Palác Koruna

Příspěvky ve fóru

Přidat komentář
18.6.2007 00:00
Bjorken (neregistrovaný)
Palác Koruna
Zdravim, chtel bych vědět Váš názor na návrhy budov na místo bývalého autobusového nádraží, zároveň bych poprosil - nevíte, kde je možno spatřit návrhy na papíře a s komentářem, díky (stačí odkaz) pro orientaci, alespoň reportáž ČT24 www.ct24.cz/regiony/index_view.php?id=218861 ..(osobně se mi z estetického hlediska mnohem víc zamluvá návrh HB Reavis)
25.7.2007 12:32
Bjorken  (Nováček)
Bývalý autobusák..budoucnost, máte návrhy?
Lidi, koukám, že vás tohle téma moc neštípe, já jen že je to vlastně poslední místo po tržnici a proluce u 28.října, kde se dá Hradec "vylepšit" - nemáte někdo odkaz na arch. návrhy obou investorů, hlavně by mě zajímalo Hb Reavis CZ, díky
25.7.2007 14:05
Phavel  (Pokročilý)
RE: Bývalý autobusák..budoucnost, máte návrhy?
Je to významná stavba, ale projekt (ačkoliv byla vybrána vítězná firma) je ještě ve fázi velké rozpracovanosti, takže veřejnosti zatím nejsou přístupné žádné bližší informace ani vizualizace. Jinak, když jsem zběžně poslouchal zvukový záznam jednání zastupistelstva, vyplynulo z něj, že firma bude muset snížit výšku nároží, protože tuším o dvě patra překročila výškovou úroveň. Tato zpráva mě docela mrzí. Pokud jdete gočárovkou směrem ke koruně, vidíte v průčelí ulice mohutnou červenou budovu s ocelovými příhradovými nosníky - ZVU (když jsem byl malý, pamatuju si, jak na ní blikaly neony ZVU :-). Těšil jsem se, že budeme mít novou, abych tak řekl, pořádnou moderní pohledovou dominantu Goč. ulice, která tu "stávající" zakryje a bude vypadat opravdu velkoměstsky. Vím, regulační plán by se měl dodržovat a architektonická hodnota stavby nezávisí na výšce. Na druhé straně si myslím, že by se do těchto míst zvýšené nároží opravdu hodilo. Když třeba vezmu budovu galerie moderního umění, ta spolu s budovou na protějším nároží také narušila výškovou hladinu Velkého náměstí, ale musím uznat, že to tak má něco "do sebe" a neměnil bych. Opačným příkladem se bohužel stává budova nové vědecké knihovny, která byť zřejmě dodržela kritéria územního plánu, se do daného místa svojí hmotou ani koncepcí moc nehodí a naopak možná by neuškodilo, kdyby ta byla o něco nižší. Občas se mi zdá, že je územní plán (i když ho uznávám) zbytečně svazující a někdy naopak dovolí extrémy. Osobně bych ale v případě paláce koruna dovolil vyjímku. Ať už to ale dopadne jakkoliv, doufám že bude při posuzování vzhledu provedení opravdu dáván velký (ne-li největší) zřetel na pohled z hlavního městského bulváru - Gočárovy ulice.
25.7.2007 19:16
Bjorken  (Nováček)
RE: Bývalý autobusák..budoucnost, máte návrhy?
Přesně tak.. ..ja bych byl možná pro zrušení 4 patrové hranice za malým okruhem, z dálky totiž je například od nádraží k bílé věži pěkný kousek, a zblízka, by dostala tahle část Hradce městčejší a novodobější podobu - jinak např. Pardubice mají vysokých , navíc často nevkusných staveb, na kopečku...
25.7.2007 15:48
mild  (Nováček)
RE: Bývalý autobusák..budoucnost, máte návrhy?
Zajímá, ale zdá se mi, že se spíš návrhy trochu tutlaj a překrývaj Weinerovejma kecama. Okaz pro VW www.tomucha.cz/vynadej
25.7.2007 15:51
mild  (Nováček)
RE: Bývalý autobusák..budoucnost, máte návrhy?
www.ct24.cz/regiony/index_img.php?id=43517 jinak tenhle návrh, i když ne ze zcela objektivně posouditlného obr. se mi minimálně zdá jako zajímavý.
30.7.2007 01:48
Pali  (Nováček)
Nuda v Hradci
Zajímavé je spíš jakým způsobem radní vybrali právě tento vítězný návrh... Každopádně obě stavby jsou co se týče vzhledu tak deset až patnáct let pozadu. Město Hradec Králové by si zasloužilo nějakou opravdovou moderní architekturu, která bude respektovat město a místo, ne tyto výběhové typy.
30.7.2007 12:22
Bjorken  (Nováček)
RE: Nuda v Hradci..??
Můžu se zeptat, kde jsi viděl oba projekty? Rád bych je taky posoudil, díky moc za odpověď
30.7.2007 12:23
Bjorken  (Nováček)
RE: Nuda v Hradci..??
Můžu se zeptat, kde jsi viděl oba projekty? Rád bych je taky posoudil, díky moc za odpověď
15.1.2009 14:49
Björken  (Nováček)
Aupark Hradec Králové
Doba pokročila. Na ploše u Koruny už dávno není autobusák a už je to nějaký pátek, co zmizela i točna trolejbusů. Společnost HB reavis by zde měla postavit centrum Aupark (jestli je to i název projektu - původně Palác Hradec nebo Palác Koruna - nevím) Na tomto odkazu je pár strohých informací a nejasných návrhů. www.hbreavis.sk/cz/projekt/aupark-hradec-kralove-0 Jen doufám, že se budou investoři jinak velice zajímavého návrhu držet, a nedopadne to jako u AFIPalace Pardubice, který vyvolává mezi samotnými Pardubáky nevoli. A to, že je nazýván palácem se dá brát snad jen jako ironie. Promarněná příležitost na posledním volném kousku (tedy pořádném kousku) plochy v centru města. Zde v HK je siturace podobná (myslím tím to poslední velké místo na stavbu v centru) a doufám, že se poučíme.
Našel jsem i článek o tom, že původní projekt se ještě rozšíří www.stavebni-forum.cz/cs/article/12107/hb-reavis-c... Dokonce by snad měl být Aupark propojen jakýmsi mostkem či tunelem s vlakovým nádražím, což považuju za super nápad. Vůbec doufám, že se Auparku a Amadeovi povede stáhnout velkou část lidí a městského života zpět z Futura do centra.
Jinak stále taky doufám, že se podaří prosadit ten roh pořádně vysoký. Nejenže Gočárova třída potřebuje důstojný konec, ale ve společnosti 1Xpatrového Černigova a veže hlavního nádraží nebude nějakou pěstí na oko. Navíc si i Hradec zaslouží novodobou architekturu. Přece jen už je to od historického centra poměrně velkou dálku a případná vyšší budova by jistě hradecké dominanty neohrozila. Pokud máte nějaké návrhy, vizualizace, novinky, odkazy..prosím uveďdte je tu. Až se to postaví, bude pozdě protestovat (jak tomu bylo v Pcich). Díky.
15.1.2009 17:34
Phavel  (Pokročilý)
RE: Aupark Hradec Králové
Souhlasím s Vámi, ikdyž si myslím, že toto místo, není až sase tak exponované oproti tomu, kde stojí onen megahypermarket v Pardubicích (opravdu v samotném centru), neměli bychom si ho zkazit nějakou úplně tuctovou komerční architekturou (byť v megalomanském rozsahu). S nutností realizace dobré pohledové dominanty z pohledu z Gočárovky souhlasím a psal jsem o tom zde již také. Nejhorší varianta by byla, kdyby stávající nároží nepřekrylo dosavadní pohledovou dominantu ZVU (červený štít s ocelovými nosníky) a ta by pak nad ním vystupovala!! Nejsem odborník, ale podle mě by to byl paskvil největšího kalibru. Jestli to tady čte někdo ze zastupitelstva, nebo rady města, prosím důkladně toto rozvažte, jakmile se to jednou postaví, už s tím nebude možné nic dělat. Jinak ona pohledová dominanta ZVU je vůbec zajímavá. Díval jsem se na fotosnímek a podle všeho to vypadá že jde vlastně jen o nějakou poměrně úzkou nástavbu (v podstatě asi jen pro reprezentační účel) a ne o celou "obří" halu, jak jsem si vždycky myslel.
15.1.2009 18:53
Björken  (Nováček)
RE: Aupark Hradec Králové
Díky za příspěvek. Taky by mě zajímalo k čemu slouží, no sám doufám, že si naše radnice v čele v architektem města všimne té červené obludy a nechá ji zastínit nečím zajímavým a moderním. I když mě by se nějaký vyvýšený roh v tom místě stejnak líbil(i kdyby neměl co zastiňovat), třeba stejný jako je na předběžných vizualizacích. S tou exponovaností - ono jak se to vezme, v Hradci je víc tříd a ulic, přece jen je tu to centrum trochu větší a spletitější, ale hlavně jsme to myslel v tom smyslu, že je těžký najít v centru tak velkou volnou plochu..
16.1.2009 00:30
zelena  (Nováček)
RE: Aupark Hradec Králové
Jestli bych si někde dokázala jak Hradečačka představit parkovací dům...tak na bývalém parkovišti a stanovišti "U Koruny"...
16.1.2009 09:19
Björken  (Nováček)
RE: Aupark Hradec Králové
To by asi nebylo moc pěkné ukončení Gočárovy třídy ne? Navíc v Auparku Hradec má být asi 700 míst na parkování, tak aspoň něco.
16.1.2009 10:41
Phavel  (Pokročilý)
RE: Aupark Hradec Králové
Ne, že bych to sem do tohoto vlákna chtěl tahat, ale srovnejte to se systémem ISP (Atol). Díky paláci Koruna nám mj. přibyde 700 míst za 2 roky a město to nebude stát nic, ani se investorovi žádnou koncesní smlouvou nemusí k ničemu na 30 let zavazovat (naopak investor se finančně bude podílet třeba i na přestavbě křižovatky, apod). Podobně v případě výstavby Amadea u Tesca - také se rozšíří parkovací plochy. Tohle mohla být cesta, kterou se město mělo vydat. Dohodnout se s podobnými investory v centru města na výstavbě nových parkovišť (s nutností naddimenzovat parkovací plochu, tak aby pojmula, kromě návštěvníků center i další auta z okolí) a jejich společném optimálním provozu.
16.1.2009 11:42
Björken  (Nováček)
RE: Aupark Hradec Králové
Jo to je pravda, to mě ani nenapadlo. Atol slíbil 1000 parkovacích míst za 30 let, a Amadeus s Korunou je dají dohromady za 3 roky. Jen aby ATOL chtít vybírat parkovné i tady..když to bude patřit pod území jejich "správy" .
16.1.2009 13:13
Hradecak  (Nováček)
RE: Aupark Hradec Králové
Palac by mel byt spojen lavkou s prvnim nastupistem HL. nadrazi. Opravdu to bude nadherne reseni, ktere dokresli cely "areal" kolem hlavniho nadrazi, terminalem pocinaje, pres samotne hlavni nadrazi a rekonstrukci namesti 28.rijna konceje. Jeste bych zminil samotnou krizovatku koruna, ktera je dle meho nazoru velice povedena.
vpmhk.cz/hradec-kralove-krizovatka-koruna
www.hradeckralove.org/cz/Magistrat/odbory/usek_nam...


Strucnou zminku o PK nalezneme dokonce i na cs.wikipedia.org/wiki/Palác_Koruna_(Hradec_Králové)
Jeste pridavam clanek o PK hlavaczek.blogspot.com/2007/05/palc-koruna.html

Jen doufam ze soudni spor nezdrzi vystavbu tohoto palace.
hradecky.denik.cz/zpravy_region/koruna20080718.html
16.1.2009 13:37
pepicek  (Nováček)
RE: Aupark Hradec Králové
Nic proti, ale proc je ten kruhovy objezd jen jednoproudý? To bude pěkný špuntík :)
16.1.2009 13:46
Hradecak  (Nováček)
RE: Aupark Hradec Králové
Vetsina kruhovych objezdu je jednopruhovych. Ani bych dva pruhy nedopurocoval u tak maleho kruhaku. Vnitrni pruh by nikdo nevyuzival, protoze by se pak jednoduse nemusel do toho vnejsiho dostat a odbocit za plneho provozu. Prijde mi to zcela zbytecne dvapruhy, jsou-li vyjezdy z nej tak blizko sebe.
16.1.2009 13:51
pepicek  (Nováček)
RE: Aupark Hradec Králové
No, to bychom zabočili do Pravidel SP, ale podle mne nejlepší kruhový objezd je takový, kdy se pravým pruhem pouze odbočuje a levým krouží - nemůže se stát, že by někdo nevyjel a zvhledem k tomu, jak ta křižovatka vypadá, tak si o toto řešení přímo říká...
16.1.2009 13:55
MIREK  (Pokročilý +2)
RE: Aupark Hradec Králové
Myslím, že to jsou zbytečné obavy. Tento kruhový objezd to naopak slušně zprůjezdní, protože nejvíc aut jezdí ve směru právě po Gočárově tř. do Kuklen a naopak. Od nádr. bude jezdit jen MHD a od Farářství je provoz mizivý. Problém bude spíš v zahlcení celé Gočárovy tř., kde se bude stejně stát na semaforech a největší špunt bude až u Aničky.
16.1.2009 14:25
pepicek  (Nováček)
RE: Aupark Hradec Králové
Ok, jak myslíte, ale uvědomte si, že po GT jezdí auta skoro kontinualne ve dvou pruzich. Tyto dva pruhy najednou zuzite na jeden... Ale rad se necham prekvapit...
16.1.2009 15:02
Hradecak  (Nováček)
RE: Aupark Hradec Králové
Dva pruhy koncej i ted na te krizovatce. Do Kuklen vede uz jen jeden, aspon myslim. V tomto se toho moc nezmeni, spise jestlize nebude spicka, tak nebudete muset cekat na svetlech, kdyz neni zadny auto kolem.
16.1.2009 15:10
pepicek  (Nováček)
RE: Aupark Hradec Králové
Pravdu díš :) To jsem si neuvedomil :)
16.1.2009 15:35
Phavel  (Pokročilý)
RE: Aupark Hradec Králové
Proti kruháku nic nemám, ale stálo za to zauvažovat, zda by nebylo dobré, když už se to bude stavět, postavit nějaký podchod pro chodce. Neřízené přechody na "hranách" kruháku budou dopravu podle mě dost blokovat a nebude to ani moc bezpečné, zvláště ve špičkách.
16.1.2009 15:44
Hradecak  (Nováček)
RE: Aupark Hradec Králové
par metru od krizovatky je svetelnej prechod, to by mohlo byt dostatecny ne?
14.2.2009 17:08
Guboš  (Pokročilý +1)
RE: Aupark Hradec Králové
Prosím o informaci, kde že je ten světelný přechod? Kromě současného, je nejblíže tuším Avion a pak Anička. Apropo: předpokládám, že změnou křižovatky Koruna dojde i k dalším změnám. Třeba výjezd od Amadea.

RE: Aupark Hradec Králové
par metru od krizovatky je svetelnej prechod, to by mohlo byt dostatecny ne?

16.1.2009 17:14
Björken  (Nováček)
RE: Aupark Hradec Králové
To by mě taky zajímalo, jak se tam vyřeší přechody. ZUŠka a základka v Habrmance..to je plno děcek timhle směrem od nádra. No asi to má architekt pohlídaný.
28.1.2009 12:18
Björken  (Nováček)
článek
hradecky.denik.cz/zpravy_region/koruna20090127.html
stavba se bohužel zpozdí.
14.2.2009 16:56
Guboš  (Pokročilý +1)
AuPark - kruhový objezd
Kruhový objezd KORUNA. Vizualizace je velmi pěkná. Je možná v pohodě i to, že se nakonec firma dohodla a odkoupila i bývalou celnici. Tímto místem jezdím (nemám auto - takže cyklista) několikrát denně. Co by mě však velice zajímalo: Předpokládám, že odbočovací pruh od podjezku směrem na Farářství bude zrušen a původní přechody zachovány. Jak je to s projektem? Lze "nadčasově" v tomto místě ještě vybudovat podchody? Minimálně od pekárny směrem k Auparku. Tak jako se kdysi vedli diskuze u Centrálu. V tomto místě se opravdu pohybuje velké množství dětí, samozřejmě i dospělých. Podchodem by došlo nejen k vyšší bezpečnosti chodců, ale i ke zvýšení plynulosti dopravy. Hradec nemá v centru mnoho takových míst, nepočítáme - li jediný podchod u Centrálu. Může - li soukromá firma upravit projekt nového Auparku, proč to samé nemůže udělat investor kruhového objezdu Koruna. Věřím, že i ochránci přírody by posvětili případnému "zakrojení" silnice Habrmanovy ulice do současného parku. Tím by se vyřešil problém chodců (předpokládám i cyklistů) více méně trvale :o) P.s. - pak bych mohl opravdu s velkou slávou vzpomínat na to, jak se za "éry" Divíška vybudovalo něco pro Lidi. Ta křižovatka Koruna je bránou do Farářství a myslím si, že dalších xx let mu za to budu tleskat - nejen já :o). Nikdy není pozdě na změnu plánu...a zůstane to tady dalších alespoň několik let. Co?
16.2.2009 08:27
Petr - HK  (Guru +4)
RE: AuPark - kruhový objezd
Finanční náklady podchodu oproti "namalované zebře" se asi nedají srovnávat. Myslíte, že je to tak frekventovaný přechod, kde by bylo nutné stavět podchod? Osobně si myslím, že ne, v HK nalezneme podstatně více nebezpečných přechodů s vyšším výskytem dětí, které si říkají o podchod.
17.2.2009 16:18
Guboš  (Pokročilý +1)
RE: AuPark - kruhový objezd
Samozřejmě je těch míst v Hradci asi víc. Do budoucna by však byl klid. V současné době ani "běžec" nestihne přeběhnout na druhou stranu při zeleném panáčkovi - nepočítaje pomalejší důchodce. Mohlo to být ale třeba součástí smlouvy s firmou, která bude stavět právě vedlejší Aupark. Podchod u Carrefouru nebo nadjezd u velkého Tesca tuším taky spoufincovaly firmy...
16.2.2009 17:41
Phavel  (Pokročilý)
RE: AuPark - kruhový objezd
Souhlasím s Vámi, také myslím že tam přechází poměrně velký počet lidí jdoucích z Pražského předměstí na nádraží (včetně občas mě :-) a podchod by byl z hlediska plynulosti dopravy (zvláště budou-li tam dvy pruhy) a bezpečnosti chodců to nejlepší řešení. Chodci, kteří tam přicházejí poměrně nepravidelně, budou dopravu dost blokovat.
5.8.2009 16:04
Björken  (Nováček)
Aupark Koruna, novinky
www.sedmicka.cz/hradec-kralove/clanek?id=27408 Myslim, že to vypadá na návrzích skvěle. Jen aby to neokleštily na obyčejný krabice, jako izraelci u AFI v Pcich..
26.8.2009 11:36
Björken  (Nováček)
26.8.2009 12:33
Eva  (Pokročilý +6)
Amadeus
Hnusná krabice je taky Amadeus - ulice je utopená, okna jako střílny v bunkru. Hlavně aby tam někdo chodil nakupovat.Alespoň že je to červeně obložené, ne jako knihovna.
20.1.2011 20:19
 (Nováček)
AUpark
Není vyloučené, že parkovací místa u AUparku bude spravovat ISP (Atol).
8.2.2011 19:10
kranich  (Nováček)
RE: AUpark
Vyloučené to asi není, ale viděl bych to jako nepravděpodobný. Co by tím provozovatel centra získal? Vzhledem k tomu, že jde o obchody tam musí být nějaký čas zdarma a když si tam ten automat na placení přesčasů a závoru dají oni tak peníze půjdou jim. ISP (Atol) by tam mohl mít smlouvu tak maximálně na noční využití, ale to jim neprošlo ani v Atriu....
9.11.2011 13:30
Perom  (Nováček)
Palác Koruna
Stavět na tomto místě je správné rozhodnutí ,v součastnosti je to místo ,který Salon republiky jen hyzdí a doufám, že se i zakryje socialistický průmysl HK/ZVU/Doufám,že město si pohlídá detaily stavby především pohledové ,aby to nedopadlo jako u vědecké knihovny ,kdy mladí studenti protestují proti tomu ,že stavba nemá fasádu a vypadá jako stále nedokončená stavba obzláště po dešti - to je žalostný pohled na objekt v zástavbě v centru města.
2.3.2012 20:58
igor  (Nováček)
Aupark Koruna
Většina z Vás se tu zabývá estetikou výstavby apod. OK, napadlo ale někoho jaký dopad tato výstavba bude na nejbližší okolí mít??? Z hlediska dopravní zátěže, výjezdů a vjezdů aut (předpokládá se 3700 aut/den + 160 nákladních zásobovacích aut), přechody u kruhové křižovatky nebudou řízeny semafory, není zde plánovaná výstavba podchodů!!!Už si představuji tu šou...A co MHD???chodec přece má přednost...Na jeden z dotazů, investor odpověděl, že kruhová křižovatka bude mimo jiné mít funkci "brzdy" nebo "špuntu" návalu aut. Neboli opatření, aby nedošlo k zahlcení Gočárovky... Záchytné parkoviště mělo být umístěno u terminálu a nikoliv v této lokalitě. To by ale město nesmělo předem prodat městský pozemek pro výstavbu Lidlu. V Auparku Koruna měl být jen parking pro klienty.
Toto místo je určené k dostavbě, o tom není pochyb. Je však otázkou, o jak velké prodejní plochy se má jednat. Jak je možné, že nikoho nezajímá, že tyto nové prodejní plochy negativně vlivní stávající prodejní síť v centru města. Již dnes řada obchodníků prostory na Gočárovce, pěšárně apod. opouští-klienti dávají přednost velkým centrům....tyto objektivní dopady však investora a město nezajímají...
5.3.2012 07:25
IM  (Nováček +2)
RE: Aupark Koruna
Dle novely vyhlášky, už chodec přednost nemá, tak to jen na okraj. Myslím, že ta dopravní zátěž nebude o nic větší než-li dnes. Spíš bude zajímavé, kde budou parkovat všechna ta auta, která parkují na té neestetické ploše u koruny.

Vložit nový komentář

K tomuto fóru mohou příspívat jen přihlášení uživatelé.
Přihlásit nebo registrovat.

Mohlo by se hodit
Doporučujeme