Nové veřejné toalety v centru Hradce

Příspěvky ve fóru

Přidat komentář
20.10.2011 00:00
Jaroslav Fišer  (Administrátor)
Nové veřejné toalety v centru Hradce
V centru města se možná objeví nové veřejné toalety. Je to sice teprve plán, už nyní ale vyvolává vášnivé debaty. Veselé téma se stává rázem velmi vážným, pokud nastanou dvě situace: jde „o to“ nebo jde o peníze. Nové záchody by totiž nebyly levnou záležitostí. Podle radnice ale v kritické chvíli blízkou toaletu přivítá každý – občan města i turista.
Další informace o veřejných WC najdete v článku zpravy.hradeckralove.cz/clanek.php?id=2600

Co si o záměru města zřídit nové toalety myslíte? Je to potřeba? Má ta investice smysl? Hlasovat můžete v anketě v pravém sloupci.
21.10.2011 09:15
martin.dvorak  (Profesionál +7)
Zvonokosy
NO, tahle debata na hradeckém fóru opravdu ještě chyběla.Diskuze o umístění záchodků se stala už i tématem románu či divadelní hry, proč si nepohrát i v Hradci? Osobně si myslím a mám takovou sobní zkušenost, že důstojné veřejné toalety jsou v 21. století takřka samozřejmostí ve většině evropských měst, k nimž se Hradec snad chce počítat. Smutné na tom je tedy hlavně to, že nedůvěra občanů ve své politiky je už tak hluboká, že jakýkoli (a tedy i dobrý) nápad je nejdříve poměřován tím, zda se na něm dá udělat nějaký další tunel. Pokud jde tedy o záchodky, určitě se tunel udělat dá, ale cílem diskuzí by pak mělo být nikoli to, zda veřejné toalety ano či ne, ale jak udělat celý proces jejich zrodu zcela transparentní tak, aby nikdo nemohl nic ukrást. Jen na okraj dodávám,že ač jsem členem zastupitelstva, o tomhle záměru se dozvídám až tady na fóru.
21.10.2011 16:10
Xaver  (Profesionál +11)
RE: Zvonokosy
No to čučím-člen zastupitelů města neví o záměru veřejných WC. Čím to ?
a)-člen zastupitelstva dostal nápad a vyrazil s ním na veřejnost, jen se mu v hlavě vylíhnul,
b)-jiný člen zastupitelstva neví,co se projednává.
24.10.2011 08:41
martin.dvorak  (Profesionál +7)
RE: Zvonokosy
No, vyloučit jistě nelze ani jednu variantu. Ale kdybych to po vzoru svého nadřízenéhom třeba při jednání prospal, našel bych to snad aspoň dodoatečně v usneseních Zastupitelstva. Zkusil jsem to a za dva roky dozadu nikde nic. Ale třeba jen špatně hledám, takže pokud někde na www.mmhk.cz najdete aspoň zmínku o tomhle zásadním problému, budu vděčný za zprávu...
27.11.2011 00:06
Aurelius  (Nováček)
BHP
Mladí pánové, časem na to přijdete, jak důležité je mít ve městě dostatek WC - chce to jen ten čas ...

Vložit nový komentář

K tomuto fóru mohou příspívat jen přihlášení uživatelé.
Přihlásit nebo registrovat.

Mohlo by se hodit
Doporučujeme