obsahová stránka serveru www.hradeckralove.cz

Příspěvky ve fóru

Přidat komentář
24.10.2003 11:33
Honza Mareš (neregistrovaný)
kina, divadla a jiné akce na tomto serveru
Po dloühé době mám o víkendu volno. Asi se nějak zabavím. Možná kino, možná divadlo, třeba si půjdu zaplavat. No ještě nevím, určitě si vyberu na internetu. Podívám se na můj oblíbený server www.hradeckralove.cz. Ale ouha
počet filmů na jeden měsíc dopředu: 0
počet divadleních představení na jeden měsíc dopředu: 2
počet koncertů na jeden měsíc dopředu: 4
počet výstav na jeden měsíc dopředu: 2
celkový počet akcí na jeden měsíc dopředu: 11

No tak kulturu si na www.hradeckralove.cz nevyberu. Tak si zkusím zasportovat. Plavecký bazén přímo láká. Odkaz na něj nacházím velmi snadno, a když kliknu, nestačím se divit. Ocitám se mezi naháči. Ne že by mi nahota vadila, ale to proboha není program na nějakých "normálních" stránkách (omlouvám se všem naturistům, myslím, že jsou normální). Pak si ale uvědomuju, že přítelkyni se tento víkend plavání jaksi nehodí - znáte to, vždyť i muži mají své dny... :-). No tak si půjdeme zabruslit na zimák. Už nám mrzne a co nevidět se bude bruslit i venku, tak proč nevyzkoušet po létě¨, jestli jsem to ještě nezapomněl. Kde ale sakra najdu program veřejného bruslení? www.hradeckralove.cz - nic, www.seznam.cz - také nic. Tak kde to hledat?
To se všichni zbláznili, že internet stále nedoceňují? Serverem www.hradeckralove.cz počínaje a provozovateli jednotlivých kulturních a sportovních akcí konče. Fakt síla! Asi budu sedět doma a čumět do bedny.

24.10.2003 13:42
Franta (neregistrovaný)
Milý Honzo,
to by pro tebe bylo moc jednoduché kdyby jsi všechny akce v jednom městě našel na jedné adrese. Musíš hledat, Klicperovo divadlo zvlášt, program kina taky zvlášť atd. Byl jsem nedavno ve stejné situaci a naprosto s tebou souhlasím.
24.10.2003 13:50
Jaroslav Fišer (neregistrovaný)
jak je to s programy akcí na tomto serveru
Myslím, že na tenhle dotaz či připomínku bych měl reagovat asi přímo já.

Neříká se mi to snadno, ale musím s vámi souhlasit. Program kulturních a sportovních akcí je opravdu v tristním stavu. Pokusím se vysvětlit, proč tomu tak je.

Na podobné dotazy odpovídám několikrát týdně a bohužel pořád stejně. Zimní stadion, lázně či bazén provozuje společnost Správa sportovních zařízení, kino Centrál je nyní v soukromých rukou stejně jako Cinestar. Klicperovo divadlo či Adal (včetně kina Mladých) patří přímo pod magistrát. Když připočítám ještě muzeum, několik menších divadelních scén, sportovní kluby, hudební kluby, diskotéky, galerie a další podobné instutice, dostáváme se k docela obsáhlému seznamu míst, kde se lze kulturně či jinak vyžít. Myslím, že se jedná odhadem minimálně o 20 institucí - dvacet pořadatelů kulturních či sportovních akcí.

Firma INET-SERVIS.CZ, která provozuje webové stránky www.hradeckralove.cz a která s provozovateli kulturních a sportovních akcí nemá nic společného, informace poskytovat nemůže ani nechce. Nemůže proto, že programy nemá vždy k dispozici a nechce proto, že je časově velmi náročné podobný program hlídat a aktualizovat. Podle mých zkušeností to zabere zhruba 20 hodin čisté práce měsíčně. Navíc se ne vždy podaří zareagovat na změny v programu, které nejsou ojedinělé.

Programy různých akcí však podle našich statistik patří mezi nejnavštěvovanější stránky serveru a proto jsme chtěli udělat určitý kompromis. V září jsme nákladem několika tisíc korun zprovoznili zcela novou aplikaci, která umožňuje pořadatelům ZDARMA vkládat programy svých zařízení do systému a následně je zobrazovat na stránkách www.hradeckralove.cz. Provozovatelé byli o zahájení provozu této služby informováni mailem, ti nejvýznamnější dokonce telefonicky a v jednom případě i osobně. Výsledek vidíte sami...

O potenciálním přínosu této služby přitom nelze pochybovat. Stránky www.hradeckralove.cz jsou nejnavštěvovanějším webem o našem městě, denně je na ně přijde víc než jeden tisíc lidí. Kulturní programy hledá zhruba každý pátý (jedná se o dlouhodobý průměr související s ročním obdobím a pořádáním významných kulturních akcí ve městě). Sám sebe se ptám, jak dlouho bude toto množství možných návštěvníků přehlíženo.

Chování provozovatelů akcí přitom nechápu. Platí nemalé prostředky za vylepování plakátů na vývěsních tabulích, tisk drahých programů a za další reklamu. Když jim ale někdo nabídne reklamu zadarmo, tak ji nechtějí. Mám pocit, že do některých kulturních institucí ještě nedorazilo tržní hospodářství. Kuriozně systém spíš využívají instutice žijící z dotací města či státu, tedy ty, které jsou teoreticky zabezpečeny. Zařízení, která bojují o přízeň návštěvníků a pokles návštěvnosti pocítí přímo na své kase, se zatím "nechytila".

Naprosto vážně uvažuji o zrušení této rubriky, nezlepší-li se situace. Nebo se opratí můžete chopit sami a napsat přímo provozovatelům těch akcí, které vám na tomto serveru chybí a nepřímo je dotlačit k tomu, aby postoj k těmto stránkám změnili. Třeba to pomůže
24.10.2003 14:45
Veronika (neregistrovaný)
RE: jak je to s programy akcí na tomto serveru
Podívejte se na www.hka.cz/_nacokam/default.html.
24.10.2003 18:08
Jarda Fišer (neregistrovaný)
RE: jak je to s programy akcí na tomto serveru
o tom samozřejmě vím a smekám klobouk. To myslím naprosto vážně a bez ironie. Pro tu hrstku návštěvníků, jakou mají, dělat tuto službu, to je obětavost. Sice dá práci se naučit s jejich systémem pracovat, ale po obsahové stránce není co vytknout. Otázkou je, jestli tam program zadávají sami respektive na vlastní náklady, nebo jestli k tomu přišli z "bezplatných" zdrojů.
Jsem přesvědčen o tom, že provozovatelé kulturních institucí tam program sami nezadávají. V lepším případě ho pošlou mailem, v horším ho musejí u konkurence sami shánět.
V současné době rozhodně nemáme volné prostředky na to, abychom zajišťovali kulturní program v takovém rozsahu. Naše síly se ubírají k přípravě dvou zcela nových modulů, které by mohly návštěvníky zajímat. Provozovatelům kulturních akcí může pouze vzkázat, že pečení holubi nelétají zadarmo do pusy. V tomto případě jsou ale pečení holubi naservírovaní na stole, stačí je sníst...
24.10.2003 20:04
xicht53 (neregistrovaný)
RE: jak je to s programy akcí na tomto serveru
Pro začátek by snad stačilo pár dobře viditelných odkazů na jejich stránky. www.kinocentral.cz, www.cinestar.cz/flash/prog.asp?kino=1 apod.
24.10.2003 23:01
Jarda Fišer (neregistrovaný)
RE: jak je to s programy akcí na tomto serveru
samozřejmě, to je ta nejjednodušší cesta, u které to skončí v případě nouze. Navíc odkazy na většinu provozovatelů kulturních akcí už jsou v rubrice instituce - (tam, kde odkazy nejsou a přitom stránky existují, je pro jejich nezveřejnění konkrétní důvod).
Tomuto kroku se ale samozřejmě bráním co nejvíc to jde. Cílem každého provozovatele webu je udržet si návštěníka na jeho stránkách :-). Hlavně to ale postrádá smysl původní myšlenky - mít na jednom místě ucelenou nabídku všech kulturních akcí. Třeba zrovna pan Mareš jako iniciátor této diskuze neměl v plánu jít na konkrétní akci, chtěl si vybírat. A to při pouhých odkazech nemůže.
Jak píšu výš, odkazy jsou řešením, ale až tím krajním.
25.10.2003 01:59
Jirka (neregistrovaný)
RE: jak je to s programy akcí na tomto serveru
hka.cz - tenhle web ještě existuje? To se divím, vždyť tam nic pořádnýho není - teda až na tu kulturu. A když jsem se tam podíval na základě tohodle tipu, tak i tu kulturu maj udělanou blbě.
Zpravodajství slabý jestli to lze vůbec nazývat zpravodajstvím, seznam firem či institucí je nepřehledný ostatně to je navigace celkově. Z každýho druhýho odkazu na mě viskakuje nějaká víra od budhismu po papeže. Dobrý možná tak jako osobní stránky někoho z Hradce, ale ne zpravodajský server o HK. Ono to jako něčí osobní stránky i vypadá, když si přečtete ty zaujatý komentáře ve zpravodajství.
Z čeho žijou? Pokud zmizí, nebude mi to vadit.
Zlatý prciny - zlatý www.hradeckralove.cz. Tady si může člověk aspoň v klidu zanadávat, pokud mu to Fišer zrovna nesmaže! A i jinak tady toho najdu podstatně víc. Seznam firem je přehlednější, seznam institucí taky a zpravodajství je na hodně solidní úrovni. Můj známej si přes tenhle server našel dokonce práci. A že maj slabou kulturu - tak ať ji zrušej! Proč by měli lízt někomu do pr...le, když o to ani ty kulturáci nestojej. Poslal bych je někam. Deset z devíti odborníků by volilo www.hradeckralove.cz!!!!!!!!!!! Fišer na Hrad!!!!!!!
25.10.2003 09:42
Jarda Fišer (neregistrovaný)
RE: jak je to s programy akcí na tomto serveru
server hka.cz není rozhodně tak špatný, jak píšete. Pouze se orientuje jiným směrem. Jsem rád, že tu je. Každý člověk by měl právo si vybrat, který server (noviny, televizní či rozhlasová stanice) mu nejvíc vyhovuje a ten pak navštěvovat. hka.cz tu rozhodně má své místo a pravidelně na něj chodí tak 300 - 400 lidí. To je také solidní číslo!
Jsem rád, že se Vám víc líbí náš server, ale ten o kterém píšete, bych rozhodně nerušil.
Jo a na Hrad taky nehodlám kandidovat :-)
17.11.2003 10:16
SiDi (neregistrovaný)
Tak jsem dopadla naprosto stejně :-))) chtěla jsem se mrknout, kde se co děje ...když už je ten sváteční den...a nenašla jsem nic. Tak akorát program "mulťáku" a to mě teda nebere. Je to škoda.
17.11.2003 13:16
Eraser (neregistrovaný)
Já mám "mulťák" rád (i když ty ceny tam už méně), protože to je jedniné kino, kde se pohodlně vejdu a nemusím mít různě zkroucené nohy :-)))
18.11.2003 08:24
Franta (neregistrovaný)
Nejde o nohy ale o princip zkuste najít jednoduše přehled kulturních pořadů v HK. Je to docela dřina.

Vložit nový komentář

K tomuto fóru mohou příspívat jen přihlášení uživatelé.
Přihlásit nebo registrovat.

Mohlo by se hodit
Doporučujeme