Vraťte parky dětem!!!

Nejlépe hodnocený příspěvěk ▼
24.3.2005 00:00
Jana Eliášová (neregistrovaný)
Vraťte parky dětem!!!
Jsem maminka dvou malých dítek (2 a druhé 1/2roku) a jsem opravdu zoufalá. Mám (resp. měla jsem) psi ráda, ale od té doby co mám děti je upřímně nenávidím. Ať se kouknu kam chci všude je to občůrané či rovnou pos...né. Proč nemůžu starší dcerku nechat běhat po trávníku? Většinou to vypadá tak, že jsem v parku já s dětmi a minimálně 2-3 psi, kteří kakají, čůrají všude tam, kde by si rády hrály naše děti. Prosím, prosím udělejme s tím něco. Vždyť všichni snad máme v rodině malé děti. Copak jsou něco míň, než psi? Já už nechci mít dítě na vodítku s rouškou přes pusu. ZVYŠTE POPLATKY MINIMÁLNĚ NA 10 000,-Kč!!!! zobrazit | souhlasím (+1) | nesouhlasím (-0)

Příspěvky ve fóru

Přidat komentář
24.3.2005 00:00
Jana Eliášová (neregistrovaný)
Vraťte parky dětem!!!
Jsem maminka dvou malých dítek (2 a druhé 1/2roku) a jsem opravdu zoufalá. Mám (resp. měla jsem) psi ráda, ale od té doby co mám děti je upřímně nenávidím. Ať se kouknu kam chci všude je to občůrané či rovnou pos...né. Proč nemůžu starší dcerku nechat běhat po trávníku? Většinou to vypadá tak, že jsem v parku já s dětmi a minimálně 2-3 psi, kteří kakají, čůrají všude tam, kde by si rády hrály naše děti. Prosím, prosím udělejme s tím něco. Vždyť všichni snad máme v rodině malé děti. Copak jsou něco míň, než psi? Já už nechci mít dítě na vodítku s rouškou přes pusu. ZVYŠTE POPLATKY MINIMÁLNĚ NA 10 000,-Kč!!!!
25.3.2005 07:34
Petrák (neregistrovaný)
RE: Vraťte parky dětem!!!
Máte pravdu a myslím, že stejný názor mají i jiní občané v HK. Podívejte se na diskusi ohledně pejsků, kromě agrese a pár hloupějších příspěvků, tam najdete většinou oprávněnou kritiku chování nezodpovědných majitelů psů. Samotnýho mě tito nezodpovědní psovodi štvou, jsem totiž taky majitel psa a vyhlášku dodržuju. Včera jsem byl na Moravském předměstí a viděl, co všechno schovával sníh na sídlištích. Popravdě řečeno, pohled to byl místy k pozvracení a už vůbec si neumím představit, že si na těch travnatých plochách mají hrát děti. Všechno je "o lidech"...
25.3.2005 07:50
MIRO (neregistrovaný)
RE: Vraťte parky dětem!!!
S vaším příspěvkem paní Jano maximálně souhlasím. Já sám jsem se k tomuto problému zde vyjadřoval mnohokrát. Jsem z toho také nešťastný a zárověn se mnou hřímá vztek a bezmoc. Za domem, ve kterém bydlím, jsme s několika rodiči, kteří mají též malé děti, opravili a zkultůrnili dětské hřiště, které před tím sloužilo jako veřejné psí záchodky z okolních domů. Myslím, že se za něj nemusíme stydět. DoufaL jsem, že s platností vyhlášky 5/2004 se majitelé psů, kteří jsou "dobytek", budou tomuto prostoru vyhýbat. Dokonce jsme pro ty zabedněnější nechali nainstalovat i cedule, které pohyb psů výslovně zakazují. Myslíte, že se něco výrazně změnilo?? Někteří, kterým tímto děkuji, začali venčit své psy jinam. Ale pak jsou zde takoví, které jsem zde již nazval "dobytkem", pustí svého čokla klidně na pískoviště. Po několika slovních výtkách a několikerém zavolání MP, některý z těchto "dobytků" serval ze vzteku výstražné cedule zakazující pohyb psů na dětském hřišti. Co si o tom myslet? Sobectví, bezohlednos a pohodlnost dojít svého psa vyvenčit třeba o 50 m někam dál. Nejhorší na tom je, že situace je dost neřešitelná. MP ta nic nevyřeší, pokud toho majitele psa se psem přímo neuvidí jak kálejí na dětském hřišti. Po jednom takovém příjezdu MP, kterou jsem zavolal, mi příslušník MP poradil ať toho člověka se psem vyfotím. Geniální, protože každý chodí neustále s fotoaparátem v kapse a každý si jistě koupil mobil s foťákem. Zatím je jediným řešením, než bude konat MP svoji práci a bude ji konečně vidět při pochůzkách i na sídlištích asi to, že každému majiteli psa "dobytkovi" v té hromádce, kterou tam zanechal jeho pes vymáchat hubu, aby si zapamatoval jak to smrdí, když s tím na botě nebo na ruce přijde dítě domů. Má snad někdo jiný nápad?
25.3.2005 08:01
jája (neregistrovaný)
RE: Vraťte parky dětem!!!
Ano, ale musí mít tu pravomoc. Budete-li psát na magistrát petici, aby tuto pravomoc MěP dostala, přidám se. Slušným pejskařům se tímto omlouvám, ale bohužel je jich velice málo. Jo, a když mají ty kamery, nebylo by od věci to natočit a zveřejnit - možná by bylo pak vyřešeno.
25.3.2005 07:58
hradečák (neregistrovaný)
RE: Vraťte parky dětem!!!
Chápu Vaše rozhořčení, ale v poplatcích to není! Čuně zůstane čunětem navždy. Bohužel, naši radní se jen chlubí že jsme salonem republiky, ale sami asi jezdí autem přímo z ložnice do kanceláře, jinak by s tím něco dělali. Ale oni nedělají ani když jsou upozorněni. Jediná rada, možná ne nejlepší, ale přece - vyjeďte s dětmi na okraj města do lesa, tam zatím ještě mohou běhat a nevyválet se ve psích lejnech.Cesty tam jsou někde i asfaltové...
25.3.2005 08:04
nas...ný hradečák (neregistrovaný)
RE: Vraťte parky dětem!!!
Ani cedule ve velkové čtvrti tohoto znění "CHO´DTE SRÁT SE SVÝM PSEM PŔED VÁŚ DUM" to nevyřešily.Serou pak na svým dvorku a hoven tam je až po komín, smrdí to okolo, infekce se šíří - a nikdo s tím nic neudělá. Maximálně vám řeknou, že to mají na svém. Jenže ne hermeticky uzavřeno!!!
30.3.2005 17:00
Matěj JR (neregistrovaný)
Inspirace z Anglie
V londýně jsem u parků viděl takové malé hezké pískoviště. Teda svoje dítě bych tam nepustil ani v atombordelu, ale všichni tam pouští své psíky, aby si tam udělali tu svoji hromádku. Večer se tam pak objevil takovej přehrabovací kombajn, který vybral vše zahrabané. Jen nevím, jestli to ty pejsci pochopili sami nebo to musel někdo vysvětlit pejskařům. V každým případě jsem neměl sebemenší obavu se vyvalit kdekoliv v parku přímo na trávu.
Myslím, že je to investice za pár kaček, který by se určitě hned vrátili, kdyby MPíci pokutovali pejsky kadící volně do prostoru.
30.3.2005 18:15
saloon republiky (neregistrovaný)
RE: Inspirace z Anglie
sem k nám to dorazí tak za 10 let, to v lepším prřípadě. myšlení přenechte jiným, než obecním zaměstnancům
9.6.2005 11:45
Popo (neregistrovaný)
RE: Inspirace z Anglie
Drahý Matýsku, včera jsem byla u toho, jak empíci řešili přestupek venčení bez vodítka, košíku a bez snahy uklidit hromádku za psem plemene NO (na sídlišti U lachtana). Schválně jsem s kočárkem přbrzdila a naslouchala drzým kecům ctihodného pana přestupce a zároveň občana HK a s těmi strážníky bych vážně neměnila. Obdivuji jejich asertivitu při řešení přestupku, já bych mu za ty jeho kecy snad jednu natáhla.
13.6.2005 15:32
Matej JR (neregistrovaný)
RE: Inspirace z Anglie
Ahoj POPO, která pak ty jseš? Takhle mi nikdo neřek už od minulýho století
16.9.2011 15:34
Hradeckej votrok  (Nováček)
RE: Vraťte parky dětem!!!
Dokud bude městská policie dávat pouze botičky a měřit rychlosti, tak se zlepšení v pořádku ve městě nedočkáme. Dřív, když neměli takovou pravomoc zasahovat do dopravy, tak se aspoň starali o pořádek ve městě. Dnes je to hrůza - spousta volně pobíhajících nebezpečných psů, posprejované fasády, pálení odpadků a mohl bych pokračovat...
9.6.2005 09:37
MIRO (neregistrovaný)
Rušení dětských hřišť
Po přečtení městského plátku RADNICE č. 21 jsem docela překvapený, jak vysoké částky město kalkuluje na údržbu dětských hřišť, která jsou rozmístěna na sídlištích. Uvádějí částku na jedno dětské hřiště cca 200000 Kč. Je někde ve Vašem okolí takové hřiště, na kterém by bylo vidět, že je do něho ročně investováno na údržbu těch zmíněných 200000 Kč??? Je tu pár hezkých dětských hřišť (Pohádka, Indiánka, nebo to hřiště za kuželnou v Malšovicích). Jsou tu ještě další?? Je vůbec možné aby údržba jednoho takového hřiště stála 200000 Kč za rok?? Netahají nás trochu za nos??
Troufám si říci, že o většinu dětských hřišť se nestará nikdo, kromě některých rodičů s malými dětmi, kteří vlastní prací a vlastními penězi některá hřiště trochu zkultůrní pro potěšení svých dětí. Můj hrubý odhad nákladů na běžnou údržbu jednoho hřiště i s výměnou písku je maximálně 10000 až 15000 Kč. Co si o tom myslíte?
13.6.2005 12:21
Martin Soukup (neregistrovaný)
RE: Rušení dětských hřišť
Vážený pane "MIRO",
do textu článku v týdeníku Radnice se skutečně vloudila chybička. Částka 200 000,- Kč je částka potřebná k rekonstrukci hřiště, nikoliv, jak bylo uvedeno, k roční údržbě. Finanční prostředky potřebné na údržbu takového herního plácku se pohybují v průměru kolem 50 000,- Kč, a to podle toho, jak necháme takové hřiště zdevastovat. A to je odpovědnost nás všech, nikoliv jen politiků a úředníků magistrátu.
13.6.2005 15:07
MIRO (neregistrovaný)
RE: Rušení dětských hřišť
Pro pana Soukupa Martina.
Možná je tak, jak píšete, protože částka 200 000 Kč na údžbu je opravdu novinářská kachna. Ale i tak, taková rekonstrukce menšího dětského hřiště stejně nebude stát těch zmíněných 200 000 Kč. I to se mi zdá jako přemrštěné. A zmíněných 50000 Kč na údržbu?? Rád bych je na tom hřišti někdy viděl. Co si neuděláme sami, parta rodičů, tak to tam není. To je ale jenom můj názor. Spíš mě zajímá, to jak psala Radnice, která hřiště patří mezi ta, která se budou rušit? Všiml jsem si, že u některých hřišť jsou naveženy už kupy hlíny, pravděpodobně pro jejich zavežení. V části města, ve které bydlím, jsem se na to již informoval předsedy místní samosprávy a ten mě sdělil, že ještě takový soupis zatím neexistuje. Něco ale existovat musí, když se už některá hřiště připravují na likvidaci. Doufám jen, že za naším domem, kde máme docela sluště udržované dětské hřiště, nebude také jednoho dne kupa hlíny. Docela by mě zajímalo, co mohu udělat pro to, aby to jedno konkrétní hřiště za naším domem bylo zachováno.


17.6.2005 12:45
Martin Soukup (neregistrovaný)
RE: Rušení dětských hřišť
Vážený pane "MIRO",
co se týče vytipovaných hřišť-soupis hřišť doporučených pro zachování dodaly komise místní samosprávy Technickým službám. Na základě těchto doporučení se jednalo dál. V příštím čísle Radnice vyjde doplnění informací včetně seznamu hřišť a pískovišť, kdy byl vyměněn písek. Ale jak bylo uvedeno ani toto není konečné číslo. Skutečně bude záviset na jednání obyvatel s KMS, kde hřiště zůstane a kde bude postupně likvidováno. Tam kde se v současné době likvidují pískoviště, zůstanou herní prvky zachovány na dožití a postupně zaniknou, pokud během času nebude dohoda jiná. To je ten rozdíl mezi 60 vytipovanými a těmi celkem 280 hřišti. Co se týče Vámi uváděného hřiště-informaci by Vám měla podat příslušná KMS (protož skutečně nikdo jiný seznam nevytvářel) nebo se obraťte na mě přímo a já Vám tuto informaci zjistím.
17.6.2005 14:33
MIRO (neregistrovaný)
RE: Rušení dětských hřišť
Moc Vám děkuji za vysvětlení. Případně se Vám ozvu, podle toho, až co se dočtu ve Vámi zmíněné Radnici.
18.6.2005 20:33
franta (neregistrovaný)
brouzdaliště
Zase mají být vedra 31 a více stupňů ale asi to nebude nic platné protože podle kalendáře ještě neměla přijít. Brouzdaliště se budou napouštět až přijde to správné datum, nebo se někdo dívá alespoň občas na předpověď počasí a reaguje tak aby se děti mely jít kam osvěžit??
19.6.2005 00:32
BB (neregistrovaný)
RE: brouzdaliště
ale ale to snad takto nedopadne
21.6.2005 16:07
Martin Soukup (neregistrovaný)
RE: brouzdaliště
Vážený pane "Franto",
do konce tohto týdne budou zprovozněny všechna mlhoviště a napuštěna brouzdaliště.
1.8.2007 07:09
MIREK  (Pokročilý +2)
Rušení dětských hřišť
Navážu na debatu, která se zde vedla cca před 2mi roky o rušení dětských hřišť. Nyní došlo ke zrušení, tj. zničení několika pískovišť v lokalitě ul Pod Zámečkem, v její části až za křižovatkou s ulicí Urxova. Dvě z pěti dětských hřišť, včetně pískoviště byly udržované od místních rodičů mající malé děti. Bez ohledu na stav pískoviště bylo vše zničeno. Kam si nyní děti budou chodit hrát. Nyní je měli rodiče pod dozorem. Vždyť v okolí je nejbližší dětské hřiště "Indiánka", kde navíc pískoviště není. Město HK opravdu dělá pro své občany, v tomto případě pro děti skutečně "maximum". Navíc se pravděpodobně v blízkém okolí nic nového pro děti budovat nebude, aspoň o tom není nikde žádná zmínka.
Pro děti z okolí je to velká ztráta. Doufám jen, že zrušená pískoviště budou esteticky zaretušována do okolní travní plochy.
Tímto jen konstatuji, že se město prostřednictvím Technických služeb vůbec nestará o prostředí v okrajových částech města a na sídlištích. Tím myslím sekání trávy, o úklidu ani nemluvím. Nekolikrád jsem žádal TS o posekání trávy aspoň na dětském hřišti, aby děti nemuseli kopat míčem v trávě po kolena. Jsem z toho celkově zklamaný.
10.10.2008 17:37
ady  (Nováček)
kam mizí písek z pískovišt?
Skutečně neuvěřitelné.Vedu rano dceru do školky a delník z neznáme firmy co zatepluje panelaky u Hvězdy si vesele bere do kyble písek z dětského pískoviště, aby po něm nezustaly stopy krasne to urovna. Jdu odpoledne pro dceru a jiny dělník děla to same. Když ho upozorním, že je to písek pro děti tak mi řekne- že toho předce nebere moc, tak co se rozčiluji.Ku podivu tomuto řemeselníkovi bylo kolem 50-let, žadný mlady ucho. To se pak nedivím že udržba obyčejneho pískoviště muže stat takové penize- jak se kdysi psalo kolem 50 000KC rocne, když si je vlastne sami obyvatelé vykradají.
10.10.2008 23:28
Petr - HK  (Guru +4)
RE: kam mizí písek z pískovišt?
Třeba dělníci jen poukazují na fakt, že je třeba vyměnit písek v pískovišti za nový, ne??? :-)))
21.7.2011 21:38
Petr - HK  (Guru +4)
oživení Šimkových sadů?
Šimkovy sady dostaly nové grily. Nevím, kdo si půjde opékat buřty do centra města, osobně raději zajedu na kole do novohradeckých lesů k Mazurovým chalupám nebo ke 2 veřejným ohništím u Výskytu, ale budiž.

Když už se debatuje o oživení Šimkových sadů, nebylo by lešpím řešením opravit chodníky, aby sloužily cyklistům a in-line bruslařům? Možná by rodiny vyrazily do sadů, kdyby tam bylo postavené pěkné dětské hřiště... Na druhou stranu chápu, že nápad s grily je otázkou pár tisícovek.
23.7.2011 11:51
Brasletti  (Nováček)
RE: oživení Šimkových sadů?
Souhlasím s Petr-HK. Když si budu chtít něco opéct v přírodě, tak rozhodně v Novohradeckých lesích, kde jsou ohniště nádherná a vždy s připraveným dřevem. U grilů v Šimkových sadech nejsou žádné odpadové nádoby na popel či klasické odpadky.
Rovněž bych v Šimkových sadech uvítal dětské hřiště. Kromě jedněch "Dožínek" za rok jsou sady nevyužité, přitom rozloha a velké travnaté plochy vybízejí k relaxaci.
Nepříjemné jsou však skupinky bezdomovců, kteří okupují každou třetí lavičku s krabicovým vínem a podobnými "lahodnými" moky.
15.9.2011 14:25
Hradečák  (Nováček)
Parky dětem
Jedině souhlasim, děti by měli běhat po přírodě a spoznávat bláznivou existenci života. Pryč s lidmi, kteří si zotročí psa kvůli své osamělosti.

Vložit nový komentář

K tomuto fóru mohou příspívat jen přihlášení uživatelé.
Přihlásit nebo registrovat.

Mohlo by se hodit
Doporučujeme