Podnikatelský inkubátor = vyhozené peníze

Příspěvky ve fóru

Přidat komentář
15.11.2009 00:00
Petr21 (neregistrovaný)
Podnikatelský inkubátor = vyhozené peníze
Tak mi nedá zamyslet se nad 87 miliony korun utracenými za "Vědeckotechnický park" na letišti (viz. zpravy.hradeckralove.cz/clanek.php?id=1666).

Po roce a půl barák skoro prázdný, výsledky veškeré žádné, plný hradec volných kanceláří se všemi službami za stejné nebo lepší ceny.

Jen si trošku uvědomte, že 87 mega je částka která určitě chybí někde jinde a tady vyhořela na nic. Třeba to mohlo být 100 bytů zadarmo na 10 let pro mladé rodiny :-(
Určitě Vás napadne spousta dalších možností a lepších podpor začínajících firem.
Pokud jste ale naše milé úřady o něco žádali, určitě víte, že nejlepší podporou je to, že Vám alespoň nehází klacky pod nohy :-)
Máte s podporou podnikání v Hradci nějaké (snad lepší) zkušenosti??
Znáte i jiné "zbytečné" stavby a investice??
16.11.2009 09:54
jyrka  (Nováček)
RE: Podnikatelský inkubátor = vyhozené peníze
Hmmm teda nechci rejpat, celkově je téma docela zajímavé, ale... Váš přístup, mohlo z těch peněz být bydlení pro 100 mladých rodin na 10 let zadarmo? Co by z toho bylo pro společnost? Podnikatelský inkubátor je alespoň snaha přivézt podnikatele, kteří mohou mít nějaký pozitivní efekt. Takto bychom to jen projedli... Jakým způsobem byste vybíral ty, kteří budou bydlet 10 let zadara, atp...
Jinak, pár firem tam přece jen je... :)
16.11.2009 17:05
Hradecak  (Nováček)
RE: Podnikatelský inkubátor = vyhozené peníze
Prazdy? na jare pristiho roku se pocita s naplnenim kapacity. Uz ted je skoro naplnena. Inkubator prilakal uz spoustu malych firem.
16.11.2009 17:27
Hradecak  (Nováček)
RE: Podnikatelský inkubátor = vyhozené peníze
Zajimavou reportaz, o zminovanem inkubatoru, pripravilo RTA ve svem poradu Hradecky zurnal (beseda tydne). Ze dne 1.10.2009.

www.hradeckralove.org/cz/medialni_servis/hradecky_...

(odstranit mezery z odkazu)
17.11.2009 22:28
Petr21  (Nováček)
RE: Podnikatelský inkubátor = vyhozené peníze
Naplnění kapacity ?? No nevím, přijde mi že tam jsou pořád ty samé firmy co na začátku. Také nevidím nic co by to přineslo pro společnost /město/. Nepotřebujeme raději firmy které by byly potencinálními zaměstnavateli?
No a zásadě mi přijde ta suma moc veliká a zbytečně vyhozená. Co vám může takové centrum nabídnout ?? Net?? Konferenční sál? Fiktivní adresu jako sídlo firmy?? Za ty prachy asi na nic :-( No a navíc nekoncepčně na letišti kde má být usídlen integrovaný záchraný systém.
8.12.2009 20:40
Petr - HK  (Guru +4)
RE: Podnikatelský inkubátor = vyhozené peníze
Slyšel jsem, že v inkubátoru se usídlí Microsoft. Ten by měl do Hradce rozhodně přitáhnout další firmy. Osobně jsem také nebyl přesvědčený o užitečnosti této investice, ale pokud se zde usídlí pobočka Billa Gatese, pak mlčím...
9.12.2009 10:52
Phavel  (Pokročilý)
RE: Podnikatelský inkubátor = vyhozené peníze
Co jsem o tom slyšel, tak mi to příjde že by to byla jen vícemně jejich pobočka technické podpory. Budou nabízet své produkty a řešení pro podniky a ta pobočka bude jen zázemí pro tuto činnost. Takže asi o žádné vývojové centrum nepůjde, ale uvidíme. I tak by to přínos mělo. Jen nechápu, že M$ má potřebu využívat zařízení pro začínající firmy. Na tom "inkubátoru" mi spíš vadí, že je poněkud "z ruky". Takové centrum by se mělo postavit třeba v lokalitě Aldis, nebo v tzv. severní zóně. Beztoho teď jsou obě tyto lokality na "mrtvém bodě", co se rozvoje týče.
9.12.2009 12:02
jyrka  (Nováček)
RE: Podnikatelský inkubátor = vyhozené peníze
No, hlavně je s podivem, že je tam vůbec chtějí... MS opravdu není firma, která by potřebovala státní (městské) dotace a pokud půjde pouze o support, tak to nemá ani výraznější smysl. Všeobecně, MS v čechách vývoj nemá a pochybuji o tom, že by ho dělal v HK.

Vložit nový komentář

K tomuto fóru mohou příspívat jen přihlášení uživatelé.
Přihlásit nebo registrovat.

Mohlo by se hodit
Doporučujeme