mestech mensiho vyznamu a velikosti (Pardubice, Trutnov...) neni problem rychle postavit a nebo opravit krizovatky, jen v Hradci se takove problemy tahnou deset let (Mileta, doreseni nadjezdu u Tesly)? Penize? Neberu, v techto mestech penize nasli (ziskali) a maji tam mensi dopravni problemy nez zacpana Mileta, vyjezd z mesta, parkovani atd...

b) sportoviste
V Pradubicich se bez okolku rychle opravi Duhova arena, vyroste zde nekolik koupalist. To vsechno nejsou jen soukrome aktivity, mesto ma na nich ma (treba mensi) podil, ale ma. A opet podobny problem se v HK resi deset let. Mozna jsou problemy, ale copak je jinde nemaji, a jde to dopredu, jen tady se to nejak vlece. Ze by jiny pristup?

c) obchodni zona
Rozumim tomu, ze nemuzete ovlivnit, jestli investor postavi obchodak nebo ne. Ale nerozumim tomu, ze mesto muze schvalit v uzemnim planu stavby obchodniho razu (nevim presne, jak se to jmenuje) v nekolika set metrech od sebe - Carrefour, Lidl, Albert (Brnenska), Interspar, Lidl (Slezske) atd. Proc je pozemek u krizovatky na Brnenske urcen pro stavbu obchodaku, kdyz kousek je Albert a Carrefour? Tam si myslim, ze na to mesto ma lvi podil, protoze vycleni pozemky pro takove stavby v podstate vedle sebe.
Na tento pozemek investora sezenete, ale lokalita Aldis nejak umrela?

Pisete, ze zastupitele spravuji mesto dobre. Nevim, nevim, kdyz nevidi to, co vidi bezny obcan HK. Neohanejme se tady statni spravou, to pak budeme furt jako za komunismu, nez vsechno vyresi nejaka partaj nahore. Prece nebudeme od voleb do voleb slychat: "Myslete na to až půjdete k volbám"...a poslouchat sliby...
Kdyz uz tedy nevime, jak na to, tak se musime podivat k sousedovi, nastesti obcan uz vidi i "za humny" a muze srovnavat, a srovnani tady zazniva dost casto.

Martin
28.4.2005 09:12
Martin Samohrd (neregistrovaný)
RE: Martinovi
Martine,
kladete mi otázky pěkně adresně a slušelo by se na všechny odpovědět. Ale. O všech vašich tématech se zde již hovořilo, o mnoha jsem zde již dříve vyjádřil názor a věřte mi, nemám teď již sílu znova, lépe a podrobněji se k nim vracet. Na každou z odpovědí bych potřeboval tak stránečku (dnes jsem již jednu na fórum dodal), investoři tlačí na termíny, které mi hoří, nestíhám teď práci a ještě k tomu nejsem děda vševěda a tak na některé věci ani odpovědět neumím.

Snad jenom něco k tomu porovnávání s Pardubicemi. Vždy když přijedu za švagrovou do Pardubic, tak mi říká : Jak to v tom Hradci děláte, že vám všechno funguje, všechno tam máte, město je čisté a upravené atd. atd. Zahrne mne příklady, v čem je Hradec lepší než Pardubice a dodá, že pardubičtí radní by měli být z radnice vymeteni. Musím se smát. Pochopitelně to tak nevidím. Možná mi jen chce lichotit ale spíš je to přirozená vlastnost lldí myslet si, že soused se má lépe.

Uvedu jeden příklad. Kdysi před léty jsem byl na jednom mezinárodním dopraváckém kongresu a tam angličané vaprávěli o jejich dopravním problému. Když po válce začali stavět nová města na zelené louce, postavili u sebe dvě uplně stejná města (jména si nepamatuji, musel bych se podivat do mapy a tu tady nemám). Tato města měla stejný počet obyvatel ve stejných domech, stejné pracovní příležitosti, stejné vybavení, školy, sportoviště, obchody rekreační zázemí atd. Prostě jako přes kopírák. Logicky předpokládali, že mezi těmito stejnými městy nemůže vzniknout téměř žádný dopravní vztah. Proč by lidé měli jezdit 40 km do sousedního města, když uplně totéž mají ve svém městě. Když města byla dostavěna, zjistili, že mají poddimenzované komunikace a mezi městy se přepravuje 6x více lidí, než se původně předpokládalo. To nemělo logiku. Až psychologové po analýze zjistili, že původcem nadměrného objemu dopravy je pouze přesvědčení občanů z města A, že ve městě B je všechno lepší a naopak, občané z města B jezdili ve stejném objemu za lepším do Áčka. Co kdyby se vyměnili nespokojení Hradečáci s nespokojenými Pardubičáky? Až se budou stěhovat, tak je sčítnem a zjistíme kterých je víc a bude jasno.

Źe jsem vůl? Ano. Ale aspoň tady není ta diskuze stále tak ponurá.
K vážným věcem se jistě v brzku vrátím.
Zdraví Vás Martin.
7.5.2005 21:59
DRIVER (neregistrovaný)
RE: Martinovi
Nevim, jestli máme nej MHD. Dyk jsme jediný v repce, co maj stále jeste cvakací lístky.
8.5.2005 06:14
M.S. (neregistrovaný)
RE: Driverovi
Ono je spíš důležitější čím a jak se jezdí. V Hradci budou zavedeny čipové karty v září, tak to prosím ještě ty 4 měsíce vydržte s cvakacími lístky.
27.4.2005 21:48
jpa (neregistrovaný)
Beznaděj
Po včerejším jednání už nelze debatovat o "neschopnosti" zastupitelů, spíše o naprosté aroganci, zpupnosti a samolibosti našich vyvolených. Teď mi nejde jen o to, že zlikvidovali fotbal v HK, ale o celý průběh jednání. Ignorování petice více než 300 občanů proti nové benzince (připomnělo mi to dobu pana Dvořáka, když se petice proti Nozomi shodila ze stolu stylem "křupanů se na jejich názor nikdo neptal, my intelektuálové víme, co máme dělat"), zívání u projevu (nechť mi ten dobrý člověk promine, že jsem zapomněl jeho jméno) "zeleného mužíčka", který se snad snažil pánům radním vysvětlit cosi o ekologii a spalovně v Opatovicích, a samozřejmě naprostou ignoranci všech argumentů pro fotbal (vystoupení MUDr. Vody, pana Štěpána, Michálka a Škorpila by mělo být veřejně vysíláno, aby nebyli občané ohlupováni čímsi o podvodnících apod.) a jeho následné pohřbení. Řekl bych, že nastal čas pro předčasné volby, protože tato parta nemá už městu Hradec Králové čím prospět.
JPA
28.4.2005 07:13
MIRO (neregistrovaný)
RE: Beznaděj
Kterou petici proti benzínce máte na mysli? Myslíte tu na Holické ulici?
28.4.2005 15:24
jpa (neregistrovaný)
RE: Beznaděj
Ano, tu, psalo se o tom i ve včerejších Hradeckých novinách.
JPA
29.4.2005 07:04
MIRO (neregistrovaný)
RE: Beznaděj
Škoda, že se mi nedostala do rukou, protože bych se pod ni také podepsal, bydlím kousek od toho. Nejsmutnější ale, že když jsem se ohledně toho dotazoval vedoucí na stavebním odboru, tak se mi málem vysmála, že je to ve schváleném územním plánu a stavba je povolená, tak že stejně žádná petice by už nic nezměnila. Je to opravdu beznaděj.
28.4.2005 10:37
Lukáš (neregistrovaný)
...
Táhněte k čertu tím jak jste pohřbili hradecký fotbal si nezasloužíte být reprezentanty Hradce Králové
28.4.2005 22:26
Lukáš (neregistrovaný)
..
Ode dneška budu mít na schránce ceduli: klidně vhazujte reklamní letáky, ale prosím nikdy nevhazujte debilník Radnice
29.4.2005 17:01
*F (neregistrovaný)
RE: ..
Jasný.. Ale to se ví už dávno, že v radnici jsou jen chvalozpěvy na úspěchy zastupitelů...
30.4.2005 22:15
z davu (neregistrovaný)
neschopnost nebo neochota, přehlížení, či lenost..?
Na radnici sedím, peníze za to beru a na občany ... Asi takhle to vypadá a nejen když jde o fotbal, petice ale o vše ostatní. Ať už jde o záležitosti všech občanů, skupiny nebo jednotlivce. Některým úředníkům magistrátu ledcos ani nestojí za odpověď, natož aby se tím zabývali.
1.5.2005 07:06
franta (neregistrovaný)
kdesi, snad v hradackých novinách jsem čett reakci na hodnocení Moravského předměstí, kde renomovaní architekti hodnotili Benešovu třídu. Toto hodnocení a ani hodnocení celého sídliště nevyznělo nejlépe. A nyní proš svůj příspěvek píši sem: Kdyby nechtělo hradecké zastupitelstvo "nekřesťanské peníze" za pronájmy obchodů, které jsou na Benešově třídě třeba již několik let prázdné, věřím tomu, že by se našli odvážlivci, kteří by tyto prostory pronajali a otevřeli obchůdky které by je uživily.
1.5.2005 14:11
Nebelman (neregistrovaný)
re:franta
Omyl, ty domy a prostory pro obchody jsou většinou soukromé, majetkem společenství vlastníků konkrétního domu. Ti chtějí vysoké nájemné, víc jak ve Futuru.
2.5.2005 12:21
Filip (neregistrovaný)
RE: re:franta
Omyl,město si tyto komerční prostory nechalo a společenství vlastníků nemají s obchody nic společného,nájemné určuje město. Neklamte veřejnost!
1.5.2005 16:46
frant (neregistrovaný)
ano většinou a ty co jsou města? město nemá zájem?
1.5.2005 20:46
jpa (neregistrovaný)
Hokej v HK?
V hradeckém hokeji to funguje, pravda, ale jen poslední dva roky! 8 let předtím nechal Magistrát v pohodě balancovat hokej na pokraji zkázy, ve třetí lize, kdy hrál vyšší soutěž i Šumperk, od kterého se zázrakem koupila licence a 18letí Koukal s Průchou nám v baráži pomohli zachránit II. ligu. Nezapomínejme na to, co bylo!
JPA
1.5.2005 21:07
Stan (neregistrovaný)
článek
Patřím do soukolí lidí,kteří se starají o mladé talentované hráče fotbalu v SK Hradec Králové.Píši ,proto že zastupitelé vůbec nemají představu o tom oč tady běží vždyť zánik fotbalového klubu s tolika mladými hráči vytváří budoucí hrozbu lidí poflakujících se po městě bez cíle.Navíc všichni jsou vedeny k disciplíně a jsou natolik vytíženi sportem,že už jim nezbýva čas vymýšlet nějaké nepřístojnosti.Máme v klubu i hráče z jiných měst což se projeví o zájem chodit na školy v HK všichni mají rodiče babičky dedy a jiné příbuzenctvo což velká volební síla a tvrdím,že to pro město a hlavně pro vás bude velká volební ztráta ti co vás volili tak v duchu ,že pomáhate lidem,ale opět se ukázalo,že myslíte jen sami na sebe už vás nebudu podporovat protože vůbec nevíte o co jde a zařadil jsem vás mezi škůdce.Vy nechcete nikomu pomoct naopak jenom ublížít.
5.5.2005 21:28
xicht53 (neregistrovaný)
RE: článek
Nebral bych to tak dramaticky, těch pár poflakujících se mladíků v ulicích navíc se určitě ztratí. Navíc ti mimohradečtí sem dojíždět za poflakováním stejně nebudou:-)
2.5.2005 13:22
Filip (neregistrovaný)
Zastupitel Samohrd
1. Velká pochvala, že na toto fórum p. Samohrd chodí, reaguje a tak alespoň dává najevo, že mu běžní občané a jejich názory nejsou v době mezi volbami zcela lhostejní.
2. Pan zastupitel je jen člověk a má, jako každý, občas slabší dny.
3. Nejslabší den měl při psaní o architektonické geniálnosti Všesportovního stadionu. Stavba se považuje za zdařilou nejen dle "letmého pohledu", ale taky podle toho, jak je funkční, účelná. A už v dobách stavby všechny sporty na stadionu (kromě několika dojezdů cyklistického závodu) zastupoval jen a jen fotbal... A z tohoto hlediska to je paskvil, strašidelná zrůda.
4. Myšlenka pana Samohrda, že bude vhodnější stadion nepřestavovat a hrát na něm raději nižší soutěž, je hodná zaznamenání. Nebudem tedy už nadále stavby přizpůsobovat potřebám, ale potřeby stavbám! Uvedu praktický příklad nové myšlenky: Dálnice také nevypadají v krajině pěkně- ač je potřebujeme. Budeme raději budovat polní cesty, zapadnou do přírody jak dětská prdýlka do nočníku či hrnce (promiňte vulgarizmus, ale moje přirovnání to není) a raději začneme chodit pěšky. Pozoruhodné.
5. Slabší den se dostavil i při polemice o Pardubicích a Liberci. V tolik diskutovaném Liberci město dokáže podporovat zoologickou i botanickou zahradu, divadla, obří aquapark, hokej i s novou arenou, fotbal i s novou arenou,...- ale mají problém ,dle p. Samohrda, s MHD. V Hradci nás autobusy zavezou kamkoliv- ale..., počkejte..., ono vlastně není kam... Co je asi lepší?
6. O schopnosti města přilákat podstatné investory, o smyslu věčných cest představitelů města do měst partnerských (a že jich máme), o tom,jak i prioritní hradecké akce se vlečou tak , že většina spoluobčanů už má dojem, že byly zrušeny (pan zastupitel to osvětlil povětšinou bezmocí města a všemocností zlé státní správy, v Hradci asi vůbec nejzlomyslnější v celé republice) - o tom všem už raději nemluvě, protože jinak bych asi musel zaplakat nad tím, co jsme si ve volbách- a to opakovaně - nadrobili...
4.5.2005 12:57
Martin (neregistrovaný)
RE: Zastupitel Samohrd
Taky souhlasim, uz se me nechce poslouchat: "Myslete na to, az pujdete k volbam..."...a placat se od voleb k volbam, to uz tu muzeme rovnou zavest petiletky....:((
2.5.2005 17:57
tonda (neregistrovaný)
je to výstižné děkuji není co dodat i když si pana Samohrda vážímnemohu než souhlasit
4.5.2005 14:18
Baba (neregistrovaný)
Nad čím vlastně pláčeme?
Chápu chlapy, že volají po kvalitním fotbale, ale z toho živ člověk není. Hradec má daleko závažnější problémy. Aby město prosperovalo, což zkušené oko pozná již při samotném vjezdu do Hradce, aby mladí měli možnost získat levné bydlení, které by mohli splácet, neboť by našli práci v prosperujích hradeckých firmách. (Které to jsou teď?) Souhlasím s pisatelem, který se zmiňuje o jiných městech, kde jsou vyřešeny šikovně křižovatky kruhovými objezdy. A staří občané, aby měli dostupnou kvalitní péči, event. když je nejhůř dobře vybavený a dostupný domov důchodců - penzion. Znám dobře Hradec i Pardubice, všude tam jsem běhala jako dítě. Nelze města srovnávat. Pardubice mají totiž jednu hlavní třídu, takže i méně problémů.
11.5.2005 11:51
dalybor (neregistrovaný)
RE: Nad čím vlastně pláčeme?
Tak to je trefa do černýho.A hned je o čem diskutovat...Přímo vosí hnízdo!
S kamarádkou na kávě určitě..
D.
Bojujem, nepláčem.
18.5.2005 11:55
Baba (neregistrovaný)
RE: Nad čím vlastně pláčeme?
Asi jste mlád. Tak bojujte....
18.5.2005 12:12
Baba PS (neregistrovaný)
RE: Nad čím vlastně pláčeme?
Když ale myslíte, že je to tlachání? Viz. diskusní fórum - lze v Hradci sehnat práci? " A vo tom to je." Nežijeme čutáním do míče a plácáním hokejkou. Život to je především - bydlení, práce a pak teprve zábava - sport. Ale sport jako takový, ne vytváření týmu, kde se sportuje a sportovci se vyplácí v miliónech.
23.5.2005 10:54
babka (neregistrovaný)
RE: Nad čím vlastně pláčeme?
Souhlas, souhlas. Jenže ti mladí to vidí z druhého konce a proto to vede, kam vede. Oni je doma nakrmí, vyperou na ně, nebo třeba i ne - ale rodinu nemají, o staré rodiče se starat nemusejí.... tak co by JIM šlo o nějakou práci, výdělek, bydlení....Neznají hodnoty života. A to je skutečně k pláči.
23.5.2005 11:24
jpa (neregistrovaný)
RE: Nad čím vlastně pláčeme?
Milé dámy, samozřejmě že nejen fotbalem živ jest člověk a Hradec má spoustu oblastí, kam by mohl peníze dávat, jenže pokud sype 130 milionů každoročně do "kultury" (tedy té tzv. správné, uznané Magistrátem) a do sportu jen pár drobných, pak mě to jako příznivce sportu dost vadí a jakožto daňový poplatník přispívající do městské kasy požaduji v tomto směru spravedlnost.
JPA
23.5.2005 12:06
MIREK (neregistrovaný)
RE: Nad čím vlastně pláčeme?
Myslím, že to INSIDER v odd. "Konec fotbalu v HK" vysvětlil snad srozumitelně, jak to s fotbalem je. Doporučuji Vám si to přečíst. Pak Vám nebude muset JPA věšet bulíky na nos tím, že do kultury jde tolik a sport tolik.
23.5.2005 13:06
jpa (neregistrovaný)
RE: Nad čím vlastně pláčeme?
Pane Mirku, nemluvím pouze o fotbalu, ale o sportu obecně. Teď po 16 letech od roku 1989 se začíná v Hradci přemýšlet o koncepci v oblasti sportu ve městě. Po 16 letech!!!! Ještě Vám to pořád nedochází?
JPA

P.S.: Pan Insider to vysvětlil krásně - ze svého pohledu, který je bohužel už v základních věcech "mimo mísu".
23.5.2005 22:05
insider (neregistrovaný)
RE:JPA
A tohle máte odkud, že se po 16 letech tvoří konečně nějaká koncepce sportu? Ta samozřejmě existuje, schvalovala se někdy 1992 nebo později, pak se ještě upravovala, každopádně ji ale nikdo nezrušil, takže platí, dost možná by se našla i na webech města. Jestli se dnes mluví o "nové" koncepci sportu, neznamená to tedy, že dosud žádná nebyla, ale že si někdo myslí, že by se měla ta stávající změnit. ODS to slibuje už od té doby, co přišla po Dvořákovi na radnici, ale nějak to zatím nestihla... Nicméně taková debata je legitimní a potřebná, ať už ji vyvolal tunel ve vrcholovém fotbale nebo nedostatek peněz na opravu tělocvičen. Jde o to, pojmenovat priority, co bude město podporovat a co ne, aby se nemusleo nad každým z nebe spadlým požadavkem teprve řešit, jestli to vlastně chceme nebo nechceme a jestli, když se dají peníze na tělocvičny, nebou pak chybět fotbalu nebo hokeji. Já to těm, co to mají rozhodovat, nezávidím, vzdycky bude někdo nespokojenej, protože pro všechny peníze nejsou a nebudou.
17.5.2005 16:21
franta (neregistrovaný)
Re Nebelman
Přečtěte si v Radnici č. 19 stranu 2 "Město nabízí k pronajmutí" a pak pochopíte proč na ti "Benešovku" nikdo nechce.
19.5.2005 07:25
MIREK (neregistrovaný)
RE: Re Nebelman
Tomu se říká tržní ekonomika. Když to za nábízenou cenu nepronajmou, budou muset asi slevit.
24.6.2005 15:58
jája (neregistrovaný)
RE: Re Nebelman
Tržní ekonomika - trhni co nejvíc. Když to nejde tam, zkus onde on se někdo nande. A pak to má k něčemu dobrému být, ale zatím to zapčína do p...ryč jít.
23.5.2005 12:50
honza (neregistrovaný)
A nebo taky ne... Tomu se říká kolektivní správa... Městu nějak moc nevadí, že tam ty obchody budou prázdné. Prostě, až se někdo chytí, tak mu to pronajmem.
Jenom by mě zajímalo, z čeho vycházela ta kalkulace
14.6.2005 10:33
Pavel D. (neregistrovaný)
Radnice
Kdykoliv si přečtu Radnici, chce se mi zvracet. Tak tendenční plátek, to tu bylo naposledy Rudé právo. S rozdílem, že RP si lidé sami kupovali, ale Radnici se nevyhneme a za peníze nás, občanů města, jsme každotýdenně masírovaní trvalou politickou kampaní. Hrůza hrůzoucí. I proto jsem rád,že přes tuhle agitku se o neschopnosti vedení města mluví už skoro všude, kam člověk přijde.
14.6.2005 15:49
dalybor (neregistrovaný)
Radnice - Zadnice Radnice
No je to hukot..! Sám jsem nad sebou kroutil hlavou, když jsem si uvědomil, jak dlouho jsem "jim" tenhle plátek žral.Jsem přesvědčen, že takový věci se tu dál už dít nemohou - to vážně není důstojné tomuhle městu v týhle době, to fakt nejde.Co hůř - těm lidem na hradecké radnici, i těm v redakci Radnice to absolutně nedochází.Těm už asi není rady ani pomoci.Za což snad ani nemůžou...Prostě si myslej, že to dělaj dobře, když si to "dóle" občani klidně tahaj ze svých schránek a hezky si počtou...a všemu věřej...a je to zadarmo /volové/..a vůbec..Hlavně, že je ve městě klid.A to je dobře. Že se o nás takhle hezky pořád někdo stará a můžem si hezky v našem hezkém městě číst Radnici...Divíšek for President.
D.
18.6.2005 20:35
franta (neregistrovaný)
brouzdaliště
Zase mají být vedra 31 a více stupňů ale asi to nebude nic platné protože podle kalendáře ještě neměla přijít. Brouzdaliště se budou napouštět až přijde to správné datum, nebo se někdo dívá alespoň občas na předpověď počasí a reaguje tak aby se děti mely jít kam osvěžit?? Alespoň někoho z těch kteří o tom rozhodují by to mohlo napadnot a nasbírali by plusové body, nebo o ně nestojí ???
19.6.2005 00:21
BB (neregistrovaný)
RE: brouzdaliště
co by všechno mělo zastupitelstvo rizhodovat, snad maí i jejich podřízení nějaké pravomoce, nebo ne ???
19.6.2005 23:29
Eva (neregistrovaný)
nákupní střediska
Ráda bych se zeptala zastupitelů města, kdo a podle čeho plánuje výstavbu supermarektů v HK. Jak je možné, že na jedné straně MP jsou 2 Alberty, Meinl, Carefour, Lidl a na druhé straně u Třebše a Podzámčí nic - pouze Kubík, kde se nic nedostane a je tam draho. V této části není zelenina, pořádné potraviny, drogerie - prostě nic a každý musí nostit nákupy z města. To se příčí zdravému rozumu. Bude zde něco alespoň v rámci výstavby nových domů za Duranem?
21.6.2005 21:39
xicht53 (neregistrovaný)
RE: nákupní střediska
Proboha, snad ne!!!!!!
22.6.2005 04:26
SAMOHRD (neregistrovaný)
RE: paní Evě - nákupní střediska
Vážená paní Evo,

stavby obchodů a super - mega - giga - marketů se na území města umísťují pouze a jen podle Územního plánu města, který určuje funkční využití jednotlivých, jím stanovených ploch. Územní plán dále rozlišuje obchody podle velikosti prodejní plochy do čtyř kategorií : do 1000 m2, do 2000 m2, do 3000 m2 a nad 3000 m2.

Stavby pro obchod do 1000 m2 je přípustné umístit do :
- čistě obytných ploch vícepodlažních
- čistě obytných ploch nízkopodlažních
- smíšených ploch městských nízkopodlažních
- smíšených ploch příměstských nízkopodlažních

Stavby pro obchod do 2000 m2 je přípustné umístit do :
- ploch městského a obvodního centra
- smíšených ploch městských vícepodlažních

Stavby pro obchod do 3000 m2 je přípustné umístit do :
- ploch občanského vybavení městského a regionálního významu

Stavby pro obchod nad 3000 m2 je přípustné umístit do :
- ploch občanského vybavení městského a regionálního významu označených písmenem M.

Dále pak stavby pro obchod jako součást areálů a hlavních staveb je možno umístit do :
- ploch pro motorovou dopravu MD2
- ploch pro kolejovou dopravu
- ploch letiště
- ploch zvláštního určení

A nakonec stavby pro skladování a obchod (prodejní sklady) či stavby pro obchod jako součást výrobních areálů, souvisejících s výrobní činností lze umístit do :
- ploch výroby a služeb bez negativního vlivu na okolí
- ploch výroby a skladových areálů s negativním vlivem na okolí

Na plochách dalších třinácti funkčních využití, stanovených Územním plánem města, je umísťování obchodů nepřípustné.

Územní plán najdete na Magistrátu města HK, vystavený na chodbě odboru hlavního architekta nebo v zjednodušené podobě na webových stránkách města (www.hradeckralove.org).

Se stavbou obchodů naproti Duranu se počítá. V současné době město jedná s investorem, který zde chce postavit supermarketovou bednu ale město naopak požaduje tento obchod integrovat do parteru obytných budov. Jednání se vlečou.

Zdraví Vás Martin Samohrd, zastupitel
23.6.2005 16:53
pozorovatel (neregistrovaný)
RE: paní Evě - nákupní střediska
Samohrde, zase kecáš jako vždycky. Vždyť skoro všechny novější
supermarkety se stavěly až po schválení xx-té změny ÚPM !!!
LIDL(y), oba, vůbec všechny na tř.V.Nejedlého, včetně zamýšlené
zástavby tržnice u Tesca. Při tom už řadu let existuje nákladná
studie zabývající se touto záležitostí, ale protože byla zpracována
za "vlády" jiné politické strany, panuje tady džungle, na níž se znač-
nou měrou podílí i pan "architekt" Samohrd. Takže jeho přednášky
berte s rezervou! Jinak ale nejde ani tak o novou prodejnu, jako
o prodejce. Poměrně velká prodejní plocha je areál Hvězda, ale
protože český soukromník nemůže konkurovat cenám hypermarketů
"je Kubík drahý" ! A firmám jako je LIDL nejde o lidi ale o získání
lukrativních pozemků podél výpadovek no a vedení města jim to
baští a lidé jako p.Samohrd je v tom podporují. Takže u voleb si
to jméno pamatujte!
24.6.2005 07:01
Samohrd (neregistrovaný)
RE: poztorovateli
Pozorovateli, pozoruji Tvoji nepozornost. Jako vždycky je Tvůj diskuzní příspěvek plný nesmyslů.

Za více než 5 let existence územního plánu města bylo do dnešního dne schváleno jeho 14 změn. Ptám se tedy : Které skoro všechny novější supermarkety se stavěly až po schválení xx-té změny ÚPM ? Předpokládám, že mi jako vždy zase napíšeš, že jich je taková spousta, že by se sem jejich výčet nevešel. :-)

Milý pozorovateli, z tvých diskuzních příspěvků, které si nikdy neodpustí nějakou tajemnou a nekonkrétní narážkou poukázat co jsem to za vola nebo grázla, mi vychází pouze jedno. Pravděpodobně jsem Ti šlápnul na kuří oko, při nějaké Tvoji levárně. To máš tedy blbý, že Ti teď nezbývá nic jiného, než tady, schovaný za rohem, jen vztekle poštěkávat.

Více klidu na duši přeje Samohrd.
24.6.2005 14:15
pozorovatel (neregistrovaný)
RE: poztorovateli
To nejspíš Vy, pane inženýre, nečtete pozorně! některé realizované
stavby LIDL apod. jsem uvedl. A co se týče počtu změn ÚPM
(jen 14 ???), tak to se asi jedná o ty, co si pamatujete jinak
by číslo změny (viz zpravodaj), nebylo trojciferné !!!
JInak vím o Vás svéa Vy jistě také.Mne jen štve Vaše drzost
rozdávat tady ty vaše rozumy, které jsou jen snůškou lží a
polopravd. Soudě podle Vás, tak VPM, znamená " všechno pro
money (prachy)", ale to už té vaší grupě sdělili jiní na dalších
diskuzních stránkách. Jen doufám, že s volbami zmizíte prachu
historie ( ač ne všichni jsou jako Vy). Třeba budete mít více času
se trochu dovzdělat !
27.6.2005 01:59
SAMOHRD (neregistrovaný)
RE: poztorovateli podruhé
PANE POZOROVATELI,

MÁTE PRAVDU, ZAPOMNĚ JSEM NA JEDNU VÁRKU ZMĚN CO SE DĚLALA NĚKDY V ROCE 2001 ČI 2002. TY ZMĚNY BYLY ASI 4. JEDNU JSEM DĚLAL JÁ (Č.20) A 2 - 3 ZMĚNY ARCH. BUCHAR. TAKŽE ZMĚN NEBYLO SCHVÁLENO 14 ALE 17-18. (ZMĚNU Č.25 -REGULATIVY - NEPOČÍTÁM, PROTOŽE SE TÝKÁ NĚČEHO JINÉHO)

OMLOUVÁM SE VÁM, ŽE MÁM TU DRZOST ZASE VÁM ROZDÁVAT ROZUMY, ALE OD OSMNÁCTI DO TŘÍCIFERNÝCH ČÍSEL, JAK UVÁDÍTE, JE STÁLE JEŠTĚ DOST DALEKO. NESMÍTE SI PLÉST ČÍSLO ZMĚNY, (KTERÉ ZNAMENÁ ČÍSLO PODÁNÍ) S POČTEM SCHVÁLENÝCH ZMĚN.

JINAK TĚCH 14 UVEDENÝCH ZMĚN (OD ROKU 2003) JSOU TYTO : Č.13,15,16, 18, 31, 36, 41, 43, 48, 51, 54, 59, 60 A 67. DÁLE KE SCHVÁLENÍ JSOU PŘIPRAVENY ZMĚNY Č.22, 81 A 91. TY PŮJDOU DO PŘÍŠTÍHO ZASTUPITELSTVA.

MĚJTE SE HEZKY, JÁ SE JDU DOVZDĚLAT A POČÍTAT MONEY.

22.6.2005 21:15
Eva (neregistrovaný)
nákupy
Děkuji za odpověď. Je mi jedno, zda to bude v obytném domě nebo jinde, ale ráda bych, aby si lidé z Třebše, Roudničky a Vysoké měli kde nakoupit.Sama nejsem příznivcem těch "krabic".
24.6.2005 15:54
spotřebitel (neregistrovaný)
RE: nákupy
Pochopil tu někdo, že nejde o to, v jaké "plechovce" se ten nákup uskuteční, ale co a za kolik tam mají na výběr??
Velcí "požírtají" malé, a soukromník to proti Super a hyper markëtu nemůže nikdy vyhrát - a nakonec to odnese spotřebitel.A na druhou stranu ani dost dobře nejde "tzv. bojkotovat" hypermarkety a nenakupovat u nich. Protože o nějakou desítku či stovku zákazníků víc či míň u nich nehraje až zas takovou roli.
Nenávratně pryč jsou doby, kdy i v maličkém krámečku na vesnici se koupilo stejné jako v samošce ve velkoměstě - bohužel.
24.6.2005 16:09
občan HK (neregistrovaný)
hradecké úřady...
Že zastupitelstvo a úředníci magistrátu není jedno a totéž, to je mi jasné. Ale - ta nespokojenost je také s úředníky. Např. proč vždy musí uplynout úplně celé lhůta, než se věcí zabývají. Proč např. je na magistrátě několik podatelen a důsledkem toho je, že po Hradci jde dopis od úředníka k adresátovi více než týden - než si to "vypodávají" jedni druhým. Není to zbytečně drahé??
Proč se třeba úředníci nechodí více přesvědčovat na místo samé, než řešit záležitosti od stolu?
Proč se nesnaží pochopit občany, kteří se na ně obracejí, zatím ještě z důvěrou?
Proč úředníci také nekontrolují, zda jimi uložená opatření jsou skutečně plněna. To pak je jenom "brebtání si do kapsy" a jsou lidem jedněm pro výsměch, druhým k vzteku.
To jen tak na okraj - leckdy je totiž zastuzpitelstvo s úředníky házeno do jednoho pytle - uznávám ale, že zas takový rozdíl mezi jtím není.
12.7.2005 11:47
Eva (neregistrovaný)
nákupy
Ještě k té Hvězdě.Soukromnbík je vždy dražší, ale když tu není ani funkční mrazící pult na mražené zboží, tak člověk stejně musí jít ještě jinam. Tak to tu nemusí být.Je to jen na nejzáklanější nákup.
21.1.2006 15:17
Eva (neregistrovaný)
územní plán
Ráda bych se zastupitelů zeptala ještě na jednu věc. Proti Duranu byl dostaven dům Butterfly, kam se stěhuje cca 60 rodin s dětmi a ve výstavbě jsou zde další 2 nové domy. Od tohoto domu k zastávce MHD se lze dostat pouze přes rozbahněnou louku, nebo po silnici směr Roudnička, kde chůze a jetí na kole je hazardem, protože je zde silnice velice úzká. Proč se tedy nepočítalo s tím, že lidé s dětmi z této lokality se budou potřebovat bezpečně dostat k Duranu. To, že je zde plánovaná nová silnice v budoucnu současný stav neřeší. Proč se to alespoň provizorně neřeší panely a pod. Na tento dotaz mi útvar hl. architekta neodpověděl.
26.5.2007 00:57
Ira  (Pokročilý +1)
RE: územní plán
Kdybyste bydlela na "VIP" sídlišti na Plachtě, už byste si pěkně chodila a jezdila po pěkných, nových silnicích. Jelikož ale nejspíš nejste vysoký hradecký politik, je jedno z které strany, ani ředitel některé z městských organizací, budete se i nadále pohybovat po rozkopaných a neopravených komunikacích.
24.5.2007 09:03
pepa  (Nováček)
neschopnost hradeckého zastupitelstva
Jak dlouho a proč se ještě udrží pan Soukup ve své funkci?
24.5.2007 16:09
Ira  (Pokročilý +1)
Soukup
Pan primátor se musí nechat fotit s klíčem pod Bílou věží a má spoustu dalších bohulibých akcí, tak nemá kapacitu na to, aby si ohlídal soudruha Soukupa. Ten lidmi opovrhuje a počíná si jako by funkci měl nadosmrti. Toto není jeho jediná akce a jistě nebude ani poslední. On si počká, až veřejné mínění utichne a vše půjde jako dřív. Primátor místo toho, aby se staral o podstatu věcí, tak bude vyšetřovat, kudy unikly informace. Na magistrátu jsou provázaní a proti sobě nepůjdou.
24.5.2007 18:17
pepa  (Nováček)
neschopnost hradeckého zastupitelstva
To by ve skutečné demokracii nebylo možné, tam by musel už dávno odstoupit. Takže úterní zastupitelstvo jeho setrvání ve funkci neovlivní a je to jen divadlo. Pak nezbývá, že to všechno vydržet a příště ho nevolit.
25.5.2007 16:52
RaF  (Nováček +4)
NOZOMI
Jen bych se touto cestou rád zeptal, kdo hradí zkrachovalý "projekt" v Šimkových sadech? Tuším, že se tady už dlouho paní Stáňa Šrámková neukázala.
25.5.2007 20:41
Xaver  (Profesionál +11)
RE: NOZOMI
Kdo by to hradil? Pokud platíš daně, tak i ty.
31.5.2007 07:11
pepa  (Nováček)
neschopnost hradeckého zastupitelstva
A tak nám tam pan Soukup zase sedí, ať dělá jakékoli boty a nehoráznosti a bude tam sedět pořád. Někteří lidé se dokáží udržet všude a za všech okolností.
31.5.2007 09:32
Jaroslav Fišer  (Administrátor)
RE: neschopnost hradeckého zastupitelstva
Snažím se do diskuze většinou nezasahovat, ale tohle mi nedá.
Ono mi něco uteklo, že se najednou vyrojilo tolik stížností na p. Soukupa? Jestli můžu poprosit, přibližte mi někdo, o co jde.
díky
JF
1.6.2007 00:50
Ira  (Pokročilý +1)
RE: neschopnost hradeckého zastupitelstva
Jenom zhruba - zrušení brouzdališť, Jazz jde městem, zrušení mateřské školky.
3.6.2007 00:40
Ira  (Pokročilý +1)
RE: neschopnost hradeckého zastupitelstva
Možná by nezaškodilo, kdybyste se Vy sám, místo nezajímavých zpráv, více věnoval právě problematice našich radních. To, že máme novou tajemnici se dozvíme v radničním plátku. Někdy to vypadá, že odtamtud opisujete, aby to náhodou někdo nepřehlédl. Ten článek o školce od Vaší kolegyně byl pěkně servilní.
2.6.2007 17:23
Phavel  (Pokročilý)
RE: neschopnost hradeckého zastupitelstva
RE: "Někteří lidé se dokáží udržet všude a za všech okolností."
- Nedivte se, když je lidé stále dokola opět volí...
2.6.2007 17:28
pepa  (Nováček)
neschopnost hradeckého zastupitelstva
Lidé jsou nepoučitelní - viz tragedie v českých dějinách. Ale tady myslím, že pan Soukup do příštích voleb bude mít těžší pozici. Jemu nepomáhá jakou je osobností, ale jeho partajní strana.
6.6.2007 23:39
Paní Kamila  (Nováček)
Důležité!!!
Dobré ráno, odpoledne či večer vážení a milí věrní mí čtenáři. Tímto Vás vítám u svého nového příspěvku starobylému a romantickému městu Hradci králové, kde již dlouhá léta sídlím. Hned v úvodu chci předeslati, že to bude jistě záživné a zábavné čtení ke kterému se budete v pozdější době jistě rádi vracet a budete si ho s napětím v tváři pročítat za dlouhých a chladných večerů kvapem blížící se zimy. Podle mého skromného názoru bude tato zima dlouhá a mrazivě krásná. Štědrá matička příroda zajisté zakryje svá tajemství průzračným ledem a bělostným sněhem, který se roztaje až v ptáky opěvovaném, líbezně provoněném jaru. Tak tedy zpět k mému novému přízpěvku. Jelikož si musíme pospíšit, sic není času na zbyt! Nerada bych zdržovala a prodlužovala svůj už tak nadmíru dlouhý a obsáhlý článek neb jak jsem již prve zdůraznila, času jest málo a peněz ještě méné. Tímto chci vzkázat vám, kteří ještě setrváváte ve čtení, že již brzy se dostanu k hlaví myšlence tohoto mého příspěvku, neb se říkáválo mezi obyčejným poddanským lidem a stále se traduje až k našemu novodobému poddanskému lidu přísloví toto, dočkej času jako husa klasu. Toto staré přísloví je mé nejoblíbenější, vypovídá o skrytém významu věcí a předkládá pravdu bez obalu takovou jaká je, tedy alespoň takovou, jaká se býti zdá. A těmito prorockými slovy a věčnou pravdou se pomalu blýžím k závěru tohoto mého článku. Tímto se svámi loučím, bylo mi potěšením strávit krátkou čtvrthodinku a obohatit vaše jistě dobré a čisté srdce svými skromnými a objektivními názory. Děkuji za pozornost.

Vložit nový komentář

K tomuto fóru mohou příspívat jen přihlášení uživatelé.
Přihlásit nebo registrovat.

Mohlo by se hodit
Doporučujeme