Rowdies

Příspěvky ve fóru

Přidat komentář
4.5.2012 00:00
Georg HK  (Pokročilý +3)
Rowdies
Na dubnovém zasedání zastupitelstva zazněla zajímavá informace, která se neobjevila v médiích. Zastupitel Martin Dvořák oznámil, že po zápase hradeckých fotbalistů s Plzní 22. dubna byl, cituji „poměrně brutálně napaden skupinou fotbalových fanoušků Hradce Králové“. Co si myslíte o chování a inteligenci rowdies a především jak mu čelit, aby se otcové nemuseli bát na ligové zápasy brát své děti?
4.5.2012 23:32
martin.dvorak  (Profesionál +7)
RE: Rowdies
Jen aby zase nedošlo k nějakému nedorozumění: Nestěžoval jsem si ani nevolal po potrestání. Oznámil jsem na tom zastupitelstvu, že mě sice 2 dny před oním zasedáním napadlo v hospodě několik agresivních chlapíků s klubovými šálami, ale že pár opilých přiblblíků mě nemůže odradit od toho, abych hlasoval pro to, co považuju za potřebnou pomoc hradeckému fotbalu (šlo o peníze na trávník, který dnes nesnese prvoligové parametry). Zástupce klubu i zástupce fanoušků Votroků se mi navíc záhy omluvili a od toho incidentu se distancovali.
To neznamená, že by chování fanoušků nebylo nosné téma k diskuzi, jen bych nerad, aby podnětem k ní byla docela nevýznamná epizodka, která skončila bez újmy nazdraví. Problém spočívá nepochybně jinde. Frustrace, komplexy méněcennosti, nespokojenost a další negativní pocity se bohužel u některých jedinců projevují nesmyslnou agresí vůči fanouškům klubu z jiného města, případně proti sudímu nebo komusi, kdo může za neúspěch našich hochů. Moc mě zaujal výrok jednoho fanouška: "Mně fotbal nezajímá, já chodím FANDIT!" Proč takových týpků přitahuje nejvíc právě fotbal, to sám říct neumím, ale je pravda, že třeba fanoušky juda nebo basketbalu či šachistů nikdo nemusí vodit na stadion nebo do tělocvičny v plné zbroji těžkooděnců. Na obranu těch našich FANDŮ musím říct, že patří mezi ty nejslušnější v lize, jejich pokřiky a popěvky jsou občas opravdu docela vtipné a konflikt s policií jsem zaznamenal vlastně jen jeden. Chci věřit, že je to důsledek celkové poklidné atmosféry města, jeho tradice a ducha a taky dobře vedené komunikace mezi klubem a jeho fanoušky.
10.7.2012 18:40
PetrW  (Nováček)
RE: Rowdies
Problém rowdies? Nejsem schopen analyzovat proč zrovna fotbal přitahuje tolik primitivů do tribun a každý zápas vyžaduje asistenci desítek policistů-těžkooděnců, ale nechápu proč toto musí hradit daňový poplatník?
Možným řešením by bylo, aby kluby skládaly před každým zápasem na radnici adekvátní kauci ze které by se potom hradily případné škody. Samozřejmě "specifická" situace v Hradci, kde sice elementární činnosti jako třeba blokové čištění ulic je zřejmě takový luxus že se provádí jen jednou ročně, ale zato si může dovolit plýtvat veřejnými financemi na provozování ligového fotbalového a hokejového klubu (jako svého času nesmyslnou úlitbu fotbalové lůze "fanoušků") by tento nápad činila naprosto absurdním, protože město by jen přelévalo peníze z jedné hromádky do druhé.
9.5.2012 08:41
IM  (Nováček +2)
Zdravé fandění
K rowdies není snad nutné se ani vyjadřovat. Dovolím si napsat, že větší tupouni a omezenci snad ani už nejsou. Zajímá je vůbec hra samotná nebo jde jen o násilí, sprostotu a demostrování své tuposti? Kolik to všechno stojí daňové poplatníky, když vždy vidím tu armádu policie, která na to musí dohlížet? Buď ať to vůbec nepouštějí na stadion a nebo ať si kluby tyto policejní manevry zaplatí sami. Myslím, že jsou peníze ze státního rozpočtu potřeba jinde.

Vložit nový komentář

K tomuto fóru mohou příspívat jen přihlášení uživatelé.
Přihlásit nebo registrovat.

Mohlo by se hodit
Doporučujeme